Να τα ξαναπούμε για τα diesel;
Το 'πετρέλαιο' που βγαίνει από τα διυλιστήρια δεν πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ακόμα. Αυτό σύμφωνα με την ΕΕ ΠΡΕΠΕΙ να γίνει μέχρι το 2005. Αλλιώς θα εισάγουμε πετρέλαιο κίνησης. (Η ελλάδα βέβαια ζήτησε παράταση μέχρι το 2010 )
Το κράτος θα χάσει από την απελευθέρωση. Κυρίως σε ευρώ, αφού η μέση κατανάλωση των αυτοκινήτων θα μειωθεί όσο αυξάνεται ο στόλος των diesel. Το 'πολιτικό' κόστος είναι άλλο θέμα.
Τα συνεργεία, τόσο τα γενικά, όσο και τα ειδικά των αντλιών και μπεκ είναι απροετοίμαστα. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι διάγνωση και αντικατάσταση αντλίας ή μπεκ.
Δεν τα κατηγορώ αφού τα μηχανήματα είναι πανάκριβα και με τον ελάχιστο στόλο diesel που υπάρχει στην ελλάδα δεν προβλέπεται απόσβεση.
Στις ευρωπαϊκές χώρες τα περισσότερα συστήματα common rail επισκευάζονται, αλλά κυκλοφορούν και κάτι εκατομμύρια diesel αυτοκίνητα. (Μα καλά, δεν έχουν πρόβλημα ρύπανσης;;; Μάλλον δεν ενδιαφέρονται)
Ο στόλος δεν νομίζω να αυξηθεί, απλώς θα υπάρξει μετατόπιση. Εγώ πχ γιατί να έχω ένα Fabia 100 ίππων με 10 λίτρα μέση κατανάλωση και να μην πάρω 100 ή 130 ίππους με διπλάσια ροπή και 6-7 λίτρα κατανάλωση;
Καληνύχτα μας