-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Χλωμό το βλέπω για V8too heavy
-
Το πρόβλημα του V8 δε νομίζω να είναι το βάρος αλλα οι διαστάσεις του, πολύ χλωμό να χωράει εγκάρσια στο A3
-
Θα είναι πιο ενισχυμένο το πλαίσιο σε σχέση με το απλό Α3?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Θα είναι πιο ενισχυμένο το πλαίσιο σε σχέση με το απλό Α3?Του RS4/420PS πάντως δεν είναι ενισχυμένο, σε σχέση με του 1,6/102PS
-
Σιγουρο ειναι αυτο??Μηπως υπαρχουν μικρες αλλαγες?
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Θα είναι πιο ενισχυμένο το πλαίσιο σε σχέση με το απλό Α3?
Του RS4/420PS πάντως δεν είναι ενισχυμένο, σε σχέση με του 1,6/102PS
Γι αυτό ρωτάω και για το Α3.. Θυμάμαι ότι κάπου το είχα διαβάσει αυτό για το πλαίσιου του RS4, υπάρχει κάποια πηγή όμως επειδή δεν βρίσκω τώρα το άρθρο?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Σιγουρο ειναι αυτο??Μηπως υπαρχουν μικρες αλλαγες?Nαι, το πλαίσιο του RS4 είναι το ίδιο με των λοιπών Α4 -ακόμα και του 8V (!),
χωρίς ενισχύσεις.Μπορεί κάτι παρόμοιο να συμβεί και στην περίπτωση του A3/RS3.
-
Παίζει αλήθεια σοβαρά να βάλουν τον V8?
Δύσκολο το βλέπω αλλά αν γίνει... -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Παίζει αλήθεια σοβαρά να βάλουν τον V8?Χλωμό το βλέπω
...αλλά αν γίνει...
...θα μιλάμε για 'killer'
-
Ελπίζω πάντως ότι μοτέρ και να του βάλουν μην το δούμε μελλοντικά και σε κανένα fabia.....
-
technik
kostis20 έγραψε:
Σιγουρο ειναι αυτο??Μηπως υπαρχουν μικρες αλλαγες?Nαι, το πλαίσιο του RS4 είναι το ίδιο με των λοιπών Α4 -ακόμα και του 8V (!),
Aπλα το λεω αυτο γιατι για παραδειγμα στο rs4 σιγουρα εχουν αλλαξει ,κοψει μαλλον,τα πισω φτερα βαζοντας μεγαλυτερα.Παντως αυτο λεει πολλα για τα πλαισια των audi αν απο τους 100 το πας στους 400+ φτιαχνοντας ενα φανταστικο αυτοκινητο τοτε μπραβο!
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
technikkostis20 έγραψε:
Aπλα το λεω αυτο γιατι για παραδειγμα στο rs4 σιγουρα εχουν αλλαξει ,κοψει μαλλον,τα πισω φτερα βαζοντας μεγαλυτερα.Παντως αυτο λεει πολλα για τα πλαισια των audi αν απο τους 100 το πας στους 400+ φτιαχνοντας ενα φανταστικο αυτοκινητο τοτε μπραβο!
Ακριβώς Αυτό δείχνει ότι το Α4 (ακόμα και το ταπεινό 8V με τους 102 ίππους),
κρύβει ένα εξαιρετικό πλαίσιο, το οποίο μπορεί να ανταπεξέλθει αξιοπρεπέστατα ακόμα και κάτω από 420 άλογα.Κάτι παρόμοιο, είμαι σίγουρος ότι ισχύει και για το πολύ καλό πλαίσιο των Golf/A3
-
Δε ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό...λένε ότι είναι το RS3:
Πηγή: http://www.germancarblog.com/2010/02/au ... -wild.html
-
μπορω να εχω ενα απο δαυτα, και ας μη ξερω τι ειναι?
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Nαι, το πλαίσιο του RS4 είναι το ίδιο με των λοιπών Α4 -ακόμα και του 8V (!),
To πλαισιο να εχει την ιδια στρεπτικη ακαμψια με του απλου Α4?
ΑΠΟ και ΚΛΕΙΕΤΑΙ
Δεν υπαρχει τετοια περιπτωση ακομα και η ιδια η Audi να υποστηριζει δημοσιως
το αντιθετο...
Ειναι σαφως πολυ πιο ενισχυμενο σε σημεια-συνδεσμους οπου τα φορτια ειναι μεγαλυτερα,
με περισσοτερες συγκολησεις, μεταλλικα μερη και ισως διαφορετικο τυπο-συνθηκες 'ραψιματος' σε αυτα...Το θεμα ειναι αν θα βγει RS3 στην τωρινη πλατφορμα ή στην επομενη, οπως εικαζεται με τον
καταπληκτικο 2.5λιτρο 5κυλινδρο του ΤΤ-RS... -
το τωρινο Α3 παει προς τον ταφο, ειναι 7 ετων πλεον.. το πιο πιθανο ειναι να δουμε τον 2.5 αρη καποια στιγμη σε επομενο s3 προς 2014-5 θα ελεγα
αν ηταν να βγει rs3 θα εβγαινε ως 'συλλεκτικο' νομιζω, δεν εχει νοημα να βγει ενα τοσο γρηγορο αυτοκινητο σε αυτη τη κατηγορια σε μαζικη παραγωγη αφου το κοστος θα ειναι απο αλλο πλανητη (δε νομιζω το ttrs να σπαει ταμεια) και το μοντελο γενικα παει προς αντικατασταση
θα μπορουσαν να το βγαλουν για να βουλωσουν διαφορες αλλες εταιρειες που νομιζουν οτι βγαζουν ζμπορ αυτοκινητα επειδη εφτασαν επιτελους τα 250 και 300 αλογα αλλα εμπορικη επιτυχια δε γινεται να εχει
βεβαια ολα αυτα ειναι υποθεσεις που βγαζω απ'το κωλο μου, αλλα μου φαινονται απολυτως λογικα
-
τι φλωρικα πραματα ειναι αυτά εγω κανενα τετοιο περιμενα
εχει και το ιδιο χρωμα με το μαγιο της γκομενας στο avatar μου
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Nαι, το πλαίσιο του RS4 είναι το ίδιο με των λοιπών Α4 -ακόμα και του 8V (!),
To πλαισιο να εχει την ιδια στρεπτικη ακαμψια με του απλου Α4?
ΑΠΟ και ΚΛΕΙΕΤΑΙ
Δεν υπαρχει τετοια περιπτωση ακομα και η ιδια η Audi να υποστηριζει δημοσιως
το αντιθετο...
Ειναι σαφως πολυ πιο ενισχυμενο σε σημεια-συνδεσμους οπου τα φορτια ειναι μεγαλυτερα,
με περισσοτερες συγκολησεις, μεταλλικα μερη και ισως διαφορετικο τυπο-συνθηκες 'ραψιματος' σε αυτα...Το θεμα ειναι αν θα βγει RS3 στην τωρινη πλατφορμα ή στην επομενη, οπως εικαζεται με τον
καταπληκτικο 2.5λιτρο 5κυλινδρο του ΤΤ-RS...έχεις κάτι στα χέρια σου ή απλά θεωρείς λογικά ότι έτσι είναι... στο λέω γιατί παλαιότερα κι εγώ είχα ανάλογη πεποίθηση για πολλά γρήγορα και τελικά αποδείχθηκε το αντίθετο...
πέραν των φανερών διαφορών σε εξαρτήματα της ανάρτησης(π.χ. αντιστρεπτικές ή ημιαξόνια) και της αλλαγής συνδέσεων του βαρύτερου κινητήρα και τα πολλά περιφερειακά λοιπά δεν πιστεύω ότι έχει την παραμικρή διαφορά από το απλό... έτσι και το Α3 με το S3... έτσι και πολλά Mercedes-Benz AMG και πάει λέγοντας. Ούτε το S6 με τον V10 δεν έχει διαφορές στο πλαίσιο του... κι αυτό το γνωρίζω από γδύσιμο λόγο τράκας σε φιλικό συνεργείο, που, έκπληκτος εγώ, έβλεπα τις διαφορές μόνο στα παραφερνάλια...
πριν όμως καταλήξουμε, ας το ψάξουμε επίσημα.
-
venga, δεν τα λες και διαφορετικα στην μουρη παντως. Τα βασικα ειναι εκει.
Περνας απο τον ... μαστορα και στο φτιανει -
@Vellerefontis
Τα ιδια ακριβως ανεφεραν παλαιοτερα καποιοι με σιγουρια για την M3 E46, οτι ειναι ακριβως το ιδιο πλαισιο χωρις καμμια διαφοροποιηση-extra ενισχυσεις για να δεχτει το βαρυτερο μοτερ αλλα και τις υψηλοτερες δυναμεις-πιεσεις που θα ασκουνται.
Ψαχνοντας σε καποια forum, διαβασα για καποιο μηχανικο ο οποιος αναλαμβανε μετατροπες απο 3αρες κουπε σε M3, ο οποιος χωρις να διακρινει εμφανισιακα καποια διαφορα σε γυμνα πλαισια, πριν τοποθετησει τα εξαρτηματα απο τροπετο, ειχε την δυνατοτητα να ζυγισει και το πλαισιο μιας 316ci αλλα και εχοντας ζυγισει αντιστοιχα ενα γυμνο πλαισιο εργοστασιακης Μ3 , λιγο πριν προβει ο ιδιος σε περαιτερω ενισχυσεις για τοποθετηση του V10 της Μ5 Ε60 ( ), διαπιστωσε διαφορα βαρους +100 περιπου κιλων...
Περα απο την ιστοριουλα που μπορει να σου φανει μουσι, αλλα ειναι υπαρκτη, δεν νοειται
ενα πλαισιο το οποιο δεχεται μια αυξηση βαρους απο μοτερ μονο της ταξης του 20-25%
αλλα και απο παραλληλη αυξηση των ισχυροτερων δυναμεων που ασκουνται κατα τον διαμηκη αλλα και εγκαρσιο αξονα, να ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο χωρις καμμια απολυτως ενισχυση, ειναι τεχνικα αδυνατο.
AUDI RS3...