-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
..δεν νοειται
ενα πλαισιο το οποιο δεχεται μια αυξηση βαρους απο μοτερ μονο της ταξης του 20-25%
αλλα και απο παραλληλη αυξηση των ισχυροτερων δυναμεων που ασκουνται κατα τον διαμηκη αλλα και εγκαρσιο αξονα, να ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο χωρις καμμια απολυτως ενισχυση, ειναι τεχνικα αδυνατο.Αν κάνεις το ανάποδο, βάλεις σε μια Μ3 πχ τον κινητήρα 1.6 θα έχεις καταφέρει κάτι 'τεχνικά αδύνατο'?
Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά, μπορεί να είναι ακριβώς ίδια τα πλαίσια σε A4, RS4 μπορεί και όχι. Τα 'διάβασα κάτι που είπε κάποιος σε ένα φόρουμ για κάτι' δεν είναι και πολύ αξιόπιστα.
-
@Vellerefontis
Τα ιδια ακριβως ανεφεραν παλαιοτερα καποιοι με σιγουρια για την M3 E46, οτι ειναι ακριβως το ιδιο πλαισιο χωρις καμμια διαφοροποιηση-extra ενισχυσεις για να δεχτει το βαρυτερο μοτερ αλλα και τις υψηλοτερες δυναμεις-πιεσεις που θα ασκουνται.
Ψαχνοντας σε καποια forum, διαβασα για καποιο μηχανικο ο οποιος αναλαμβανε μετατροπες απο 3αρες κουπε σε M3, ο οποιος χωρις να διακρινει εμφανισιακα καποια διαφορα σε γυμνα πλαισια, πριν τοποθετησει τα εξαρτηματα απο τροπετο, ειχε την δυνατοτητα να ζυγισει και το πλαισιο μιας 316ci αλλα και εχοντας ζυγισει αντιστοιχα ενα γυμνο πλαισιο εργοστασιακης Μ3 , λιγο πριν προβει ο ιδιος σε περαιτερω ενισχυσεις για τοποθετηση του V10 της Μ5 Ε60 ( ), διαπιστωσε διαφορα βαρους +100 περιπου κιλων...
Περα απο την ιστοριουλα που μπορει να σου φανει μουσι, αλλα ειναι υπαρκτη, δεν νοειται
ενα πλαισιο το οποιο δεχεται μια αυξηση βαρους απο μοτερ μονο της ταξης του 20-25%
αλλα και απο παραλληλη αυξηση των ισχυροτερων δυναμεων που ασκουνται κατα τον διαμηκη αλλα και εγκαρσιο αξονα, να ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο χωρις καμμια απολυτως ενισχυση, ειναι τεχνικα αδυνατο.ναι.
λογικό το παράδειγμά σου και το σκεπτικό σου αλλά πάλι επιμένω ότι αν δε βρούμε επίσημα στοιχεία παραμένω με την εντύπωση ότι όταν σπαταλάει μέχρι και 6 ολόκληρα χρόνια ένας κατασκευαστής και φυσικά έχει προβλέψει/ γνωρίζει τι κινητήρες θα βάλει, έχει ενσωματώσει όποιες τυχόν ενισχύσεις μπορεί να χρειάζεται το πλαίσιο και παίζει με τα παραφερνάλια, φέρνοντας στο κοινό το αποτέλεσμα που θέλει (ας πούμε σαν παράδειγμα το υποπλαίσιο του γκολφ σειρά 5 που δέχτηκε αλουμινένιο μετά με αλουμινένια ψαλίδια...)
και μην επηρεάζεσαι από τα Ιαπωνέζικα τσόφλια, τύπου Lancer, που το ενίσχυσαν για πολλούς και διάφορους λόγους μεταξύ των οποίων το γεγονός ότι είχαν τρέξει σε αγώνες, ότι κάνανε homologation, ότι έγινε EVO μέσα στην ζωή του(κύκλο)... και άλλα.
όσο για την BMW κάποια από τα 100 κιλά μπορεί αν προήλθαν κι από σοβαρή μόνωση του πλαισίου, κάτι που επιβάλλεται λόγο των πρόσθετων επιδόσεων και της αύξησης της τελικής ταχύτητας... άλλα λίγα από το καπό, τα φτερά που είναι πιο μπόλικα και πάει λέγοντας. Αλλά επειδή δεν γνωρίζω δεν μιλάω για το Μ3...
το δικό μου ας πούμε έχει σε πολλά σημεία/ επιφάνειες κολλημένα φύλλα μόνωσης, αντικραδασμικά δηλαδή, όπως και ηχομόνωσης στα μπροστά φτερά, τα οποία είναι γεμάτα με αφρώδες υλικό άλλου τύπου και έτσι το αυτοκίνητο σιγά σιγά μαζεύει τα κιλά του, πέραν των επιπλέων μηχανολογικών φορτίων.
τα ψάχνουμε και βλέπουμε.
-
δεν ξερω τι γινεται πλεον , αλλα βελλερεφοντη θελω να μου πεις γιατι εχω μεινει με αυτη την εντυπωση
η πορτα του προηγουμενου s3 ειχε το ιδιο παχος με αυτη του προηγουμενου Α3?
το προηγουμενο που βασιζοταν σε ενα πολυ μετριο πλαισιο σε σχεση με το τωρινο δεν ειχε ενισχυσεις?εσυ το ειχες μετρησει βουβαλι..
-
Περα απο την ιστοριουλα που μπορει να σου φανει μουσι, αλλα ειναι υπαρκτη, δεν νοειται
αλλα και απο παραλληλη αυξηση των ισχυροτερων δυναμεων που ασκουνται κατα τον διαμηκη αλλα και εγκαρσιο αξονα, να ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο χωρις καμμια απολυτως ενισχυση, ειναι τεχνικα αδυνατο.Όταν λες ίδιο, εννοείς σχεδιαστικά?
Γιατί μπορεί να φαίνεται ίδιο αλλά αν έχει χρησιμοποιηθεί χάλυβας υψηλότερης αντοχής, ο οποίος έχει ναι μεν το ίδιο βάρος, αλλά καλύτερες αντοχές, τότε θεωρητικά είναι δυνατόν να είναι εμφανισιακά και σε βάρος το ίδιο, αλλά από πλευράς αντοχής να είναι αλλού.
Το φαινόμενο εμφανίζεται σε ρέπλικες αυτοκινήτων του 60 και 70 ή και παλαιότερα όπου σήμερα παίρνεις ένα σωληνωτό ως επί το πλείστον πλαίσιο ίδιο με το ορίτζιναλ, αλλά μεγαλύτερων αντοχών από αυτό ακριβώς γιατί το ορίτζιναλ είναι από κοινό χάλυβα, ενώ το σύγχρονο, αν και ρέπλικα, είναι από High strength steel alloys τα οποία είτε δεν υπήρχαν τότε, είτε δεν χρησιμοποιήθηκαν. -
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
το δικό μου ας πούμε έχει σε πολλά σημεία/ επιφάνειες κολλημένα φύλλα μόνωσης, αντικραδασμικά δηλαδή, όπως και ηχομόνωσης στα μπροστά φτερά, τα οποία είναι γεμάτα με αφρώδες υλικό άλλου τύπου και έτσι το αυτοκίνητο σιγά σιγά μαζεύει τα κιλά του, πέραν των επιπλέων μηχανολογικών φορτίων.
αυτο το γκρι φελιζολ δεν το εχουν αλλα γκολφοειδη?
ειναι λιγο αστειο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δεν ξερω τι γινεται πλεον , αλλα βελλερεφοντη θελω να μου πεις γιατι εχω μεινει με αυτη την εντυπωσηη πορτα του προηγουμενου s3 ειχε το ιδιο παχος με αυτη του προηγουμενου Α3?
το προηγουμενο που βασιζοταν σε ενα πολυ μετριο πλαισιο σε σχεση με το τωρινο δεν ειχε ενισχυσεις?εσυ το ειχες μετρησει βουβαλι..
το Α3 1.6 της μητέρας μου, ζύγιζε 1090 κιλά ακριβώς, το S3 του γιόκα 1600 περίπου!
σας το εξήγησα επαγγελματικά, στην βιομηχανία το κόστος ενός engineering afterthought είναι πολύ μεγαλύτερο κι από το να υπερβάλλεις εξ αρχής, κατά την διάρκεια της εξέλιξης και τελικά να φτιάξεις ένα πλάισιο που είναι λίγο πιο δυνατό από ότι ποτέ χρειαστείς... πολλές φορές μάλιστα, μπορεί να έχεις προβλέψει κάποια πράγματα και μετά να μην τα εκμεταλλεύεσαι λόγο κόστους εξέλιξης των πρόσθετων μερών(ένας κινητήρας δυνατότερος π.χ.) πόσο μάλλον ενός άλλου ολόκληρου πλαισίου! Τα τετραθέσια κάμπριο Α4, ΜΒ έχουν τεράστια διαφορά τιμής όχι λόγο ψώνιου αλλά λόγο κόστους των επιμέρους αλλαγών των μερών τους και της παραγωγής τους...
επίσης το παράδειγμα των sound deadening υλικών δεν ήταν τυχαία αφού ως γνήσιος φοιτητής κι εγώ, είχα πειράξει το ηχοσύστημα στο δικό μου Golf Cabriolet και είχα βοηθήσει φίλο φίλου μου με ένα Golf GTi Mk2 το οποίο το ζυγίσαμε περίπου μισό τόνο παραπάνω μετά τις αλλαγές και τα 150κιλά εξ αυτών ήταν τα αυτοκόλλητα φύλλα που είχαμε βάλει σχεδόν παντού! Η πόρτα ήταν απίστευτα βαριά για ένα ταπεινό γκολφ! έκλεινε σαν θωρηκτό και οι μεντεσέδες κρεμάσανε μετά από καιρό...
-
αυτο το γκρι φελιζολ δεν το εχουν αλλα γκολφοειδη?
ειναι λιγο αστειο
όχι δεν είναι αστείο, άνοιξε την πόρτα σου και θα δεις μεταξύ φτερού και πλαισίου ένα γκρι πράμα... το ειδικό βάρος του αλλάζει ανάλογα με το τι καλείτε να κάνει σε κάθε μοντέλο... σε μερικά δε, δεν υπάρχει καν! Στο πάτωμα του πορτ μπαγκάζ και των πίσω φτερών βάζουν έξτρα ηχομόνωση λόγο εξάτμισης, λόγο ταχύτητας κλπ, άνοιξε να τα δείς, βαριά, μα πολύ βαριά φύλλα αυτοκόλλητα, σαν πίσσα συμπιεσμένη...
θα σου φέρω λίγο τέτοιο υλικό να το σηκώσεις και θα καταλάβεις!
πότε θα πάμε για καφέ με τον Κάβουρα? είχαμε πει μες την βδομάδα! περνάει...
-
οποτε θετε τι λετε για αυριο ή σαββατο?
τα εχω δει ολα αυτα τα μονωτικα
βεβαια some say οτι δεν ακους τιποτα απο τον κινητηρα και το αυτοκινητο ειναι αποστειρωμενο και για αυτο
στο TTS ομως ο θορυβος υπαρχει
-
οποτε θετε τι λετε για αυριο ή σαββατο?τα εχω δει ολα αυτα τα μονωτικα
βεβαια some say οτι δεν ακους τιποτα απο τον κινητηρα και το αυτοκινητο ειναι αποστειρωμενο και για αυτο
και σήμερα μπορούσα αν και in short time αλλά ας πούμε αύριο καλύτερα φίλε...
θα πάρω τον Καβ και μιλάμε...
το TTS έχει μπόλικο αλουμίνιο, το οποίο χαίρεται ιδιαιτέρως με συντονισμούς και κάνει τον οδηγό του υπερήφανο! για τις κλ@νιες που βγάζει όταν αλλάζει ταχύτητα το DSG!
που να ακούσεις laser welded titanium exhaust system της Porsche πως κάνει!
-
@vellerefontis
Οταν αναφερθηκα στην Μ3 και ειπα πλαισιο, εννοουσα ΓΥΜΝΟ κουφαρι, χωρις πορτες καπω-μονωση. Σκετος ο μεταλλικος σκελετος.@dstou
Ναι, εννοω το σχημα. Ειναι εμφανισιακα το ιδιο, αλλα το ζουμι και απορια παραλληλα ειναι
εκει που εστιαζεις ακριβως, και βεβαια πιστευω οτι δεν υπαρχει περιπτωση το τελικο αποτελεσμα ακαμψιας-βαρους πλαισιου να ειναι το ιδιο, για το A4 1.8tfsi πχ με το RS4. Στην διαδικασια (ποσοτητα?) συγκολησεων, σε τυχον προσθηκη μεταλλικων ελασματων, ακομα και ενδεχομενη διαφοροποιηση, στην ποιοτητα-μιγμα διελασης για τις ενωσεις τμηματων πλαισιου. -
οποτε θετε τι λετε για αυριο ή σαββατο?
τα εχω δει ολα αυτα τα μονωτικα
και σήμερα μπορούσα αν και in short time αλλά ας πούμε αύριο καλύτερα φίλε...
θα πάρω τον Καβ και μιλάμε...
το TTS έχει μπόλικο αλουμίνιο, το οποίο χαίρεται ιδιαιτέρως με συντονισμούς και κάνει τον οδηγό του υπερήφανο! για τις κλ@νιες που βγάζει όταν αλλάζει ταχύτητα το DSG!
που να ακούσεις laser welded titanium exhaust system της Porsche πως κάνει!
καλα το ττσ εχει και πιο ελευθερη εξατμιση για αυτο γινεται αυτος ο χαμος
και το dsg αν δε σε ενδιαφερουν οι βελτιωσεις τα σπαει
θα βαλω καποια στιγμη φωτο απο αυτο που αγορασε μια γνωστη μου, ειναι λευκο με τις ανθρακι ζαντες τους rs4 (19')
οπως ηθελα καποτε να παρω το s3 μουτο αυτοκινητο ειναι
καιρο ειχα να ζηλεψω ετσι@vellerefontis
Οταν αναφερθηκα στην Μ3 και ειπα πλαισιο, εννοουσα ΓΥΜΝΟ κουφαρι, χωρις πορτες καπω-μονωση. Σκετος ο μεταλλικος σκελετος.@dstou
Ναι, εννοω το σχημα. Ειναι εμφανισιακα το ιδιο, αλλα το ζουμι και απορια παραλληλα ειναι
εκει που εστιαζεις ακριβως, και βεβαια πιστευω οτι δεν υπαρχει περιπτωση το τελικο αποτελεσμα ακαμψιας-βαρους πλαισιου να ειναι το ιδιο, για το A4 1.8tfsi πχ με το RS4. Στην διαδικασια (ποσοτητα?) συγκολησεων, σε τυχον προσθηκη μεταλλικων ελασματων, ακομα και ενδεχομενη διαφοροποιηση, στην ποιοτητα-μιγμα διελασης για τις ενωσεις τμηματων πλαισιου.ελα κι εσυ αν κανονισουμε καφε
-
@Qsis
Πειτε ωρα, μερα , περιοχη...
Αν ειναι αργα απογευματακι, θα ερθω. -
@vellerefontis
Οταν αναφερθηκα στην Μ3 και ειπα πλαισιο, εννοουσα ΓΥΜΝΟ κουφαρι, χωρις πορτες καπω-μονωση. Σκετος ο μεταλλικος σκελετος.βρε θα με αποτρελάνεις εσύ! δεν γίνεται να αφαιρέσεις τις μονώσεις που λέω που να είσαι ο ζούπερμαν!
έχουν και βαφή τις περισσότερες φορές πάνω τους...
τσπ
καλό απόγευμα...
-
@vellerefontis
Οταν αναφερθηκα στην Μ3 και ειπα πλαισιο, εννοουσα ΓΥΜΝΟ κουφαρι, χωρις πορτες καπω-μονωση. Σκετος ο μεταλλικος σκελετος.βρε θα με αποτρελάνεις εσύ! δεν γίνεται να αφαιρέσεις τις μονώσεις που λέω που να είσαι ο ζούπερμαν!
έχουν και βαφή τις περισσότερες φορές πάνω τους...
τσπ
καλό απόγευμα...
Aυτες που αφαιρουνται, ειναι εμφανεις και δεν εχουν χρωμα...Επειδη ειπες πριν για ελαφρυτερο καπω πχ (που εχει οντως η M3), ειπα οτι ηταν σκετο το πλαισιο...
-
http://www.audi.de/de/brand/de/neuwagen ... tback.html
ΗΡΘΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ -
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
http://www.audi.de/de/brand/de/neuwagen/a3/rs_3_sportback.html
ΗΡΘΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΚαι στα 70.000 θα είναι ευκαιρία
...Ελλάδα ρε γμτ!
Ένα 70άρι θα κάνει...θα το δείτε
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
http://www.audi.de/de/brand/de/neuwagen/a3/rs_3_sportback.html
ΗΡΘΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΚαι στα 70.000 θα είναι ευκαιρία
...Ελλάδα ρε γμτ!
Ένα 70άρι θα κάνει...θα το δείτε
Μην κακομελετάς , πάω να ψήσω τον αδερφό μου να ακυρώσει το Α1 και το πατέρα μου να δώσει την 320
-
Να τους πεις κι ότι με 70.000 ευρώ βρίσκουν από μτχ F360 modena μέχρι και Μ3
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Να τους πεις κι ότι με 70.000 ευρώ βρίσκουν από μτχ F360 modena μέχρι και Μ3Με τι συντήρηση το 1ο και το 2ο?
Άσε που τους κάνει και πλάκα το RS -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Να τους πεις κι ότι με 70.000 ευρώ βρίσκουν από μτχ F360 modena μέχρι και Μ3
Με τι συντήρηση το 1ο και το 2ο?
Άσε που τους κάνει και πλάκα το RSΚαλά κουβέντα να γίνεται. Πιστεύεις ότι όποιος αγοράζει modena έχει υπολογίσει τη συντήρηση?
Το RS? Απέναντι σε Μ3?
AUDI RS3...