-
Ξέρει κανένας υπεύθυνα και σίγουρα να μας πει αν αυτό το ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΣ που ζούμε και απαρτίζουμε έχει επιτρέψει την κυκλοφορία επιβατικών DIESEL αυτοκινήτων; Κάτι λέγανε για 2004 και Ολυμπιακούς και κουραφέξαλα, αλλά είναι όντως έτσι;
Να ξέρουμε να πάμε να χτυπήσουμε κανένα από τα καινούργια να γλυτώσουμε κανα φράγκο από τα καύσιμα.
-
Ξέρει κανένας υπεύθυνα και σίγουρα να μας πει αν αυτό το ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΣ που ζούμε και απαρτίζουμε έχει επιτρέψει την κυκλοφορία επιβατικών DIESEL αυτοκινήτων; Κάτι λέγανε για 2004 και Ολυμπιακούς και κουραφέξαλα, αλλά είναι όντως έτσι;
Να ξέρουμε να πάμε να χτυπήσουμε κανένα από τα καινούργια να γλυτώσουμε κανα φράγκο από τα καύσιμα.
-
-
Κάπου στους 4Τ αναφερόταν μια επίσημη δήλωση της Βάσους Παπανδρέου η οποία εν ολίγοις έλεγε ότι οι πολίτες δεν είναι ακόμα έτοιμοι για την κυκλοφορία diesel αυτοκινήτων και το έδαφος δεν είναι πρόσφορο προς το παρόν. Κάτι το οποίο μάλλον μεταφράζεται σε 'κάτσε να περάσουν οι Ολυμπιακοί και βλέπουμε'...
-
Η απαντηση στον τιτλο του topic> ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
Θα πρεπε?!
-
Θες ντήζελ στην Αθήνα;
Γίνεται!!!Το αγοράζεις κίτρινο και επενδύεις επάνω του μια Φεράρι για άδεια ταξί.
Σου φαίνεται ηλίθιο, αλλά πιο πολλές γυναίκες θα σταματήσουν εσένα, παρά αυτόν με τη Φεράρι!!!
Τον κοροϊδάρα!!!
-
Εγω δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι μπορουν ουσιαστικα να σε 'γραψουν'. Αλλωστε τα συγχρονα ντιζελ ουτε ακουγονται ουτε φαινονται (καυσαερια) σαν τα ντιζελ της περασμενης δεκαετιας... Επομενως για να δουν οτι εχεις ντιζελ θα πρεπει να σου κανουν ελεγχο στην αδεια κυκλοφοριας. Απο εκει και μετα, το αν θα σου επιβαλλει προστιμο το 'οργανο' ειναι μαλλον στη διακριτικη του ευχερια!
Ξερει κανεις ποσο ειναι το προστιμο?
-
Και φυσικα βγαλε τα ενδεικτικα οτι το αυτοκινητο ειναι πετρελαιο.
Πχ. αν εχει ενα TDI απο πισω δεν θελει αδεια για να δει τι ειναι. Μονο γι ανα δει αν εισαι Αθηναιος η οχι.Νικος
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Ξέρει κανένας υπεύθυνα και σίγουρα να μας πει αν αυτό το ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΣ που ζούμε και απαρτίζουμε έχει επιτρέψει την κυκλοφορία επιβατικών DIESEL αυτοκινήτων; Κάτι λέγανε για 2004 και Ολυμπιακούς και κουραφέξαλα, αλλά είναι όντως έτσι;Να ξέρουμε να πάμε να χτυπήσουμε κανένα από τα καινούργια να γλυτώσουμε κανα φράγκο από τα καύσιμα.
1ον. Για να αγοράσεις DIESEL αυτοκίνητο θα πρέπει και να το κινήσεις και αν θα το κινήσεις ίσως τα επόμενα μέτρα θα σε μαζεύουν οι γνωστές εταιρείες EXPRESS SERVICE κτλ. και ο λόγος είναι ότι στην Ελλάδα η ποιότητα του πετρελαίου είναι κάκιστη και απαράδεκτη για τους σύγχρονους κινητήρες DIESEL. Βέβαια έχω ακούσει για την SHELL & BP ότι έχουν κάνει και στο πετρέλαιο κάτι αντίστοιχο όπως και στην βενζίνη (όπως V-POWER) αλλά δεν γνωρίζω και πολλά για αυτή την εξέλιξη.
2ον. Το Κόμμα-Κυβέρνηση-Κράτος έχει καλύτερη κονόμα από την βενζίνη παρά απο το πετρέλαιο και συμφέρει σε αυτό όσο αφορά τα έσοδα που έχουν.
3ον. Στην Ευρωπαική αγορά τα πετρελαιοκίνητα οχήματα υπερίσχυσαν της βενζίνας για πρώτη φορά το 2003 και σε λίγα χρόνια μπορεί να δούμε μεγάλη μείωση στα βενζινοκίνητα οχήματα.
Τώρα για το πότε θα επιτραπεί΄η νόμιμη χρήση του πετρελαίου.....
-
Ο χρήστης Nick έγραψε:
1ον. Για να αγοράσεις DIESEL αυτοκίνητο θα πρέπει και να το κινήσεις και αν θα το κινήσεις ίσως τα επόμενα μέτρα θα σε μαζεύουν οι γνωστές εταιρείες EXPRESS SERVICE κτλ. και ο λόγος είναι ότι στην Ελλάδα η ποιότητα του πετρελαίου είναι κάκιστη και απαράδεκτη για τους σύγχρονους κινητήρες DIESEL.Πολύ βασικό... Όσες φορές έχω δει ξένες πινακίδες και να ασθμαίνουν στην Ελλάδα, πάντα ήταν ντήζελ, και πάντα το κεφάλι του οδηγού ήταν ερυθροπυρωμένο σαν τουρμπίνα...
-
Ωραία λοιπόν σε κανα χρόνο που θα τελειώσω κάτι υποχρεώσεις που με βασανίζουν θα πάω να 'χτυπήσω' κανα PUNTO 1.9 JTD100 ή 115hp ή αν μπορέσω, μία 147 1.9JTD 140hp και στο διάολο και αυτοί και οι κ..ονόμοι τους. Όσο για τα καύσιμα που λέτε συνέχεια, φίλοι μου έχουν DIESEL (καινούργιο FIAT DOBLO 1.9 και OPEL Combo) επαγγελματικά αυτοκίνητα και δεν είχαν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα ούτε με αντλίες ούτε με μπεκ, άρα το πρόβλημα αυτό το θεωρώ τόσο πιθανό να συμβεί όσο και σε ένα βενζινοκίνητο, κοινώς δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι με ένα γέμισμα θα κάνω από 600 μέχρι 800χλμ με άφθονη ροπή και επιτέλους για τα δεδομένα των DIESEL και δύναμη!
-
Φλερτάρω ένα μεταχειρισμένο ιταλικό ντήζελ από έξω. Αν πάρω τις εκεί άδειες που χρειάζεται θα το πάρω. Φοβάμαι για όταν έρχομαι στην Ελλάδα την ποιότητα καυσίμου, αλλά γεμίζεις κάθε τόσο σπάνια που σχεδόν πάντα θα γεμίζεις στον ίδιο (αφού στα 3 χρόνια ζήτημα να έβαλα από 5-10 βενζινάδικα πλην του μόνιμου που έχω). Έτσι αν γίνει κάτι ξέρω που έγινε.
-
Mε αφορμή την ερώτηση στην ιστοσελίδα των 4Τ περι της άρσης της απαγόρευσης των diesel σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και τα ποσοστά των απαντήσεων θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Ποιος ο λόγος να διαφωνεί κανείς στην άρση αυτη? Η πλειοψηφία βέβαια απάντησε ναι, όμως γύρω στους 140 αν δεν απατώμαι απάντησαν όχι. Το μόνο 'κακό' που βλέπω στο όλο εγχείρημα είναι μια ενδεχόμενη αύξηση του στόλου αν και δεν είναι αυτό αναγκαστικό. Ισως να μου διαφεύγει κάτι μια και δεν γνωρίζω πολλά για το θέμα. Μπορεί κανείς να με διαφωτίσει? Είναι σίγουρο πως τίποτα δεν έχει μόνο θετικά στοιχεία όμως στο συγκεκριμένο μόνο θετικά μπορώ να σκεφτώ....
-
Δεν είναι έτοιμοι οι πολίτες ή απλώς το κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης καυσίμων είναι απαράδεκτο;
Δεν είναι έτοιμοι οι πολίτες ή κάτι συνασπιστήρια και μαοϊκά κατάλοιπα είναι οξυγονοκολλημένα στο παρελθόν;
Δεν είναι έτοιμοι οι πολίτες ή τα συνεργεία είναι για τα μπάζα;
-
Να τα ξαναπούμε για τα diesel;
Το 'πετρέλαιο' που βγαίνει από τα διυλιστήρια δεν πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ακόμα. Αυτό σύμφωνα με την ΕΕ ΠΡΕΠΕΙ να γίνει μέχρι το 2005. Αλλιώς θα εισάγουμε πετρέλαιο κίνησης. (Η ελλάδα βέβαια ζήτησε παράταση μέχρι το 2010 )
Το κράτος θα χάσει από την απελευθέρωση. Κυρίως σε ευρώ, αφού η μέση κατανάλωση των αυτοκινήτων θα μειωθεί όσο αυξάνεται ο στόλος των diesel. Το 'πολιτικό' κόστος είναι άλλο θέμα.
Τα συνεργεία, τόσο τα γενικά, όσο και τα ειδικά των αντλιών και μπεκ είναι απροετοίμαστα. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι διάγνωση και αντικατάσταση αντλίας ή μπεκ.
Δεν τα κατηγορώ αφού τα μηχανήματα είναι πανάκριβα και με τον ελάχιστο στόλο diesel που υπάρχει στην ελλάδα δεν προβλέπεται απόσβεση.
Στις ευρωπαϊκές χώρες τα περισσότερα συστήματα common rail επισκευάζονται, αλλά κυκλοφορούν και κάτι εκατομμύρια diesel αυτοκίνητα. (Μα καλά, δεν έχουν πρόβλημα ρύπανσης;;; Μάλλον δεν ενδιαφέρονται)
Ο στόλος δεν νομίζω να αυξηθεί, απλώς θα υπάρξει μετατόπιση. Εγώ πχ γιατί να έχω ένα Fabia 100 ίππων με 10 λίτρα μέση κατανάλωση και να μην πάρω 100 ή 130 ίππους με διπλάσια ροπή και 6-7 λίτρα κατανάλωση;
Καληνύχτα μας
-
Τι πα'να πει δεν κάνουν απόσβεση τα συνεργεία και τα βενζινάδικα; Τόσα φορτηγά και λεωφορεία δηλαδή δεν είναι μεγάλος στόλος;
Απλά τα διυλιστήρια δεν τα συμφέρει να πουλανε ντίζελ.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Τι πα'να πει δεν κάνουν απόσβεση τα συνεργεία και τα βενζινάδικα; Τόσα φορτηγά και λεωφορεία δηλαδή δεν είναι μεγάλος στόλος;Απλά τα διυλιστήρια δεν τα συμφέρει να πουλανε ντίζελ.
Αυτά φτιάχνονται ήδη, αφού στην πλειοψηφία τους οι αντλίες και τα μπεκ είναι μηχανικά. Ακόμα δεν υπάρχουν τόσα πολλά βαριά οχήματα με common rail. Ορισμένα καινούρια ναι πχ Μercedes Arctos και σιγά σιγά θα επεκταθεί και σε άλλα φορτηγά. Τα περισσότερα όμως φορτηγά και λεωφορεία που κυκλοφορούν είναι 'παλαιάς κοπής'
Ενδεικτικά, το κόστος του εξοπλισμού για την επισκευή common rail ξεκινά από τα 100Κ και σε περίπτωση που θες να επισκευάζεις όλα τα συστήματα ξεπερνά τα 200Κ
-
Πάντως το επιχείρημα που λέει πως άμα αγοράσεις σύγχρονο diesel με άμεσο ψεκασμό θα τρέχεις στα συνεργεία μου φαίνεται αναληθές για 2 λόγους:
- Τα περισσότερα ταξί είναι σύγχρονου τύπου ντίζελ και δεν νομίζω να χαλάνε περιουσίες στα συνεργεία ούτε να καπνίζουν όπως παλιά.
2.Στην επρχία ήδη κυκλοφορούν ντίζελ αυτοκίνητα και δεν έχω ακούσει τίποτα για προβλήματα.
οπότε ?
-
Ο χρήστης rally maniac έγραψε:
Ποιος ο λόγος να διαφωνεί κανείς στην άρση αυτη?Και εγώ έχω την απορία. Σκέφτομαι λοιπόν ποιος μπορεί να ενοχληθεί αν πιο πολλοί πάρουν diesel.
Έχουμε και λέμε λιγότερη κατανάλωση, μεγαλύτερη αξιοπιστία.
Άρα βενζινάδικα (αν και δεν ξέρω τι ποσοστό κέρδους έχουν από το πετρέλαιο σε σχέση με την βενζίνη) αφού θα πουλάνε λιγότερα λίτρα ενοχλούνται και συνεργεία καθώς και express service κλπ μπορεί να είναι εναντίον.
Σαν κύριος όμως λόγος πρέπει να είναι ότι οι ήδη χρήστες (επαγγελματικά, ταξί κλπ) φοβούνται ότι αν απελευθερωθούν τα αυτοκίνητα θα πάψει το πετρέλαιο να είναι φτηνότερο (όπως είναι τώρα ώστε να ευνοούνται οι πεαγγελματίες) και θα ακριβύνει (σε πολλές άλλες χώρες κοστίζει όσο περίπου και η βενζίνη).
Επίσης εναντίον πρέπει να είναι οι βενζινάδες για έναν ακόμη λόγο! Ενώ η βενζίνη εξατμίζεται γρήγορα το πετρέλαιο όχι άρα η μυρωδιά του παραμένει στον χρήστη της αντλίας! -
Σύμφωνα με την ντόπια Φορντ τα ντίζελ θα αφεθούν ελεύθερα σε όλη την Ελλάδα από τον Οκτώβριο! Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό θα είναι τελικά καλό ή κακό σε βάθος χρόνου (βλ. κάκιστη ποιότητα ντίζελ κίνησης κλπ) για μια χώρα όπως η Ελλάδα αλλά τουλάχιστον θα σταματήσουμε να είμαστε ρεζίλιδες στην Ευρώπη ΣΕ ΑΥΤΟ το ζήτημα (γιατί υπάρχουν πολλά άλλα ακόμα...)
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;