-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
βάζουν τη ζώνη στη θέση της και κάθονται από πάνωΠανέξυπνο!
Οπότε σε μια σύγκρουση μόλις σκάσουν οι προεντατήρες θα τεντωθεί η ζώνη και θα τους εκσφενδονίσει πάνω στην οροφή σπάζοντάς τους το κεφάλι ή τον αυχένα!
Ποιητική δικαιοσύνη θα έλεγα!
-
Διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις πολλές και ενίοτε ευφυείς τοποθετήσεις των συμμετεχόντων σ'αυτό το θέμα.
Θα ήθελα να εκφράσω την πικρία και τον έντονο προβληματισμό μου για τις φασίζουσες τάσεις που εκφράζει μια μερίδα δημοσιεύσεων. Το γράφω μετά λόγου γνώσεως και ας έρθει οποιοσδήποτε να με βγάλει ψεύτη. Καταφέραμε και κάναμε την κοινωνία μας πουριτανική σαν την Αμερικ(λ)ανική?
Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι αν πρέπει να σωθούμε από κάτι είναι από τους σωτήρες μας.
Το αυτοκίνητο είναι ένα πολύ επικίνδυνο εργαλείο, θα είσαι βλάκας αν το χειρίζεσαι χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας και την απαραίτητη εμπειρία και εκπαίδευση. Όμως εκεί που είναι όντως εγκληματικό να έχεις ένα καμένο φανάρι το βράδυ (με αποτέλεσμα οι απέναντι να σε περνάνε για μηχανάκι), το να μην φορέσεις τη ζώνη ή το κράνος είναι μια επιλογή που αντιστοιχεί με το να μην φοράει αλεξίπτωτο αυτός που εγκαταλείπει ένα αεροσκάφος, ή σωσίβιο αυτός που πηδάει στη θάλασσα. Τίποτε παραπάνω! Γιατί θα πρέπει να είναι ποινικά κολάσιμη η βλακεία δεν το έχω καταλάβει, αν και είμαι σίγουρος ότι, αν γενικευόταν ως μέτρο, θα ήταν η μισή Ελλάδα στη φυλακή.
Συμφωνώ με όσους συνέδεσαν την ασφαλιστική κάλυψη με την χρήση ζώνης ή κράνους. Θα μπορούσα να συμφωνήσω και για την 'διαφορετική' μεταχείρηση των καπνιστών από τις ασφαλιστικές (κάτι που ούτως ή άλλως γίνεται). Μιας και είναι απολύτως βέβαιο ότι το κάπνισμα αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε σωρεία προβλημάτων υγείας, όπως και η μη χρήση ζώνης θα οδηγήσει οπωσδήποτε σε τραυματισμό.
-
Χμμμ, εκπλήσσομαι που μερικοί απάντησαν ότι είναι κατά του νόμου αυτού. Γενικά, πιστεύω ότι όταν οι μισοί Έλληνες συμπεριφέρονται σαν παιδιά στους δρόμους, τότε μας αξίζει αυτό που κάσνουνε στα παιδιά: η τιμωρία μπας και καταλάβουνε...
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
..........φασίζουσες τάσεις ..............φασίζουσες τάσεις ;;;;;;;;;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Θα επανέλθω (ναι , ναι είναι φριχτή απειλή το ξέρω )
Είναι απειλή μόνο εάν επανέλθεις σαν τους (δικηγόρους) πολιτικούς μας, που αφού έχουν μιλήσει μια ώρα, καταλαβαίνεις ότι δεν έχουν πει τίποτα.
Χμμμ...είναι ολοφάνερο ότι θεωρείς ότι δεν λέω τίποτα...δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι και αν και μάλλον προσβλητική είναι η άποψή σου και πρέπει να τη σεβαστώ χωρίς να ανταπαντήσω...Με αναγκάζει και το emoticon
-
koutsan...οι δημοσιεύσεις σου είναι πραγματικά τεκμηριωμένες και με λόγο που μέχρι τώρα,μόνο ο nass είχε και μας αξίωνε να διαβάζουμε κείμενα καλογραμμένα,με σωστή δομή και περιεχόμενο!!
Και άλλοι γράφουν καλά...αλλά τα δικά σου posts προσωπικά..με ενθουσιάζουν!!
Ο Ηλίας απο την Ηλεία... ...προφανώς αστειεύεται!!!Γι' αυτό και το emoticon!!!
-
Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι αν πρέπει να σωθούμε από κάτι είναι από τους σωτήρες μας.Το αυτοκίνητο είναι ένα πολύ επικίνδυνο εργαλείο, θα είσαι βλάκας αν το χειρίζεσαι χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας και την απαραίτητη εμπειρία και εκπαίδευση. Όμως εκεί που είναι όντως εγκληματικό να έχεις ένα καμένο φανάρι το βράδυ (με αποτέλεσμα οι απέναντι να σε περνάνε για μηχανάκι), το να μην φορέσεις τη ζώνη ή το κράνος είναι μια επιλογή που αντιστοιχεί με το να μην φοράει αλεξίπτωτο αυτός που εγκαταλείπει ένα αεροσκάφος, ή σωσίβιο αυτός που πηδάει στη θάλασσα. Τίποτε παραπάνω! Γιατί θα πρέπει να είναι ποινικά κολάσιμη η βλακεία δεν το έχω καταλάβει, αν και είμαι σίγουρος ότι, αν γενικευόταν ως μέτρο, θα ήταν η μισή Ελλάδα στη φυλακή.
Συμφωνώ με όσους συνέδεσαν την ασφαλιστική κάλυψη με την χρήση ζώνης ή κράνους. Θα μπορούσα να συμφωνήσω και για την 'διαφορετική' μεταχείρηση των καπνιστών από τις ασφαλιστικές (κάτι που ούτως ή άλλως γίνεται). Μιας και είναι απολύτως βέβαιο ότι το κάπνισμα αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε σωρεία προβλημάτων υγείας, όπως και η μη χρήση ζώνης θα οδηγήσει οπωσδήποτε σε τραυματισμό.
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Ειδικά στο κομμάτι για την ποινικά κολάσιμη βλακεία είσαι ιδιαιτέρως (σε σημείο που θα πρέπει να θλιβόμαστε) εύστοχος.
Συμφωνώ με αυτά που γράφει ο φίλος koutsan επισημαίνοντας -για μία ακόμη φορά- ότι το θέμα που συζητάμε εδώ δεν είναι το αν θα πρέπει να φοράμε ζώνη κατά την οδήγηση αλλά το αν θα πρέπει να υποχρεούμαστε νομικώς. Επίσης μας εξήγησε πολύ καλά το διαχωρισμό ανάμεσα στις συνέπειες των πράξεών μας και στην αντιμετώπισή τους από άλλους μηχανισμούς (νομικούς, κατασταλτικούς, δικαστικούς κ.λπ.). Κατά τη γνώμη μου, το habeas corpus δεν σχετίζεται με τις οικονομικές προεκτάσεις ενός ατυχήματος ή μιας ασθένειας, είναι πολύ πιο θεμελιώδες. Και επιμένω ότι αν η ατομική υπευθυνότητα χρειάζεται να επιβάλλεται διά νόμου παύει να υφίσταται ως τέτοια και γίνεται κάτι σαν καταναγκαστικό έργο. Προσπαθούμε να αποτρέψουμε τον Μεγάλο Αδελφό από το να αποκτήσει ΑΠΟΛΥΤΟ έλεγχο στη ζωή μας με το πρόσχημα της προστασίας μας από τον εαυτό μας (χαχα, ας γελάσω!!!).
-
Ο χρήστης FONIAS έγραψε:
Στα καινουργεια αυτοκινητα εχουν ηχητικη & ηλεκτρονικη υπενθυμηση ζωνων ασφαλειας (laguna, avensis...) .Τι θα κανεται με αυτα τα αυτοκινητα αν δεν φορας ζωνη, θα τα πατε στον Κυρ Μητσο τον ηλεκτρολογο να του βγαλει τα .....ματια διοτι η αντιπρωσοπεια δεν το βγαζει
βάζουν τη ζώνη στη θέση της και κάθονται από πάνω
(μην γελάτε, συμβαίνει!)
Δηλαδη, προτιμα καποιος να μπαινει στην διαδικασια να δενει τι ζωνη αλλα αυτος να μην δενεται?????????????????????
**Για σου ρε Ελληναρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! **Αφού τους 'καταπιέζει' και δεν αισθάνονται άνετα και βέβαια δεν μπορούμε να ακούμε τα μπιμ μπιμ μπιπ. Δεν θα ναι απίθανο να βγούνε και αξεσουάρ σκέτες αγκράφες για να μπαίνουν μόνες τους στις θήκες
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Στα καινουργεια αυτοκινητα εχουν ηχητικη & ηλεκτρονικη υπενθυμηση ζωνων ασφαλειας (laguna, avensis...) .Τι θα κανεται με αυτα τα αυτοκινητα αν δεν φορας ζωνη, θα τα πατε στον Κυρ Μητσο τον ηλεκτρολογο να του βγαλει τα .....ματια διοτι η αντιπρωσοπεια δεν το βγαζει
βάζουν τη ζώνη στη θέση της και κάθονται από πάνω
(μην γελάτε, συμβαίνει!)
Δηλαδη, προτιμα καποιος να μπαινει στην διαδικασια να δενει τι ζωνη αλλα αυτος να μην δενεται?????????????????????
**Για σου ρε Ελληναρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! **Αφού τους 'καταπιέζει' και δεν αισθάνονται άνετα και βέβαια δεν μπορούμε να ακούμε τα μπιμ μπιμ μπιπ. Δεν θα ναι απίθανο να βγούνε και αξεσουάρ σκέτες αγκράφες για να μπαίνουν μόνες τους στις θήκες
Φίλος με VOLVO για να μην ακούγεται το ηχητικό σήμα έχει μόνιμα ασφαλισμένη τη ζώνη του συνοδηγού στην υποδοχή της ζώνης του οδηγού.
-
**Άγγλος **φίλος με μεγάλο Volvo (και με μητέρα δικαστίνα) έχει ανταλλακτικό σκέτη αγγράφα την οποία βάζει στη θήκη της ζώνης για να μην ακούγεται ο ήχος, όποτε θέλει να το παίξει επαναστάτης.
Όταν το πρωτοείδα, έπαθα πλάκα. Όταν μου εξήγησε, ακόμα μεγαλύτερη. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
**Άγγλος **φίλος με μεγάλο Volvo (και με μητέρα δικαστίνα) έχει ανταλλακτικό σκέτη αγγράφα την οποία βάζει στη θήκη της ζώνης για να μην ακούγεται ο ήχος, όποτε θέλει να το παίξει επαναστάτης.
Όταν το πρωτοείδα, έπαθα πλάκα. Όταν μου εξήγησε, ακόμα μεγαλύτερη.Αυτό το έχω δει κι εγώ, με Ελληνα όμως... Επίσης έχω δει Volvo C70 με μονωτική ταινία πάνω στις ενδείξεις 'fasten seat belts' (πάνω από τον κεντρικό καθρέπτη)...
-'Μιχάλη, γιατί είναι αυτά εδώ? Εσπασε τίποτα και τα κρατάς? '
-'Οχι μωρέ, απλά το βράδυ με ενοχλεί το κόκκινο φως που αναβοσβύνει'!!! -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Το να βγάζω τα σκουπίδια μου στο δρόμο της ημέρες της απεργίας και να τα τρώνε στη μάπα οι γείτονες δεν είναι 'ελευθερία επιλογής', αλλά κάτι που ξεκάθαρα και σίγουρα βλάπτει τους άλλους.
Και γιατί παρακαλώ το παράδειγμα που έχουν αναφέρει άλλοι συνφορουμίτες, όπου σε πιθανό τρακάρισμα, ο Χ που δε φοράει ζώνη σκοτώνεται, ενώ ο Ψ (φταίει - δε φταίει) κατηγορείται για φόνο εξ αμελείας, δεν είναι ξεκάθαρα και σίγουρα κάτι που βλάπτει τον Ψ?
Μου κάνει τρομερή εντύπωση που χρησιμοποιείται αυτό το επιχείρημα από τόσο μεγάλη μερίδα συνφορουμιστών....Υπάρχει μεγάλη γκάμα επιχειρημάτων υπέρ της ζώνης αλλά αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη είναι απαράδεκτο και πέρα από κάθε λογική...
..............
Δεν γίνεται να υποστηρίζετε ότι θα διορθώσετε ατέλειες του ποινικού μας συστήματος (γιατί μόνο τέτοιες μπορούν να οδηγήσουν στο 'μπλέξιμο' ενός αθώου Ο,ΤΙ κι αν έχει διαπράξει) με ένα νόμο που ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό έχει να προστατεύσει τη ζωή αυτού που φοράει τη ζώνη...Αν θεωρήσουμε ότι γινόταν ένα δικαστήριο που έκρινε την ορθότητα αυτού του επιχειρήματος ο δικαστής θα σας έλεγε ότι το επιχείρημα σας απορρίπτεται ως αλυσιτελές
........
Η ζώνη δεν προστατεύει τρίτους από 'μπλεξίματα', αυτό μπορεί να συμβεί αλλά είναι απλώς μία τυχαία παρενέργεια, όπως ένα φάρμακο για την αρθρίτιδα θα μπορούσε να ρίξει την πίεση του ασθενούς (λέω τώρα τυχαία) και σε μία τυχαία σύμπτωση συγκυριών να τον γλύτωσε από ένα εγκεφαλικό... Δεν θα πούμε ότι πρέπει να χορηγείται αυτό το φάρμακο σε όσους έχουν πίεση...Η δράση του είναι για την αρθρίτιδα...Υπάρχουν ειδικά φάρμακα για την πίεση...Έτσι υπάρχουν και νόμοι που προστατεύουν τους εν δυνάμει κατηγορούμενους και αν δεν λειτουργούν βελτιώνουμε αυτούς ή τους ανθρώπους...Σύμφωνα με τη λογική αυτή σχεδόν ΚΑΘΕ μας ενέργεια μπορεί να θεωρηθεί ως εν δυνάμει απειλή έναντι άλλου που μπορεί, αν συντρέξουν κάποιες τυχαίες συγκυρίες, να μπλέξει με τη δικαιοσύνη...
Αν κάποιος ασθενής που νοσηλεύεται σε νοσκομείο αρνηθεί να υποβληθεί σε μία εγχείρηση και κατόπιν αυτού πεθάνει οι συγγενείς του μπορεί να κάνουν μήνυση κατά του γιατρού για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και αγωγή ζητώντας αποζημίωση...Ο γιατρός είναι προφανώς αθώος αλλά κατά το σκεπτικό σας θα 'μπλέξει' και ίσως από λάθος καταδικαστεί κι όλας. Λέτε να προτείνει ο ιατρικός σύλλογος να μπορούν οι γιατροί να επιβάλλουν τη δική τους βούληση στους ασθενείς μήπως τυχόν κάποτε βρεθούν μπλεγμένοι???!!..
......
**Η ζώνη δεν προστατεύει τρίτους από 'μπλεξίματα', αυτό μπορεί να συμβεί αλλά είναι απλώς μία τυχαία παρενέργεια, όπως ένα φάρμακο για την αρθρίτιδα θα μπορούσε να ρίξει την πίεση του ασθενούς **
.......
Οι τρίτοι (σε σχέση με αυτόν που φοράει ή όχι τη ζώνη)δεν έχουν προσωπικό, άμεσο και ενεστώς συμφέρον για την ύπαρξη αυτού του νόμου παρά μόνο υπό τη συνδρομή τυχαίων και ανώμαλων προϋποθέσεων...Ανώμαλων υπό την έννοια ότι κάτι πρέπει να πάει λάθος για να 'μπλέξει', αν όλα ήταν αγγελικά πλασμένα δεν θα έμπλεκε..Τί είπατε δεν είναι?!!!!Συμφωνώ ας τα διορθώσουμε, αυτά όμως... Μην βαράμε το σαμάρι για να συνετίσουμε το γάιδαρο...Ειλικρινά καιρό είχα να διαβάσω τόσο ωραίο κείμενο στο 4Τ forum, φίλε koutsan - οφείλω να το ομολογήσω. Είναι λίγοι αυτοί που μπορούν κι εκφράζονται κατά αυτόν τον τρόπο.
Το ότι συμφωνούμε στο έχω πει και κατ' ιδίαν.
Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι αν πρέπει να σωθούμε από κάτι είναι από τους σωτήρες μας.
........
Γιατί θα πρέπει να είναι ποινικά κολάσιμη η βλακεία δεν το έχω καταλάβει, αν και είμαι σίγουρος ότι, αν γενικευόταν ως μέτρο, θα ήταν η μισή Ελλάδα στη φυλακή.'Εμπρός όλοι μαζί για ένα νέο κόσμο, όπου κανείς δε θα χρειάζεται ν'ανησυχεί για το συμφέρον του και να παίρνει δύσκολες αποφάσεις για τη ζωή του - αρκεί να υπακούει στο Νόμο!...'
Πώς τον έλεγαν τον ποιητή να δείτε......
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Θα επανέλθω (ναι , ναι είναι φριχτή απειλή το ξέρω )
Είναι απειλή μόνο εάν επανέλθεις σαν τους (δικηγόρους) πολιτικούς μας, που αφού έχουν μιλήσει μια ώρα, καταλαβαίνεις ότι δεν έχουν πει τίποτα.
Χμμμ...είναι ολοφάνερο ότι θεωρείς ότι δεν λέω τίποτα...δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι και αν και μάλλον προσβλητική είναι η άποψή σου και πρέπει να τη σεβαστώ χωρίς να ανταπαντήσω...Με αναγκάζει και το emoticon
Μόλις το είδα και διευκρινίζω (αν και δεν χρειαζόταν και τόσο):
- Μου αρέσει ο λόγος που χρησιμοποιείς, τον θεωρώ νέο, καθαρό και όμορφο.
- Επίσης η Νομική σου επιχειρηματολογία.
- Σε παρακαλώ μην παρακάνεις παρέα με δικηγόρους και 'χαλάσεις'.
- Διαφωνείς σε ότι έχει να κάνει με τους (δικηγόρους) πολιτικούς μας;
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
φασίζουσες τάσεις ;;;;;;;;;Φίλε Βασίλη, να σου θυμίζω το τραγούδι 'Για το καλό μου', του Γιάννη Μηλιώκα?
-
Παιδιά μια μικρή παρατήρηση. Οι νόμοι δεν επιβάλλονται απο καποιους σοφούς όπως αναφέρατε. Οι νόμοι ψηφίζονται από την βουλή η οποία είναι εκλεγμένη από τον λαό, εμας δηλαδή. Εμεις έχουμε ορίσει ή αναθέσει σε καποιους ανθρώπους 'υπεύθυνους'. Δεν χρειάζεται να γυρίσει τώρα το θέμα στα πολιτικά ή στο στυλ εγώ δεν συμφωνώ με αυτούς ή δεν τους ψήφισα κλπ κλπ κλπ. Όπως είπα, μια παρατήρηση κάνω.
Ο χρήστης pastri έγραψε:
Συμφωνώ με αυτά που γράφει ο φίλος koutsan επισημαίνοντας -για μία ακόμη φορά- ότι το θέμα που συζητάμε εδώ δεν είναι το αν θα πρέπει να φοράμε ζώνη κατά την οδήγηση αλλά το αν θα πρέπει να υποχρεούμαστε νομικώς.Νομίζω πως όλοι έχουμε καταλάβει το τι συζητάμε. Η δική μου απάντηση είναι οτι ναι, πρέπει να υποχρεωνόμαστε νομικώς να φοράμε ζώνη και να υπάρχουν κυρώσεις σε αντίθετη περίπτωση. Για τον ίδιο λόγο που υποχρεωνόμαστε να σταματάμε σε STOP, σε κόκκινο φανάρι κλπ κλπ κλπ.
Το θέμα με το κάπνισμα είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα. Δεν καπνίζω αλλά δεν είμαι από τα άτομα που θα στραβομουτσουνιάσουν και θα γκρινιάξουν εαν καποιος καπνίσει δίπλα τους. Σε αυτό υπάρχει μόνο μία λύση. Ή το υπομένεις ή δεν βγαίνεις έξω με καπνιστές ή δεν πας σε μερη που υπάρχει καπνος. Πιστεύω όμως πως το κάπνισμα θα έπρεπε να απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς χώρους (δεν εννοώ τα σπίτια έτσι?). Διότι είναι μεν επιλογή σου να καπνίζεις, αναγκάζεις όμως και εμένα που είμαι στον ίδιο χώρο να καπνίζω παθητικά.
Οσο για τις κάμερες? Γνωρίζω ήδη 2 εταιρείες στην Ελλάδα όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν με μία κάμερα από πάνω τους.
-
Μόλις το είδα και διευκρινίζω (αν και δεν χρειαζόταν και τόσο):
- Μου αρέσει ο λόγος που χρησιμοποιείς, τον θεωρώ νέο, καθαρό και όμορφο.
- Επίσης η Νομική σου επιχειρηματολογία.
- Σε παρακαλώ μην παρακάνεις παρέα με δικηγόρους και 'χαλάσεις'.
- Διαφωνείς σε ότι έχει να κάνει με τους (δικηγόρους) πολιτικούς μας;
Οκ...no problem kαι σ' ευχαριστώ...Δυστυχώς δεν γίνεται να μη κάνω παρέα με δικηγόρους!!! ...Είναι καμιά 25.000! στην Αττική και εγώ μετά από 12 χρόνια όπου εκανα νομικά και κάνω ακόμα έχω γνωρίσει καμπόσους...Λες να τους κόψω την καλημέρα από αύριο??? ..Πάντως δεν με πολυανέχονται έτσι κι αλλιώς (στα υπ όψιν ότι δεν έχω ποτέ μου δικηγορήσει )
Δεν διαφωνώ καθόλου για τους πολιτικούς μας (άλλωστε θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μ@λ@κουρ@ με το κιλό λόγω περιόδου) αλλά δεν θα το εντόπιζα μόνο στους δικηγόρους, απλώς είναι παρά πολλοί παναθεμά τους στη Βουλή...Η γνώμη μου για το μεγαλύτερο μέρος του δικηγορικού κόσμου είναι πολύ άσχημη, έχω να τους στολίσω για πολλά αλλά δεν είναι η στιγμή ...
Ε να βλέπω και κάναν άνθρωπο όμως , μην του κόψω και όλους -
Ο χρήστης salome έγραψε:
Νομίζω πως όλοι έχουμε καταλάβει το τι συζητάμε. Η δική μου απάντηση είναι οτι ναι, πρέπει να υποχρεωνόμαστε νομικώς να φοράμε ζώνη και να υπάρχουν κυρώσεις σε αντίθετη περίπτωση. Για τον ίδιο λόγο που υποχρεωνόμαστε να σταματάμε σε STOP, σε κόκκινο φανάρι κλπ κλπ κλπ.
Μαίρη απ'το παραπάνω νομίζω ότι πράγματι δεν έχεις καταλάβει για τι μιλάμε. Αν συγκρίνεις τους κανόνες κυκλοφορίας που επηρεάζουν την συμπεριφορά του οχήματος με ένα μέτρο ασφαλείας που επιδρά μόνο στην σωματική ακεραιότητα του υποκειμένου, μάλλον δεν το έχεις πιάσει καλά...
Αλήθεια, πως θα σου φαινόταν ένας νόμος που να μας υποχρεώνει να φοράμε χειρουργική μάσκα, μην **τυχόν **και είμαστε γριππιασμένοι και κολλήσουμε κανέναν? Πράγμα που θα ήταν και λογικότερο από την υποχρέωση χρήσης ζώνης/κράνους?
-
φασίζουσες τάσεις ;;;;;;;;;
Φίλε Βασίλη, να σου θυμίζω το τραγούδι 'Για το καλό μου', του Γιάννη Μηλιώκα?
Φίλε Βασίλη
Δέν νομίζω να διαφωνούμε στη θεωρία γενικότερα αλλά στο τρόπο δράσης γιά το συγκεκριμένο θέμα.
Γνώμη μου είναι ότι η εναντίωση .;; στο νόμο αυτό δεν είναι να μήν φοράμε τη ζώνη μας αλλά να απαιτήσουμε σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση ώστε να αυτοκαταργηθεί.
Αν μιλάς θεωρητικά , μαζί σου , στη πράξη όμως τι γίνεται ;Βαρύ αυτό το ..φασίζουσες..
Φιλικά
..Βασίλης -
Μαίρη απ'το παραπάνω νομίζω ότι πράγματι δεν έχεις καταλάβει για τι μιλάμε. Αν συγκρίνεις τους κανόνες κυκλοφορίας που επηρεάζουν την συμπεριφορά του οχήματος με ένα μέτρο ασφαλείας που επιδρά μόνο στην σωματική ακεραιότητα του υποκειμένου, μάλλον δεν το έχεις πιάσει καλά...Παίζουμε με τις λέξεις?
Το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Εαν δεν σταματήσεις σε STOP μπορεί να σκοτώσεις καποιον. Εαν δεν φοράς ζώνη ή κράνος παλι μπορεί να σκοτώσεις καποιον.Αλήθεια, πως θα σου φαινόταν ένας νόμος που να μας υποχρεώνει να φοράμε χειρουργική μάσκα, μην **τυχόν **και είμαστε γριππιασμένοι και κολλήσουμε κανέναν?
Eίναι δεδομένο οτι θα κολλήσεις καποιον, δεν είναι 'μην τυχον'. Και ναι, μια χαρά θα μου ερχόνταν ένας νόμος που να σε υποχρεώνει να κάθεσαι σπίτι σου αντι να έρχεσαι και να κολλάς όλο το γραφείο ή ακόμη καλύτερα που να υποχρεώνει το αφεντικό σου να δεχτει να κάτσεις σπίτι σου μεχρι να γίνεις καλά.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Γνώμη μου είναι ότι η εναντίωση .;; στο νόμο αυτό δεν είναι να μήν φοράμε τη ζώνη μας αλλά να απαιτήσουμε σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση ώστε να αυτοκαταργηθεί.
Και βέβαια! Να απαιτήσουμε να μας θεωρούν πολίτες και όχι υπηκόους.
Βαρύ αυτό το ..φασίζουσες..
Τραβάει το μάτι όμως, έτσι?
Υπέρ ή κατά της υποχρέωσης εκ του νόμου να φοράμε ζώνη?