-
Ο χρήστης renmeg έγραψε:
Από την άλλη μεριά αν ( κτυπα ξύλο, μακριά από εμας, φτου φτου ) εμπλακεί κάποιος σε ατύχημα σε ποιό αυτοκίνητο θα προτιμούσε να ήταν αυτός και τα παιδιά του πάντα με ζώνες ασφαλείας ;
rx8 ή cx7
clk350 ή ml 350
911 ή cayenne
celica ή landcruizer( συγκρίνω χαμηλα με ψηλα αυτοκίνητα)
Επίσης και κατά την γνώμη μου πάντα τι σχέση έχουν τα αμερικάνικα αυτοκίνητα και οι έρευνες τους με τα ευρωπαικά και γιαπωνέζικα;
-
Η υπεραπλούστευση και οι γενικεύσεις δεν δείχνουν τίποτα. Εστιάζεις στο θέμα της παθητικής ασφάλειας σε περίπτωση σύγκρουσης και συμπεραίνεις ότι τα 'ψηλα' είναι ασφαλέστερα από τα 'χαμηλά'..Μακάρι να μπορούσαν να πουν το ίδιο και οι ιδιοκτήτες του NAVARA (ακόμα και μετά τον επαναπρογραμματισμό των Α/Β). Και με την ίδια λογική, βάρδα μη στουκάρεις πάνω σε Scania ή Kenworth...
-
Ευρωπαϊκά-γιαπωνέζικα vs αμερικάνικα? Μην τρελαθούμε κιόλας. Που φτιαχνόταν η 1η γενιά ML? Τα Maverick με βάση ποια αγορά είχαν κατασκευαστεί/σχεδιαστεί?
-
Το ζητούμενο στο thread δεν είναι μόνο η παθητική, αλλά και η ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ασφάλεια των SUVλακίων -και η οποία αποτελει αντικείμενο συζήτησης.
-
-
Disroulios , υπεραπλουστεύω , γενικεύω ή εστιάζω , με μπλέκεις
-
Η παθητική ασφάλεια δεν είναι **ένας **από τους βασικούς λόγους επιλογής αυτοκινητου;
-
Ας μιλήσουμε για ενεργητική ασφάλεια. Εχει διαβάσει κάποιος αρνητικά σχόλια για την ενεργητική ασφάλεια μιας cayenne, ml, Χ3,5,6 κλπ, tuareg, allroad και για να μην αναφέρω μόνο τα ακριβά ένός rav4, crv, tiguan, antara, cx7 κλπ κλπ κλπ; Εκτός αν νομίζει κάποιος ότι επειδή πηρε την τζιπούρα των 100+χιλιάδων μπορεί να ανέβει στον Ολυμπο ή να κοντραρει evo ή να πηγαίνει με 250. Εδώ φταίει η ενεργητική του suv ή η παθητική του ανεγκέφαλου οδηγού; Τελικά πόσα από τα αυτοκίνητα που πωλούνται σήμερα δεν πλησιάζουν καν την οδηγική συμπεριφορά ενός suv;
-
Και φυσικά βάρδα μην τρακάρει κάποιος με scania. Δεν καταλαβαίνω διαφωνείς κάπου, μήπως όταν τρακάρει κάποιος επιλέγει το μέγεθος του οχήματος που θα τρακάρει;
-
Μήπως έχεις να μου προτείνεις κάποιο αμερικάνικο suv ανταγωνιστικό των ευρωπαικών - γιαπωνέζικων και όχι κάποιο ευρωπαικό που σχεδιάζεται για να πουλήσει **και **στην Αμερική;
-
-
Πάντως μπορώ να καταθέσω το εξής: με το CX-7 που έχω τώρα μπαίνω, χωρίς να ανησυχώ στο παραμικρό, σε στροφές με 120-140 χλμ, στις οποίες με το alfa romeo που είχα πριν έμπαινα με 80-90 και κάνοντας το σταυρό μου ! ... και το alfa romeo δεν φημίζεται για μαλακές αναρτήσεις !
-
Ο χρήστης renmeg έγραψε:
- Η παθητική ασφάλεια δεν είναι **ένας **από τους βασικούς λόγους επιλογής αυτοκινητου;
Μα φυσικά (για μένα, τουλάχιστον) (αλλά πές το και σε αυτούς που έχουν μια 147...)
- Ας μιλήσουμε για ενεργητική ασφάλεια. Εχει διαβάσει κάποιος αρνητικά σχόλια για την ενεργητική ασφάλεια μιας cayenne, ml, Χ3,5,6 κλπ, tuareg, allroad και για να μην αναφέρω μόνο τα ακριβά ένός rav4, crv, tiguan, antara, cx7 κλπ κλπ κλπ; Εκτός αν νομίζει κάποιος ότι επειδή πηρε την τζιπούρα των 100+χιλιάδων μπορεί να ανέβει στον Ολυμπο ή να κοντραρει evo ή να πηγαίνει με 250. Εδώ φταίει η ενεργητική του suv ή η παθητική του ανεγκέφαλου οδηγού; Τελικά πόσα από τα αυτοκίνητα που πωλούνται σήμερα δεν πλησιάζουν καν την οδηγική συμπεριφορά ενός suv;
Συγνώμη, εδώ σ' έχασα.
- Και φυσικά βάρδα μην τρακάρει κάποιος με scania. Δεν καταλαβαίνω διαφωνείς κάπου, μήπως όταν τρακάρει κάποιος επιλέγει το μέγεθος του οχήματος που θα τρακάρει;
Οχι. Εσύ το τοποθέτησες στην αντιπαράθεση/σύγκρουση 'ψηλών' vs 'χαμηλών'.
- Μήπως έχεις να μου προτείνεις κάποιο αμερικάνικο suv ανταγωνιστικό των ευρωπαικών - γιαπωνέζικων και όχι κάποιο ευρωπαικό που σχεδιάζεται για να πουλήσει **και **στην Αμερική;[/quote]
Τα δύο παραδείγματα που ανέφερα αφορούσαν κατ'αρχήν την αμερικανική αγορά -γι αυτό και κατασκευάζονταν εκεί. Θα συμφωνήσω με σένα, στο ότι η έννοια του premium SUV για τους αμερικανούς κατασκευαστές είναι διαφορετική.
Στο προηγούμενο σου post έγραφες:
Επίσης και κατά την γνώμη μου πάντα τι σχέση έχουν τα αμερικάνικα αυτοκίνητα και οι έρευνες τους με τα ευρωπαικά και γιαπωνέζικα;
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, αναφερόσον γενικά στην αμερικάνινή αυτοκινητοβιομηχανία και όχι μόνο στα SUVλάκια. Αν είναι έτσι, σε παραπέμπω σε πολύ πιο ενημερωμένους από εμένα:
viewtopic.php?f=15&t=32952&st=0&sk=t&sd=aΤέλος, για να μην παρεξηγούμαστε: ουσιαστική διαφωνία δεν έχουμε
Υπάρχουν καλοστημένα SUV, όπως και οχήματα 'δρόμου' με μέτρια οδηγική συμπεριφορά. Και σίγουρα εναπόκειται στον οδηγό η γνώση των ορίων και δυνατοτήτων, τόσο το ίδιου, όσο και του οχήματος.
Φιλικά -
Φίλε dirtoulios γιατί τόσο μένος ενάντια στα SUVλάκια??? μια χαρά αμαξάκια είναι και κάνουν και το κάτι παραπάνω από το κοινά...
Μετά από 7 χρόνια με civic vti '94 πήγα σε impreza '01 για 4 χρόνια, και τώρα σε outlander '06 το οποίο έχω ακόμη για εκτός τοιχών, για το οποίο μπορώ να πω πως είναι super σε όλα του και στο πακέτο του ενός.
-
Προς renmeg, scotty αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο
-
Τι σχέση έχουν τα suv που έχω οδηγήσει με τα σύγχρονα?
Να θυμίσω ότι το τελευταίο suv που οδήγησα το 2005/2006 ήταν μοντέλο 2005, ακριβό (66.000 ευρώ) και άνω του μέσου όρου των λοιπών κυκλοφορούντων. Όμως η προσεκτική ανάγνωση του τελευταίου μου ποστ, δείχνει ότι εσκεμμένα αναφέρω τι οδήγησα **και πότε **για να γίνουν συγκρίσεις με την κατάσταση που επικρατούσε τότε στην αγορά και στο δρόμο. Π.χ. Το Feroza 1.6 το 1992, Japan, full extra, με ηλεκτρική ανάρτηση 3 επιλέξιμων αποσβέσεων και κόστος 4,5 εκ. δραχμές, φύσαγε όταν δίπλα μου κυκλοφορούσαν Nissan Sunny 1.3 Volos, Uno Sting/Fire, Starlet XL 1.0, Golf 1.050, Delta 1.1 και άλλα τραγικότερα αυτών και η απόσυρση ήταν στο αρχικό της στάδιο. Δεν είχα όμως την ενεργητική ασφάλεια κανενός των προαναφερθέντων, και όπως κατέδειξαν σχετικά crash test (όχι από Euroncap, δεν υπήρχε τότε) τα τζιπ/τζιποειδή της περιόδου αυτής στερούνταν και σοβαρής παθητικής ασφάλειας. -
Τι σχέση έχουν τα αμερικάνικα με τα ευρωπαικά και ιαπωνικά suv ?
Mήπως να πούμε πόσα αμερικάνικα suv κυκλοφορούν στην Ευρωπαική αγορά ? Μήπως να μετρήσουμε πόσα ευρωπαικά,ιαπωνικά και κορεατικά suv κυκλοφορούν στην Αμερική και τι πωλήσεις κάνουν? Χρειάζεται μήπως να δηλώσω ότι υπάρχουν μόνο 2 κατηγορίες αυτοκινήτων που είναι **ίδια και απαράλλακτα **στην αμερικανική και ευρωπαική αγορά, τα suv και τα hi-end supercars?, (δεν ασχολούμαι με εξοπλισμό π.χ. μοκέττες ή mp3! κ.α., ο εξοπλισμός ασφάλειας, και όχι μόνο, είναι ίδιος). Mήπως να θυμίσω ότι όλα πλέον τα ευρωπαικά (και πολλά άλλα) suv που κυκλοφορούν στην Αμερική είναι εφοδιασμένα με ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ευστάθειας? Μήπως να θυμηθούμε π.χ. ότι οι αερόσακκοι είναι αμερικάνικη εφεύρεση από το 1970 και υποχρεωτικός εξοπλισμός όλων των ΙΧ που κυκλοφορούν στην Αμερική ήδη από το 1988 (!) με νόμο?
Έλεος.
Και για να προχωρήσει σε πιο σωστό βάθος η συζήτηση προτείνω οι αναφορές σε θέματα ασφάλειας να γίνονται σε 3 επιμέρους σκέλη:
A. Eνεργητική ασφάλεια. Εκεί τα κανονικά ΙΧ έχουν, νομίζω, το πάνω χέρι. Μένει μόνο στον οδηγό να αξιοποιεί σωστά το ΙΧ του.
Β. Παθητική ασφάλεια. Εδώ οι γνώμες διίστανται. Από τη μια μεριά οι στατιστικές, και από την άλλη η προσωπική αίσθηση/εμπειρία του καθένα αλλά και το απλοικό ένστικτο του μεγέθους- είμαι μεγαλύτερος άρα και ασφαλέστερος)
Γ. Ασφάλεια τρίτων (όχι συνεπιβαίνοντες). Αναφέρομαι σε πεζούς, ποδηλάτες, μοτοσυκλετιστές ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που γίνονται και σχετικές δοκιμές από Euroncap (η σχετική πρωτοβουλία άφησε 'άφωνο' τον οργανισμό NHTSA που διεξάγει crash test από το 1960!). Εδώ τα ΙΧ πάλι αποδεικνύονται καλύτερα, γιατί τα suv έχουν μεγαλύτερο όγκο, τροχούς, ύψος από το έδαφος κ.α. Μάλιστα τα ΙΧ εμπλέκονται πολύ λιγότερο και στα ατυχήματα που προκαλούνται με τη χρήση της όπισθεν (backover deaths) όπου λόγω μικρότερου όγκου και ύψους αποδεικνύονται μακράν καλύτερα όλων των οχημάτων που κυκλοφορούν στο δρόμο, και όχι μόνο των suv.
Έχετε άλλες απόψεις? Ας αναρτηθούν τεκμηριωμένα.
-
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Φίλε dirtoulios γιατί τόσο μένος ενάντια στα SUVλάκια??? μια χαρά αμαξάκια είναι και κάνουν και το κάτι παραπάνω από το κοινά...Τουναντίον! Φάνηκε κάτι τέτοιο από τα ποστ μου?
Αλλα, από την άλλη, όπως ορθώς, ΙΜΗΟ, αναφέρει ο [b]dstou[/u] υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να σταθμίσει κανείς. Και το βασικότερο είναι, όταν αγοράζει κανείς αυτοκίνητο να ξέρει τι να περιμένει από αυτό -αλλά και από τον εαυτό του, όταν καθίσει πίσω από το τίμονι.
Αναφορικά με το θέμα, όπως επανατοποθετείται:
Θα συμφωνήσω με τα Α & Β. Στο Γ, ωστόσο ,θα ήθελα να παρατηρήσω ότι, με βάση τις πρόσφατες σχεδιαστικές τάσεις, η ορατότητα προς τα πίσω έχει χειροτερέψει, τόσο σε ΙΧ, όσο και σε SUV. -
Και εγώ να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κάτι εναντίον των SUV τα οποία εκτιμώ για τα πολλά τους προσόντα και που όπως λένε φίλοι μου είναι τα τέλεια αυτοκίνητα για μένα (μου αρέσουν κάτι παλιοχωματόδρομοι).... και που πολύ πιθανόν να είναι το επόμενο αυτοκίνητό μου. Απλά θεωρώ ότι πουλιούνται για λάθος λόγους περισσότερα από όσο πραγματικά χρειάζονται και αυτό είναι κακό για τα επιπλέον λεφτά που κοστίζουν σε αγορά, κατανάλωση κλπ κλπ. Και η ιδέα να κυκλοφορώ με υπέρβαρα οχήματα δεν με ενθουσιάζει ενεργειακά.
Οδηγάω νόμιμα από το 1986 αυτοκίνητα κυρίως πισωκίνητα μεσαία και μεγάλα. Έχω οδηγήσει μερικά πιο άγρια τζίπ και λιγότερο μερικά SUV νέο Terios, ML320, Χ3 3,0 με το σπορ πακέτο με 18άρες ζάντες κλπ. Άριστη στην ευθεία και καλό τιμόνι η BMW (η πιο ασφάλτινη) αλλά ακόμα κι αυτή μου προκαλεί μια τεράστια ανησυχία στις στροφές και ακόμα περισσότερο σε εσάκια με εναλλάξ αλλαγές κατεύθυνσης (το ίδιο και όταν οδηγάνε οι ιδιοκτήτες που ξέρουν το αυτοκίνητό τους). Μια ανησυχία που δεν νιώθω με την δεκαετή πλαδαρή 5άρα μου με 60άρι προφίλ σε 15άρα ζάντα, η σύγκριση είναι αρκετά άμεση και απογοητευτική! Και δεν ζηλεύω καθόλου όσους με Χ3-Χ5 γρήγορες ή Cayenne κλπ που στις ευθείες με πατάνε κάτω όταν αναγκάζονται να συμμαζευτούν μόλις φτάσουμε σε στροφή.... Κι εμένα μου αρέσουν οι στροφές...
Ο καθένας πρέπει να προσαρμόζεται στο όχημα και στις συνθήκες αλλά παρά τα πολλά πλειονεκτήματά τους δυσκολεύομαι να προσαρμοστώ στους περιορισμούς των SUV. Προφανώς αν είχα δικό μου SUV θα εξοικειωνόμουνα, δηλαδή θα έριχνα τις απαιτήσεις μου, θα έπεφταν τα στάνταρ μου και αυτό δεν ακούγεται καλά...
Σχετικά με την ασφάλεια, τα πολλά κιλά που κατηγορώ πιο πριν θα καταστρέψουν το αντίπαλο αυτοκίνητο και τους άτυχους επιβαίνοντές του έστω κι αν είναι το Ρενώ ξερω'γω'τι με τα 5 αστέρια, προστατεύοντας εμάς (όχι πάντα όμως) αλλά όπως αναφέρθηκε και πιο πριν με μια νταλίκα θα είμαι ακόμα πιο ασφαλής.... Δεν νομίζω όμως να είναι εκεί το θέμα και καλό είναι να το ξεκαθαρίσουμε για να μειώσουμε τις διαφωνίες μας. Η ασφάλεια δεν είναι μόνο η παθητική αλλά και η ενεργητική. Τα επιπλέον περιθώρια για ίδιες συνθήκες που σου προσφέρει το μη SUV μπορεί να χρειαστούν σε αποφυγή σύγκρουσης... και το θεωρώ πιο σημαντικό αυτό για τον απλό λόγο ότι είναι πολύ πιο συχνό. Σκεφτείτε απλά, πόσες φορές τρακάρατε και πόσες φορές μόλις που το γλυτώσατε...
Και καθώς πληθαίνουν τα SUV που δεν μπορούν να αποφύγουν τόσο εύκολα τη σύγκρουση, οι συγκρούσεις μεταξύ τους θα αυξάνονται.... και εκεί το μεγαλύτερο βάρος που κουβαλάει ο ένας το έχει και ο άλλος οπότε τα περί αυξημένης παθητικής ασφάλειας...... -
Καλά μην συγκρίνουμε τελείως ανόμοια πράγματα ! Το ένα έχει τριπλάσια τιμή απο το άλλο και η διαφορά πιθανόν να είναι μικρή. Μάλλον με αντίστοιχης τιμής αυτοκίνητο θα πρέπει να συγκριθούν.
Απο εκεί και πέρα τα SUV εκ γενετής και λόγω φιλοσοφίας κατασκευής έχουν αναμφισβήτητα μικρότερη ενεργητική ασφάλεια είτε το θέλουμε είτε όχι. (είμαι κάτοχος Suv)
Eχουν μεγαλύτερο βάρος συνολικά, ασθενέστερα φρένα, υψηλότερο κέντρο βάρους σε ελιγμούς, αναιμικότερες επιδόσεις, μεγαλύτερη ευπάθεια σε πλευρικούς ανέμους κα, πάντα σε σχέση με αντίστοιχης τιμής 'συμβατικό' αυτοκίνητο. Το Honda των 35k θα έπρεπε να συγκριθεί με Lexus, Mercedes, Audi, Volvo, Saab κα που έχουν παραπλήσιες τιμές και όχι με Αλφα 147, Civic κα. Συγκρίνουμε όλοι τα καινούργια μας SUV με τα ΙΧ που είχαμε πριν απο καμμιά δεκαετία και ξεχνάμε ότι τα σημερινά είναι ασύγκριτα καλύτερα απο εκείνα. Και επίσης τα SUV έχουν πολύ υψηλότερο κόστος συντήρησης (κατανάλωση,ελαστικά, συντήρηση κλπ) οπότε οι συγκρίσεις θα πρέπει να γίνονται μάλλον με μια κατηγορίας παραπάνω καινούργιων επιβατικών.
Μάλλο θα έπρεπε να επικεντρωθούμε στην ενεργητική ασφάλεια, γιατί στην παθητική υπάρχουν άπειροι διαφορετικοί συνδυασμοί και θα μιλάμε ατέρμωνα.Τώρα επιχειρήματα του κάθομαι ψηλά και έχω ωραία ορατότητα και νοιώθω ασφάλεια στο ταξίδι, μάλλον δεν χρειάζονται σχολιασμό.
Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια ωραία 'διαφορετική' μόδα των κατασκευαστών να μας τα 'πάρει' (δείχνοντας στις διαφημίσεις τα απέραντα λειβάδια και όχι την μποτιλιαρισμένη Κηφισίας), και το 80% των ιδιοκτητών τα χρησιμοποιεί για να πηγαίνει τα παιδιά σχολείο και για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ (πάντα με ασφάλεια, αφού αυτό πούλαγε τώρα.Παλαιότερα πούλαγε η ταχύτητα και τώρα 'ανακάλυψαν' την οικολογική συνείδηση).
-
Γειά σας,
Πιστεύω ότι τους ...μύθους, δεν τους δημιουργούν τα αυτοκίνητα (στην περίπτωσή μας τα SUV) αλλά οι άνθρωποι. Η ασφάλεια σε ένα αυτοκίνητο δεν είναι ένα μονοδιάστατο μέγεθος.
Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, με κυριότερο τον οδηγό. Θα φταίει το αυτοκίνητο, εάν εγώ με την λαθεμένη μου άποψη, ότι είμαι ασφαλής γενικά στο SUV μου, υπερβώ τα (όποια) όριά του ;
Στην εποχή μας υπάρχει τρομερά μεγάλη ποικιλία αυτοκινήτων που μάλλον περιπλέκουν παρά διευκολύνουν τον αναποφάσιστο αγοραστή, δεν αναφέρομαι στον ...'ψαγμένο', γιατί αυτός ξέρει τι θέλει, έχει ιεραρχήσει προτεραιότητες, επιθυμίες, ανάγκες και έχει επιλέξει.
Στα κριτήρια του Έλληνα αγοραστή, κυριαρχεί η ...άβυσσος (!!), αφού παίζει πολύ ψηλά και ...ο γείτονας, η 'μούρη', ο όγκος και άλλα γραφικά...(και τα SUV, καλύπτουν επαρκώς τέτοια κριτήρια...).
Όμως, καλύπτουν (τα SUV) επιπλέον ανάγκες από ένα κοινό έπιβατικό αυτοκίνητο (sedan), που κάποιοι έχουν (πραγματικά) αυτές τις ανάγκες (και τις καλύπτουν με την επιλογή του SUV τους) και φυσικά δεν είναι τα τέλεια αυτοκίνητα, όπως επίσης εξαρτάται και με τι συγκρίνονται, δεν είναι όλα ίδια.
Αν τώρα κάποιος, επέλεξε με μόνο κριτήριο την ασφάλεια και κατέληξε σε SUV, θεωρώ ότι έκανε λάθος επιλογή...!Φιλικά
Μάξιμος
-
[quote Σίγουρα όταν τρέχεις δεν φταίει το SUV . Έχω παραγγείλει TIGUAN 1.4 και βλέπω 5 αστέρια .Καλό αυτό αλλά δεν σημαίνει πως πρέπει να το ζορίζω και πολύ .='skullone']Είδα σήμερα στις ειδήσεις ένα ακόμα ατύχημα με αυτοκίνητο τετρακίνητο, και με εκτός δρόμου δυνατότητες. Ήταν ένα Jeep Cherokee, το οποίο γλίστρησε στην Κηφισίας (παρά τη 'μαγική' για τους κατόχους 4x4 και SUV τετρακίνηση που νομίζουν ότι αψηφά τους νόμους της Φυσικής) και αγκάλιασε μια κολώνα, η οποία μπήκε σχεδόν ένα μέτρο μέσα, σκοτώνοντας τον οδηγό.
Επεσήμανα ήδη ότι γλίστρησε (στο δελτίο ειδήσεων μίλησαν για ολισθηρότητα οδοστρώματος), που σημαίνει ότι τελικά, αντίθετα με ό,τι νομίζουν οι αγοραστές των SUV, τα οχήματα αυτά ΔΕΝ υπερτερούν ΚΑΘΟΛΟΥ σε ενεργητική ασφάλεια.
Από παθητική ασφάλεια... Τα είδαμε. Ένας νεκρός και όλοι οι άλλοι τραυματίες, ενώ η κολώνα παραλίγο να κόψει το όχημα στα δυο. Πράγμα που επιβεβαιώνει αυτό που λέω διαρκώς, αλλά κανείς δεν ακούει: Ότι τα ρημάδια τα θωρηκτά αυτά ΔΕΝ είναι ασφαλέστερα για τους επιβάτες τους από ένα συμβατικό όχημα. Απλώς θα σκοτώσουν τους επιβάτες του ΑΛΛΟΥ οχήματος.
Θυμάστε και το πολύνεκρο δυστύχημα με το Vitara στη Βόρεια Ελλάδα (ναι, Ελλάδα ΔΕΝ είναι μόνον η Αθήνα). Μάλλον πρέπει ν'αρχίσει ο κόσμος να καταλαβαίνει ορισμένα πράγματα. Και ας παίξουμε κι εμείς κάποιο ρόλο σ'αυτό, για λιγότερους νεκρούς στην άσφαλτο.[/quote]
-
Φιλε μου , γραψαμε και ποιο πανω, οτι αν ο δηγος του καθε τζιπ , SUV , ειναι ανεγκέφαλος , και νομιζει επειδη οδηγει ενα τετοιο οχημα θα του συγχωρησει οποιανδηποτε μακακια , κανει μεγα λαθος ...και αυτο το παραδειγμα περι ασφαλειας αυτων των αυτοκινητων το βρισκω ατοπο , γιατι εν προκειμένω ο οδηγος τους ηταν φελος , και οι φελοι δυστηχως επιπλεουν και σκοτωνουν κοσμο
-
Όταν αγκαλιάσεις κολώνα με το πλάι άστα να πάνε. Οπότε νομίζω ότι η συγκεκριμένη αναφορά δεν μας λέει κάτι για την παθητική ασφάλεια των SUV και δεν επαρκεί για να δικαιολογήσει μειονέκτημα στην ενεργητική σε σχέση με συμβατικό.
Σε απαλή κατάσταση αγκαλιάσματος βοηθάει τυχόν αερόσακος κεφαλής αλλά από εκεί και πέρα τα πράματα είναι άσχημα. Και δεν είναι θέμα SUV τότε ό,τι και να έχεις δεν κάνει διαφορά. -
Το Cherokee κατα πασα πιθανότητα κινούταν 2κίνητο.
Οποτε πισωκίνητο όχημα 2 τόννων και ψηλό κέντρο βάρους και γλιστερό οδόστρωμα = συμπεριφορά άστα να πάνε -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Το Cherokee κατα πασα πιθανότητα κινούταν 2κίνητο.
Οποτε πισωκίνητο όχημα 2 τόννων και ψηλό κέντρο βάρους και γλιστερό οδόστρωμα = συμπεριφορά άστα να πάνεΑυτο ακριβως ενοω φιλε μου , ενω αν ειχε αυτοματη κινηση , ισως τωρα δεν θα ειχε παθει κατι γιατι πολυ απλα το οχημα απο μονο του θα προσπαθουσε να μην χασει την προσφυση .....λεω εγω τωρα ...
Γιαυτο λεω και ξαναλεω ..οσο μαγκας να ειναι ο οδηγος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περιπτωση να ειναι καλυτερος και γρηγοροτερος απο τα ηλεκτρονικα βοηθηματα -
...κι αν ειχε μονιμη θα ήταν ακόμη καλύτερα, θα γλίτωνε κάποια κλάσματα ,
αλλά ειδικά για κατασκευές οπως το cherokee το ψηλό κέντρο βάρους, το μεγάλο βάρος και συνήθως τα οχι τόσο κατάλληλα ελαστικά συνήθως σε τέτοιες καταστάσεις δεν σου αφήνουν περιθώρια -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
...κι αν ειχε μονιμη θα ήταν ακόμη καλύτερα, θα γλίτωνε κάποια κλάσματα ,
αλλά ειδικά για κατασκευές οπως το cherokee το ψηλό κέντρο βάρους, το μεγάλο βάρος και συνήθως τα οχι τόσο κατάλληλα ελαστικά συνήθως σε τέτοιες καταστάσεις δεν σου αφήνουν περιθώρια -
Πάντως στους δρόμους που οδηγούν σε χιονοδρομικά, σχεδόν όλα τα τρακαρισμένα είναι τετρακίνητα.
-
να μην ξεχναμε επισης οτι καθε αυτοκινητο εχει συγκεκριμενα δεσιματα..αναλογα που θα χτυπησει.(μπορει να χτυπησει σε σημειο νευρο και να μην παθει τιποτα και μπορει να χτυπησει σε σημειο που παραμορφωθει υπερβολικα πολυ το αυτοκινητο.)οπως επισης το αυτοκινητο δεν ξερουμε αν ειχε ξανατρακαρει,! αν ειχε φτιαχτει σωστα!,αν ειχαν μπει ημυτασιον ανταλακτικα πανω!(που εχουμε πει μακρυαααααα απο τα υμιτασιον δεν αξιζουν ποιοτικα) δεν ξερουμε την ταχυτητα του οχηματος(μην μας ξεγελανε τα crast test που ειναι ολα ελεγχομενα, και το crast test γινεται μεχρι καποια χιλιομετρα δυναμης. μπορει ενα αυτοκινητο στα 80 χιλιομετρα παραδειγμα να παρει 5 αστερακια και να βγει καλο, αλλα στα 82 χιλιομετρα μπορει να μην μεινει τιποτα..μην ξεγελιομαστε.!).. και οσο για το συγκεκριμενο αυτοκινητο και το συγκεκριμενο ατυχημα.. μονο ο δηγος μπορει να ξερει τι εγινε.!!!!
και για να μην ξεχναμε.. 1000 φορες να πεσεις σε τοιχο.. παρα σε κολονα η δεντρο που μπορει να κοψουν το αυτοκινητο στα 2! ειδικα η κολονα που μπορει να δουλεψει σαν ξιραφι!!..
και οντος. η οδηγηση εχει πολλα μυστηκα.. ολα ειναι διαφορετικα τιποτα ιδιο οποιαδηποτε στιγμη οδηγησης σε οποιοδηποτε οδοστρωμα με οποιοδηποτε αυτοκινητο και με οποιαδηποτε διαθεση οδηγου!
-
ποιος ειπε οτι τα τετρακινητα δεν γλιστρανε σε χιονι παγο κτλπ!???? ΛΑΘΟΣ
ακομα και τετρακινητο να εχει καποιος πρεπει να ξερει και να το οδηγει! κατω απο ολες τις συνθηκες..!
και εννοειτε οτι αποφευγουμε να παταμε φρενο.!!! οχι ΦΡΕΝΑ... γκαζι! και με σωστες απαλες κινησεις χωρις πανικο! μονο ετσι μπορει να σωθει καποιος κατα 90% αν αισθανθει καποιο γλιστριμα....!
αυτη ειναι η γνωμη μου.!,,, και φυσικα δεν τρεχουμε με βαρια οχηματα και υπερηψωμενα με μεγαλης διαδρομης αναρτηση,και μεγαλο προφιλ στα λαστοιχα.. γιατι τοτε το μονο που πετυχαινει ο οδηγος ειναι να προκαλει την τυχη του! και δεν χαμογελαει παντα!
αν γλιστρισει οχημα 4κινητο! και απο πανικο πατησεις φρενα αφου εχεις πολλα χιλιομετρα στο κοντερ... εχεις την ταυτοτητα στο στομα... οχι για να αναγνωρισουν τον οδηγο για μ@λ...α που εκανε, αλλα για να βρουν την ταυτοτητα!!!!.
Ασφάλεια των SUV... Η κατάρριψη του μύθου