-
Ford Fiesta mk7 Titanium 1.4 3d
- Οδικη συμπεριφορα
- Ποιότητα εσωτερικού (για την κατηγορία του πάντα)
- Standard gadgets (bluetooth κτλ)
- Αξιοπιστία (μέχρι στιγμής)
- Έχει μικρό βάρος και μεγάλο μέγεθος για την κατηγορία του
- Φθηνό στην συντήρηση
- Όμορφο (υποκειμενικό;)
- Κινητήρας (ξεπερασμένος)
- Τέλη κυκλοφορίας που θα μπορούσα να γλιτώσω με ένα μικρότερο τούρμπο
- Τιμόνι (πολύ ελαφρύ και θα μπορούσε να έχει καλύτερη πληροφόρηση)
- Κατανάλωση (Ίσως καλοέμαθα με ένα χιλιάρι γιάρις που είχα πριν)
- Ταμπούρα πίσω
-
BMW 320si
- Τιμόνι
- Φρένα
- Στήσιμο
- Ήχος μοτέρ
- Η γενικότερη αίσθηση που σου δίνει το πλαίσιο
- Πρόσφυση
- Κουκλί
- Μπλε
- Κατανάλωση
- Θα ήθελα ένα λίγο πιο δυνατό μοτέρ
- Μεγάλο αυτοκίνητο για την Αθήνα και δύσκολα το παρκάρεις όπου θες κι όπου το βάλεις αγχώνεσαι
- (θα σας κουφάνω) έλλειψη υφάσματος μέσα στις θήκες της πόρτας. Η 147 είχε μέσα ύφασμα, έτσι αν είχες κάτι εκεί (πχ γυαλιά ηλίου κλπ) δεν κοπανούσαν. Ε, οι Γερμανοί το αμέλησαν...και κοπανάνε
- Στρίβω συνεχώς για να αποφύγω λακούβες
Το λατρεύω όμως και δε το αλλάζω με τίποτα.
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Ford Fiesta mk7 Titanium 1.4 3d- Οδικη συμπεριφορα
- Ποιότητα εσωτερικού (για την κατηγορία του πάντα)
- Standard gadgets (bluetooth κτλ)
- Αξιοπιστία (μέχρι στιγμής)
- Έχει μικρό βάρος και μεγάλο μέγεθος για την κατηγορία του
- Φθηνό στην συντήρηση
- Όμορφο (υποκειμενικό;)
- Κινητήρας (ξεπερασμένος)
- Τέλη κυκλοφορίας που θα μπορούσα να γλιτώσω με ένα μικρότερο τούρμπο
- Τιμόνι (πολύ ελαφρύ και θα μπορούσε να έχει καλύτερη πληροφόρηση)
- Κατανάλωση (Ίσως καλοέμαθα με ένα χιλιάρι γιάρις που είχα πριν)
- Ταμπούρα πίσω
να ξες οτι έχεις από τα καλύτερα τιμόνια στα σουπερμίνι
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
BMW 320si- Τιμόνι
- Φρένα
- Στήσιμο
- Ήχος μοτέρ
- Η γενικότερη αίσθηση που σου δίνει το πλαίσιο
- Πρόσφυση
- Κουκλί
- Μπλε
- Κατανάλωση
- Θα ήθελα ένα λίγο πιο δυνατό μοτέρ
- Μεγάλο αυτοκίνητο για την Αθήνα και δύσκολα το παρκάρεις όπου θες κι όπου το βάλεις αγχώνεσαι
- (θα σας κουφάνω) έλλειψη υφάσματος μέσα στις θήκες της πόρτας. Η 147 είχε μέσα ύφασμα, έτσι αν είχες κάτι εκεί (πχ γυαλιά ηλίου κλπ) δεν κοπανούσαν. Ε, οι Γερμανοί το αμέλησαν...και κοπανάνε
- Στρίβω συνεχώς για να αποφύγω λακούβες
Το λατρεύω όμως και δε το αλλάζω με τίποτα.
316
-
Focus Mk1 1600 3d Trend (Sport Suspension) του 2003 με 194.500 χλμ αυτή τη στιγμή.
- Πλαίσιο (στιβαρότατο αλλά και παιχνιδιάρικο όταν θέλεις)
- Ανάρτηση (σπορτίφ, με πολύ καλό έλεγχο αλλά και σχετικά απορροφητική)
- Πληροφοριακότατο τιμόνι (αν και βαρύτερο από ότι θα έπρεπε στα λίγα και ελαφρύτερο στα πολλά - λείπει μια μεταβλητή υποβοήθηση)
- Ανθεκτικά και προοδευτικά φρένα
- Θετικός επιλογέας (καρφωτές άνετα ) αν και με τα χρόνια δείχνει κάποιες τάσεις σκαλώματος όταν είναι κρύο.
- Εξοπλισμός (έχει τα πάντα χωρίς μπιμπλίκια)
- Τιμή κτήσης
- Χαμηλή κατανάλωση και οικονομικά σέρβις
- Αδύναμος και αργόστροφος (αν και σχετικά ελαστικός) κινητήρας
- Απαράδεκτα μακρύ κιβώτιο (από supersport μηχανή; )
- Όχι τόσο δυνατά φρένα
- Μετά τα 150.000 χλμ, βγάζει πλέον σοβαρές βλάβες (ραγισμένη πολλαπλή εξαγωγής, χτυπάνε οι βαλβίδες, ρετάρει ο 3ο κύλινδρος - για αυτό το τελευταίο είναι σήμερα στο συνεργείο)
-
Τα - του Qashqai 1,6 f/l 115hp Euro4 (ΜΥ2010).
Χαλια ποιοτητα στις δερμάτινες επενδύσεις στο τιμόνι, λεβιέ και υποβραχιόνιο.
Ευαισθητες οι ανοιχτόχρωμες επενδύσεις, ιδίως στις πορτες που τι ποιο συνήθες να ακουμπαει χερι εκει.
Εν έτη 2010 ... 6δισκο cd player και μια φτωχή aux έξοδο.
Οταν ειναι καινούριο έχει τριγμούς στο εσωτερικό του. Μετά οι περισσότεροι αυτοδιορθώνονται.
Δυσκολο trip computer. Σε Android να ειναι το επομενο και να έχει αυτοματη αλλαγή ώρας σε θερινή/χειμερινή. Φαουλ σε πρωτο πλάνο το οικονομόμετρο.
Του λειπει μια 6η ταχυτητα και καμιά 20αριά άλογα.
Δυσκολη η πρόσβαση σε γυναίκες με φούστα απο το γόνατο και κάτω. Απο το γονατο και πανω ... ενδιαφέρουσα η πρόσβαση!
Ανθεκτικό κλειδί αλλά απο εμφάνιση ... των τελευταίων 20 ετών χωρίς αλλαγη!
Αδιαφορο σε εμφάνιση ταμπλό και κονσόλα.
Αηδία σε εμφάνιση δυο ίδια κουμπιά στο τιμόνι, το ένα να αλλαζει ραδιοφωνικούς σταθμούς και το αλλο να κουμαντάρει ολοκληρο αμαξι στο cruise control.
Η χειρολαβή στη πορτα του χώρου αποσκευών καποια στιγμή θα μου μεινει στα χέρια.
Ο ήχος του κινητήρα που παντα ειναι ... Nissan/Datsun!
Αρκετά προκλητικό σε εμφανιση στον μέσο Ελληνα οικογενειάρχη.
Δημιουργεί σχόλια τυπου ... 'σαν φορτηγό ειναι', 'ουτε για 3ο αυτοκίνητο' κλπ!
Θα μπορούσε να έχει ένα 10σελιδο manual και όχι τομο του Πάπυρου Λαρούς Μπριτάννικα.
Θα ήθελα την μεγάλη γυαλινη σταθερή ηλιοροφή!Τα + πολλά. Παρα πολλά.
Οδική συμπεριφορά και ποιοτητα κύλησης.
Ανθεκτικά φρένα.
Τιμόνι με πολύ καλή υποβοήθηση και ωραία εμφάνιση.
Αισθηση δεμένης -αλλά ογκώδους- κατασκευής
Υψος απο το έδαφος. Κυκλοφορεί, χωράει και παρκάρει παντού.
Λοιπος εξοπλισμός (bt, αυτοματισμοί κλπ) εκτος ηχοσυστηματος.
Εσωτερική άνεση και λειτουργικότητα.
Περιμετρική ορατότητα.
Ανθεκτικός πισω προφυλακτηρας. Χτες δοκίμασα τα όρια του και βγηκε αλωβητος.
Πανέμορφη εξωτερική εμφάνιση συμφωνα με το γούστο μου.M' αρέσει και χαίρομαι που το έχω!
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
να ξες οτι έχεις από τα καλύτερα τιμόνια στα σουπερμίνι
Προτιμώ υδραυλικό. Ακόμη και αυτό στο yaris που είχα μου φαινόταν καλύτερο. Πολύ ελαφρύ είναι στο fiesta και χάνεις κάπως πληροφόρηση έτσι. Όσων αφορά τα ηλεκτρικά τιμόνια μπορώ να πω πως μου είχε αρέσει κάπως αυτό που έχει η Gulietta αλλά πάλι σαν υδαυλικό δεν είναι.
-
Αφου εγραψε και ο kotetsi για το tempra..
Ζχ monte carlo s coupe '95+Κορυφαια πραγματικα οδικη συμπεριφορα ακομα κι οταν αποφασισεις να πας οσο παει.. Το πιο μεγαλο προσων του μοντελου ευκολα.. Κραταει και κραταει και κραταει..
+Πισω αναρτηση με υστερουντες βραχιονες.. Ατελειωτο παιχνιδι οταν το θελησεις..Ανεση πισω αναρτησης.
+Υποδειγματικος συνδυασμος σκληροτητας και κρατηματος απο την αναρτηση.
+Ωραια αισθηση απο το μπροστινο συστημα..
+Ωραιο τιμονι σε αισθηση,αρκετα γρηγορο με καλο βαρος μεχρι καποια χιλιομετρα.
+Χαμηλη καταναλωση εντος και εκτος..
+Ροπατος ο 8βαλβιδος στις χαμηλες που σε συνδυασμο με το ακριβως παρακατω κανει το αμαξι πολυ ευκολο για μεσα στη πολη
+950 κιλα βαρος.
+Ανθεκτικοτατος συμπλεκτης.. Ακομα ο μαμα πανω.. Αν δε τον ζοριζα υπερβολικα σε μια νυχτερινη αναβαση δε θα δειξει σημαδια κουρασης ακομα.
+Σωστοτατη κλιμακωση του κιβωτιου
+Φτηνη συντηρηση και ευκολο στο να του βαζεις χερι..
+Εξαιρετικα αξιοπιστο μετα απο 17χρονια με το πληρες ιστορικο στα χερια μου παροτι 2ο χερι.
+Μεγαλο εσωτερικο μηκος πισω,μετρημενο εχει το ιδιο ακριβως με τη μεγαλη αδερφη xantia!
+Τελειως ορθογωνιος χωρις αποσκευων
+Σασμαν που γουσταρει οσο πιο γρηγορες αλλαγες Εχει καλο-σκληρο κουμπωμα επισης.
+Εικονα εσωτερικου στο περασμα του χρονου..Πραγματικα σα καινουργιο ειναι μεσα με τη σχετικη φροντιδα παντα.
+Τεραστιο ντουλαπακι
+Μ αρεσει η αγριαδα στο αυτι του 8βαλβιδου σε σχεση με διαφορα αδιαφορα 16βαλβιδα 1400..
+Ρεζερβα εκτος του πορτμπαγκαζ.. δε χρειαζεται να το αδειαζεις για ν αλλαξεις.
+Δερμα και βελουδο στις επενδυσεις μπρος-πισω.. οχι αυτα τα γελοια εννιαια πλαστικα πανελ σε πολλα μικρα και μικρομεσαια..
+Ειμαι επισης πολυ ευχαριστημενος απο τη πλευρικη στηριξη στα μαμα παντα καθισματα.-Κακο δαγκωμα φρενων.. στο μεσο ορο απο αποδοση αλλα πραγματικα το αμαξι παρακαλαει για δισκοφρενατο αξονα πισω..τα φρενα γενικως στο (-) θα τα εβαζα για μαμα παντα γιατι μπροστα εχω 247 αεριζομενα απο saxo vts οποτε κατι γινεται..
-'Σουπα' αισθηση λεβιε κιβωτιου,γενικα ειναι λιγο 'λαστιχο' η κατασταση..
-Μαπα βαση σασμαν.Φταιω κι εγω,καθε χρονο ειναι κομματια.. (μαλλον πρεπει να βαλω ανθεκτικοτητα σασμαν στα + )
-Οριακο κυκλωμα ψυξης.
-Ποιοτητα βαφης
-Σε 3ψηφιους αριθμους χιλιομετρων θα θελα πιο βαρυ τιμονι και λιγο πιο ακριβες στη θεση της ευθειας.
-Πολυ θορυβωδης ο 1.4 8v μετα τα 110 και γενικα απο ενα σημειο και μετα θελει στιψιμο διχως ελεος..
-Μετα απο 17 χρονια εχουμε καποιους τριγμους πλεον
-Ηλιθια κουμπακια ,που κολλανε, ρυθμισης του ρολογιου στο ταμπλω
-Δεν εχει aircon η συγκεκριμενη
-Που με αυτη την αναρτηση και αυτο το στησιμο δεν εχει ακομα 20 αλογα.. Παρακαλαει..Ουσιαστικα αυτο που ψαχνω ειναι η xsara coupe vts συμπεραινω.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
+Ρεζερβα εκτος του πορτμπαγκαζ.. δε χρειαζεται να το αδειαζεις για ν αλλαξεις.
Αυτό μπορεί να μπει και στα - αφού τρώει νερά κτλ και μειώνεται σημαντικά η διάρκεια ζωής του ελαστικού.
-
Mercedes Benz C 200 Kompressor
Στα θετικα του:
- Ηχος απο τον κινητηρα
- Ανεση που προσφερει σε καθε λογης οδοστρωματος και χωματοδρομων
- Απομονωση απο το εξωτερικο περιβαλλον και ειδικα στις υψηλες ταχυτητες
- βαρυ ωραιο υδραυλικο τιμονι
- Ηλιοροφη
- Ηλεκτρικες ανεσεις
- Ποιοτητα (μετα απο 11 χρονια και κατι ψιλα δεν εχει φθαρει τιποτα )
- Ροπη
- Πισω κινηση
- Προσκεφαλα που πεφτουν με το πατημα του κουμπιου απο τον οδηγο ( τα κοψε αυτα η Μερκ στη νεα σειρα )
- ο κινητηρας με τον Κομπρεσσορα
Τα αρνητικα του:
- Εχει ελληνικες πινακιδες με οτι και αν συνεπαγεται αυτο για ενα διλιτρακι
- Θα ηθελα εναν τριλιτρο V6 γι'αυτο το αμαξι αλλιως αν ημουν σε ποιο μεγαλη κατηγορια εναν V8
- Δεν εχει ηλεκτρικο σκιαδιο στο πισω παρμπριζ για να παιζω
- Ειναι μικρο αυτοκινητο σε μηκος
Το λατρευω
-
audi
(+)
Με κοιτάνε τα γκομενάκια
(-)
Δεν έχει ποτηροθήκη για το φραπέ μου και ο αδύναμος εσωτερικός καθρέφτης δε σηκώνει τα χαϊμαλιά που θέλωsmart
(+)
Με κοιτάνε τα γκομενάκια και τρέχουν κατά πάνω μου
(-)
Δεν έχει ζώνες για τους πίσωMercedes
(+)
Κανένα
(-)
Δε μου παραχωρεί κανείς πια προτεραιότητα στις διασταυρώσειςsry about that. Θα ακολουθήσει και σοβαρό post
-
Ας μπει ακόμα ένα χρέπι...
Lancia Y 1.2 16v '98
- Συμπαθητικό σχεδιαστικά, κρατιέται πολύ καλύτερα σε σχέση τα υπόλοιπα supermini της εποχής του.
- Ζωηρό μοτέρ (86hp), σε συνδιασμό με το χαμηλό βάρος είναι πραγματικά σβέλτο για τα κυβικά του.
- Ευχάριστο και προχωρημένο για την εποχή του εσωτερικό, περιέργως δεν τρίζει και δεν δείχνει ταλαιπωρημένο.
- Τρομερή ορατότητα, παιχνίδι στο παρκάρισμα.
- Μικρή διαδρομή συμπλέκτη και φυσιολογική σκληρότητα, μπαίνω σε καινούρια αυτοκίνητα και προσπαθώ να
καταλάβω από τον ήχο αν κάνει αποσύμπλεξη καθώς στο πόδι δεν νιώθω τίποτα. - Απόκριση γκαζιού και πάλι σε σχέση με πιο σύγχρονα.
- Ο συνδιασμός χαμηλού βάρους, ευελιξίας, ήχου και αίσθησης χειριστηρίων το κάνουν ευχάριστο στην πόλη.
- Βασική έκδοση, ανύπαρκτος εξοπλισμός ασφάλειας, ούτε καν ABS.
- Βασική έκδοση, λαστιχάκια πλάτους 165, μαλακή ανάρτηση αλλά μετριότατη άνεση.
- Το πάτωμα του punto mk1 αλλά με μικρότερο μεταξόνιο, γελοίοι χώροι πίσω, με οδηγό 1.85 χωράει μόνο
ανθρωπάκι 1.50 το πολύ πίσω του. Μικρός χώρος αποσκευών. - Ούτε μια ποτηροθήκη.
- Χαμηλά περιθώρια πρόσφυσης και lift-off oversteer αλλά λίγο χαβαλέ σε στροφιλίκι με ορατότητα μπορείς να κάνεις.
- Γυναικείο, πολύ λιγότερο βέβαια από τα επόμενα Υ τα οποία είναι για ΚΟΠΕΛΕΣ, το σώζει λίγο και το λευκό χρώμα.
- Ηλεκτρικά μικροπροβλήματα, ευτυχώς όταν το είχε η μάνα, σε εμένα δεν έβγαλε τίποτα.
- Χάλια ηχομόνωση και αεροδυναμικοί θόρυβοι, κεφάλι καζάνι σε μακρινά ταξίδια με 140-150χαω.
- Ένα κενό στην κλιμάκωση μεταξύ 2ας και 3ης, αν δεν το είχε ίσως έκανε 0-100 σε 10,9 όπως λένε στα χαρτιά.
- Πολύ ελαφρύ τιμόνι αλλά είπαμε... γυναικείο.
- Τσιμπημένη κατανάλωση για τον κυβισμό και το βάρος του αλλά ρίχνει μέχρι και σε μικρομεσαία ατμο 1600ρια
οπότε ας πάει στο διάολο...
-
ford fiesta mk6 f/l 1.6 S 2007 μοντέλο, με 73000 χλμ μέχρι τώρα
Ξεκινάω με τα +- ξεχωρίζει αισθητά σε εξωτερική εμφάνιση-σχεδίαση(γενικά αρέσει και δείχνει σπορ) σε σχέση με τις απλές εκδόσεις fiesta,εξαιτίας αεροτομής,ψευδοδιαχύτη πίσω,σίτα στον μπροστά προφυλακτήρα,φιμέ τζάμια,λευκές πλαινές ρίγες σαν του st (σκέφτομαι να βάλω και αυτή που διασχίζει από πάνω καπό μέχρι πίσω προφυλακτήρα ) και με τις ωραίες πολυάκτινες μαμά 16άρες ζάντες που με το 45άρι προφίλ δείχνουν για 17άρες .
- οδηγικά είναι ford .Πολύ καλά κρατήματα,με απίστευτα ζωντανή αίσθηση οδήγησης και εξαιτίας των εξαιρετικών χειριστηρίων τιμόνι-κιβώτιο,οι κλίσεις στις στροφές είναι από μηδαμινές μέχρι ελάχιστες χάρη στη σπορ ανάρτηση-κοντά ελατήρια.Με λίγα λόγια όταν θες να οδηγήσεις λίγο ζωηρά το χαίρεσαι (είναι εύκολο να παίξεις με το πίσω μέρος,ενώ στις κλειστές στροφές σηκώνει και πίσω ρόδα σαν τα γαλλικά πυραυλάκια ).
- τιμόνι πολύ καλό σε αίσθηση(ανώτερο σε πληροφόρηση από κάθε τι ηλεκτρικό του σήμερα,π.χ στο νέο mk7 sport που είναι ηλεκτρικό με ξένισε και δεν μου άρεσε,ας μη συζητήσω για το πως μου φάνηκαν τα αντίστοιχα τιμόνια των micra,corsa,polo tsi,i20 που έτυχε να οδηγήσω ),κιβώτιο με κοντές διαδρομές με ωραίο σφιχτό κούμπωμα.
- το ταμπλό του είναι όμορφο(με 2-χρωμία κεραμμυδί-μαύρο )και πολύ ποιοτικό για τα δεδομένα της μικρής κατηγορίας(αφρώδες πλαστικό σε μεγάλη έκταση του ταμπλό-έχει αίσθηση σαν από σφουγγαράκι).Εχώ βάλει και έξτρα οθόνη 2-din pioneer και η ατμόσφαιρα το βράδυ είναι hi-tec.Η εικόνη στο εσωτερικό,η κατάσταση των υλικών,ταπετσαριών,δερμάτων είναι σαν καινούρια παρά τα 5 πλέον χρόνια(επίσης δεν έχω τριγμούς,σχεδόν από πουθενά μόνο από τα παράθυρα μερικές φορές όποτε το θυμούνται σε λακούβες)
- πολύ εύκολη εργονομία διακοπτών,πραγματικά όλα είναι στο χέρι σου εύκολα και γρήγορα,ενώ και η ορατότητα είναι εξαιρετική μπροστά(βλέπεις τις άκρες του αυτοκινήτου μπροστά).
- ημιδερμάτινα ημι-μπάκετ καθίσματα.
- ο ήχος του μοτέρ ψηλά που στριγγλίζει ευχάριστα .
- είναι πολύ αξιόπιστο μέχρι στιγμής(δεν έχει βγάλει κάτι σοβαρό πλην μπαταρίας και 3-4 φορές καμμένες λαμπίτσες στα φώτα).Επίσης έχει φτηνή συντήρηση-σέρβις.
- η αίσθηση σβελτάδας παρά τα 100 άλογα που οφείλεται κυρίως στις κοντές σχέσεις μετάδοσης,στη ντίζα και όχι ηλεκτρόγκαζο και στο χαμηλό βάρος(έχω οδηγήσει και άλλα ατμοσφαιρικά μικρά με 100 άλογα,π.χ i20 1.4,ibiza 1.4 101ps και μου φάνηκαν πιο αργά).
Πάμε στα πλην(-)
- ο θόρυβος και η ελλειπής ηχομόνωση μετά τα 110-120 χλμ .Εδώ ευθύνεται και η κοντή κλιμάκωση του σασμάν(στα 80 έχω 2500 σαλ,στα 125 έχω 4000 σαλ),οπότε άνετο μεγάλο ταξίδι σε εθνική οδό δεν κάνεις ευχάριστα και χωρίς μουσική .Όταν θέλω να ταξιδέψω το golf 6 1.4 tsi του πατέρα είναι μαγεία,το fiesta κουράζει .
- η σφιχτή ανάρτηση και τα χαμηλοπρόφιλα 45άρια δεν πολυαγαπάνε τις λακούβες οπότε όσο μπορώ τις αποφεύγω(το mk7 sport μου φάνηκε αισθητά βελτιωμένο σε αυτό το θέμα και δεν με ενόχλησε ποτέ )
- τα φρένα δεν έχουν αυτό το ωραίο αρχικό δάγκωμα που έχουν άλλα αυτακίνητα και γενικά έχουν μέτρια απόδοση(κυρίως στις χαμηλές ταχύτητες μέχρι 80χλμ τα βρίσκω μετρια,στις υψηλές ταχύτητες είναι μια χαρά),αν και με καλή και προοδευτική αίσθηση.Πίσω έχει ταμπούρα .Πρόσφατα έβαλα σωληνάκια αεροπορικού τύπου,χαρακτά δισκόφρενα brembo και καλύτερα υγρά αλλά δεν είδα και σοβαρή βελτίωση,μόνο μικρή(το mk7 fiesta έχει πολύ καλύτερα φρένα παρά τα ταμπούρα του και αυτό ).
- ο εξοπλισμός έχει κάποιες ελλείψεις που δεν θα ήθελα.π.χ δεν έχει αυτόματο κλίμα(το a/c του το απλό έχει μέτρια απόδοση,αντίθετα με του golf που το κάνεις ψυγείο όποτε θες),δεν έχει ολοκληρωμένο trip computer με μέση κατανάλωση,εξωτερική θερμοκρασία.Εχει μόνο υπολλειπόμενα χιλιόμετρα σε καύσιμο),έχει μόνο 2 αερόσακους,δεν έχει esp,δεν έχει cruise control,αναδιπλούμενους ηλεκτρικά καθρέπτες(έχει μόνο ηλεκτ. ρυθμιζόμενους).Η οθόνη που έβαλα της pioneer έχει πολλές λειτουργίες π.χ bluetooth,usb,sd card,dvd player & mp3 που πριν το μαμά ηχοσύστημα δεν είχε.
- Η κατανάλωση η μικτή με 60% πόλη και 40% έξω είναι γύρω στο 9άρι(θα μπορούσε και καλύτερα).Εδώ φταίει το κοντό σασμάν,η έλλειψη start-stop,το ότι δεν είναι άμεσου ψεκασμού σαν τον ti-vct γιατί είναι ο απλός duratec 1.6.Στο ταξίδι δεν βλέπεις κάτω από 7,5 λίτρα εύκολα,όταν με το golf 1.4 tsi έχεις εύκολα 6-6.5 λίτρα σε ταξίδι και παρόλο που είναι και 200 κιλά βαρύτερο .
Αυτά γενικά νομίζω απο + και -.Νομίζω δεν ξέχασα κάτι ουσιαστικό.Θα επανέλθω με κριτική στο golf 1.4 tsi 122ps highline του πατέρα.
-
Ας γραψω και για το Ford Focus mk1 1.6, 5θυρο,του 2000
Στα θετικα του (+)
- Πλαισιο
- Χαμηλη καταναλωση
- Παιχνιδιαρικο
- Ωραια φρενα
Τα αρνητικα του (-)
- Δεν εχει ανεσεις
- Βασικη εκδοση
- Θεομακρο κιβωτιο
- Αδυναμος κινητηρας
- Πολυ μικρο τιμονι
- Φασαρια ειδικα απο τα 110 χλμ +
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
η αίσθηση σβελτάδας παρά τα 100 άλογα που οφείλεται κυρίως στις κοντές σχέσεις μετάδοσης,στη ντίζα και όχι ηλεκτρόγκαζο και στο χαμηλό βάρος(έχω οδηγήσει και άλλα ατμοσφαιρικά μικρά με 100 άλογα,π.χ i20 1.4,ibiza 1.4 101ps και μου φάνηκαν πιο αργά).Το πολύ κοντό κιβώτιο σε σώζει και η ροπούλα του 1600 έναντι των 1400αριών. Κατά τα άλλα το μοτέρ είναι τάφος για 1600.
δεν είναι άμεσου ψεκασμού σαν τον ti-vct
Ο ατμοσφαιρικός 1600 Ti-VCT με τα 115-125 άλογα (ανάλογα με το που έμπαινε) έμμεσο ψεκασμό είχε.
- Πολυ μικρο τιμονι
Δεν είναι λεωφορείο ρε Τομ!
-
Ο χρήστης REALZEUS'
[quote='Thomas_C200K έγραψε:- Πολυ μικρο τιμονι
Δεν είναι λεωφορείο ρε Τομ! [/quote]
Σε συγκριση με την Μερκ ειναι λιγο ποιο μικρο -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
- Πολυ μικρο τιμονι
Σε συγκριση με την Μερκ ειναι λιγο ποιο μικρο [/quote]
Και που είναι το κακό με το μικρό τιμόνι ?Ισα ίσα το γουστάρω τρελά όποιο αυτοκίνητο έχει μικρό τιμόνι,σε βάζει αμέσως στην οδήγηση .Το μόνο καλό που κάνανε στο 208 σε σχέση με το 207 είναι το μικρό τιμόνι σε σχέση με εκείνο που είχε σε στύλ λεωφορείο του 207.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
η αίσθηση σβελτάδας παρά τα 100 άλογα που οφείλεται κυρίως στις κοντές σχέσεις μετάδοσης,στη ντίζα και όχι ηλεκτρόγκαζο και στο χαμηλό βάρος(έχω οδηγήσει και άλλα ατμοσφαιρικά μικρά με 100 άλογα,π.χ i20 1.4,ibiza 1.4 101ps και μου φάνηκαν πιο αργά).
Το πολύ κοντό κιβώτιο σε σώζει και η ροπούλα του 1600 έναντι των 1400αριών. Κατά τα άλλα το μοτέρ είναι τάφος για 1600.
δεν είναι άμεσου ψεκασμού σαν τον ti-vct
Ο ατμοσφαιρικός 1600 Ti-VCT με τα 115-125 άλογα (ανάλογα με το που έμπαινε) έμμεσο ψεκασμό είχε.
- Πολυ μικρο τιμονι
Το δικό μού μην ξεχνάς πως έχει και γύρω στα 150 κιλά λιγότερο από το δικό σου focus μκ1(1100 αντί 1250 περίπου).Επίσης το πολύ κοντύτερο σε κλιμάκωση σασμάν που λες.Γενικά είναι σχετικά σβέλτο για τα δεδομένα της εποχής και της τιμής του(14500€,έκανε στις εποχές των παχιών αγελάδων με τόσα έπαιρνα polo 1.4,corsa 1.4,yaris,207,clio,ibiza που είναι πιο αργά γενικώς και ιδίως σε ρεπρίζ).Το θέμα πάντα είναι με τι το συγκρίνεις(π.χ με άλλα 16άρια οκ ή με τα ανάλογης τιμής και πιο αδύναμα 1.4 μικρά ).Μακάρι βέβαια να είχε τον κινητήρα με τα 120 άλογα του νέου.Για τον ti-vct που λες τότε ποια η διαφορά με τον duratec σε τεχνολογία,νόμιζα για αυτό είναι και οικονομικότερος σε καύσιμο .
-
Ο Ti-VCT έχει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και γενικά είναι πιο σύγχρονος κινητήρας, βασισμένος στους MZR της Mazda.
-
Ε όχι και αίσθηση σβελταδας το προηγούμενο φιέστα ...
Ανάρτηση εργοστασιακη Έχεις Γιατί Έχω το θυμάμαι να γέρνει ελαφρώς ...
+ KAI - ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΕ!