-
Σκανε ομως πολλα ραλι,σαξο,αλμερα,κορολλα κλπ κλπ πααααααααρα πολλα που μπορουν αντη χτυπησουν την 200αρα τους λεμε τωρα.Και εμ λιγοτερα να σκασουν το ιδιο θα παθουν.
-
Στο ατύχημα του Σαββάτου πάντως δεν νομίζω να έσκασε με 200. Γιατί πρώτον θα είχε κοπεί στη μέση, και δεύτερον δεν θα είχε ο οδηγός τις αισθήσεις του, θα ήταν σίγουρα πολύ χειρότερα τραυματισμένος και δεν θα προλάβαινε να βγει από το αυτοκίνητο.
-
Μόλις άκουσα για καραμπόλα με 5 αυτοκίνητα στην 'εθνικοί οδό' Αθηνών-Πατρών στο ύψος του Ξυλόκαστρου με 2 νεκρούς
-
crash test γιατί δεν κάνουν???
Είναι exotic cars ok........ έχουν κόστος παραπάνω........., αλλά θα ήθελα να ξέρω αν πχ η 911 ή 430 είναι 5star???
Γενικότερα έχουμε κάπoιο crash test για κεντρομήχα - πισωμήχανα??? Πως πήγαν? -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Στο ατύχημα του Σαββάτου πάντως δεν νομίζω να έσκασε με 200. Γιατί πρώτον θα είχε κοπεί στη μέση, και δεύτερον δεν θα είχε ο οδηγός τις αισθήσεις του, θα ήταν σίγουρα πολύ χειρότερα τραυματισμένος και δεν θα προλάβαινε να βγει από το αυτοκίνητο.Πάντως, απο τα πλάνα που έδειχνε, το αυτοκίνητο είχε 'ξυριστεί' πιο κάτω απο το παρπρίζ, οπότε πρέπει να έσκασε με πολλα, εκτός εάν έκαιγε ώρα και έλιωσαν όλα........
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
**Είναι exotic cars ok........ έχουν κόστος παραπάνω........., αλλά θα ήθελα να ξέρω αν πχ η 911 ή 430 είναι 5star??? **
Γενικότερα έχουμε κάπoιο crash test για κεντρομήχα - πισωμήχανα??? Πως πήγαν?Ή ίσως γιατί δε θα τους άρεσε να τους 'ταπεινώνουν' τα 3 και 4 αστέρια που θα απέσπαζαν σε σχέση με τα 5 αστέρια που πιάνουν τα πχ citroen που κάνουν πολύ μα πολύ λιγότερο.
Ίσως γιατί στην προστασία πεζών θα κόβονταν γιατί απλά θα ακρωτηρίαζαν τον πεζό. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
+βρεγμένοι δρόμοι...και όχι απλά... οι δρόμοι είχαν γίνει λίμνες το Σάββατο το βράδυ στην περιοχή. Ίσως η χαμηλή και με επίπεδο πάτωμα 430 (ζάντα από 430 είδα...) θα έκανε aquaplanning με 200 με ολόκληρο το πάτωμά της και όχι μόνο τις επιφάνειες των ελαστικών?? Αν γίνεται κάτι τέτοιο
-
τι να λεμε τωρα , καθε μερα σκοτωνεται κοσμος μεσα στη πολη
παντως αποσο θυμαμαι στα συμβατικα αυτοκινητα το ντεποζιτο κατασκευαζεται ετσι ωστε να μην 'τρυπησει' σε περιπτωση συγκρουσης ενω για το καρτερ δεν υπαρχει τετοια προληψη.
φανταζομαι πως σε αμαξια με ιδιαιτεροτητες θα υπαρχει προληψη.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
crash test γιατί δεν κάνουν???Θα αστειεύεσαι φυσικά.
Αν κυκλοφορούσε έστω και ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ από τρακάρισμα με 65χλμαω
θα έτρεχαν να κρυφτούν. Ειδικά επειδή έχουν πολύ χαμηλό hard point,
ακόμη και με lada να τρακάρουν υπάρχει πρόβλημα.Αν θέλετε να δείτε ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, δείτε εδώ...
http://www.wreckedexotics.com/newphotos/exotics/ -
Ναι, είναι αντιπροσωπευτικές (συγκριτικά) οι φωτογραφίες. Βάλε πεντάστερο που να χτύπησε πάνω σε άνοιγμα με ταχύτητες που πιάνουν αυτά και βλέπουμε.
-
ΚΑΙ τα super-cars περνανε τη δοκιμασία του crash test. Τουλάχιστον για να πάρουν έγκριση.
Ξέρω για διαδικασίες που περασαν τα SpykersΤωρα αν ειναι μεσα στους στόχους τους να βγάλουν 5αστερα και 6αστερα ειναι άλλο θεμα.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Εγω παλι κανω Αθηνα-Πατρα σε 1,5 ωρα (μετρωντας απο εκει που βγαινεις στον Ασπροπυργο απο το Σχιστο) και ΠΟΤΕ δεν εχω κινδυνεψει. Εξαιρω την περιπτωση που θα σου ερθει καποιος απο απεναντι, οπου εκει καλη τυχη.
Δηλαδή κινείσαι με 140μωτ ; Και το λές ; Φίλε kacey εδώ νομίζω ότι είσαι πάρα πολύ λάθος. Όχι επειδή το λές αλλά επειδή το κάνεις , έστω και εάν δεν έχεις κινδυνέψει.
Ελειπα 2 εβδομαδες οποτε εχω χασει επεισοδια και βαριεμαι να απανταω σε ολα. Μιλαμε για αδειες ΕΟ περιεργες ωρες της μερας που δεν ταξιδευει πολυς κοσμος. Αερα-πατερα οσο ο δρομος ειναι οντως ΕΟ (μεχρι Κορινθο), σβελτα αλλα προσεκτικα στο κομματι που ειναι χαλια, αερα-πατερα οπου ξαναεχει μπαριερα στην μεση, και βγαινει ανετα.
Θα αστειεύεσαι φυσικά.
Αν κυκλοφορούσε έστω και ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ από τρακάρισμα με 65χλμαω
θα έτρεχαν να κρυφτούν. Ειδικά επειδή έχουν πολύ χαμηλό hard point,
ακόμη και με lada να τρακάρουν υπάρχει πρόβλημα.Αν θέλετε να δείτε ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, δείτε εδώ...
http://www.wreckedexotics.com/newphotos/exotics/Δεν υπαρχει αυτοκινητο κανονικης παραγωγης (δηλαδη οχι single vehicle approval) που να μην εχει περασει crash test, αλλιως δεν θα επαιρνε εγκριση τυπου.
-
Είχα πάει σε μια γνωστή μου σήμερα και μου είπε την εξής (γελοία) ιστορία:
Πήγε σε βενζινάδικο, έβαλε βενζίνη, πλήρωσε, έφυγε, και πήρε μαζί την... μάνικα...
Το θέμα είναι πως έτσι προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο αυτοκίνητό της, καθώς και σε παραδιπλανό αυτοκίνητο που το πλένανε. Πετάχτηκε δηλαδή με δύναμη η σωλήνα, η μάνικα ή κάτι τέτοιο. Ηρθε αστυνομία και έκανε καταγραφή του συμβάντος και ο βενζινάς δεν ζητάει τίποτα για την επισκευή. Ζητάει όμως ο ιδιοκτήτης του άλλου αυτοκινήτου από την γνωστή μου.
Ποιός αποζημιώνει; Ο βενζινάς και τους δύο; Ο βενζινάς τη γνωστή μου και η γνωστή μου τον άλλον; Η γνωστή μου τον άλλον και αυτή τον πούλο; Συνυπαιτιότητα με τον βενζινά;
Με δικηγόρους που μίλησε, οι απόψεις μοιράζονται μεταξύ των δύο πρώτων περιπτώσεων.
-
Νομικά δεν ξέρω, αλλά ηθικά δεν πρέπει να πληρώσει η γνωστή σου; Από μόνη της δε βλέπει ότι έτσι ΠΡΕΠΕΙ?
@νδρέας
-
Βασικά ένα μερίδιο ευθύνης φέρει και ο βενζινάς ή ο υπάλληλός του, που δεν την απέτρεψε από το να ξεκινήσει να φύγει. Είναι η συνήθεια που έχουν να εξυπηρετήσουν 2-3 αυτοκίνητα ταυτόχρονα, και βάζουν στο αυτόματο την μάνικα να γεμίσει. Προφανώς ξέφυγε από την προσοχή τους ότι η μάνικα ήταν ακόμα στο ντεπόζιτο και εκείνη ξεκίνησε χωρίς να το δει.
Πιστεύω πως είναι συνυπαιτιότητα της γνωστής σου και του βενζινά. Η γνωστή σου λόγω αφηρημάδας και απροσεξίας και ο βενζινάς επειδή έγινε εντός του βενζινάδικου και φέρει ευθύνη που δεν την σταμάτησε εγκαίρως.
Ο τρίτος που ζημιώθηκε έχει κάθε δίκιο να ζητάει αποζημίωση.
Είναι ιδιάζουσα περίπτωση πάντως...
-
Τα βλέπουμε στο youtube και λέμε αποκλείεται να είναι αλήθεια... Γιατί δεν εκπλήσομαι που το έκανε γυναίκα
Γιατί να φταίει κάποιος άλλος εκτός από αυτήν;;; Δηλαδή ξεκίνησε να φύγει χωρίς έχει ελέγξει αν τελείωσε ο ανεφοδιασμός. Δεν νομίζω να της είπε ο υπάλληλος 'Φύγε'. Και άντε να το αποδείξει κιόλας... Δεν εμπλέκεται πάντως στον ΚΟΚ αλλά σε φθορά ξένης περιουσίας. Αν πάει δικαστικά 99% θα βγει με υπαιτιότητα δικιά της και θα πληρώσει και δικαστικά έξοδα κλπ. Ας πληρώσει τη ζημιά του ανθρώπου να μην τρέχει και στα δικαστήρια.. Μη μουλαρώσει και ο βενζινάς και ζητάει και αυτός...
Αυτό θα πει. Κάνουμε τη λαλακία και δεν θέλουμε να πληρώσουμε κιόλας... -
Eίναι γελοίο πραγματικά αλλά συμβαίνει. Ειδικά σε τάπες που δεν χρειάζονται το κλειδί της μίζας!
Βλέπω Συνυπαιτιότητα με τον βενζινά. Αυτός επειδή έχει ευθύνη της μάνικας και εκείνη που δεν έκανε τον απαραίτητο έλεγχο πριν φύγει. Δικηγόρος σίγουρα για να βγάλουν άκρη ή μορασιά με τον βενζινά αν η ζημιά δεν ήταν μεγάλη. Ήταν? -
Ηθικα νομιζω ο βενζινας
Προσφερει μια υπηρεσια ετσι?
Πρεπει να την αποπερατωσει και να δωσει το οκ για να ξεκινησεις
Σαν να πας στον λαστιχα ,δεν σου εχει σφιξει τα μπουλονια και φευγει ο τροχος εν κινησει
ποιος εχει την ευθυνη εσυ που δεν ελεγξες αν ειναι οκ?
οχι βεβαια
Ο λαστιχας
Νομιζω οτι ο βενζινας εχει την πληρη ευθυνη -
Το έχω δει και εγώ να συμβαίνει. Ήταν ένας γέρος με μια Ε200, πάει στο μαγαζί να πληρώσει επιστρέφει και φεύγει με την μάνικα (έφυγε κιόλας η κάνουλα και του έκανε ζημιά). Ο βενζινάς δεν του είπε τίποτα και ο γέρος έφυγε χωρίς να κατέβει καν από το αμάξι. Ο βενζινάς μου είπε ότι του έχει συμβεί 2-3 φορές ακόμα.
-
Η μάνικα γιατί εξακολουθούσε να είναι στο στόμιο;
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ