-
Ο χρήστης michailbm έγραψε:
Τέλος πάντων δεν θέλω να συνεχίσω άλλο σε αυτό το κλίμα που έχεις βάλει την κουβέντα!!!!!!!!!!!!
Δεν βλέπω τι έχει το κλίμα
Οσο για το λεξικό μάλλον αναφέρεται σε εμπορικές ονομασίες και όχι σε τεχνική περιγραφή.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Οσο για το λεξικό μάλλον αναφέρεται σε εμπορικές ονομασίες και όχι σε τεχνική περιγραφή.A, γειά σου...
-
Και γιατι δεν στελνουμε στην Suzuki jpn την απορια μας να μας την λυσει ??
Παντως η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι και ΤΟΣΟ ευαισθητο ......και ως ενδειξη αυτου σας παραπεμπω στο Jimnyclub.gr http://www.jimnyclub.gr/forum/viewtopic.php?t=904
Διαβαστε την 1η κ 2η σελιδα .... -
Παιδια καλημερα!
Μετα απο επισκεψη στο συνεργειο της Suzuki στη Λαρισα και την ανοδο της θερμοκρασιας το προβλημα με το κουμπομα της 1ης εξαφανιστηκε!
Τα παιδια απο το επισημο συνεργειο εκει μου ειπανε οτι το αυτοκινητο μου εχει 'χοντρες' βαλβολινες στο σαζμαν και γιαυτο σκληραιναν με την χαμηλη θερμοκρασια σχετικα ευκολα!
Μου προτειναν να τις αλλαξω με πιο 'ψιλες' αν εξακολουθησουν αυτες οι θερμοκρασιες και αν φυσικα το θελω!
Πραγμα που ουτος η αλλος λυθηκε μιας και ο καιρος μας εκανε το χατηρι να ανεβασει λιγο το θερμομετρο!
Οσο για το transfer case οι εκει τεχνικοι μου ειπαν οτι το Grand Vitara και ολα τα Suzuki δεν εχουν κεντρικο διαφορικο αλλα το 'βοηθητικο' οπως λενε αυτοι transfer case!Και αυτο δεν μπορει να λεγεται διαφορικο μιας και 'Διαφορικό' είναι αυτό που επιτρέπει σε δύο ημιαξόνια (ή σε δύο κεντρικούς άξονες -έναν εμπρός, έναν πίσω) να κινούνται με διαφορετική ταχύτητα. Αν είναι 'κλειδωμένο' τότε παύει να είναι διαφορικό.
Οπως ακριβως εγραψε φιλος σε αλλο τοπικ! -
Ο χρήστης michailbm έγραψε:
Εντάξει το σωστό θα ήταν να πω ΚΟΜΠΛΕΡ αλλά είναι λίγο πιο σύνθετα τα πράγματα διότι παίζει τον λίγο και ρόλο διαφορικού (αν μπλοκάρεις τους μπροστινούς σε θέση 4Η π.χ. τότε δεν σπάει τίποτα οπότε κάνει υποτυπώδες λειτουργία διαφορικού) , να μην παίζουμε με τις λέξεις όμως !!!!Οσο για το transfer case οι εκει τεχνικοι μου ειπαν οτι το Grand Vitara και ολα τα Suzuki δεν εχουν κεντρικο διαφορικο αλλα το 'βοηθητικο' οπως λενε αυτοι transfer case!Και αυτο δεν μπορει να λεγεται διαφορικο μιας και 'Διαφορικό' είναι αυτό που επιτρέπει σε δύο ημιαξόνια (ή σε δύο κεντρικούς άξονες -έναν εμπρός, έναν πίσω) να κινούνται με διαφορετική ταχύτητα. Αν είναι 'κλειδωμένο' τότε παύει να είναι διαφορικό.
Αυτό υποστηρίζω και εγώ απ την αρχή της κουβέντας !!! Η διαφορά μας ήταν για τις ανοχές που έχει το συγκεκριμένο μοντέλο transfer case !!!
Όλα τα άλλα ήταν παιχνίδια και κουβέντα άνευ ουσίας!!!! -
michailbm νομίζω το θέμα για το 'κεντρικό διαφορικό' της Suzuki έχει αναλυθεί εκτενέστατα πριν, αν δεν βλέπεις το λάθος σου οκ, το θέμα όμως εξαντλήθηκε.
-
Νεο προβλημα/απορια:
Τις τελευταιες λιγες ημερες παρουσιαζω το ε3ης προβλημα. Οποτε περνω απο σαμαρακια, ανε3αρτητως ταχυτητας ακουγονται αντριχιαστικα οι μπροστινες αναρτησεις. Σαν να ειναι σκουριασμενες κ τριβονται (χρρρσρ-χρρρσρ). Αυτο δε συμβαινει σε κα8ε ανωμαλια ή λακουβα, παρα μονο σε σαμαρακια. Δεν εχω δοκιμασει βεβαια να πεσω σε μεγαλη λακουβα.
Εχετε καμια ιδεα του τι μπορει να συμβαινει?
-
xtkz χωρίς πλάκα δοκίμασε να κάνεις ενα καλό πλύσιμο, είνα ο απλούστερος λόγος και αρκετά πιθανός.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
xtkz χωρίς πλάκα δοκίμασε να κάνεις ενα καλό πλύσιμο, είνα ο απλούστερος λόγος και αρκετά πιθανός.Ειδικά τα 'πιατάκια' έδρασης των εμπρός ελατηρίων.
-
Ομολογω πως κατι τετοιο δεν το περιμενα!
Ενα καλο πλυσιμο το χρειαζομαι ειναι η αλη8εια.Να 'στε καλα! Ευχαριστω!
-
Σε ανάκληση 14 νέων Suzuki Grand Vitara με κινητήρα 1,6 λίτρων προχωρά η ελληνική αντιπροσωπεία της ιαπωνικής φίρμας με σκοπό την αλλαγή του αλουμινένιου καλύμματος του οπίσθιου διαφορικού. Η αλλαγή αφορά σε μοντέλα που κατασκευάσθηκαν από τις 23 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2005 και πραγματοποιείται χωρίς καμία επιβάρυνση των κατόχων των συγκεκριμένων αυτοκινήτων από το δίκτυο των εξουσιοδοτημένων επισκευαστών Suzuki σε όλη την Ελλάδα. Η ελληνική αντιπροσωπεία -Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε.- έχει ειδοποιήσει με προσωπικές επιστολές όλους τους κατόχους των συγκεκριμένων Grand Vitara ενώ για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την 24ωρη γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας στο τηλέφωνο 210 9988168.
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΟ GRAND VITARA 2.0 FREESTYLE ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Η ΕΙΝΑΙ ΒΙΝΥΛΙΟ;
-
...πάντως πρέπει να πουλά καλά!
Συνέχεια GV βλέπω...χαμός!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...πάντως πρέπει να πουλά καλά!Συνέχεια GV βλέπω...χαμός!
poly kalo...
-
Βλ@κεία που η ηλιοροφή υπάρχει μόνο στην έκδοση με το ξύλο...
μου τη σπάει το ξύλο σαν επένδυση στο αυτοκίνητο... -
Ο χρήστης sonath έγραψε:
Βλ@κεία που η ηλιοροφή υπάρχει μόνο στην έκδοση με το ξύλο...
μου τη σπάει το ξύλο σαν επένδυση στο αυτοκίνητο...+1[/b]
-
Καλησπερα σε ολους!
Θελω να ρωτησω αν ξερει κανενας γιατι τα πισω φαναρια(κωλοφαναρα) του G.V δεν αναβουν!και εννοω την πανω σειρα και οχι του προφυλακτηρα.Δεν το καταλαβαινω,ενω στο jimny του 2003 και μετα αναβουν!Το αυτοκινητο φαινεται κολοβο χωρις αυτα,αφηστε που δεν ειναι και ευδιακριτα το βραδυ σε ταξιδι!Εγω αναγκαστικα να παω σε ηλεκτολογο και να περασω δυο ντουι μεσα στα φαναρια αυτα και ετσι τα ενεργοποιησα(φρενο -πορεια) τραβωντας γραμμες απο τα κατω φαναρια. -
Ο χρήστης nickos έγραψε:
Καλησπερα σε ολους!
Θελω να ρωτησω αν ξερει κανενας γιατι τα πισω φαναρια(κωλοφαναρα) του G.V δεν αναβουν!και εννοω την πανω σειρα και οχι του προφυλακτηρα.Δεν το καταλαβαινω,ενω στο jimny του 2003 και μετα αναβουν!Το αυτοκινητο φαινεται κολοβο χωρις αυτα,αφηστε που δεν ειναι και ευδιακριτα το βραδυ σε ταξιδι!Εγω αναγκαστικα να παω σε ηλεκτολογο και να περασω δυο ντουι μεσα στα φαναρια αυτα και ετσι τα ενεργοποιησα(φρενο -πορεια) τραβωντας γραμμες απο τα κατω φαναρια.Μάλλον επειδή η suzuki στο συγκεκριμένο θεμα
-
Δεν ξερω αν ειναι θεμα της suzuki,αλλα το εχω δει και σε αλλα αυτοκινητα του ειδους οπως στα freelander,pajero sport,terrano,feroza παλαιοτερα........κτλ....
-
Κάτι πρέπει να συμβαίνει με τους κανονισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου (τρομάρα τους ) γιατί ενώ το Πιινίν σε όλο τον κόσμο πουλιέται με φανάρια κανονικά στο ύψος της πίσω πόρτας, στην Αγγλία κυκλοφορεί με ειδικό προφυλακτήρα πίσω που περιλαμβάνει και πλήρη οπίσθια φωτιστικά.
Ίσως κάτι ανάλογο να συμβαίνει και στην Αυστραλία που έχουν κοινές προδιαγραφές με τους ακατονόμαστους οπότε μιας και η αγορά τους είναι μεγάλη, οι γιαπωνέζοι συμορφώθηκαν μ' αυτούς.
Στην Ελλάδα πάντως νομίζω πως είναι χαζό να έχουμε φανάρια που να μή δουλεύουν και άρα η ενεργοποίηση των πάνω είναι απαραίτητη.
Suzuki Grand Vitara: Aπόψεις