-
Δεν ξέρω για άλογα στον κινητήρα αλλά μερικούς πόντους στον ιδιοκτήτη οδηγό σίγουρα δίνουν!!!
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Οι Alfasud TI σειράς 3 είχαν επίσης (διπλά) κίτρινα φώτα. Για την ακρίβεια δεν είναι κίτρινη η λάμπα αλλά περιβάλλεται από μια κίτρινη πλαστική φούσκα την οποία αν θέλεις μπορείς να την αφαιρέσεις. **Εγώ δεν τις έχω αφαιρέσει παρόλο που το κίτρινο χρώμα κάνει τα φώτα ασθενικά γιατί μου αρέσει η ρετρό εικόνα που δίνει το κίτρινο τη νύχτα. **
Αυτό σκέφτομαι και εγώ!!
Αλλά όντως είναι πιο αδύναμα?Σαφώς και είναι πιο αδύναμα αφού πρόκειται για επιπλέον καλύμματα!!!
Στο ΤΕΙ είχαμε μάλιστα κάνει αντίστοιχα πειράματα, όπου ακόμα και το πιο διαφανές, λεπτό, καθαρό γυαλί φιλτράριζε έστω και λίγο την ένταση του φωτός που διερχόταν από αυτό!
Κάναμε δοκιμή μετρώντας την ένταση του ηλιακού φωτός μια ηλιόλουστη μέρα, και μετά στις ακριβώς ίδιες συνθήκες βάλαμε ένα απλό τζάμι (διαφανές) μπροστά. Η ένταση μει΄'ωθηκε κατά 10-15%!!!!
Αυτή ήταν η απορροφητικότητα του τζαμιού, οπότε και σε λιγότερο φως (πχ δοκιμή στο εσωτερικό του εργαστηρίου) πάλι κατά το ίδιο ποσοστό μείωνε.
Για έγχρωμα τζάμια φυσικά μεγάλωνε η απορροφητικότητα! Φαντάζομαι πολλοί έχετε παρατηρήσει πως στα καινούρια αυτοκίνητα με το διαφανές κρύσταλλο είναι σαφώς δυνατότερος ο φωτισμός, αν και ο λαμπτήρας μένει ο ίδιος!! (Παλιά έβαζαν τα 'γραμμωτά' τζάμια για να μην τυφλώνεται ο απέναντι, πλέον το αντιμετωπίζουν αυτό αλλιώς)Οπότε τα καλύμματα αυτά μειώνουν την ένταση του φωτός (πόσο μάλιστα ως έγχρωμα). Ομοίως και τα προφυλακτικά ( ) στα φώτα θέσεως πάλι μειώνουν την ένταση του φωτός.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
(Παλιά έβαζαν τα 'γραμμωτά' τζάμια για να μην τυφλώνεται ο απέναντι, πλέον το αντιμετωπίζουν αυτό αλλιώς)Σωστά!
Αλλά γιατί ισχύει κάτι τέτοιο? -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αυτό τώρα δεν ξέρω αν έπρεπε να το βάλω στα ποιο αστεία έχω δει σε Ελληνικούς δρόμους ή εδώ.
Φίλος που βρεθήκαμε εχθές είχε καμένη τη αριστερή μεσαία σκάλα και το δεξιό προβολέα ομίχλης. Τα είχε φυσικά και τα δυο ανοιχτά στην πορεία. Όταν του είπα ότι πρέπει να αλλάξει τις λάμπες μου απάντησε ότι αφού ανάβουν οι δυο εναπομείναντες δεν έχει κανένα πρόβλημα στην οδήγηση.
Στην οδήγηση μπορεί να μην έχει στο κεφάλι όμως σίγουρα. Όσο και να του εξηγούσα δεν ήταν δυνατό να του αλλάξω γνώμη.Μήπως θα'πρεπε να του σκάσεις καμιά μπούφλα να μπει ο εγκέφαλος στη θέση του; Με τέτοιους γρόθους που κυκλοφορούν, με βλέπω ν'αρχίζω να μοιράζω κατραπακιές, δε γίνεται!
-
Ερώτηση: Γιατί πιστεύετe ότι κάποιοι βάζουν 'φρύδια' στα φώτα τους (π.χ. αρκετά συνηθισμένα σε P106 Rallye)?
-
Έλα ντε! Μάλλον γιατί νομίζουν ότι τα κάνουν πιο 'επιθετικά' σε εμφάνιση. Προσωπικά νομίζω ότι τα κάνουν να μοιάζουν με κορεάτικα καγκουρομομπίλ.
-
Εμένα μου θυμίζουν τα 'bedroom eyes' των καρτούν.
-
Σε στυλ Νταίζυ Ντακ εννοείς;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Σε στυλ Νταίζυ Ντακ εννοείς;Ακριβώς!
-
Εγώ θεωρώ ακόμη χειρότερα των φρυδιών τα καπώ 'bad boy style', δηλαδή όταν πάνε σε ένα φαναρτζή και κολλάνε μια φέτα μέταλλο, το παστώνουν και στο στόκο, του ρίχνουν κι ένα βάψιμο και ΤΣΟΥΚ! να σου μόνο το μισό φανάρι on show...
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
(Παλιά έβαζαν τα 'γραμμωτά' τζάμια για να μην τυφλώνεται ο απέναντι, πλέον το αντιμετωπίζουν αυτό αλλιώς)
Σωστά!
Αλλά γιατί ισχύει κάτι τέτοιο?Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις...
Γιατί να ισχύει πως τα έβαζαν για να μην τυφλώνεται ο άλλος;
Αν αυτή είναι η απορία, για τον ίδιο λόγο που βάζουμε 'καπέλα' στα λαμπαντέρ (πέραν της καλής αισθητικής). Το φως διαχέεται και δεν τυφλώνει. (Φυσικά εξασθενεί όμως...) -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ερώτηση: Γιατί πιστεύετe ότι κάποιοι βάζουν 'φρύδια' στα φώτα τους (π.χ. αρκετά συνηθισμένα σε P106 Rallye)?Ιδού 10 λόγοι για να τα βάλεις...
- Γιατί έτσι σας αρέσει.
2)Γιατί ποτέ δεν κυκλοφορούν νύχτα, οπότε τι ψάχνεις τώρα... - Για να μειώσουν την πιθανότητα να σπάσει το φανάρι! ( )
- Για να μην τυφλώνουν τόσο τους απέναντι όταν θα οδηγούν (ούτως ή άλλως) με τους προβολείς αναμμένους
- Για να δε'ιχνει το μονό αμάξι διαφορετικό από το ζυγό (που κατά τα άλλα είναι ολόιδιο). Που να κοιτάς την πινακίδα πρωινιάτικα με την τσίμπλα στο μάτι...
- γιατί έριξαν λεφτά για εξάτμιση, ζάντες, σπόιλερ, καθίσματα, λεβιέδες, αεροτομές, ... , ... , ... , ... , μέχρι και τα καλύμματα στις βαλβίδες των ελαστικών άλλαξαν, και δεν είχαν πως αλλιώς να ρίξουν λεφτά στο αμάξι (υπόψιν, οι ταπετσαρίες του αυτοκινήτου εν είναι από δέρμα, αλλά από εικοσάευρα! )
- Επειδή τα έβαλε ο 'Νίκος ο τρέντι'
8 ) Επειδή ήταν φτηνότερα από τις ζάντες αλουμινίου (άσχετο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις... ) - Επειδή έτσι τα φώτα θα βγάζουν περισσότερο φως ( )
last but not least...
10) Γιατί έβαλα φρυδάκια; Και τι ζόρι τραβάς εσύ ρε φιλαράκο; Δε σ'αρέσουν; Όχι, αν είναι πες να κατέβω να σου εξηγήσω!! - Γιατί έτσι σας αρέσει.
-
Το ωραιο ειναι που βαζουν τα φρυδακια(τα οποια κοβουν αρκετο φωτισμο) και μετα ψαχνουν τροπο να αυξησουν την ενταση στα φωτα γιατι δεν βλεπουν!!!
-
Τωρα μιλαμε για φρυδακια η φρυδια??
-
(Παλιά έβαζαν τα 'γραμμωτά' τζάμια για να μην τυφλώνεται ο απέναντι, πλέον το αντιμετωπίζουν αυτό αλλιώς)
Σωστά!
Αλλά γιατί ισχύει κάτι τέτοιο?Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις...
Γιατί να ισχύει πως τα έβαζαν για να μην τυφλώνεται ο άλλος;
Αν αυτή είναι η απορία, για τον ίδιο λόγο που βάζουμε 'καπέλα' στα λαμπαντέρ (πέραν της καλής αισθητικής). Το φως διαχέεται και δεν τυφλώνει. (Φυσικά εξασθενεί όμως...)Ναι απλά δεν ήξερα ακριβώς πως λειτουργούν αυτές οι γραμμές!
-
Ερώτηση: Γιατί πιστεύετe ότι κάποιοι βάζουν 'φρύδια' στα φώτα τους (π.χ. αρκετά συνηθισμένα σε P106 Rallye)?
Ιδού 10 λόγοι για να τα βάλεις...
[...]
Και ο ενδέκατος:
- Γιατί μειώνουν το drag κατά 12,34%, και σε συνδιασμό με τα 5 άλογα που 'τσιμπάει' ο κινητήρας ρίχνει τον χρόνο του 0-100 κατά σχεδόν ένα δεπτερόλεπτο...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Σε στυλ Νταίζυ Ντακ εννοείς;
Ακριβώς!
αν τα δεις σε σκαραβαίο 'λένε' πάντως
Σπύρος
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ιδού 10 λόγοι για να τα βάλεις...
[...]
Και ο ενδέκατος:
- Γιατί μειώνουν το drag κατά 12,34%, και σε συνδιασμό με τα 5 άλογα που 'τσιμπάει' ο κινητήρας ρίχνει τον χρόνο του 0-100 κατά σχεδόν ένα δεπτερόλεπτο...
ΑΜΑΝ!!!
Αυτό είναι!!!
Δε φταίει που το Ίμιζα είναι χιλιάρι!!! Τα φρυδάκια που δεν έβαλα φταίνε!!
Λες αν βάλω 3 ζευγάρια να το κατεβάσω 3 δευτερόλεπτα και να τσιμπήσω και λίγο τελική;;;(λέω να βάψω και τους καθρέφτες, γιατί στα ρεπρίζ 120-140 (τελική!! ) μου κόβουν πολύ οι ματ καθρέφτες...
-
Μετά τις μεγάλες τρύπες στο πίσω μέρος (''σπορ εξατμίσεις''), τα κολλημένα κομμάτια πλαστικό πάνω στα φώτα (φρύδια), τις πακτωμένες σιδερώστρες σε πορτ-μπαγκάζ και οροφές (''αεροτομές DTM'') τελευταίο ''μαστ'' των γρήγορων και των απανταχού κάτσε-καλά τα μπλε προφυλακτικά στους λαμπτήρες. Σε αθώα ερώτηση φίλου μου που δεν ασχολείται με τα περί αυτοκινήτου ''τι πετυχαίνουν με αυτό?'' δεν μπόρεσα να δώσω μια... επιστημονική απάντηση ίσως κάποιος πιο ειδικός στο θέμα.....
-
Για τις αεροτομες είναι μάλλον υποκρισια- για όσους τουλαχιστον δεν κινουνται καθημερινή στην κηφισίας στα τουνελ με 130+ οποτε τρομάζει το ελάφρωμα του πισω μέρους στην απότομη (για τετοιες ταχυτητες) αλλαγή της κλίσης του δρομου...
Ότι μπαίνει πάνω από τα φώτα είναι εγκληματικό και δεν επιτυγχάνει τιποτα περισότερο από το να επιδεικνύει την ελλιπή παιδεία (αυτοκινιστική και αισθητική) μάποιων συν(πλην-)ανθρώπων μας.
By the way μπλε λεντάκια στους πιτσιλητήρες είναι ΜΑΣΤ για κάθε ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΡΑΠΕΤΣΟ, ΚΑΡΑΒΛΑΧΟ κλπ. Δεν υπάρχει πιο ελεεινό και βάρβαρο πράγμα από αυτά.
ΦΩΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!