-
Παιδιά γιατί γύρισε σε προσωπική αντιπαράθεση το θέμα? Τι σχέση έχει το στυλάκι:
'Ανοιξες θέμα, δεν στο διόρθωσε ο Mod, να τιμωρηθείς, γιατί δεν τιμωρήθηκες, αλλαξες μόνη στου τον τίτλο, δεν τον άλλαξες κλπ κλπ κλπ'
Προσωπικά δεν διαβάζω καθημερινά το forum ούτε έχω τον χρόνο να κάθομαι να ψάχνω τα θέματα για τα διαπλεκόμενα που έχουν παιχτεί. Με ενοχλεί λοιπν ανα καιρούς να βλέπω ασχετες σπόντες για άλλα θέματα ή για τους moderators και για το πόσο καλά κάνουν την δουλειά τους σε άσχετα θέματα. Καταλάβετε οτι δεν υπάρχει καποιος αστυνόμος όλη μέρα ή όλη νύχτα να κοιτάει τα παντα. Και πιστεύω οτι ανεξάρτητα με τους χρήστες υπάρχει παντα η ανοχή. Συνήθως με καποιο προσωπικό ρίχνεται η προειδοποίηση και μετά με διαγραφή ή οτιδήποτε. Το έχουμε δει και το έχουμε ζήσει. Και στο κάτω κάτω εαν δείτε κατι που σας ενόχλησε και που δεν έχουν δει οι mods στείλτε και κανα προσωπικό να τους ενημερώσετε! Δικό μας είναι το forum! Eμείς γράφουμε και εμεις το προσέχουμε.
Θα παρακαλούσα να μην παρει καποιος τα γραφόμενά μου σε προσωπικό επίπεδο. Αφορμή βρήκα και τα έγραψα.
Θα παρακαλούσα τέλος να σταματήσετε εδώ και να επανέλθουμε σε ενα πολύ καλό θέμα στο οποίο μπορούμε να γράψουμε πολλά.
-
Ρε παιδιά συγγνώμη!!! Εχω λίγο χρόνο και μπαίνω σε ενα θέμα που με ενδιαφέρει στα πεταχτά. Είμαι αναγκασμένη να διαβάζω 3 άσχετες σελίδες με τα προσωπικά σας? Σας παρακαλώ ανοιχτε άλλο θέμα και πείτε τα! Και όποιον τον ενδιαφέρει να μπει και να τα διαβάζει εκει!
Οριστε λοιπον!Καινούργιο θέμα
Γιατί mod δεν.....???
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Οι 'πολύ συγκεκριμένοι λόγοι' μπορούν να γίνουν ευρύτερα γνωστοί ή αποτελούν ταμπού? Με άλλα λόγια, υπάρχουν 'ιδιαίτεροι' λόγοι παράβασης των κανονισμών του φόρουμ? Θα ήθελα πολύ να τους ξέρω και φαντάζομαι και οι άλλοι φίλοι εδώ...
Με απλά λόγια, δικά μου post έχεις σβήσει και σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου είχες δίκιο. Πες μας ποιοι είναι οι 'συγκεκριμένοι λόγοι' που δεν το έκανες στην περίπτωση της Ρένας.
Και παρακαλώ η συζήτηση να παραμείνει δημόσια.
Οχι δεν μπορούν να γίνουν γνωστοί Βασίλη!
Και έχω σβήσει και δικά σου post και της Ρένας!
Αν δεν καταλαβαίνεις...στείλε μου pm!!
Δημόσια συζήτηση για αυτά τα θέματα...δεν κάνω!! -
Μαίρη καταρχάς δεν πρόκειται για κανένα στυλάκι. Το θέμα ξεκίνησε όταν η Ρένα μου έκανε «παρατήρηση» για τα «ακραία» πράγματα που έγραψα. Αυτή ήταν τουλάχιστον η αφορμή, αν θέλεις.
Ρένα να μην έχεις την εντύπωση ότι έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, έχω όμως με τα πράγματα που γράφεις και αδυνατώ να δεχτώ μαθήματα καλής συμπεριφοράς όταν γνωρίζω ότι η διαγωγή μου είναι άριστη (στα πλαίσια του κανονισμού λειτουργίας του forum). Νομίζω έχω δείξει ότι δεν διστάζω να διαφωνήσω όταν πρέπει να διαφωνήσω και όσοι βάζουν φιλίες, παρεούλες και μικροσυμφέροντα πάνω από το πνεύμα του υγιούς (αν και πολλές φορές έντονου) διαλόγου, διακοσμητική μόνο θέση έχουν εδώ, κατά την ταπεινή μου άποψη. (Σημαντική σημείωση: το παραπάνω δεν αποτελεί προσωπική αιχμή, ούτε έχω παραδείγματα τέτοιων ατόμων στο παρόν forum).
-
καλά με τίποτε απο αυτά που γράφω δεν συμφωνείς??? [πλάκα κάνω, δικαίωμα σου], όσο για τους κανόνες δεοντολογίας, νομίζω οτι τους τηρώ με εξαίρεση όντως το συγκεκριμένο post - [που όμως δεν έλεγα οτι έστω και υποτιθέμενα θα σκοτώσω όλο τον κόσμο αν πάθαινε κάποιος δικός μου κάτι - εκεί κόλλαγε το σχόλιο μου, περι του να προσέχουμε τι γράφουμε - μην μας διαβάζουν και μικρά παιδιά και παιρνουν παραδείγματα ]...anyway...το έχω πεί και πάντα θα το λέω ο γραπτώς λόγος είναι εύκολα παρεξηγήσιμος....
το ξεχνάμε αυτό και επανερχόμαστε σ' αυτή την άμοιρη την απάντηση που σε παρακαλάω όλη μέρα να μου τη δώσεις, θα μου τη δώσεις τελικά? είπες λοιπόν οτι ναί μεν αλλά για τις αντιδικίες κλπ.κλπ...λοιπόν εδώ ξέρουμε το δράστη και βαλόμεθα κατα αυτού και τις οικογένειας του, όχι οτι είναι σωστό και αυτό, αλλά έστω οτι το κάνουμε για ηθική ικανοποίηση...
έστω λοιπόν οτι το παιδί είχε σταματήσει, τίποτε απο αυτά τα τραγικά που συνέβησαν δεν συνέβαιναν, αλλά το παιδί ήταν χρήστης και μετά απο λίγο καιρό πέθαινε απο υπερβολική δόση...τι θα γινόταν τότε? ποιος θα δίωκε ποιον και τι τιμωρία θα του επέβαλε? -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η βεντέτα σαφώς και δεν βελτιώνει τίποτα και επίσης δεν την δικαιολογώ αλλά είναι ίσως ο τρόπος που προσφέρει τη μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση (ώστε να ξεπεράσουν τον πόνο και την πίκρα τους) σε μερικούς από συγγενείς που δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν πιο ώριμα την κατάσταση.Οτι και να γίνει τίποτα δεν φέρνει πίσω το παιδί που χάθηκε. Δεν μπορούμε να μπούμε στην θέση των συγγενών ή της μάνας. Απλά πρέπει να καταλάβουμε ότι με μια βεντέτα δεν διορθώνεται η κατάσταση. Το αντίθετο θα έλεγα.
Το θέμα είναι εμεις που είμαστε 'απέξω' να μπορέσουμε να δούμε και να κρίνουμε πιο σωστά, πέρα από θεαματικότητες και πέρα από αυτά που μας σερβίρουν. Και για να κρίνουμε σωστά πρεπει να παρουμε όλες τις πλευρές.
Συμφωνώ παντως ότι η αστυνομία πρέπει να είναι σωστά εκπαιδευμένη. Δεν μπορεί να πυροβολεί ανεξέλεγκτα. Αλλοίμονο εαν γινόταν κάτι τετοιο. Πρέπει όμως να σκεφτούμε ότι καποια γεγονότα εκτυλίσσονται σε δευτερόλεπτα. Εκεί παίζει τον ρόλο της και η εκπαίδευση.
-
Λεγομαι Δημητρης Αποστολου και κατα λαθος ελαβα αυτο το ΡΜ που ηταν προς καποιες Φορουμιστριες.
Επειδη δεν με ενδιαφερει το θεμα που πραγματευεσθε παρακαλω τον αποστολεα να με σβυσει απο τους παραληπτες .Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Μαίρη καταρχάς δεν πρόκειται για κανένα στυλάκι. Το θέμα ξεκίνησε όταν η Ρένα μου έκανε «παρατήρηση» για τα «ακραία» πράγματα που έγραψα. Αυτή ήταν τουλάχιστον η αφορμή, αν θέλεις.Ρένα να μην έχεις την εντύπωση ότι έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, έχω όμως με τα πράγματα που γράφεις και αδυνατώ να δεχτώ μαθήματα καλής συμπεριφοράς όταν γνωρίζω ότι η διαγωγή μου είναι άριστη (στα πλαίσια του κανονισμού λειτουργίας του forum). Νομίζω έχω δείξει ότι δεν διστάζω να διαφωνήσω όταν πρέπει να διαφωνήσω και όσοι βάζουν φιλίες, παρεούλες και μικροσυμφέροντα πάνω από το πνεύμα του υγιούς (αν και πολλές φορές έντονου) διαλόγου, διακοσμητική μόνο θέση έχουν εδώ, κατά την ταπεινή μου άποψη. (Σημαντική σημείωση: το παραπάνω δεν αποτελεί προσωπική αιχμή, ούτε έχω παραδείγματα τέτοιων ατόμων στο παρόν forum).
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
για να επανέλθουμε λοιπόν στο θέμα μας..μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις μια απάντηση σε αυτό που ρωτάω 4 post τώρα? περι εκδίκησης...αν, το παιδί αυτό πέθαινε απο ναρκωντικά ποιον θα έπρεπε να τιμωρήσουμε? ποιον θα κυνηγούσαν οι γονείς, οι συγγενείς? αυτό ρωτάω μόνο...αυτό που έχω να σχολιάσω εγώ είναι το τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με τα γεγονότα που συζητάμε; [αν και θα ήταν ενδιαφέρων σενάριο απόντων των γεγονότων] εάν θέλεις να κάνεις κουβέντα για τον τρόπο που αντιδρούν οι Κρητικοί ή οποιοιδήποτε άνθρωποι που πιστεύουν στην αυτοδικία στο θάνατο δικών τους ανθρώπων νομίζω πως αυτό το θέμα δεν προσφέρεται τουλάχιστον. Άλλωστε η ερώτηση δεν προσφέρεται ούτε ως αντιπαραβολή, καθότι όπως γράφτηκε άλλωστε, δεν προβλέπεται... γάζωμα όσων δεν σταματούν σε μπλόκα της αστυνομίας από το νόμο. Υπάρχουν διαβαθμιζόμενες αντιδράσεις: και η φυγή από μπλόκο μέχρι τον πυροβολισμό προς την καμπίνα των επιβατών του παραβιάζοντος οχήματος απέχουμε πολύυυυ.
είναι όσο άσχετο όσο και η υπόθεση που έκανες για την εξέλιξη των γεγονότων προτύτερα. Εδώ νομίζω εξετάζουμε και συζητούμε τα γεγονότα και μάλλον υπάρχει συναίνεση στο ότι δεχόμενοι όσα μας μεταφέρθηκαν ως τα πραγματικά δεδομένα, αυτοί οι αστυνομικοί δεν θα έπρεπε να κάνουν αυτή τη δουλειά.
τώρα ως Κρητικός με καταγωγή από την 'άγρια' περιοχή του Αποκόρωνα μπορώ να σου μεταφέρω την άποψη των ντόπιων για τους ειδικούς φρουρούς που δεν είναι καθόλου καλή... [όπως και οι ίδιοι στην δουλειά τους]. Μάλιστα θυμάμαι το σχόλιο-ενδειξη για τη συζήτησή μας συγγενή μου πέρισυ, όταν είδαμε από τζιπ σώματος που ξεχνάω τώρα να ανοίγουν οι πόρτες και να βγαίνουν πάνοπλοι οι ασυνομικοί μέρα μεσημέρι στο πλάι της εθνικής: '...κάποιος δεν σταμάτησε σε μπλόκο'. Με λίγα λόγια, δεν ήταν η στιγμή να αντιμετωπιστεί εκεί η παράβαση στην μη συμμόρφωση του οδηγού του οχήματος. Τελικά δεν ξέρω εάν βοήθησε η 'εισαγωγή' σωμάτων μη ντόπιων με αυτό καθεαυτό το σκοπό στην Κρήτη. Κάποια τάξη στο θέμα της οπλοφορίας μπήκε, αλλά όσων αφορά τους φυγάδες και τα ναρκωτικά μάλλον δεν άλλαξε τίποτε. Από εκπαίδευση και συμπεριφορά δε, λίρα 100 τέτοιοι 'λειτουργοί'.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Λεγομαι Δημητρης Αποστολου και κατα λαθος ελαβα αυτο το ΡΜ που ηταν προς καποιες Φορουμιστριες.
Επειδη δεν με ενδιαφερει το θεμα που πραγματευεσθε παρακαλω τον αποστολεα να με σβυσει απο τους παραληπτες .Μαίρη καταρχάς δεν πρόκειται για κανένα στυλάκι. Το θέμα ξεκίνησε όταν η Ρένα μου έκανε «παρατήρηση» για τα «ακραία» πράγματα που έγραψα. Αυτή ήταν τουλάχιστον η αφορμή, αν θέλεις.
Ρένα να μην έχεις την εντύπωση ότι έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, έχω όμως με τα πράγματα που γράφεις και αδυνατώ να δεχτώ μαθήματα καλής συμπεριφοράς όταν γνωρίζω ότι η διαγωγή μου είναι άριστη (στα πλαίσια του κανονισμού λειτουργίας του forum). Νομίζω έχω δείξει ότι δεν διστάζω να διαφωνήσω όταν πρέπει να διαφωνήσω και όσοι βάζουν φιλίες, παρεούλες και μικροσυμφέροντα πάνω από το πνεύμα του υγιούς (αν και πολλές φορές έντονου) διαλόγου, διακοσμητική μόνο θέση έχουν εδώ, κατά την ταπεινή μου άποψη. (Σημαντική σημείωση: το παραπάνω δεν αποτελεί προσωπική αιχμή, ούτε έχω παραδείγματα τέτοιων ατόμων στο παρόν forum).
Δημήτρη συγνώμη αν και είμαι σίγουρος ότι το έκανα post και όχι pm. Προφανώς δεν σε αφορά καθόλου.
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Προσωπικά αν ήταν το δικό μου παιδί, θα έκανα ότι και ο Κάιζερ Σόζε στο 'Συνήθεις Ύποπτοι': θα σκότωνα όλους τους εμπλεκόμενους, τις οικογένειές τους, όλους τους συγγενείς των οικογενειών τους μέχρι 3 βαθμού αγχιστείας καθώς και όλους τους γνωστούς και φίλους τους. Και μετά θα έβαζα φωτιά και θα έκαιγα τα σπίτια τους και αφού τελείωνα θα έριχνα αλάτι στα αποκαΐδια.
Αν θυμάμαι καλά, ο ΥΠΟΘΕΤΙΚΟΣ αυτός τύπος σκότωσε πρώτα τη ΔΙΚΗ του γυναίκα και τα ΔΙΚΑ του παιδιά. Πολύ αμερικάνικο, σαν τους καλούς μπάτσους (η καταδρομείς) και τους κακούς κακούς που σκοτώνονται σαν τα μερμήγκια, πάντα υποθετικά, στα σενάρια, μια και η πραγματικότητα είναι ενίοτε λιγουλάκι διαφορετική.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αν θυμάμαι καλά, ο ΥΠΟΘΕΤΙΚΟΣ αυτός τύπος σκότωσε πρώτα τη ΔΙΚΗ του γυναίκα και τα ΔΙΚΑ του παιδιά. Πολύ αμερικάνικο, σαν τους καλούς μπάτσους (η καταδρομείς) και τους κακούς κακούς που σκοτώνονται σαν τα μερμήγκια, πάντα υποθετικά, στα σενάρια, μια και η πραγματικότητα είναι ενίοτε λιγουλάκι διαφορετική.
Καλά θυμάσαι, αν και το ένα από τα παιδιά του το σκότωσαν οι τύποι της αντίπαλης 'συμμορίας'.
Το νόημα που λίγοι κατάλαβαν και μάλλον φταίει ο τρόπος που το έθεσα είναι ότι, στην Κρήτη σήμερα, είναι πραγματικά σαν να υπάρχουν δυο 'συμμορίες'. Έτσι ακριβώς αντιλαμβάνονται οι Κρητικοί τους σούπερ-μπάτσους που έχουν στείλει εκεί οι φωστήρες καρεκλοκένταυροι των Αθηνών. Πέραν των όσων είναι γνωστά ήδη από τα media, έχω μιλήσει με Κρητικούς εδώ στην Αθήνα και όλοι είναι σύμφωνοι ότι η προσπάθεια καταστολής όχι μόνο τους προσβάλλει αλλά είναι και δυνάμει εκρηκτική, όπως φάνηκε και από το τελευταίο επεισόδιο.
Κατά τα άλλα το να λέμε 'να δούμε τι θα κάνουμε από δω και πέρα' και λοιπά ευχολόγια δεν έχουν κανένα νόημα. Κατά τη γνώμη μου το μόνο που μπορεί να γίνει είναι, μέσω της εκπαίδευσης, να αλλάξει η νοοτροπία στην Κρήτη, αν και παραδοσιακά στοιχεία πάντοτε θα παραμένουν.
-
Φοβάμαι ότι αν αρχίσουμε να συζητάμε για την κατάσταση στην Κρήτη θα πρέπει να μείνουμε ξάγρυπνοι κάνα μήνα και θα γεμίσουμε εκατοντάδες σελίδες. . . .
Παρ' όλα αυτά, θα ήταν καλύτερα να το κάναμε, παρά να απομονώνουμε ένα περιστατικό. Μιλάμε για ακήρυχτο πόλεμο; Γιατί αλλιώς πως και δεν έχουμε τέτοια αστυνομικά - πολεμικά σώματα π.χ. και στην Ηλεία; Η έχουμε και δεν το έχω πάρει χαμπάρι;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν ήταν στο χέρι μου,μόνο ξύλο θα έπρεπε να τρώνε μερικοί και όχι σφαίρες. Σε κανέναν δεν αξίζει ο θάνατος.Για τους εμπόρους ναρκωτικών και τους προαγωγούς ανηλίκων και τους πολιτικούς προστάτες τούς εγώ προτείνω την εξής ποινή:
ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ, χωρίς δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης και χωρίς άδειες. Τα δε καταναγκαστικά έργα θα είναι το εξής απλό:
Εκτοπισμός σε βραχονησίδα, όπου απ'το χάραμα ως το σούρουπο θα σπάνε πέτρες κι απ'το σούρουπο ως το χάραμα θα τις ξανακολλάνε! Κι όλα αυτά, φορώντας χειμώνα-καλοκαίρι μόνον ένα κοντό παντελόνι.
-
Πρόσφατα έτυχε να είμαι παρών σε περιστατικό στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας όπου κάποιος δε σταμάτησε σε μπλόκο της Αστυνομίας για τον τυπικό έλεγχο.
Ο 'κύριος' -εντελώς συμπτωματικά (?)- ήταν καταζητούμενος για δολοφονία συνανθρώπου μας.
Παρεπιμπτόντως και ο μηχανόβιος πρόσφατα σε ένα 'αθώο' μπλόκο δε σταμάτησε και σε λιγότερο από 10 λεπτά έγινε δολοφόνος. Είμαι βέβαιος ότι οι συγγενείς του ορκίζονται ότι ο κανακάρης τους είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου.
Δε μπορώ να δικαιολογήσω κανέναν από εμάς ο οποίος δε σταματά για έλεγχο, αφού στο κάτω-κάτω δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι.
Επίσης δεν μπορώ να δεχθώ με τίποτα ανθρώπους που τη στιγμή της κορύφωσης του δράματος τους έχουν το 'κουράγιο' να βγαίνουν στα κανάλια για να βρουν το όποιο δίκιο τους. Η τηλεόραση κατηγορείται ως 'ανθρωποβόρα' αλλά μερικοί βοηθούν τα μέγιστα ώστε να δικαιολογεί τον τίτλο της. -
αφού νομίζω πως όλοι συμφωνούμε πως η λογική είναι αυτή: όσο εύκολο είναι να βρίσκεται ένας επικίνδυνος εγκληματίας στο όχημα που δε θα σταματήσει, εξίσου εύκολα μπορεί να είναι ένας υποχόνδριος τύπος ή κάποια παιδιά που δεν έχουν την ωριμότητα να αντιμετωπίσουν την κατάσταση της όποιας μικρο-παρανομίας τους. Εάν ρωτούσε κάποιος από εμάς πχ τροχαίους/ανθρώπους της ομάδας Ζ για το πόσο συχνά τους συμβαίνει να τους φεύγουν παπιά με παιδιά επειδή είναι χωρίς δίπλωμα, άδειες, κλεμμένα, κτλ, νομίζω θα πειθονταν για την αφέλεια και άγνοια κινδίνου που χαρακτηρίζει τις ηλικίες μας [άλλωστε είμαι ακόμα 22] που πιθανώς δεν έχει συνυπολογίσει. Είναι επίσης βέβαιο πως για μια τέτοια δουλειά, αυτή του ελέγχου, δεν βάζεις άτομα με έλλειψη κρίσης ή ψυχραιμίας...
-
Ο χρήστης servmx έγραψε:
Πρόσφατα έτυχε να είμαι παρών σε περιστατικό στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας όπου κάποιος δε σταμάτησε σε μπλόκο της Αστυνομίας για τον τυπικό έλεγχο.
Ο 'κύριος' -εντελώς συμπτωματικά (?)- ήταν καταζητούμενος για δολοφονία συνανθρώπου μας.
Παρεπιμπτόντως και ο μηχανόβιος πρόσφατα σε ένα 'αθώο' μπλόκο δε σταμάτησε και σε λιγότερο από 10 λεπτά έγινε δολοφόνος. Είμαι βέβαιος ότι οι συγγενείς του ορκίζονται ότι ο κανακάρης τους είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου.
Δε μπορώ να δικαιολογήσω κανέναν από εμάς ο οποίος δε σταματά για έλεγχο, αφού στο κάτω-κάτω δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι.
Επίσης δεν μπορώ να δεχθώ με τίποτα ανθρώπους που τη στιγμή της κορύφωσης του δράματος τους έχουν το 'κουράγιο' να βγαίνουν στα κανάλια για να βρουν το όποιο δίκιο τους. Η τηλεόραση κατηγορείται ως 'ανθρωποβόρα' αλλά μερικοί βοηθούν τα μέγιστα ώστε να δικαιολογεί τον τίτλο της.Για να μην ξαναρχίσουμε το γαϊτανάκι από την αρχή ξεκαθάρισε πολύ απλά: θεωρείς συνυπεύθυνο τον πιτσιρικά για το θάνατό του;
-
Ο χρήστης servmx έγραψε:
Δε μπορώ να δικαιολογήσω κανέναν από εμάς ο οποίος δε σταματά για έλεγχο, αφού στο κάτω-κάτω δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι.Αν είχες υπ' όψιν σου τη συμπεριφορά των Ειδικών Φρουρών θα καταλάβαινες γιατί είναι πολύ πιθανό να μη σταματήσεις όταν έχεις έστω και κάποια ασήμαντη παρανομία.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Αν είχες υπ' όψιν σου τη συμπεριφορά των Ειδικών Φρουρών θα καταλάβαινες γιατί είναι πολύ πιθανό να μη σταματήσεις όταν έχεις έστω και κάποια ασήμαντη παρανομία.
Γιά φωτίστε μας!
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
αφού νομίζω πως όλοι συμφωνούμε πως η λογική είναι αυτή: όσο εύκολο είναι να βρίσκεται ένας επικίνδυνος εγκληματίας στο όχημα που δε θα σταματήσει, εξίσου εύκολα μπορεί να είναι ένας υποχόνδριος τύπος ή κάποια παιδιά που δεν έχουν την ωριμότητα να αντιμετωπίσουν την κατάσταση της όποιας μικρο-παρανομίας τους. Εάν ρωτούσε κάποιος από εμάς πχ τροχαίους/ανθρώπους της ομάδας Ζ για το πόσο συχνά τους συμβαίνει να τους φεύγουν παπιά με παιδιά επειδή είναι χωρίς δίπλωμα, άδειες, κλεμμένα, κτλ, νομίζω θα πειθονταν για την αφέλεια και άγνοια κινδίνου που χαρακτηρίζει τις ηλικίες μας [άλλωστε είμαι ακόμα 22] που πιθανώς δεν έχει συνυπολογίσει. Είναι επίσης βέβαιο πως για μια τέτοια δουλειά, αυτή του ελέγχου, δεν βάζεις άτομα με έλλειψη κρίσης ή ψυχραιμίας...22 χρόνων και ακόμα ανώριμοι, οπλισμένοι για να σκοτώσουν και να σκοτωθούν (βλ. αυτοκίνητο, δίκυκλο) και με δικαίωμα ψήφου - και αυτά από χρόνια πριν. Πότε προτείνετε να γινόμαστε ώριμοι; Λίγο πριν το θάνατο, σαν τα φρούτα;
Ρε μα@΅κα, μας κάνουν σήμα να σταματήσουμε, τώρα;
-Πάτα το ρε μα@΅κα, θες να μας κόψουν καμιά κλήση; -
ok... να πω μπράβο;
Το γεγονός παραμένει πως η κοινωνία μας είναι σαφώς πολυπλοκότερη του ότι ήταν πριν ώστε να χρειάζεται περισσότερο χρόνο να ωριμάσει η κρίση του νέου [ή μήπως μαζί με την ψήφο χάνουμε και το δικαίωμα στο χαρακτηρισμό;]. Τώρα το να φέρεις κάποιον προ των ευθυνών του είναι καθαρά θέμα ανατροφής και κλίσης. Πχ εγώ είμαι υπευθυνος μέχρι αηδίας ενώ ο αδερφός μου όχι. Ούτε για να στρώσει το κρεββάτι του. Φταίνε οι γονείς μας; Άσε γιατί έχω δει ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ 'ώριμους' με δικαίωμα να οπλοφορούν και να ψηφίζουν. Τώρα εάν δεν αναγνωρίζεις παρορμητισμό στους νέους, πρόβλημά σου... δεν αγνοώ όμως εγώ την πραγματικότητα.
... ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ Σ' ΑΓΑΠΩ ...