-
Θα ήθελα κάτι ανάμεσα στο 35 με το 55 , ιδανικό θα ήταν το 40-45
-
Αναλυτικά όσα αναφέρει η σχετική νομοθεσία:
Όρια συντελεστών μετάδοσης φωτός σε υαλοπίνακες οχημάτων
1.Ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός των εγκεκριμένων υαλοπινάκων των κυκλοφορούντων οχημάτων καθορίζεται σε:
α) 75% για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα.
β) 70% για τους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού.
γ) 70% για τους πίσω πλευρικούς υαλοπίνακες και τον οπίσθιο ανεμοθώρακα, εφόσον το όχημα δεν φέρει πλευρικούς καθρέφτες.
2.Εάν το όχημα φέρει πλευρικούς καθρέφτες, δεν υφίσταται ο περιορισμός του εδαφίου (γ) της παρ. 1 του παρόντος άρθρου ως προς το συντελεστή μετάδοσης φωτός των πίσω πλευρικών υαλοπινάκων και του οπίσθιου ανεμοθώρακα.
3.Υαλοπίνακας με ένδειξη «V» δεν εμπίπτει σε περιορισμούς αναφορικά με το συντελεστή μετάδοσης φωτός.Άρθρο 3
Προϋποθέσεις και περιορισμοί στην επικόλληση μεμβρανών σε υαλοπίνακες οχημάτων
1.Οι μεμβράνες που επικολλούνται στους υαλοπίνακες των οχημάτων θα πρέπει να είναι πιστοποιημένες από κράτος μέλος της Ε.Ε., από κράτος της ΕΖΕΣ το οποίο είναι συμβαλλόμενο μέρος της Συνθήκης ΕΟΧ ή από την Τουρκία, για τοποθέτηση και χρήση σε οχήματα.
2.Δεν επιτρέπεται σε κανένα όχημα τόσο στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα όσο και στους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού, η επικόλληση μεμβρανών οι οποίες μεταβάλλουν το συντελεστή μετάδοσης φωτός των εδαφίων (α) και (β) της παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσας. Επιτρέπεται, όμως:
α) Η επικόλληση «λωρίδας» μεμβράνης πλάτους έως 10 εκατοστών (μετρούμενη από την πάνω πλευρά του υαλοπίνακα) για την αντιθαμβωτική προστασία του οδηγού και
β) Η επικόλληση μεμβράνης περιορισμού υπεριώδους ακτινοβολίας.
3.Στους υπόλοιπους υαλοπίνακες του οχήματος γίνεται αποδεκτή η επικόλληση μεμβράνης σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στο άρθρο 4 της παρούσας.
4.Δεν επιτρέπεται σε κανένα υαλοπίνακα οχήματος η επικόλληση μεμβρανών τύπου καθρέφτη. Ως τέτοιες θεωρούνται μεμβράνες με συντελεστή ανάκλασης μεγαλύτερο του 25%.
5.Στις περιπτώσεις που το όχημα είναι εφοδιασμένο με φως πέδησης στον πίσω υαλοπίνακα, στο σημείο της φωτιστικής επιφάνειας αυτού δεν επιτρέπεται η επικόλληση μεμβράνης.Άρθρο 4
Διαδικασία επικόλλησης μεμβρανών, συναφή δικαιολογητικά και υποχρεώσεις οδηγού, αντιπροσώπου και εγκαταστάτη
1.Κατά την επικόλληση μεμβράνης σε υαλοπίνακα τοποθετείται μεταξύ του υαλοπίνακα και της μεμβράνης αυτοκόλλητο σήμα πιστοποίησης της μεμβράνης (εφεξής: αυτοκόλλητο σήμα), σε σημείο τέτοιο που να μην επηρεάζεται η ορατότητα του οδηγού. Στις περιπτώσεις των οχημάτων του άρθρου 5 της παρούσας απόφασης, το αυτοκόλλητο σήμα επικολλάται στην εσωτερική επιφάνεια κάθε υαλοπίνακα που φέρει μεμβράνη. Κάθε αυτοκόλλητο σήμα παράγεται συμπληρώνεται από τον αντιπρόσωπο. Το αυτοκόλλητο σήμα επικολλάται στον υαλοπίνακα του οχήματος και ακριβώς το ίδιο στην πρωτότυπη βεβαίωση της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, η οποία συνοδεύει κάθε τύπο επικολληθείσας μεμβράνης και η οποία παραδίδεται συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη στον κάτοχο του οχήματος.
Το αυτοκόλλητο σήμα κατασκευάζεται από υλικό τέτοιο ώστε να καταστρέφεται σε περίπτωση αφαίρεσης αποκόλλησής του από τη μεμβράνη. Από τα στοιχεία που θα φέρει το αυτοκόλλητο σήμα θα πρέπει να προκύπτουν κατ’ ελάχιστο το εργοστάσιο κατασκευής, η πιστοποίηση και ο εγκαταστάτης της μεμβράνης. Λεπτομέρειες ως προς τη μορφή, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το περιεχόμενο του αυτοκόλλητου σήματος θα καθοριστούν από την αρμόδια υπηρεσία.
2.Τα αναφερόμενα στα άρθρα 2 και 3 της παρούσας θα τεκμαίρονται από:
•Πρωτότυπη βεβαίωση (ανά τύπο μεμβράνης) αντιπροσώπου εγκαταστάτη με επικολλημένο επ’ αυτής το αυτοκόλλητο σήμα της παρ. 1 του παρόντος άρθρου. Υπόδειγμα της βεβαίωσης παρατίθεται στο Παράρτημα 1 του άρθρου 6 της παρούσας. Η βεβαίωση θα παραδίδεται συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη στον κάτοχο του οχήματος. Στην βεβαίωση αυτή: α) ο αντιπρόσωπος βεβαιώνει ότι: α1) το/α επικολληθέν/τα αυτοκόλλητο/τα ανταποκρίνεται στο αναφερόμενο πιστοποιητικό α2) η μεμβράνη είναι σύμφωνη με τις διατάξεις της παρούσας β) ο εγκαταστάτης βεβαιώνει ότι: β1) η μεμβράνη που επικολλήθηκε στο συγκεκριμένο όχημα είναι αυτή που αντιστοιχεί στο αυτοκόλλητο β2) ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από το εργοστάσιο κατασκευής της μεμβράνης διαδικασία β3) η τοποθέτηση της μεμβράνης έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας γ) περιλαμβάνονται τα παρακάτω στοιχεία: γ1) Για τον εγκαταστάτη και τον αντιπρόσωπο: επωνυμία, ταχυδρομική διεύθυνση, στοιχεία επικοινωνίας γ2) Για το όχημα: Αριθμός κυκλοφορίας, εργοστάσιο κατασκευής, εμπορική ονομασία γ3) Για τη μεμβράνη: Εργοστάσιο κατασκευής, τύπος, αριθμός πιστοποιητικού εκδίδουσα αρχή, ημερομηνία τοποθέτησης, συντελεστής μετάδοσης φωτός, συντελεστής ανάκλασης Φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού έγκρισης από αρμόδια αρχή κράτους μέλους της Ε.Ε., ή κράτους της ΕΖΕΣ το οποίο είναι συμβαλλόμενο μέρος της Συνθήκης ΕΟΧ ή της Τουρκίας.
•Φωτοαντίγραφο των φύλων δοκιμών που διενεργήθηκαν σε εργαστήριο για τη χορήγηση της παραπάνω πιστοποίησης.
3.Ο κάτοχος του οχήματος στους υαλοπίνακες του οποίου επικολλούνται μεμβράνες υποχρεούται να φέρει μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά του οχήματος, συμπληρωμένη/ες και υπογεγραμμένη/ες την/τις πρωτότυπη/ες βεβαίωση/εις αντιπροσώπου εγκαταστάτη της παρ. 2 του παρόντος άρθρου.
4.Ο αντιπρόσωπος υποχρεούται να:
•διατηρεί αρχείο με τα φωτοαντίγραφα των πιστοποιητικών έγκρισης, των φύλων δοκιμών που διενεργήθηκαν για τη χορήγηση των πιστοποιήσεων αυτών (παρ. 2 παρόντος άρθρου) και των βεβαιώσεων που χορηγεί για κάθε τύπο μεμβράνης που διαθέτει και εμπορεύεται
•παραδίδει στον εγκαταστάτη υπογεγραμμένη τη βεβαίωση της παρ. 2 του παρόντος άρθρου με επικολλημένο σε αυτήν το αυτοκόλλητο σήμα, και συμπληρωμένα τα στοιχεία της μεμβράνης (εκτός της ημερομηνίας τοποθέτησης), του εγκαταστάτη και τα δικά του
•τηρεί ενήμερο μητρώο εγκαταστατών και καταγράφει τις διακινήσεις των βεβαιώσεων
5.Ο εγκαταστάτης υποχρεούται να:
•διατηρεί αρχείο με υπογεγραμμένα από τον αντιπρόσωπο φωτοαντίγραφα των πιστοποιητικών έγκρισης και των φύλων δοκιμών που διενεργήθηκαν για τη χορήγηση των πιστοποιήσεων αυτών (παρ. 2 παρόντος άρθρου) για κάθε τύπο μεμβράνης που επικολλά
•παραδίδει στον κάτοχο του οχήματος υπογεγραμμένη τη βεβαίωση της παρ. 2 του παρόντος άρθρου με επικολλημένο σε αυτήν το αυτοκόλλητο σήμα και συμπληρωμένα τα πεδία που αφορούν τα στοιχεία του αυτοκινήτου και την ημερομηνία τοποθέτησης της μεμβράνης
Σε όσες περιπτώσεις δεν υφίσταται αντιπρόσωπος, θα λαμβάνεται ως αντιπρόσωπος ο γενικός εισαγωγέας.
Αν δεν υφίσταται ούτε γενικός εισαγωγέας, η βεβαίωση της παρ. 2 του παρόντος άρθρου θα χορηγείται στον κάτοχο του οχήματος από τον εγκαταστάτη, με συνημμένη επιστολή του εργοστασίου κατασκευής ότι δεν υφίσταται ούτε αντιπρόσωπος, αλλά ούτε και γενικός εισαγωγέας στη χώρα μας. Σε αυτήν την περίπτωση τα πεδία της βεβαίωσης που τυπικά συμπληρώνονται από τον αντιπρόσωπο, θα συμπληρώνονται από τον εγκαταστάτη.Άρθρο 5
Μεμβράνες σε κυκλοφορούντα οχήματα
Σε περίπτωση που ο εγκαταστάτης διαπιστώσει είτε ότι δεν πληρούνται οι διατάξεις των άρθρων 2 και 3 της παρούσας απόφασης, είτε ότι δεν είναι δυνατή η ταυτοποίηση μεμβράνης με πιστοποιημένο τύπου μεμβράνης, ενημερώνει τον οδηγό ότι υποχρεούται να αφαιρέσει την/τις επικολλημένη/ες στους υαλοπίνακες του οχήματος μεμβράνη/ες.
2.Οχήματα με προηγούμενη ταξινόμηση σε κράτη μέλη της Ε.Ε., ή την Τουρκία, ή κράτος της ΕΖΕΣ που είναι συμβαλλόμενο μέρος της Συνθήκης ΕΟΧ που φέρουν επικολλημένες μεμβράνες, ειδικά για το θέμα αυτό γίνονται δεκτά εφόσον από την άδεια κυκλοφορίας τους ή από άλλο έγγραφο θεωρημένο από αρμόδια αρχή προκύπτει ότι οι μεμβράνες είναι πιστοποιημένες ή νόμιμα επικολλημένες σε αυτά. Οι προϋποθέσεις και περιορισμοί των άρθρων 2 και 3 της παρούσας ισχύουν και για τα ως άνω οχήματα. Σε περίπτωση που δεν τεκμαίρεται ή δεν υφίσταται σχετικό δικαιολογητικό, θα προσκομίζεται η βεβαίωση της παρ. 2 του άρθρου 4 της παρούσας. -
Σαφή και λεπτομερή τα παραπάνω, αλλά ποτέ δεν έχω δει κάτι αντίστοιχο, πέρα ίσως από το brand name της μεμβράνης σε κάποια γωνία... ΚΤΕΟ πως περνάνε όλα αυτά τα αυτοκίνητα;
επίσης μου κάνει εντύπωση, σε όσα αυτοκίνητά μου θυμάμαι δεν έβαλα ποτέ μεμβράνες, επειδή είχαν πάντα κάποιου είδους προστασία από το εργοστάσιο. Ένα δυο αυτοκίνητά μου, είχαν σαφώς στις προδιαγραφές τους φιμέ τζαμια εργοστασιακά (όχι μεμβράνες), αλλά και το Φιατάκι του 2000 που θυμάμαι, όπως και το Μάζντα μου τώρα που ήταν βασικές εκδόσεις, είχαν αυτή την ανεπαίσθητη πρασινίλα στα παράθυρά τους, που κάνει μεγάλη διαφορά κάτω απ΄ τον ήλιο (θυμάμαι ψιλο-έγκαυμα στο μπράτσο απ΄τον ήλιο το καλοκαίρι με κατεβασμένο τζάμι, ενώ σχεδόν πλήρη προστασία με το παράθυρο σηκωμένο...
αμφιβάλω δηλαδή πως υπάρχει στην αγορά αυτοκίνητο με μηδενική προστασία από την ακτινοβολία και χωρίς μεμβράνες. από την άλλη βλέπω ως κύριο επιχείρημα για την εγκατάστασή τους, την χαμηλότερο θερμοκρασία κατά το παρκάρισμα κάτω απο ήλιο, αλλά δεν ξέρω πόση μπορεί να είναι η πραγματική διαφορά σε βαθμούς oC.
-
Εγώ στο LEON μάλλον θα βάλω. Το ποιο πιθανό LLUMAR στο Μαρούσι που έχω 'ντύσει' πολλά αυτοκίνητα εκεί.
Σκεφτόμουν να δω και άλλους εγκαταστάτες στην περιοχή μου, αλλά δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη.
Στην Car Glass στο Μαρούσι είχα πάει το 2018 για το Fabia αλλά δεν μου φάνηκαν ιδιαίτερα οργανωμένοι. Ούτε ο χώρος με συγκίνησε. Και κατέληξα πάλι στη LLUMAR.
Στο Aircross δεν έβαλα και ούτε ήθελα να βάλω. Το θεώρησα άσκοπο σε SUV που έχει ως πλεονέκτημα την είσοδο φυσικού φωτός και την απρόσκοπτη ορατότητα με τα μεγάλα τζάμια να πάω να βάλω μεμβράνες. Αντιφατικό.
α! για μένα μεμβράνη σημαίνει: περιορισμός αύξησης εσωτερικής θερμοκρασία το καλοκαίρι και ασφάλεια (αποτροπή από περίεργους να κοιτάζουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου). Άρα, αν δεν είναι σκούρα η μεμβράνη δεν έχει και νόημα να κάτσω να ασχοληθώ.
-
Κι όμως piliourits η προστασία από την ακτινοβολία των εργοστασιακών τζαμιών είναι πρακτικά μηδενική. Θυμάμαι μαύρισμα (στα όρια του εγκαύματος) αριστερού χεριού σε μεγάλο ταξίδι σε εποχές προ μεμβρανών. Από τότε που ξεκίνησα να βάζω μεμβράνες στα αυτοκίνητα μου, έπαψα να έχω το μονόπαντο 'μαύρισμα του αυτοκινητιστή'.
-
@piliourits ΚΤΕΟ περνάνε με το χαρτί του εγκαταστάτη και το σήμα που κολλάνε στο τζάμι δλδ ότι νάναι ! όλα τα τζάμια έχουν προστασία από τις UVA αλλά όχι από την UVB που σε καίει το καλοκαίρι , κάτω από τον ήλιο αργά η γρήγορα θα ανεβάσει θερμοκρασία το κουβούκλιο ανάλογα με το πόσο κάνει απόρριψη θερμοκρασίας η μεμβράνη , αλλά δεν θα καίει όσο αν δεν είχες μεμβράνες !
@QUADRA ευχαριστώ που ανέβασες την νομοθεσία!
Εκτός από την μείωση της θερμοκρασίας ζητούμενο είναι και η αισθητική που προσφέρει το φιμέ !
Από το 2' ξεκινάει ένα πρόχειρο πειραματάκι!
![](iframe width=)
-
Εγώ στο LEON μάλλον θα βάλω. Το ποιο πιθανό LLUMAR στο Μαρούσι που έχω 'ντύσει' πολλά αυτοκίνητα εκεί.
Σκεφτόμουν να δω και άλλους εγκαταστάτες στην περιοχή μου, αλλά δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη.
Έχουμε τον Γιανικέλη κοντά μας, που θεωρείται ο κορυφαίος στις μεμβράνες, καμία σχέση με Llumar, αλλά είναι και από τους πιο ακριβούς. (https://giannikelis.gr/)
Επίσης υπάρχει και μέλος του φόρουμ στο Ψυχικό, επίσης από τους καλύτερους. (https://autofilms.gr/)
-
Ρε φίλε χθες έπεσα στο Google στην Autofilms και κοιτούσα τις μεμβράνες. Σίγουρα θα περάσω από το κατάστημα να δω τι παίζει και να πάρω προσφορά.
Για τον Γιαννικέλη έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Βάζει Madico.
Είχα βάλει το 2004 Madico στο Pajero και σε ένα Golf εδώ: http://lelisfilms.gr/
Οι Madico καλές μου φάνηκαν. Το μαγαζί όμως δεν το προτείνω με τίποτα.
-
Στον πρώτο που λέτε έχω κάνει δύο αυτοκίνητα στο παρελθόν. Τρίτο όμως όχι.. θα κοίταγα και αλλού. Επειδή δε μου αρέσει να κάνω δυσφήμιση και επειδή δεν έχει να κάνει απόλυτα με την ποιότητα του δε θα πώ περισσότερα. Σίγουρα και εκεί θα κάνεις τη δουλειά σου..
-
Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η οργάνωση και ο επαγγελματισμός του εγκαταστάτη και των τεχνικών του. Αυτά με μία βόλτα στα καταστήματα εύκολα κάποιος μπορεί να τα διακρίνει.
Εγώ αυτά κοιτώ στο θέμα αντιηλιακές μεμβράνες. Τι να τις κάνω τις καλύτερες αντιηλιακές αν η δουλειά του εγκαταστάτη είναι ερασιτεχνική και αρπακολλατζίδικη;;;;
Πεταμένα χρήματα και ζημιές στο αυτοκίνητο.
-
Έβαλα σήμερα μεμβρανες στον Βαγιανακη στην Θηβών! Έβαλα την xpel σειρά XR το νούμερο 35, θα ήθελα λίγο ποιο ανοιχτό αλλά το 50 που έχει παραήταν ανοιχτό, βέβαια αν και νωρίς ακόμα μπορώ να πω ότι από μέσα σήμερα που έχει και πολύ συννεφιά βλέπω πολύ φωτεινά, αυτές είναι κεραμικές με 130€+φπα. Δεν μπορώ να κρίνω αν κάνει καλή δουλειά ή όχι γιατί δεν έχω ξαναβάλει μεμβρανες, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το παλληκαρι που ασχολήθηκε με το αμάξι μου ήταν πολύ προσεκτικό και πρόθυμο να με έχει μέσα στα πόδια του και να απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις μου! Κατά τα άλλα ο καιρός θα δείξει.
-
Ωραίο αμάξι και ωραίες οι μεμβράνες Yem. Αρκετά σκούρες βέβαια. Κερδίζουν σε ομορφιά σίγουρα, κάτσε να βραδιάσει λίγο να ξανατσεκάρεις πόσο φώς κόβουν. Καλορίζικες !
-
Ωραίο αμάξι και ωραίες οι μεμβράνες Yem. Αρκετά σκούρες βέβαια. Κερδίζουν σε ομορφιά σίγουρα, κάτσε να βραδιάσει λίγο να ξανατσεκάρεις πόσο φώς κόβουν. Καλορίζικες !
Ναι είναι σκούρες, όπως είπα ότι ιδανικά θα ήθελα κάτι ποιο Light, σκέψου ότι ο εγγαταστατης επέμενε για το 20%!
Εμφανισιακά το πέτχαμε από θέμα άνεσης θα δούμε το βράδυ! Αύριο - μεθαύριο που θα στεγνώσει και θα πλυθεί!
-
Συμφωνώ! Ωραίο αυτοκίνητο, και οι μεμβράνες ταιριάζουν απόλυτα με το χρώμα του αυτοκινήτου. Κάνουν ωραία αντίθεση.
Πράγματι είναι σκούρες και σήμερα είχε και συννεφιά, οπότε ίσως και αυτό παίζει ρόλο. Με ηλιοφάνεια μάλλον δεν θα είναι τόσο σκούρες.
Καλορίζικες και από μένα!
-
Γιεμ τελικά έμαθες αν η διχρωμία είναι με μεμβράνη ή όχι;
Αφαίρεσε καθόλου πλαστικά κατα την τοποθέτηση;
-
Γιεμ τελικά έμαθες αν η διχρωμία είναι με μεμβράνη ή όχι;
Αφαίρεσε καθόλου πλαστικά κατα την τοποθέτηση;
Το κατάστημα που έβαλα τα φιμέ φημίζεται για τα ντυσίματα που κάνει στα αμαξωματα (υπερβολικά πολύ δουλειά), το έδειξα στο αφεντικό είδε το χρώμα και μου είπε ότι κατά 90% είναι βαφή, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι κάποια ειδική μεμβράνη πρεσαριστη όχι βυνιλιου και άλλες παρόμοιες! παρότι ο ίδιος συνεργαζετε (ή συνεργαζόταν) με την πεζό μου είπε ότι δύσκολα το εργοστάσιο θα έβαζε μεμβράνη μόνο και μόνο λόγω αντοχής!
Από πλαστικά ξεκουμπωσε τελείως τα πίσω πάνελ, ρώτησα τον μάστορα γιατί και μου έδειξε το τελείωμα της πόρτας που κάνει μια κουρμπα και δεν τον άφηνε να βάλει σωστά την μεμβράνη, μου έδειξε τα τρία βιδακια που έβγαλε και μετά κούμπωσε το πάνελ! Στις μπροστά απλά ξεκουμπωσε το κάτω λάστιχο από τα παράθυρα ! Νομίζα ότι πλέον δεν ξεκουμπωνουν τπτ, έτοιμος ήμουν να πάθω έμφραγμα αλλά όπως είπα ο μάστορας την ήξερε την δουλειά του και το έκανε να δείχνει απλό!
-
Τα περίεργα των κατασκευαστών και των εγκαταστατών.
Νανοκεραμικές μεμβράνες Global-Armolan Νανοκεραμικές, τύπος Ventura IR
Εγγύηση εφόρου ζωής ο εγκαταστάτης
https://autofilms.gr/μεμβράνες-αυτοκινήτου/
Εγγύηση 14 χρόνια και περιορισμένη ο αντιπρόσωπος και ο κατασκευαστής
https://armolan.gr/proionta/automotive-gr/Ventura_IR/Ventura-IR-35
https://armolan.gr/index.php?route=product/product/download&product_id=109&download_id=13
-
Το θέμα είναι να έχεις φουλ εγγύηση από τον Εισαγωγέα, αν κάτι πάει στραβά και ο εγγαταστατης έχει κλείσει ή δεν σου άρεσε ο τρόπος που δουλεύει να πάρεις την εγγύηση και να πας σε άλλον, αλλά αυτά γίνονται μόνο στα όνειρα μου!!
-
Για αυτό έχω κολλήσει με την LLUMAR.
Και όποτε σκέφτομαι να ξεκολλήσω συνέχεια κάτι περίεργο πετυχαίνω.
Πριν πολλά χρόνια ψαχνόμουν με 3M και Foliatec. Είχα βρει κάποιον στο Περιστέρι με καλές τιμές. Στο ψάξιμο κατέληξα να μιλάω στο τηλέφωνο με τα κεντρικά της 3Μ στην Μεταμόρφωση, οι οποίοι μου είπαν ότι έχουν συγκεκριμένο δίκτυο εγκαταστατών και οι υπόλοιποι προμηθεύονται από παραεισαγωγές αγνώστου προελεύσεως.
Στην Ελλάδα έχουμε και αυτά.
-
Βασικά στην Ελλάδα μας δυστυχώς έχει γίνει κανόνας η μαιμοδουλειές ...
Όταν έβαζαν τις μεμβράνες μου ερχόταν στο μυαλό η εξής ιδέα : εάν π.χ ο εγκαταστατης που πήγα αντί για τις xpel xr που είναι κεραμικές μου έβαλε τις xpel cs οι οποίες είναι απλά βαμμένες σκούρες χωρίς κεραμικό φίλμ , ούτε καν μετάλλου , εγώ σαν καταναλωτής πως θα το καταλάβω? Και βάζω τον εαυτό μου παράδειγμα που δεν είμαι κανένας petrolhead ούτε είμαι ο Storm που έχει βάλει μεμβράνες σε 10 αμάξια και ξέρει άλλους 10 που έχουν βάλει μεμβράνες και είναι μυημένος στο θέμα !
Η ανησυχία μου θα γιγαντώνονταν αν δούλευε ταυτόχρονα και άλλες ποιότητες όπως πχ η Llumar και η carglass που δουλεύουν πολλές ποιότητες !
Τέλος δεν γνωρίζω το κόστος του υλικού αλλά νομίζω ότι το 70% πάει σε αυτόν που κάνει την δουλειά , πληρώνουμε δλδ την τεχνική του κατάρτιση (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ) για αυτό βλέπουμε τέτοιες διαφορές στις τιμές από 100-200ε!
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ