-
1)Η εγκληματικότητα στην Κρήτη είναι τελείως άλλης μορφής από αυτήν που συναντάται στην υπόλοιπη Ελλάδα.
2)Συμφωνώ ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους, αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην τοπική ιδιαιτερότητα, και καλώς ή κακώς, στην Κρήτη υπάρχει παράδοση στα όπλα. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με αυτό.
3)Θεωρώ ασήμαντο αδίκημα να έχεις 10γραμμάρια χασίς μέσα στο αυτοκίνητο(και αμφιβάλλω αν είχαν και αυτά), όπως επίσης το να κουβαλάς στο αμάξι το πιστόλι. Ρισκάρει κανείς να γίνει ρεζίλι των σκυλιών για αηδίες; Γιατί οι Ειδικοί φρουροί δε διστάζουν ακόμα και να διαπομπεύσουν κάποιον, χώρια που πετάγονται μπροστά στα αυτοκίνητα με κάτι τεράστιους προβολείς και σε βγάζουν έξω κακήν κακώς.
4)Γελιέται όποιος νομίζει ότι όι μπάτσοι δεν ξέρουν τα στοιχεία ΟΛΩΝ των μεγαλοχασισοκαλλιεργητών του Μυλοποτάμου. Το γιατί δεν γίνεται κάτι το αφήνω στην κρίση σας...
-
Κατανοώ αυτά που γράφτηκαν για την Κρήτη από τους φίλους μας γιατί οι περισσότεροι την γνωρίζουν από τις ειδήσεις.
Η αλήθεια είναι ότι στο νησί κυκλοφορούν πολλά όπλα αλλά είναι μειοψηφία αυτοί που τα επιδεικνύουν στις κοινωνικές εκδηλώσεις πουλώντας μαγκιά. Οι πλειοψηφία τα έχει καλά κρυμμένα (δεν μπορώ να σας πω τι έχουν δει τα μάτια μου και δεν μιλώ για πιστόλια ή τουφέκια). Οι εμμονή αν θέλετε που έχουμε να διαθέτουμε όπλο που τις περισσότερες φορές δεν χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ είναι κάτι που ούτε εγώ μπορώ να εξηγήσω, αν και θα μου άρεσε να έχω και εγώ ένα στην κατοχή μου κι ας ήταν καταχωνιασμένο στο μπαούλο. Η οπλοχρησία πρέπει να παταχθεί και δεν βρίσκει αυτό κανένα αντίθετο. Ποιος όμως θα το κάνει; Οι ειδικοί φρουροί; Με την μέχρι τώρα συμπεριφορά τους δεν έχουν δήξει ότι μπορούν. Περιορίζονται σε μπλόκα που είναι σταμπαρισμένα και οι επιτυχίες τους κυρίως είναι η σύλληψη ατόμων που έχουν καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος τους για ασήμαντες παραβάσεις όπως απλήρωτες κλήσεις ή χρέη. Ενδεικτικά αναφέρω τη σύλληψη του γαμπρού μου που συνελήφθη για απλήρωτη κλήση (72 ευρό) Παρασκευή μεσημέρι, μεταφέρθηκε στην ασφάλεια Ηρακλείου και αγανακτήσαμε να προλάβουμε το ταμείο ανοικτό για να μην περάσει το Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια.
Όσον αφορά την φούντα και τα συναφή δεν νομίζω ότι κατέχουμε τα πρωτεία σε αυτό το θέμα σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. Όπου υπάρχει μεγάλο και γρήγορο κέρδος θα υπάρχουν και άνθρωποι που θα προσπαθούν να επωφεληθούν.
Εν τέλει αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν παρατηρείται αυξημένη εγκληματικότητα στο νησί και σίγουρα δεν είναι αντιπροσωπευτικές οι εικόνες που προβάλλονται στις επισκέψεις συγκεκριμένων πολιτικών που κουβαλούν μαζί τους και προστατεύουν φασαριόζους κουμπουροφόρους.
Όσοι από σας μας έχουν επισκεφτεί θα μπορούσαν να μεταφέρουν καλύτερα την εικόνα ώστε να μην θεωρείται και υποκειμενική.Για την εκπαίδευση και την δράση των ΤΑΕ έχω κάνει σχετικό σχόλιο που μπορείτε να ξανά διαβάσετε.
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Στην Αμερική (που κάποιοι κατηγορούμε) επιτρέπεται να κατέχεις όπλο και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αν κάποιος μπει στην περιουσία σου!
Η λεβεντιά και η παλληκαριά δεν μετριέται με το αν έχεις όπλο!
Μάκη με έχεις εκπλήξει δυσάρεστα!
Μια οι φούρνοι,τώρα αυτό σχετικά με τον αν είναι σωστό οι Κρητικοί να έχουν όπλα!!Και μάλιστα με δικαιολογία ότι όλοι στο Δημόσιο είναι γλύφτες!Δηλαδή εξίσωση προς τα κάτω των δημοσίων υπαλλήλων και αποδοχή της αυτοδικίας!!
Ξέρεις ,όπως λέει και ο Αντρέας, το όπλο δεν σκοτώνει μόνο του!Κάποιος πατάει την σκανδάλη!
Και πραγματικά εκπλήσομαι που θεωρείς ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει την νηφαλιότητα και την ωριμότητα να χειριστεί πράγματα που μπορούν να αφαιρέσουν μια ζωή!!Οι Κρητικοί -λόγω παράδοσης- έχουν όπλα!Μέχρι λαθρεμπόριο γίνεται!Αυτό είναι σωστό?Το αποδεχόμαστε?
Οφθαλμός αντι οφθαλμού δηλαδή?(που λένε και οι Εβραίοι?!)Μήπως έχουμε χάσει τον μπούσουλα?!!
[list:3296ej2n]Ασε Νικο, δεν τους παιρνει τους αμερικανους να μιλανε για ενα ιερο καθεστως που το λενε δημοκρατια.Στην δημοκρατικοτατη χωρα τους ειδα παιδακια(οχι παιδακι ) να οπλοφορουν και να σκοτωνουν.Σε υποαναπτυκτες χωρες οπως η Γερμανια η ακομα κι εμεις θελουμε εκπαιδευση μπροστα τους!!!Ας κοιταξουν τα του οικου τους και ας αφησουν τον υπολοιπο κοσμο.[/list:u:3296ej2n][list:3296ej2n]Για τους Κρητικαρες τωρα, δεν εννοω παληκαρι οποιον εχει οπλο.Ειναι παληκαρια στην ψυχη πρωτα απ ολα.Για το εθνος για τον τοπο τους(εμεις προκειμενου να περναμε καλα, ειμαστε σε θεση να πουλησουμε τα παντα) για την οικογενοια τους.Παρ ολο ομως που εχουν οπλα ανεξελεγκτα, κανε μια συγκριση στατιστικα και δες την τελευταια δεκαετια ποσους θανατους ειχαμε απο οπλα στην υπολοιπη δημοκρατικη ελλαδα και ποσους στην Κρητη?Ρωταω και παλι.Εχεις ακουσει να εισβαλει αλβανος σε κρτητικο σπιτι και να σκοτωσει?Αντιθετα στην υπολοιπη ελλαδα οπου ο νομος κανει το καθηκον του...........αντε μη πω καμια βαρια κουβεντα!!Φυσικα και σεβομαι την αστυνομια, οταν λειτουργει ομως οπως πρεπει πραγμα σπανιο για τα ελληνικα δεδομενα.Οι περρισοτεροι δημοσιοι υπαλληλοι ρε Νικο, τι ειναι?Ανθρωποι αποτυχημενοι που προσπαθουν να βολεψουν το τομαρι τους εφ ορου ζωης σε πλατες αλλων.Υπαρχουν φυσικα και εξαιρεσεις, δεν τους παιρνει η μπορα ολους.Ο καθενας πως θα περασει καλυτερα.Τωρα φτανουν εκλογες, αλλα 100,000 κοπροσκυλα θα βολευτουν.Ποιος θα δουλεψει ρε Νικο σ αυτον τον τοπο?Πρεπει να δουλευω 18 ωρες για να ειμαι ενταξει στις υποχρεωσεις μου και να ειμαι κι απο πανω το μαυρο προβατο του κρατους?Το ιδιο ειναι και οι μπατσοι.Πανε να βρεις το δικιο σου με το κρατος σε καποια σου υποθεση.Δεν φτανεις στο σημειο να τον καθαρισεις τον κ@λουπαλληλο, τον γλυφτη του κερατα που τον πληρωνεις κι απο πανω?Ποια δικαιοσυνη και ποιος νομος?Για παρε ενα οπλο πλαστικο και μπες στην εφορια, να δεις για ποτε θα γινει η δουλεια σου.Μη γελας Νικο, σοβαρα μιλαω.Στη Γαλλια οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι πολιτες Β κατηγοριας, και εδω φτιαχνεις μια για παντα τη ζωη σου [/list:u:3296ej2n][list][moderator]...Λυπάμαι πολύ!
Μάκη,
Θα μου επιτρέψεις , αλλά η θέση που εκφράζεις για τους Εβραίους είναι , το λιγότερο, λάθος.Θα πρέπει να γνωρίσεις τους γονείς Εβραίου συμμαθητή μου , που ζούνε
στα Γιάννενα και έχουν χαραγμένους στα χέρια τους τους αριθμούς απο
το Άουσβιτς . Να μιλήσεις μαζί τους , είδαν και έζησαν απο κοντά , αυτό
που εσύ αποκαλείς ...........(ούτε να το γράψω δεν μου βγαίνει.)
Οι άνθρωποι έχουν ΕΠΙΖΗΣΕΙ του Ολοκαυτώματος.Στην Ιστορία , πολλές εθνότητες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο επιθέσεων.
Δικαιολογημένα ή όχι , είναι υποκειμενικό.Στην περίπτωση του Ολοκαυτώματος , και πάλι υποκειμενικό είναι πώς το
'βλέπει' ο καθένας , μόνο που όσοι έχουν την ίδια άποψη με εσένα είναι
απειροελάχιστη μειοψηφία και σαφώς , όπως όλοι όσοι εκφράζουν τις απόψεις τους , αυτές τους χαρακτηρίζουν.Ελπίζω να σε στεναχώρησα τόσο , όσο χρειάζεται για να το ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΣ.
Αποστόλης Κ. Νούσιας.
Γιάννενα. -
Θα σας παρακαλούσα φίλοι μου να μην κάνουμε το θέμα άνω κάτω. Υπάρχει αλλού θέμα που έχουν ξανά συζητηθεί αυτά και μπορείτε να το συνεχίσετε εκεί.
Παράκληση κάνω και τίποτε άλλο.
Ευχαριστώ και ελπίζω να μην διαψευστώ. -
EMMANOYHL, ευχαριστούμε για το προηγούμενο μήνυμά σου. Εάν μπορείς, δώσε μας τα φώτα σου για τη γενικότερη κατάσταση στην Κρήτη, όπως και για το λόγο ( ή δικαιολογία ) ύπαρξης των ειδικών αυτών σωμάτων.
Στην Κρήτη πήγα πριν χρόνια, μικρός βέβαια, αλλά από τότε θέλω να ξαναπάω (το έχω βάλει στο πρόγραμμα για τον επόμενο Ιούνιο - ίδομεν). Θυμάμαι παντού ωραίους ανθρώπους, φιλικότατους και λεβέντες.
Και δεν κρατάγανε κουμπούρια. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
...
Δέν γίνεται νά κρατάει όπλο κάποιος,πού τό μόνο πράγμα πού μπορεί νά κρατήσει είναι τό π#### του.Τελεία καί παύλα.Μεταξύ σοβαρού και αστείου: γνωρίζεις πολλούς που ξέρουν πως να χρησιμοποιούν το π#### τους;
-
Ας παμε λοιπον την κουβεντα λιγο παρακατω.
Μου εκανε εντυπωση που λετε εσεις οι Κρητικοι οτι οι παρανομουντες ειναι δεν ειναι εκατο νοματαιοι.Γιατι λοιπον η αστυνομια δεν μπορει να εξαφανισει αυτο το κακο απο το νησι? Και απο το μυαλο μου περνανε διαφορες ιδεες.Η κρατικη εξουσια θελοντας να χειραγωγησει τις ** διαφορες παρανομες** δραστηριοτητες στην Κρητη στελνει ενα 'ειδικο' αστυνομικο τμημα.
Εχει δυο λυσεις να ακολουθησει.Αν αυτο το τμημα ηταν επανδρωμενο απο Κρητικους η θα τακαναν 'πλακακια'με τους παρανομους η θα ειχαμε βεντετα με τους συγγενεις των συλλαμβανομενων.Στελνει λοιπον 'αγραμματους ' και 'σκαιους'συνοριοφυλακες που δεν χαμπαριαζουν απο την ιδιαιτεροτητα της περιοχης και πουλανε αγριαδα και τσαμπουκα στους ντοπιους.Αποτελεσμα ειναι κανεις Κρητικος να μην τους καλοδεχεται και να εχει δημιουργηθει εχθρικο κλιμα στην Μεγαλονησο.Ηρθε και αυτο το τραγικο συμβαν και το ποτηρι ξεχειλισε.
Μηπως λοιπον αυτοι οι αστυνομικοι εχουν αρχισει να στριμωχνουν και να περιοριζουν τα κακως κειμενα στο νησι,πραγμα που δεν συμφερει σε αρκετους ?Μηπως λοιπον ορισμενοι ξεροντας το επαναστατικο και αγερωχο του Κρητικου σπερνουν τον σπορο της ανυπακοης προς τα μελη αυτου του αστυνομικου σωματος ?
Την Κρητη την ξερω σαν τουριστας ,αρα ΔΕΝ την ξερω και ολα αυτα τα σκεφτηκα μετα απο τα γραφτα σας εδω μεσα.Ισως ειμαι τελειως λαθος ,ισως και οχι.Περιμενω τοποθετησεις αν και η παραδοχη της οπλοφοριας μου δειχνει μια οχι και τοσο αντικειμενικη γνωμη -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...
Δέν γίνεται νά κρατάει όπλο κάποιος,πού τό μόνο πράγμα πού μπορεί νά κρατήσει είναι τό π#### του.Τελεία καί παύλα.Μεταξύ σοβαρού και αστείου: γνωρίζεις πολλούς που ξέρουν πως να χρησιμοποιούν το π#### τους;
Έχεις απόλυτο δίκιο. Για να παραφράσω τον Λουντέμη, εδώ και το κατούρημα τέχνη χρειάζεται! Πόσο μάλλον ο χειρισμός όπλου!
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Αλήθεια αυτοί σέ ποιό σώμα ανήκουν;Ρωτάω γιατί δέν έχω ιδέα!
Εχουν ειδικό οπλισμό;Σε τί διαφέρουν από τούς 'απλούς' μπάτσους;Ανδρέα, οι Ειδικοί Φρουροί εισάγονται μέσω ΑΣΕΠ στην Αστυνομία (εκεί υπάγονται) και ακολουθούν πρακτικά την ίδια εκπαίδευση (κατά 80%) με των υπόλοιπων μπάτσων.
Σε μια συζήτηση στην τηλεόραση κάποιο πρωί, κάποιος εκπρόσωπος των Αστυνομικών προσπαθούσε να πείσει τους πάντες ότι αυτοί δεν είναι αστυνομικοί, ενώ ο δικός τους εκπρόσωπος υποστήριζε το αντίθετο.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ!!! Είναι απλά υπάλληλοι του Υπυργείου Δημοσίας Τάξης. Το ασφαλιστικό τους ταμείο είναι το ΙΚΑ.
Για αυτό και στα μπλόκα είναι πάντα μαζί τους αστυνομικός. Δεν μπορούν να βεβαιώσουν παράβαση κ.λ.π.
Θέλουν να γίνουν όμως και κάνουν 'αγώνες' για αυτό. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Μου εκανε εντυπωση που λετε εσεις οι Κρητικοι οτι οι παρανομουντες ειναι δεν ειναι εκατο νοματαιοι.Γιατι λοιπον η αστυνομια δεν μπορει να εξαφανισει αυτο το κακο απο το νησι?Γιατί έχει εξαφανίσει το 'κακό' από την υπόλοιπη Ελλάδα?? Πόση είναι οι μεγάλοι έμποροι σοβαρών και επικίνδυνων ναρκωτικών στην Ελλάδα? Αμφιβάλλω αν είναι πάνω από εκατό... Γιατί δεν πιάνουν αυτούς μόνο πιάνουν μικροβαποράκια??? Στην Κρήτη πρέπει να εξαντληθεί η αυστηρότητα?
Μας βαφτίσατε όλους εγκληματίες, ζωοκλέφτες, εμπόρους ναρκωτικών και δεν ξέρω τι άλλο... Ωραία... -
Η Κρήτη τους πείραξε... Δεν κοιτάνε κατά Μελιβοία ή Ζεφύρι μεριά... Δεν κοιτάνε τα στέκια της 'καλής' κοινωνίας που η κοκό κυλάει σαν ποτάμι...
Απλά, δεν υπάρχει κανένας Κρητικός βουλευτής με μεγάλη επιρροή (για υπουργό δεν το συζητάμε καν). Ας τόλμαγαν να στείλουν ΤΑΕ στην Αγία Βαρβάρα ή στο Ζεφύρι και να δεις για πότε τα 'μάστερ της ευαισθησίας' θα βγαίνανε και θα μυξοκλαίγανε... Για Κολωνάκι, Ψυχικό, Κηφισιά, Εκάλη και άλλες 'καλές' περιοχές ούτε λόγος βέβαια. Εκεί είναι όλοι αγγελούδια... Και καλά!
Αλλά τι τα θες; Ελλάδα είναι ΜΟΝΟΝ η Αθήνα! Όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε το περιθώριο.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Η Κρήτη τους πείραξε... Δεν κοιτάνε κατά Μελιβοία ή Ζεφύρι μεριά... Δεν κοιτάνε τα στέκια της 'καλής' κοινωνίας που η κοκό κυλάει σαν ποτάμι...Απλά, δεν υπάρχει κανένας Κρητικός βουλευτής με μεγάλη επιρροή (για υπουργό δεν το συζητάμε καν). Ας τόλμαγαν να στείλουν ΤΑΕ στην Αγία Βαρβάρα ή στο Ζεφύρι και να δεις για πότε τα 'μάστερ της ευαισθησίας' θα βγαίνανε και θα μυξοκλαίγανε... Για Κολωνάκι, Ψυχικό, Κηφισιά, Εκάλη και άλλες 'καλές' περιοχές ούτε λόγος βέβαια. Εκεί είναι όλοι αγγελούδια... Και καλά!
Αλλά τι τα θες; Ελλάδα είναι ΜΟΝΟΝ η Αθήνα! Όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε το περιθώριο.
χωρις πλακα, στο Ζεφυρι θα πρεπει να στειλουν στρατο, οχι αστυνομια
Προσωπικα στη κρητη νομιζω οτι τους ενοχλει η οπλοφορια σχεδον ολων των Κρητικων παρα παρα η μη νομοτυπη ζωη τους, που στο κατω κατω δε νομιζω να ειναι χειροτερη απο οπουδηποτε αλλου...
ΔΗλαδη Πυργος, Ηλεια σε τι ειναι καλυτερα? -
Στην Κρήτη απλά φοβούνται μην τυχόν και οι Χανιώτες και οι Ρεθυμνιώτες καμιά φορά πάρουν τα όπλα και πετάξουν τα καλά παιδιά της αμερικάνικης βάσης στη θάλασσα... Βλέπετε, σχεδόν κάθε μέρα έχουμε και ένα βίαιο επεισόδιο με πρωταγωνιστή/ές στρατιωτικό/ούς της βάσης της Σούδας ή τα 'καλά παιδιά' που βγαίνουν απ'τα αεροπλανοφόρα και νομίζουν ότι μπορούν να δέρνουν, να διαρρηγνύουν σπίτια, να βιάζουν και να ληστεύουν.
Και αυτά τα λέω χωρίς υπερβολή. Η Κρήτη είναι καζάνι που βράζει. Οι μοναδικοί που θέλουν τους αμερικάνους εδώ είναι οι ιδιοκτήτες διάφορων κακόφημων μπαρ και κλαμπ, καθώς και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών της οδού Μίνωος (όσοι ξέρουν από Χανιά ξέρουν τι ακριβώς θα βρουν στη Μίνωος).
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μου εκανε εντυπωση που λετε εσεις οι Κρητικοι οτι οι παρανομουντες ειναι δεν ειναι εκατο νοματαιοι.Γιατι λοιπον η αστυνομια δεν μπορει να εξαφανισει αυτο το κακο απο το νησι?Γιατί έχει εξαφανίσει το 'κακό' από την υπόλοιπη Ελλάδα?? Πόση είναι οι μεγάλοι έμποροι σοβαρών και επικίνδυνων ναρκωτικών στην Ελλάδα? Αμφιβάλλω αν είναι πάνω από εκατό... Γιατί δεν πιάνουν αυτούς μόνο πιάνουν μικροβαποράκια??? Στην Κρήτη πρέπει να εξαντληθεί η αυστηρότητα?
Μας βαφτίσατε όλους εγκληματίες, ζωοκλέφτες, εμπόρους ναρκωτικών και δεν ξέρω τι άλλο... Ωραία...Αν ηθελα να γενικευσω θα εγραφα 'ολοι οι Κρητικοι'.Και η κουβεντα γινεται για εκατο ατομα.Που βλεπεις την γενικευση ?
Η συζητηση εχει ξεκινησει απο το συμβαν στο Ηρακλειο και κατα καποιο τροπο εχει ας μου επιτραπει η εκφραση οριοθετειθει στην Κρητη.Το οτι η αστυνομια δεν καταπολεμαει δραστικα την εγκληματικοτητα ανα την Ελλαδα δεν δινει συγχωροχαρτι σε κανενα παρανομο οπλοφορο οπου και να βρισκεται. -
Στην Κρήτη απλά φοβούνται μην τυχόν και οι Χανιώτες και οι Ρεθυμνιώτες καμιά φορά πάρουν τα όπλα και πετάξουν τα καλά παιδιά της αμερικάνικης βάσης στη θάλασσα... Βλέπετε, σχεδόν κάθε μέρα έχουμε και ένα βίαιο επεισόδιο με πρωταγωνιστή/ές στρατιωτικό/ούς της βάσης της Σούδας ή τα 'καλά παιδιά' που βγαίνουν απ'τα αεροπλανοφόρα και νομίζουν ότι μπορούν να δέρνουν, να διαρρηγνύουν σπίτια, να βιάζουν και να ληστεύουν.Και αυτά τα λέω χωρίς υπερβολή. Η Κρήτη είναι καζάνι που βράζει. Οι μοναδικοί που θέλουν τους αμερικάνους εδώ είναι οι ιδιοκτήτες διάφορων κακόφημων μπαρ και κλαμπ, καθώς και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών της οδού Μίνωος (όσοι ξέρουν από Χανιά ξέρουν τι ακριβώς θα βρουν στη Μίνωος).
αυτο δε το ξερα αλλα ειναι απολυτα λογικο....Τωρα που επιασαν κ τον σανταμ θα εχουν παρει τα πανω τους...
Α ρε Κρητικαροι μπραβο δε σκυβουν το κεφαλι σαν τους αλλους τους προσκυνημμενους της Αθηνας.... -
Στην Κρήτη απλά φοβούνται μην τυχόν και οι Χανιώτες και οι Ρεθυμνιώτες καμιά φορά πάρουν τα όπλα και πετάξουν τα καλά παιδιά της αμερικάνικης βάσης στη θάλασσα... Βλέπετε, σχεδόν κάθε μέρα έχουμε και ένα βίαιο επεισόδιο με πρωταγωνιστή/ές στρατιωτικό/ούς της βάσης της Σούδας ή τα 'καλά παιδιά' που βγαίνουν απ'τα αεροπλανοφόρα και νομίζουν ότι μπορούν να δέρνουν, να διαρρηγνύουν σπίτια, να βιάζουν και να ληστεύουν.Και αυτά τα λέω χωρίς υπερβολή. Η Κρήτη είναι καζάνι που βράζει. Οι μοναδικοί που θέλουν τους αμερικάνους εδώ είναι οι ιδιοκτήτες διάφορων κακόφημων μπαρ και κλαμπ, καθώς και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών της οδού Μίνωος (όσοι ξέρουν από Χανιά ξέρουν τι ακριβώς θα βρουν στη Μίνωος).
Κωνσταντινε γρηγορα ξεχασες τα καλοκαιρινα γεγονοτα στη Χερσονησο.
Αλλα εκει ηταν τουριστες και αμα σταματησουν τα τσαρτερ απο τα αεροδρομια της Ευρωπης να'ρχονται στο νησι, κλαφτους οσους Κρητικους ζουνε απο τον τουρισμο,μιας και παρατησανε τα χωραφια και τους μπαξεδες για εναν πιο ευκολο πλουτισμο. -
Ο κόσμος στην Κρήτη - και ιδίως στα Χανιά - έχει αγανακτήσει. Και γεγονός είναι ότι δεν νιώθουν πια ασφαλείς οι πολίτες. Έχω δει μεθυσμένους και μαστουρωμένους αμερικάνους να επιτίθενται σε παρέες γυναικών με προφανείς σκοπούς. Οι επιβάτες των αυτοκινήτων, όταν περνάνε δίπλα από αμερικάνο, κλειδώνουν τις πόρτες.
Από παραβατική συμπεριφορά τώρα στην Κρήτη, υπάρχει το πρόβλημα της ζωοκλοπής στα βουνά, καθώς και, σύμφωνα με την Αστυνομία, 'κάτι ψιλοπράγματα' από ναρκωτικά.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Στην Κρήτη απλά φοβούνται μην τυχόν και οι Χανιώτες και οι Ρεθυμνιώτες καμιά φορά πάρουν τα όπλα και πετάξουν τα καλά παιδιά της αμερικάνικης βάσης στη θάλασσα... Βλέπετε, σχεδόν κάθε μέρα έχουμε και ένα βίαιο επεισόδιο με πρωταγωνιστή/ές στρατιωτικό/ούς της βάσης της Σούδας ή τα 'καλά παιδιά' που βγαίνουν απ'τα αεροπλανοφόρα και νομίζουν ότι μπορούν να δέρνουν, να διαρρηγνύουν σπίτια, να βιάζουν και να ληστεύουν.
Και αυτά τα λέω χωρίς υπερβολή. Η Κρήτη είναι καζάνι που βράζει. Οι μοναδικοί που θέλουν τους αμερικάνους εδώ είναι οι ιδιοκτήτες διάφορων κακόφημων μπαρ και κλαμπ, καθώς και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών της οδού Μίνωος (όσοι ξέρουν από Χανιά ξέρουν τι ακριβώς θα βρουν στη Μίνωος).
Κωνσταντινε γρηγορα ξεχασες τα καλοκαιρινα γεγονοτα στη Χερσονησο.
Αλλα εκει ηταν τουριστες και αμα σταματησουν τα τσαρτερ απο τα αεροδρομια της Ευρωπης να'ρχονται στο νησι, κλαφτους οσους Κρητικους ζουνε απο τον τουρισμο,μιας και παρατησανε τα χωραφια και τους μπαξεδες για εναν πιο ευκολο πλουτισμο.Καθόλου δεν τα ξέχασα. Απλώς, τους μεθύστακες της Χερσονήσου (και ΚΑΚΩΣ που κάποιοι κοντόφθαλμοι κάνανε τη Χερσόνησο Φαληράκι) δεν τους τρώει ο κόσμος στην Κρήτη στη μάπα όλο το χρόνο. Έρχονται (για όσο ακόμα θα έρχεται ΑΥΤΟ το είδος τουρισμού. Ακόμα και οι επιχειρηματίες έχουν αηδιάσει και προσπαθούν να προσελκύσουν άλλη πελατεία πια) για λίγο και φεύγουν.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
4)Γελιέται όποιος νομίζει ότι όι μπάτσοι δεν ξέρουν τα στοιχεία ΟΛΩΝ των μεγαλοχασισοκαλλιεργητών του Μυλοποτάμου. Το γιατί δεν γίνεται κάτι το αφήνω στην κρίση σας...δυστυχώς αρκετός κόσμος το αγνοεί αυτό. Όπως έγραψα και πριν, στο θέμα των χασισοκαλλιεργητών και των φυγάδων υπήρξε απλή αλλαγή φρουράς. Τα νέα σώματα, όπως ήταν αναμενόμενο, ενσωματώθηκαν στην διαφθορά και, believe it or not, υπάρχουν ολόκληρα χωριά κατά τόπους, που είναι στο κόλπο της καλλιέργειας.
Και επίσης παρατηρώ πως υπάρχει παρανόηση για το θέμα των όπλων. Είναι ένδειξη σεβασμού στην παράδοση. Ο περισσότερος κόσμος το έχει κάπου κρυμμένο ενώ λίγοι είναι αυτοί που το παίρνουν μαζί τους πια [αλλά συνήθως όχι για βόλτα] και μάλιστα το σκεφτονται πριν το κάνουν. Το λαθρεμπόριο είναι μια παρενέργεια της παράδοσης στα όπλα, αλλά δεν υπάρχει και άλλος τρόπος να αποκτήσει κανείς νόμιμα ένα, ή τουλάχιστον εύκολα. Ενώ για τα οπλοστάσια που υπάρχουν, εντάξει, ορισμένοι το παρατραβάνε [πολύ].
Τέλος τείνουν να εκλείψουν κι από τους γάμους καθεαυτούς. Κάποιες φορές θα εμφανιστούν πριν ή μετά εντός οικογενειακού κύκλου. Ο έλεγχος εδώ έχει κάνει καλό κι ο κόσμος είναι πιο προσεκτικός. Ήταν πολύ επικίνδυνο αυτό που συνέβαινε κατά κόρων παλιά και μόλις είχε πιει και χαλαρώσει κάποιος έβγαζε/έβγαζαν τα όπλα και παίζαν γενικώς. Πάντως για εμένα που έχω μεγαλώσει με το σεβασμό και την αγάπη του όπλου όπως και για πολύ κόσμο ακόμα, το όπλο από μόνο του δεν είναι κάτι το κολάσιμο. Μάλλον θα σκεφτώ την χρήση του πολύ περισσότερο από κάποιον που θα του δώσουν ένα στην εκπαίδευση και του αρέσει να βλέπει... Ράμπο.
-
Το όπλο είναι τρομερά μεγάλη ευθύνη. Στην αρχαία Ελλάδα μάλιστα, τα όπλα ήταν ιερά και προορίζονταν μόνον για την υπεράσπιση των πατρίων εδαφών. Κάποιος πραγματικά εξοικειωμένος με τα όπλα δεν το παίζει μάγκας και ξέρει πολύ καλά πως, όταν τραβήξεις όπλο, πρέπει να είσαι έτοιμος να το χρησιμοποιήσεις και να υποστείς τις τυχόν συνέπειες της χρήσης του.
Οι Ιάπωνες άλλωστε τι λένε για τις κατάνα (τα σπαθιά των νίντζα); Ότι άπαξ και βγει η κατάνα από τη θήκη της, πρέπει να πιεί αίμα (άρα απαγορεύεται η έκθεσή της, η χρήση της για λόγους επιδειξιομανίας και ο ψευτοτσαμπουκάς). Αυτό δείχνει πόσο μετρημένη πρέπει να είναι η χρήση των όπλων.
... ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ Σ' ΑΓΑΠΩ ...