-
Ερώτηση.
Τα τζιπ-suv πληρώνουν τα ίδια τέλη κυκλοφορίας με τα κανονικά επιβατικά;;
-
Ο χρήστης SSK έγραψε:
Ερώτηση.Τα τζιπ-suv πληρώνουν τα ίδια τέλη κυκλοφορίας με τα κανονικά επιβατικά;;
ναι.
-
Πριν από 1 μήνα περίπου άλλαξα πινακίδες κυκλοφορίας. Και ναι, το σήμα ήρθε με τον παλιό αριθμό. Τι κάνω τώρα;
- Το πλερώνω και ελπίζω να μην έρθει και 2ο με το σωστό αριθμό
- Δεν το πληρώνω ακόμα παρά περιμένω να έρθει ειδοποιητήριο με το σωστό αριθμό
- Χάνω μερικές ώρες και πάω στη ΔΟΥ να ρωτήσω.
- ?
Φαντάζομαι όλο και κάποιος θα έχει αντιμετωπίσει το θέμα. Καμιά ιδέα;
-
- Χάνω μερικές ώρες και πάω στη ΔΟΥ να ρωτήσω.
-
Νομίζω ότι αρκεί να το βάλεις και απλά να εκτυπώσεις ένα δικό σου χαρτάκι τον σωστό αριθμό. Όποτε αδειάσεις μπορείς να περάσεις και από την εφορία να διορθώσουν τα στοιχεία, αλλά εγώ τα δικά μου (του κυβισμού) τα διορθώνω επί τέσσερα συναπτά έτη και πάλι λάθος έρχονται όταν έρχονται (δεν ξέρω πως...)
@νδρέας
-
Προσωπική άποψη, φίλε Scotch, είναι πως αν τα πληρώσεις, το μπερδεύεις περισσότερο το πράγμα.
Πώς θα τους εξηγήσεις το γεγονός ότι πλήρωσες το σηματάκι ενώ ήξερες ότι ήταν βγαλμένο σε λάθος αριθμό κυκλοφορίας?
Μπορεί να είναι πιο πρακτικό να το πληρώσεις τώρα και...'θα δούμε' για αργότερα όταν θα πάω εκεί, αλλά ξέρουμε όλοι τι γραφειοκρατεία μας κυβερνά...Οπότε: καλύτερα να πάρεις 1 μέρα άδεια και να πας να τους το 'πεις'.
Αν μπορείς και πριν τα χριστούγεννα, ακόμα καλύτερα. -
Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι φίλε Κάβουρα γι αυτό θα πάω εντός της εβδομάδος να το τακτοποιήσω. Θα ενημερώσω για όποιον αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.
Thnx guys.
-
Έχω ένα ηθικό και πρακτικό δίλλημα και θα ήθελα απόψεις:
Να πληρώσω τέλη κυκλοφορίας ή όχι;
Το αμάξι είναι στο εξωτερικό και πιθανότατα εντός του 2008 θα το φέρω Ελλάδα μόνο για 1-2 βδομάδες στις διακοπές. Αν δεν τα πληρώσω, θα το διασταυρώσει η εφορία και θα μου τα ζητάνε μετά (και με πρόστιμο; ); Ή η μόνη περίπτωση να μου τα ζητήσουν είναι να με πιάσουν σε έλεγχο;
Τείνω προς το να πληρώσω, γιατί είμαι by the book τύπος (δηλ. μαλάκας), αλλά 168 ευρώ για 1-2 βδομάδες είναι πολλά...
-
Ξέρω ότι έχεις κάθε δικαίωμα να μην πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας εφόσον δεν αφήνεις/κυκλοφορείς το αυτοκίνητο σε δημόσιο δρόμο. Μπορείς δηλαδή π.χ. να έχεις ακινητοποιημένο ένα χρόνο το αυτοκίνητο σε ιδιωτικό πάρκινγκ ΧΩΡΙΣ να πληρώσεις τέλη και την επόμενη χρονιά να πληρώσεις τα τέλη και να το ξανακυκλοφορήσεις. Αντίστοιχα, φαντάζομαι ότι αν μένεις στο εξωτερικό επίσης δεν είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις τα τέλη.
Ρισκάρεις απλά να σε πιάσουν αυτές τις 1-2 βδομάδες που θα έρθεις Ελλάδα.
Σε περίπτωση μελλοντικής διασταύρωσης ότι δεν είχαν πληρωθεί τα τέλη απλά θα υπογράψεις υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο βρισκόταν σε ιδιωτικό χώρο και δε μπορούν να σου πουν τίποτα. Αρκεί φυσικά να μην υπάρχει επίσημη καταγραφή (κλήση, εισιτήριο, κτλ) που να δείχνουν ότι το αυτοκίνητο είχε κινηθεί σε δημόσιο δρόμο.
-
Νομιζω οτι πρεπει να παραδωσεις τις πινακιδες πρωτα...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Νομιζω οτι πρεπει να παραδωσεις τις πινακιδες πρωτα...Δε νομίζω... αν και δεν είμαι σίγουρος.
Μη πληρώνοντας τα τέλη απλά δεν έχεις δικαίωμα να 'βγάλεις' το αυτοκίνητο σε δημόσιο δρόμο. Την επόμενη χρονιά όμως μπορείς να τα πληρώσεις και να κυκλοφορήσεις κανονικά. Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να παραδώσεις τις πινακίδες προηγουμένως.
-
Και πως θα ξερουν οτι οντως δε το κυκλοφορεις το αυτοκινητο?
Εγω νομιζω οτι μονο αν παραδωσεις τις πινακιδες δεν πληρωνεις τα τελη. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εγω νομιζω οτι μονο αν παραδωσεις τις πινακιδες δεν πληρωνεις τα τελη.Δεν το ξέρουν.
Αν σε πιάσουν σου κόβουν κλήση, αν δε σε πιάσουν και μελλοντικά σε ρωτήσουν γιατί δεν το είχες πάρει όπως είπα νωρίτερα υπογράφεις υπεύθυνη δήλωση ότι βρισκόταν ακινητοποιημένο σε ιδιωτικό χώρο.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εγω νομιζω οτι μονο αν παραδωσεις τις πινακιδες δεν πληρωνεις τα τελη.Δεν το ξέρουν.
Αν σε πιάσουν σου κόβουν κλήση, αν δε σε πιάσουν και μελλοντικά σε ρωτήσουν γιατί δεν το είχες πάρει όπως είπα νωρίτερα υπογράφεις υπεύθυνη δήλωση ότι βρισκόταν ακινητοποιημένο σε ιδιωτικό χώρο.
Αν δεν παραδώσεις πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας,ουσιαστικά θεωρείται
φορολογική παράβαση να μήν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.
Εάν δεν σε πιάσουν έχει καλώς,αλλά εάν πάς για καμιά φορολογική ενημερότητα μήν εκπλαγείς αν σου πούν ότι χρωστάς στην εφορία. -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Άραγε υπάρχει πρόβλημα αν κολλήσει κανείς το σηματάκι των τελών κυκλοφορίας σε τζάμι πλην του παρμπρίζ; Η σχετική υπ. απόφαση ορίζει ότι αυτό πρέπει να 'επικολλάται στην εσωτερική όψη του προσθίου αλεξήνεμου του οχήματος.' Τα ίδια λέει κ η απόδειξη πληρωμής που παίρνουμε. Επίσης μας υπενθυμίζει την κύρωση σε περίπτωση που δεν έχουμε το σηματάκι κολλημένο μόνιμα σε εμφανές σημείο. Αλλά θα υπήρχε, άραγε, κύρωση αν το είχαμε κολλημένο σε εμφανές μεν σημείο, αλλά όχι στο πρόσθιο τζάμι;Χεχ....έχει κανείς σχετική εμπειρία με το πώς ερμηνεύουν το θέμα τα 'όργανα';
Τα τελευταία 10 χρόνια το κολλάω στο πίσω αριστερό παράθυρο (τρίπορτα αυτοκίνητα) και σε όλους τους ελέγχους σε διάφορα σημεία της Ελλάδας το είδαν και δεν μου είπαν τίποτα.
-
Εναλλακτικα, μπορουμε να κολλησουμε το σημα στο παρμπριζ πισω απο τον κεντρικο καθρεπτη... Και δεν 'ενοχλει' και ειναι 'σε εμφανες σημειο στο παρμπριζ'...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Εναλλακτικα, μπορουμε να κολλησουμε το σημα στο παρμπριζ πισω απο τον κεντρικο καθρεπτη... Και δεν 'ενοχλει' και ειναι 'σε εμφανες σημειο στο παρμπριζ'...+1
Κάθε χρόνο εκεί βάζουμε το σήμα σε όλα τα αυτοκίνητα της οικογένειας
-
κι εγώ....
έχουμε θέμα για τα σήματα http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.php?t=5608
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Σύμφωνω για τον 'πίσω κεντρικό καθρέπτη', ωστόσο καμιά φορά το σημείο είναι λίγο δυσπρόσιτο για την αφαίρεση του σήματος..βέβαια η αλήθεια είναι ότι πρέπει να το βάλεις όχι ακριβώς πίσω από τον καθρέπτη, αλλα στο σημείο που, καθήμενος στη θέση οδήγησης, βλέπεις τον καθρέπτη να το 'καλύπτει'...εκεί ίσως είναι ελαφρώς πιο προσβάσιμο.
Επίσης τέρμα πάνω δεξία στο παρμπριζ δεν ενοχλεί ιδιαίτερα...αλλά δεν λατρεύω τα αυτοκόλλητα στο παρμπριζ γενικώς...
-
Η ειδοποιηση γραφει οτι μπορουμε να προμηθευτουμε το σημα απο τις Τραπεζες.
Αφαιρεστε απο τη λιστα σας την EuroBank.
ΔΕΝ δινει σηματα,τουλαχιστον ενα υποκαταστημα της στη Λ.Αμφιθεας που επισκεφτηκα.
Σήμα Τελών Κυκλοφορίας