-
Νομίζω αξίζει να γίνει νέο θέμα με μεταφορά των off-topic post...
Δεν έχω πρόσβαση στο JSAE, για την ακρίβεια δεν ξέρω τι είναι.. -
To SAE είναι Society of Automotive Engineers
To JSAE υποθέτω Japan SAE. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα Γκολφ πετρέλαιο 1600 κ.εκ. μοντέλο 92. Τι πρέπει να προσέξω? Περισσότερο ρωτάω για τον κινητήρα.
Τελικά δεν μου είπατε τι να προσέξω στον κινητήρα....
ε τωρα και εσυ μην περιμενεις και πολλα πραγματα.
μιλας για diesel 20ετιας. τοτε δεν ειχαν παρει ακομα τα πανω τους. οι πιο συγχρονες αντλιες και συστηματα ψεκασμου (common rail), μπηκαν στην παραγωγη καμια 5ετια αργοτερα για να φτασουν στο σημειο εξελιξης που ειναι τωρα και εχουν καμια 30αρια κιλα ροπης για πλακα (για 1600 κ.εκ.)
εν τελει ακομα και ενα 5ετιας βενζινοκινητο (tsi? ) πρεπει να ειναι πιο οικονομικο και σαφως πιο γρηγορο απο αυτο που αναγραφεις!!
σαφως και η τιμη δεν ειναι η ιδια, αλλα προσωπικα πιστευω πως το ρισκο ειναι πλεον μεγαλο.
δεν αναφερω βεβαια και τα -μαλλον-... εκατομυρια κμ που θα πρεπει να εχει κανει..Η αλήθεια είναι ότι θέλω να κάψω βιοντιζελ, οπότε μάλλον όλα αυτά δεν με πολυενδιαφέρουν. Υπάρχει περίπτωση να βγάλει σοβαρή βλάβη και τι είδους? Δεν ξέρω απο πετρελαιοκινητήρες...
-
Νομίζω (αλλά δεν είμαι σίγουρος) ότι βιοντίζελ μπορούν να κάψουν οι κινητήρες από euro4 και πάνω, άρα το golf του 92 είναι λίγο χλωμό.
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Νομίζω (αλλά δεν είμαι σίγουρος) ότι βιοντίζελ μπορούν να κάψουν οι κινητήρες από euro4 και πάνω, άρα το golf του 92 είναι λίγο χλωμό.Το ανάποδο ισχύει.
Τα παλιά ντίζελ είναι σαν το καλό το μύλο. Καίνε τα πάντα! Οι πιο σύγχρονοι κινητήρες με common rail και αντλίες καυσίμου υψηλής είναι πολύ πιο 'εκλεκτικοί'.
-
ετσι ειναι.
μαλιστα στην ταπα εχουν ενδειξη απαγορευσης του βιοντιζελτα πετρέλαια που κυκλοφορουν εχουν ενα ποσοστο γυρω στο 7%.
ασχετο: σημερα η shell δινει το Vpower diesel στην τιμη του απλου (1,438 εκει που βαζω).
αυτο θα γινεται μια φορα την εβδομαδα, διαφορετικη μερα για 2 μηνες (απ'οτι μου ειπαν)
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
ετσι ειναι.
μαλιστα στην ταπα εχουν ενδειξη απαγορευσης του βιοντιζελτα πετρέλαια που κυκλοφορουν εχουν ενα ποσοστο γυρω στο 7%.
ασχετο: σημερα η shell δινει το Vpower diesel στην τιμη του απλου (1,438 εκει που βαζω).
αυτο θα γινεται μια φορα την εβδομαδα, διαφορετικη μερα για 2 μηνες (απ'οτι μου ειπαν)
αυτό τί σημαίνει? ότι πρέπει να βάζουμε ντίζελ super (ή όπως αλλιώς το λένε) κ όχι το απλό που φέρνει το κάθε πρατήριο?
2 φορές που το γέμισα έβαλα το ντίζελ που βρήκα διαθέσιμο σε πρατήριο της star... πρέπει καλύτερα να βάζουμε πχ τα ειδικά εμπλουτισμένα πετρέλαια της aral ή της shell?πάντως εγώ με τον κινητήρα της BMW έχω βρει την υγειά μου... πάντα οδηγούσα βενζινοκινητήρα αλλά συμπεριφερόμουν σα να είχα ντίζελ... πολύ σπάνια υψηλές στροφές...
για να πω την αλήθεια, ακόμη κ ο ήχος του ντίζελ δε με χαλάει καθόλου αν και πάνω από 50 χαω δεν ακούγεται σαν ντίζελ μες την καμπίνα ή κ με την οροφή ανοιχτή. στις 3.000 σαλ είναι σαν να ακούς τούρμπό βενζινοκινητήρα... Από εδώ κ πέρα υγεία να έχουμε, σκέφτομαι κ τα επόμενα μεγάλα αυτοκίνητα να τα πάρω με ντίζελ... Για την ακρίβεια αν όλα πάνε καλά, το επόμενο θέλω να είναι BMW 530d kombi... στο μοντέλο που κυκλοφορεί... θεωρούσα όμορφο το kombi της 159, όμως πλέον από τη νέα 5 series δεν υπάρχει ωραιότερο. -
Δεν υπάρχει πρόβλημα με το απλό diesel απλά δεν μπορείς να κάψεις καθαρό ή σχεδόν καθαρό βιοντίζελ.
-
εχετε παρατηρησει καποια διαφορα στην αποδοση του κινητηρα με τη χρηση διαφορετικου πετρελαιου;
Συνηθως χρησιμοποιω πετρελαιο της Shell.
αρκετα συχνα, ειδικα οταν ειμαι Θεσσαλονικη, βαζω ΕΚΟ.η επιλογη μου ειχε να κανει καθαρα με τα πρατηρια, βαζω απο εταιρικα και 'δοκιμασμενα΄' απο αλλους φιλους και γνωστους με πετρελαιοκινητα.
Ενω λοιπον ολο το χειμωνα εβαζα Shell (βοηθησε και η προσφορα με το V-power), ειπα να δοκιμασω το καινουριο της ΕΚΟ.
Φιλος στη Θεσσαλονικη που εχει το S-max diesel δηλωνε πολυ ευχαριστημενος και αντιστοιχα απογοητευμενος (απο τον θορυβο κυριως) οταν δοκιμασε το 'απλο' της Shell.εβαλα λοιπον το ΕΚΟ για 3 γεμισματα και οι εντυπωσεις μου δεν ηταν ιδιαιτερα καλες.
Ειδικα στο πρωτο γεμισμα δεν δουλευε καλα στις πολυ χαμηλες στροφες και πηγαινε να σβησει.
Η κινηση στην πολη ηταν λιγο δυσκολη. Στον ανοιχτο δρομο δεν καταλαβα κατι.Υπαρχει περιπτωση να εχουν τα πετρελαια διαφορα στη συσταση απο εταιρια σε εταιρια, ή ειναι η ιδεα μου και 'βγαινουν ολα απο την ιδια μανικα' στα διυλιστήρια;
παρεπιμπτότως, για οποιον ενδιαφερετε, σημερα η Shell εχει το V-power στην τιμη του απλου.
Πηγα να γεμισω το πρωι στις 7:30 και γινοταν χαμος.
Λεωφορεια, τζιπακια, φορτηγακια, ολα εβαζαν V-power -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
εχετε παρατηρησει καποια διαφορα στην αποδοση του κινητηρα με τη χρηση διαφορετικου πετρελαιου;Συνηθως χρησιμοποιω πετρελαιο της Shell.
αρκετα συχνα, ειδικα οταν ειμαι Θεσσαλονικη, βαζω ΕΚΟ.η επιλογη μου ειχε να κανει καθαρα με τα πρατηρια, βαζω απο εταιρικα και 'δοκιμασμενα΄' απο αλλους φιλους και γνωστους με πετρελαιοκινητα.
Ενω λοιπον ολο το χειμωνα εβαζα Shell (βοηθησε και η προσφορα με το V-power), ειπα να δοκιμασω το καινουριο της ΕΚΟ.
Φιλος στη Θεσσαλονικη που εχει το S-max diesel δηλωνε πολυ ευχαριστημενος και αντιστοιχα απογοητευμενος (απο τον θορυβο κυριως) οταν δοκιμασε το 'απλο' της Shell.εβαλα λοιπον το ΕΚΟ για 3 γεμισματα και οι εντυπωσεις μου δεν ηταν ιδιαιτερα καλες.
Ειδικα στο πρωτο γεμισμα δεν δουλευε καλα στις πολυ χαμηλες στροφες και πηγαινε να σβησει.
Η κινηση στην πολη ηταν λιγο δυσκολη. Στον ανοιχτο δρομο δεν καταλαβα κατι.Υπαρχει περιπτωση να εχουν τα πετρελαια διαφορα στη συσταση απο εταιρια σε εταιρια, ή ειναι η ιδεα μου και 'βγαινουν ολα απο την ιδια μανικα' στα διυλιστήρια;
Ιδια δεν ειναι .Μπορει να βγαινουν απο το ιδιο 'καζανι' αλλα παιζουν μεγαλο ρολο τα προσθετα που βαζει καθε εταιρια μετα.
Εχω μιλησει με καμποσους οδηγους φορτηγων και λεωφορείων που βαζουν κατα κορο ΒΡ και εβαλαν για μερικες φορες ΕΚΟ,ιδια διυλιστηρια,και εβλεπαν διαφορα κυριως στην καταναλωση .Με της ΒΡ ειχαν καλυτερη καταναλωση. Αλλα και απο οδηγους με μικρα φορτηγακια,πχ Sprinter ,την διαφορα στην τιμη σε σχεση με τις φτηνες μαρκες την εβγαζαν απο την καλυτερη καταναλωση.Μιλαμε βεβαια για καθαρα καυσιμα,αν το νουθευει καποιος τι να κανουν τα προσθετα;
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
εχετε παρατηρησει καποια διαφορα στην αποδοση του κινητηρα με τη χρηση διαφορετικου πετρελαιου;Συνηθως χρησιμοποιω πετρελαιο της Shell.
παρεπιμπτότως, για οποιον ενδιαφερετε, σημερα η Shell εχει το V-power στην τιμη του απλου.
Πηγα να γεμισω το πρωι στις 7:30 και γινοταν χαμος.
Λεωφορεια, τζιπακια, φορτηγακια, ολα εβαζαν V-powerΟ εγκέφαλος όταν αλλάζει το καύσιμο θέλει ένα διάστημα προσαρμογής που ίσως κάνει το καύσιμο να φαίνεται 'κακό'. 3 γεμίσματα βέβαια θα έπρεπε να ήταν αρκετά για να καλιμπραριστεί με βάση το νέο καύσιμο.
-
Καθησα κ διαβασα με προσοχη το τεστ των 4Τ του Ιουλιου του 2012 για την 'πραγματικη' οικονομια των διαφορων τεχνολογιων κ μου τεθηκαν καποια αμιληκτα ερωτηματα.
Βλεπω οτι, ας αφησουμε τις καταναλωσεις εκτος για την ωρα, οτι ενα diesel τελευταιας τεχνολογιας εχει το κατιτι του με τους ρυπους ειδικα με τα NOx. Σε αντιδιαστολη το καψερο Auris HSD της τεχνολογιας που δεν δουλευει εκπεμπει σε καθε περιπφωση πολυ λιγοτερο κ πρακτικα οι εκπομπες του ειναι ανεξαρτητες της καταστασης του κινητηρα.
Ερωτημα 1ο. Μηπως λεω μηπως καλο το diesel αλλα σε περιοχες με εντονα προβληματα στους συγκεκριμενους ρυπους θα πρεπει να μπει καποιος περιορισμος τις ημερες οπου θα υπαρχει προβλημα;;;
Ερωτημα 2ο. Μηπως λεω μηπως θα πρεπει το ΥΠΕΚΑ να εξετασει πιο προσεκτικα τον τροπο με τον οποιο θα ελεγχει την κινηση τν οχηματων στον Αθηναϊκο δακτυλιο κ να υπαρξει κ καποια μεριμνα για τις εν τοις πραγμασι αυξημενες εκπομπες των κινητηρων ντιζελ;;;
Ερωτημα 3ο. Μηπως θα πρεπει να γινει κατι σε επιπεδο Υπουργειου Μεταφορων ωστε οι ταριφες να φυγουν απο το ντιζελ που εν τοις πραγμασι μολυνει τη μανα του κ τον πατερα του σε σχεση με εναν συγχρονο βενζινοκινητηρα κ ν δοθουν κινητρα για plug in κ υβριδικα ή ακομα κ για ηλεκτρικα ταξι; 14 χιλιαδες οχηματα που το καθενα απο αυτα παραγει τουλαχιστον μια ταξη εμεγεθους περισσοτερους ρυπους κ διανυει την ημερα ως κ τα δεκαπλασια χιλιομετρα δεν ειναι λιγο. Φυσικο Αεριο; Γιατι οοχι;;;
Ερωτηματα που τα βλεπω μαλλον να μενουν αναπαντητα.....
-
Αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν ότι στην Ευρώπη ξέρουν καλύτερα και εδώ κακώς δεν επιτρέπαμε τα ντίζελ...
by Hilton Holloway
25 September 2012 2:37pmWe all know that big-engined gas-guzzlers are wrecking the planet and need to be driven off the road. Instead, we should all be using clean-green public transport for local journeys.
The term ‘clean’ has become synonymous with super-frugal, low-CO2, cars but it is deeply-flawed terminology. CO2 may well be one of a number of ‘greenhouse’ gases, but in terms of an immediate threat to human health, it is the byproducts of diesel combustion that are the real problem.
I cannot understand why there wasn’t a uproar when, a few months ago, the World Health Organisation declared that diesel engine exhaust fumes can cause cancer in humans. Incredibly, the WHO placed diesel engine exhausts gases in the same category as asbestos, arsenic and mustard gas.
Of course, we’ve all seen the clouds of black soot emitted by diesel vehicles when the driver accelerates hard. The particular problem are the tiny particulates that get lodged in the lungs and are suspected of being a trigger for cancer and possibly other diseases such as a Sarcoidosis. What you can’t see coming out of the exhaust are the Nitrogen Oxides, which are a big component of smog and a first-class lung irritant.
I suspect that the silence from the normally noisy environmentalists is because much of the problem in towns and cities is caused by public transport and commercial vehicles. I can’t help but think that the amount of venom directed at, say, Range Rovers is simply displacement activity on the part of campaigners who, deep down, know where the real threat to health lies.
At the beginning of the year, Putney High Street in west London broke EU air pollution regulations after the first 35 days of 2012 saw recorded pollution levels over the EU limit. Amazingly, Transport for London admitted that its buses were a big part of the problem and said new, cleaner, replacements were on the way.
What I call ‘pavement-side pollution’ will only be reduced with a radical re-think of public transport, more stringent rules about commercial vehicle access to city centres and the use of roadside pollution sensors, which can pick out the worst offenders.
Last week it was revealed that Transport for London was to order 600 of the ‘New Routemaster’ New Bus for London electric-drive buses, a project born out of an Autocar design proposal. With a diesel engine/generator of around half the size of a normal bus, the New Routemaster will probably deployed on the most polluted routes to reduce emissions and to try and prevent the mega-fines long-threatened by the EU.
Today, Milton Keynes announces a five-year project to install re-chargeable electric buses, replacing eight diesel models, on one of the town’s main routes. Eight companies are involved in the new technology, which will allow the electric buses to wirelessly recharge for 10 minutes at each end of the route, during the driver break. It’s claimed that two thirds of the charge needed to complete the No7 route can be achieved in the 10 minute slot.
Milton Keynes Council is pushing the figures that, once the No7 route is fully-electric, ‘500 tonnes of CO2’ will no longer be released into the atmosphere. **Much more important to the heath of Keynesians, however, is the ‘45 tonnes of other noxious tailpipe emissions’ during the 450,000 miles covered by the No7 buses in a year.
One day, most public authorities will drop the obsession with ‘CO2’ and take to heart what the WTO said earlier this year. The failure to clean up public and commercial transport is one of the biggest health scandals of our time.**
http://www.autocar.co.uk/blogs/anything ... ng-streets
-
Τα ντήζελ δεν τα επιτρέπαμε λόγω ερασιτεχνισμού και βλακείας κι όχι επειδή εκπέμπουν (και) σωματίδια...
Ξεχνιούνται εύκολα οι Merc 200 D της δεκαετίας του '80, που κυκλοφορούσαν όποτε ήθελαν στο κέντρο της Αθήνας προ δεκαπενταετίας ;; -
Ασχέτως του λόγου, ήταν σωστή ενέργεια! Τώρα θα γίνει και στην Ευρώπη σιγά σιγά...
-
Φέτος πάντως η κατάσταση στην Αθήνα αναμένεται δραματική. Η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης θα μειώσει τη χρήση του πετρελαίου για θέρμανση αλλά θα αυξήσει δραματικά τη χρήση pellet και ξυλείας για θέρμανση. Ας ετοιμαστούμε για στιγμές που θα θυμίζουν το Λονδίνο το μακρινό 50.
Και μετά βέβαια θα μας φταίνε για μία ακόμα φορά ΟΙ ΞΕΝΟΙ..
-
για να σε πειραξω λιγο, η αυξηση αυτη δεν γινεται επι πρωθυπουργιας Τσιπρα
-
The failure to clean up public and commercial transport is one of the biggest health scandals of our time.
Άμα γκουγλάρετε ντίζελ, μικροσωματίδια, ρύπανση κ.α., ίσαμε το 99,9% των ιστοσελίδων που θα βγουν έχουν προέλευση εκτός Ευρώπης. Τα εδώ εργοστάσια και οι εντολοδόχοι τους, οι κυβερνήσεις και η ΕΕ λομπάριζαν επί σειρά δεκαετιών υπέρ του πετρελαίου, εξ ου και το ευρωπαικό μώκο που είχε επιβληθεί στα ΜΜΕ.
Φέτος πάντως η κατάσταση στην Αθήνα αναμένεται δραματική.
Φέτος το νοβοπάν, οι παλέτες, οι χρυσοί οδηγοί και οι εφημερίδες που θα καούν δεν θα έχουν προηγούμενο.
-
δηλαδη ρε guys το πετρελαιο κινησης θα ερθει στα ισα με αυτο της θερμανσης, ετσι?
ας πουμε το 1.40?
θα ακολουθησει τον 'κατηφορο' και η τιμη της βενζινης? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
για να σε πειραξω λιγο, η αυξηση αυτη δεν γινεται επι πρωθυπουργιας ΤσιπραΣτα @@ μου πότε γίνεται... Κάποιοι στην προηγούμενη Πράσινη τάχα (Οικολογική) Κυβέρνηση έδωσαν την άδεια για τη χρήση pellets σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λες και οι πόλεις αυτές ήταν των 30,000 κατοίκων σε μία βουνοπλαγιά που τη δέρνει ο άνεμος.
Τις συνέπειες θα τις λουστούμε όλοι...
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;