-
Autosol έχω βάλει και εγώ μια φορά στην εξάτμιση, καλά αποτελέσματα. Για ματ επιφάνειες που ρωτάει ο φίλος δεν μου έχει τύχει και δεν γνωρίζω αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις εξειδικευμένα προιόντα, μάλλον όχι..
-
Θα προτιμούσα το ακόλουθο ερώτημα να το θέσω σε poll αλλά δεν γίνεται σε ενδιάμεσες αναρτήσεις. Δεν πειράζει, γίνεται και χειροκίνητα.
-
Πόσο σας κοστίζει (κατά μέσο όρο) το σύνηθες πλύσιμο μέσα-έξω στα μαγαζιά με το κέρμα;
-
Μπορεί να γίνει η απόσβεση των χρημάτων που έχουν δοθεί για το ατομικό πλύσιμο; Ή τελικά δε συμφέρει; (λαμβάνοντας υπόψη τα χρήματα που δώθηκαν για σαμπουάν, πιεστικά, αφροποιητές, αλλά όχι για πετσέτες στεγνώματος κλπ)
-
Μπορεί κάποιος να κάνει αποκλειστικά μόνο ένα από τα δύο και να έχει ένα καλό αποτέλεσμα;
Απαντώ πρώτος εγώ μια και το έθεσα:
-
Στην Δράμα ένα κανονικό πλύσιμο θέλει 4 ευρώ. 2 για το μέσα +2 για το έξω.
Στην Κατερίνη που πήγα ήταν πολύ πιο ακριβά, ήθελε κοντά στα 8 ευρώ. -
Θέλει πολύ καιρό για να γίνει η απόσβεση όταν είναι 4 ευρώ το πλύσιμο. Όμως στα 8 ευρώ σίγουρα γίνεται σύντομα.
-
Όχι. Διότι στα μαγαζιά με το κέρμα έχει και μηχανήματα όπως του βιολογικού καθαρισμού, που για να τα αγοράσει κάποιος είναι πανάκριβα και δεν αξίζει. Από την άλλη, τα κεριά των μαγαζιών δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας, που είναι πολύ ανώτερα.
-
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Θα προτιμούσα το ακόλουθο ερώτημα να το θέσω σε poll αλλά δεν γίνεται σε ενδιάμεσες αναρτήσεις. Δεν πειράζει, γίνεται και χειροκίνητα.
-
Πόσο σας κοστίζει (κατά μέσο όρο) το σύνηθες πλύσιμο μέσα-έξω στα μαγαζιά με το κέρμα;
-
Μπορεί να γίνει η απόσβεση των χρημάτων που έχουν δοθεί για το ατομικό πλύσιμο; Ή τελικά δε συμφέρει; (λαμβάνοντας υπόψη τα χρήματα που δώθηκαν για σαμπουάν, πιεστικά, αφροποιητές, αλλά όχι για πετσέτες στεγνώματος κλπ)
-
Μπορεί κάποιος να κάνει αποκλειστικά μόνο ένα από τα δύο και να έχει ένα καλό αποτέλεσμα;
-
Για μόνο εξωτερικό, από €3 έως €5. Για εσωτερικό άλλα €2 περίπου.
-
Απόσβεση δεν θα κάνεις ποτέ, αλλά θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα και στην ευκολία του σπιτιού σου.
-
Ναι αμέ, αλλά πάντα με το "σπιτικό" θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα λόγο χρόνου. Εγώ π.χ. πάω στα πλυντήρια self-service και μετά στο στέγνωμα βάζω κεριά κλπ. όταν έχω χρόνο και όρεξη. Αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι σαμπουάν χρησιμοποιούν, σίγουρα όχι τοσο καλό όσο εαν είχα το δικό μου.
-
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
-
-
-
Απαντώ πρώτος εγώ μια και το έθεσα:
-
Στην Δράμα ένα κανονικό πλύσιμο θέλει 4 ευρώ. 2 για το μέσα +2 για το έξω.
Στην Κατερίνη που πήγα ήταν πολύ πιο ακριβά, ήθελε κοντά στα 8 ευρώ. -
Θέλει πολύ καιρό για να γίνει η απόσβεση όταν είναι 4 ευρώ το πλύσιμο. Όμως στα 8 ευρώ σίγουρα γίνεται σύντομα.
-
Όχι. Διότι στα μαγαζιά με το κέρμα έχει και μηχανήματα όπως του βιολογικού καθαρισμού, που για να τα αγοράσει κάποιος είναι πανάκριβα και δεν αξίζει. Από την άλλη, τα κεριά των μαγαζιών δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας, που είναι πολύ ανώτερα.
-
Το έχω δοκιμάσει δύο φορές, είναι τσαπατσούλικο πλύσιμο, ίσα ίσα να μην είναι πολύ βρώμικο το αμάξι. Πλήρωσα 6 ευρώ, θα προτιμούσα να έδινα 10 ευρώ και να μου το έπλεναν μέσα έξω. Αξίζει μόνο αν βιάζεσαι και πας τσακ μπαμ 20' να φύγεις.
-
Απόσβεση δύσκολα θα κάνεις, αλλά δεν το κάνεις για την οικονομία, μονάχα για το καλό αποτέλεσμα και μεράκι. Έχω αφιερώσει 2.5-3.0 ώρες περιποίηση στην μηχανή μερικές φορές.
-
-
- Στην Ξάνθη εξωτερικό 2- 4, εσωτερικό 1-2 ευρώ.
- Το σπιτικό πλύσιμο συμφέρει με την προυπόθεση οτι πλένεται συχνά το αυτοκίνητο, γίνεται ποιοτικότερο και πιο προσεγμένο πλύσιμο. Βέβαια θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα πλυσίματος.
- Φυσικά αλλά εξαρτάται από τις συνθήκες του σπιτικού και την όρεξη
-
-
-
-
-
5-6 εβραίους
-
Όχι φυσικά, είναι hobby..
-
Μπορεί αλλά με τη δεύτερη επιλογή θα έχει καλύτερα αποτελέσματα με πολύ περισσότερο κόπο και χρόνο που θα διαθέσει.. Για κάποιον casual user η πρώτη επιλογή ή και πλύσιμο σε πλυντήριο είναι καλύτερα
-
-
@ss_76 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Το προσεχές διάστημα, θα κάνω ένα detailing ξεκινώντας με
Μετά
Κατόπιν
και τέλος
Πολύ καλά προϊόντα τα turtle wax και πάντως ανώτερα από τα autoglym που χρησιμοποιώ χρόνια
-
Σημερα Αρτα πολυ πααααρα πολυ λασποβροχη και επρεπε να παρω το xceed να παω για δουλεια.
Οπως καταλαβαινετε το αμαξι ειναι και μαυρο εχει γινει....
Αυριο λοιπον εχει περποιηση αυτοκινητου.
Με...
Αφρο προπλυσης autoglym
Meguiars shampoo με κερι ή το ntx(λεω να του δωσω μια ευκαιρια ακομα)
Meguiars ceramic wax εδω να τονισω πως μου αναψε φωτιες ο lap με εκεινο της autoglym και με το ζορι δεν το αγοραζω.
Φυσητηρας σκουπισμα
Και μετα θα το περασω και ενα χερακι quick wax για πιο βαθια γυαλαδα.
Υ.Γ εκεινο το fusso να δω ποτε θα περασω να ησυχασω για κανα 8μηνο απο τα κερωματα. -
This post is deleted! -
This post is deleted! -
-
-
Δεν μπορω να ανεβασω τις φωτο με ολοκληρο το αυτοκινητο πλυμμενο γιατι εχω θολωσει την πινακιδα
-
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Δεν μπορω να ανεβασω τις φωτο με ολοκληρο το αυτοκινητο πλυμμενο γιατι εχω θολωσει την πινακιδα
Φτηνές δικαιολογίες από έναν master του photo editing...
-
This post is deleted! -
Σαν να βλέπω «πορτοκάλι».
-
-
Καλημέρα
Έχετε κάποια προτίμηση και είσαστε ευχαριστημένοι σε κάποια μάρκα για καθαρισμό τζαμιών στο δοχείο πλύσης;
Επίσης βάζετε "καλοκαιρινό" καθαριστικό ή δεν έχει σημασία;
Σας ευχαριστώ εκ των προταίρων -
@nith1717 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλημέρα
Έχετε κάποια προτίμηση και είσαστε ευχαριστημένοι σε κάποια μάρκα για καθαρισμό τζαμιών στο δοχείο πλύσης;
Σας ευχαριστώ εκ των προταίρωνΈνας συμφορουμίτης μου είχε προτείνει το sonax, το δοκίμασα πολύ καλό και φιλικό προς το χρώμα.
Το πλυστικό από το εργοστάσιο έκανε νερολεκέ -
@a65 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@nith1717 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλημέρα
Σας ευχαριστώ εκ των προταίρωνΈνας συμφορουμίτης μου είχε προτείνει το sonax, το δοκίμασα πολύ καλό και φιλικό προς το χρώμα.
Το πλυστικό από το εργοστάσιο έκανε νερολεκέΕυτυχώς δεν είχα πρόβλημα με το εργοστασιακό! Μετά έβαλα της ΕΚΟ και τώρα έχω της Wurth. Θα δοκιμάσω και το Sonax. Σε ευχαριστώ πολύ!
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ