-
Άσε που το πεντάπορτο μου φαίνεται πως πατάει καλύτερα λόγω μεταξονίου
-
Ρωτησα γιατι την Τεταρτη μου ανεβασε 3αφνικα 8ερμοκρασια. Ειχαν αδειασει ολα τα υγρα του ψυγειου. Προσ8εσα, κ μεχρι να το παω στο συνεργειο την Πεμπτη ηταν παλι αδεια. Την ιδια μερα δεν η3εραν την εκταση της ζημιας κ φοβη8ηκα. Τελικα εκαψα την φλατζα (~170k Km) κ παραμορφω8ηκαν κατι βιδες (?) απο τη 8ερμοκρασια. Τελικη τιμη 8α παει ~1200. Αναλογα κ με τι αλλο πρεπει να φτιαχτει στη μηχανη.
Γι'αυτο κ οι κακες ιδεες.
Tην Τριτη 8α το εχω παλι στα χερια μου. -
Για ποιο μοντελο μιλαμε ???
Δεν ειχες παρατηρησει τιποτα πριν?? -
3πορτο 1.6 GV προηγουμενης γενιας κ προ facelift (μοντ.'99).
Ολα φαινοντουσαν οκ. Δεν ειχε ανεβει η 8ερμοκρασια πριν. Eιχα αλλα3ει προσφατα λαδια κ μια εβδομαδα πριν το προβλημα το ειχα παει παλι για ενα check-up για να περασει ΚΤΕΟ.Ηταν να το παρω σημερα, αλλα το κρατησαν. Αυριο 8α ενημερωσω σχετικα με το προβλημα.
-
Καλως....αναμενουμε ....
Ελπιζω να ξεμπερδεψες ... -
Φλατζα, ιμαντες, κα8αρισμος ψυγειου κ ανοιγμα μηχανης για κα8αρισμο. Πηγε ακριβα. Αυτα. Η ανοδος 8ερμοκρασιας προκλη8ηκε απο το μη κα8αρισμενο ψυγειο (?). Επεκτα8ηκε αφου δε σταματησα επιτοπου. Αλλα δεν καταλαβαινω πως εγινε να χασει τα υγρα του μεσα σε μια μερα.
Τωρα το στρωνω για λιγο (μεχρι 3-3.5k rpm). Ακομη μυριζει οταν ζοριζεται κ κανει κ εναν -ωραιο κατα τ'αλλα- μπασο ηχο με αρκετο γκαζι κ λιγες σχετικα στροφες. Βρηκε παντως τη ζωντανια του παλι στις χαμηλες στροφες κ ειναι πολυ πιο α8ορυβο. -
Το ψυγείο το άλλαξες ή απλά καθαρίστηκε? Μήπως ξέρεις πόσο κόστισε μόνο ο καθαρισμός ψυγείου?
-
Επαναφέρω το θέμα του G.V. για να διαμαρτηρυθώ έντονα με τους καραγκιόζηδες της αντιπρόσωπειας. Και εξηγούμε, το αυτοκινητο το πηρα πριν 1,5 μήνα τότε έκανα την εταιρεία άνω κάτω μήπως μου το φέρουν με το εργοστασιακό Navi (από Kenwood) και να το πληρώσω και αυτοι δεν είχαν κάν τη βάση για να μπεί η οθόνη(που έβαλα μόνοςμου) στη κονσόλα.
Εχθές διάβασα οτι το εν λόγω σύστημα (συγκεκριμένα Kenwood DDX 6029 με Navi και TV tuner) αξίας περίπου €3000,00 το δίνουν πλέων στο στάνταρ εξοπλισμό. Πλήρωσα €36000 για το αυτοκίνητο και τώρα μου έχουν γυρίσει τα μυαλά και αισθάνομια μαλάκας πέραν του ότι ρίχνουν την αξία του αυτοκινήτου μου ως μεταχειρισμένο. -
[quote='K.L.']Επαναφέρω το θέμα του G.V. για να διαμαρτηρυθώ έντονα με τους καραγκιόζηδες της αντιπρόσωπειας. Και εξηγούμε, το αυτοκινητο το πηρα πριν 1,5 μήνα τότε έκανα την εταιρεία άνω κάτω μήπως μου το φέρουν με το εργοστασιακό Navi (από Kenwood) και να το πληρώσω και αυτοι δεν είχαν κάν τη βάση για να μπεί η οθόνη(που έβαλα μόνοςμου) στη κονσόλα.
Εχθές διάβασα οτι το εν λόγω σύστημα (συγκεκριμένα Kenwood DDX 6029 με Navi και TV tuner) αξίας περίπου -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αυτά συβαίνουν. Κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί λίγο πολύ σε όλους μας, είτε με προσφορές τις αντιπροσωπίας, είτε με μειώσεις του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Οπότε τι ψάχνεις? Γενικά πάντως είναι καλύτερα να περιμένουμε λιγάκι να κυκλοφορήσει το μοντέλο που μας ενδιαφέρει και μετά να το αγοράζουμε.
Ειδικά με τη Suzuki όμως έχει παραγίνει το κακό. Δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσεις κάποιο offroad suzuki και να μη νιώσεις ριγμένος μετά από 1-2 μήνες, όταν θα βγει η καινούργια προσφορά. Δε λέω, σχεδόν όλοι οι εισαγωγείς κάνουν προσφορές, ελκυστικά χρηματοδοτικά κ.λπ., αλλά η suzuki το κάνει σχεδόν κάθε μήνα, με αποτέλεσμα αν το ψάχνεις λίγο και δεν είσαι περιστασιακός επισκέπτης στις αντιπροσωπείες, να νιώθεις μεγάλη ανασφάλεια πριν προχωρήσεις σε αγορά
-
Καλά δεν έκανε και τις γκραν προσφορές!
Μια κάμερα έδινε, μετα μια TV LCD και δεν θυμάμαι για ενα κινητό.
Το μπαμ έγινε οταν ηρθε το καινούριο GV που ξεφτύλισε το προηγούμενο (όποιος πρόλαβε πήρε).
Αυτή η προσφορά όμως είναι πολύ καλή, και αν το σύστημα είναι τόσο καλό όσο λένε, αξίζει
Είναι κάτι που δεν το βάζεις εύκολα μόνος, και έχει και 3 χρόνια εγγύηση
Θελω να παω να το δοκιμάσω, αλλά δεν έχω χρόνοΥ.Γ. Για τους φίλους κατόχους του 5πορτου,@ K.L. kai TLG
'Πάει' στο δρόμο, η πρέπει να στραφώ στο πετρέλαιο;
Γιατί τα περιοδικά δεν γράφουν τα καλύτερα, ούτε για τα γκάζια, ούτε για τα φρένα -
Δε μιλάμε για μοντέλο 3-4 χρόνων που κάνουν ότι μπορούν για να τονόσουν την αγορά, αλλα για μοντέλο που στη δική μου περίπτωση (diesel) είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα μετά το πάσχα για να μη σας πω αρχες καλοκαιριου.
-
Και εγώ το πετρέλαιο έχω bebes οπότε δε ξέρω πως πάει το βεντζίνη θα σου πρότεινα όμως πριν αποφασίσεις να τα δοκιμάσεις και τα δύο γιατι το πετρέλαιο έχει γενικά διαφορετικό τρόπο λειτουργίας. Από φρένα δέν είναι και ότι καλύτερο (ειδικά με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης) αλλα σταματούν καλά το αυτοκίνητο και δε κουράζονται.
-
Καλό το Kenwood, καλή η προσφορά, άτυχοι οι προηγούμενοι αγοραστές που αναγκάστηκαν να αγοράσουν το GV με το μούφα 2 din radio-cd ...
Κανονικά θα έπρεπε η Suzuki στα πλαίσια του σωστού after-sale να προσφέρει το radio-cd σε ειδική τιμή σε όλους τους κατόχους... ώστε να μην νοιώθουν 'ριγμένοι'α! και επειδή το έψαχνα και εγώ (πριν πάρω το pinin ) το kenwood έχει και ένα μεγάλο αρνητικό... Δεν διαθέτει αντικλεπτική προστασία. Κάνει μπαμ από χιλιόμετρο! Ενα σπάσιμο παραθύρου και σε 1 λεπτό έχει εξαφανισθεί...
-
Kαλησπέρα σας!
Παιδιά να σας κάνω μια ερώτηση;Στο grand vitara 2003 οταν επιλέγεις την τετρακίνηση ο μπροστά άξονας είναι κλειδωμένος;Δηλαδή οι τροχοί του μπροστά άξονα ειναι κλειδωμένοι ή ο άξονας μπροστά συμπεριφέρεται σαν ελεύθερο διαφορικό;Γιατί κάπου αναφερεται οτι οι πλημνες μπροστα κλειδώνουν αυτόματα (auto lock hubs) που σημαίνει οτι οσο γυρίζει ο ένας τροχός τοσο γυρίζει και ο άλλος..... -
Το μπροστά διαφορικό είναι ελεύθερο. Το auto lock hubs έχει να κάνει με την εμπλοκή του τροχού και του άξονα και όχι με το διαφορικό. Όταν το αυτοκίνητο λειτουργεί σαν πισωκίνητο οι πλύμνες ελεύθερου τροχασμου (hubs) αποσυνδέουν τον τροχό από τον άξονα ώστε η περιστροφή των μπροστά τροχών να μην παρασέρνει σε κίνηση τον μπροστά άξονα και το κεντρικό άξονα από το κεντρικό διαφορικό και μπροστά. Αυτό γίνετε για να μήν υπάρχουν οι επιπλέον τριβές και φθορά του μπροστινού συστήματος όταν το αυτοκίνητο λειτουργεί σαν πισωκίνητο.
-
Μήπως γνωρίζει κανείς πόσο έχει το εργαστασιακό ραδιοσιντί του grand vitara μοντ. 2007 ?
-
Ας μην μπερδεύουμε τις πλύμνες με τα διαφορικά.
Οι πλύμνες συνδέουν τα ημιαξόνια με τους τροχούς και χρησιμοποιούνται για να μην κινείται το εμπρός διαφορικό όταν δεν έχουμε εμπλεγμένη την τετρακίνηση.
Το μπροστινό διαφορικό του Vitara είναι ένα κανονικό, απλό, διαφορικό.
-
συγνωμη
-
...........
Suzuki Grand Vitara: Aπόψεις