-
Δηλαδή ανάμεσα σε X-TRAIL και Maverick τι θα επέλεγες ? Maverick (1400 κιλά και 124 άλογα ) [/quote]
Δεν έχω οδηγήσει το 2ο....
Δεν έχω γνώμη.
Πάντως αν δεν υπήρχε το Forester kai to RAV4, ισως να επέλεγα κάποιο καθαρό 4Χ4, κι όχι SUV.
Εκτός αν είχα το χρήμα για Cherokee, ή τουλάχιστον το παλιό μεταχειρισμένο. Βέβαια εδώ, σ' αυτά τα αμερικάνικα, τα προβλήματα είναι άλλα. Κόστος συντήρησης, αντιπροσωπεία κλπ. Φίλος που έχει το παλιό, δεν το κινεί πλέον ιδιαίτερα γιατί καίει τα άντερά του και το σέρβις θέλει παρά κάτι , ένα μισθό.
Η καλύτερη επιλογή για μένα, θα ήταν το TERRANO II σε 5πορτο.
Φανταστικό όχημα, εντός/εκτός δρόμου.... Το έχουμε στην υπηρεσία και το έχω οδηγήσει.... καμιά σχέση με GVitara κλπ. -
Οταν αγοραζεις αυτοκινητο 4χ4,προφανως σε ενδιαφερουν κάποια πράγματα όπως αξιοπιστία,ευκολία σερβις,ικανό και μεγάλο δικτυο υποστηριξης, αξία μεταπώλησης,χρονος παραδοσης ανταλλακτικων κτλ
Σε ολα αυτα η toyota υπερεχει ξεκαθαρα στον ελληνικο χώρο,εγω ως κατοχος τετοιου αυτοκινητου δηλωνω ικανοποιημενος και αναμένω το νεο μοντελο σύντομα.Βεβαια συμφωνω οτι αν καποιος ενδιαφερεται πολυ για τους χωρους δεν ειναι η καλυτερη επιλογη.
-
Ο χρήστης boxer2003 έγραψε:
Πλεονέκτημα του X-Trail το εσωτερικό του και ο εξοπλισμός του.
Επίσης ότι παρά το μεγάλο του βάρος , έχει πλαστικά εμπρός φτερά και καπώ νομίζω, που είναι και φτηνά στην αντικατάσταση.Μόνο εσωτερικό και εξοπλισμός ε...; Λοιπόν έχουμε και λέμε:
a) 'X-Trail is the most reliable 4x4 in the UK, according to the latest reliability survey from the Consumers' Association.', 'If you want more endorsements, it has also recently been voted Best 4x4 Recreational Vehicle 2003 by Auto Express magazine' (http://www.motorbar.co.uk/xtrail.htm)
b) 'The award winning Nissan X-TRAIL has yet again beaten off stiff competition from the Land Rover Freelander, Ford Maverick, Toyota RAV4 and the Honda CR-V and has been voted 'Soft Roader of the Year 2003' for the second consecutive year by the UK’s leading off-road magazine, 4x4. This is the third award this year for the X-TRAIL' http://www.carpages.co.uk/nissan/nissan_soft_roader_of_the_year_04_10_02.asp?switched=on&echo=11667581
c) Και κατά την αποψή μου ίσως το σημαντικότερο:http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=10&id2=139. Από τα καλύτερα αποτελέσματα στην κατηγορία του (Αλήθεια που είναι το αντίστοιχο ευρωπαϊκό τεστ του Forester...; )
Με δύο λόγια, επιπρόσθετα στα όσα είπες, ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ (χωρίς φυσικά να λέω ότι το Subaru δεν έχει). Τώρα για τα πλαστικά φτερά και καπώ, το αναφέρεις σαν μειονέκτημα ή πλεονέκτημα; Πάντως του Forester δεν νομίζω ότι είναι από 'τιτάνιο'
Απ' όλα όμως θα επέλεγα μεταξύ Rav4 & Forester , γιατί είναι τα μόνα με 3 διαφορικά και πραγματική τετρακίνηση AWD ή full time 4WD, αν σου λέει κάτι αυτό. Αν δε σου λέει, κοίταξε στο http://www.baja101.com/4X4abc .
Μάλιστα, ρίξε λοιπόν μία ματιά εδώ: http://www.autotriti.gr/pages/27_2002/02.T27.forest1.asp και εδώ http://www.autotriti.gr/pages/27_2002/02.T27.forest3.asp. Τονίζω ιδιαίτερα ' Το όριο εκτός δρόμου τίθεται από τη μικρή απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος και τους μεγάλους προβόλους.' Πως λοιπόν το ανώτερο απλό Subaru 'υποκλείνεται' τελικά στο κατώτερο οδικά (λόγω μέτριας τετρακίνησης) CRV; 'Οσον αφορά το RAV-4 δες και εδώ: 'Εκεί που το μοντέλο της Toyota υστερεί σε σχέση με το X-Trail είναι στην αναρριχητική ικανότητα ή καλύτερα στη δυνατότητα προσπέλασης μεγάλων σχετικά εμποδίων.' (http://www.autotriti.gr/pages/40_2001/01.T40.xtrail4.asp). Επίσης: 'Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αφού το X-Trail τα καταφέρνει πολύ καλά εκτός δρόμου, όντας** ίσως το καλύτερο SUV στον τομέα αυτό **' (http://www.in.gr/auto/dokimes/pr_dokimes_in/Nissan_X-Trail/in_Nissan_X-Trail_4.htm) Τώρα αν θεωρείς τις εν λόγω αξιολογήσεις αναξιόπιστες...τι να πω! Αναφορικά με το το full time 4WD σε καμία περίπτωση δεν θα το προτιμούσα και ιδιαίτερα για λόγους κατανάλωσης. Προτιμώ να επιλέγω εγώ την κίνηση που θέλω. Τέλος για την σελίδα που έγραψες έριξα ματιά και μου έγραψε 'The page cannot be found';)
Έχεις κάνει ταξίδι ή διαδρομή σε χώμα με το Subaru? Κάνε πρώτα και μετά να μου πεις εσύ τι θα επέλεγες....'
Έκανα **και με το απλό **και η επιλογή μου προαναφέρθηκε...;)
Όσο για το facelift, δε μου λέει τίποτα!
Για μένα όμως λέει πολλά αφού δεν είναι απλά ένα facelift αλλά ένα σύνολο μηχανικών, εργονομικών και αισθητικών τροποποιήσεων. Συγκεκριμένα το Αuto Τρίτη αναφέρει: 'Ο δίλιτρος κινητήρας του X-Trail αποδίδει 140 ίππους ικανούς να κινήσουν εύκολα το αμάξωμα των 1.513 κιλών. Σε σχέση με το προκάτοχο X-Trail οι επιδόσεις που προσδίδει είναι καλύτερες. Πιο συγκεκριμένα το ανανεωμένο X-Trail επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χλμ. σε 11,2 δλ. (0,5 δλ. λιγότερα από το προκάτοχο), ενώ και οι τιμές στις επιδόσεις εν κινήσει είναι καλύτερες κατά 0,9 δλ. (στα 60 - 100 χλμ./ώρα με 4η) και 0,3 δλ. (στα 80-120 χλμ./ώρα με 5η).' Αν θέλεις μπορώ να ψάξω να σου βρω και τις υπόλοιπες αναβαθμίσεις...
Μοντέλο θα αλάξει περίπου το 2009. Δεν κάνει η Subaru αλλαγές μοντέλων πριν κλίσουν 6-7 χρόνια στην αγορά, με εξαίρεση το αποτυχημένο αισθητικά Impreza του 2001, που το ανακαίνισε το 2003. Απ' όσα ξέρω από τους Subarαίους που έχω επαφές, σε Ελλάδα και Κύπρο, δεν επίκειται καμία αλλαγή. Τα μοντέλα 2003 είναι αρκετά χρόνια μπροστά από κάθε τι στην κατηγορία τους....
Δεν ξέρω τι πληροφορίες έχεις αλλά έχω βρει αρκετά sites (ανεπίσημα και forums) τα οποία αναφέρουν ότι μεταξύ 2005-2006 θα γίνει επανασχεδιασμός στο μοντέλο. Αν επιμένεις μπορώ να ψάξω και να στα στείλω private. Πάντως κανένας δεν αναφέρει ως το 2009. Τώρα για το αν είναι αρκετά χρόνια μπροστά από κάθε τι στην κατηγορία τους...let the others judge!
Με την ευκαιρία, τα τεστ τα έχεις διαβάσει στους 4Τ και στο DRIVE? Εσύ τι κατάλαβες, ότι το X-Trail είναι το καλύτερο?
Έχω διαβάσει πιό πολλά test από όσα μπορείς να φανταστείς...Συμφωνώ μαζί σου ότι το Forester turbo μηχανικά είναι κορυφαίο. Σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα ότι είναι ισάξιο το απλό. Από τα test κατάλαβα ότι το X-Trail είναι ανάμεσα στα 2 κορυφαία. Πουθενά μα πουθενά δεν βρήκα πολύ θετικές (ή καλύτερα τόσο θετικές όσο του X-trail) κριτικές για το απλό Forester. Τελειώνοντας, θεωρώ ότι το τετρακίνητο δεν είναι μόνο μηχανή και τελείωσε αλλά σύνολο αισθητικής, ασφάλειας, επιδόσεων και πάνω από όλα ποιότητας κατασκευής και after sale service.
Πιστεύω ότι για όποιον έχει τα χρήματα και δίνει έμφαση στις καλύτερες δυνατές μηχανικές επιδόσεις (και μόνο) ας επιλέξει το Forester XT. Διαφορετικά θα του συνιστούσα το νέο X-Trail.
-
Δεν θα έπρεπε να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης και κρίσης της αξιοπιστίας των διάφορων δοκιμών από το σύνολο του ειδικού τύπου...
Πάντως θεωρώ πιο αξιόπιστα από το Auto Triti και το Auto motor&spor , τους 4Τ και το Drive.Κάνουν τουλάχιστον εξολοκλήρου δικά τους τεστ, και σε συνθήκες Ελληνικές. Δεν είναι μεταφράσεις όπως αυτά που ανέφερες.
Άσε το in.gr
Τα ίδια και πιο διθυραμβικά , γράφει για το Forester.
Οχι και πιο off road το CRV... Έλεος! Δεν κρίνονται τα πάντα από το ύψος και τους προβολούς.... όπως και ο ίδιος αναφέρεις, μόνο από αυτό σταματάει το Forester. Κατάλαβες την ουσία; Αναρριχητικά, ή σε γλίτσες, λάσπες, χιόνια κλπ, απλά δε σταματάει....
Το μόνο που χρείαζεται, είναι η έλλειψη μεγάλων σε ύψος ανωμαλιών.Αντε δηλαδή , τα υπόλοιπα να περάσουν 3-4 πόντους παραπάνω, το μέγιστο... Σε κλίση 40 μοιρών +, όλα όμως υποκλίνονται....Τα πλαστικά φτερά, τα θεωρώ πλεονέκτημα. Όσο για την ποιότητα, το δικό μου με 5χρόνια και 110.000 χλμ στην πλάτη, έλα να δεις αν τρίζει.....
Το X-Trail, μετά από τόσα χρόνια και χλμ, θα δείξει. Δε λέω ότι θα έχει πρόβλημα. Απλά θα δεις.
Τα 200+ κιλά παραπάνω σε βάρος όμως, είναι μέγα μειονέκτημα!
Παντού, εντός/εκτός δρόμου.
Κατανάλωση δε νομίζω να έχεις μικρότερη από 11,5 λίτρα / 100χλμ, που έχω εγώ, και μιλάω για μικτές συνθήκες, πόλη και ταξίδι σε εθνική, βουνό κλπ.Έχει προκύψει μετά από 10000 χλμ. και 2,5 μήνες χρήσης, από 2 διαφορετικούς οδηγούς και με λάστιχα λάσπης ή αγωνιστικά για χώμα. Συνεπώς το καλοκαίρι με τα ασφάλτινα και το A/C, θα κυμανθεί στα ίδια.
Δε βλέπω λοιπόν το πλεονέκτημα επιλογής της κίνησης και συνεχίζω να προτιμώ το AWD.
Τέλος πάντων, ο καθένας κάνει την επιλογή του. Γι αυτό υπάρχουν και ευημερούν τόσες εταιρίες, που παράγουν το ίδιο προϊόν... (αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, αεροσκάγη, πλυντήρια, κλπ)
Αλλιώς θα έκλειναν όλες πλην μιας, σε κάθε είδος! -
Δεν θα έπρεπε να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης και κρίσης της αξιοπιστίας των διάφορων δοκιμών από το σύνολο του ειδικού τύπου...
Πάντως θεωρώ πιο αξιόπιστα από το Auto Triti και το Auto motor&spor , τους 4Τ και το Drive.Κάνουν τουλάχιστον εξολοκλήρου δικά τους τεστ, και σε συνθήκες Ελληνικές. Δεν είναι μεταφράσεις όπως αυτά που ανέφερες.
Άσε το in.grΚαταρχήν θα μπορούσες να μου πεις σε ποιό τεύχος των 4 Τροχών λέει ότι το Χ-Τrail δεν είναι τόσο καλό ή είναι κατώτερο του απλού Forester; Έχω φίλο που έχει συλλογή των τευχών και σε ερωτησή μου απάντησε ότι δεν έχει διαβάσει κάτι σχετικό... Θα ήθελα πολύ να δω τι γράφει...Τώρα όσον αφορά τις μεταφράσεις ποιό το πρόβλημα; Δεν νομίζω πως γράφουν όλα ανακρίβειες ή αλλάζουν εσκεμμένα τα αποτελέσματα των παρουσίασεων...Εν τέλη το ίδιο δεν μπορεί να γίνει με κάθε περιοδικό συμπεριλαμβανομένου και των 4T;
-
Το X-Trail εκτός δρόμου υπερτερεί του απλού forester γιατι έχει την δυνατότητα να κινείται με μπλοκαρισμένο 50:50 το κεντρικό 'διαφορικό' ενώ το forester επαφίεται στο συνεκτικής σύζευξης διαφορικό του που και να μπλοκάρει 100% δεν μπορεί και έχει κάποια καθυστέρηση.
Τα καινούρια forester και το turbo έχουν το πλεονέκτημα του πίσω διαφορικού συνεκτικής σύζευξης το οποίο όμως υπερκαλύπτεται απο την ύπαρξη του ESP+ στο xtrail.
Συμπερασματικά η τετρακίνηση του xtrail είναι καλύτερη στο χώμα.
Οσον αφορά την κίνηση στο δρόμο η 4κίνηση του nissan δεν υστερεί απο πλευράς πρόσφυσης μιας και ο συμπλέκτης είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενος (εμπλέλεται με υστέρηση μικρότερη της μίας περιστροφής τροχού οπότε δεν αφήνει να σπινάρουν οι εμπρός τροχοί άσκοπα όπως πχ στα Honda).
Υστερεί πιθανώς σε σχέση με το forester μόνο στο οτι δεν μπορεί να στείλει περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς (αν και το 50:50 πολλές φορές σε κλειστές στροφές είναι παραπάνω απο όσο θα άφηνε ενα ελέυθερο ή μη κεντρικό διαφορικό) οπότε έχει λιγότερη τάση για υπερστροφή ισχύος (χωρίς να είναι αυτό απαραίτητα κακό).Το συμπέρασμά μου είναι πως και στην άσφαλτο η 4κίνηση του xtrail είναι εφάμιλλων τουλάχιστον δυνατοτήτων και κατα περιπτώσεις υπερτερεί.
παρατήρηση:
Το οτι σε ενα σύστημα με 3 διαφορικά κάποιος άξονας μπορεί να πάρει πέραν του 50% σε ίσχύ οφείλεται σε 2 λόγους.
1.το όχημα στρίβει άρα οι άξονες διαγράφουν διαφορετικά τόξα --->άρα απαιτούν διαφορά ισχύος (προφανώς οι μπροστινοί περισσότερη)
2.κάποιος απο τους 2 άξονες ολισθαίνει και σπαταλά ισχύ.Οπότε το συμπέρασμα είναι πως η φράση: '..το κεντρικό διαφορικό στέλνει απο 0 εως 100% της ισχύος στον άξονα που την χρειάζεται..' η οποία εμφανίζεται πάμπολλές φορές στα περιοδικά (και στους 4Τ) είναι λάθος. Η μόνη περίπτωση να πάρει ενας άξονας τέτοιο μεγάλο ποσοστό (πέραν πχ του 60%) είναι να ολισθαίνουν οι τροχοί του.
ελπίζω να μην σας κούρασα, περιμένω τυχόν σχόλια
-
Δείτε αυτό,το έγραψα και αλλού:
πολύ οργανωμένο διεθνές φόρουμ για όλα τα SUV:
http://suv.truckmoxie.com/forums/ -
Απο τα τρία στην ουσία μοντέλα τα οποία τελικά είναι υποψήφια, η τετρακίνησή τους έχει σοβαρές διαφορές απ'όσο είδα μέχρι στιγμής.
Ετσι λοιπόν (και παρακαλώ διορθώστε με εαν κάνω λάθος) με απλά λόγια:
To Forester έχει 'κοντές' οι οποίες μπαίνουν εν κινήσει με τη χρήση του συμπλέκτη χωρίς άλλους περιορισμούς.
Μονιμη τετρακίνηση με αυτόματη κατανομή ροπής μέσω του κεντρικού διαφορικού (AWD).
Διαθέτει τις τεχνολογίες,**Self-Levelizer **για την οριζοντίωση του αυτοκινήτου και την αποφυγή κλίσεων, **Hill Holder **για το 'φρενάρισμα' του αυτοκινήτου στις απότομες κατωφέρειες, Limited Slip differential το οποίο υποκαθιστά εαν κατάλαβα καλά το μπλοκέ διαφορικό πίσω.
Δεν περισσεύει τίποτα χαμηλά κάτω απο το αυτοκίνητο και έχει τα ηλεκτρικά ψηλά για όσους τσαλαβουτάνε στα ποτάμια....Το X-Trail έχει **μόνιμη κίνηση εμπρός **και με διακόπτη μπορεί να έχει auto ή lock την κίνηση 4χ4 με κατανομή μέχρι 57/43. Το κελίδωμα της τετρακίνησης είναι ουσιαστικά άμεσο (στην μισή στροφή της ρόδας) οπότε λογικά δεν δημιουργεί πρόβλημα.
Το ESP+ & Active Break LSD είναι extra και υποκαθιστά το μπλοκέ. Περισσεύει η εξάτμιση απο κάτω και ενοχλεί κάπου κάπου όταν κάνεις 'ζούγκλες'.Το **Cherokee ** έχει το σύστημα **Command Trac - Part Time & Low **και Trac-Loc Differencial - μπλοκέ διαφορικό πίσω.
Απ'όσο κατάλαβα είναι ένα καθαρό οπισθοκίνητο. Το 4χ4 κλειδώνει απο τον οδηγό όποτε αυτός κρίνει ότι πρέπει.΄Έχει αργό και μπλοκέ πίσω. Στην άσφαλτο επειδή δεν έχει Auto στην τετρακίνηση πρακτικά δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις (σαν δυνατότητα υπάρχει στα μεγαλύτερα μοντέλα). Δεν γνωρίζω παρ'όλα αυτά σε τι συνθήκες γίνεται η εμπλοκή του 4x4 (ταχύτητα?,εν'στάσει μήπως? κτλ) Πάντως απο κάτω φαίνεται συμμαζεμένο και πιο μελετημένο για διαδρομές εκτός .
Αναφέρομαι στα μοντέλα που εγώ είδα και στις εκδόσεις Forester X AI, X-Trail 2.0 Sport, Cherokee 2.4 Classic
Παρακαλώ διορθώστε με εαν κάτι δεν το έχω αντιληφθεί σωστά.
-
Οχι και πιο off road το CRV... Έλεος!
Kai akoma eva videaki CR-V vs Xterra. MMPPPAAA Den mporh to CRV opos lene merikoi.
http://www.criana.com/crv/blaine/mudcompilation.wmv -
Καμία από τις φωτογραφίες ή το video δεν αποτελούν extreme κατάσταση και δεν είναι ενδεικτικές για τις ικανότητες εκτός δρόμου των αυτοκινήτων.
Οι δοκιμασίες αυτές δεν δοκιμάζουν ούτε την τετρακίνηση (μπλοκαρίσματα κοντά κλπ), ούτε την ελευθερία άρθρωσης ούτε την απόσταση από το έδαφος. Στις συνθήκες που παρουσιάζονται η ανικανότητα του οδηγού και κυρίως τα λάστιχα θα κρίνουν και όχι το συτοκίνητο. Μειονέκτημα βέβαια το βάρος των αμερικάνικων θηρίων σε σαθρό έδαφος και η έλλειψη βάρους στον πίσω άξονα του pickup.... Σε τόσο βάθος νερού αν είχα φίλο με τζίπ να με μαζέψει δε θα δίσταζα να μπω με δικίνητο κάτω από 1000 κιλά με καλά λάστιχα! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Καμία από τις φωτογραφίες ή το video δεν αποτελούν extreme κατάσταση και δεν είναι ενδεικτικές για τις ικανότητες εκτός δρόμου των αυτοκινήτων.....Δράττομαι της ευκαιρίας να ρωτήσω το εξής:
Πώς κρίνει ο οδηγός ενός off-road οχήματος αν θα πρέπει να περάσει μέσα από κάποιο σημείο με νερό;
Πέτρες και λοιπά εμπόδια μπορεί να μη φαίνονται καθόλου.
Κρίνει την κατάσταση βάσει της εμπειρίας του και περνάει αργά μέσα από το νερό; -
Επειδή γίνεται πολύ κουβέντα για το Xtrail και το καζανάκι της εξάτμισης αυτό σας βεβαιώνω πως είναι το τελευταίο που βρίσκει σε μια εκτός δρόμου διαδρομή. Υπάρχουν άλλα σημεία πιο χαμηλά από αυτό, που βρίσκεται πάνω από 21 πόντους. Οσο για το βάρος είναι 1450 σύμφωνα με τον κατασκευαστή και σίγουρα το μεγάλο βάρος είναι πρόβλημα γενικά όπως πχ την Κυριακή σε βόλτα στον Όλυμπο σε χιόνι 40-50 πόντους τα Jimny - Terios πέρασαν ελαφροπατώντας!!! ενώ Xtrail και Sorento χώθηκαν αρκετές φορές ωσπου να περάσουν. Όσο για το πιο είναι καλύτερο αυτό πάντα είναι στην κρίση του εκάστοτε αγοραστή και όχι τρίτων.
Σίγουρα οι φωτο με το CRV δεν είναι αγριες αλλά νομίζω πως αν πχ κάποιος πάρει Forester και φοβάται δεν θα περάσει ούτε από τα πιο light!!!!
Εκτός από θέμα αυτοκινήτου, ελαστικών κλπ είναι και θέμα οδηγού. Κάπου κάποιος ανέφερε πως για να μην ξαναγρατσουνηστεί το Terrano του θα βάζει αυτοκόλλητο όπως αυτά που βάζαμε στα βιβλία
Με 25.000χλμ σε 1,5 χρόνο πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε εντός ούτε εκτός. Το μόνο που θα αλλάξω σίγουρα είναι τα ελαστικά για να βάλω κάτι πιο χωμάτινο. Σε εθνική επίσης την Κυριακή με 180 (τελική δηλαδή) εκτός από σταθερότητα δεν ακουγόταν κάνενας τριγμός, παρά μόνο ο θόρυβος της μηχανής που εκεί ακούγεται πολύ. Με ταχύτητα στα 140, που διατηρούνταν και στο μεγαλύτερο μέρος της εθνικής, με δρόμο βρεγμενο, ήταν σταθερό. Σε ανηφορικό δρόμο με στροφές πιθανόν να υπάρχει μικρό πρόβλημα (όπως αναφέρθηκε) που λύνεται με κατέβασμα ταχύτητας, χωρίς να δημιουργεί αγχος.
Για το Cherokee νομίζω πως είναι πολύ ακριβό (40.000 με όλα τα extra) και σίγουρα κρατά την τιμή πιο ψηλά από τα άλλα με τα χρόνια με βάση το όνομα.
Πάντως μερικές φορές όταν διαβάζω μερικά post νομίζω πως μιλάνε λες και θα τρέξουν σε αγώνες ταχύτητας -ασχετα αν ο boxer τρέχει σε αγώνες καμιά φορά-. -
Ο χρήστης eizo έγραψε:
Πώς κρίνει ο οδηγός ενός off-road οχήματος αν θα πρέπει να περάσει μέσα από κάποιο σημείο με νερό;
Πέτρες και λοιπά εμπόδια μπορεί να μη φαίνονται καθόλου.
Κρίνει την κατάσταση βάσει της εμπειρίας του και περνάει αργά μέσα από το νερό;Υποτίθεται ότι προσπαθείς να το αποφύγεις.... αν όμως δεν γίνεται:
Το θεωρητικά σωστό είναι να το περάσεις πρώτα περπατώντας (ντυμένος και δεμένος αν είναι ποτάμι και με ραβδί)!
Δεύτερη επιλογή είναι να ξέρει κάποιος το σημείο πχ επειδή το έχει περπατήσει ή το έχει δει χωρίς ή με λίγο νερό.
Τρίτη επιλογή να έχεις όρχεις και τύχη....δεν κρίνεις, απλά προχωράς...
αν περάσεις νομίζεις ότι είσαι 'μεγάλος'....αν κολλήσεις είσαι μεγάλος κόπανος! -
Στις περισσότερες περιπτώσεις είτε On είτε Off Road τη μεγάλη διαφορά κάνουν ο οδηγός, τα λάστιχα και επιτρέψτε μου να αναφέρω και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα πλέον.
Απλά η τεχνολογία που έχει 'πάνω' του κάθε αυτοκίνητο πιθανότατα θα βοηθήσει σε κάποιες συνθήκες.
Πχ εγώ εαν υπάρχει μια γέφυρα θα πάω απο εκεί και θα αποφύγω να τσαλαβουτήξω στα νερά εκτός κι αν είναι εντελώς safe.
Ενα απο τα πρώτα που θα σκεφτώ είναι το ότι στο βουνό πήγα για να δω και να ακούσω και να μυρίσω. Οχι για αγώνες. Στην άσφαλτο με ενδιαφέρει μια γρήγορη κίνηση με ασφάλεια και αξιοπιστία. Ας πούμε τρέχω μόνο σε σημεία της Εθνικής , Εγνατίας κτλ όπου οι πιθανότητες να συμβεί κάτι είναι λίγες, και πάντα όταν είμαι ξεκούραστος και έχει κατάλληλες συνθήκες.Αυτό που νομίζω ότι θα ζητούσα είναι μια άνετη βόλτα σε βουνά και παραλίες. Τώρα σε εξαιρετικές συνθήκες νομίζω ότι λόγω απειρίας δικής μου όποιο αυτοκίνητο και να είχα θα 'κόλωνα'.
Πάντως μιας και η συζήτηση σε κάποια φάση έγινε ας πούμε και 'κόντρα' ανάμεσα σε μοντέλα, ανέφερα κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία δείχνουν τεχνολογική ανωτερότητα των Subaru & Jeep κατα την άποψή μου. Ταυτόχρονα βρήκα άρθρα που περιγράφουν την ασφάλεια του forester http://www.autoweb.com/content/research ... ar_si=2004
καθώς και την ευαισθησία του συστήματος κλιματισμού, των ηλεκτρικών και της μηχανής του Jeep.
Ο καθένας έχει μια άποψη και επιχειρήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που συντηρήται αυτή η συζήτηση.
Τέλος υπάρχει φυσικά και το WAF (Wife Acceptance Factor) το οποίο δεν πρέπει να αμελούμε. Το Subaru για παράδειγμα το βλέπω χλωμό λόγω του έταιρου ήμισυ, επειδή δεν της αρέσει η φάτσα του....
Α! και κάτι ακόμα ενδιαφέρον. Σε αναζήτηση σε μάντρες δεν υπάρχει γενικότερα cherokee που να πουλιέται. Και φυσικά όσα έρχονται εξαφανίζονται αμέσως. Αυτό δε λέει κάτι?
ΥΓ.
Είχα ρωτήσει κάτι για το diesel. Υπάρχει κάποι νέο? -
Απο οτι διαβαζω βλεπω πως εχεις καταληξει εκει που ειχα καταληξει κι εγω το καλοκαιρι.Subaru Forester καλυτερο στο συνολο απεναντι στον ανταγωνισμο αλλα 'ασχημο'.Οποτε τι κανεις?Παιρνεις το αμεσως επομενο στην προτιμηση σου προσπαθωντας να συνδυασεις οσο το δυνατον περισσοτερα στοιχεια.Εγω επιμενω οτι κανεις λαθος που δεν κοιταξες καθολου την περιπτωση του Outlander.3 διαφορικα,μονιμη τετρακινηση,ευρυχωρια,'ομορφο'(για μενα τουλαχιστον),καινουριο μοντελο,σταθερο στην εθνικη σε υψηλες ταχυτητες,7 χρονια εγγυηση,11-12 lt/100 Km καταναλωση,Mitsubishi!!.31000 η Sport εκδοση.Δεν το κοιταξες αποτι ειδα λογω του οτι δεν εχει μπλοκε διαφορικο.Νομιζω οτι παρασυρεσαι απο τεχνικες λεπτομερειες που αποτι βλεπω δεν θα σου χρειαστουν και τοσο.(ειδικες συνθηκες που οπως λες δε σε συγκινουν).Οπως και μενα.Καλα το ειπες.Στο βουνο παω να δω,να μυρισω και οχι να δοκιμασω αν το αυτοκινητο μου μπορει να περασει μεσα απο γκρεμους!Εχω και την σιγουρια οτι θα μπορεσω να περασω απο χωμα,χιονι,λασπη και δε θα γινει η εκδρομη μου 'κολαση'.Αυτα ζητουσα απο το SUV που θα παιρνα.Τα πηρα και με το παραπaνω απο το Outlander.
Κανεις δεν αμφισβητει οτι θα παιρνα παραπανω off-road απο το Forester η απο το Pinin αλλα δε μου χρειαζεται.Και σε απατητα χιονια πηγα και απο γουρνες με νερα και χωμα περασα και σε χωμα με πετρες κανενα προβλημα.Σε κλιση 90% δεν πηγα...!!!!!!!!Ουτε στους καταρρακτες της Εδεσσας!!!!!Ελεος πια.Εκτος απο λιγους οι περισσοτεροι δεν προκειται να παμε σε πολυ extreme καταστασεις γιατι φοβομαστε ή δεν ειμαστε αρκετα ριψοκινδυνοι.Σε κουρασα αλλα επαναλαμβανω οτι πολυ ευκολα το αποκλεισες.Ειναι πολυ καλο το αυτοκινητο.Για τριγμους κτλ δεν μιλησα γιατι η ιαπωνικη καταγωγη του απο μονη της μιλαει...Αψεγαδιαστο απλως -
Ο χρήστης vasdaris έγραψε:
Α! και κάτι ακόμα ενδιαφέρον. Σε αναζήτηση σε μάντρες δεν υπάρχει γενικότερα cherokee που να πουλιέται. Και φυσικά όσα έρχονται εξαφανίζονται αμέσως. Αυτό δε λέει κάτι?Δυστυχώς το γεγονός αυτό, μια απλή παρατήρηση, από μόνο του μπορεί να λέει αντικρουόμενα πράματα. Είναι θέμα ερμηνείας. Εσύ αφήνεις να εννοηθεί ότι σημαίνει ότι ο κόσμος τα θέλει και τα αγοράζει αμέσως. Μπορεί να είναι σωστό αλλά η παρατήρηση είναι συμβατή και με την ακόλουθη εξήγηση. Είναι υπερτιμημένα και άχρηστα και για το λόγο αυτό αγοράζονται πολύ λίγα οπότε πουλιούνται και λίγα και για αυτό δεν τα βλέπεις κλπ. Το ότι μπορεί να βλέπεις για πούλημα πολλά πχ focus μάλλον σημαίνει ότι είναι πολλά και όχι ότι οι ιδιοκτήτες δεν είναι ικανοποιημένοι αλλά για σιγουριά χρειαζόμαστε κι άλλα στοιχεία.
Για να αποφασίσεις ποια από τις δύο απόψεις είναι η σωστή θα πρέπει να έχεις πολλά στοιχεία για την ελληνική αγορά (τι πουλιέται τι αγοράζεται καινούργιο από SUV και 4χ4, τι ποσοστό της αγοράς αντιπροσωπεύει το Jeep, τι ποσοστό τα μεταχειρισμένα jeep και σύγκριση των ποσοστών με άλλα μοντέλα κλπ) Ακόμα καλύτερα να κάνεις ερωτηματολόγιο για τους πωλητές και τους αγοραστές ώστε να μάθεις γιατί το πουλάνε και γιατί το αγοράζουν κλπ.
Ενδιαφέρον αλλά όχι σπουδαίο το άρθρο για το Forester μια και αναφέρεται σε αυτοκίνητο με εξοπλισμό και κινητήρες διαφορετικούς από αυτόςυ που διατίθενται στην Ελλάδα! -
Φίλε Onyx το άρθρο όπως και όλα όσα αναφέρονται στο εν΄'λόγω site αφορούν την Αμερική και καλά κανεις και το επισημαίνεις. Πάντς αναφέρει θέματα ασφάλεια πχ τα οποία είναι σοβαρά.
Οσον αφορά αυτο το θέμα για τα μεταχειρισμένα ειναι κι αυτό μια παράλειψή μου. Ουσιαστικά αναφερόμουνα σε κουβέντες με εμπόρους που έλεγαν ότι γενικά δεν κουνιέται γιατι ο κόσμος δεν τα πουλάει ή μαλλον για να το θέσω λαύτερα γίνονται ανάρπαστα και σαν μεταχειρισμένα.
Φυσικά ανέφερα ότι δεν ειναι όσο αξιόπιστο είναι πχ το Outlander που αναφέρει ο φίλος.
-
Ο χρήστης vasdaris έγραψε:
Πάντς αναφέρει θέματα ασφάλεια πχ τα οποία είναι σοβαρά.
ότι γενικά δεν κουνιέται γιατι ο κόσμος δεν τα πουλάει ή μαλλον για να το θέσω λαύτερα γίνονται ανάρπαστα και σαν μεταχειρισμένα.Άκριβώς για τα περί ασφάλειας εννοούσα κι εγώ.
Ωραίος κινητήρας ο 2,5 turbo.....Δεν κουνιούνται γιατί είναι σχετικά λίγα. Γιατί όμως γίνονται ανάρπαστα? Επειδή είναι καλά εκτός δρόμου? επειδή είναι καλά παντού? επειδή απλά η τιμή τους έγινε πιο ρεαλιστική? επειδή έχουν χώρους, ασφάλεια.....? επειδή είναι μουράτα και προσφέρουν κοινωνική ανύψωση? Εννοώ ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα. Αν ισχύει κυρίως το τελευταίο δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για αξιοπιστία ή ικανότητες.
Είμαι λίγο αντιδραστικός και ξεροκέφαλος...το ξέρω....τίποτα προσωπικό!
-
Πάντος εαν το Maverick είχε λίγα περισσότερα άλογα και κοντές σχέσεις δεν νομίζω να πούλαγε κανένα άλλο !!
-
Ο χρήστης juan έγραψε:
Πάντος εαν το Maverick είχε λίγα περισσότερα άλογα και κοντές σχέσεις δεν νομίζω να πούλαγε κανένα άλλο !!Φαντάσου το τρίλιτρο οπότε τα δύο αν γίνονται αν ήταν φτηνότερο και με κοντές!
Με δύο **αν **όλα καταπληκτικά είναι!
Παραδείγματα!
-αν τα CRV, HRV είχαν μπλοκέ και κοντές
-αν το Xtrail 2,5 είχε κοντές και ήταν φτηνότερο
-αν το Forester turbo είχε τις κοντές και ήταν φτηνό
-Outlander μπλοκέ και κοντές
-Pinin είχε χώρους και ήταν φτηνότερο
-GVitara είχε κανένα LSD και ταξίδευε καλύτερα
-το Niva είχε ισχύ και χώρους
κοκ μέχρι που φτάνουμε στο Landcruiser που αν ήταν φτηνότερο.... αρκεί μόνο μία συνθήκη για την τελειότητα!
Αγορά SUV!