-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ω ναι! Όταν ήμουν μικρός είχαμε ένα GSA και έχω πολλές αναμνήσεις από αυτό. Πράγματι το ραδιόφωνο ήταν στη θέση του χειροφρένου και το χειρόφρενο στη θέση του ραδιοφώνου!
Παραδόξως όμως, παρά την εργονομική παράνοια (γιατί ιδιορρυθμία είναι λχ. το χειρόφρενο και οι ηλ. διακόπτες των παραθύρων στην Alfa 75, αυτό ξεφεύγει εντελώς) είχε ΙΜΟ τη καλύτερη θέση για τα αλάρμ:
Έχω μια απορία σχετικά με τους Γάλλους σχεδιαστές: το κάνουν επίτηδες ή τους βγαίνει αυθόρμητα?
-
Στα παλαιοτερα υδροπνευματικα αυτοκινητα το χειροφρενο επιανε στους μπροστα τροχους οποτε αναγκαστικα ''ανταλλασε'' θεσεις με το ραδιοκασσετοφωνο! Ααααχ θυμαμαι τοGSακι μου τωρα!
Και το τασακι βεβαια πανω πανω στο ταμπλο...
Η θεση για τα αλαρμ ειναι πολυ σημαντικη παντως...Και στην Laguna του πατερα μου ειναι εντελως χαζο που ειναι στην κονσολα μπροστα απο το χειροφρενο...Σε αντιθεση με την ΖΧ που ειναι στο πλαισιο γυρω απο το οργανα και ειναι μεσα στο οπτικο πεδιο και πολυ πολυ κοντα στο τιμονι... -
Η Citroen είχε ένα θέμα με ορισμένα σημεία από τον εσωτερικό σχεδιασμό της σε πολλά μοντέλα. Ενδεικτικά αναφέρω επίσης την SM όπου το ραδιοκασσετόφωνο ήταν και εδώ κάθετο δίπλα στο χειρόφρενο, και ανάμεσα στις ζώνες ασφαλείας. Εντούτοις αυτό το επικίνδυνο φάουλ ήταν ίσως το μόνο στην εντελώς φουτουριστική SM, όλο το υπόλοιπο εσωτερικό του αυτοκινήτου ήταν απόλυτα σύγχρονο και μετράει ως και στις μέρες μας.
Η DS, ο γνωστός βάτραχος, είχε και αυτός ένα θέμα με το ραδιοκασσετόφωνο το οποίο ήταν τοποθετημένο ακριβώς μπροστά από τον συνοδηγό με αποτέλεσμα ο οδηγός, αν ήταν μόνος του, να δυσκολεύεται να το χειριστεί σε επικίνδυνο βαθμό.
Η υπόλοιπη SM δυστυχώς δεν ενέπνευσε σε κάποια σημεία την CX, όπως το ταχύμετρο της τελευταίας που δεν ήταν ούτε κυκλικό αλά SM και λοιπών αυτοκινήτων, ούτε έστω μια ευθεία μπάρα που έπαιζε παλαιότερα στο βάτραχο. Ήταν το διαβόητο περιστρεφόμενο ταχύμετρο τυμπάνου, όπως και στη μικρότερη GS, πρέπει να το δείτε είναι εμπειρία. Γρήγορα εγκαταλείφθηκε σαν σχέδιο και δεν ξαναέπαιξε, αν και γενικεύοντας, είναι το ανάλογο της σύγχρονης ψηφιακής ένδειξης ταχύτητας, αλλά προς το μηχανικό και εφιαλτικό της σκέλος.
Το υπόλοιπο ταμπλώ της CX ήταν επίσης μοναδικό, μια πανδαισία, λέμε τώρα, από κουμπάκια, λεβιεδάκια και ενδείξεις οι οποίες δεν ξαναέπαιξαν σε τέτοιο βαθμό σε κανένα μεταγενέστερο μοντέλο.Το Autobianchi A112 είχε και αυτό ένα θέμα με το ραδιοκασσετόφωνο το οποίο ήταν κάθετα τοποθετημένο στο πάνω μέρος του ταμπλώ και καλύπτετο με καπάκι για να μην φαίνεται προς τα έξω αλλά και να μη σκονίζεται. Για να το δουλέψεις έπρεπε να ανοίξεις το καπάκι και να γυρίσεις τα βολάν χωρίς να βλέπεις την πρόσοψη αφού αυτή έβλεπε το μπροστινό παρμπρίζ που ήταν απο πάνω της. Αλήστου μνήμης αν και όχι επικίνδυνο όπως σε ορισμένα Σιτροέν.
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Στα παλαιοτερα υδροπνευματικα αυτοκινητα το χειροφρενο επιανε στους μπροστα τροχους οποτε αναγκαστικα ''ανταλλασε'' θεσεις με το ραδιοκασσετοφωνο!Δε νομιζω οτι ειχε να κανει τοσο με το που επειανε το χειροφρενο.Και στην Alfasud μπροστα επιανε νομιζω ,και το χειροφρενο ηταν κανονικα.
-
Φωτογραφίες πως ανεβάζουμε ?
Πάντως στις δεκαετίες του 50 και 60 τα ραδιόφωνα ήταν στην πλευρά του συνοδηγού σε όλα τα αυτοκίνητα , γιατί και δεν υπήρχαν κονσόλες , αλλά και δεν ήθελαν να έχει πρόσβαση ο οδηγός , γιά να μην απασχολείται από τον δρόμο .
Ηταν πάντα έξτρα και όχι σε όλα τα αυτοκίνητα .
Στην Ελλάδα στάνταρ τα έκαναν τα πρώτα γιαπωνέζικα στο τέλος του 60 , που ήταν απερίγραπτα αυτόκίνητα και ποντάραν στον εξοπλισμό και στην χαμηλότερη τιμή , κάτι σαν τα κορεάτικα το 90 . -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Η DS, ο γνωστός βάτραχος, είχε και αυτός ένα θέμα με το ραδιοκασσετόφωνο το οποίο ήταν τοποθετημένο ακριβώς μπροστά από τον συνοδηγό με αποτέλεσμα ο οδηγός, αν ήταν μόνος του, να δυσκολεύεται να το χειριστεί σε επικίνδυνο βαθμό.Για την ακρίβεια, στα πιό παλιά μοντέλα DS είχε κανονικά θέση για ραδιόφωνο στη μέση του ταμπλώ. Όμως αυτή η θέση ήταν για πολύ παλιά ραδιόφωνα, αρκετά στενότερη απο τη DIN. Γι αυτό οι μάστορες κάνανε καινούρια τρύπα τέρμα δεξια οπου ήταν και το μόνο σημείο του ταμπλώ που θα μπορούσε να κοπεί.
Στα μεταγενέστερα μοντέλα νομίζω πάντως οτι η θέση τέρμα δεξιά ήταν η εργοστασιακή.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έχω μια απορία σχετικά με τους Γάλλους σχεδιαστές: το κάνουν επίτηδες ή τους βγαίνει αυθόρμητα?
καλη απορια, ποιος θα μας απαντησει ειναι το θεμα!
Οσο αφορα τους γαλλους σχεδιαστες παντα ειχαν την ταση να αποδιδουν στα μοντελα τους κατι το προτοποριακο και καινοτομο,ανεκαθεν υπηρχε αυτη η ταση κ ειχε τις καλες αλλα περισσοτερο τις κακες της στιγμες, οπου ακολουθει μεχρι κ σημερα.
Μονο που σημερα περιοριζονται στις σχεδιαστικες (για τους περισσοτερους) αστοχιες οσο αφορα το αισθητικο μερος του αμαξωματος!
Οποιος μεγαλωσε με την ιδιορυθμια των γαλλων κατα ενα περιεργο τροπο την οικειοποιοειται κ μαζοχιστηκα του αρεσει (μιλαω κ λιγο υποκειμενικα)
Υ.Γ. Μεγαλωσα με γαλλικα αυτοκινητα: 2CV - VISA - CLIO I - MEGANE II RSΕπιδη γραφτικαν πολλα για γαλλικα θα πω ενα για την ALFA 75 trofeo Δεν ξερω αν εχει υποθει:
Tα δισκοφρενα στον πισω αξονα ηταν κολλητα με το διαφορικο σε μια προσπαθεια μειωσης του βαρους των μη αναρτωμενων μαζων του αυτοκινητου.
Για την ιστορια οταν πιτσιρικας δουλευα σε βουλκανιζατερ και εβγαλα την ζαντα του εμεινα μ@λ@κ@ς ψαχνοντας την δισκοπλακα κ ο ιδιοκτητης γελουσε μαζι μου! -
Εγω απλα τη βρισκω με τις παλιες μεγαλες citroen και τα εσωτερικα τους...Αρκει να εχει ταξιδεψει κανεις νυχτα με gs ή cx και θα με καταλαβει..Εχει μεινει στην αποθηκη στο σπιτι ολο το καντραν πρωτης σειρας απο τη cx απο οταν εκανε ο πατερας μου full μετατροπη σε σειρα ΙΙ και σκεφτομαι πως θα το τροφοδοτησω ρευμα να το κανω διακοσμιτικο-φωτιστικο..
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Aλλο εννουσα.
Γραφει ο πρωτος:Εδώ στο mx ο συνοδηγός σου τραβάει χαλαρά χειρόφρενο!
Πολυ σωστο αφου το χειοφρενο ειναι εδωΣτα δεξιοτίμονα MX5 πού είναι το χειρόφρενο? Μήπως η κεντρική κονσόλα σχεδιάστηκε βάσει του δεξιοτίμονου και βαρέθηκαν να φτιάξουν άλλη για τα αριστεροτίμονα?
ΕΔΙΤ: Τελικά όχι, απλά ειναι παραξενιά του αυτοκινήτου
Δν ειναι καμια παραξενια...ισα ισα εκει πρεπει να ειναι και οπως ειναι ακριβως γιατι σε βοηθαει να κανεις χρηση του ανετα και γρηγορα ενω εχεις το χερι κολλητα στον λεβιε...επισης για πισωκινητα αυτοκινητα χωρις esp το χειροφρενο χρησιμευει και σαν esp αν θες να το μαζεψεις σε στροφη
-
Μια που λέμε για τα γαλλικά και τις ιδιοτροπίες τους...
Όσοι νομίζετε ότι η εποχή των Citroen με την περίεργη εργονομία έχει περάσει, δεν έχετε παρά να περάσετε από μία έκθεση και να μπείτε σε μία C4 Picasso.
-
Διακόπτες βρίσκονται σε 5 σημεία: Στην πόρτα (παράθυρα, καθρέφτες, κλεδωμα πίσω παραθύρων/θυρών), κάτω από τον αριστερό αεραγωγό (για το χειρισμό του κλιματισμού), στο τιμόνι (για διάφορα πράγματα), στο ραδιο-cd και φυσικά στο (κεντρικά τοποθετημένο) καντράν οργάνων). Δεν μετράω τα αλάρμ (στη μέση), τους διακόπτες για το κεντρικό κλείδωμα και το ESP (εκατέρωθεν του ραδιο-cd) και το ηλεκτρικό χειρόφρενο (μπροστά από το καντράν), μιας και σπάνια τους χρησιμοποιείς (εκτός από τα αλάρμ, που είναι ο μόνος διακόπτης σε λογική θέση, αλλά μέσα στο χάος τον ψάχνω ακόμα κάθε φορά.... )
-
Οθόνες σε 3 σημεία: Κάτω από τον αριστερό αεραγωγό (για τον κλιματισμό), πάνω στο σταθερό τμήμα του τιμονιού (φλας και φώτα) και στο κεντρικά τοποθετημένο καντράν οργάνων, ενώ τα σημεία γίνονται 4 εάν υπολογίσουμε και την οθόνη που έχει ο συνοδηγός κάτω από τον δεξιό αεραγωγό για τη ρύθμιση του κλιματισμού για τη μεριά του (και δεν βάζω τα χειριστήρια για τον κλιματισμό πίσω - ένα σε κάθε κολώνα).
-
Για το τέλος άφησα το κεντρικό τμήμα του τιμονιού, το οποίο έχει μία σειρά από διακόπτες (και μερικούς κενούς, για επιπλέον εξοπλισμό, που - ευτυχώς - το δικό μου δεν έχει), οι οποίοι εν τέλει είναι mixed blessing. Το ίδιο ισχύει και για το ότι το ίδιο κεντρικό τμήμα του τιμονιού μένει σταθερό, κάτι που αφενός δεν προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο, ενώ σε κάνει να ψάχνεις την κόρνα εάν στρίβεις έστω και λίγο, η οποία συν τοις άλλοις είναι και πολύ μικρή και δυσεύρετη σε κρίσιμες ώρες...
-
Random εργονομικά φάουλ όπως μου έρχονται είναι η αυτόματη λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων, η οποία έχει 2 φάουλ: α) ενεργοποιείται με τον τρόπο που συνήθως ενεργοποιούνται οι καθαριστήρες για μία μόνο φορά (άρα πας να καθαρίσεις λίγο νεράκι και καταλήγεις να έχεις τους υαλοκαθαριστήρες να λειτουργούν σαν να πέρασες από το Νιαγάρα) και για να απενεργοποιηθεί πρέπει να περάσεις στη διακοπτόμενη λειτουργία, άρα καταλήγεις να κάνεις 2-3 κινήσεις αντί για 1... και β) στην αυτόματη λειτουργία με την παραμικρή σταγόνα μπαίνουν αυτόματα σε 'Νιαγαρας mode' και καθαρίζουν με μανία το παρ-μπριζ από την παραμικρή αυθαδιάζουσα σταγονίτσα... Μερικές φορές τους έβαλα στο αυτόματο, αλλά πλέον σταμάτησα να χαλάω τα νεύρα μου. Ένα άλλο φάουλ είναι ότι από το χειριστήριο στο τιμόνι μπορείς χειροκίνητα να προχωρήσεις εμπρός στις συχνότητες, αλλά όχι πίσω (γιατί;;;; ) και φυσικά δεν υπάρχει κουμπί για να αλλάζεις μπάντα στις μνήμες του ραδιοφώνου ή για να το γυρνάς στο cd... Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η λειτουργία των αισθητήρων παρκαρίσματος που σε προειδοποιούν ότι κινδυνεύεις να χτυπήσεις τον τοίχο που βρίσκεται 30 εκατοστά ΔΕΞΙΑ από το αμάξι σου, ενώ φωνάζει σχεδόν για τα πάντα σε απόσταση μικρότερη του μέτρου πίσω, δεξιά και αριστερά από το αμάξι, ακριβώς στο αυτί του επιβάτη που κάθεται πίσω αριστερά (ακριβώς εκεί που βολεύει τη γυναίκα μου) ... Κάτι ακόμα (που δεν μου έχει χρειαστεί ευτυχώς ακόμη) είναι οι 3 ασφαλειοθήκες... Επίσης, και τελειώνω, κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού πρέπει (δεν είμαι σίγουρος) να έχει μία μικρή θήκη, αλλά δεν έχω καταλάβει πως ανοίγει, ενώ ούτε το βιβλιαράκι λέει τίποτα, παρόλο που στο προσπέκτους αναφέρεται...
Βέβαια, για να μην το αδικώ, έχει ορισμένα εξαιρετικά εργονομικά πλεονεκτήματα. Το ηλεκτρονικό χειρόφρένο είναι ένα (εξαιρετικό από κάθε άποψη, αναρωτιέμαι γιατί κάθε οικογενειακό δεν το έχει), το cc (πολύ εύκολο στη χρήση και εξαιρετικά βολικό), η αυτόματη λειτουργία των προβολέων (αν και καμμιά φορά μέρα μεσημέρι με ντάλα ήλιο νομίζει ότι είναι βράδυ, αλλά γενικά λειτουργεί πολύ καλά) και φυσικά η ορατότητα παντού, με μελανό σημείο τον ακριβή προσδιορισμό των ορίων του αμαξώματος (ιδίως μπροστά). Φυσικά και η θέση του επιλογέα ψηλά είναι πολύ βολική.
Για την επόμενη γενιά, θα ήθελα μερικούς διακόπτες τοποθετημένους στον πίσω δεξιό θόλο, κάτω από τη βάση του αμορτισέρ (κυρίως αυτούς τους διακόπτες που ελέγχουν δευτερεύουσες λειτουργίες, όπως τα αλάρμ, την κόρνα και την αλλαγή σταθμών στο ράδιο), την ανάποδη σύνδεση του τιμονιού (να στρίβεις δεξιά και να πηγαίνει αριστερά), μία και μοναδική θήκη για πράγματα, μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου κυλίνδρου, καπώ που για να ανοίξει θα θέλει συνδυασμό με τουλάχιστον 176 χαρακτήρες και διακόπτη που να βρίσκεται σε ένα άνοιγμα 0,003χ0,00076mm μεταξύ της κολώνας του τιμονιού και του πεντάλ του συμπλέκτη, προστατευμένο δια παν ενδεχόμενο από κακόβουλα χέρια και από μία απλή κλειδαριά με 3 κλειδιά (διαφορετικού μεγέθους το καθένα) και κωδικό με 145 ψηφία που πρέπει να εισαχθεί μέσω internet από το site http://www.ergonomia.fr
-
-
Aν θελετε να το συγκεκριμενοποιησουμε το ζητημα αναμεσα στις τρεις γαλλικες εταιριες, στα εργονομικα φαουλ αυτη που ακομα συμετεχει ενεργα κ συνεχιζει ακαθεκτη ειναι η Λεμονια! Στη ρενω κ πεζω εχουν στρωσει πολυ τα πραγματα!
Αυτο παντως που μου κανει εντυπωση ειναι οτι ο ομιλος PSA διαχωριζιζει δραστικα τις σχεδιαστικες τις τασεις ανα εταιρια κ τις καθηστα εντελως διαφοροποιημενες σε πολλους τομεις. -
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Δν ειναι καμια παραξενια...ισα ισα εκει πρεπει να ειναι και οπως ειναι ακριβως γιατι σε βοηθαει να κανεις χρηση του ανετα και γρηγορα ενω εχεις το χερι κολλητα στον λεβιε...επισης για πισωκινητα αυτοκινητα χωρις esp το χειροφρενο χρησιμευει και σαν esp αν θες να το μαζεψεις σε στροφηΔέν εχω οδηγήσει MX και δέν ξέρω πόσο βολέυει το χειρόφρενο σε αυτή τη θέση. Πάντως όπως το βλέπω στη φωτογραφία μου φαίνεται οτι είναι λίγο μακρυα απο τον οδηγό.
Όσο για τους λόγους που οδήγησαν στην παράκεντρη τοποθέτηση δύο πράγματα μπορώ να υποθέσω: είτε για να μή βρίσκει απο κάτω στον άξονα μετάδοσης, είτε για να μη βρίσκει όταν είναι κατεβασμένο στο λεβιέ ταχυτήτων
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Tο πρόβλημα είναι εντονότερο όταν χρησιμοποιείς παράλληλα πολλά αυτοκίνητα, και ενώ έχεις συνηθίσει μια θέση δεν μπορείς να βρεις την άλλη ενστικτωδώς, οπότε καθυστερείς και πανικοβάλλεσαι.Η μέγιστη και επικίνδυνη παραξενιά που έχω προλάβει ήταν σε Citroen GS όπου το ραδιοκασσετόφωνο ήταν όρθια τοποθετημένο εκεί που συνήθως υπάρχει το χειρόφρενο.
Έχει σκοτωθεί κόσμος με το να αλλάζει κασσέτες ή να ψάχνει σταθμούς στο ραδιόφωνο.
Γεινικά όσο παλαιότερα πάει κανείς υπάρχαν πολλά προβλήματα, όπως φλας χωρίς επαναφορά και χωρίς ηχητική υπόμνηση ή έλλειψη πλαινών καθρεπτών.1oν πριν οδηγησουμε διαβαζουμε το μανουαλ χειρισμου το αυτοκινητου!!!!!!και εαν δεν υπαρχει τοτε καθομαστε βλεπουμε που βρισκονται τα βασικα οργανα ελεγχου
2ον το ραδιοφωνο το ειχα βρει εξαιρετικα βολικο καθοτι δεν τεντωνεσαι καθολου για αν αλλαξεις σταθμο η και κασσετα και γι'αυτο εχω ρωτησει κι αλλους (καποιοι πρωην) ιδιοκτητες που τους βολευε.
Και πιστεψε με ο κοσμος δεν εχει σκοτωθει απο αλλαγη κασσετας απο αυτο το αμαξι
Και σημερα θα προτιμουσα να ειχα στα αυτοκινητα την εργονομια της GSA οπου ολους τους βασικους διακοπτες τους εφτανες με τα χερια να μενουν πανω στο τιμονι και ειχε μια μικρη φωτεινη ενδειξη για το παραμικρο παρα τα σημερινα χαλια .
Εργονομικο φαουλ μεγαλο ειναι για μενα που οι γερμανοι κατασκευαστες κυριως, βαζουν περιστροφικους διακοπτες πανω δεξια στο ταμπλω για το αναμα των φωτων μακρια απο την εμβελεια χειρισμου -
Kοίτα, ο άνθρωπος δεν είναι κομπιούτερ για να μην κάνει λάθη, κι ας έχει διαβάσει πιο πριν και το μάνιουαλ. Πολλά από αυτά τα λάθη γίνονται γιατί κάνουμε κάτι αυθόρμητα όπως το ξέρουμε και το έχουμε συνηθίσει για χρόνια, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ισχύει.
Παράδειγμα λάθους από συνήθεια μου συμβαίνει όταν παίρνω μετά από καιρό ένα αυτόματο που έχουμε στην οικογένεια και ορισμένες φορές σηκώνω το αριστερό μου πόδι για να πατήσω τον, ανύπαρκτο εδώ, συμπλέκτη. Ευτυχώς το λάθος αυτό περνάει αβρόχοις ποσίν, ΑΛΛΑ δεν είναι όλα τα λάθη τέτοια.Και πιστεψε με ο κοσμος δεν εχει σκοτωθει απο αλλαγη κασσετας απο αυτο το αμαξι
Δυστυχώς έχει, δεν το έχω πρόχειρο αλλά είναι καταγεγραμμένο.
-
To SUBARU XT ήταν ένα φουτουριστικό και καλά εξοπλισμένο τετρακίνητο coupe που έβγαινε στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Είχε έρθει και στη χώρα μας και ένα ελληνικό περιοδικό το είχε για γνωριμία-δοκιμή όπου παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα.
Ο λόγος? Το χειρόφρενο έπιανε στους μπροστινούς τροχούς . Κάποια στιγμή οι δοκιμαστές τράβηξαν μια ζόρικη χειροφρενιά αλλά το αυτοκίνητο δεν είχε την αναμενόμενη και επιθυμητή αντίδραση.edit με ασυνήθιστη παραξενιά
Το Studebaker Avanti του 1963, ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο για την εποχή του, έκρυβε μια απίστευτη λεπτομέρεια στο ντουλαπάκι του (της) συνοδηγού. Ένα σετ αναδιπλούμενου καθρέπτη με θήκες για ρουζ και πούδρες καλλωπισμού! Στα σημερινά φεστιβάλ αντίκας είναι ΤΟ highlight του αυτοκινήτου.
Δείτε το κείμενο και τις φωτό. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ο λόγος? Το χειρόφρενο έπιανε στους μπροστινούς τροχούς . Κάποια στιγμή οι δοκιμαστές τράβηξαν μια ζόρικη χειροφρενιά αλλά το αυτοκίνητο δεν είχε την αναμενόμενη και επιθυμητή αντίδραση.Όπως και σε αρκετά Citroen και πιθανόν και σε άλλα αυτοκίνητα. Αμα είναι γκασμάδες οι 'δοκιμαστές' δέν φταίει το αυτοκίνητο
-
Σίγουρα τα γαλλικά ενοχλούν κάποιους με τον υπερβολικό εξοπλισμό τους .
Θα μπορούσαν να αγοράσουν τα γερμανικά που έχουν πολύ λιγότερα κουμπάκια , γιατί απλά ότι υπάρχει εκτός του τιμονιού , των πενταλ και του λεβιέ , ανήκει στα extras . -
Ρε ζόρι με τα γερμανικά...
-
Δεν θα ελεγα πως το χειροφρενο ειναι σε περιεργη θεση στα ΜΧ-5, αντιθετως μου φανηκε βολικο. Το μονο μειονεκτημα του σαν αμαξι ειναι λιγο , τι λιγο? χαμηλο. Εχω παρατηρησει πως οι συμπλεκτες των γιαπωνεζων εχουν μικρη διαδρομη σε σχεση με τους γερμανους Δεν ξερω αν κατατασετε στα παραξενα χαρακτηριστικα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
ΕΔΙΤ: Τελικά όχι, απλά ειναι παραξενιά του αυτοκινήτου
[]http://images.bidorbuy.co.za/user_images/399/1165399_081111151345_1996_Mazda_MX5_Interior.jpg[]
Στα μκ1, μκ2 το χειρόφρενο βρίσκεται κοντά στο αριστερό κάθισμα ανεξάρτητα που είναι ο οδηγός. Στο μκ3 το χειρόφρενο βρίσκεται κοντά στο δεξί κάθισμα ανεξάρτητα που είναι ο οδηγός. Κουφό?
Παράξενα ή αστεία χαρακτηριστικά αυτοκινήτων