-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αυτοκινητοβιομήχανος.
και θα γύριζες με το σεβρολετ
Όχι.
Έχω ένα Ευρωπαϊκό για τις δουλειές. Το Chevrolet το έχω για καλό. -
Έχω συμπληρώσει το προηγούμενο ποστ , διαφωτίσε με λίγο ...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
προσπαθείς να μου εξηγήσεις πράγματα που είναι πασιφανή για οποιοδήποτε έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με το μαρκετινγκ... αυτό που συνεχίζεις να αναπαράγεις είναι το ισχυρό μπραντ νειμ του αυτοκινήτου σου ... και σου ξαναλέω ως προς τι ? όλα τα + και τα - που αναφέρθηκαν έγιναν με σημείο αναφοράς τον μέσο όρο της κατηγορίας...
π.χ. ο φίλος παραπάνω αναφέρθηκε στις επιδόσεις γιατί γνωρίζει οτι το πούντο του υπολείπεται του ΑΜΕΣΟΥ ανταγωνισμού του
με την κατηγορία να έχει εμβλήματα όπως της μβ, της μπεμβε , της αουντι , της σαμπ και της μαζντα, τι τύχει έχει το σήμα της σεβρολετ ? στην ελλάδα έχει σαφώς χειρότερο μπραντ νειμ από την χιουντάι που έχει εδραιώσει την θέση της...
Έχω συμπληρώσει το προηγούμενο ποστ , διαφωτίσε με λίγο ...
Τι να σε διαφωτίσω αφού φάσκεις και αντιφάσκεις. Από τη μια δέχεσαι αυτά που σου εξηγώ για την εταιρία τα brand name και το μάρκετινγκ, θεωρώντας τα πασιφανή, και από την άλλη δεν θέλεις να παραδεχτείς το συμπέρασμα που απορρέει από τα πασιφανή....
Δέχεσαι δηλαδή ότι το όνομα Chevrolet που στην Αμερική είναι ισχυρό, λογικά διατηρείται από την GM στην παγκόσμια αγορά αφού προκαλεί θετικούς συνειρμούς με την (Αμερικάνικη) ιστορία της, άρα και περισσότερες πωλήσεις λόγω αυτού ακριβώς (δηλαδή του ονόματος) και από την άλλη δεν το θεωρείς ισχυρό brand name επειδή υπάρχουν άλλες ισχυρές Ευρωπαϊκές εταιρίες.
Σαφώς και η Chevrolet που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να μπει και να πάρει μερίδιο από την παγκόσμια αγορά και να ανταγωνιστεί «θηρία» σε κατηγορίες που δεν είχε παραγωγή στο παρελθόν, μένει να μας αποδείξει ότι θα κρατήσει ψηλά το ιστορικό της όνομα που η GM σοφά επέλεξε να διατηρήσει ως πλεονέκτημα με το ξεκίνημα.
Δεν σου είπε κανείς ότι το Cruze είναι το καλύτερο στην κατηγορία του, (αν και το θεωρώ από τα πολύ καλά και αξιόπιστα ) ούτε σύγκρινε κανείς άλλες μάρκες.
Μπερδεύεις την αναφορά στο brand name με τα ίδια τα αυτοκίνητα. Άλλο οι συνειρμοί που μπορεί να κάνει κάποιος με τις μάρκες και άλλο τα συγκριτικά των μοντέλων.
Η Chevrolet είτε κερδίσει είτε χάσει το στοίχημα με την Ευρωπαϊκή αγορά, είτε εμείς στον μικρόκοσμο μας την θεωρούμε ισχυρή η όχι, δεν αλλάζει σε κάτι την ιστορικότητα του ονόματος της.** Την αξία του ναι, την ιστορία του, όχι.**Άρα τώρα ,όταν γράφω ότι είναι στα θετικά του αυτοκινήτου μου το brand name του και όταν λέω '' Όνομα με ιστορία'', καταλαβαίνεις ακριβώς τι εννοώ.
Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτά. -
Κύριοι λέει τα συν και τα μείον το τόπικ.
Όχι ανάλυση περι αυτοκινητοβιομηχανίας κλπ -
Δε μπορω να καταλαβω πως ενα ονομα μπαινει στα θετικα ενος αυτοκινητου. Ειναι σαν να λεω οτι ειμαι περηφανος που με λενε Αλεξανδρο, επειδη εχω ιδιο ονομα με τον Μεγα... Χαχαχα!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Κύριοι λέει τα συν και τα μείον το τόπικ.
Όχι ανάλυση περι αυτοκινητοβιομηχανίας κλπ -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δε μπορω να καταλαβω πως ενα ονομα μπαινει στα θετικα ενος αυτοκινητου. Ειναι σαν να λεω οτι ειμαι περηφανος που με λενε Αλεξανδρο, επειδη εχω ιδιο ονομα με τον Μεγα... Χαχαχα!Sent from my Neo V using Tapatalk.
Διάβασε προσεκτικά τις προηγούμενες δημοσιεύσεις και θα καταλάβεις.
Αν και τότε δεν καταλάβεις, προσπάθησε τουλάχιστον να μην απορρίπτεις, (λέγοντας εξυπναδούλες) ότι εσύ δεν μπορείς να αντιληφθείς. -
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Αυτοκινητοβιομήχανος.Φτιαχνεις και πουλας Chevrolet;
-
Δεν νομιζετε οτι ξεφυγαμε πολυ απο το θεμα μας; [mod]
-
Ας γράψω κι εγώ για το 206 μου, μια που βρήκα λίγο χρόνο να τα βάλω κάτω, και ο Άρης με έχει παρακαλέσει εδώ και κάτι μήνες...
Peugeot 206 RC (2005)
Θετικά:
- Στήσιμο που προσφέρει εύκολα αδρεναλίνη σε δρόμο με αλλεπάλληλες στροφές. Ήταν ο λόγος που το πήρα. Με περισσότερη δύναμη στους εμπρός τροχούς από το μικρό του αδερφάκι (106 rallye) και πιο γλυκές αντιδράσεις του πίσω μέρους στα άσε-πάτα επάνω στη στροφή, τις τιμονιές και τις μεταφορές βάρους, ένοιωσα από την πρώτη γρήγορη βόλτα εξοικείωσης μαζί του σε ορεινή διαδρομή ότι βρήκα το προσθιοκίνητο που «διαβάζει τη σκέψη μου». Αν και το βάρος του τιμονιού σε προδιαθέτει λιγότερο για παιχνίδια με μεγάλες γωνίες και περισσότερο για οδήγηση με γραμμές, ελάχιστα θα σε προβληματίσει αυτό αν θες να στρίψεις «με τις πόρτες» επειδή μπήκες -είτε κατά λάθος είτε επίτηδες- σε μια στροφή γρηγορότερα από το ιδανικό. Δε θέλει κανένα ιδιαίτερο ταλέντο, αρκούν τα γνωστά - απλά σηκώνεις το πόδι απ’ το γκάζι τη στιγμή που θες την ουρά ν’αρχίσει να «ζωγραφίζει» προς τα έξω και με το που θα βρεθείς να σημαδεύεις την επιθυμητή πορεία ξαναπατάς και διαγράφεις το τόξο που επέλεξες χωρίς να χρειαστείς σχεδόν καθόλου βοήθεια από το τιμόνι – κάτι που μπορείς να κάνεις χωρίς να ιδρώσεις μέχρι και με σκασμένες τρίτες [και που μπορεί να τρομάξει, αρχικά, όποιον κάθεται στα δεξιά σου αν δε γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο κουβαδάκι το έχουν στήσει για τέτοια]. Να σημειώσω εδώ ότι το παραπάνω σενάριο έχει αλλάξει λίγο από τότε που τοποθετήθηκε μπλοκέ διαφορικό για να περνάει καλύτερα η δύναμη στο δρόμο - εκτός από τη μούρη έχει «βιδώσει» και ο κώλος και βοηθάει μια κοφτή γκαζιά ταυτόχρονα με τιμονιά προς το εσωτερικό της στροφής μετά τη φάση της επιβράδυνσης για να ξεκολλήσει η ουρά αν θες να το «χώσεις». Τα περιθώρια έχουν ανέβει (=μένεις μέσα στη στροφή με σαφώς περισσότερο γκάζι από πριν) αλλά όλα γίνονται και πάλι τόσο προοδευτικά και προβλέψιμα που η ανάγκη ν’ αλλάξω κάτι στο στήσιμο για να έρθει στα μέτρα μου, την οποία ένοιωθα σε όλα σχεδόν τα αμάξια με τα οποία έχω κατά καιρούς συμβιώσει, εδώ απλά δεν υπάρχει. Αυτά μιλώντας πάντα για δρόμο, διότι η πίστα είναι άλλου είδους «αρρώστια».
- Πληροφόρηση τιμονιού σε συνδυασμό και με το 40άρι προφίλ των ελαστικών (που ίσως είναι υπερβολικό για τους ταλαίπωρους Ελληνικούς δρόμους, τους οποίους αμφιβάλλω πως είχαν στο μυαλό τους οι Γάλλοι)
- Απόκριση γκαζιού (αν και κάθε Δεκέμβρη σκέφτομαι ότι δε θα με πείραζε να ήταν 1.6Τ κι ας είχε και κάποιο lag…… )
- Κλιμάκωση κιβωτίου
- Ελαστικότητα ατμοσφαιρικού κινητήρα (σχεδόν το 80% της ροπής του το φτάνει πριν τις 2500)
- ESP που απενεργοποιείται πλήρως, ενώ και όταν δεν το βγάζεις off δουλεύει υποδειγματικά χωρίς να επεμβαίνει με το παραμικρό
- Καθίσματα με πολύ καλή πλευρική στήριξη τα οποία είναι και πολύ ξεκούραστα στο ταξίδι
- Αρκετά καλό επίπεδο εξοπλισμού για κουβαδάκι του 2005 (εκτός από τα βασικά περιλαμβάνει αυτόματα φώτα, αισθητήρες βροχής & ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες)
- Μοτέρ που δε μασάει από παρατεταμένα σκισίματα και το μόνο που κάνει είναι να τσιμπήσει λίγο λαδάκι παραπάνω
- Φρένα που δε θα προβληματίσουν στο βουνό (στην πίστα θες σίγουρα τακάκια και υγρά)
- Λογική κατανάλωση εκτός πόλης με δεδομένο το χαρακτήρα του (μπορεί να πέσει λίγο κάτω από 8 lt/100km με 2 άτομα, αποσκευές, και οδήγηση χωρίς τρομερή αυτοσυγκράτηση)
- Του αρέσει η 95άρα (με την τιμή της 100στάρας να φλερτάρει τα 2 ευρώ/λίτρο δε μπορώ να μην το συμπεριλάβω στα θετικά… )
- Εύκολο και οικονομικό στα σέρβις.
Και πάμε στα αρνητικά:
- Είναι 2λιτρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα τέλη και τα τεκμήρια που ορίζουν κάθε φορά αυτοί που μας ληστ…. εεεεε….. κυβερνούν. Επειδή πλέον δεν κάνω και τόσα χλμ με αυτό, μου κοστίζει περισσότερο σε χαράτσια «κυκλοφορίας» παρά σε καύσιμα...
- Θορυβώδες όταν ταξιδεύεις με μεγάλες μ.ω.τ. - θα μπορούσε να ερχόταν με 6άρι σασμάν με την 6η να δίνει καμιά 40ριά χλμ/ώρα ανά 1000 σ.α.λ. για να μπορείς να κινείσαι πιο άνετα σε Ε.Ο.
Το 5άρι που φοράει με την 5η να δίνει μόλις 130 χλμ/ώρα στις 4000 στροφές σημαίνει ότι πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στο να φτάσεις λίγο αργότερα στον προορισμό σου ταξιδεύοντας με ηρεμία, και στην ταχύτητα συν θόρυβο και μεγαλύτερη κατανάλωση. - Το τιμόνι δε ρυθμίζεται μέσα-έξω οπότε ένας ψηλός οδηγός θα δυσκολευτεί να βρει την ιδανική θέση οδήγησης
- Δεν έχει ρεζέρβα αλλά 2 επισκευαστικά σπρέι - το χώρο όπου βρίσκεται η ρεζέρβα στα μικρότερα 206 στο RC τον παίρνει η εξάτμιση. Έτσι έχω πάρει μια μικρή και την έχω στο [ήδη μικρό] πορτμπαγκάζ, γιατί ποτέ δεν ξέρεις...
- Το μοτέρ του δεν παίρνει εύκολα περισσότερα άλογα (όπως π.χ. αυτό του αντίστοιχου 207)
- Οι τριγμοί από κάποια πλαστικά δε λείπουν μετά από 7μισι χρόνια συμβίωσης με την Ελληνική άσφαλτο
- Αξία μεταπώλησης – αν προσπαθήσω να το πουλήσω δε θα πιάσει ούτε το 1/3 της αρχικής του αξίας, ασχέτως αν φροντίζω να το διατηρώ σε άριστη κατάσταση.
- Κάτι ξεχνάω… την ιστορία με τη σπασμένη ντίζα του συμπλέκτη, για την οποία έχω γράψει αλλού και η οποία με ταλαιπώρησε μέχρι να βρω λύση (μου προσέφερε όμως -κακά τα ψέμματα- και κάποια ικανοποίηση το να την κανιβαλίσω για να δω πώς είναι σχεδιασμένος ο μηχανισμός αυτορύθμισης και να μάθω να την αλλάζω ο ίδιος… )
Αυτά τα λίγα.
Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες! -
i10
Με πάει όπου θέλω μια χαρά για το επιπεδο οδηγού που είμαι τώρα
Δεν έχει σύστημα να με μπινελικώνει όταν κάνω μαλακίες
-
corolla 111 του 00' 1.4 98 αλογα.
ειναι καλο αυτοκινητο να σε εξυπηρετει χωρις προβλημα σε οτιδηποτε.
και στην πολη κυκλοφορεις και ταξιδι μπορεις να πας σχετικα καλα.
μεγαλο μειονεκτιμα ειναι οτι καιει πολυ για τα κυβικα του
και δεν εχει ABS. 200.000+ χιλιομετρα και δεν εχει βγαλει κανενα προβλημα. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ας γράψω κι εγώ για το 206 μου, μια που βρήκα λίγο χρόνο να τα βάλω κάτω, και ο Άρης με έχει παρακαλέσει εδώ και κάτι μήνες...Peugeot 206 RC (2005)
Πολυ ωραιο review!!!
-
Θα σας πω πρωτα για το Ibiza, 1400cc 2007 μοντ 80hp. Στο λιγο καιρο που το εχω σε γενικες γραμμες για αυτο που ειναι, ειναι μια χαρα μοναδικο μειονεκτημα το ηλεκτρογκαζο αλλα αυτο διωρθωνεται με το srping buster.
Οσο για το Octavia 1800 turbo 20v μοντ 2006, ενα sedan γρηγορο περιπου 200+hp με προγραμμα, ειναι για να πυροβολαω κασμαδες που σερνονται ειται στην εθνικη ειται στον επαρχιακο, τεραστιο πορτ μπαγκαζ, σχετικα καλη ποιοτιτα κατασκευης, ανετο γρηγορο ταξιδι, αυτα ειναι τα συν.
Στα πλην ογκωδες ειδηκα για την πολη, δυστυχως δεν στριβει (με pss9 ρυθμισμενη) αλλα βγαζει πολλα μουτρα και ανοιγει την τροχεια του, και τα εργοστασιακα φρενα του ειναι λιγα για το βαρος του. Ετσι το πηρα μεταχειρισμενο και δεν του ριχνω ουτε ενα cent να βελτιωσω τα φρενα του η οτιδηποτε αλλο, για την δουλεια που το εχω ειναι Τελειο μονο ταξιδια, και να τραβαει το βαρυ τρειλερ με τις φορμουλες !!! -
bmw 316 coupe τιμονι
+ φρενα
πισω κινηση αλλα θελει και αλλα αλογα
Αξιοπιστια
Ακαμπτο αμαξωμα
Οικονομικο στο ταξιδι
Κινητηρας που δε καιει σταγονα λαδι
ποιοτικο εσωτερικο πλαστικα
Κορυφαια εργονομια
Κορυφαιο κιβωτιο
κοντες σχεσεις
_ ως bmw ακριβη συντηρηση
Προθυμος αλλα λιγος ο κινητηρας
δε μπορεις να κοιμασαι ησυχος αμα δεν ειναι στο γκαραζ
Μετα απο ενα τετοιο αμαξι θεωρεις ολα της παρομοιας κατηγοριας παιχνιδιαbmw x-5 + Eξαιρετικη αναρτηση παντου
3lt θηριο αξιοπιστιας
εργονομια
Ποιοτητα κυλισης
καλο κιβωτιο αμεσο
με προσθηκη εξατμισης απο motorsport ο καλος ηχος εγινε καλυτερος
επιδοσεις
σου δινει την αισθηση οτι κινειται σε δικο του περιβαλλον ανεξαρτητα απο τη ποιοτητα του οδοστρωματος
_ Πανακριβη συντηρηση
μετα απο 350.000 χλμ θελει καθισμα οδηγου τα δερματα κοψανε και η αντιπροσωπεια χρεωνει τρελλα ποσα
αλλαζει δισκοφρενα συχνα
μετρια εργοστασιακα φωτα αλλαχτηκαν -
Ο χρήστης chris palas έγραψε:
Μετα απο ενα τετοιο αμαξι θεωρεις ολα της παρομοιας κατηγοριας παιχνιδιαΜια 158 TBi είναι παιχνίδι μετά από μοα 316...
-
Λοιπον εχουμε και λεμε για το ignis sport
+Καλο μοτερ με πολυ καλες επιδοσεις(ειναι και 930 κιλα)
+Πολυ αποτελεσματικα φρενα με μπρος πισω δισκοφρενα(ειναι και 930 κιλα)
+Αρκετα οικονομικο αν προσεχεις λιγο στο γκαζι
Παρα πολυ αξιοπιστο,τωρα εχει 175,000 και δουλευει σαν καινουριο
Δεν καιει σταγονα λαδι,δε ρεταρει δεν κανει κενα και οσο κρυο και να εχει παιρνει με την πρωτη μιζια.
Ολα στο εσωτερικο ειναι στη θεση τους χωρις ιδιαιτερους τριγμους
Διασκεδαστικη συμπεριφορα που αν δεν κανεις ατσαλες κινησεις ειναι και πολυ ασφαλες
Μεχρι τα 140 ριχνει σε διαφορες mito 135 η punto 120 κτλ.(μεχρι τα 140 δηλαδη την δικια μου τριτη,μετα η αεροδυναμικη ειναι αδυσωπητη)
-Σκληρη αναρτηση που κουραζει
-Μετα τα 130 ανεβαινει πολυ η καταναλωση
-Εσωτερικο πολυ λιτο(εμενα μάρεσει αλλα για πολλους ειναι μειον)fiat sedici 1.6
+Πολυ καλη συμπεριφορα για το υψος του
Ωραιο κιβωτιο με ¨γιαπωνεζικο΄ κουμπωμα
Εχει αποδειξει οτι σε λασπες,αμμο,ποταμια και νεροφαγωματα δεν μασαει(με προσοχη παντα)
Στην εθνικη ειναι πολυ οικονομικο
Ωραια λειτουργια του κινητηρα απο τις 3500 και πανω με ικανοποιητηκες επιδοσεις.
Ευχαριστω εσωτερικο χωρις τριγμους
Αποτελεσματικα φρενα και με αρκετη αντοχη-Μακρυ σασμαν
κατω απο τις 2,000 σ.α.λ δεν ειναι και πολυ χαρουμενο το μοτερ
Λιγο παραπανω σκληρο απ οτι θα το ηθελα στο χωμαtoyota yaris 1.3 mmt
+Oικονομια
+Αξιοπιστια
+Απιστευτη ευκολια στην οδηγηση και ξεκουραστο σε μεγαλο ταξιδι
+Ασφαλης οδικη συμπεριφορα
+Καλα φρενα,λιγο ον οφ αλλα καλα
Καλοι χωροι και ορατοτητα
και αρκετα καλες επιδοσεις-Κακη θεση οδηγησης
Εκνευριστικα ουδετερη συμπεριφορα
Σε ανηφορα αργει λιγο να ξεκινησει και γενικα στο πολυ γκαζι δεν φευγει γρηγορα ενω ειναι ακινητο
Τα padles που περιστρεφονται μαζι με το τιμονι.
Και που το κουμπακι που αλλαζει τις ενδειξεις στο τριπ ειναι στη δεξια μερια του καντραν. -
Τα paddles μαζι με το τιμονι γιατι στα μειων..? Και 'στριμμενος' κανεις αλλαγη..
Το ignis 1.3 με τη νεα μουρη μου ειχε φανει βαρετο και μετριο αυτοκινητο για την εποχη και τα χρηματα του με εξαιρεση το μοτερ. Βεβαια απο το sport δεν εχω παραστασεις.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μετα απο ενα τετοιο αμαξι θεωρεις ολα της παρομοιας κατηγοριας παιχνιδια
Μια 158 TBi είναι παιχνίδι μετά από μοα 316...
158?
-
Το κουπέ μου είναι ενα πυροβόλο που αν το οπλίσεις και πατησεις σκανδάλη σου δημιουργεί χαμόγελα. Μπορει να ταξιδευει με 250+ για οση ωρα θες και να σταματα οπως απο τα 100. Ομορφο μεσα εξω . Διαχρονικό.Χωροι κορυφαίοι για την κατηγορία του ορατότητα μεγάλη,φινίρισμα,ανετες θεσεις ,καλή θεση οδηγησης,κινητηρας,επιδοσεις,ήχος κινητηρα,σε φτιάχνει σε αισθηση ,δε το βαριέσαι και πάντα σε υπολογίζουν στο δρόμο και δεν σε γραφουν ,κλεινουν ,σκοτώνουν οι ανεγκέφαλοι οδηγοί.
Μεγαλη καταναλωση (οταν βυθίζεις το γκάζι) ,ασαφες τιμόνι ,ακαμψία της κακιά ωρας ,ακαταλληλο για στροφιλίκια και χριζει αναρτησης ,μπαρας θόλων,αντιστρεπτικές ,τσιμπά λαδάκια (φυσιολογικό αλλά θέλει να βάζεις και προσοχή),ακριβά σερβις για φιατ ,κολάρα ,σωληνώσεις ευαισθητες ,κιβώτιο ταχυτήτων .
Προκαλεί τους γερμανούς με την παρουσια του και τους φτιαχνει αμόκ και πανικό ενω οι ιαπωνες ειναι πιο συνειδητοποιημένοι σε αυτο που βλέπουν και μου το δείχνουν στο δρομο .RESPECT και απο μενα!
Το μεγα αρνητικό ειναι που έχει περιφρονηθεί απο τους δημιουργούς του τόσα χρόνια. Ενα νεο μοντελο θα ηταν πιστευω ότι καλύτερο για όλους τους απανταχού ιταλοφιλους και οχι μόνο. Και το κυριότερο δεν μοιάζει με κανενα αλλο στο δρόμο εκτός απο φερραρι.206cc.
Oμορφο μεσα έξω,μετατρόχιο μεγάλο για πεζό,σταθερό,γενικά πολύ καλή οδικη συμπεριφορά,πολύ καλό τιμόνι,καλά φρένα,πολύ καλή θεση οδηγησης,καθίσματα με πολύ καλη στηριξη,αξιόπιστο σε γενικές γραμμές,κινητηρας με αξιοπρεπεις επιδόσεις ,σχετικά οικονομικό και......cabrio.
Ellειψη χώρων,ροπής κινητηρα,ηλεκτρικά (μοτερ παραθύρων,οροφή καντραν χειριστηρια) ,τροχαλία στροφαλου πλαστική,ορατότητα πίσω,στενότητα πίσω καθισματων (ενταξει cabrio ειναι) ,γυναικείο αυτοκίνητο.
+ KAI - ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΕ!