-
Γιά σου ρε Μάκη, μεγάλε αρχηγέ!
Για ένα πράγμα σε παραδέχομαι ρε μπαγάσα.
Είσαι σταθερός σε αυτο που πιστεύεις. Μπράβο σου, αυτό σε τιμά!
Εγώ αντίθετα αγαπώ και πιστεύω αυτό που κάθε φορά με έλκει.
Και έχω και ένα κακό ελάτωμα. Πάντα θέλω να είμαι το ρύζι που ξεχωρίζει!Γιά σου μεγάλε αρχηγέ
Ντουρχ, Βοσπρουνκ, Τεκνικ
Deutchland Umber Alles! Alles Birren VerbottenΤάκης!
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Αγορασε το με το καλο, κρατησε το καμια πενταετια, και μετα ελα να μου πεις τα καλαντα [/list][list:jr5jlqzy]Ακου εκει, θελει 'ειδικη μεταχειριση' Σιγα να μη το παρω και καμια σοκολατα [/list:u:jr5jlqzy]Μάκη, αν το έχω του χρόνου τέτοια εποχή, σου δίνω το λόγο μου ότι θα στο φέρω στην Κατερίνη και θα σου πώ και τα κάλλαντα!
Τώρα για την ειδική μεταχείριση που λέω. Κοίταξε αν σήμερα το βράδυ, λέμε τώρα, αν! είχες δίπλα σου την Ανδριάνα τι θα έκανες? γιούρια στα παγούρια? βλέπεις είναι ορισμένα πράγματα που θέλουν ντελικάτες κινήσεις για να τα απολαύσεις
-
βρε Μακη ασε και κανεναν ανθρωπο να ξεφυγει!!!!
-
Καλημέρα και καλή βδομάδα.Λοιπόν αν θέλετε ακούστε την άποψη μου για το αυτοκίνητο μετα απο 20 μέρες συμβίωσης μαζι του.
α)το αυτοκίνητο είναι απόλυτα φιλικό και εύκολο στην καθημερινή του χρηση
.
β)παρά την χαμηλή ροπή του που εμφανίζεται και αρκετά ψηλά το αυτοκίνητο ειναι 'ζωντανό'' σε όλο το εύρος των στροφών και στο καταπληκτικό σε αίσθηση κιβώτιο βάζεις και έκτη ακομη και σε κλείστα κομμάτια και έχεις την αίσθηση οτι πηγαινεις με τετάρτη.....
γ)το εσωτερικό του ειναι πανέμορφο (αν και αυτο είναι υποκειμενικό)και πολυ λειτουργικό.
δ)Για την αξιοπιστία του είναι κατι που νομίζω πρέπει ολοί να κάνουμε υπομονή για να δούμε αν δίκαια οι Γιαπωνέζοι υπερηφανεύονται και ακομη πιο πόλυ αν δίκαια ψηφήστικε κινητήρας της χρόνιας.
ε)Η κατανάλωση είναι αρκετη αν και πιστέυω οτι μετα το ροντάρισμα θα βελτιωθεί λιγάκι.Τώρα είναι 14,5-15,5 λ/100 km . με απόλυτα νορμάλ οδήγηση.Φανάζεστε τι θα γίνεται στις 8000-9000 rpm!!
H γνώμη μου πάντως είναι η εξής.Το αυτοκίνητο είναι απο μόνο του μια κατηγορία και κακώς προσπαθούμε να το συγκρίνουμε με το MITSUBISHI
το SUBARU η το CTR.Εξηγούμαι, η καθημέρινη οδήγηση δεν είναι μια είδικη διαδρομή που πρέπει το αυτοκίνητο μας να έχει τα κάλυτερα φρένα τις τρομερότερες αναρτήσεις και τέλως πάντων να τα βάφουμε μάύρα αν το SUBARU του γείτονα κανει τα 400m ενα δέκατο πιο γρήγορα.Η καθημερινή οδήγηση θέλει και κάποιες άλλες ανέσεις που πολύ απο εμάς θυσιάζουμε στη προσπάθεια να αποκτήσουμε το ταχύτερο που κατ ανάγκη δεν είναι και το χρηστικότερο αυτοκίνητο.Τελειώνοντας θα ήθελα να μου απαντήσετε,αυτο το ιερό τέρας που λέγεται ΜITSUBISHI πόσοι μπορούν να το απολαύσουν και να εκμεταλλευτούν τις αποριόριστες δυνατοτητές του αν ζουν μέσα στη Αθήνα και πανε στα Βούνα δυο φορές τον χρόνο....??? -
Οι απανταχού πεθερόπληκτοι γκαζόβιοι το χαίρονται το Evo, γιατί κάθε τόσο ξηγιούνται στη γλυκιά τους πεθερούλα (όταν δηλαδή τους ζαλίζει με τη γκρίνια της) ένα γρήγορο βολτάκι σε δύσκολη, επικίνδυνη ορεινή διαδρομή με γκρέμια δεξιά κι αριστερά...
-
Καλορίζικο, να το χαρείς και να μας κρατάς ενήμερους για ότι έχει να κάνει με αξιοπιστία.
Επί της ουσίας συμφωνούμε. Ομολογώ πως Δεν διάβασα όλο το topic ώστε να τοποθετηθώ σε σχέη με το άτυπο ΣΔΟΚ που στήσαμε στο περιοδικό. Αλλο τα όποια ΕΒΟ και ΕσΤιΑι και άλλο το RX8! Θα το συνέκρινα απευθείας με WRX (το Μάζντα κερδίζει κατά κράτος, αφού πεζει το ρόλο και της αντιφτερούγας) και κάπως πιό προχωρημένα με ΤΤ... των 225 ίππων. Επ ουδενεί βέβαια με S2000 ή ακόμα χειρότερα με 350Ζ. Καμία σχέση!Σε πρώτο πρόσωπο θα το ήθελα πιό σφικτό (η άνεσή του εντυπωσιάζει αλλά κάποιες στιγμές πέρνει γωνίες που δεν ταιριάζουν με τη γενικότερη φιλοσοφία που το χαρακτηρίζει) και βέβαια θα έψαχνα να βρω τρόπους να το δυναμώσω χαμηλά ώστε να μπορώ να διασκεδάσω με 2η και 3η σχέση. Τώρα θέλει πολύ χώρο ώστε να παίξεις. Αν διστάσεις και καθυστερήσεις ώστε να τσεκάρεις τι έρχεται από απέναντι, εκδηλώνει αργά την υπερστροφή και προκύπτει γωνία που προδίδει παλιό οδηγό με ΒΜW 2002...
και πάλι καλορίζικο αφού δεν πρέπει να παραβλέπουμε και το οικονομικό πακέτο που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον
Στρατης
ΥΓ... Ασχετο... Τι οδηγούσες πριν και ποιό πριν?
-
[quote='sx']
Φίλε Στράτη τα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει (και ηταν δικά μου)απο το 1979 μέχρι σήμερα είναι
INNOCENTI DE TOMASO
FIAT UNO TURBO
GOLF II 16V
NISSAN SUNNY GTI 2.0
LANCIA DELTONA
GOLF VR6
MAZDA 323 GTR 4X4 MAZDA 626 -
Παλιοτυχεράκια...
Κρύβε λόγια μη βρεθεί κάνας ζηλιάρης και σου κάνει βουντού!
-
Το GTR το πουλάω αν ενδιαφέρεται κανένας.....
-
Ο χρήστης VAGDIM έγραψε:
Φίλε Στράτη τα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει (και ηταν δικά μου)απο το 1979 μέχρι σήμερα είναι
INNOCENTI DE TOMASO
FIAT UNO TURBO
GOLF II 16V
NISSAN SUNNY GTI 2.0
LANCIA DELTONA
GOLF VR6
MAZDA 323 GTR 4X4 MAZDA 626Ψαγμένο σε βρίσκω...
-
Ο χρήστης VAGDIM έγραψε:
Φίλε Ευτύχη ευχαριστώ για τις ευχές αλλα εξακολουθώ να επιμένω στα λεγόμενα μου και εξηγώ.Σε καμία σύγκριση χρόνων(0-100,0-160,0-1000 κλπ κλπ....το honda δεν είναι μπροστά.Αλλα και αν ακόμα ηταν τι σημασία έχει αφου οι οδηγικές διαφορές δεν κρίνονται στόυς δρόμους αλλα στα πεδία των μαχών(βλέπε αγώνες) που επιτρεψέ μου να σου πω οτι έχω εικοσαετή εμπλοκή.Παράλληλα θα ήθελα να μου εξηγήσετε γιατι όλος ο τύπος ελληνικός και ευρωπαικός βγάζει το αυτοκίνητο ΚΟΡΥΦΑΙΟ.Ημαρτον ολοι πληρωμένοι ειναι.....eehh oxi pia. Katse. Pia ta facts sou. Ego aneta blepo ena S2000, CTR, ITR, kai Prelude na to tsagiazh to RX8 se ka8e metrish.
-
Ο χρήστης sx έγραψε:
Αλλο τα όποια ΕΒΟ και ΕσΤιΑι και άλλο το RX8! Θα το συνέκρινα απευθείας με WRX (το Μάζντα κερδίζει κατά κράτος, αφού πεζει το ρόλο και της αντιφτερούγας) και κάπως πιό προχωρημένα με ΤΤ... των 225 ίππων. Επ ουδενεί βέβαια με S2000 ή ακόμα χειρότερα με 350Ζ. Καμία σχέση!Den blepw pws mporeis na to sygkrineis me to WRX afou auto einai Sedan.
Nomizw oti sygkrinetai me ta S2000 kai 350Z afou kai ta 3 einai coupe kai ousiastika pezoun stin idia katigoria alla to RX-8 einai sto katw meros logo symferousas timis alla kai poiou adynatou kinitira.
Kai to TT einai mesa stin katigoria alla to plaisio tou einai palio pia kai den einai antagwnistiko an kai ws sxima einai klassiko (gnwmi mou panta).
-
Απο το λιγο που διαβασα στο φορουμ του RX-8 το πιο συχνο προβλημα του ειναι η υπερχειληση βενζινης (μπουκωμα) αν το σβυσεις σε λιγοτερο απο 5 λεπτα απο την στιγμη που το αναψες,και πρεπει να γυρισεις την μιζα μεχρι να παρει μπροστα (φανταστητε ζημια στον καταλυτη).
-
Ο χρήστης VAGDIM έγραψε:
INNOCENTI DE TOMASO
FIAT UNO TURBO
GOLF II 16V
NISSAN SUNNY GTI 2.0
LANCIA DELTONA
GOLF VR6
MAZDA 323 GTR 4X4 MAZDA 626ερωτηση, αν θες απαντα και με Pm για να μη παραθετουμε ασχετα με το τοπικ:
το VR6 που ειχες, πως εστριβε? Ηταν πολυ εμπροσθοβαρο με αυτο το μοτερ? -
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
το VR6 που ειχες, πως εστριβε? Ηταν πολυ εμπροσθοβαρο με αυτο το μοτερ?San katoxos VR6 apantw oti einai poly mprostobaro opws ola ta mikra mprostokinita autokinita me V6 empros (px 147 GTA kai alla polla)...kai to katalabaineis amesws. Einai omws kai poli ropato autokinito kati pou kanei tin ka8ymerini odigisi arketa eukoli. Sto standard setup ths anartisis oi ypostrofikes taseis einai arketes kai to torque steer megalo...
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Γιά σου ρε Μάκη, μεγάλε αρχηγέ!
Για ένα πράγμα σε παραδέχομαι ρε μπαγάσα.
Είσαι σταθερός σε αυτο που πιστεύεις. Μπράβο σου, αυτό σε τιμά!
Εγώ αντίθετα αγαπώ και πιστεύω αυτό που κάθε φορά με έλκει.
Και έχω και ένα κακό ελάτωμα. Πάντα θέλω να είμαι το ρύζι που ξεχωρίζει!Γιά σου μεγάλε αρχηγέ
Ντουρχ, Βοσπρουνκ, Τεκνικ
Deutchland Umber Alles! Alles Birren VerbottenΤάκης!
[list:hdxpi9gt]Εμαθες Γερμανικα βλεπω [/list:u:hdxpi9gt][list:hdxpi9gt]Που θα παει, θα σε στρωσω και σενα [/list:u:hdxpi9gt]>Μάκη, αν το έχω του χρόνου τέτοια εποχή, σου δίνω το λόγο μου ότι θα στο φέρω στην Κατερίνη και θα σου πώ και τα κάλλαντα!
[list:hdxpi9gt]Να εχεις και ροτορια στο πορτ παγκαζ [/list:u:hdxpi9gt][list:hdxpi9gt]Παντως, σοβαρα τωρα, στη θεση σου, μια και εισαι Ιαπωνας θα κοιτουσα προς Impreza μερια [/list:u:hdxpi9gt]
-
Ο χρήστης VAGDIM έγραψε:
INNOCENTI DE TOMASO
FIAT UNO TURBO
GOLF II 16V
NISSAN SUNNY GTI 2.0
LANCIA DELTONA
GOLF VR6
MAZDA 323 GTR 4X4 MAZDA 626Φίλε μου καλορίζικος o wankel,καλές διαδρομές και μερικές συμβουλές από μένα σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις:
Aλλαγή λαδιών κάθε 5000 χλμ το πολύ
Αλλαγή μπουζί κάθε 10000 χλμ το πολύ άντε βαριά βαριά μέχρι 15000(είναι και ακριβά τα άτιμα)
Αλλαγή αντιψυκτικού κάθε χρόνο
Αν το μπουκώσεις όπως έγραψε και ο φίλος παραπάνω,μην προσπαθήσεις να το βάλεις μπρος με μίζα δεν θα πάρει με ΤΙΠΟΤΑ(βγάλσιμο τα μπουζί και καθάρισμα).
Μην το πας ποτέ μα ποτέ στον κόφτη(αλλιώς χαιρέτα σύντομα τα apex seal).Ακολούθα τα παραπάνω και θα γράψεις πολλές χιλίαδες απροβλημάτιστα χιλιόμετρα με τον wankel(και άσε τον G60 να τραγουδάει )
-
Ο χρήστης VAGDIM έγραψε:
Καλημέρα και καλή βδομάδα.Λοιπόν αν θέλετε ακούστε την άποψη μου για το αυτοκίνητο μετα απο 20 μέρες συμβίωσης μαζι του.α)το αυτοκίνητο είναι απόλυτα φιλικό και εύκολο στην καθημερινή του χρηση
.
β)παρά την χαμηλή ροπή του που εμφανίζεται και αρκετά ψηλά το αυτοκίνητο ειναι 'ζωντανό'' σε όλο το εύρος των στροφών και στο καταπληκτικό σε αίσθηση κιβώτιο βάζεις και έκτη ακομη και σε κλείστα κομμάτια και έχεις την αίσθηση οτι πηγαινεις με τετάρτη.....
γ)το εσωτερικό του ειναι πανέμορφο (αν και αυτο είναι υποκειμενικό)και πολυ λειτουργικό.
δ)Για την αξιοπιστία του είναι κατι που νομίζω πρέπει ολοί να κάνουμε υπομονή για να δούμε αν δίκαια οι Γιαπωνέζοι υπερηφανεύονται και ακομη πιο πόλυ αν δίκαια ψηφήστικε κινητήρας της χρόνιας.
ε)Η κατανάλωση είναι αρκετη αν και πιστέυω οτι μετα το ροντάρισμα θα βελτιωθεί λιγάκι.Τώρα είναι 14,5-15,5 λ/100 km . με απόλυτα νορμάλ οδήγηση.Φανάζεστε τι θα γίνεται στις 8000-9000 rpm!!
H γνώμη μου πάντως είναι η εξής.Το αυτοκίνητο είναι απο μόνο του μια κατηγορία και κακώς προσπαθούμε να το συγκρίνουμε με το MITSUBISHI
το SUBARU η το CTR.Εξηγούμαι, η καθημέρινη οδήγηση δεν είναι μια είδικη διαδρομή που πρέπει το αυτοκίνητο μας να έχει τα κάλυτερα φρένα τις τρομερότερες αναρτήσεις και τέλως πάντων να τα βάφουμε μάύρα αν το SUBARU του γείτονα κανει τα 400m ενα δέκατο πιο γρήγορα.Η καθημερινή οδήγηση θέλει και κάποιες άλλες ανέσεις που πολύ απο εμάς θυσιάζουμε στη προσπάθεια να αποκτήσουμε το ταχύτερο που κατ ανάγκη δεν είναι και το χρηστικότερο αυτοκίνητο.Τελειώνοντας θα ήθελα να μου απαντήσετε,αυτο το ιερό τέρας που λέγεται ΜITSUBISHI πόσοι μπορούν να το απολαύσουν και να εκμεταλλευτούν τις αποριόριστες δυνατοτητές του αν ζουν μέσα στη Αθήνα και πανε στα Βούνα δυο φορές τον χρόνο....???Διαβάζοντας όλο το topic θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου VAGDIM . Το αυτοκίνητο είναι σε δική του κατηγορία ανεξαρτήτως επιδόσεων ,κλπ. Μάλλον θα αποχωριστώ τη DELTA HF μου και 30+ kgm ροπής για το πιο ολοκληρωμένο ''πακέτο'' της αγοράς σ'αυτή τη κατηγορία τιμής. Οποιος έχει καιρό ακόμα να φτάσει τα 40 ίσως να προτιμούσε το TYPE R. Εγώ πάντως μόλις το οδήγησα είπα στον ιδιοκτήτη και συνοδηγό οτι η HONDA είναι 10 χρόνια μπροστά σε μοτέρ-σαζμάν αλλά μέσα μου είπα οτι δεν θα το αγόραζα ποτέ γιατί οταν απλά μετακινείσαι σε εκνευρίζουν πολλά μικροπράγματα (θόρυβος απο λάστιχα-κινητήρα,φθηνή όψη πλαστικών,εμφάνιση κ.α.). Οσο για τα STI , EVO , 330ci , 350Z, υπερέχουν σε μεμονομένους τομείς αλλά είναι σημαντικά ακριβότερα και δεν έχουν αυτή την ολοκληρωμένη εικόνα του RX-8. Για την αξιοπιστία του RENESIS σαφώς και δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι αλλά η μη ύπαρξη θυρίδων στο κέλυφος που εφάπτονται τα apex seals είναι θετική κίνηση για την αξιοπιστία. Αυτό είναι ενα link για το video του TOPGEAR για το RX-8 http://www.mazdarotaryclub.com/forums/s ... ferrerid=1
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Φίλε μου καλορίζικος o wankel,καλές διαδρομές και μερικές συμβουλές από μένα σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις:
Αλλαγή μπουζί κάθε 10000 χλμ το πολύ άντε βαριά βαριά μέχρι 15000(είναι και ακριβά τα άτιμα)
Αν το μπουκώσεις όπως έγραψε και ο φίλος παραπάνω,μην προσπαθήσεις να το βάλεις μπρος με μίζα δεν θα πάρει με ΤΙΠΟΤΑ(βγάλσιμο τα μπουζί και καθάρισμα).
Μην το πας ποτέ μα ποτέ στον κόφτη(αλλιώς χαιρέτα σύντομα τα apex seal).Ακολούθα τα παραπάνω και θα γράψεις πολλές χιλίαδες απροβλημάτιστα χιλιόμετρα με τον wankel(και άσε τον G60 να τραγουδάει )
θα σου εχει κοστισει λιγουλακι....κατιτις που λεμε.....Αλλα κατα τα αλλα κανενα προβλημα
και για να το κανω πιο σαφες γιατι με τρωει:
ποια τα Πλεονεκτηματα του βανκελ εναντι των παραδοσιακων(??)
δηλαδη αγοραζοντας βανκελ τι κερδιζεις απο πλευρας μοτερ?
γιατι μου φαινεται οτι και πλεονεκτηματα να υπαρχουν τα μειονεκτηματα κανουν μπαμ...
καταναλωση συντηρηση κλπ..... -
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
Φίλε μου καλορίζικος o wankel,καλές διαδρομές και μερικές συμβουλές από μένα σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις:
θα σου εχει κοστισει λιγουλακι....κατιτις που λεμε.....Αλλα κατα τα αλλα κανενα προβλημα
τα γούστα πληρώνονται
και για να το κανω πιο σαφες γιατι με τρωει:
ποια τα Πλεονεκτηματα του βανκελ εναντι των παραδοσιακων(??)
δηλαδη αγοραζοντας βανκελ τι κερδιζεις απο πλευρας μοτερ?
γιατι μου φαινεται οτι και πλεονεκτηματα να υπαρχουν τα μειονεκτηματα κανουν μπαμ...
καταναλωση συντηρηση κλπ.....Από πλευράς μοτέρ κερδίζεις σε βάρος,όγκο,και χαμήλη τοποθέτηση,αν και στην πράξη δεν έχει και τόση διαφορά σε σχέση με τους παλινδρομικούς.Για μένα ο κύριος λόγος είναι η μοναδικότητα του βάνκελ ως τον τρόπο λειτουργίας,όλα τα άλλα.......
MAZDA RX8