-
Ο χρήστης geronimo έγραψε:
Μου φαίνεται ότι πέφτει πολύ δούλεμα εδώ μέσα..Τόσο ευχαριστημένοι είστε όλοι; Δε χαλάνε ποτέ τα αμάξια σας; Έχουνε τόσο ταιριαστά φτιαχτεί για εσάς που τα οδηγείτε;geronimo ανοιξα αυτο το τοπικ για να γραψουμε τα σχολια μας απο την δικη μας προσωπικη πειρα οδηγωντας τα!
Εαν δεν σου αρεσει τι γραφουν να μην το σχολιαζεις!Ανεφερα στην αρχη να μην σχολιαζουμε αρνητικα τα λεγομενα των αλλων..αλλα αμφιβαλω εαν το διαβασες!
Ειναι προσωπικα σχολια...δεν ειναι σχολια επαγγελματιων δοκιμαστων!
ΧΩΝΕΨΕ ΤΟ!
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ..ΚΑΛΑ ΕΞΕΛΙΣΟΝΤΑΝ ΤΟ ΤΟΠΙΚ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ -
Citroen Saxo 1.0i (1999)
Στα σύν έχουμε :
-Μικρό και ευκολοδήγητο αυτοκίνητο εντός πόλης. Παρκάρω όπου να' ναι.
-Το πήρα μεταχειρισμένο και δεν ήθελε στρώσιμο.
-Στα 45.000 χλμ που έχω κάνει έχει βγεί σκυλί. Είχε και άλλα 45.000 όταν το πήρα. Μόνο μπαταρία του έχω αλλάξει και λάστιχα (αναγκαστικά στα 78.000 χλμ).
-Χωράει 4 άτομα μέσα χωρίς μεγάλους περιορισμούς στην άνεση.
-Είναι πεντάπορτο. Μεγάλη ευκολία....
-Για 1000 κυβικά πάει μια χαρά...Στα πλύν έχουμε :
-Δεν διαθέτει ευκολίες που σήμερα είναι στάνταρντ για τα περισσότερα αυτοκίνητα. Ούτε κεντρικό κλείδωμα, ούτε ηλεκτρικά παράθυρα, ούτε αερόσακους, ούτε κλιματισμό. Ειδικά με τον κλιματισμό έχω πρόβλημα γιατί το καλοκαίρι γίνεται φούρνος μέσα (είναι μαύρο βλέπετε).
-Τράκαρα το καλοκαίρι και η πίσω πόρτα απο τον οδηγό πήγε 318 Ευρώ, χωρίς μηχανισμό και τζάμι, καινούργια απο την αντιπροσωπία.
-Για 1000 κυβικά πάει μια χαρά... εκτός και εάν είσαι σε ανοιχτό δρόμο και περάσεις τα 80-90 χλμ/ώρα. Επειδή είναι ψιλό πάει σαν βάρκα. Δεν το εμπιστεύομαι. Άσε που με το ζόρι φτάνει τα 120...
-Έκανε 2 μύρια όταν το πήρα. Λιγάκι ακριβό θα έλεγα. Αν και τώρα το βρίσκεις και με 1,5 ... -
Άντε μπράβο, συνεχίστε τα ποστ σχετικά με τα αυτοκίνητά σας. Νομίζω ότι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα, και ταυτόχρονα εμπεριέχει άμεσες εμπειρίες. Μπράβο elteo!!!
-
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΙΚΟ.
-
Nα ξεκαθαρίσω ότι δεν με απασχόλησε ποτέ η εμφάνιση (εσωτερική-εξωτερική) ενός αυτοκινήτου, ούτε και ο εξοπλισμός εκτός από ABS & A/C, ούτε και η χώρα προέλευσής του
- Skoda Fabia 100 53.000χλμ. (6/2000)
Kινητήρας:
- κατά τα γνωστά, εύστροφος, δυνατός, με απόκριση, αλλά μετά τις 3.000
- ψόφιος χαμηλά, (μερική βελτίωση με 100άρα βενζίνη, αφού αυτή προτείνει και ο κατασκευαστής), ηλίθιο ηλεκτρονικό γκάζι (αν πατήσεις γκάζι φρένο μαζί και αφήσεις το φρένο οι στροφές ΔEN ανεβαίνουν αμέσως. Tο σκέφτεται... ). Eπίσης, αν αλλάξεις ταχύτητα στον κόφτη χωρίς με το γκάζι στο πάτωμα, χάνεις χρόνο.
Φρένα:
- ήταν πολύ καλά, έκανα μία μικρή αλλαγή μπροστά (τρυπητούς Brembo, τακάκια Ferodo DS2500) και τώρα φοβάμαι αυτούς που έρχονται από πίσω (είχα μία -ευτυχώς- πολύ μικρή επαφή)
-το ABS του απλά δεν είναι για τους ελληνικούς 'δρόμους'
Aνάρτηση:
η αρχική του συνδύαζε άνεση-οδική συμπεριφορά σε αρκετά καλό βαθμό. Έστριβε καλά, ουδέτερα-υποστροφικά MONO και με μέτριες κλίσεις
- Aλλαγή με σετ Sachs Performance αμορτισέρ, Eibach ελατήρια (πριν 8 μήνες) και μεταμορφώθηκε. Eλάχιστες κλίσεις, ρυθμίσιμο και πολύ αυξημένα όρια. Aλλαγή ζαντών-μεγαλύτερων ελαστικών (185/60 14) δεν προβλέπεται
- Φυσικά έχασα σε άνεση, -δεν μπορείς να τα χεις όλα- όχι όσο περίμενα. Mέχρι κάποια εκατοστά βάθους-ύψους ανωμαλίας περνάει αέρα, μετά αρχίζουν τα δύσκολα
Kιβώτιο:
- Eύχρηστο, ακριβές σπάνια χάνεις ταχύτητα, βοηθάει κάπως στην έλλειψη ροπής χαμηλά επειδή είναι αρκετά κοντό.
- Ψάχνεις την έκτη. Mε την 5η στα περίπου 30χλμ./ώρα στις 1.000, φτάνει σε ευθεία στις 6.000σαλ, άρα θόρυβος και αυξημένη κατανάλωση στα γρήγορα ταξίδια.
Tιμόνι: (ηλεκτροϋδραυλικό)
+ελαφρύ, εύχρηστο στην πόλη
-'αναίσθητο' στη γρήγορη οδήγηση, βελτιώθηκε ελαφρώς μετά την αλλαγή ανάρτησηςEσωτερικό:
- αρκετά καλοί χώροι για το μήκος του, 4 άτομα ταξιδεύουν άνετα, εργονομικό, με αρκετές θήκες
- ορισμένες αποσκευές των 4 ατόμων για ένα ΣK θα χωρέσουν μόνο στα πίσω καθίσματα κάνοντας παρέα στους επιβάτες
Kόστος χρήσης
δεν έχει +. Aυξημένη κατανάλωση (9,5-11 λίτρα εντός πόλης, 8-10 εκτος, ανάλογα το ρυθμό). Aκριβό επίσημο σέρβις και 'γνήσια' ανταλλακτικά. Mερικώς το έχω 'λύσει' το πρόβλημα, αγοράζω από αλλού τα ανταλλακτικά (να ναι καλά οι γνωριμίες) τους τα πηγαίνω πακέτο, χωρίς καμία αντίρηση.
Aπό τα πιο σοβαρά: αλλαγή κρεμαγέρας μετά από καλοκαιρινές διακοπές, ταξίδι Kαμένα Bούρλα-Λάρισα-Aθήνα καλοκαίρι χωρίς παράθυρο συνοδηγού (πρωτότυπο!) και έχει αρχίσει να καίει λάδι ο κινητήρας (γίνονται αυτά τα πράγματα;; ) A και ανάλογα με τον καιρό, τρίζουν και διαφορετικά μέρη του ταμπλό, αλλά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα.
-
- Citroen Xsara 1.6 16V (8/2001) περίπου 30.000
Kινητήρας:
- αυτόν ξέρουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε, τα είπαμε τόσες φορές
- κάποια έλλειψη ροπής χαμηλά, θόρυβος ψηλά
Φρένα:
- δυνατά, αποτελεσματικά, καλό ABS
- ακόμα δεν έχω βάλει τον ίδιο συνδυασμό με του Fabia, κουράζονται στη σκληρή χρήση, πολύ μικρή διαδρομή πεντάλ
Aνάρτηση:
+γνωστή και μη εξαιρετέα πολύ καλή άνεση, υπερστροφική συμπεριφορά όποτε το θελήσεις
- κλίσεις στις στροφές, αλλά συνηθίζονται
Kιβώτιο:
όχι κι ότι καλύτερο σε αίσθηση, αν ήταν πιο κοντό θα χε καλύτερες ρεπρίζ, αλλά με περισσότερο θόρυβο και κατανάλωση. Λίγο πιο κοντη 5η (35 περίπου χλμ.) δεν θα ταν άσχημη
Tιμόνι (υδραυλικό)
- αρκετά καλή αίσθηση και ακρίβεια (στις στροφές, όχι σε ευρώ)
- βαρύ στην πόλη, αλλά σίγουρα καλύτερο από του Fabia
Eσωτερικό:
Πολύ καλοί χώροι και ο μεγαλύτερος χώρος αποσκευών στα μικρομεσαία H/B (440 λίτρα) Oι αποσκευές που έκαναν παρέα στους πίσω επιβάτες του Fabia, χώρεσαν μια χαρά εκεί που πρέπει. Για την ώρα τριγμοί δεν ακούγονται
Γαλλική εργονομία, κόρνα στον αριστερό διακόπτη, ηλεκτρικα παράθυρα στην κονσόλα.
Kόστος χρήσης:
- κατανάλωση (καλύτερη από του Fabia) σε όλες τις συνθήκες. Kαι εδώ ακριβό επίσημο σέρβις και ανταλλακτικά, αλλά λύνεται με τον ίδιο τρόπο. Για την ώρα πάντα, έκακτες βλάβες δεν έχει βγάλει
- για την ώρα κανένα
-
- Suzuki Wagon R+ 1.2 (8/2002) 3.000χλμ
Kινητήρας:
- ροπάτος, δυνατός, ότι πρέπει για το χαρακτήρα του
- θόρυβος
Φρένα:
θέλει καλύτερα, μικροί δίσκοι για το βάρος του, αρκετά καλό ABS
Aνάρτηση:
Σφιχτή, στρίβει σχετικά καλά, αλλά ο πίσω άξονας κοπανάει
Kιβώτιο:
Mάλλον είναι Suzuki κι όχι Opel
Tιμόνι:
ότι πρέπει για τη χρήση του. Eκτός πόλης όμως θυμίζει Corsa
Eσωτερικό
- Xώροι, χώροι χώροι. Πρόσφατα έκανα μετακόμιση, τα άλλα δύο H/B έμειναν στο γκαράζ, με δύο βόλτες μετέφερα όλα τα πράγματα A σας είπα ότι έχει χώρους;
- Για να ανάψει το εσωτερικό λαμπάκι, πρέπει να ανοίξεις κάποια πόρτα
Kόστος χρήσης:
εκτός από χαμηλή κατανάλωση, άγνωστο. Για ανταλλακτικά αφού είναι ιαπωνικό, θα πάρω Opel
-
Εμπλουτίζω την άκρως ενδιαφέρουσα βάση δεδομένων που άρχισε να 'χτίζεται', με τις παρατηρήσεις μου για το **Peugeot 106 Rallye 1.3 8v **που αποχωρίστηκα πριν δέκα περίπου μήνες. Μετά από 9 χρόνια 'συμβίωσης' οι εντυπώσεις μου είναι αν μη τι άλλο αξιόπιστες (άσε που κόστιζε μόλις 3,5 εκατ. όταν το αγόρασα, οπότε δε χρειάζεται να δικαιολογήσω τα λεφτά του κάνοντας τα στραβά μάτια στα μειονεκτήματά του )
ΘΕΤΙΚΑ
- Ένας από τους ισχυρότερους και πιο αποτελεσματικούς 8βάλβιδους 1300άρηδες ατμοσφαιρικούς που γύρναγε άνετα έως τις 8000 στροφές και ρόπιαζε από τις... 0 (χωρίς μάλιστα να 'κάψει' ποτέ λάδι)!
- Θεόκοντες σχέσεις κιβωτίου (5η με 26χαω/1000στρ!!!) που εκμεταλλεύονταν με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες του κινητήρα, 'κρύβοντας' την φανερή έλειψη ροπής λόγω μικρού κυλινδρισμού.
- 'Ηλεκτρική' λειτουργία (8βάλβιδος γαρ). Μπορούσες να βάλεις 5η από τα 30χαω και να την κρατήσεις έως τα 190!
- Φρένα-μαμά ημι-αγωνιστικών προδιαγραφών. Αν και χωρίς ABS μπλόκαραν σπάνια. Άντεχαν στη σκληρή χρήση (για την ακρίβεια ποτέ δεν τα ένοιωσα να χάνουν την αποτελεσματικότητά τους, παρά μόνο σκλήραινε λιγάκι το πεντάλ). Σωστή κατανομή πέδησης.
- Συμπεριφορά 'τραπέζι'. Πολύ απλά δεν έγερνε ΚΑΘΟΛΟΥ στις στροφές. Με λίγα λόγια η χαρά του παιδιού , αφού μπορούσες να το τοποθετήσεις όπως ήθελες (υπερστροφικά αφήνοντας ελάχιστα το γκάζι, με τα τέσσερα οδηγώντας με το τιμόνι και σχεδόν ποτέ υποστροφικά, παρά μόνο με λάστιχα-σαπούνια, άσφαλτο-γυαλί και στροφή-φουρκέτα). Το στήσιμο της ανάρτησης μάλιστα βοηθούσε ιδιαίτερα στο φρενάρισμα, καθώς ΠΟΤΕ το ραλλάκι δεν γονάτιζε με τα μούτρα σε φρενάρισμα πανικού, αλλά πάντα φρέναρε και με τους τέσσερις τροχούς.
- Τιμόνι 'πληροφοριοδότης της Μοσάντ'. Καταλάβαινες ανά πάσα στιγμή το αζιμούθιο των τροχών με ακρίβεια... δεύτερου λεπτού.
- Άκαμπτο πλαίσιο. Το αυτοκίνητο σου έδινε πάντα την αίσθηση μίας συμπαγούς μάζας (ικανοποιητικότατη μάλιστα συμπεριφορά στα ατυχήματα από όσο έχω δει και ακούσει, με την καμπίνα να προστατεύει απροσδόκητα καλά τους επιβαίνοντες για αυτοκίνητο που δε γνώριζε τι σημαίνει 'εξοπλισμός παθητικής ασφαλείας').
- Πολύ καλή εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων. Χωρούσε τέσσερις χωρίς σημαντικές παραχωρήσεις και πέντε στην ανάγκη.
- Αποτελεσματικό ημιμπάκετ κάθισμα. παρόλο που ήταν αρκετά μικρό, βαστούσε σωστά τη μέση, αλλά όχι τα πόδια.
- Κατανάλωση απόλυτα ρυθμίσιμη. Αν το ήθελες έκαιγε λιγότερα από αυτοκίνητο πόλης, πηγαίνοντας μάλιστα αρκετά σβέλτα (ταξίδι 6-7 λίτρα, πόλη 8,5-9,5 λίτρα).
ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
- Θεόκοντες σχέσεις, χωρίς 6η = εκκωφαντική φασαρία, αυξημένη κατανάλωση. Παράδειγμα προς αποφυγή για ταξίδια (προσωπικά είχα καταργήσει εντελώς τις εθνικές και την έψαχνα από το εναλλακτικό οδικό δίκτυο).
- Άνεση σχεδόν μηδενική (όχι τόσο χάλια σαν το Swift GTi π.χ., αλλά αν είχες πρόβλημα δισκοπάθειας ή κάτι παρόμοιο σε ζόριζε αρκετά).
- Εξοπλισμός... χαρτόκουτας άστεγου. Είπαμε βρε παιδιά να μειώσουμε το κόστος, αλλά αυτό το αναπτηράκι και οι κεντρικοί αεραγωγοί πόσο θα αύξαναν την τιμή αγοράς; Ποιον θα πείραζε να πληρώσει 3.410.000 δρχ, αντί για 3.400.000 δρχ προκειμένου να τα έχει και αυτά;
- Ευαισθησία στο όριο. Υπέρστρεφε ακόμη και με γκάζι και, αν και ελεγχόταν σχετικά εύκολα, το μικρό μεταξόνιο και η απουσία κλίσεων στις στροφές έκρυβαν αρκετούς κινδύνους για τον αμύητο (απόδειξη ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένα 1.3 Rallye που δεν είναι 'κομμένο'). Παραβίαση του ορίου σε γρήγορες καμπές, δεν απαγορευόταν μόνο από τον ΚΟΚ, αλλά και από το ίδιο το αυτοκίνητο των 820 κιλών με 2,38μ. μεταξόνιο. Ευτυχώς εγώ το σεβάστηκα από την αρχή και ΠΟΤΕ δεν μου επιφύλαξε εκπλήξεις (το μοναδικό του μικροτρακάρισμα στα 9 χρόνια προήλθε λόγω έλειψης ABS).
- Επιλογέας ανακατευτήρι της σούπας. Πότε θα πάνε εκεί στην PTS για σεμινάριο στη Honda, μπας και φτιάξουν έναν επιλογέα της προκοπής;
- Θέση οδήγησης. Τα πεντάλ ήταν όλα μαζεμένα δεξιά (το φρένο βρισκόταν εκεί που στα υπόλοιπα αυτοκίνητα είναι το γκάζι) και κολλητά μεταξύ τους (όποιος φορά από 44 νούμερο παπούτσι και πάνω, πατάει το φρένο και το συμπλέκτη ταυτόχρονα με το αριστερό του πόδι). Επιπλέον οϊ 'ασκήσεις αισθητικής' των Γάλλων ήθελαν την κονσόλα να αποτελεί συνέχεια του κάτω μέρους της βάσης του τιμονιού, με αποτέλεσμα το δεξί γόνατο να ακουμπάει συνέχεια στο ταμπλώ (με έλουζε κρύος ιδρώτας στη σκέψη μετωπικής).
- Μειωμένη ροπή (μόλις 11,2kgm) που δε σωζόταν πάντα από τις κοντές σχέσεις.
- Χώρος αποσκευών που χωρούσε μόνο τις αποσκευές του οδηγού. Ευτυχώς το απόλυτα 'τετράγωνο' σχήμα του βοηθούσε την εκμετάλλευση και του τελευταίου πολύτιμου κυβικού εκατοστού.
- Μέτρια πλαστικά (που όμως δεν πολυέτριξαν για να είμαι ειλικρινής).
- Μέτρια αξιοπιστία (σε 90.000 χλμ. έκοψε δύο φορές σινεμπλόκ δεξιάς βάσης μηχανής, φυτίλιασε το συγχρονιζέ 1ης-2ας, παρουσίασε μικροπροβλήματα -αν και εκνευριστικά- ανάφλεξης, δημιούργησε προβλήματα με κακής ποιότητας βενζίνες, έκαψε και μία φλάτζα αν και από μ@λ@κία βενζινά που έβαλε ένα λίτρο λαδιού παραπάνω). Ευτυχώς το κόστος συντήρησης (όχι σε εξουσιοδοτημένο) ήταν πολύ συγκρατημένο και γενικά δεν έβγαλε σοβαρό πρόβλημα που μου κόστισε.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
εσκεμμενα ψευδη στοιχεια?
Ναι φίλε μου Άδη. Φαίνεται ότι κάποιοι από μας είμαστε αντιπρόσωποι αυτοκινήτων και χρησιμοποιούμε το φόρουμ για να κάνουμε μαύρη διαφήμιση. Άλλη μια επείδιξη σαβουάρ βιβρ από τον geronimo.
Για τον οποίον εγώ το ξαναλέω: I smell a rat. Κι ας με πουν προκατειλημμένο και δεν ξέρω'γω τι άλλο. Ως τώρα πάντως, το Bullshit Detector μου λειτουργεί όπως πρέπει.
-
Αχ βρε παιδία αχ!
Το 99% από όσους γράψατε, έχετε 100 φορές καλύτερο αυτοκίνητο από εμένα! Αχ!
Που θα πάει, δεν θα πάρω καινούριο ή καλύτερο από αυτό που έχω;Που λέτε. Είμαι κάτοχος ενός Citroen AX 1.1 70ps του 1993.
(αυτό ίσος τα λέει όλα) Α! έχει στην πλάτη του 111.000 χιλίομετρα.Τα συν:
Αρκετά ελαφρή (πούπουλο) 650 κιλά περίπου.
Στρίβει καλά για τα δεδομένα του.
Σχετικά άνετο ταξίδι με ταχύτητες 120-140 (όχι ότι δεν πάει παραπάνω αλλά αυτό δεν το λέμε!)
Πατάω πολλά άλλα χιλιαράκια και βάλε. (πάντα λόγου βάρους)Τα μείον:
Όπως είπα και πριν, ναι μεν είναι ελαφρύ, αλλά αυτό συνεπάγετε και σε λαμαρίνα πάχους λίγο λιγότερο από τσιγαρόχαρτου.
Είναι 11 χρονών και τώρα μου τα βγάζει όλα. Το τελευταίο 2μήνο 450+ ευρώ στα συνεργεία.
Κανένα μα κανένα ηλεκτρονικό (από παράθυρα μέχρι καφετίερα).
Παντελής έλυψη ηχομόνωσης.
Τρίζει ολόκληρο.Αυτά !!!
Αλλά τι να κάνω βρε παιδία 11 χρόνια είναι αυτά, το αγαπάω, βλέπετε είναι και μέλος της οικογένειας. Είναι αμαρτία να το πετάξω! Ακόμα και άλλο να πάρω, αυτό θα μίνει στο σπίτι.
Φιλικά Θανάσης.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Αλλά τι να κάνω βρε παιδία 11 χρόνια είναι αυτά, το αγαπάω, βλέπετε είναι και μέλος της οικογένειας. Είναι αμαρτία να το πετάξω! Ακόμα και άλλο να πάρω, αυτό θα μίνει στο σπίτι.Με έναν μεγαλύτερο κινητήρα (από AX GTI ίσως), μια αναρτησούλα και φαρδύτερους τροχούς γίνεται ένα πρώτης τάξεως track-day car!
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Αχ βρε παιδία αχ!
Το 99% από όσους γράψατε, έχετε 100 φορές καλύτερο αυτοκίνητο από εμένα! Αχ!
Που θα πάει, δεν θα πάρω καινούριο ή καλύτερο από αυτό που έχω;Που λέτε. Είμαι κάτοχος ενός Citroen AX 1.1 70ps του 1993.
(αυτό ίσος τα λέει όλα) Α! έχει στην πλάτη του 111.000 χιλίομετρα.Δεν υπάρχει αντικειμενικά καλύτερο και χειρότερο αυτοκίνητο!
Τα μόνα κριτήρια που κάνουν το αυτοκίνητο καλύτερο ή χειρότερο από άλλο είναι ΜΟΝΟ η ασφάλεια...
Όποιος σου πει ότι έχει καλύτερο αυτοκίνητο επειδή είναι πιο γρήγορο από το δικό σου ...μην του δώσεις και πολύ σημασία...
-
Για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα μας...
Εντυπώσεις από σποραδική χρήση ενός Opel Astra 1.6 Elegance S/W από το 1999 έως σήμερα:ΥΠΕΡ
- Στιβαρό αμάξωμα
- Απτή ποιότητα πλαστικών και υφασμάτων
- Μηδενικοί τριγμοί (ούτε τσικ)
- Ασφαλέστατη οδική συμπεριφορά. Κατά βάση υποστροφική, αλλά δε μουρώνει συνέχεια (βέβαια δεν εμπνέει κι όλας). Ακλόνητο στις καμπές.
- Καλά φρένα, αποδοτικό -αν και ευαίσθητο- ABS
- Ροπάτος και ισχυρός κινητήρας. Στο δρόμο δείχνει να έχει αρκετά πάνω από 100 άλογα.
- Πολύ καλό κιβώτιο (σχέσεις και αίσθηση) αν και δε συμπαθεί τις γρήγορες αλλαγές.
- Πολύ μεγάλος χώρος αποσκευών, εύκολα προσβάσιμος και χωρίς εξογκώματα. Το ίδιο καλοί και οι εσωτερικοί χώροι.
ΚΑΤΑ
- Πλαδαρό πάτημα. Ειδικά στις κλειστές στροφές ξενερώνει... μέχρι εκεί όμως, γιατί κατά τ' άλλα είναι ασφαλέστατο
- Αυξημένες κλίσεις που φοβίζουν. Γενικά σε προδιαθέτει να κινηθείς πολύ πιο κάτω από τις πραγματικές του δυνατότητες.
- ΥΠΕΡΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ σχεδίαση μέσα-έξω.
- Σχετικά αυξημένη κατανάλωση.
- Θόρυβος από τον κινητήρα μετά τις 4000 στροφές
- Απότομη πτώση της απόδοσης μετά τις 5000-5500 στροφές
- Αίσθηση τιμονιού (ηλεκτροϋδραυλικό) και φρένων απλώς στο μέσο όρο. Ομολογουμένως όμως βρίσκεται έτη φωτός μπροστά από το προηγούμενο Astra (έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα και με αυτό και το θεωρώ πολύ μέτριο αυτοκίνητο).
- Υπερβολικά βαριές πόρτες (έχω χτυπήσει το κεφάλι μου δύο φορές). Είπαμε ποιότητα-ποιότητα, αλλά όχι και... τσιμεντόλιθοι.
- Έλειψη μικρών αποθηκευτικών χώρων.
-
Ας γράψω και εγώ για το δικό μου,ένα [b]Fiat Cinquecento Sporting του '97 με 143000χλμ.
Στα συν:
-Το βάρος το οποίο είναι 735 κιλά και αντισταθμίζει μερικώς τη μικρή ιπποδύναμη
-Ο κινητήρας,ο οποίος ήταν ελαστικότατος και ανέβαζε άφοβα μέχρι 6000 στρ/λεπτό,μετά απλώς μουγκρίζει και πέφτει η απόδοση (κόφτης 7200 στρ/λεπτό,είναι τρελλοί οι Ιταλοί ).Επίσης σηκώνει ατμοσφαιρική βελτίωση σχετικά εύκολα,εγώ δυστυχώς έφτασα μέχρι το πρώτα στάδιο.Πλέον η απόδοση,σαφώς και δεν είναι τόσο καλή
-Το κιβώτιο με θετικότατη αίσθηση και κλειστές σχέσεις (πέμπτη 29.9χλμ/1000στρ)
-Το κράτημα το οποίο είναι πολύ καλό για το μεταξόνιο του αυτοκινήτου (μόλις 2,2 μέτρα) και το πολύ στενό μετατρόχιο.Υποστροφικό κατά βάση,αλλά με κάποια 'νευρικότητα' και ευελιξία.
-Χώροι,απλά εκπληκτικοί για το μέγεθος του αυτοκινήτου
-Εσωτερικό και εξωτερική εμφάνιση που σε 'φτιάχνει',δηλ.ζάντες από Ούνο τούρμπο και άλλες αισθητικές λεπτομέρειες,δερμάτινο τιμόνι και λεβιές,ημιμπάκετ καθίσματα,κόκκινες ζώνες ασφαλείας κ.ά.(Υπενθυμίζω ότι αναφερόμαστε σε αυτοκίνητο πόλης με 54 άλογα,αθάνατοι Ιταλοί ξανά )
-Αξιοπιστία μηχανικών μερών μέχρι τα 90000χλμ.
-Αξιοπιστία ηλεκτρικών κυκλωμάτων (απίστευτο έ?αν και καίει λάμπες σχετικά συχνά,και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τα παράθυρα )
-Φθηνό σέρβις και ανταλλακτικά
-Κάτι τελευταίο που ίσως δεν μπορεί να μεταδοθεί...το αυτοκινητάκι σε κάνει να χαμογελάς όταν το οδηγείς,έχει μια σπορ διάθεση,αν μπορώ να την ονομάσω έτσι,που δεν τη συναντάς σε πολύ ταχύτερα αυτοκίνητα.Αυτό που συνηθίζω να λέω είναι ότι σε κάνει να αισθάνεσαι ότι 'κάτι κάνεις' πίσω από το τιμόνι με λίγα,στην πραγματικότητα,χιλιόμετρα.Στα πλην:
-Το ελαφρύ και παλαιάς φιλοσοφίας αμάξωμα δεν έχει καμμία ακαμψία και καμμία παθητική ασφάλεια.Πραγματικά έχω απωθήσει την ιδέα μιας σύγκρουσης προσθιοπλάγιας
-Η απόδοση του κινητήρα μετά τα 120000χλμ. έχει πέσει,αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι έχει δουλέψει και υπερωρίες στην άνω περιοχή του στροφομέτρου (όχι μετά τις 6000στρ/λεπτό,δεν αποδίδει,όπως έχουμε πει)
-Το κιβώτιο έχει χάσει την εξαιρετική αίσθηση που είχε και πλέον όταν είναι ζεστό είναι απλώς καλό
-Στην οδική συμπεριφορά,το πολύ μικρό μεταξόνιο το κάνει ιδιαίτερα νευρικό,όσο ανεβαίνουν τα χλμ.Σε συνδυασμό με την τάση των Cinque,και όχι των Seicento,να ελαφρώνουν την ουρά κάπως απότομα,τη μικρή ισχύ και το τιμόνι των 4 στροφών από άκρη σε άκρη,καταλαβαίνουμε ότι αν φύγει μαζεύεται πολύ,πολύ δύσκολα.Α,και μην ξεχάσω να πω,ότι με τη μαμά διάσταση ελαστικών (165/55/13) έχει χαμηλή ελκτική πρόσφυση.
-Μέτρια άνεση ανάρτησης
-Μέτρια φρένα
-Αδύναμο χειρόφρενο
-Μετά τα 90000χλμ.χρειάστηκε να αλλαχτούν αρκετά περιφερειακά του κινητήρα,ιδίως από το κύκλωμα της ψύξης/θέρμανσης,όπου πρέπει σταδιακά να έχει αλλαχτεί ολόκληρο.Από τον κινητήρα,είχα βλάβη του μπεκ ψεκασμού,οπότε και με άφησε στο δρόμο.
Επίσης,από τα 100000χλμ. φαίνεται κάποιες στιγμές να μπουκώνει και να θέλει 2-3 μιζιές για να πάρει εμπρός,μετά λειτουργεί κανονικά. Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν έχω καταφέρει να το λύσωΣε γενικές γραμμές δηλώνω πολύ ευχαριστημένος απο το αμαξάκι μου και μπορώ άφοβα να υποστηρίξω ότι η Φίατ ξέρει να φτιάχνει μικρά αυτοκίνητακαι για τον οδηγό
-
Honda Civic VΤi 99 με 90.000 χλμ
Τι μου αρέσει
- Κινητήρας (Ήχος-Απόκριση-Γραμμικότητα-Δύναμη)
- Κιβώτιο (Αλλάζεις ταχύτητα όσο γρήγορα θες)
- Συμπλέκτης (Αγωνιστικός)
- Αξιοπιστία (Σέρβις κάθε 20.000 χλμ)
- Ποιότητα (Δεν τρίζει)
- Κατανάλωση (Όταν οδηγείς μέχρι τις 5.800 σαλ)
- Ανάρτηση (Διπλά ψαλίδια, χαμηλό και άνετο)
- Οδική Συμπεριφορά (Νευρικό - Υπερστροφικό - Διασκεδαστικό)
- Εξοπλισμός (Υπερβολικός)
- Θέση Οδήγησης (Άψογη)
Τι δεν μου αρέσει
- Βάρος (1.200 kg και ότι αυτό συνεπάγεται στις επιδόσεις)
- Μεγάλο Μέγεθος (Δυσκολία κίνησης στην Αθήνα)
- Μακριές Σχέσεις (Πολύ κουραστική η κίνηση στην πόλη)
- Ασαφές Τιμόνι (το οποίο δεν κόβει ιδιαίτερα)
- Φρένα (Αδύναμα)
-
Καλησπέρα,
Ας πω και για το δικό μου, ένα Toyota Corolla 1.6 G6 από 12/2000 με 64.000 χλμ.
**Θετικά **
[list:wsezn28w][:wsezn28w]Κινητήρας (δυνατός, εύστροφος, επιδόσεις)[/wsezn28w]
[:wsezn28w]Ποιότητα κατασκευής και αίσθηση (ουδέν σχόλιο)[/wsezn28w]
[:wsezn28w]Αξιοπιστία (μέχρι στιγμής όλα άψογα)[/wsezn28w]
[:wsezn28w]Αντιπροσωπεία[/wsezn28w]
[:wsezn28w]Φρένα (ικανοποιητικότατα ακόμα και σε σκληρή χρήση χωρίς να κουράζονται][/wsezn28w]
[:wsezn28w]Κιβώτιο (απλά εκπληκτικό σε αίσθηση, ακρίβεια και κλιμάκωση)[/wsezn28w][/list:u:wsezn28w]Αρνητικά
[list:wsezn28w][:wsezn28w] Καθίσματα (θα ήθελα περισσότερη πλευρική στήριξη)[/wsezn28w]
[:wsezn28w] Καθίσματα (χάνουν τη ρύθμισή τους όταν μπαινοβγαίνουν οι πίσω επιβάτες )[/wsezn28w]
[:wsezn28w] Θορυβώδης κινητήρας στις ψηλές στροφές[/wsezn28w]
[:wsezn28w] Χώροι (περιορισμένοι για τους πίσω)[/wsezn28w]
[:wsezn28w] Χώρος αποσκευών (μικρός για το μέγεθος του αυτοκινήτου)[/wsezn28w]
[:wsezn28w] Εσωτερικός φωτισμός (κόκκινο το καντράν, πράσινο στην κονσόλα )[/wsezn28w][/list:u:wsezn28w]Ούτε κρύο, ούτε ζέστη
[list:wsezn28w][:wsezn28w] Οδική συμπεριφορά (ασφαλές γενικά, υποστροφικό στο όριο έυκολα ελέγξιμο όμως)[/wsezn28w]
[:wsezn28w] τιμόνι (καλή κατευθυντικότητα και αίσθηση, θα το ήθελα όμως πιο 'γρήγορο')[/wsezn28w]
[:wsezn28w] κατανάλωση (φυσιολογική)[/wsezn28w]
[:wsezn28w] Άνεση (ικανοποιητικό)[/wsezn28w]
[:wsezn28w] εξωτερική σχεδίαση (δεν έχει φανατικούς εχθρούς ή φίλους)[/wsezn28w][/list:u:wsezn28w] -
Ο χρήστης syele έγραψε:
Καλησπέρα,Ας πω και για το δικό μου, ένα Toyota Corolla 1.6 G6 από 12/2000 με 64.000 χλμ.
...Και για να μην ξεχνιόμαστε, πάει και στα δύο με την κατάλληλη τοποθέτηση στα curbs, έτσι?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Καλησπέρα,
Ας πω και για το δικό μου, ένα Toyota Corolla 1.6 G6 από 12/2000 με 64.000 χλμ.
...Και για να μην ξεχνιόμαστε, πάει και στα δύο με την κατάλληλη τοποθέτηση στα curbs, έτσι?
Ε? ναι μάλλον
-
Να σας πω κι'εγώ τις εντυπώσεις μου από τη ''γιαγια''
DELTA HF 2.0 16v turbo
Αγορά 6/94 133.000 χλμ.
Ανάρτηση Eibach - Osrav , εξάτμιση από downpipe και πίσω 60mm με μεταλλικό καταλύτη και 2 τελικά , πρόγραμμα -ταΤι μου αρέσει
** .** Ροπή δύναμη και ήχος κινητήρα όταν δουλεύει το turbo
** . ** Αίσθηση και ευθυβολία στα ''πολλά''
. Κράτημα στις στροφές που είναι και ρυθμίσιμο
**. ** Ακούραστος δίσκος συμπλέκτη
**. **Το viscodrive μπροστά που τελικά ''δουλεύει''
. Σχετικά ήσυχη στο ταξίδι
** . ** Αξιοπιστία των μηχανικών μερών
**. ** Καθίσματα (Recaro)
**. ** Κλιματισμός με άψογη απόδοση χωρίς service μέχρι τώρα
**. **Φρένα**Τι δεν μου αρέσει**
. Ακαμψία αμαξώματος (με τα σημερινά δεδομένα)
. Ροπή και απόκριση κινητήρα εκτός turbo
. Αίσθηση τιμονιού στις στροφές παρόλο που είναι πολύ βαρύ
**. ** Πολύ ευαίσθητο ABS
. Κατανάλωση (10-23 λίτρα/100χλμ)
. Ψηλή θέση οδήγησης
**. ** Μακριές σχέσεις
. ''ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ'' αντιπροσωπεία
. Καμμένες πλακέτες των fans
**. ** Ποιότητα πλαστικών και τριξίματα
. Χώροι πίσω και ανύπαρκτο πορτ μπαγκάζ -
SKODA FABIA 1400cc 16V 75 άλογα CREATION, πρώτη ημέρα κυκλοφορίας 7/11/2003 - 6750 Km (είχα φάει τον μήνα)
(πότε πρόλαβα )Αν και ακόμα το ψάχνω σε μερικά σημεία
ΘΕΤΙΚΑ :
Άνετο στην οδήγηση. (Δεν κάνω ποια στάσεις πουθενά παρά μόνο για τσιγάρο. ΝΑΙ ακόμα δεν έχω καπνίσει μέσα)
Δυνατός κινητήρας για 75 άλογα.
Κρατήματα. Θα έλεγα...βαποράκι.
Αναρτήσεις, όπως είπε και ο Ikar, συνδυάζουν άνεση-οδική συμπεριφορά σε αρκετά καλό βαθμό.
Φρένα...απλά πολύ καλά.
Κιβώτιο ταχυτήτων, μαθαίνω στην κοπέλα μου οδήγηση και τις φάνηκε παιχνιδάκι να αλλάζει ταχύτητες.
Tιμόνι (ηλεκτροϋδραυλικό) ελαφρύ και εύχρηστο. Σταθερό στις μεγάλες ταχύτητες
Δυνατά φώτα, αναγκάσθηκα να τα ρυθμίσω λίγο προς τα κάτω διότι νόμιζαν συνέχεια ότι έχω αναμμένα τα μεγάλα.
Εσωτερικοί χώροι, θα έλεγα αρκετά άνετοι για πέντε άτομα. Πολλές θηκούλες.
Κατανάλωση φυσιολογική με κανονική οδήγηση.
Κανονική ρεζέρβα.
Υπολογιστής ταξιδίου, στους +4 βαθμούς Κελσίου σε προειδοποιεί για πάγο.
Λάστιχα, αν και τις μάνας του έχουν πολύ καλή συμπεριφορά.
Σου λέει από την αρχή ποιο είναι και τι είναι τι είναι.ΑΡΝΗΤΙΚΑ
Μικρός αποθηκευτικός χώρος πίσω.
Οι θήκες που έχει για τα ποτήρια είναι για συγκεκριμένο μέγεθος.
Θόρυβος κινητήρα (τώρα μου αρέσει αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει μετά από μερικές δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα)
Ζαντολάστιχα. Δεν θέλω το άγχος μην μου σπάσουν κ.λ.π. (αν και συνέφερε, καθώς με 700 Ευρώ πήρα +2 αερόσακους, ζάντες, ίδιο χρώμα ταμπλό, προβολής ομίχλης, καλύτερο και ποιο ωραίο σχέδιο υφασμάτων στην καμπίνα)
Λίγο ασταθές με δυνατούς πλάγιους ανέμους και ταχύτητα άνω των 120.
Εγώ, δεν θα μάθω ποτέ τα όριά του και τις πραγματικές του δυνατότητες.ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Δεν ενδείκνυται για πάρα πολύ γρήγορες προσπεράσεις ή σε ανηφόρες αν δε κατεβάσεις ταχύτητα.
AC, ακόμα δεν έχει έρθει το καλοκαίρι.
ABS, το βάζω εδώ διότι είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο με ABS. Σε δοκιμές που έκανα για την συμπεριφορά του σε στεγνό, βρεγμένο και χωμάτινο δρόμο, αλλά και σε διάφορα συμβάντα που μου έτυχαν, δεν ενεργοποιείτε με το παραμικρό απότομο φρενάρισμα, δεν ξέρω εάν είναι θετικό ή αρνητικό.
Εσωτερική διακόσμηση, απλή - λιτή, δηλαδή σοβαρή (εμένα μου αρέσει)
Κόστος σέρβις, ακόμα δεν έχω κάνει.
Ανταλλακτικά, ακόμα δεν έχω χρειαστεί.
Τριγμοί για την ώρα δεν υπάρχουν.Βασικά αυτό που ήθελα.
Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που μου απάντησαν όταν έψαχνα ποιο να πάρω.
+ KAI - ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΕ!