-
@miata_4ever said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:
Ότι λέει το εργοστάσιο στις πιέσεις ακόμα.και διαστάσεις να αλλάξεις οι οποίες θα είναι στα πλαίσια του κατασκευαστή πάλι.
Προχθές στην Toyota που πήγα για μια δουλειά, ρώτησα στο service και μου είπε 34 μπροστά και πίσω με φουλ επιβάτες και πορτ μπαγκαζ.
-
Εγώ βάζω μόνο όσο ακριβώς λέει ο κατασκευαστής στο manual και ανάλογα τον τύπο ελαστικού που φοράω.
-
@vasil said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:
Εγώ βάζω μόνο όσο ακριβώς λέει ο κατασκευαστής στο manual και ανάλογα τον τύπο ελαστικού που φοράω.
Πιο πάνω ανέφερα ότι στο manual δεν αναφέρεται η πίεση με φουλ βάρος παρά μόνο η κανονική, για αυτό κι έκανα την ερώτηση για να μου πείτε τη γνώμη σας.
-
Με συγχωρείς δεν πρόσεξα την ερώτηση. Απάντησα γενικά στο ερώτημα του θέματος που πολλοί λένε γύρω στα 30-32 γενικά (χωρίς να λαμβάνουν υπόψη βάρος, αυτοκίνητο, ελαστικό κλπ)...
-
@nith1717 said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:
Ότι λέει το εργοστάσιο στις πιέσεις ακόμα.και διαστάσεις να αλλάξεις οι οποίες θα είναι στα πλαίσια του κατασκευαστή πάλι.
Προχθές στην Toyota που πήγα για μια δουλειά, ρώτησα στο service και μου είπε 34 μπροστά και πίσω με φουλ επιβάτες και πορτ μπαγκαζ.
Επαλήθευσε το με το ταμπελακι που έχεις ανάμεσα στις δύο πόρτες αριστερες εφόσον μιλάμε για Τογιότα
-
@vasil said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:
Πιο πάνω ανέφερα ότι στο manual δεν αναφέρεται η πίεση με φουλ βάρος παρά μόνο η κανονική, για αυτό κι έκανα την ερώτηση για να μου πείτε τη γνώμη σας.
Για το συγκεκριμένο ερώτημα σου η γνώμη του καθενός δεν είναι απαραίτητα και η σωστή.
άποψη μου είναι να δεις το αυτοκόλλητο ταμπελάκι που έχει ο κατασκευαστής εάν είναι ευρωπαϊκό το αυτοκίνητό σου θα βρίσκεται στο εσωτερικό της τάπας του ρεζερβουάρ.
εκεί έχει εικονίδια που δείχνει όχημα με επιβάτες και αποσκευές και αναγραφει τις ανάλογες πιέσεις. -
Άμα ξαναπάς στη toyota πες τους να μη παραφουσκώνουν τα λάστιχα των πελατώνε,
βάλε αέρα όσο λέει το ταμπελάκι (κρύα) και μην ασχολείσαι.
Το παραφούσκωμα και το ξεφούσκωμα κάνουν ανομοιόμορφη φθορά
-
@a65 said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:
Άμα ξαναπάς στη toyota πες τους να μη παραφουσκώνουν τα λάστιχα των πελατώνε,
βάλε αέρα όσο λέει το ταμπελάκι (κρύα) και μην ασχολείσαι.
Το παραφούσκωμα και το ξεφούσκωμα κάνουν ανομοιόμορφη φθορά
Δεν αναφέρεται ούτε στο manual ούτε στο ταμπελακι. Στο ταμπελακι λέει για άνω των 160χλμ
35-32 και κάτω των 160χλμ 32-29. Δεν λέει πουθενά την πίεση για μεγάλο φορτίο. -
Τότε βάλε τις πιέσεις για μεγάλη ταχύτητα.ειτε με ταχύτητα είτε με φορτίο το ελαστικό ζεσταίνεται.προσωπικα αυτό θα έκανα.
-
Πρώτα από όλα με τι όργανο μετρατε; Έχετε κάποιο αξιόπιστο ώστε αυτό που βλέπετε να είναι και το αληθινό ; Ειδάλλως δεν έχει νόημα η κουβέντα , βάλτε κοντά στο 30 δηλαδή από 27 έως 33 ρεαλιστική τιμή και το αμάξι θα σας πάει στη δουλειά σας.
Μην απαντήσει κανείς ότι τα βουλκανιζατερ έχουν σωστό μετρητή. Δεν έχω βρει βασικά ποτέ βουλκανιζατέρ με σωστό μετρητή . -
Που είναι εκείνες οι εποχές που παίζαμε με τις πιέσεις των ελαστικών για να ρυθμίσουμε την συμπεριφορά του αυτοκινήτου μας, να μην αναφέρω για ρυθμιστές φρένων μπρος πίσω, ζιγλέρ κ,ά
Σήμερα εσείς οι νεολαίοι μόνο με τις ρυθμίσεις του audio και του clima ασχολείστε
«Αχ ΠΑΣΟΚ, ωραία χρόνια»… -
@cson said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:
Πρώτα από όλα με τι όργανο μετρατε; Έχετε κάποιο αξιόπιστο ώστε αυτό που βλέπετε να είναι και το αληθινό ; Ειδάλλως δεν έχει νόημα η κουβέντα , βάλτε κοντά στο 30 δηλαδή από 27 έως 33 ρεαλιστική τιμή και το αμάξι θα σας πάει στη δουλειά σας.
Μην απαντήσει κανείς ότι τα βουλκανιζατερ έχουν σωστό μετρητή. Δεν έχω βρει βασικά ποτέ βουλκανιζατέρ με σωστό μετρητή .Έχω κοντά μου ένα βενζινάδικο που έχει ηλεκτρονικό μετρητή πίεσης ελαστικών και ακούγεται ένας ήχος όταν φτάσει στην επιθυμητή πίεση. Πηγαίνω χρόνια και δεν είχα κάποιο πρόβλημα.
Τώρα, πριν από μήνες αγόρασα ένα Xiaomi Hoto Air compressor και λέω να το δοκιμάσω.
https://m.youtube.com/watch?v=BB-Q4RsYn1I -
Έχω κοντά μου ένα βενζινάδικο που έχει ηλεκτρονικό μετρητή πίεσης ελαστικών
1/ Που είναι? Μόνο στην Καλαμάτα έχω πετύχει ένα BP που έχει τέτοιο.
2/ Ηλεκτρονικός μετρητής δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και σωστά καλιμπραρισμένος. -
@polistas said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:
Έχω κοντά μου ένα βενζινάδικο που έχει ηλεκτρονικό μετρητή πίεσης ελαστικών
1/ Που είναι? Μόνο στην Καλαμάτα έχω πετύχει ένα BP που έχει τέτοιο.
2/ Ηλεκτρονικός μετρητής δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και σωστά καλιμπραρισμένος.ΕΤΕΚΑ κοντά στο νεκροταφείο Δάφνης
-
Περνάω τακτικά από κεί αλλά ουδέποτε έτυχε να μπω σε ΕΤΕΚΑ
-
@polistas said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:
Περνάω τακτικά από κεί αλλά ουδέποτε έτυχε να μπω σε ΕΤΕΚΑ
Μόνο για πίεση ελαστικών πηγαίνω! Ποτέ δεν έχω πάει ΕΤΕΚΑ για βενζίνη. Μόνο v-power βάζω.
-
@106s16 said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:
Που είναι εκείνες οι εποχές που παίζαμε με τις πιέσεις των ελαστικών για να ρυθμίσουμε την συμπεριφορά του αυτοκινήτου μας, να μην αναφέρω για ρυθμιστές φρένων μπρος πίσω, ζιγλέρ κ,ά
Σήμερα εσείς οι νεολαίοι μόνο με τις ρυθμίσεις του audio και του clima ασχολείστε
«Αχ ΠΑΣΟΚ, ωραία χρόνια»…Χαχαχα κλαίω τι μου θύμισες...ακόμα και τα πατήματα από στάση άλλη πίεση του οδηγού άλλη του συνοδηγού...τώρα dsg και φουμαρα...
-
Το καλοκαίρι με τους δρόμους να καίνε τα ελαστικά "σφυρίζουν" όπως το φθινόπωρο σε δρόμους με νερό. Τελικά ισχύει ότι σε τέτοιες θερμοκρασίες θα πρέπει να μην έχουμε τέρμα φουσκωμένα τα λάστιχα (όπως δηλαδή κάνουμε και το χειμώνα); Η είναι μύθος; Έχω ακούσει επίσης ότι επηρεάζεται και το φρενάρισμα...
-
@pp said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:
Αξιόπιστο όργανο μέτρησης της πίεσης, υπάρχει?
Eγω εχω αγορασει μια τρομπα που συνδεεται με τον αναπτηρα του αυτοκινητου με αστειο κοστος (κατω απο 20 ευρω) και ειναι ο,τι πιο αξιοπιστο υπαρχει, καμια σχεση με βενζιναδικα, συνεργεια ή ακομα και πολλα βουλκανιζατερ. Σε συγκρισεις με εκει που.παω για ευθυγραμμιση που ειναι το μονο μηχανημα που εμπιστευομουν πραγματικα, δεν υπαρχει ουτε μισο psi αποκλιση.
Μ'αυτο λοιπον το μηχανηματακι φουσκωνω τα λαστιχα μια φορα το μηνα στα αυτοκινητα μου εδω κι 1,5 χρονο και εχω το κεφαλι μου ησυχο.
Και για οσους αναρωτιουνται ποιο ειναι αυτο το μηχανημα, προκειται για το πιο δημοφιλες (κιτρινου χρωματος) προιον που βγαινει στη γνωστη πλατφορμα συγκρισης τιμων αν πατησετε τον ορο "τρομπα αυτοκινητου". -
Στο Skroutz πάντως, δεν μου βγάζει πρώτο κανένα κίτρινο.
Επειδή(ς) έχω χρησιμοποιήσει 5-6 από τα φθηνά, που έχουν σωλήνα επενδυμένη με «κάλτσα», την έχω πατήσει δυό φορές, να κοπεί ο σωλήνας εκεί που μπαίνει στο μηχάνημα.
Προφανώς το λάστιχο είναι ποιότητας κούκουρούκου, και λόγω θερμοκρασίας όταν φουσκώνεις, κόβεται.
Πιέσεις ελαστικών: 32/30?