-
Ο χρήστης blue έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά.
Κατοχος ενος GV 3θυρου θα ηθελα την γνωμη κάποιου συνάδελφου στα εξής θέματα.
Κατάρχήν δεν είμαι ευχαριστημένος απο το σερβις (Κριτσίκης ) υπάρχει αλλο εξ.συνεργείο που να το έχουν σπουδάσει το θέμα και να ναι σωστοί;
Το αυτοκινητο μετα τα 10000 χλμ εχει αρχίσει τριγμούς καταρχην στην πίσω πορτα η οποια απο οτι μου είπαν στα κεντρικά τριζει σε όλα λόγω μεγάλου βάρους σε μικροτερο αμάξωμα.
Μετα απο σχετικά μικρή χρηση εκτός και τραβώντας τρέιλερ κάποιος ενοχλητικός τριγμος που ακούγεται μπροστα και κατω απο το αμαξι δεν λεει να σταματησει.Το χειροτερο είναι πως δεν μπορεί να βρεθεί ουτε απο 2 συνεργεία.
ΣΤα 20000 χλμ ενας τακ καθε φορά που χρησιμοποιω συμπλέκτη ιδιαιτερα οταν το αφήνω και στη κορυφή τι μποτρεί να είναι;
Πριν λίγες μερες το φωτακι του οργανου ρολογιού,θερμοκρασιας
που φωτιζει το βραδυ έρχεται για να βάλει το κερασακι στην τούρτα.
Επίσης ο αισθητηρας που έχει για την βενζίνη είναι πολύ ευαίσθητος με αποτελεσμα αν η βενζίνη που σου βάζουν δεν είναι άψογης ποιοτητας να αναβει η ενδεικτική λυχνία μηχανικής βλάβης που σου κόβει τα πόδια.
Εχει αντιμετωπίσει κανεις άλλος ευτυχής κάτοχος τα ίδια η είμαι τόσο τυχερός;
Τελος για άλλξ μια φορά καποιο συνεργείο που να είναι πραγματικά καλό και να ασχολούνται με το πελατη τους υπάρχει;
Σας ευχαριστώ.γεια και χαρα σε ολους.!
οσο αφορα το τριξιμο της πισω πορτας υπαρχει ακομα και στο δικο μου και φανταζομαι στα περισσοτερα GV.
τωρα οσο αφορα το συμπλεκτη που κανει θορυβο οταν πατας ή οταν αφηνεις το πανταλ επειδη και εμενα το κανει ακομα [25.000 χιλ.εχει το αμαξι] οταν το ειχα παει να το δουν μου ειπαν οτι ειναι ενα κομματακι [πλαστικο μαλλον] το οποιο κανει αυτο το θορυβο. δεν ειναι κατι που πρεπει να ανυσηχεις αλλα ξερω οτι ειναι σπαστικο να το ακους. μου ειπαν οτι με λιγο τεφλον θα μπορουσε να φτιαξει.τελος παντων οντως απο την μετα και επειτα χρηση διαπιστωσα οτι δεν ειναι κατι κακο για το αμαξι αλλα μονο για την ακουστικη μας μεσα σε αυτο,και δεν εχω μπει στην διαδικασια να το φτιαξω ακομα. φανταζομαι οτι αν σκυψεις [εσωτερικα] κατω απο το συμπλεκτη και με μια δυνατη λαμπα θα μπορεσεις να δεις τι ειναι αυτο.ετσι το εκαναν εκει που το πηγα[αντιπροσωπεια δηλαδη]. οσο για το μπροστινο θορυβο που ακους ειχα το εξης απιστευτο με το αυτοκινητο καινουργιο,με μολις 7.000-8.000 χιλ. μα κανει ενα φοβερα ενοχλητικο θορυβο εξωτερικα και ακουγοταν απο μπροστα και αριστερα.λεγαμε οτι κατα 80% ηταν κατι απο το μπροστινο αριστερα κομματι της αναρτησης. τελικα μετα απο πολυ πριξημο και ζορισμα προς αυτους το εβαλαν κατω και ξερεις τι ηταν????????? το μπροστινο αριστερο σινεμπλοκ.αστα να πανε...ου μπλεξεις. αυτα τα οποια προβληματα προς το παρον...ελπιζω να βοηθησα λιγακι..!! -
Καλημερα σε ολους !!!
Πως πανε τα εργαλεια μας?
Θα ηθελα παιδια να σας ρωτησω τι καταναλωση εχετε στα GV 1.6?
Επισης θα ηθελα να σας ρωτησω πως παμε απο τριγμους?
το προβλημα με την πισω πορτα το ελησα με λιγη βαζελινη στην τσιμουχα που ακουμπαει στη πισω πορτα(ειχα παρατηρησει οτι ετριζε μετα απο καθε πλυσιμο η μετα απο βροχη)!
Στο εσωτερικο εχετε τιποτα τριγμους?Εμενα ποτε εμφανιζονται ποτε χανονται !Μιλαω για το μοντελο 2003 off road animal.
Οποιος θελει θα μπορουσα να του στειλω email με φωτο για το τριξιμο της πισω πορτας και την αντιμετωπιση αυτου! -
Η κατανάλωση είναι γύρω στα 9,5λιτ/100χλμ για αστικες και περιαστικές χρήσεις αλλά ξεπερνά τα 10,5-11 για εθνική. Από τριγμούς μετά από 60.000χλμ. πέρα του γνώστού και άκρως εκνευριστικού της πίσω πόρτας τίποτα το ιδιαίτερο. Όσο για το λαμπάκι του κινητήρα που ανάβει μου το έκανε και εμένα κάπου στις 40,000 και αφού το σβήσαν από τον εγκέφαλο καθάρισαν έναν αισθητήρα αέρα που βρίσκεται πίσω από τον κινητήρα και δεν το ξανάκανε. Μόλις θυμιθώ πιός αισθητήρας είναι θα σου πώ. Πάντως μου το ανέφερε σαν γνωστό και ασήμαντο πρόβλημα επειδή εκεί που βρισκεται πιάνει σκόνη.
-
Ο χρήστης K.L. έγραψε:
Η κατανάλωση είναι γύρω στα 9,5λιτ/100χλμ για αστικες και περιαστικές χρήσεις αλλά ξεπερνά τα 10,5-11 για εθνική.Μήπως τα λες ανάποδα???
Εκτός φυσικά και αν στην εθνική πηγαίνεις μονίμως με 150χλμ/ώρα... -
Είναι κλασική η περίπτωση που τα τετρακίνητα εκτός δρόμου καταναλώνουν περισσότερη βενζίνη στην εθνική.
Ο λόγος; Η ροπή του κινητήρα βοηθά στην κίνηση στην πόλη. Απο την άλλη η κακή αεροδυναμική, η μεγάλη μετωπική επιφάνεια, το ύψος απο το έδαφος και τα φαρδιά ελαστικά αυξάνουν την κατανάλωση σε ταχύτητες πάνω απο τα 80 χλμ./ώρα΄, όπου αρχίζει να δρα η αεροδυναμική.
-
Ο χρήστης Giannis Athanasiou έγραψε:
Είναι κλασική η περίπτωση που τα τετρακίνητα εκτός δρόμου καταναλώνουν περισσότερη βενζίνη στην εθνική.Ο λόγος; Η ροπή του κινητήρα βοηθά στην κίνηση στην πόλη. Απο την άλλη η κακή αεροδυναμική, η μεγάλη μετωπική επιφάνεια, το ύψος απο το έδαφος και τα φαρδιά ελαστικά αυξάνουν την κατανάλωση σε ταχύτητες πάνω απο τα 80 χλμ./ώρα΄, όπου αρχίζει να δρα η αεροδυναμική.
Ναι το σκέφτηκα αυτό αλλά δε νομίζω ότι είναι αρκετός λόγος αυτό για να το δικαιολογήσει. Εκτός και αν ξαναλέω είσαι μόνιμα με ταχύτητες κοντά στην τελική σου...
-
Οταν λέω αστική και περιαστική χρήση εννοώ χρήση γύρω και μεσα στη Χαλκίδα (σχετικά γρήγορα) οπότε δεν έχω τα σταμάτα ξεκίνα της Αθήνας όσο για την Εθνική εννοώ ταχύτητες 120-130 και τρια άτομα.
-
Άρα κοντά στο 90% της τελικής στην Εθνική και έυκολη περιαστική κυκλοφορία, οπότε ισχύουν τα όσα προείπα...
-
Δεν είναι μόνο η αεροδυναμική αλλα και οι κοντές σχέσεις. Εγω με το Τζίμνυ μου μέσα στην πόλη χρησιμοποιώ πολύ συχνά 5η και οι στροφές είναι απο 2-3 χιλ. Σε ταξίδι μπορεί να ταξιδευω επι ώρα με 4-5 χιλ στροφές λόγω πολύ κοντής πέμπτης.
-
Επαναφερω για αλλη μια φορα στο προσκηνιο το θεμα για τα grand vitara, και εχω την εξης απορια:
ειναι γνωστο οτι τα grand vitara δεν εχουν'μπλοκέ' διαφορικά, σημερα που ειχα ορεξη για περιπέτεια πηγα σε ενα ωραιο μερος στην παρνηθα, ιδανικό για παιχνιδια,
αναγκασα το αυτοκίνητο να σηκώσει στον αερα τον πίσω δεξιο τροχο, για λογους φωτογράφισης, οταν πηγα να το κατεβάσω, περιμενα φυσικά να γυρνάει μονο ο τροχος που εχει την λιγότερη προσφυση (αυτος στον αερα) αλλα προς εκπληξή μου ειδα και τον εμπρος αριστερα, που παταγε γερα στο εδαφος να βοηθάει την κατάσταση, ο τροχος γυρναγε κανονικα και εσπρωχνε προς τα πίσω, τι εγινε; αυτο συμβαινει με ολα τα τζιπ χωρις μπλοκε; ευχαριστω![/img]
-
Ο χρήστης jm000 έγραψε:
Επαναφερω για αλλη μια φορα στο προσκηνιο το θεμα για τα grand vitara, και εχω την εξης απορια:ειναι γνωστο οτι τα grand vitara δεν εχουν'μπλοκέ' διαφορικά, σημερα που ειχα ορεξη για περιπέτεια πηγα σε ενα ωραιο μερος στην παρνηθα, ιδανικό για παιχνιδια,
αναγκασα το αυτοκίνητο να σηκώσει στον αερα τον πίσω δεξιο τροχο, για λογους φωτογράφισης, οταν πηγα να το κατεβάσω, περιμενα φυσικά να γυρνάει μονο ο τροχος που εχει την λιγότερη προσφυση (αυτος στον αερα) αλλα προς εκπληξή μου ειδα και τον εμπρος αριστερα, που παταγε γερα στο εδαφος να βοηθάει την κατάσταση, ο τροχος γυρναγε κανονικα και εσπρωχνε προς τα πίσω, τι εγινε; αυτο συμβαινει με ολα τα τζιπ χωρις μπλοκε; ευχαριστω![/img]
Εφ' όσον έχουν κεντρικό διαφορικό που μπλοκάρει 50/50 ή transfer case όπως το GV, ναί έτσι συμβαίνει, εκτός και άν κάποιος μπροστινός τροχός δέν έχει και αυτός πρόσφυση, οπότε....... απλά μένεις.
-
φιλε taso953 ηθελα να σε ρωτησω αν το αυτοκινητο σου μετα απο σκληρη χρηση παρουσιαζει τιποτα τριγμους στην καμπινα(σε πλαστικα και τα σχετικα),εχω ρωτησει πολλους φιλους με τετοια αυτοκινητα αλλα κανεναν με pinin!επισης θα ηθελα να ρωτησω ολους εσας γιατι τα αυτοκινητα μας που δεχονται τετοιες καταπονισεις να μην εχουν καλυτερα πλαστικα στο εσωτερικο τους ωστε να μην τριζουν!Ακομα και τα cherokee που κοστιζουν αρκετα παραπανω δεν εχουν καλυτερα πλαστικα,ειναι και αυτα πολυ σκληρα!Μονο σε Rav4 ειδα καλυτερα και στα πολυ ακριβοτερα οπως bmw και mercedes!Ειναι θεμα κοστους ή μηπως λογο του οτι ειναι για εκτος δρομου δεν δινουν βαρος οι εταιρειες στο φινιρισμα αυτων?Ειναι μια απορια που παντα ειχα μιας και ενα αυτοκινητο sedan στα λεφτα του rav για παραδειγμα εχει πολυ καλυτερο φινιρισμα!Ή οπως στα λεφτα του gv '03 το οποιο εχω,ειναι πολυ καλυτερο(αριστο) το mondeo '03 του πατερα μου! ανεφερα τα δυο παραπανω μοντελα επειδη τα ζω!
-
Τα σκληρά πλαστικά καθαρίζονται πιο εύκολα και (συνήθως) είναι λιγότερο ευπαθή σε γρατζουνιές κλπ
-
Ο χρήστης cliff έγραψε:
Τα σκληρά πλαστικά καθαρίζονται πιο εύκολα και (συνήθως) είναι λιγότερο ευπαθή σε γρατζουνιές κλπΣωστα δεν το ειχα σκεφτει ποτε ετσι!Πλην αυτου ομως νομιζω οτι παλι δεν ανταποκρινεται κατι τετοιο στο κοστος κτησης ενως τετοιου αυτοκινητου!Περνουμε λοιπον αποφαση οτι τα αυτοκινητα τα μας ειναι φτιαγμενα με αλλες προτερεοτητες?
-
Το ΠΙΝΙΝ το έχω από τον 4/2001 και έχω αισίως 71,000 χλμ, πολλά από τα οποία σε χωμάτινες διαδρομές, μερικές από τις οποίες για τα δικά μου δεδομένα αρκετά σκληρές. Δέν είμαι 'ψείρας' με το αυτοκίνητο ώστε να το προφυλάσσω και να το προσέχω, αλλά παρ' όλα αυτά σύν ένα πνίξιμο (κυριολεκτικά) στον Βενέτικο στο οποίο το νερό έφτασε στο ύψος του ταμπλώ οπότε αναγκαστικά όλο το εσωτερικό (καθίσματα, ταπετσαρίες, μοκέττες κλπ) αφαιρέθηκε για να στεγνώσει και για να αντικατασταθούν κάποια από τα ηλεκτρονικά που καταστράφηκαν από τα νερά, το αυτοκίνητο δέν τρίζει πουθενά. Τα πλαστικά του μέρη άν και φαίνονται φτωχά και κάπως παλιομοδίτικα, είναι ποιοτικά και απίστευτα ανθεκτικά στις καταπονήσεις.
Όταν κάπου κάπου το πηγαίνω σε πλυντήριο που το καθαρίζουν και από μέσα (σπάνια ομολογώ) τα τελειώματά του μοιάζουν καινούρια και χωρίς τα γυαλιστικά που συνήθως βάζουν για να καλύπτουν τις ατέλειες του καθαρίσματος.
Η περιγραφή μου μοιάζει λίγο ενθουσιώδης, αλλά δικαιολογήστε με μιας και το προηγούμενο αυτοκίνητό μου ήταν ένα A.R 75 2.0 TS που άν και καταπληκτικό σάν αυτοκίνητο (στα χρόνια του), από τριξίματα ήταν άλλο πράγμα.
(Όταν ταξιδεύω πάντως σε καμμιά καλή ασφάλτινη διαδρομή έρχονται στιγμές που το αναπολώ και άς έτριζε...... ) -
Λοιπον παιδια ετοιμαζομαι για το service στα 15,000χμ!
Εχει κανενας αλλος κατοχος GV να μου επιστισει καπου την προσοχη μου?
Τι λαδια και καθε ποτε κανεται αλλαγη?Ποσο σας κοστιζει ενα τυπικο servise?Ρε παιδια και αχρειαστο να ειναι αλλα ρυμουλκιση πως γυνεται σε ενα αυτοκινητο σαν to GV?Το βιβλιο λεει ενα σωρο τροπους, με τους λεβιεδες λεει θελει προσοχη γιατι αλλιως υπαρχει κινδυνος ζημιας στο κιβωτιο!Αυτα...... -
τωρα οσο αφορα το συμπλεκτη που κανει θορυβο οταν πατας ή οταν αφηνεις το πανταλ επειδη και εμενα το κανει ακομα [25.000 χιλ.εχει το αμαξι] οταν το ειχα παει να το δουν μου ειπαν οτι ειναι ενα κομματακι [πλαστικο μαλλον] το οποιο κανει αυτο το θορυβο. δεν ειναι κατι που πρεπει να ανυσηχεις αλλα ξερω οτι ειναι σπαστικο να το ακους. μου ειπαν οτι με λιγο τεφλον θα μπορουσε να φτιαξει.τελος παντων οντως απο την μετα και επειτα χρηση διαπιστωσα οτι δεν ειναι κατι κακο για το αμαξι αλλα μονο για την ακουστικη μας μεσα σε αυτο,και δεν εχω μπει στην διαδικασια να το φτιαξω ακομα. φανταζομαι οτι αν σκυψεις [εσωτερικα] κατω απο το συμπλεκτη και με μια δυνατη λαμπα θα μπορεσεις να δεις τι ειναι αυτο.ετσι το εκαναν εκει που το πηγα[αντιπροσωπεια δηλαδη]. Ναι φιλε μου εχεις δικιο!κι εμενα παρουσιαζε κατα καιρους αυτο το θορυβο απο το πενταλ και με λιγο τεφλον στα σημεια επαφης του αξονα που κραταει το πενταλ (παρεμβαλει μια πλαστικη ροδελα για να ελλατωνει προφανως την τριβη)εξαφανιστηκε ο θορυβος!
-
γεια σου 'nickos'.
δεν το εχω φτιαξει ακομα αυτο με τον συμπλεκτη αλλα αφου ειδες οτι με το τεφλον εγινε δουλεια θα το κανω και γω τελικα......πρεπει να το παρω αποφαση μαλλον......!!!!
-
Ο χρήστης nickos έγραψε:
Λοιπον παιδια ετοιμαζομαι για το service στα 15,000χμ!
Εχει κανενας αλλος κατοχος GV να μου επιστισει καπου την προσοχη μου?
Τι λαδια και καθε ποτε κανεται αλλαγη?Ποσο σας κοστιζει ενα τυπικο servise?Ρε παιδια και αχρειαστο να ειναι αλλα ρυμουλκιση πως γυνεται σε ενα αυτοκινητο σαν to GV?Το βιβλιο λεει ενα σωρο τροπους, με τους λεβιεδες λεει θελει προσοχη γιατι αλλιως υπαρχει κινδυνος ζημιας στο κιβωτιο!Αυτα......γεια και παλι nickos
εκει που το παω εγω για service(αντιπροσωπεια) τυχαινει να υπαρχει παρα πολυ καλο κλιμα επικοινωνιας και παρεας και δεν μπορω να συκρινω τιμες με καπου αλλου(στο service των30.000, τα παντα αλλαξαν,και ελεγξαν μονο με 170 ευρω αν αυτο λεει κατι).
το μονο που ειναι καλο να κανεις για το αμαξι ειναι π.χ να του βαλεις ενα φιλτρο air-condition ενεργου ανθρακα(καλο ειναι αυτο)
ή να του αλλαξεις το φιλτρο αερος με ενα λιγο πιο ελευθερο πχ. της k&N, αν και για το φιλτρο αερος οχι οτι θα δεις και καμια τρελη διαφορα απλα και μονο εμενα με ικανοποιει το οτι το καθαριζω οποτε θελω εγω(περιπου καθε 4000-6000 χιλ.) δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι το ιδιαιτερο για να κανεις στα 15.000. αν θελεις βαζεις καλυτερα λαδια για αλλαγες καθε 10.000 και οχι καθε 7500 που λενε αυτοι.κανουν καλο τα καλυτερα λαδακια πιστευω. εγω αν και το μεταχειριζομαι οπως του πρεπει αλλα παραλληλα το προσεχω διακριτικα δεν εκανα κατι το ιδιαιτερο τοτε.
για την ρυμουλκηση πιστευω πως οτι γραφει το βιβλιαρακι ....καλο ειναι.!!
καλες βολτες.!! -
Παιδια καλημερα!
Χθες πηγα στη Suzuki εδω στο Βολο για το service στα 15,000χλμ και επειδη το δικο μου τουτου ειναι τυφλο στην ομιχλη,ρωτησα τιμη για να τοποθετησω προβολακια ομιχλης και μου ειρθε ταμπλας!
μου ζητανε 270 euro αγορα και αλλα 45 η τοποθετηση!
Το ποσο της αγορας μου φανηκε υπερβολικο,και το ιδιο σε οσους φιλους το ειπα!
Εσεις τι λετε?Μηπως μπορω να βρω καλυτερη τιμη?
Εχεται καποια προταση?
Ευχαριστω!
Suzuki Grand Vitara: Aπόψεις