-
Μάλλον οι περισσότεροι τοποθετούνται με βάση το ίδιον ώφελος και όχι το γενικότερο καλό των αγώνων. .Δεν πειράζει.Είναι της μόδας.....
Ψάξε βρες..........
-
Άντε να το ξαναπώ (όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία), αλλά τέλος πάντων.
Κύριοι και Κυρίες, άμα θέλετε να έχουμε κόσμο στους αγώνες, πρέπει να έχουμε και ανταγωνισμό και καλά αυτοκίνητα, αν και ανταγωνισμό έχουμε και με 'μη καλά' αυτοκίνητα,αρκεί να είναι παρόμοιας δυναμικότητας. Από αυτό που πάσχουμε είναι μιά καλή και δίκαια προκήρυξηώστε και καλά αυτοκίνητα να βλέπουμε και τρελές κόντρες. Πώς; Πολύ απλά: Πρωτάθλημα Ελλάδας που γίνονται δεκτά αυτοκίνητα της Ν4 και κιτ καρς (S 1600 κλπ). Ούτε άλλα Ν, ούτε Α, Ε , Νατ κλπ. Χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: α) μέχρι 1600, β) πάνω από 1601. Σύστημα βαθμολογίας: πολυνίκους 0- 1600, 0-. Οι συμμετοχές δηλώνονται από την αρχή της χρονιάς, δεν αλλάζουν αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια της χρονιάς και πληρώνουν τσουχτερό παράβολο συμμετοχής. Οι υπόλοιποι; Μα φυσικά συμμετέχουμε στους ίδιους αγώνες, πίσω από τους διεκδικητές του πρωταθλήματος όμως, με ξεχωριστή βαθμολογία, διεκδικώντας τα κύπελλα των κλάσεων και κατά περίπτωση να κάνουμε ίσως και λιγότερα χιλιόμετρα ειδικών, περίπου όπως θα διεξαχθεί το junior cup της Πεζό. Για παράδειγμα στο φετεινό Ολυμπιακό, αν είχαμε τέτοια προκήρυξη, θα μπορούσε ο οργανωτής να αφαιρέσει μία ή δύο ειδικές από τον πρωταθληματικό αγώνα, κατά προτίμηση τις σκληρές,ώστε να έχουμε εμείς οι του κυπέλλου μικρότερο κόστος λόγω της μείωσης των χιλιομέτρων των ειδικών, δηλαδή κόντρες και πάλι κόντρες. Αντίστοιχα σε ασφάλτινους αγώνες, μπορούν να βγούν οι μακρινές ειδικές από το κέντρο του αγώνα.
Σε μιά παρόμοια περίπτωση θα έπεφταν οι μάσκες για το ποιός διεκδικεί και ποιός είναι απλός φίλος των αγώνων (όχι ότι το πρώτο δεν συνεπάγεται το δεύτερο), απλά από τη μία ανεβαίνει ο πύχης ( και έτσι πρέπει να είναι) για τους διεκδικητές του πανελληνίου πρωταθλήματος, από την άλλη, η αγωνιστική ζωή των υπολοίπων γίνεται πιό εύκολη και κυρίως πιό φθηνή.
Τί λέτε;
Λάμπης Κουρτέσης -
Ο χρήστης pavlos έγραψε:
Δεν διαφωνώ μαζί σου οσον αφορα τα 1600 αλλά τα 1400 και τα 1100 κιτ καρ δεν μπορουν να συναγωνιστούν με αξιώσεις στην F3. Προσπαθούμε δηλαδη να αποκαταστήσουμε μια πιθανολογούμενη ΄αδικία΄, ατιμη κοινωνία μου θυμίζει το όλο θεμα (άσχετο), και δημιουργούμε μια άλλη στελνουμε δηλαδή το Sei ή Cinq kit car να αγωνιστεί μαζι με το Punto το Clio και το Puma;;; Πραγματικά δεν θα βγάλουμε άκρη... Δυστυχώς οι αγώνες ειδικά στις μεγάλες κατηγορίες είναι ακριβο σπόρ. Τι πρεπει να γίνει δηλαδή επειδη ο Βωβός ο Κυρκος ο Πανος και δεν ξέρω και εγώ ποιος άλλος θα έχουν άριστα εξελιγμένα αυτοκίνητα, ακριβότερα και κατα συνέπεια καλύτερα απο τους άλλους να τους αλλαξουμε κλάση ή να τους καταργήσουμε;;; Το έχω ξαναπει ειναι λάθος να κατεβάζουμε τον πήχη, πρεπει να προσπαθήσουμε να τον φτάσουμε. Η κατάργηση των Α8 είναι αρκετη, δώστε λιγο ακόμα χρόνο και θα δείτε οτι το επιπεδο του συναγωνισμού θα ανέβει και ολο και περισσότερες εταιρίες θα εμπλακούν. Μετρηστε μεθαύριο πόσα Ν4 και Α6 θα ειναι στον Πυργο και συγκρινετε με τον περσινό πρώτο αγωνα...Νομίζω συγκρίνεις δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα : Το πρωτάθλημα, που είναι δεδομένο ότι συμπεριλαμβάνει εντελώς ανομοιογενή αυτοκίνητα και προφανώς θα κερδίσει κάποιο από τα πιο εξελιγμένα. Αυτή όμως η ανομοιογένεια είναι μέρος των κανόνων του παιχνιδιού. Γιαυτό εξάλλου είναι και πρωτάθλημα. Από την άλλη μεριά οι κλάσεις υποτίθεται ότι συγκεντρώνουν αυτοκίνητα που στα πλαίσια κάποιων τεχνικών προδιαγραφών, είναι όμοια. Και δεν νομίζω οτι διασφαλίζοντας την ομοιογένεια των κλάσεων κατεβαίνει ο πήχης. Είναι σαν να έρθει ο Mike Tyson να λάβει μέρος στο Ελληνικό πρωτάθλημα box!!! Θα μας τουλουμιάσει στο ξύλο...
-
Sorry,αλλά βλέπουμε τα πράγματα με διαφορετική σκοπιά.
Επαναλαμβάνω,προσωπικά δεν ειμαι εναντίον των κιτ κλπ.
1)Πόσα ειναι τα κιτ στην Α6=4 αντε και αλλά δύο που δεν γνωρίζω απο την αλλη τα σαξοραλα κλπ ειναι δεκάδες!!!!
2)Στην Α5 τα κιτ που κυκλοφορούν στην ελλ.αγορά ειναι 2-3 αντε 4 (και κάποιο που δεν ξέρω)αντίστοιχα τα γιάρις και μίκρα και 106 επίσης δεκάδες.
Εχει μεγάλη διαφορά το 'αριστα εξελιγμένα' που αναφέρεις,με το 'για να υποψιαστώ οτι θα παίξω-θελω 130.000 ευρώ'.
Μην βιαστεί να μου απαντήσει κάποιος για τα φθηνά κιτ-καρ,το εχουμε αναλύσει αλλού.
Που την βλέπεις την αδικία????Διαφωνώ καθετα με τον Λαμπη σχετικά 'με τη μετατροπή του ΠΠΡ σε κλειστό κλαμπ'.Δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια(και δεν πρέπει να υπάρχει)στην Ελλάδα.Επίσης δεν συμφωνώ με τα συστήματα 'πολυνίκη'.Ειναι ξαναεφαρμοσμένα και εχει αποδειχθεί οτι ειναι ΑΔΙΚΑ.
-
Το θέμα όμως είναι να δημιουργηθούν κανόνες και κλάσεις όχι με βάση το τι υπάρχει σήμερα...αλλά με το πως θα πρέπει να είναι οι Αγώνες.
Ετσι για μένα δεν έχει σημασία το πόσα Σαξόραλα υπάρχουν σήμερα,αλλά το αν θέλουμε οι Αγώνες να γίνονται με αυτά ή με κιτ καρ.
Θεωρώ ότι οι πολλές κλάσεις και κατηγορίες μπερδεύουν!Θα πρέπει να χωριστούν τα αυτοκίνητα είτε με βάση την εξέλιξη είτε με βάση τα κυβικά είτε με συνδυασμό των δύο!Και ότι προκύψει!!
-
Το ότι θέλουμε τα κιτ-καρ-Σ-1600 είναι δεδομένο.Ρώτα όμως αυτόν που με χίλια ζόρια έφτιαξε πέρσυ ένα ανεκτό Α6 επιπέδου καπ, και φέτος με αυτά και με αυτά κυνηγάει το τίποτα....Δημήτρη συμφωνώ ότι κάνουμε το κέφι μας αλλά ποιός δεν θέλει την επί ίσοις όροις διάκριση;;Γιατί θα ήταν κρίμα να καταστρέψεις το Πεζώ σου κυνηγώντας εναν τετραπετάπουδο με 'διπλάσια' μετατρόχια,όπως ήταν κρίμα που εγώ,για τα δικά μου δεδομένα δάγκωσα ταυτότητα να πλησιάσω 'μπλοκέ' και 'σχεσάτους'.΄Κακά τα ψέμματα,το αίμα βράζει και εκτός από κέφι βγάζεις πείσμα και ενθουσιασμό που κάτω από τέτοιες συνθήκες μπορεί να αποβούν μοιραία για τον ίδιο και την τσέπη σου....Τα Α6 των αναβάσεων άνετα τρέχουν Ν2 με λίγες 'αφαιρέσεις'.Για να δούμε....Θα ξαναγεμίσει η Ν2;;;;Γιατί το να γεμίσει η Α6 το βλέπω χλωμό.....Αχ ρε Ελλάδα,χώρα των S1600 και των kit-cars......Τα μεταξωτά βρακιά......
-
Ola wraia kai kala,oloi theloun ta kita car klp klp stous ellhnikous agwnes alla sunxronos oloi ta theloume kai exw apo thn kathgoria mas gia na mporoume na kerdisoume emeis ta kuppelakia.
Kouk oi kathgories etsi den einai kai shmera xwrismenes??Me vash ta kuvika N1,N2,N3 klp klp kai vash thn exelixh N kai A.H' kanw kapoio lathos???
-
Ο χρήστης PapaZent έγραψε:
Και μη μπαίνετε στο κοστολογικό μέρος γιατί άκρη δεν θα βγεί ποτε! Όποιος έχει και θέλει παίρνει, όποιος θέλει αλλά δεν έχει συμβιβάζεται.
οπότε όποιος μπορεί παίρνει s1600 και κυνηγάει την Α/6 οι υπόλοιποι ξηλώστε ό,τι competition και κατεβείτε να παίξετε στη Ν/2 με τα κουβαδάκια σας δηλαδή!
Συγγνώμη bouxmaxer εσύ θα μπορούσες με ένα full Gr.A να κυνηγήσεις έστω και υποτυπωδώς ένα S1600 που είναι εξελιγμένο για το WRC???
Ας βάλουν μεγαλύτερο έρμα, ας γίνει κάτι για να ισοσταθμιστεί η διαφορά τους τουλάχιστον σε ταχύτητα. Μη ξεχνάς οτι ειναι ικανά να κυνηγήσουν Ν/4 -
Pote den xereis............
Kai xwris na thelw na pw pws eimai o megalos pilotos giati den eimai ama hmoun kaliteros odhgos apo auton pou exei to S 1600 giati oxi??
Alla epeidh auto anhkei sthn sfaira ths fantasias OXI den tha mporousa na to khnhghsw,alla den tha kathomoun na skasw giati den tha parw to tsigaki kai na to kanw oloklhro thema,apla tha prospathousa na diaskedasw ton agwna kai termatisw,giati gia mena h megaluterh nikh meta apo kathe agwna einai na termatizeis kai oxi na pairneis ta tsigakia,ama mporousa na parw den tha elega oxi alla oxi kai na xoloskasw. -
Δε μου λες, αγώνα απο κοντά εχεις δεί;
Σε ρωτάω γιατί εγώ που έχω δει δεν νομίζω οτι μπορεί κανείς όσο καλός και να είναι να οδηγήσει σε τέτοιο ρυθμό για έναν ολόκληρο αγώνα με ένα φυσιολογικό αυτοκίνητο στα πλαίσια της κατηγορίας Α. Το οποίο παρεπιπτώντος δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξει οποτε...πιάσ΄το αυγό και κούρευτο......και ο Ιαβέρης είχε πάρει ειδική απο τους παγκόσμιους με Group 2 κιόλας αλλά ως εκεί! 20 χρόνια εχουν περάσει όμως απο τότε και έχουν αλλάξει πολλΑ!
-
Η όλη συζήτηση νομίζω πηγάζει από την παρεξήγηση πως η Α/6 είναι μια 'φτηνή', 'εισαγωγική' κλάση. Που δεν είναι, ή τουλάχιστον, δεν θα έπρεπε να είναι. Αυτή η κλάση είναι, ή θα έπρεπε να είναι, η Ν/2. Οποιος πάει 'Α' θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται πως ουσιαστικά 'σηκώνει το γάντι' του τεχνολογικού ανταγωνισμού και του υψηλού κόστους. Μην ξεχνάμε πως μέχρι πριν 7-8 χρόνια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι γινόταν με Α, και εμείς εδώ συζητάμε πως τα Α είναι χαμηλού κόστους ?
Σημειωτέον (το επαναλαμβάνω επειδή έχει σαφή σχέση με την κουβέντα μας) πως η FIA, καταλαβαίνοντας το μπέρδεμα, καταργεί σύντομα (2005 ?) τα 'Ν' και 'Α' και εισάγει τις ακόλουθες ομάδες και κλάσεις:
ο Τρεις φτηνές εισαγωγικές κλάσεις 1400-1600-2000 με προδιαγραφές βασικά Ν με κάποιες μικρές ακόμα ελευθερίες (πχ. να βάλεις πίσω άξονα με δίσκους από το ίδιο μοντέλο μεγαλύτερου κυβισμού, αν το 'μικρό' έχει ταμπούρα). Αυτές είναι οι κλάσεις για τις οποίες συζητάμε (ή θα έπρεπε να συζητάμε ).
ο WRC & WRC2 (ΟΚ, εκτός Ελληνικής πραγματικότητας)
o S1600
o Τα σημερινά Ν/4 (Turbo 4x4)
o Μια καινούργια κατηγορία δίλιτρων ατμοσφαιρικών με κιτ 4x4
Εν ολίγοις, όποιος θέλει να παίξει με χαμηλό κόστος, 'Ν' (και στην Ελλάδα θα μπορούσαμε, όπως έχουμε πει 1000 φορές, να έχουμε και 'Ν-' χωρίς τα έξτρα καλούδια, ώστε να μιλάμε για ακόμα φθηνότερα). Αλλά το να πάρεις Α αυτοκίνητα, όπως τα κιτ καρ, και να τα 'ευνουχίσεις' με βάρος κτλ. είναι σαφής διαστρέβλωση της φιλοσοφίας των ομάδων (αντίστοιχα διαστρεβλωτικό, ΙΜΗΟ, με τα τεκμήρια, την φορολόγηση με τα κ.εκ. κοκ., δηλ. οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε 'ανωμαλίες') με σκοπό να συνεχίσουν να κερδίζουν όσοι κέρδιζαν και πριν και να απαλλαχθούν από τους ενοχλητικούς με τα πιο εξελιγμένα αυτοκίνητα.
Α, APR, κιτ καρ δεν έχουν μόνο οι αντιπροσωπείες! Δηλ. είναι αντιπροσωπεία ο Λαδογιάννης, ο Κουρτέσης, ο Αθανασούλας, ο Μοσχούς, ο Θεργιάκης, ο Ευσταθίου (πέρισι και φέτος), στο κάτω-κάτω ? Ή μας ενοχλούν, όπως σωστά ειπώθηκε, μόνο τα κιτ καρ που κερδίζουν ?
-
Ο χρήστης PapaZent έγραψε:
Δε μου λες, αγώνα απο κοντά εχεις δεί;
Σε ρωτάω γιατί εγώ που έχω δει δεν νομίζω οτι μπορεί κανείς όσο καλός και να είναι να οδηγήσει σε τέτοιο ρυθμό για έναν ολόκληρο αγώνα με ένα φυσιολογικό αυτοκίνητο στα πλαίσια της κατηγορίας Α. Το οποίο παρεπιπτώντος δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξει οποτε...πιάσ΄το αυγό και κούρευτο......και ο Ιαβέρης είχε πάρει ειδική απο τους παγκόσμιους με Group 2 κιόλας αλλά ως εκεί! 20 χρόνια εχουν περάσει όμως απο τότε και έχουν αλλάξει πολλΑ!
Dhladh pisteueis pws me ena kalo A den mporeis na kaneis tpt ama eisai kalos odhgos???Tote an egw den exw parakolouthisei agwna esy den exeis idea apo thn etoimasia agwnistikwn
-
Ο χρήστης racer έγραψε:
4.31.64 για το Clio
4.40.92 για τον υπέροχο Σωτήρχο (10/10)
Γύρω στο 1.5' το χιλιόμετρο. Τα συμπεράσματα δικά σας.Μπορείς να οδηγήσεις 11 η 12 στα 10 εσύ; εγώ δεν ξέρω κανέναν να το κάνει... και σίγουρα εδώ ήταν ανάβαση μπαμ κι'έξω, όχι αγώνας να πολεμάς ειδική μετά την ειδική. Αλλά παρά ταύτα στον πρώτο του αγώνα έριξε 9 στην Ριτσώνα και ας ήταν και ο πρώτος του κ. Ευσταθίου με το (ομολογουμένως πανέμορφο-ελπίζω να μείνει για όσα χρόνια όσα και το παλιό Clio στην ενεργό δράση) S1600.
Έχουν προταθεί αρκετά ποιό fair εναλλακτικές για την λύση του προβλήματος μέσα στο thread απο το να παραμείνει η κατάσταση ως έχει γιατί πιστεύω πως όταν σκοτώνεις τον συναγωνισμό σκοτώνεις το θέαμα!
Όπως τώρα καθόμαστε να δούμε ποιός θα βγεί πίσω απο τις Φερράρι... -
Γιάννη, τι προσπαθεις να εξηγήσεις τώρα.Είπαμε, με συμφέροντα και διαπλεκόμενα δεν τα βάζεις.....Άστους να παίξουν με σφεντόνες απέναντι στους S300.Και όποιος νομίζει ότι θα πάει πιο γρήγορα απο τον Σωτήρχο που ανέβηκε δίχως αύριο και έφαγε 9-10 δλ. πλανάται πλάνην οικτράν.Σαν πολλοί χεράδες μαζευτήκαμε ξαφνικά......Όσο για αυτούς που απαξιώνουν το τσιγγάκι, είμαι σίγουρος ότι αυτοί είναι που σφάζονται και χαλάνε φιλίες γι' αυτό......
-
Καλημέρα...
ένα - δυο σχολια με την ευκαιρια και δυστυχώς εκ του ασφαλούς...
Καταρχην Νασσο μου τα περισσότερα παλικάρια που ανέφερες είναι συμμετοχές περισσότερο ή λιγότερο συνδεδεμένες με τις αντιπροσωπείες... Επί της ουσίας, όπως συχνά έχει σημειωθεί, από τη στιγμή που τα κιτ καρ και τα Εσ 1600 διεκδικούν τίτλο στην F3 θεωρώ, παράλογο, άδικο και εκτός Ελληνικής πραγματικότητας να προσμετρούν τα τερατάκια και στα κύπελλα των κλάσεων.. Δεν φτάνει δηλαδή που χρησιμοποιούνται τα διάφορα Α5 και Α6 ώστε να προσμετράει το Πρωτάθλημα?
Δεν υπάρχει σύγκριση σε κανένα επίπεδο....
Από εκεί και πέρα έχουμε και εμείς ευθύνες. Π.χ. φτιάχτηκε κλάση για τους τσίγγους και ως δια μαγείας τα βαρελότα των 900 κ.εκ κοντράρονται με τα εργοστασιακά κιτ καρ της κκλάσης που τα περασμένα χρόνια χάρη σε Πάνο και Κωσν/νο έκαναν το 1-2 στην Φ2 του Πρωταθλήματος! Δεν θα μπορούσαν τα κιτ καρ των 1100 κ.εκ βα μετράνε στο κύπελλο Α5 (χωρίς Μίκρα και Πούμα που θα μπορούν να παίζουν στην Φ3) και να είναι μια πραγμτικά φτηνή κλάση η Α0 ή όπως αλλοίώς τη λέμε...Εσεις που συμμετέχετε και πληρώνετε έχετε τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Σαφεστατα τοποθετούμε εκ του ασφαλούς αλλά θα πρέπει και εμείς όταν και όποτε αναφερόμαστε και σχολιάζουμε δημοσιογραφικά να έχουμε να κένουμε με ένα παιχνίδι περίπου επί ίσοις όροις ώστε να έχει ενδιαφέρον για όλους...
Στρ
Υ.Γ. Κάνενα υπονούμενο για τον πολλά χρόνια φίλο μου Γρηγόρη Λαδογιάννη... Για το θεό. Απλά μία απορεία κατέθεσα γιατί θα πρέπει να θυμόμαστε πως η ζωή δεν αρχίζει στα 106 και τελειώνει στα Σαξό...
-
Ο χρήστης sx έγραψε:
Καταρχην Νασσο μου τα περισσότερα παλικάρια που ανέφερες είναι συμμετοχές περισσότερο ή λιγότερο συνδεδεμένες με τις αντιπροσωπείες...Προφανώς γνωρίζεις καλύτερα αλλά δε νομίζω πως οποιοσδήποτε από αυτούς που ανέφερα, με την πιθανή εξαίρεση του Ευσταθίου, είναι 'συνδεδεμένος' με κάποια αντιπροσωπεία.
Επί της ουσίας, όπως συχνά έχει σημειωθεί, από τη στιγμή που τα κιτ καρ και τα Εσ 1600 διεκδικούν τίτλο στην F3 θεωρώ, παράλογο, άδικο και εκτός Ελληνικής πραγματικότητας να προσμετρούν τα τερατάκια και στα κύπελλα των κλάσεων.. Δεν φτάνει δηλαδή που χρησιμοποιούνται τα διάφορα Α5 και Α6 ώστε να προσμετράει το Πρωτάθλημα?
Μιλάς για τα ράλι. Στις αναβάσεις όμως δεν υπάρχει 'τίτλος F3' (εκτός και αν κάνω λάθος). Οπότε ?
Δεν θα μπορούσαν τα κιτ καρ των 1100 κ.εκ βα μετράνε στο κύπελλο Α5 (χωρίς Μίκρα και Πούμα που θα μπορούν να παίζουν στην Φ3)
Ουσιαστικά δηλ. λες (όπως και άλλοι παραπάνω) να μετράνε τα κιτ καρ στην επόμενη κλάση από αυτή στην οποία κανονικά ανήκουν. ΟΚ συμφωνώ, δεν είναι παράλογο (εκτός του να μετράνε τα Α/7 στην Α/8, το οποίο είναι γελοίο), αλλά προσκρούει στην 'Ελληνική πραγματικότητα', η οποία λέει πως, προκειμένου να μπορεί κάποιος 'φτωχός' να ανταγωνιστεί τον 'πλούσιο' με το κιτ καρ, επιτρέπεται στον πρώτο η χρήση μεμονωμένων εξαρτημάτων από το κιτ. Οπότε ουσιαστικά δεν ξέρεις αν και κατά πόσον ένα αυτοκίνητο είναι κιτ καρ και άρα, για να γίνει αυτό που λες, πρέπει να καταργηθεί ο κανονισμός αυτός (και πάρε διαμαρτυρίες από όσους τον είχαν εκμεταλλευτεί τόσα χρόνια... αν και νομίζω πως δεν ήταν πολλοί) και να ξαναγίνουν τα 'Ελληνικά' κιτ καρ 'κανονικά' κιτ καρ.
Εσεις που συμμετέχετε και πληρώνετε έχετε τον πρώτο και τελευταίο λόγο.
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με τη λογική 'πληρώνω και άρα γίνεται ό,τι γουστάρω', δεν είναι οι αγώνες οργανωμένη εκδρομή με γκρουπ και δεν είναι οι αγωνιζόμενοι πελάτες, πρέπει μεν να λαμβάνεται υπόψη σοβαρά η γνώμη τους, αλλά πρέπει να λαμβάνονται και άλλα υπόψην, αρχές, κατευθύνσεις, ισορροπίες εσωτερικές των αγώνων και με το εξωτερικό περιβάλλον κοκ.
Εμένα το γεγονός πως η συζήτηση με τα κιτ καρ αναζωπυρώθηκε τώρα τελευταία που άρχισαν να κερδίζουν με πείθει πως δυστυχώς όσοι 'φωνάζουν' δεν το κάνουν τόσο για τον ανταγωνισμό και το χαμηλό κόστος, περί των οποίων κόπτονται (διότι που ήταν τόσα χρόνια που έτρεχε Α/5 ο Μοσχούς και Α/6 ή Α/7 ο Καλτσούνης ?) αλλά κυρίως επειδή αισθάνονται πως 'ανέβηκε ο πήχυς' και πως, για να συνεχίσουν να κερδίζουν θα πρέπει να αναβαθμίσουν τα αυτοκίνητά τους. Το οποίο δεν είναι κακό αλλά δεν είναι και τόσο 'αγαθών προθέσεων' όσο θέλουν να ακούγεται.
-
Ο χρήστης sx έγραψε:
Από εκεί και πέρα έχουμε και εμείς ευθύνες. Π.χ. φτιάχτηκε κλάση για τους τσίγγους και ως δια μαγείας τα βαρελότα των 900 κ.εκ κοντράρονται με τα εργοστασιακά κιτ καρ της κκλάσης που τα περασμένα χρόνια χάρη σε Πάνο και Κωσν/νο έκαναν το 1-2 στην Φ2 του Πρωταθλήματος! Δεν θα μπορούσαν τα κιτ καρ των 1100 κ.εκ βα μετράνε στο κύπελλο Α5 (χωρίς Μίκρα και Πούμα που θα μπορούν να παίζουν στην Φ3) και να είναι μια πραγμτικά φτηνή κλάση η Α0 ή όπως αλλοίώς τη λέμε...
Δεν διαφωνω πως η κοντρα Troffeo με KitCar δεν ειναι κοντρα αλλα στην Α0 τα περισσοτερα ειναι 1100. Νομιζω στην Ριτσωνα 1 ή 2 απο τα 9-10 ηταν 900αρια.
Επισης εκτος του 1ου στην Ριτσωνα η 2η νικητρια με το αδελφακι Sei ειχαν 0.6 sec απο τον 3ο που ηταν με Yugo! Eπισης υπηρχε κ αλλο Cinq KitCar που κοντραριζοταν με τον νικητη αλλα δεν ξερω τι εγινε στο τελος.
Ακομα αρχη ειναι αλλα νομιζω πως θα παει καλα αν μαζευτει κ αλλος κοσμος εκει.
Κι αυτα οσον αφορα αναβασεις γιατι στα rally πιστευω θα υπαρχει μεγαλυτερη μαχη κ κοντρα.Επισης νομιζω οτι οσον αφορα τα Sei/Cinq Kit Car (με 105-110 αλογα) ειναι πιο κοντα στα Cinq/Sei (Α0) των 80-90-100 αλογων απ' οτι στα Peugeot της Α5. Σιγουρα το πλεονεκτημα στα Fiat KitCar οσον αφορα Α0 κ στα Peugeot οσον αφορα Α5.
-
Για την ιστορία
1.Συμμετείχα και θα συμμετάσχω (εάν και όποτε) σε άλλη κατηγορία από την Α6 οπότε κανένα συμφέρον δεν υπάρχει και όποιος το αμφισβητήσει στη διάθεσή του για διευκρινίσεις.
2.Λάθος η σύγκριση ανάβασης με ράλλυ.Οι αναβάσεις είναι δυναμόμετρα και οι διαφόρες πολύ πιο εμφανείς.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εμένα το γεγονός πως η συζήτηση με τα κιτ καρ αναζωπυρώθηκε τώρα τελευταία που άρχισαν να κερδίζουν με πείθει πως δυστυχώς όσοι 'φωνάζουν' δεν το κάνουν τόσο για τον ανταγωνισμό και το χαμηλό κόστος, περί των οποίων κόπτονται (διότι που ήταν τόσα χρόνια που έτρεχε Α/5 ο Μοσχούς και Α/6 ή Α/7 ο Καλτσούνης ?) αλλά κυρίως επειδή αισθάνονται πως 'ανέβηκε ο πήχυς' και πως, για να συνεχίσουν να κερδίζουν θα πρέπει να αναβαθμίσουν τα αυτοκίνητά τους. Το οποίο δεν είναι κακό αλλά δεν είναι και τόσο 'αγαθών προθέσεων' όσο θέλουν να ακούγεται.
Με ενοχλεί να μου προσάπτονται προθέσεις που δεν έχω. Οπως φαντάζομαι ενοχλεί και τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους. Το πήχυ θα τον ανεβάσουν εκείνοι οι αγωνιζόμενοι που με ίσων δυνατοτήτων αυτοκίνητο θα κερδίζουν τους συναθλητές τους. Εχει νόημα να συναγωνιστώ με τον Σωτήρχο, τον Ζάγαρη, τον Ριζικάρη, τον Παπανικολάου, τον Βασιλειάδη και όλα τα άλλα παιδιά. Δεν ξέρω όμως τι πρέπει να κάνω για να περάσω το clio... Μα είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε ότι αυτή η ιστορία δεν στέκει; Και ούτε σε μια παραπάνω κλάση. Γιατί να μην είναι ξεκάθαρα και απλά τα πράγματα; Φυσικά και πρέπει τα kit cars και τα s1600 να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα. Για τις αναβάσεις υπάρχει το πρωτάθλημα της ομάδας Α έως 2L. Εξάλλου αν κατάλαβα καλά το σχόλιο του nass, αυτή είναι και η τάση από την FIA. Και διαφωνώ κάθετα με τη λογική 'συμμετέχω για να κάνω μόνο το κέφι μου'. Τότε ποιός ο λόγος που τρέχω; Τρέχω για να περάσω κάποιους άλλους που τρέχουν κι αυτοί... Το ότι κάνω το κέφι μου είναι αυτονόητο. Ξέρετε κάποιον να τρέχει με το ζόρι; Ξεκάθαρα συμμετέχω για να κερδίσω (εννοείται πως όχι μόνο για να κερδίσω) και θέλω το παιχνίδι να παίζεται επί ίσοις όροις (όσο είναι δυνατόν χωρίς κραυγαλέες εξαιρέσεις) ώστε να έχω αυτή τη δυνατότητα.
-
ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΑ, ΛΙΓΟ ΣΧΕΤΙΚΑ.
ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΒΑΣΗ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ 0.3 ΜΕ 0.5 ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΟ ΧΛΜ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Α6 Π.Χ. ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Η ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ.ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ,ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ,ΚΛΠ.ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΝ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΥΝΤΟΣ(ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΙΓΑ,ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΔΕ ;ΠΟΤΕ! ΑΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ (ΣΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ.ΟΛΟΙ ΤΕΡΜΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ 10-20 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ;ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!Η ΠΙΚΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΚ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΑ ΚΙΤ ΚΑΡ! ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΙΚΗΤΗ ΠΩΣ ΤΟΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ;Π.Χ. ΣΩΤΗΡΧΟ ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΞΟΔΑ;ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ(ΧΡΗΜΑΤΑ)...ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ(ΧΡΗΜΑΤΑ)...ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ(ΧΡΗΜΑΤΑ)...ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΙΤ-ΚΑΡ ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ...ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΕΖΩ....ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΕΖΩ...ΚΛΠ. ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ.
ΤΑ S1600 +KITCARS στην Α6 ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ??