-
Βρε παιδια τι κολημα ειναι αυτο με την καταναλωση? Δηλαδη αν σας ελεγε το παιδι οτι θελει να παρει ενα Evo- Impreza η ακομα χειροτερα κανενα X5- Cayenne- η εστο ενα Cherokee τι θα κανατε θα πηδαγατε απο το μπαλκονι???
Ναι δεν λεω καινε πολυ, αλλα ημαρτον! Να μην παρω ενα αμαξι που μου αρεσει που ταιριαζει και το θελω πολυ γιατι καει πολυ??? Χιλιες φορες να μην παω μια φορα το μηνα στα μπουζουκια με την κοπελια και να κρατησω τα χρηματα αυτα (γιατι μην μου πειτε οτι η παραπανο βενζινη που θα καψει τον μηνα το αμαξι θα ειναι λιγοτερο απο μια γερη επσκεψη στα μπουζουκια με λουλουδια, ποτο και τα συναφη!) και να εχω το αυτοκινητο μου.
Sorry προσωπικα τουλαχιστον το βλεπω διαφορετικα. Σεβεστη η αποψη σας, το ιδιο και η δικη μου! Ο καθενας να χαλαει τα χρηματα του για αυτο που τον ευχαριστει. Εμενα μπορει να με ευχαριστει να ειμαι καθε μερα σε ενα μαγαζι και να τα πινω πετοντας ενα σωρο λεφτα εκει και καποιον αλλο να οδηγει στον κοφτη καθε μερα ενα RX8 και να τα πεταει στην βενζινη.
Αλλοστε ειναι ξεκαθαρο, οτι δεν περνει καποιος ενα RX8 ουτε ενα S2000 ουτε ενα Cherokee για να εχει ενα 'σαραβαλακι να πηγενει και να ερχετε στην δουλεια' Ειναι ενα εργαλειο οδηγικης απολαυσης που φυσικα και εχει καποιο μεγαλυτερο κοστος συντηρησης... Δεδομενου λοιπον αυτο παψτε να θετετε πρωτο ερωτημα ' ξερεις ποσο καει?' ειναι εντελως ατοπο ειτε το θελετε ειτε οχι! Η ερωτηση αξιοπιστια ναι ειναι απο τις πρωτες ειδικα σε ενα αμαξι που κουβαλα ενα αρκετα 'αμαρτολο'παρελθον (βλεπε RX7) αλλα οχι τη καταναλωση. Αν το πρωτο που τον ενδιεφερε ηταν η καταναλωση θα ρωταγε γνωμες για ενα seicento-yaris και οχι για RX8... Τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβει κανεις????
Και στην τελικη ενα μεσο φτιαγμενο saxorallo που αρκετοι απο εδω εχουν καει τα ιδια και ισως και περισσοτερα σε βενζινη απο ενα μαμα RX8... για να μην πω για Punto GT-Starlet turbo- Uno turbo κτλ...
Προσωπικα μου αρεσει πολυ το RX8. Φιλαρακι να εισαι καλα και να το παρεις με το καλο! Το μαυρο μου αρεσει περισσοτερο απο ολα τα χρωματα (αλλα φυσικα λερωνει πολυ ευκολα!)
Δεν ξερω τι κανουν οι νεοι wankel αλλα τωρα μην ακουμε και αΐδιες του τυπου να εχεις μοτερακια στην αποθηκη!!! Να δεις εσυ G60 κατι μοτερακια που εχει το τερας αξιοπιστιας η Τοyota στην ελευσηνα να παθεις την πλακα σου! Ειναι να μην σου καστει και φυσικα να μην πας γυρευοντας.
Ελπιζω να μην παρεξηγηθηκε κανεις με αυτα που εγραψα γιατι δεν εχω καμια τετοια προθεση.
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Το είχα στην λίστα των υποψηφίων προς test-drive και αγορά, κατόπιν όμως ωρίμου σκέψεως πείρε την θέση του το Civic Type-R 2004, το οποίο αν είναι τόσο καλό όσο λένε οι ξένοι δημοσιογράφοι τότε “ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ” (ΕΠΙΣΗΣ είναι 10000 euro φθηνότερο και ΝΑΙ είναι άσχημο και ΔΕΝ έχει cup-holders με επένδυση από ξύλο τριανταφυλλιάς και δέρμα από πέος γαλάζιας φάλαινας :-).
Να οδηγεις 10 χρονια το civic ετυχη μου, μια βολτα γρηγορη να κανεις με ενα αμαξι με τα χαρακτηριστικα του RX8 θα δεις οτι τελικα μαλλον λαθος εκανες που πηρες ενα πολυ πολυ γρηγορο μεν αλλα κατα τα αλλα καθημερινο αυτοκινητο δε.Nα ηταν εστω 4κινητο να το καταλαβω!
by the way αν δεν νιωσεις την αισθηση του ξυλου τριανταφυλιας και το δερμα απο πεος γαλαζιας φαλαινας δεν θα καταλαβεις ποτε γιατι ασχολησε αδικα με το να μετρας σε ποσα αυτοκινητα εχεις περασει απο επανω με το civic.
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΥΧΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2003***OK here's the good news. I just spent the last 2 nights Zaino'ing my RX-8 and it looks great! Better than showroom finish.
OK here's the bad news. I got home from work to rearrange my RX-8 in the garage and it won't start! I cranked it for awhile several times with no firing as far as I can tell. The temperature has dropped from 55 to 40 degrees in my garage but that shouldn't affect a modern fuel injected car.
The engine light is on but I think it's probably always on when you're starting up the car. The only problem I've had with my RX-8 was a brief time at 3600miles where the oil level light came on, which has been reported by others. I think I'm around 4600miles right now.
VIN# 0585 (Not sure how I got a low VIN since I didn't pre-order)
Build: 05/03
Bought it off the lot on July 31. Was told first one sold by dealer.
Silver 6SP GT black/red leatherI've been really happy with my RX-8 up to this point, but this has me really worried.***
Γιατι δεν μας βαζεις και τα σχολια των ιδιωκτητων Alfa romeo να γελασουμε ακομα περισσοτερο????
Αστειο ηταν! δεν θελω να σε προσβαλω!
-
Τα έχετε μπλέξει μου φαίνεται...
Τι σχέση έχει το Σιβικ (και τα άλλα) με το RX-8...Του ενός η αισθητική και εμφάνιση είναι τραγική, του άλλου εξαιρετική.
Στο δρόμο -ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ- ότι το ένα είναι ινδιάνος και το άλλο ταχύ 'κουκούλι'Δεν τίθεται θέμα για εμένα. RX-8 με κλειστά μάτια.
Αν ήθελα κάτι που να ρίχνει καρότσες και στρίβει σε στροφές σαν τρένο έχοντας όμως ζωντανή συμπεριφορά, όπως μου αρέσει, θα έπαιρνα ένα 306 6speed 2.0 μεταχειρισμένο, θα του έβαζα μπλοκέ (800Ε από Αγγλία) και τετραπετάλουδο (2.000Ε από Αγγλία πλήρες και δοκιμασμένο), συμπίεση στο 12:1 (200Ε) και τέλος. Βεβαίως, θα ήταν παλιο...
Το -καθόλα εξαιρετικό βεβαίως- Σιβικ ίσως και πάλι να ήταν λίγο πιο γρήγορο, αλλά περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Τα έχετε μπλέξει μου φαίνεται...
Τι σχέση έχει το Σιβικ (και τα άλλα) με το RX-8...Του ενός η αισθητική και εμφάνιση είναι τραγική, του άλλου εξαιρετική.
Στο δρόμο -ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ- ότι το ένα είναι ινδιάνος και το άλλο ταχύ 'κουκούλι'Δεν τίθεται θέμα για εμένα. RX-8 με κλειστά μάτια.
Αν ήθελα κάτι που να ρίχνει καρότσες και στρίβει σε στροφές σαν τρένο έχοντας όμως ζωντανή συμπεριφορά, όπως μου αρέσει, θα έπαιρνα ένα 306 6speed 2.0 μεταχειρισμένο, θα του έβαζα μπλοκέ (800Ε από Αγγλία) και τετραπετάλουδο (2.000Ε από Αγγλία πλήρες και δοκιμασμένο), συμπίεση στο 12:1 (200Ε) και τέλος. Βεβαίως, θα ήταν παλιο...
Το -καθόλα εξαιρετικό βεβαίως- Σιβικ ίσως και πάλι να ήταν λίγο πιο γρήγορο, αλλά περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.Exei sxesh. Uparxoun oi GO tupoi san kai mena. Kai oi SHOW typoi san kai sena me bash thn perigrafh sou.
Kai mhn mou phs den xazeushs oten blephs ena CTR tora sto dromo.
-
Ο χρήστης Thodwris έγραψε:
ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΥΧΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2003
***OK here's the good news. I just spent the last 2 nights Zaino'ing my RX-8 and it looks great! Better than showroom finish.
OK here's the bad news. I got home from work to rearrange my RX-8 in the garage and it won't start! I cranked it for awhile several times with no firing as far as I can tell. The temperature has dropped from 55 to 40 degrees in my garage but that shouldn't affect a modern fuel injected car.
The engine light is on but I think it's probably always on when you're starting up the car. The only problem I've had with my RX-8 was a brief time at 3600miles where the oil level light came on, which has been reported by others. I think I'm around 4600miles right now.
Silver 6SP GT black/red leatherI've been really happy with my RX-8 up to this point, but this has me really worried.***
Γιατι δεν μας βαζεις και τα σχολια των ιδιωκτητων Alfa romeo να γελασουμε ακομα περισσοτερο????
Μισό λεπτό συνονόματε!!! Μείνε όπως είσαι και περίμενε:
Πάρε λίγο μάτι τις φωτογραφίες ενός αυτοκινήτου 35 ετών καθώς και τα σχόλια του ιδιοκτήτη του και απάντησέ μου!!!!
Το αυτοκίνητο αυτό είναι του Takis1750, είναι μια Alfa 1750 GT Veloce 1a serie. Αυτά λοιπόν όσον αφορά τα δύσκολα, τα πολύ παλιά....αν θέλεις προχωράμε και σε πιο 'πρόσφατα' παραδείγματα....'Well this is how my 1750 GT Veloce 1a serie looks today , after a total restoration between June 1996 to November 1997 I think she still is in fine condition although I must confess that the man at the body shop did make some mistakes which we tried to save before painting but she really needs another good body shop treatment to be brought to very fine show room condition .
Of course we enjoy her as much as we can ( we I mean my wife and I) she was made to be driven even hard sometimes she actually likes it my moto is that cars which are not driven as they are ment to be are the ones with the most problems.
Apart from events for classic cars here in Greece we have also been twice to Italy , she has covered so far almost 50000km with no problem .
Here she is in all her glory .....' -
AlfaRomeo , Θεόδωρε
Ισως θα έπρεπε να με ρωτήσεις πρώτα πρίν στείλεις φωτογραφία της 1750.
Για να μπώ κι εγώ στο κλίμα θα πρέπει να σας πω ότι έχει περάσει από τα χέρια μου RX-7 πρώτης γενιάς και έχω βρεθεί στη θέση του οδηγού ενός RX-7 τρίτης γενιάς.
Για το νέο RX-8 δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη καθώς δεν έχω έως τώρα βρεθεί στη θέση οδήγησης όπως δεν μπορώ να στηριχτώ στα λόγια όσων το έχουν δοκιμάσει στα περιοδικά αυτοκινήτου σε όλα τα περιοδικά αυτοκινήτου. Μόνο ζώντας ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο μπορείς να εκφέρεις γνώμη πόσο μάλλον όταν πρόκειται για εξειδικευμένο αυτοκίνητο όπως ήταν τα RX-7 και είναι τώρα το RX-8. -
Ο χρήστης Takis1750 έγραψε:
AlfaRomeo , Θεόδωρε
Ισως θα έπρεπε να με ρωτήσεις πρώτα πρίν στείλεις φωτογραφία της 1750.
Για να μπώ κι εγώ στο κλίμα θα πρέπει να σας πω ότι έχει περάσει από τα χέρια μου RX-7 πρώτης γενιάς και έχω βρεθεί στη θέση του οδηγού ενός RX-7 τρίτης γενιάς.
Για το νέο RX-8 δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη καθώς δεν έχω έως τώρα βρεθεί στη θέση οδήγησης όπως δεν μπορώ να στηριχτώ στα λόγια όσων το έχουν δοκιμάσει στα περιοδικά αυτοκινήτου σε όλα τα περιοδικά αυτοκινήτου. Μόνο ζώντας ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο μπορείς να εκφέρεις γνώμη πόσο μάλλον όταν πρόκειται για εξειδικευμένο αυτοκίνητο όπως ήταν τα RX-7 και είναι τώρα το RX-8.OΚ, συγγνώμη...
-
Πιστεύω οτι καλό θα ήταν να περιμένεις λιγο για να φύγουν οι πρώτες αρρώστιες......Ύστερα απο ενα λινκ που δώθηκε νομίζω http://www.rx8club.com διάβασα οτι ήδη σε πολλούς έχει γίνει αντικατάσταση μοτέρ λόγω διαρροής υγρών(όχι λαδιών).
Αν και τρομερά φιλοιάπωνας θα περίμενα κανά χρόνο και μετα θα το σκεφτόμουν για αγορά και αφότου έβλεπα οτι δεν σπάει το μοτέρ μετά απο κάποια Km.!!!
-
ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΥΧΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2003
***OK here's the good news. I just spent the last 2 nights Zaino'ing my RX-8 and it looks great! Better than showroom finish.
Μισό λεπτό συνονόματε!!! Μείνε όπως είσαι και περίμενε:
Πάρε λίγο μάτι τις φωτογραφίες ενός αυτοκινήτου 35 ετών καθώς και τα σχόλια του ιδιοκτήτη του και απάντησέ μου!!!!
Το αυτοκίνητο αυτό είναι του Takis1750, είναι μια Alfa 1750 GT Veloce 1a serie. Αυτά λοιπόν όσον αφορά τα δύσκολα, τα πολύ παλιά....αν θέλεις προχωράμε και σε πιο 'πρόσφατα' παραδείγματα....'Well this is how my 1750 GT Veloce 1a serie looks today , after a total restoration between June 1996 to November 1997 I think she still is in fine condition although I must confess that the man at the body shop did make some mistakes which we tried to save before painting but she really needs another good body shop treatment to be brought to very fine show room condition .
Of course we enjoy her as much as we can ( we I mean my wife and I) she was made to be driven even hard sometimes she actually likes it my moto is that cars which are not driven as they are ment to be are the ones with the most problems.
Apart from events for classic cars here in Greece we have also been twice to Italy , she has covered so far almost 50000km with no problem .
Here she is in all her glory .....'Kαταρχας να πω οτι χαρηκα παρα πολυ που ειδα οτι κανενα απο τα παιδια δεν παρεξηγηθηκε η δεν εκνευριστικε με οσα εχουν γραφει. Αυτο δειχνει και ειναι προς τιμη ολων οτι τα παιδια στο φορουμ εχουν αισθηση του χιουμορ και ειναι και εξυπνα!
Θοδωρη (Alfaromeo) αυτο που ηθελα να πω αστειευομενος ειναι οτι απλα και τα alfaromeo εχουν μια 'λερωμενη' ιστορια σχετικα με προβληματα - αν δεν κανω λαθος κυριος με τα ηλεκτρηκα τους - Οταν ειδα λοιπον ενα username να παραθετει για προβληματα σε ενα Ιαπονα κατασκευαστη απλα μου ηρθε ετσι στο μυαλο αυτο!
-
Πού είδες ότι παρεξηγήθηκα...;
Απλά έδωσα τη γνώμη μου η οποία είναι πως οποιοδήποτε αυτοκίνητο οποιασδήποτε χώρας κατασκευής μπορεί να είναι αξιόπιστο αν γίνεται η σωστή και ενδεδειγμένη χρήση. -
Τα πάντα εξαρτώνται νομίζω από το αν μιλάμε επί θεωρητικής βάσεως για το RX-8 ή τοποθετούμαστε ως πιθανοί αγοραστές του στην Ελλάδα.
Θεωρητικά μιλώντας (και ρισκάροντας το πορτοφόλι κάποιου άλλου και όχι το δικό μου) NAI μου αρέσει. Αν κρίνω μάλιστα από τα σχόλια ξένων περιοδικών αυτοκινήτου αλλά και των 4τροχών πρέπει να έχει εξαιρετική οδική συμπεριφορά.
Τώρα αν μιλήσω ως υποψήφιος αγοραστής τα πράγματα αλλάζουν τελείως. Για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω (κατανάλωση, αξιοπιστία, αξία μεταπώλησης, υποστηριξημότητα στην ελλάδα, ειδικές ευαισθησίες κινητήρα κτλ) προτιμώ πλέον, το κατά πολύ φθηνότερο και λιτότερο του, Civic Type-R 2004.
Τώρα για το αισθητικό θέμα που τέθηκε, συμφωνώ ότι το CTR δεν είναι όμορφο αυτοκίνητο αλλά μήπως είναι το Impreza STi? Tα Lancer EVO XXX?
Άλλοι αγοράζουν αυτοκίνητο γι αυτά που δείχνει και άλλοι γι αυτά που είναι και κάνει στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ (και όχι στο μυαλό τους ή στην πίστα). Τώρα αν κάποιος είναι αρκετά πλούσιος μπορεί να συνδυάσει και τα δύο (πχ BMW M3 και πολλά-πολλά ακόμα dream cars).
-Ευτύχης
-
το RX-8 η μαλλον η αγορα του πρεπει να ειναι εξαιρετικα συνειδητη επιλογη...θα πρεπει να ξερεις δηλαδη οτι πρεπει να το συντηρεις με το ν και με το σ...αλλιως....
θα πρεπει να αλλαξεις αυτοκινητο... -
Ο χρήστης OUZO Power έγραψε:
Τ
Kai oi SHOW typoi san kai sena me bash thn perigrafh sou.Kai mhn mou phs den xazeushs oten blephs ena CTR tora sto dromo.
Show τύπος εγώ???
Ας γελάσω... Ένα ταπεινό ΖΧ φίλε μου έχω και δεν με απασχολεί να το αλλάξω, όχι γιατί δεν μπορώ, αλλά γιατί δεν με απασχολεί. Την τρέλα μου την ικανοποιώ με το 205!
Τώρα για οικογενειακό που θα χρειαστώ σύντομα, έ, πάλι κανένα ταπεινό αμάξι θα πάρω γιατί το SHOW το σιχαίνομαι...
Έπεσες 1000% έξω. Αν ήμουν SHOW θα μίλαγα για 306????
ΑΛΛΑ....
Το Σιβίκ είναι εξαιρετικό, αναμφίβολα. Το RX-8 είναι πιο εξαιρετικό, από κάθε άποψη, πλην της ωμής αίσθησης δύναμης και αγωνιστικής (?) αίσθησης του Σιβίκ.
Μην τα ισοπεδώνεις όλα έτσι εύκολα, είναι λάθος -
AlfaRomeo , Θεόδωρε
Ισως θα έπρεπε να με ρωτήσεις πρώτα πρίν στείλεις φωτογραφία της 1750.OΚ, συγγνώμη...
Συγνωμη που ρωταω κατι ασχετο με το τοπικ που συζηταμε, αλλα για πιο λογο θα επρεπε να ρωτησει να βαλει μια φωτο του αυτοκινητου σου που λογικα υπαρχει ουτος η αλλος διαθεσημη στο διαδυκτιο? Αν δεν ηθελες το αυτοκινητο σου να φανει να μην το εβαζες σε καποιο δημοσιο χωρο στο διαδυκτιο...
Γνωμη μου!
-
Ευτύχη, γειά χαρά.
δεν γνωρίζω εάν μένεις Αθήνα, αλλά εάν ναι, τότε δεν τίθεται θέμα με τα συνεργεία για το rx8, βρίσκεται η άκρη. Επίσης η Mazda σε λινκ που θαυμάσαμε πριν κάποιο διάστημα, απολαμβάνει από τις πιο [νομίζω την 1η] υψηλές θέσεις στον πίνακα αξιοπιστίας στην Αγγλία. Σχεδόν τα πάντα εκτος κινητήρα συνηγορούν στο ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα ενώ θα έχεις και εξυπηρέτηση, όχι... αλά Σαρακάκη παρακάλια. Τώρα εάν σε ενδιαφέρουν ανταλλακτικά, κατανάλωση, κτλ, sorry my friend, but you are not in the market for a performance coupe. Εσύ θες ένα γρήγορο μηχάνημα. Η κατηγορία κουπέ φωνάζει 'απόλαυση' και κοστολογείται και παραπάνω γι' αυτό το λόγο ακριβώς, εξ' ου και ο λόγος που δεν θα αναφερθώ καν στα περί διαφοράς τιμής.
Τώρα ειδικά για το typeR, εμένα μου αρέσει... παραπάνω από όσο θα ήθελα να παραδεχτώ μάλιστα. Μου αρέσει η ιδέα ενός αξιόπιστου game boy με σκληροπυρηνικό look και φοβερό υψηλόστροφο κινητήρα, κιβώτιο, ανάρτηση... κι αυτά με χαμηλή κατανάλωση! Αλλά επειδή κοιτάζω και τους δρόμους στην Αθήνα, λογικεύομαι και χαίρομαι το 147 που έχει all-around χάρες και λίγο από αυτό που λέμε μούρη [αχ, πλέον έχω μετανιώσει που δεν έβαλα τα δερμάτινα καθίσματα].
Τώρα μιλάω σαν αγοραστής ή ονειροπόλος; σε 1-2 χρόνια που θα είμαι στην αγορά για κουπέ μεγαλύτερης κατηγορίας θα μιλούσα με σιγουριά, αλλά ως νέος, είμαι 99% σίγουρος πως θα έπαιρνα το ρίσκο, in a heart beat, που λένε και οι Αμερικάνοι. Μου αρέσει πολύ αυτό το αυτοκίνητο, φθηνή δύναμη, εμφάνιση, άνεση και πίσω κίνηση!! Όσο για τη μεταπώληση, τα Civic είναι ανάρπαστα στην Ελλάδα, το ίδιο όμως και τα Rx7...
τέλος, δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο να κοιτάξει κανείς rx8 και μετά CTR... υπάρχει και το CelicaTS με διόλου ευκαταφρόνητα [πολύ ανώτερα του CTR κατ' εμέ] θέλγητρα, αλλά έχω την εντύπωση πως κοιτάζεις συγκεκριμένες [λάθος κατά την άποψη μου] επιδόσεις 0-100. Παρ' όλα αυτά εσύ ξέρεις τι θες και φαίνεσαι αποφασισμένος. Άλλωστε με το CTR δεν θα πέσεις έξω, χωρίς να ξέρω εάν προορίζεται για το καθημερινό σου αυτοκίνητο... τομέας που αβαντάρει πολύ ένα κουπέ.
ελπίζω να μην σε πειράζει λίγος προβληματισμός κι από εμένα.
-
Φίλε gmak, ενδιαφέρων ο προβληματισμός που θέτεις, αλλά θα θελα να σχολιάσω μερικά σημεία του:
-
Τα RX-7 εμφάνιζαν πληθώρα προβλημάτων αξιοπιστίας. Το τι θα συμβεί με το RX-8 μένει να αποδειχθεί στην πράξη. Γεγονός είναι πάντως ότι οι Wankel δεν έχουν το ιστορικό αξιοπιστίας των συμβατικών εμβολοφόρων.
-
Η μεταπώληση ακριβών (και ειδικά μη γερμανικών) coupe είναι στην Ελλάδα κατά πολύ δυσκολότερη από αυτή του οποιοδήποτε hatchback. Το γεγονός του βεβαρημένου παρελθόντος του RX-7 καθώς και της “ιδιόμορφης” εικόνας της Mazda στην ελληνική αγορά, κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα πιστεύω.
-
Χαμηλό κόστος κτήσης δεν σημαίνει κατ ανάγκην χαμηλό συνολικό κόστος κατοχής για ένα αυτοκίνητο. Αν αγοράσεις φθηνά και πληρώνεις τις κάλτσες σου σε καύσιμο και συντήρηση κέρδος δεν έχεις.
-
Νομίζω ότι η παραδοχή του ότι αποτελεί αντίφαση το να έχει κανείς στην λίστα των επιλογών του ένα coupe και ένα hatchback, είναι τελείως εσφαλμένη. Στον πραγματικό κόσμο ο καθοριστικός παράγοντας για την αγορά η μη κάποιου αυτοκίνητου είναι το κόστος. Οι κατηγοριοποιήσεις των εταιρειών και των δημοσιογράφων καθώς και οι προσωπικές προτιμήσεις και ζητούμενα απλά ακολουθούν.
Συνεπώς για κάποιον που σκοπεύει να διαθέσει μέχρι το πολύ 40000 euro (όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο), και αναζητά ΚΑΤΑΡΧΗΝ ένα driver’s car , με:
απολαυστική οδική συμπεριφορά,
τουλάχιστον αξιοπρεπείς επιδόσεις,
πρακτικότητα,
χώρους αρκετούς για να ταξιδέψουν 4 ενήλικες, και
χώρο αποσκευών αρκετό για τις σύντομες διακοπές ενός ζευγαριού,… η συνύπαρξη των RX-8, Subaru Impreza WRX, Seat Leon Cupra-R, Civic Type-R, Ford Focus ST, Alfa 147 2.0 είναι απολύτως λογική (Η Celica TS, και η εξαιρετική ALFA GTV απορρίφθηκαν λόγω ανεπαρκών χώρων). Από εκεί και πέρα τον λόγο έχουν τα κριτήρια αξιοπιστίας, κόστους συντήρησης, διαθεσιμότητας ανταλλακτικών κτλ κτλ.
Τώρα αν με ρώταγες: 'άσχετα από πρακτικότητα και χώρους τι αυτοκίνητο θα αγόραζες μέ 40000 euro', φυσικά και δεν θα απαντούσα Civic Type-R αλλά ... BMW Mini Cooper S, John Cooper Works, + Bilstein PSS9 + Pirelli P Zero C + Quaife LSD + 4πίστονες Brembo + JCW Seats και τότε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ CTR, RX-8 και λοιπές επαναστατικές δυνάμεις (Impreza WRX, Audi S3, Leon Cupra-R κτλ
-Ευτύχης
-
-
Νομίζω ότι πάμε να ξεφύγουμε.....
Τα κριτήρια του καθενός και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων είναι διαφορετικά οπότε δεν έχει νόημα να είμαστε απόλυτοι και να θεωρούμε μια επιλογή δική μας την καλύτερη για όλους.
Σκοπεύω να αγοράσω αυτοκίνητο μάλλον μετά το Πάσχα και το RX8 είναι ανάμεσα σε αυτά που σκέφτομαι. Έχω απορρίψει για διάφορους λόγους όλα όσα από τους περισσότερους μπορούν να θεωρηθούν ανταγωνιστικά του οπότε παίζει σε ξεχωριστή κατηγορία χωρίς αντίπαλο! (στην επιλογή μου όμως παίζουν και άλλες κατηγορίες με πιο πολλούς συναγωνιστές)
Για μένα πάντα ξεχωρίζει επειδή διαθέτει ιδιαίτερο, καινούργιο, ξεχωριστό σχήμα που δεν στηρίζεται σε κοινό μοντέλο (όπως συμβαίνει με την BMW 3, Honda Civic-R), χώρους και ευκολίες (που δεν έχουν τα S2000, Hyundai Coupe, Celica) και επιδόσεις, πλήρη εξοπλισμό και ιαπωνική ποιότητα κατασκευής.... Το ότι για μένα πρακτικά δεν έχει ανταγωνισμό από μόνο του δεν το θεωρώ ότι είναι καλό ή κακό.Η κατανάλωσή του όντως είναι πολλή σε σχέση με άλλα 1300άρια αλλά καίει περισσότερο από άλλα αυτοκίνητα που βγάζουν 230 άλογα? Πόσο καίει ο 1,8 της VAG με τα 225 άλογα ή ο 3,2? Πόσο η BMW 330?
Πόση είναι η κατανάλωση όλων αυτών και του RX8 όχι θεωρητικά αλλά σε πρακτική βάση. Καθημερινή νορμάλ οδήγηση σε πόλη, επαρχιακό δρόμο και εθνική φρόνιμα με μέχρι 140χλμ. Όχι σε πίστα (δεν είναι αυτοκίνητο για πίστα όπως ίσως τα Focus RS, Civic-R) και όχι σαν κυνηγημένος! Παρόλο που δε θεωρώ την κατανάλωση σαν βασικό στοιχείο για την επιλογή αυτοκινήτου τέτοιων επιδόσεων νομίζω ότι σε ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για καθημερινή και αποκλειστική χρήση η ενεργειακή σπατάλη είναι μειονέκτημα και πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και σε μερικές περιπτώσεις να τιμωρείται! -
Πως ειναι δυνατον να συγκρινεται η οδικη συμπεριφορα του RX-8 με αυτη του WRX;Απ'οσο γνωριζω,το RX-7 ειχε αθλια συμπεριφορα.'Μονο για ευθεια',οπως ειχαν τονισει πολλα περιοδικα.Αν μπορουσε η Mazda να προσφερει καλη συμπεριφορα,γιατι δεν το ειχε κανει με το RX-7;
Ειπαμε για την παγκοσμιοποιηση,για τα ηλεκτρονικα βοηθηματα,οτι ολα τα αυτοκινητα τεινουν να γινουν ιδια,αλλα μην το παρατραβαμε...
Περιμενω τις αποψεις σας και θα επανελθω...
-
Ε δε νομίζω το RX-8 να είναι κακό σε συμπεριφορά!!!!
MAZDA RX8