-
Σωστα!
Οπως οπλισουν οι γονεις τα παιδια τους αναλογα αυτα θα προσπαθουν να πυροβολησουν χωρις να ξερουν καλα καλα τι κακο μπορουν να κανουν. Ν αυτοπυροβοληθουν, να πυροβολησουν αλλους κλπ κλπ κλπ!!! -
Ο χρήστης bouxmaxer έγραψε:
Alla giati na paw na dwsw ta wraia mou leftakia stous diorganotes gia na trexw agwna kai na mhn paw ekei na to kanw pio anexoda. (apla kanw ton dikhgoro tou diavolou,me pia logikh mporei na skeftei enas 18 xronos pou mwlis exei parei to roz xartaki sta xeria tou kai prospathei na to paixei pilotos F1 )Απαντώ σε σένα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν κάτι παρόμοιο (έστω κάνοντας το δικηγόρου του διαβόλου) και είναι πολλοί! Εγώ έχω σαν χόμπι τη σκοποβολή (πχ) αλλά δεν έχω τα χρήματα να το κάνω σε αγώνες κλπ. Το βρίσκεις λοιπόν λογικό να κατεβένω και εγώ στα λιμανάκια και να έχω σαν στόχο να περάσει η σφαίρα ανάμεσα από δυο αυτοκίνητα που κινούντε σε διαφορετικά ρεύματα? Στο κάτω κάτω εμπιστεύομε τον εαυτό μου σαν σκοπευτή και ξέρω ότι δεν θα χτυπήσω κανέναν! Μην μου πείτε ότι είναι ακραίο αυτό το παράδειγμα, γιατί ακραίο είναι και να γίνοντε κόντρες σε δημόσιους δρόμους! Τις δικαιολογίες του τύπου 'δεν έχω χρήματα να τρέξω' κλπ τις ακούω τσάμπα! Αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να κάνεις κάτι που σου αρέσει απλά δεν το κάνεις! Ξέρετε πόσα πράγματα θα ήθελα να κάνω αλλά είμαι απλός θεατής γιατί δεν έχω τα χρήματα που απαιτούντε? Τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή και αυτή είναι η ομορφιά της!
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Alla giati na paw na dwsw ta wraia mou leftakia stous diorganotes gia na trexw agwna kai na mhn paw ekei na to kanw pio anexoda. (apla kanw ton dikhgoro tou diavolou,me pia logikh mporei na skeftei enas 18 xronos pou mwlis exei parei to roz xartaki sta xeria tou kai prospathei na to paixei pilotos F1 )
Απαντώ σε σένα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν κάτι παρόμοιο (έστω κάνοντας το δικηγόρου του διαβόλου) και είναι πολλοί! Εγώ έχω σαν χόμπι τη σκοποβολή (πχ) αλλά δεν έχω τα χρήματα να το κάνω σε αγώνες κλπ. Το βρίσκεις λοιπόν λογικό να κατεβένω και εγώ στα λιμανάκια και να έχω σαν στόχο να περάσει η σφαίρα ανάμεσα από δυο αυτοκίνητα που κινούντε σε διαφορετικά ρεύματα? Στο κάτω κάτω εμπιστεύομε τον εαυτό μου σαν σκοπευτή και ξέρω ότι δεν θα χτυπήσω κανέναν! Μην μου πείτε ότι είναι ακραίο αυτό το παράδειγμα, γιατί ακραίο είναι και να γίνοντε κόντρες σε δημόσιους δρόμους! Τις δικαιολογίες του τύπου 'δεν έχω χρήματα να τρέξω' κλπ τις ακούω τσάμπα! Αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να κάνεις κάτι που σου αρέσει απλά δεν το κάνεις! Ξέρετε πόσα πράγματα θα ήθελα να κάνω αλλά είμαι απλός θεατής γιατί δεν έχω τα χρήματα που απαιτούντε? Τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή και αυτή είναι η ομορφιά της!
Αν κ ειμαι συμφωνος με το σκεπτικο σου αυτο που λες ειναι τελειως θεωρητικο. Ποσες φορες εχεις δει αυτοκινητα να κανουν κοντρες στον δρομο κ ποσες φορες καποιον να κανει σκοποβολη στον δρομο;!
Δεν ειναι μονο θεμα χρηματων ή οχι, αν θελει καποιος θα χωνεται ειτε με Subaru ειτε με χρεπι του 80. Ειναι θεμα νοοτροπιας, ηλικιας, αστυνομευσης!!!
Κυριως το τελευταιο αν υπηρχε σωστη αστυνομευση θα τους ειχε μαζεψει μια κ καλη ή θα ειχε βρει τροπους να τα σταματησει αυτα.
Πχ οπως εγινε στον πλατεια της Πολιτειας (Αλεκο) που καθε Παρασκευη κ Σαββατο βραδυ γινοταν ο απιστευτος χαμος εως κ πριν μια 10ετια. Αλλα ενοχληθηκαν καποιοι που μπορουσαν να επηρεασουν κ το θεμα σιγα σιγα λυθηκε. Μονο για καφεδακι κ για παγωτο εκει πια. -
Ποσες φορες εχεις δει αυτοκινητα να κανουν κοντρες στον δρομο κ ποσες φορες καποιον να κανει σκοποβολη στον δρομο;
Χμμμ, μετράει και η Κρήτη;
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Ποσες φορες εχεις δει αυτοκινητα να κανουν κοντρες στον δρομο κ ποσες φορες καποιον να κανει σκοποβολη στον δρομο;
Χμμμ, μετράει και η Κρήτη;
]
Χμμμ, δεν το χα σκεφτει!!!!!!
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Κυριως το τελευταιο αν υπηρχε σωστη αστυνομευση θα τους ειχε μαζεψει μια κ καλη ή θα ειχε βρει τροπους να τα σταματησει αυτα.
Πχ οπως εγινε στον πλατεια της Πολιτειας (Αλεκο) που καθε Παρασκευη κ Σαββατο βραδυ γινοταν ο απιστευτος χαμος εως κ πριν μια 10ετια. Αλλα ενοχληθηκαν καποιοι που μπορουσαν να επηρεασουν κ το θεμα σιγα σιγα λυθηκε. Μονο για καφεδακι κ για παγωτο εκει πια.Άραγε αν κάνουν σωστό μπλόκο στα λιμανάκια, μήπως τσιμπήσουν μεγάλα ψάρια, του στυλ γόνους πολιτικών και λοιπών 'υψηλών' ανδρών στην Ελλάδα;
Δε μπορεί, με τόσα Πορσικά, όλο και κάποιος που δεν πρέπει να συλληφθεί θα βρίσκεται στον τόπο του εγκληματος...
-
Na valoun samarakia kai terma.
Kai ena aftomato radar sti vouta...
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Na valoun samarakia kai terma.Kai ena aftomato radar sti vouta...
Θα έχουν ξηλωθεί όλα αυτά σε μία νύχτα.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Na valoun samarakia kai terma.
Kai ena aftomato radar sti vouta...
Θα έχουν ξηλωθεί όλα αυτά σε μία νύχτα.
καλα αν σκάσουν μυτη εκεί και κάνουν πως βαζουν σαμαρακια, θα εχει πολυ γελιο....!!!(και πολλες προσαγωγες αλλά αυτο είναι άλλο θεμα)
-
Tryphon, ξεχνας οτι αυτα τα λεφτα τα ριζχνουν σοτ αμαξι με το οποιο κυκλοφορουν και καθε μερα. Δεν ειναι ευκολο για ολους να συντηρουν ΚΑΙ ενα αγωνιστικο, ουτε ειναι ευκολο να κυκλοφορουν με το αγωνιστικο στον δρομο. Παιδια μην τρελαινομαστε, ΕΝΑΝ αγωναα να κανεις θελεις ΑΡΚΕΤΑ λεφτα, ποσο μαλλον να το κανεις επι μονμου βασεως. Ασε που δεν μπορεις ΟΠΟΤΕ σου την δωσει να πας να τρεξεις σε εναν αγωνα. Δεν ξερω ποια ειναι η οικονομικη σου επιφανεια, αλλα εγω (και ΠΑΡΑ πολλοι αλλοι που ξερω) αν και θελουμε να τρεξουμε σε καποιοβν αγωνα, δεν μπορουμε. Ετσι απλα.
Ena palio A112 i mini den kanei mia. To ftiaxneis monos sou, mathaineis kiolas kai mporeis aneta na trekseis me poly liga lefta. Rikse mia matia se osous kanoun anavaseis. Meta ta 30 prota aftokinita ti trexei? Tetoia aftokinita. Mia anavasi einai poly ftini kai me ena set lastixa kaneis aneta mia saizon. An eisai kai ligo kalos kai sou katsei kai kamia niki klasis konomas kai tin venzini tou agona.
Ta lefta einai dikaiologia mono, an pragmatika goustareis mono etsi tha nioseis tin adrenalini, ton antagonismo, tin aksia sou. Allos tropos den yparxei.Χμ διαφωνω.... Ενα παλιο A112 δεν κανει μια αλλα για να μπορεσει να γινει αγωνιστικο θελει μπολικα. Επισης ξεχνας οτι πολλοι απο τους μικροτερους, πανε Λιμανακια η οπου αλλου και στριβουν με ενα αυτοκινητο που εχει αγορασει ο μπαμπας και φυσικα ο ανθρωπος δεν θελει να το δει αγωνιστικο, ουτε βεβαια ξερει τι κανει ο γιος του τα βραδυα. Οι υποθεση αγωνες δεν ειναι και τοσο απλη για καποιον που δεν εχει δικη του δουλεια, και που δεν βγαζει αρκετα για να καλυπτει τα εξοδα του πρωτα αρα στηριζεται στην οικογενεια. Η οποια δεν θελει ουτε να ακουσει για τετοια...
-
Χμ διαφωνω.... Ενα παλιο A112 δεν κανει μια αλλα για να μπορεσει να γινει αγωνιστικο θελει μπολικα. Επισης ξεχνας οτι πολλοι απο τους μικροτερους, πανε Λιμανακια η οπου αλλου και στριβουν με ενα αυτοκινητο που εχει αγορασει ο μπαμπας και φυσικα ο ανθρωπος δεν θελει να το δει αγωνιστικο, ουτε βεβαια ξερει τι κανει ο γιος του τα βραδυα. Οι υποθεση αγωνες δεν ειναι και τοσο απλη για καποιον που δεν εχει δικη του δουλεια, και που δεν βγαζει αρκετα για να καλυπτει τα εξοδα του πρωτα αρα στηριζεται στην οικογενεια. Η οποια δεν θελει ουτε να ακουσει για τετοια...
Kai poso kanei to saxorallo me tin eksatmisi, to zantolastixaki, ta lampakia klp. Sigoura poly perisotero apo to A112 akoma kai an exei metatrapei se 'agonistiko'. Me rollbar pou ksemontaretai to xreisimopoieis kai gia normal. Polloi einai aftoi pou exoun ton eksoplismo (rollbar, bucket, kpl.) kai to mono pou kanoun einai epidiksi vlakeias kai oxi agones...
I simetoxi se mia anavasi einai idiatera elkistiki apo apopsi timis kai eksodon.
-
Σαμαρακια οπως το Ψυχικο η στη Βουλιαγμενη?
Το ρανταρ θα τσιμπαει κι αυτους που περνανε με 75 διοτι βαριουνται να τρωνε ολη τη ζωη τους στο δρομο με τα ηλιθια ορια ταχυτητας-παγιδες? -
Χμ διαφωνω.... Ενα παλιο A112 δεν κανει μια αλλα για να μπορεσει να γινει αγωνιστικο θελει μπολικα. Επισης ξεχνας οτι πολλοι απο τους μικροτερους, πανε Λιμανακια η οπου αλλου και στριβουν με ενα αυτοκινητο που εχει αγορασει ο μπαμπας και φυσικα ο ανθρωπος δεν θελει να το δει αγωνιστικο, ουτε βεβαια ξερει τι κανει ο γιος του τα βραδυα. Οι υποθεση αγωνες δεν ειναι και τοσο απλη για καποιον που δεν εχει δικη του δουλεια, και που δεν βγαζει αρκετα για να καλυπτει τα εξοδα του πρωτα αρα στηριζεται στην οικογενεια. Η οποια δεν θελει ουτε να ακουσει για τετοια...
Kai poso kanei to saxorallo me tin eksatmisi, to zantolastixaki, ta lampakia klp. Sigoura poly perisotero apo to A112 akoma kai an exei metatrapei se 'agonistiko'. Me rollbar pou ksemontaretai to xreisimopoieis kai gia normal. Polloi einai aftoi pou exoun ton eksoplismo (rollbar, bucket, kpl.) kai to mono pou kanoun einai epidiksi vlakeias kai oxi agones...
I simetoxi se mia anavasi einai idiatera elkistiki apo apopsi timis kai eksodon.
Αν το SaxoRallo το εχει πληρωσει ο μπαμπας δεν κανει τιποτα..... Σωστα?
-
Φίλε nass,
Σίγουρα υπάρχει σε μεγάλο βαθμό ζήτημα υποκειμενικής ερμηνείας σε όσα γράφει ο καθένας μας στο φόρουμ.
Προσωπικά λοιπόν θεωρώ (χωρίς να διεκδικώ δάφνες ορθότητας ή αμεροληψίας) ότι υπάρχει μια προφανείς και κραυγαλέα απαξιωτική αντιμετώπιση από πολλούς πραγματικούς η κατά φαντασίαν γνώστες του αντικειμένου (τόσο στο συγκεκριμένο φόρουμ όσο και γενικότερα στο “χώρο”) έναντι όλων όσων από επιλογή ή ανάγκη χρησιμοποιούν το δημόσιο δρόμο για να κάνουν το κέφι τους ή αναφέρονται σε οτιδήποτε σχετικό με γρήγορη οδήγηση, χωρίς να έχουν αντίστοιχη εμπλοκή σε επίσημους αγώνες.
Για τα λιμανάκια και τα συναφή τώρα, νομίζω ότι το οικονομικό, κοινωνικό και οδηγικό προφίλ των ανθρώπων που συχνάζουν εκεί διαφοροποιείται κατά πολύ. Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση κάποιου είδους τυπικός homo limanacious με συγκεκριμένα αρνητικά χαρακτηριστικά (επιδειξιμανής, υπερβολικός, κακόγουστος, επικίνδυνος, οδηγικά ανεπαρκείς και όσα ακόμα έχουν καταλογιστεί ρητά ή υπαινικτικά).
Υπάρχουν πραγματικοί χεράδες όπως υπάρχουν και κουλοί. Υπάρχουν τα 'παιδιά του μπαμπά' με το S2000 των 50 χιλιάδων ευρώ όπως και τύποι που χρεώνονται μέχρι το λαιμό για να βάλουν το καινούργιο χχχ turbo kit στο hyundai τους. Υπάρχουν πιτσιρικάδες με απίστευτα κακόγουστα body-kits τοποθετημένα στα punto τους όπως υπάρχουν και 35άρηδες που έχουν ξοδέψει 10άδες χιλιάδες ευρώ σε μετατροπές για την bmw τους χωρίς να αλλάξουν το παραμικρό στο εξωτερικό του αυτοκινήτου. Υπάρχουν κόσμος που δεν ξέρει την διαφορά μεταξύ κομπρέσορα και τούρμπο και κόσμος που έχει εκπληκτικές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο.
Προσωπικά δεν ξέρω κανένα που να οδηγεί γρήγορα αποκλειστικά και μόνον στα λιμανάκια εξαιτίας της “εξέδρας και του κοινού”. Τα παιδιά που εγώ ξέρω οδηγούν το ίδιο γρήγορα με “θεατές” παρόντες ή χωρίς, και αυτό συμβαίνει κάθε φορά που, έχοντας την διάθεση, κρίνουν (συχνά εσφαλμένα) ότι οι συνθήκες του δρόμου τους το επιτρέπουν. Και αυτό ανεξαρτήτως αν βρίσκονται στα λιμανάκια ή οπουδήποτε αλλού.
Το ότι κάποιοι αρέσκονται να επιδεικνύονται είναι όμως τόσο κακό? Το να επιζητά κανείς την επιδοκιμασία του κοινού σε επίσημους αγώνες ή εκδηλώσεις οδηγώντας εντυπωσιακά είναι (ηθικά) θεμιτό ενώ στην περίπτωση των αυτοσχέδιων αγώνων ή επιδείξεων είναι κατακριτέο?
Ευτύχης
-
Αν το SaxoRallo το εχει πληρωσει ο μπαμπας δεν κανει τιποτα..... Σωστα?
Kai omos.
Prepei o pitsirikos na eipe: 'Mpampa an den valo rollbar, buckets, lampakia,... to aftokinito den paei.'Mpampas: 'Vale oti xreiazetai kamari mou kai fere timologio na se volepso.'
Sou fenetai pithano to senario?
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Φίλε nass,Σίγουρα υπάρχει σε μεγάλο βαθμό ζήτημα υποκειμενικής ερμηνείας σε όσα γράφει ο καθένας μας στο φόρουμ.
Προσωπικά λοιπόν θεωρώ (χωρίς να διεκδικώ δάφνες ορθότητας ή αμεροληψίας) ότι υπάρχει μια προφανείς και κραυγαλέα απαξιωτική αντιμετώπιση από πολλούς πραγματικούς η κατά φαντασίαν γνώστες του αντικειμένου (τόσο στο συγκεκριμένο φόρουμ όσο και γενικότερα στο “χώρο”) έναντι όλων όσων από επιλογή ή ανάγκη χρησιμοποιούν το δημόσιο δρόμο για να κάνουν το κέφι τους ή αναφέρονται σε οτιδήποτε σχετικό με γρήγορη οδήγηση, χωρίς να έχουν αντίστοιχη εμπλοκή σε επίσημους αγώνες.
Για τα λιμανάκια και τα συναφή τώρα, νομίζω ότι το οικονομικό, κοινωνικό και οδηγικό προφίλ των ανθρώπων που συχνάζουν εκεί διαφοροποιείται κατά πολύ. Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση κάποιου είδους τυπικός homo limanacious με συγκεκριμένα αρνητικά χαρακτηριστικά (επιδειξιμανής, υπερβολικός, κακόγουστος, επικίνδυνος, οδηγικά ανεπαρκείς και όσα ακόμα έχουν καταλογιστεί ρητά ή υπαινικτικά).
Υπάρχουν πραγματικοί χεράδες όπως υπάρχουν και κουλοί. Υπάρχουν τα 'παιδιά του μπαμπά' με το S2000 των 50 χιλιάδων ευρώ όπως και τύποι που χρεώνονται μέχρι το λαιμό για να βάλουν το καινούργιο χχχ turbo kit στο hyundai τους. Υπάρχουν πιτσιρικάδες με απίστευτα κακόγουστα body-kits τοποθετημένα στα punto τους όπως υπάρχουν και 35άρηδες που έχουν ξοδέψει 10άδες χιλιάδες ευρώ σε μετατροπές για την bmw τους χωρίς να αλλάξουν το παραμικρό στο εξωτερικό του αυτοκινήτου. Υπάρχουν κόσμος που δεν ξέρει την διαφορά μεταξύ κομπρέσορα και τούρμπο και κόσμος που έχει εκπληκτικές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο.
Προσωπικά δεν ξέρω κανένα που να οδηγεί γρήγορα αποκλειστικά και μόνον στα λιμανάκια εξαιτίας της “εξέδρας και του κοινού”. Τα παιδιά που εγώ ξέρω οδηγούν το ίδιο γρήγορα με “θεατές” παρόντες ή χωρίς, και αυτό συμβαίνει κάθε φορά που, έχοντας την διάθεση, κρίνουν (συχνά εσφαλμένα) ότι οι συνθήκες του δρόμου τους το επιτρέπουν. Και αυτό ανεξαρτήτως αν βρίσκονται στα λιμανάκια ή οπουδήποτε αλλού.
Το ότι κάποιοι αρέσκονται να επιδεικνύονται είναι όμως τόσο κακό? Το να επιζητά κανείς την επιδοκιμασία του κοινού σε επίσημους αγώνες ή εκδηλώσεις οδηγώντας εντυπωσιακά είναι (ηθικά) θεμιτό ενώ στην περίπτωση των αυτοσχέδιων αγώνων ή επιδείξεων είναι κατακριτέο?
Ευτύχης
Κατακριτεο ειναι να πηγαινω εγω σπτι μου και να σκαει επανω μου πιτσιρικας με το αυτοκινητο της μαμας επειδη τραβηξε χειροφρενο στο 'πεταλο'.....
-
Το ότι κάποιοι αρέσκονται να επιδεικνύονται είναι όμως τόσο κακό? Το να επιζητά κανείς την επιδοκιμασία του κοινού σε επίσημους αγώνες ή εκδηλώσεις οδηγώντας εντυπωσιακά είναι (ηθικά) θεμιτό ενώ στην περίπτωση των αυτοσχέδιων αγώνων ή επιδείξεων είναι κατακριτέο?Ναι, αν δεν υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας. Να πεθάνει κάποιος ή να μείνει παράλυτος ή έστω απλά να στραπατσαριστεί το αυτοκίνητο του, για να κάνει κάποιος άλλος το κέφι του (και να εκτιμήσει λάθος, όπως λες, τη δυνατότητά του να το κάνει αυτό) είναι, όπως και να το δούμε, φάουλ.
Και θα μου πεις: 'ναι αλλά αν πάω μια γρήγορη Σούνιο και κάνω μια πατάτα και πέσω στον απέναντι ?' Σωστό και θα είσαι (είμαστε) επίσης φάουλ, και εδώ πάει το ό,τι, έτσι όπως έχουν γεμίσει οι δρόμοι αυτοκίνητα, το να οδηγείς γρήγορα εκτός ξημερώματος και 'ερημιάς' (που και πάλι δεν ξέρεις τι θα σου τύχει) είναι στα όρια του κοινωνικά και ηθικά αποδεκτού. Το πρόβλημα με τα λιμανάκια είναι όμως πως οι πιθανότητες να συμβεί 'το κακό' είναι εξαιρετικά αυξημένες, λόγω κοσμοσυρροής κλπ. συνθηκών. Οπότε το φάουλ είναι πολύ μεγαλύτερο.
Κατά τα λοιπά, σε όσα λες δεν έχω να πω κάτι. Δεν υπαινίσσομαι πως όλοι όσοι βλέπουμε εκεί είναι 'κάπως', προφανώς μπορεί να βρει κανείς κάθε καρυδιάς καρύδι, όπως σωστά λες. Ούτε είπα πως μόνο εκεί πάνε γρήγορα. Αυτό που λέω είναι πως, έτσι όπως έχει η κατάσταση, το να πηγαίνει γρήγορα κανείς στα λιμανάκια είναι μόνο και μόνο για να τον δούν, για κανένα άλλο λόγο. Αν δεν τον απασχολεί να τον δούν, τότε μπορεί να πάει εξίσου γρήγορα 10 χιλιόμετρα μακρύτερα. Τόσο απλά.
Τις προάλλες που οδηγούσα ένα δανεικό Type-R και πήγα μια βόλτα στο Σούνιο, ενώ αρχικά είχα πρόθεση να πάω γρήγορα στα λιμανάκια (διότι, όπως και να το κάνουμε, είναι οδηγικά ενδιαφέρουσες στροφές), μόλις είδα τον μαζεμένο κόσμο (Κυριακή νωρίς το απόγευμα) και τις μαλακίες διαφόρων και τα διάφορα σαυροειδή αυτοκίνητα που είχαν μαζευτεί, ξενέρωσα τελείως και πέρασα 'κυρία' (φαντάζομαι κάποιοι 'γνώστες' εκεί θα είπαν 'κοίτα αυτοκίνητο που οδηγά η κότα, πουτάνα κοινωνία' και άλλα γραφικά) και προτίμησα να δοκιμάσω το Type R μετά την Ανάβυσσο. Ελπίζω να καταλαβαίνεις την οπτική μου γωνία.
-
Λοιπον επειδη το θεμα με αγγιζει καπως διοτι πηγαινοερχομαι συχνα Αναβυσσο , θα πω τα εξης:
Με χαλαει το γεγονος οτι καθε βραδυ η τροχαια παραφυλαει να τσιμπησει οτι 106 η παρομοιο αυτοκινητο δει, για τον οποιοδηποτε γελοιο λογο, επειδη η περιοχη εχει γινει στεκι 'αντικοινωνικων', κατα τους υπευθυνους, στοιχειων. Ολοι σε ενα τσουβαλι δεν γινεται.
Με χαλαει να περναω απο εκει και να με τρομαζει ο καθε ασχετος πιτσιρικας η μεγαλυτερος (υπαρχουν απ' ολα), ο οποιος νομιζει οτι βρισκεται στην αυλη του σπιτιου του ή στο παρκινγκ του Μαρινοπουλου και μαθαινει να κανει παντες εις βαρος της ασφαλειας μου.
Δεν συμφωνω απο την αλλη με την αποψη 'αν θες να τρεξεις υπαρχουν οι αγωνες'. Δεν ειναι τοσο απλο για οποιονδηποτε. Οταν εισαι 20 χρονων και σπουδαζεις, απο που θα βρεις καπου 1 μυριο για να ξεκινησεις, εστω κι αν εχεις το 106 η το Saxo? Κι αν εχεις καποιο λιγοτερο καταλληλο αυτοκινητο? Ξοδευεις παραπανω... (Εγω προσπαθω καιρο αλλα μαλλον ειμαι σε καλο δρομο τωρα, χεχεχε).
Θεωρω σωστο ο καθενας να επιλεγει τον χωρο που θα αθληθει με κριτηρια την ασφαλεια του και των γυρω του. Υπαρχουν τροποι και χωροι να προπονηθεις και εντος και εκτος πιστας, χωρις να κινδυνεψουν αθωοι και χωρις να προκαλειται το δημοσιο αισθημα και οι παρεμβασεις της αστυνομιας. Συνεπως τα Λιμανακια δεν κανουν. Απλα η αποψη της επιδειξιομανιας που επικρατει εκει, ενισχυεται απο το γεγονος οτι περαν της Βαρκιζας, σπανια συναντω τετοια φαινομενα. -
ΕυτύχηςΤο κατακριτεο δεν ειναι η επιδειξη κ η επιδοκιμασια απο το κοινο, το κατακριτεο ειναι οτι για χαρη της επιδειξης κ της επιδοκιμασιας απο το κοινο ρισκαρουν την ζωη τους κ την ζωη των συνανθρωπων τους χωρις να υπαρχει καμια ασφαλεια. Δεν συγκρινεται τωρα αυτο με τους αγωνες! Καμια σχεση.
Στα λιμανακια τοσα εχουν γινει!Αν υπαρχουν χεραδες οπως λες εκει που στριβουν μ ενα εκατομυριο χλμ, αυτοι ειναι; Λυπαμαι αλλα μονο χεραδες δεν θα τους χαρακτηριζα!!! Χερας επειδη ξερει την παντα καλα; Χερας επειδη δεν εχει συναισθηση του φοβου, του τι πονο μπορει να προξενησει στην οικογενεια του κ σε οικογενειες αλλων;
Αν το θες κ το εχεις μεσα σου θα μπεις στου αγωνες, θα βρεις τροπο. Αν δεν θες κ απλα θες να οδηγεις σ ανοιχτο δρομο επισης υπαρχουν διαδρομες που μπορεις να ευχαριστηθεις.
Το να πας λιμανακια για επιδειξη ειναι για ανθρωπους που ψαχνουν την αναγνωριση των οδηγικων τους ικανοτητων απο αλλους που συχναζουν εκει. Το θεμα ειναι οτι δεν γνωριζουν τα ρισκα τα οποια παιρνουν. Πως θα χαρακτηρισεις καποιον λοιπον χερα οταν δεν γνωριζει (την παραμικρη ιδεα δεν εχει) κ δεν εχει συναισθηση των κινδυνων; Οταν στριβει πολυ γρηγορα σε δρομο ο οποιος εχει παντα κινηση κ χωρις να εχει καν καλη ορατοτητα.Ολοι που ασχολουνται με την οδηγηση, σε επιπεδο αγωνων κ μη, κ γρηγορα εχουν παει κ τις βλακειες τους εχουν κανει κ τοσα αλλα. Το θεμα ειναι αν θες να πας γρηγορα καντο σε διαδρομη ευχαριστη οσο πιο ερημικη γινεται κ μονο σου. Αν θες εσυ να ρισκαρεις ο αμαχος πληθυσμος δεν φταιει σε τιποτα, ειτε μεσα στ αυτοκινητο συνεπιβατες ειτε εξω διερχομενα οχηματα κ πεζοι.
Την μουρλα μας κ η αγαπη μας για την οδηγηση κ τ αυτοκινητο εμπεριεχει κινδυνους κ ρισκα απο μονη της, δεν χρειαζεται να επιβαρυνουμε αυτους τους κινδυνους με τετοιου ειδους εξυπναδες σ ανοιχτο βεβαρυμενο δρομο που δεν υπαρχει κανενα μα κανενα περιθωρια ασφαλειας. -
Να δω τι άλλη κοτσάνα θα διαβάσω εδώ μέσα...
Αυτοσχέδιοι αγώνες (κοινώς ΚΟΝΤΡΕΣ) και συνέπειες