-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ε όχι και αίσθηση σβελταδας το προηγούμενο φιέστα ...Ανάρτηση εργοστασιακη Έχεις Γιατί Έχω το θυμάμαι να γέρνει ελαφρώς ...
fiesta 1.6 s έχω(αυτό που μοιάζει με το st).Φοράει σπόρ ανάρτηση από μαμά και κοντά ελατήρια(μήπως οδήγησες κανένα σε απλή έκδοση π.χ ambiente),τώρα βέβαια έβαλα koni sport κίτρινα και το αμάξι είναι τρένο,όχι ότι δεν ήταν και πριν καλό,ίσα ίσα.Κοίταξε όταν τον Γενάρη του 2007 ήθελα να πάρω ένα μικρό 3-θυρο μέχρι 15000€,επέλεξα αυτό.Στα ίδια λεφτά 14 με 15 δηλαδή παίζανε τα grande punto 1.4 16v 95ps sporting,seat ibiza 1.4 16v sport 101ps,peugeot 207 1.4,renault clio 1.4,colt cz3 1.3,corsa 1.4 και σία.Από όλα αυτά το fiesta 1.6 s ήταν και πιο σβέλτο(σου υπενθυμίζω ντίζα και όχι ηλεκτρόγκαζο,ροπή 14,8 αντί 12 με 12,5 των 1.4 και κοντές σχέσεις μετάδοσεις) και πιο καλό οδηγικά σε αίσθηση από όλα τα άλλα.Ειχα δει και το swift sport 1.6 αλλά ήταν τότε 2000€ ακριβότερο,αλλά το κυριότερο στενό σε χώρους και με άβολο κάθισμα.Εκείνο το διάστημα μου άρεζε και το colt czt 1.5 turbo αλλά ο μπαμπάς δεν πολυάφηνε 150 άλογα για αρχή και ήταν στα 18000€ τότε.Κυρίως παίχτηκε τότε μεταξύ fiesta 1.6 s 100ps & seat ibiza 1.4 16v 101-115ps sport. .Tα έχω δώσει με φίλο με topguan και του έφευγα πάντως,έστω και λίγο .
-
Αυτό το Φιεστάκι ήταν όντως σβέλτο. Πόσο είχε γράψει στο 0-100; 10.5;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτό το Φιεστάκι ήταν όντως σβέλτο. Πόσο είχε γράψει στο 0-100; 10.5;10.6 με 10.8(ισοδύναμο με το δυνατότερο focus mk2 1.6 115ps)το έχουν μετρήσει διαφορα περιοδικά που θυμάμαι.Αυτά με σφιχτό μοτέρ πάντως.Εμένα πάντως το αμάξι,μου έδωσε την εντύπωση πως άνοιξε αρκετά μετά τα 30.000 χλμ,στην αρχή το ένοιωθα πιο κουμπωμένο τώρα πάει πιο καλά σίγουρα.Επίσης θυμάμαι πως στις ρεπρίζ 4ης και 5ης πήγαινε πολύ καλά στις μετρήσεις(ενδεικτικά 80-120 με 5η το μετρήσανε κάτω από 13,νομίζω 12,8 όταν το αντίστοιχο δυνατότερο focus 1.6 mk2 115ps το έκανε το 80-120 με 5η με 18,5 δλ).Εξ ου και η κοντή κλιμάκωση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο Ti-VCT έχει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και γενικά είναι πιο σύγχρονος κινητήρας, βασισμένος στους MZR της Mazda.Αλεξανδρε, ο Ti-VCT ειναι της γενιας Sigma της Ford, και δεν εχει καμια σχεση με τους MZR της Mazda. Εγινε ενα σημαντικο upgrade το 2004 οταν και ολη η γκαμα κινητηρων μετονομαστηκε σε Duratec (ακομα και τα Μazda, Volvo μοτερ), και η Ford κρατησε για την παρτη της τον Ti-VCT, η Volvo πηρε το ιδιο μοτερ χωρις τον μεταβλητο και η Mazda απ' οσο γνωριζω εχει το δικο της 1.6 (Ζ-MZR). Επομενως δεν το mkI δεν εχει τον ιδιο 1.6 με το mkII, αλλα ουτε με τα Volvo-Mazda ξαδελφακια. Μονο οι 1.8 και 2.0 (L-MZR) της Mazda μπηκαν σε Volvo και Ford, αλλα ως γνωστον τους καλους που αποδιδουν περισσοτερο μαζι με τα τελεια κλιμακουμενα κιβωτια τα κρατησε για την παρτη της η Mazda..
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
+Ρεζερβα εκτος του πορτμπαγκαζ.. δε χρειαζεται να το αδειαζεις για ν αλλαξεις.
Αυτό μπορεί να μπει και στα - αφού τρώει νερά κτλ και μειώνεται σημαντικά η διάρκεια ζωής του ελαστικού.
Για τα λιγα χιλιομετρα που θα χρειαστει να κανει ειναι ευκολα στα +
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Ο Ti-VCT έχει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και γενικά είναι πιο σύγχρονος κινητήρας, βασισμένος στους MZR της Mazda.
Αλεξανδρε, ο Ti-VCT ειναι της γενιας Sigma της Ford, και δεν εχει καμια σχεση με τους MZR της Mazda. Εγινε ενα σημαντικο upgrade το 2004 οταν και ολη η γκαμα κινητηρων μετονομαστηκε σε Duratec (ακομα και τα Μazda, Volvo μοτερ), και η Ford κρατησε για την παρτη της τον Ti-VCT, η Volvo πηρε το ιδιο μοτερ χωρις τον μεταβλητο και η Mazda απ' οσο γνωριζω εχει το δικο της 1.6 (Ζ-MZR). Επομενως δεν το mkI δεν εχει τον ιδιο 1.6 με το mkII, αλλα ουτε με τα Volvo-Mazda ξαδελφακια. Μονο οι 1.8 και 2.0 (L-MZR) της Mazda μπηκαν σε Volvo και Ford, αλλα ως γνωστον τους καλους που αποδιδουν περισσοτερο μαζι με τα τελεια κλιμακουμενα κιβωτια τα κρατησε για την παρτη της η Mazda..
3
Ναι Κωνσταντίνε, έχεις δίκιο. Εγώ μπερδεύτηκα. 1800 και πάνω = Mazda.
Πάντως για τους κωλό Zetec-SE μην μιλήσω... πήγαινε εδώ αν ενδιαφέρεσαι για το τι έπαθα: viewtopic.php?f=6&t=32880&start=600
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
- το ταμπλό του είναι όμορφο(με 2-χρωμία κεραμμυδί-μαύρο )και πολύ ποιοτικό για τα δεδομένα της μικρής κατηγορίας(αφρώδες πλαστικό σε μεγάλη έκταση του ταμπλό-έχει αίσθηση σαν από σφουγγαράκι).Εχώ βάλει και έξτρα οθόνη 2-din pioneer και η ατμόσφαιρα το βράδυ είναι hi-tec.Η εικόνη στο εσωτερικό,η κατάσταση των υλικών,ταπετσαριών,δερμάτων είναι σαν καινούρια παρά τα 5 πλέον χρόνια(επίσης δεν έχω τριγμούς,σχεδόν από πουθενά μόνο από τα παράθυρα μερικές φορές όποτε το θυμούνται σε λακούβες)
Ολα καλα και συμφωνω,αλλα το παραπανω... μετριο ταμπλω κατα τη γνωμη μου και ιδιως τα χρωματιστα του προηγουμενου fiesta δε παλευονταν στα ματια μου...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
- το ταμπλό του είναι όμορφο(με 2-χρωμία κεραμμυδί-μαύρο )και πολύ ποιοτικό για τα δεδομένα της μικρής κατηγορίας(αφρώδες πλαστικό σε μεγάλη έκταση του ταμπλό-έχει αίσθηση σαν από σφουγγαράκι).Εχώ βάλει και έξτρα οθόνη 2-din pioneer και η ατμόσφαιρα το βράδυ είναι hi-tec.Η εικόνη στο εσωτερικό,η κατάσταση των υλικών,ταπετσαριών,δερμάτων είναι σαν καινούρια παρά τα 5 πλέον χρόνια(επίσης δεν έχω τριγμούς,σχεδόν από πουθενά μόνο από τα παράθυρα μερικές φορές όποτε το θυμούνται σε λακούβες)
Ολα καλα και συμφωνω,αλλα το παραπανω... μετριο ταμπλω κατα τη γνωμη μου και ιδιως τα χρωματιστα του προηγουμενου fiesta δε παλευονταν στα ματια μου...
Βασικά το εσωτερικό το δικό μου είναι κυρίως λειτουργικό-εργονομικό.π.χ ο διακόπτης του αλάρμ είναι σε σωστή θέση και όχι όπου να μαι όπως σε μια c5 ή στο νέο ibiza .Oι διακόπτες του a/c εύκολοι,εύχρηστοι και με καλή αίσθηση,το ηχοσύστημα το μαμά που είχα,είχε μεγάλα κουμπιά,ποτέ δεν μπερδευόσουν.Τώρα το εσωτερικό το κρίνω εως και όμορφο(σίγουρα λιγότερο εντυπωσιακό από του νέου fiesta αλλά και πολύ πιο εργονομικό από το χάος του καινούριου),χάρη και στην οθονάρα.Η διχρωμία εμένα πάντα μου άρεζε και έτσι το παρήγγειλα(σπάει η μονοτονία,στους περισσότερους αρέσει γενικά νομίζω),σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο(ωραία διχρωμία που γουστάρω είναι σε μια octavia elegance ή golf highline το μαύρο-μπεζ ).Οσόν αφορά το αφρώδες πλαστικό που είναι πολύ ωραίο στην υφή και στο μάτι αλλά και ανθεκτικό,υπάρχει μόνο στα facelift mk6 fiesta(2006-2008),στο παλιό ήταν σκληρή πλαστικούρα.
-
Ακολουθεί παρουσιαση vw golf 6 1.4 tsi 122ps highline 2010 με 33000 χλμ του father.
Πάμε στα θετικά
1.τουρμποροπή,που σου κάνει εύκολη τη ζωή και την καθημερινότητα(το φόρτε του είναι μεταξύ 2200-4700 σαλ μετά ξεφουσκώνει,οπού κινείται και επιταχύνει καλύτερα από ένα ατμοσφαιρικό 1600άρι).Δεν έχει σπορ επιδόσεις ο κινητήρας φυσικά,γι αυτό υπάρχει και το 160άρι που φορά μεγαλύτερη τουρμπίνα για τα ψηλά.
2. ποιότητα υλικών και κατασκευής-συναρμογή σε top επίπεδο(όλες οι θήκες και στις πόρτες έχουν επένδυση με μοκέτα ),νοίωθεις την ποιοτική διαφορά σε σχέση με ένα auris,astra,focus mk2,ceed και σία
3. η εξαιρετική εργονομία όλων των διακοπτών στην καμπίνα που σου κάνει εύκολη τη ζωή και οι πολλές θήκες μικροαντικειμένων στην καμπίνα
4. οι πολύ καλοί χώροι(και για γόνατα και για ύψος οροφής) παρά το μικρό μήκος για μικρομεσαίο(4199),σε σχέση με το ογκώδες π.χ astra που είναι σχεδόν 20 πόντους παραπάνω στα 4,40 και έχει τους ίδιους ή και ελαφρά χειρότερους χώρους.
5. η ποιότητα κύλισης,η απόσβεση ανάρτησης που απορροφά εξαιρετικά και με αθόρυβη λειτουργία(σημαντικό αυτό) και η εξαιρετική ηχομόνωση στο εσωτερικό ακόμα και στα 150-160 χλμ,χάρη στο μακρύ 6άρι και της προσεγμένης κατασκευής.
6. ο πλούσιος εξοπλισμός της έκδοσης highline,μαζί με τα έξτρα εργοστασιακά bi-xenon(υπέροχος φωτισμός,δεν χαμπαριάζει από νύχτα),ηλιοροφή,rcd510(μεγάλη οθόνη 2-din με υποδοχή sd card) και το πακέτο καθρεπτών.
7. η χαμηλή και εξαιρετική θέση οδήγησης που ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους μαζί με τα bucket alcantara .
8. η χαμηλή κατανάλωση που μου κάνει εντύπωση πραγματικά .Μπορείς να την ρίξεις με οικονομική οδήγηση ακόμα και στα 4.8 λίτρα,σε ταξίδι με cruise control στα 120-130 καίει γύρω στα 6.5 με 7 λίτρα,ενώ σε συνθήκες πόλης και ταχύτητες 160 και πάνω γύρω στα 9-9.5 λίτρα.Πιο οικονομικό από το ελαφρύτερο fiesta μου.
9. Η αίσθηση ασφάλειας,στιβαρότητας και το ότι είναι ακλόνητο ακόμα και σε ταχύτητες πάνω από 160 χλμ.
10. Από αξιοπιστία μέχρι τώρα άψογα,το απολύτως 0(βέβαια ακόμα είναι νωρίς στα 2 και κάτι χρόνια).Αρνητικά(-)
- Η τιμή κτήσης(πάνω από 23000€ με τα έξτρα)
- η έλλειψη σπορτίφ χαρακτήρα στην οδήγηση(το κράτημα πολύ καλό και στιβαρό,αλλά δεν σε εμπνέει να επιτεθείς,γέρνει και παραπάνω από ότι θα ήθελα).
3.το τιμόνι είναι μερικές φορές ανεξήγητα βαρύ,και με όχι γρήγορη κρεμαγιέρα.Γενικώς δεν εμπνέει να το στίψεις ή να παίξεις(είναι κάπως μονότονο,μονοκόμματο) όπως το fiesta μου που είναι η χαρά της οδήγησης και της τρέλας . - οι μακρίες υπερ του δέοντος σχέσεις σε 5η και 6η κυρίως,που καμιά φορά σε ανηφορικά κομμάτια θέλει κατέβασμα ταχύτητας ενώ λόγω της πλούσιας ροπής δεν θα χρειαζόταν κανονικά.Επίσης το ηλεκτρόγκαζο είναι κάπως αργό σε απόκριση με χαμηλές ταχύτητες όταν κινείσαι σε πόλη(όχι τραγικά πάντως όπως θα ήταν σε ένα fsi 1.6).
- Οι τιμές των σέρβις είναι τσουχτερές ,πιο ακριβές σίγουρα από των ford.
Γενικά πολύ ολοκληρωμένο αυτοκίνητο και μια από τις καλύτερες επιλογές για έναν οικογενειάρχη(όχι τυχαία best-seller τόσα χρόνια πανευρωπαικά).Βέβαια τώρα υπάρχει και το εξίσου πολύ καλό ford focus 1.0-1.6 ecoboost που είναι και πιο φτηνό και καλύτερο οδηγικά,αλλά με χειρότερη εργονομία,πορτ-παγκάζ και μεγαλύτερο μήκος.Θα ήταν δίλλημα αν υπήρχε τότε στην αγορά το 2010.
-
θετικα
ωραιος εξωτερικος σχεδιασμος(υποκειμενικο),καλες επιδοσεις,συγκρατημενη καταναλωση με βαση τις επιδοσεις,σταθεροτατο σε ευθειες κ στροφες με φορτιο,εξαιρετικο αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων(για τον χαρακτηρα του),καλα φρενα,εξαιρετικα δερματινα καθισματα,ανεση(δεδομενου του χαρακτηρα),ηχομονωσηαρνητικα
ασχημος εσωτερικος σχεδιασμος(υποκειμενικο),αυξημενη καταναλωση με βαση τα κυβικα,κακιστη κατανομη βαρους,τιμονι με μετρια πληροφορηση κ οχι ιδιαιτερως γρηγορο,το εχουν ενα ματσο ντρουληδες(εκ του χοντρουληδες) καγκουρες με την κλασσικη αξυρισια,μη απενεργοποιουμενο εσπ,αυτα μου ερχονται στο μυαλο αυτη τη στιγμη.
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Βασικά το εσωτερικό το δικό μου είναι κυρίως λειτουργικό-εργονομικό.π.χ ο διακόπτης του αλάρμ είναι σε σωστή θέση και όχι όπου να μαι όπως σε μια c5 ή στο νέο ibiza .Oι διακόπτες του a/c εύκολοι,εύχρηστοι και με καλή αίσθηση,το ηχοσύστημα το μαμά που είχα,είχε μεγάλα κουμπιά,ποτέ δεν μπερδευόσουν.Αυτα ολα δε κολλανε πουθενα πανω σε αυτο που εθιξα.Καμια αντιρρηση ως προς την εργονομια.
Τώρα το εσωτερικό το κρίνω εως και όμορφο(σίγουρα λιγότερο εντυπωσιακό από του νέου fiesta αλλά και πολύ πιο εργονομικό από το χάος του καινούριου),χάρη και στην οθονάρα.Η διχρωμία εμένα πάντα μου άρεζε και έτσι το παρήγγειλα(σπάει η μονοτονία,στους περισσότερους αρέσει γενικά νομίζω),σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο(ωραία διχρωμία που γουστάρω είναι σε μια octavia elegance ή golf highline το μαύρο-μπεζ ).Οσόν αφορά το αφρώδες πλαστικό που είναι πολύ ωραίο στην υφή και στο μάτι αλλά και ανθεκτικό,υπάρχει μόνο στα facelift mk6 fiesta(2006-2008),στο παλιό ήταν σκληρή πλαστικούρα.
Επ εδω βγαλαμε λαβρακι..! Ειχα την εικονα του προ fl. Καλο αυτο γιατι το προ fl εχει ενα κακιστο ταμπλω..Η διχρωμια μου φαινεται απεριγραπτα κιτς.Μια κακη αντιγραφη δερματινων ραμμενων ταμπλω με δερμα διαφορετικου χρωματος σε πολυτελη μοντελα.. Και φυσικα αλλο η κλασσικη διχρωμια γκρι-μαυρο ,μπεζ-μαυρο και αλλο το κοκκινο και το μπλε.
CLAB να υποθεσουμε οτι μιλας για scirocco?
-
passat 1.6 fsi sportline σαν της φωτο μοντ 2006 με 80.000 χλμ
- ποιότητα κατασκευής
- κλιμακωση κιβωτίου
- καταναλωση εκτος πολης
- σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες
- ανάρτηση
- αχανεστατος χωρος αποσκευων
- αδύναμος κινητήρας (αλλα σώζεται απο το κιβώτιο εν μέρει)
- κατανάλωση εντός πόλης
- σχεδιαστικά λάθη (π.χ. καθάρισμα παρμπριζ εν κινήσει με ανοιχτό παράθυρο = νερά στο εσωτερικό)
- υλικά στις εσωτερικές λαβές στις πόρτες
- ηλεκτρικο χειροφρενο
- εργονομικες ατέλειες (ποτηροθηκες ακριβως πισω απο το λεβιε των ταχυτητων)
-
Kia Venga 1.4(90 PS) Panorama με 10600 km
+
- Κόμπακτ διαστάσεις με πάρα πολύ καλούς χώρους για τους επιβάτες
- Μεγάλο πορτ-μπαγκάζ με επίπεδο χώρο
- Εσωτερικό ύψος που δε σε 'πνίγει'
- Καλή ορατότητα προς όλες τις μεριές
- Πολύ άνετο τιμόνι (κάνει το παρκάρισμα παιχνιδάκι!)
- Θέση οδήγησης που σου προσφέρει πολύ καλύ αντίληψη όσων γίνονται τριγύρω
- η πανοραμική ηλιοροφή δημιουργεί πολύ ωραίο αίσθημα ευρυχωρίας είτε είναι ανοιχτή ή όχι (προσωπικά λατρεύω τον ήχο και την αίσθηση όταν βρέχει)
- Πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα
- Καθίσματα που διπλώνουν με μια κίνηση
- Στάνταρ ESP με δυνατότητα απενεργοποίησης
- Κιβώτιο με ευχάριστη αίσθηση
- Πολύ καλό ηχοσύστημα
- Καθίσματα με πολύ καλή πλευρική στήριξη
-
- Σχετικά αδύναμος κινητήρας στις χαμηλές στροφές
- Λόγω του εσωτερικού ύψους (και πιστεύω και της γυάλινης οροφής), οι μικροτριγμοί αντανακλούν και ακούγονται πιο δυνατά
- Έλειψη προβολέων ομίχλης στην έκδοση (θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχουν)
Αυτά!
-
φώρδ φιέστα εστή το λοιπόν.
Στα μείον που με πειράζουν τρομερά:
-τέλη κυκλοφορίας (τα κυβικά του είναι ιδανικά)
-υπερασθενές ερ κοντίσιον (το θυμήθηκα σήμερα το πρόβλημα ξανα)
-ήθελε μια 6η ταχύτητα αλλά τι να πούνε τα 1400άρια και 1600άρια S με ακόμα κοντύτερο σασμάν (το έγραψε ο φιέσταρος πιο πάνω διάβασα). Καμιά φορά επιταχύνοντας χαλαρά, βάζω 3η 4η 5η, βγάζω 5η να βάλω κάτι παραπάνω, και ξαναβάζω πάλι 5η.
-Δεν είχε μπ3 στο μαμά ηχοσύστημα
-τραγικό 2D ντιζάιν μαμάς ζάνταςΣτα λιγότερο που με πειράζουν:
-μερικές φορές ο θόρυβος. Μου θυμίζει ηλεκτρική σκούπα 2000... Watt
-Ες ιστ αους Ντόιτσλαντ?? ρίχτιχ; (όχι πλάκα κάνω)
-Η γυναίκα λέει ότι παρα είναι χαμηλό. λες;
-δεν εχει φως στο ντουλαπάκι
-πρέπει να συμπληρώνω υγρά κρεμαγιέρας μετά από κάθε 2ο 3ο στροφιλίκι
-πιάνει πλέον 3.500€ μεταχειρισμένο. Μετά βίας.
-είναι το 9ο σετ ελαστικών που φοράω. Μάλλον φτιάχτηκε για 195 45 16 W και όχι V. και σε W παίζουν λίγα κομμάτια κατασκευαστές. ΟΚ συντελεί δραστικά και το χαμήλωμα και όλα αυτά.
-χαζοηλεκτρικά προβλήματα όπως η κόρνα που παίρνει πρωτοβουλίες και δε κορνάρει όταν θέλει.
-τα παράθυρα που τρίζουν όταν είναι λίγο-ανοιγμένα
-ασθενή μαμά φώτα.
-ψιλοντιζάιν van, αλλά το συνήθισα από το παλιό.
-όλα τα τούρμπο μου ρίχνουν στα αυτιά, ακόμα και τα 1.9 octavia Τ-diesel ταξί, αλλά το ήξερα πολύ καλά αυτό. Ο κινητήρας είναι ιδιαίτερα κοιμισμένος, με προσανατολισμό στην αξιοπιστία. Από το δίπολο αυτό, το + του με ευχαριστεί περισσότερο.
-λίγο πεπαλαιωμένο, 'δωρικό' ας το πω ντιζάιν εσωτερικά, αλλά ας μη ξεχνάμε 10 ετών αμάξι πλέον είναι σχεδιαστικά
-με τα μαμά καθίσματα το δεξί γόνατο έβρισκε κονσόλα. Και τα οποία μαμά καθίσματα δεν παρείχαν σοβαρή στήριξη.Στα οκ, μου αρέσει γιατί:
-για μένα έχει την ιδανική αναλογία δύναμης / κιλών για τα ελληνικά και δικά μου οδηγικά δεδομένα
-καλοί χώροι αποσκευών για 2, ίσως και για 3, (αλλά περιορισμένοι χώροι για τους πίσω ελέω μπάκετς)
-το απέκτησα 5.000€ κάτω γιατί το πήρα 2ο χέρι(οκ αυτό ισχύει για μένα μονο)
-πλέον αρχίζει και γίνεται συλλεκτικο, με την έννοια της σπανιότητας
-δε ξερω τι θα πει ιμάντας,
-δε ξέρω τι θα πει καίω λάδια, αν και συμπληρώνω 200 ml κάθε 20.000 χμ προληπτικά.
-το όλο στήσιμο με κάνει να αλλάζω τακάκια κάθε 150.000 χμ
-φτηνά σχετικά λάστιχα ελέω 16άρας ζάντας
-φτηνά σέρβις, χαμηλό κόστος συντήρησης
-αρκετά οικονομικό αν το θέλεις, δε θα γράψει τρελά λτ/100χμ ακόμα μετά και από γερά γκαζίδια.
-καλή ποιότητα κύλισης και συναρμογής, μετά από τόσα χμ.
-trip computer που μπορείς να βασιστείς.Στα πολύ οκ που ήταν κριτήριο αγοράς
-κράτημα, τίμιο και προβλέψιμο και παιχνιδιάρικο. Καμιά φορά με κάνει και απορώ με τις δυνατότητές του, πάντα συγκριτικά με την κλάση. Κάνει μάγκες κουλάδια και ταυτόχρονα είναι μεγάλο σχολείο. Και αυτό το 2.2 στροφές τιμόνι που μου λείπει γιατί την ορίτζιναλ κρεμαγιέρα την τελείωσα και έβαλα μια 2.5άρα. Που και αυτή μια χαρά μου είναι.
-αξιοπιστία. με κοντά 40.000χλμ το χρόνο και σχεδόν 210.000χλμ σε 4 χρόνια νιώθω ότι μπορώ να οδηγώ όλη μέρα, να φύγω για οποιοδήποτε κουτσοχώρι (αγαπάμε Κουτσούφλιανη) στη μέση του πουθενά και δε θα με αφήσει ποτέ. (Μια φορά είπε να με αφήσει, από σαπισμένο σωλήνα ψυκτικού, το οποίο φαγώθηκε από την πολυκαιρία και απλά γέμισα το ψυγείο με νερό μέχρι να φτάσω Θεσ/νίκη).
-το event των 2000 κυβικών στο διαθέσιμο χώρο μπροστά μου. Καμιά φορά ανοίγω το Νταιχάτσου το 1300 Σιριον της καλής μου και γελάω. Πλήρης αντιμινιμαλιστική εκμετάλλευση χώρου.
-Οι διάφοροι ήχοι της εξάτμισης όταν ζεσταθεί το μοτέρ.
-η μαγεία του κουμπώματος του επιλογέα σε συνάρτηση με το παιχνίδι με τα πεντάλ που σε προδιαθέτουν να κάνεις διπλογκαζιές όταν πας για τσιγάρα στο περίπτερο.
-Το οτι καμιά φορά περνάω από ένα χωριό και τα παιδάκια 6-10 χρονών με το που κοιτάνε, ανοίγουν μάτια στόμα, ή περπατώντας με τον μπαμπά το δείχνουν και λένε 'κοίτα μπαμπά ένα αμάξι'. **Ακριβώς **με τον ίδιο τρόπο θα κέρδιζε το δικό μου θαυμασμό ή πρώτη εντύπωση.Μακάρι να μπορούσα να μείνω με αυτό το αμάξι μέχρι να γεράσω. Πέραν χώρων που ίσως χρειαστούν εν όψει οικογένειας, νομίζω ότι δε χρειάζομαι κάτι παραπάνω οδηγικά ή αυτοκινητιστικά. Έχω κοιμηθεί μέσα, έχω ..... you know μέσα, έχω δει ΠΟΛΥ Ελλάδα μέσα, έχω κλαψει το χαμό δικών μου μέσα, έλεος, έχω κάνει και μια λάιτ ανάγκη μου (από) μέσα (ρωτήστε με για αυτό ). Αυτό βέβαια μπορείς να το κάνεις με κάθε αμάξι, απλά χαίρομαι που έχω ένα που 'μου ταιριάζει' και με εμπνέει για όλα τα παραπάνω, και δεν το έχω απλά για να με μετακινεί από το Α στο Β ή να είναι μέσο επίδειξης.
ΥΓ εγώ το έγραψα όλο αυτό;
-
Εστή με η μωρε?
Έστη ο παρατατικος, εστί ενεστωτας -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εστή με η μωρε?Δεν ειναι action ρε συ!!!
-
Και ειναι και του ισταμαι το έστην
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
θετικα
ωραιος εξωτερικος σχεδιασμος(υποκειμενικο),καλες επιδοσεις,συγκρατημενη καταναλωση με βαση τις επιδοσεις,σταθεροτατο σε ευθειες κ στροφες με φορτιο,εξαιρετικο αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων(για τον χαρακτηρα του),καλα φρενα,εξαιρετικα δερματινα καθισματα,ανεση(δεδομενου του χαρακτηρα),ηχομονωσηαρνητικα
ασχημος εσωτερικος σχεδιασμος(υποκειμενικο),αυξημενη καταναλωση με βαση τα κυβικα,κακιστη κατανομη βαρους,τιμονι με μετρια πληροφορηση κ οχι ιδιαιτερως γρηγορο,το εχουν ενα ματσο ντρουληδες(εκ του χοντρουληδες) καγκουρες με την κλασσικη αξυρισια,μη απενεργοποιουμενο εσπ,αυτα μου ερχονται στο μυαλο αυτη τη στιγμη.
κώτσο γιατί το λες αυτό για τις κατομές ?? σε ποια φάση σε χαλάει...?
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
είναι το 9ο σετ ελαστικών που φοράω. Μάλλον φτιάχτηκε για 195 45 16 W και όχι VΟ δείκτης ταχύτητας δεν έχει καμία σχέση με την φθορά.
όλα τα τούρμπο μου ρίχνουν στα αυτιά, ακόμα και τα 1.9 octavia Τ-diesel ταξί
Αυτό δεν παίζει αν το στροφάρεις!
-υπερασθενές ερ κοντίσιον (το θυμήθηκα σήμερα το πρόβλημα ξανα)
Απορώ γιατί. Στο Φόκους είναι δυνατό.
ΥΓ: Δεν είναι τραγικά τα πεντάλ στα Φορντ; Δεν παίζει μυτοτάκουνο με την καμία.
-
Αλεξανδρε , στροφαρει δεν στροφαρει τα 150αρια συμπιεστα τα βλέπει με τα κυαλια...
+ KAI - ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΕ!