-
Και η παράξενη ερώτηση: έχει βάλει κανείς μεμβρανη σε πανοραμική;
-
Ο χρήστης emitrou έγραψε:
Ο νόμος αναφέρει ότι όσα αυτοκίνητα έχουν πλαϊνούς καθρέπτες (το 99,9% δηλαδή από όσα κυκλοφορούν) μπορούν να βάλουν στο εμπρός παρμπρίζ αρκεί να έχει συντελεστή ορατού φωτός τουλάχιστον 75%Όχι ακριβώς...
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Ο νόμος αναφέρει ότι όσα αυτοκίνητα έχουν πλαϊνούς καθρέπτες (το 99,9% δηλαδή από όσα κυκλοφορούν) μπορούν να βάλουν στο εμπρός παρμπρίζ αρκεί να έχει συντελεστή ορατού φωτός τουλάχιστον 75%
Όχι ακριβώς...
Έχεις δίκιο. Το είχα διαβάσει πριν καιρό και το είχα ξεχάσει.
Όποτε το 99,9% άμα γουστάρει παίρνει μπογιά και βάφει μαύρα τα πίσω τζάμια [emoji12][emoji12][emoji12]Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Κανονικά!
-
Ο χρήστης barimagas έγραψε:
Ο νόμος αναφέρει ότι όσα αυτοκίνητα έχουν πλαϊνούς καθρέπτες (το 99,9% δηλαδή από όσα κυκλοφορούν) μπορούν να βάλουν στο εμπρός παρμπρίζ αρκεί να έχει συντελεστή ορατού φωτός τουλάχιστον 75%
Στην Carglass που έβαλα εγώ μου έβαλαν την Black pearl 75nc που είναι νόμιμη.
Υ.Γ. Το μπροστά παρμπρίζ θέλει καλό τεχνίτη καθώς λόγο μεγάλης επιφάνειας είναι δύσκολη η άριστη τοποθέτηση.
Υ.Γ2: να ξέρεις ότι στο μπροστά παρμπρίζ αυξάνεται η αντανάκλαση από το εσωτερικό (πάνω μέρος του ταμπλό του αυτοκινήτου) κάποιος μπορεί να τους ενοχλεί, εμένα ευτυχώς όχι κάτι ιδιαίτεροSent from my iPhone using Tapatalk
Μαλιστα ευχαριστώ και μενα αυτη θα μου βάλουν τοτε.
υγ:2 Αυτη η αντανακλαση που αναφερεις ειναι εντονη οταν ο ηλιος ειναι μπροστα; ή παντα;Είναι πιο έντονη όταν ο ήλιος είναι μπροστά. Από την άλλη δεν σε τυφλώνει ο ήλιος όπως πριν.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Και η παράξενη ερώτηση: έχει βάλει κανείς μεμβρανη σε πανοραμική;Εγώ είχα βάλει Madico (δεν θυμάμαι αν ήταν 35άρα ή 20άρα, μάλλον η δευτερη) στο Skoda Rapid που είχα. Κανένα πρόβλημα στα 3,5 χρόνια που το είχα. Τη θεωρώ απολύτως απαραίτητη για την ηλιοφάνεια της Ελλάδας.
-
@emitrou:
Λογικό αλλιώς τα van-άκια θα ήταν παράνομα... -
Καλησπέρα,
Παραλαμβάνω την BMW 420.d λογικά στα μέσα της εβδομάδας και θέλω να βάλω μεμβράνες ...
και τα πίσω παράθυρα είναι κανονικά και όχι σκούρα από το εργοστάσιο όπως βγαίνει σε ορισμένες εκδόσεις.Περισσότερο με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της αντανάκλασης θερμότητας και ακτινοβολίας γενικά (προστασία) παρά το σκούρο ( μούρη ) παράθυρο.
Τι προτείνετε σαν επιλογή εταιρείας και σειράς ?
Επίσης ποιον προτείνεται για την εγκατάσταση ?EDIT
έψαξα στο forum και βρήκα τι είχα βάλει στο Volvo το 2007. V-Kool , βλέπω ότι έχουν αλλάξει οι σειρές ... ή με χτύπησε το αλτσχάιμερ ... ( λογικό )
Πάντως 10 χρόνια και δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα. Το μόνο μειονέκτημα η αντανάκλαση στο εμπρός παρμπρίζ που λόγω μπεζ ταμπλό και σαλόνι ήταν κάπως περισσότερο από ένα κανονικό μαύρο.Σκέφτομαι κάτι τέτοιο V-KOOL Stature για το εμπρός παρμπρίζ
Ποσοστό Ορατότητας Ορατού Φωτός 78,0%
Ποσοστό Ανάκλασης Ορατού Φωτός 9,5%
Αποβολή Υπεριώδους Ακτινοβολίας 99,0%
Αποβολή Υπέρυθρης Ακτινοβολίας 75,0%
Συνολική Αποβολή Ηλιακής Θερμότητας 45,0%
Φωτεινή Απόδοση 1,22
Συντελεστής Εισροής Ηλιακής Θερμότητας 0,55
Συντελεστής Σκίασης 0,63
Εκπομπή Ακτινοβολίας 0,56
Συντελεστής U (Btu/H/Ft².F) 0,96και αυτές V-KOOL Solitaire για όλα τα άλλα.
Ποσοστό Ορατότητας Ορατού Φωτός 73,0%
Ποσοστό Ανάκλασης Ορατού Φωτός 8,0%
Αποβολή Υπεριώδους Ακτινοβολίας 99,0%
Αποβολή Υπέρυθρης Ακτινοβολίας 94,0%
Συνολική Αποβολή Ηλιακής Θερμότητας 55,0%
Φωτεινή Απόδοση 1,40
Συντελεστής Εισροής Ηλιακής Θερμότητας 0,44
Συντελεστής Σκίασης 0,50
Εκπομπή Ακτινοβολίας 0,60
Συντελεστής U (Btu/H/Ft².F)ή τα έγραψα ανάποδα ... 75% δεν λέει ο νόμος για το εμπρός παρμπρίζ ?
-
Αφού είσαι Αθήνα η V-Kool είναι μια επιλογή που εμείς στην Θεσσαλονίκη δεν την έχουμε και κάνει δουλειά ...αρκεί να μην έχουν οι νέες σειρές μέσα μέταλλο γιατί η εμπειρία μου λέει ότι το gps δεν δουλεύει!
-
Δηλαδή ?
Αν εννοείς του κινητού , τόσα χρόνια αυτό χρησιμοποιούσα ... Δεν ξέρω αν 'έκοβε' λίγο ( δεν έχω τρόπο να το μετρήσω ) αλλά παράπονο δεν είχα ... -
Πέρνα και μια βόλτα από Carglass αν έχεις κοντά σου
-
Θέλεις να γίνεις πιο συγκεκριμένος ?
Είναι καλύτερες ? Είναι φθηνότερες ? έχουν καλύτερα spec ? etc ... Για βοήθα ... -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Θέλεις να γίνεις πιο συγκεκριμένος ?
Είναι καλύτερες ? Είναι φθηνότερες ? έχουν καλύτερα spec ? etc ... Για βοήθα ...Καλύτερες δεν ξέρω αν είναι, madico χρησιμοποιούνται που από ότι γράφουν τα παιδιά εδώ είναι από τις top.
Προσωπικά θα πάω για ντύσιμο αφού παραλάβω το αμάξι.
Φθηνότερες ίσως, για ντύσιμο 5 παραθύρων ήθελαν 135€ σε προσφορά (-40%) που έτρεχε μέχρι 30/4, τώρα τρέχει με - 30% σύμφωνα με το site τους. -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Δηλαδή ?
Αν εννοείς του κινητού , τόσα χρόνια αυτό χρησιμοποιούσα ... Δεν ξέρω αν 'έκοβε' λίγο ( δεν έχω τρόπο να το μετρήσω ) αλλά παράπονο δεν είχα ...Είχα και στο μπροστινό παμπρίζ διάφανη και το gps του κινητού δε δούλευε ,βέβαια είχαν μπεί το 2008 τώρα απο οτι λες άλλαξαν τις σειρές και λογικά θα εχουν λάβει υπόψη το θέμα που υπήρχε.
-
Αύριο θα πάω μία βόλτα να μάθω λεπτομέρειες και τιμές ...
-
Καλησπέρα κι από μένα.
Να ρωτήσω αν ξέρει κανείς με ποιο τρόπο παίρνεις αποζημίωση και για τις μεμβράνες από την ασφαλιστική σε περίπτωση θραύσης;
Επίσης, είδα και το ClearPlex της Madico. Εντυπώσεις, τιμές από κάποιον; http://www.madico.com/introducing-clearplex/
Υπάρχει κάτι άλλο παρόμοιο;
Εγώ πάντως το 2017 είχα βάλει Madico (Carglass) και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις μεμβράνες. Ψάχνω κάτι για το παρμπρίζ γιατί καλόμαθα και με ενοχλεί ο ήλιος μπροστά στο τιμόνι και στο ταμπλό και ζεσταίνει πολύ το αμάξι γιατί έχει μεγάλη και υπό κλίση επιφάνεια. -
Μολις εβαλα την madiko black perl nc 75 ir στο εμπρος παρμπριζ στην carglass- συγγρου. Εντυπωσεις: το σημα gps του αυτοκινητου δεν εχει θεμα.
Αισθητη μειωση ζεστης. Υπεραριστη εφαρμογη. Δεν την εχω τεσταρει το βραδυ περι ορατοτητας αλλα μεχρι στιγμής δεν βλεπω διαφορα. Επειδη εχει αναφερθει θεμα εσωτερικης αντανακλασης απο ταμπλο, οντως υπο ορισμενη κλιση του ηλιου μπορει να εμφανιστει ενα κατοπτρο, αλλα οχι παντα, και δεν ειναι τοσο ενοχλητικο. Παραθετω φωτο στην χειροτερη εκδοχη του.
υ.γ. σχετικα με την καλυψη μεμβρανων στη θραυση κρυσταλλων, εμαθα πως πρεπει να ενημερωσω την ασφαλιστικη, ενας πελατης ειπε πως η interamerican-anytime το καλυπτει.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
γεια σας παιδια!!
ειμαι και εγω ψημενος εδω και καιρο να βαλω αντιλιακες μεμβρανες..
δεν ξερω και πολλα επι του θεματος!
ρωταω απο εδω και απο εκει κατι πελατες λογω δουλειας!
μου εχουν προτεινει καποιον στο περιστερι ο οποιος δουλευει τις ASWF...
διαβασα απο το internet οτι ειναι πανω απο τον μεσο ορο!
εχει βαλει καποιος απο εδω?
επισης αυτο που φοβαμαι πιο πολυ να σας πω την αληθεια , περα απο την ποιοτητα της μεμβρανης ειναι και η τοποθετηση , εχω δει πανω κατω την διαδικασια και φοβαμαι μηπως γινει καποια ζημια στο αμαξι που ειναι και σχετικα καινουργιο!
γενικα εχετε να μου δωσετε καποια συμβουλη? -
Ο χρήστης modechristo έγραψε:
μου εχουν προτεινει καποιον στο περιστερι ο οποιος δουλευει τις ASWF...
διαβασα απο το internet οτι ειναι πανω απο τον μεσο ορο!
εχει βαλει καποιος απο εδω?Εάν λές τον ΚΑΣΣΟ (https://www.e-peristeri.gr/centralglass), όντως δουλεύει τις ASWF τώρα (παλιά δούλευε τις Madico) και είναι πολύ καλός. Σε αυτόν είχα βάλει μεμβράνες τόσο στο Mini (Madico) όσο και στην Z4 (ASWF) και είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος και τις 2 φορές.
-
Ο χρήστης barimagas έγραψε:
Μολις εβαλα την madiko black perl nc 75 ir στο εμπρος παρμπριζ στην carglass- συγγρου. ...Ωραίος. Καλή επιλογή!
Άσχετο, αλλά έχουμε τον ίδιο συναγερμό...
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ