-
Την γνωστή "κεραμική" της τογιότα με 200ε?
-
@jimakos80 Φαντάζομαι διαθέτεις χώρο ώστε να περιποιείσαι το αυτοκίνητο, αυτό είναι ευχάριστο. Τα προιόντα είναι πάρα πολλά, όρεξη να έχεις να ασχολείσαι. Αυτό δε σημαίνει ότι όσο πιο πολλά έχεις τόσο το καλύτερο ούτε ότι υπάρχουν μαγικά ματζούνια.
Πέρα από τα κλασσικά που σου είπαν και οι υπόλοιποι (κουβάδες, καλές μεγάλες πετσέτες μικροίνας, σφουγγάρια μικροίνας και ένα σαμπουάν με ουδέτερο/neutral ph) καλό είναι να επενδύσεις σε ένα πιεστικό νερού αν δεν έχεις ήδη. Αν πλένεις το όχημα σε τακτική βάση δύο φορές το μήνα τουλάχιστον θα είσαι μια χαρά. Εγώ θα σου πρότεινα να αφιερώσεις και λίγο χρόνο στο διαδίκτυο ώστε να αφομοιώσεις τις σωστές τεχνικές πλυσίματος. Δεν είναι πυρηνική φυσική αλλά σε όλα τα πράγματα στην ζωή υπάρχει το σωστό και το λιγότερο σωστό. Τα προιόντα με κερί δεν σου προσφέρουν κάποιο ιδιαίτερο όφελος εφόσον το αμάξι σου για κάποιο διάστημα θα είναι προστατευμένο/σφραγισμένο με την κεραμική. Ούτε κακό κάνουν βέβαια..
Για οτιδήποτε χρειαστείς εδώ είμαστε
-
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Την γνωστή "κεραμική" της τογιότα με 200ε?
Φανταζομαι πως ναι
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@jimakos80 Φαντάζομαι διαθέτεις χώρο ώστε να περιποιείσαι το αυτοκίνητο, αυτό είναι ευχάριστο. Τα προιόντα είναι πάρα πολλά, όρεξη να έχεις να ασχολείσαι. Αυτό δε σημαίνει ότι όσο πιο πολλά έχεις τόσο το καλύτερο ούτε ότι υπάρχουν μαγικά ματζούνια.
Πέρα από τα κλασσικά που σου είπαν και οι υπόλοιποι (κουβάδες, καλές μεγάλες πετσέτες μικροίνας, σφουγγάρια μικροίνας και ένα σαμπουάν με ουδέτερο/neutral ph) καλό είναι να επενδύσεις σε ένα πιεστικό νερού αν δεν έχεις ήδη. Αν πλένεις το όχημα σε τακτική βάση δύο φορές το μήνα τουλάχιστον θα είσαι μια χαρά. Εγώ θα σου πρότεινα να αφιερώσεις και λίγο χρόνο στο διαδίκτυο ώστε να αφομοιώσεις τις σωστές τεχνικές πλυσίματος. Δεν είναι πυρηνική φυσική αλλά σε όλα τα πράγματα στην ζωή υπάρχει το σωστό και το λιγότερο σωστό. Τα προιόντα με κερί δεν σου προσφέρουν κάποιο ιδιαίτερο όφελος εφόσον το αμάξι σου για κάποιο διάστημα θα είναι προστατευμένο/σφραγισμένο με την κεραμική. Ούτε κακό κάνουν βέβαια..
Ευχαριστώ πολύ, κάποια πρόταση όσον αφορά τα μέρη που έχουν δέρμα εντός του αμαξιού; γιατι κατα το παρελθον μου εβαζαν τα διάφορα πλυντήρια κάποια γυαλιστικά και απο ενα διάστημα και μετά αρχισα να βλέπω φθορές
-
Εντάξει βρήκε ο μάστορας τον μαθητή του.....
Φίλε μου μπήκες στο νήμα άσχετος και θα βγεις ειδικός detailer.
Πάντως αν ψάξεις σε παλαιότερες σελίδες έχει κάνει αναφορές ο μάστορας.
-
Πάντως αν το πλένετε 2 φορές τον μήνα και στενοχωριέστε που δεν μπορείτε να το ξαναπλύνετε άλλες 2, μπορούμε να σας φέρουμε το δικό μας, που βαριόμαστε να το πλύνουμε...
-
@jimakos80 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ευχαριστώ πολύ, κάποια πρόταση όσον αφορά τα μέρη που έχουν δέρμα εντός του αμαξιού; γιατι κατα το παρελθον μου εβαζαν τα διάφορα πλυντήρια κάποια γυαλιστικά και απο ενα διάστημα και μετά αρχισα να βλέπω φθορές
Εγώ γενικά με τα πάσης φύσεως καθαριστικά εντός της καμπίνας και ειδικά ενός νέου οχήματος είμαι αρνητικός χωρίς να σημαίνει ότι έχω ντε και καλά δίκιο. Δε μου αρέσουν ούτε οι μυρωδιές, ούτε τα προϊόντα εμποτισμού. Προτιμώ σουίφερ, στεγνό καθάρισμα με προσοχή, καμία σκούπα και ήπια καθαριστικά ή και καθόλου καθαριστικά. Οκ αν γίνει "ζημιά" και κάτι λερωθεί πράττεις ανα περίπτωση.
Είμαι της άποψης του προσέχουμε για να έχουμε.. Κοινώς για αρχή τηρούμε κάποιους κανόνες για να μην τρέχουμε εκ των υστέρων.
-
@jimakos80 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Εγώ γενικά με τα πάσης φύσεως καθαριστικά εντός της καμπίνας και ειδικά ενός νέου οχήματος είμαι αρνητικός χωρίς να σημαίνει ότι έχω ντε και καλά δίκιο. Δε μου αρέσουν ούτε οι μυρωδιές, ούτε τα προϊόντα εμποτισμού. Προτιμώ σουίφερ, στεγνό καθάρισμα με προσοχή, καμία σκούπα και ήπια καθαριστικά ή και καθόλου καθαριστικά. Οκ αν γίνει "ζημιά" και κάτι λερωθεί πράττεις ανα περίπτωση.
Είμαι της άποψης του προσέχουμε για να έχουμε.. Κοινώς για αρχή τηρούμε κάποιους κανόνες για να μην τρέχουμε εκ των υστέρων.
Eνα ποιοτικο γαλακτωμα καλο ειναι να μπαινει. Οχι σιλικονουχο. Προσφερει και ενυδατωση και αντηλιακη προστασια.
Ιδιως αν μιλαμε για δερματινα μερη οπως τιμονι, λεβιες και καθισματα, ενα προιον που να ενυδατωνει το δερμα ειναι υπεραπαραιτητο καθως με τον καιρο θα αφυδατωθει και θα γεμισει "ρυτιδες".Ως προς τον καθαρισμο συμφωνω ομως. Συνηθως ενα swiffer κι ενα ελαφρως νοτισμενο πανακι μικροινων αρκουν. Βαρια καθαριστικα δεν εβαλα ποτε στο εσωτερικο. Ακομα και τα τιμονια και τους λεβιεδες που τα καθαριζω καμια φορα το χρονο, με αραιωμενο νερο με λιγο πρασινο σαπουνι τα καθαριζω. Αλλα γαλακτωμα ενυδατωσης περναω χοντρικα καθε μηνα.
-
Από τα λίγα που θυμάμαι τα "δέρματα" δεν είναι καν.. Δέρμα
Εδώ έχει κάποιες χρήσιμες γενικές συμβουλές
-
Από τα λίγα που θυμάμαι τα "δέρματα" δεν είναι καν.. Δέρμα
Εδώ έχει κάποιες χρήσιμες γενικές συμβουλές
Δηλαδη? Μια χαρα γνησιο δερμα ειναι, ομοιο με τους δερματινους καναπεδες, τα δερματινα παπουτσια κλπ. Εκτος κι αν μιλαμε για συνθετικο δερμα δηλαδη δερματινη που ειναι οντως πλαστικο.
Παντως αυτο που λεει στο βιντεο οτι το δερμα χρειαζεται μονο κατι ωστε να μειωνει την τριβη με το σωμα μας οταν καθομαστε δεν ισχυει. Σιγουρα ειναι σημαντικο κι αυτο αλλα και η ενυδατωση ειναι ακομα πιο σημαντικη αλλιως ξεραινεται και σπαει. Αλλα γενικα ενα σωστο γαλακτωμα πετυχαινει και τα 2 δηλαδη και ενυδατωση και λιπανση σε καποιο βαθμο.
Τα οσα λεει το βιντεο πιο πολυ κολλανε σε δερματινες παρα σε γνησιο δερμα. Αλλωστε ολες οι σοβαρες εταιρειες βγαζουν conditioner για δερματα αυτοκινητου που βασικος τους σκοπος ειναι η ενυδατωση. -
Μεγαλύτερη παπαριά από λίπανση σε δέρματα δεν μου έχει ξανάτυχει. Απλά χωρίς ζώνη στο πίσω καθίσμα έφευγες και κόλλαγες απέναντι επειδή γλιστρούσες και όλα αυτά με φυσιολογική οδήγηση.
Για δέρματα σε αμάξια με χρόνια στην πλάτη και κάμποσα χιλιόμετρα τα προϊόντα περιποίησης είναι αναγκαίο κακό..
Το θέμα σε καινούργιο αμάξι είναι να το διατηρήσεις όσο περισσότερο γίνεται σε καλή κατάσταση χωρίς να επιταχύνεις την γήρανση του άθελά σου.
Όλοι πουλάνε τα πάντα.. Λεφτά θέλουνε...
-
Μεγαλύτερη παπαριά από λίπανση σε δέρματα δεν μου έχει ξανάτυχει. Απλά χωρίς ζώνη στο πίσω καθίσμα έφευγες και κόλλαγες απέναντι επειδή γλιστρούσες και όλα αυτά με φυσιολογική οδήγηση.
Για δέρματα σε αμάξια με χρόνια στην πλάτη και κάμποσα χιλιόμετρα τα προϊόντα περιποίησης είναι αναγκαίο κακό..
Το θέμα σε καινούργιο αμάξι είναι να το διατηρήσεις όσο περισσότερο γίνεται σε καλή κατάσταση χωρίς να επιταχύνεις την γήρανση του άθελά σου.
Όλοι πουλάνε τα πάντα.. Λεφτά θέλουνε...
H ενυδατωση κανει το δερμα πιο μαλακο κι ετσι μειωνεται καπως η τριβη. Αυτο εννοω, οχι να βαζεις βαζελινη πανω.
Το βιντεο που παρεθεσες ομως για λιπανση μιλαει και λεει οτι η ενυδατωση δε χρειαζεται, κατι που δε στεκει μιας και ειναι το πλεον σημαντικο για τα δερματα. Εδω στο 12.36 λεει να χρησιμοποιουμε στα δερματα το quick wax της meguiars στα δερματα το οποιο ειναι κερι αμαξωματος! Γενικα λεει απιστευτες μπαρουφες στο βιντεο.Απο εκει και περα οκ, ολοι λεφτα θελουν προφανως αλλα δεν πουλανε ξεκαρφωτα πραγματα γιατι δεν θα τα αγοραζε κανεις. Οπως λοιπον για το αμαξωμα πουλανε ειδικα σαμπουαν και κερια κι οχι χλωρινη ξερω'γω, ετσι και για τα δερματα των αυτοκινητων πουλανε γαλακτωματα ενυδατωσης κι οχι υγρα με οινοπνευμα.
Τελος παντων για να μην πλατιαζω τσαμπα, για το εσωτερικο του αυτοκινητου ενα καλο γαλακτωμα χωρις σιλικονες που να ενυδατωνει τα πλαστικα, τα βινυλια και τα δερματα ειναι το μονο που χρειαζεται καποιος σε συνδυασμο μ'ενα ελαφρυ καθαρισμα με μικροινες και λιγο νερο ή απλα ξεσκονισμα αν δεν εχουμε πολλη βρωμια.
Αν θελουμε να καθαρισουμε υφασματινες επιφανειες οπως τα καθισματα, εκει υπαρχουν ειδικα καθαριστικα και μπορουν να χρησιμοποιηθουν πολλες.φορες ακομα και καθαριστικα ρουχων για στεγνο καθαρισμα. -
Το βίντεο δεν το έχω δεί καν ή αν το έχω δεί θα είναι πρίν κάμποσο καιρό. Γενικά τον προτείνω γιατί τον έχω παρακολουθήσει και τον θεωρώ αξιόπιστο ακόμα κι αν σε κάποια(λίγα) από αυτά που λέει κατα καιρούς έχω τους προβληματισμούς μου. Το έβαλα για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα. Θα το δώ αργότερα αν βρώ χρόνο και όρεξη..
Η δικιά μου αίσθηση είναι ότι προιόν σφραγιστικό που θα το κάνει το δέρμα πιο "γλιστερό" και λείο, από την πρόσφατη εμπειρία που είχα δεν είναι για τα γούστα μου.
Τα προιόντα ενυδάτωσης είναι άλλο πράγμα και δεν έχω πρόβλημα με αυτά όμως προσωπικά επειδή έχω δεί πολλά και διάφορα ότι θεωρώ περιττό το αποφεύγω. Πολλά προιόντα που υπόσχονται προστασία ή βελτίωση στην εμφάνιση επιταχύνουν το φαινόμενο της γήρανσης.. Ακόμα και η ίδια η διαδικασία καλωπισμού με βούρτσες, πανιά και έναν μαντράχαλο να μπαινοβγαίνει στο αμάξι χωρίς ιδιαίτερο λόγο μπορεί να φέρει μεγαλύτερη φθορά από όφελος. Έτσι και με τα ρούχα μας όταν τα πλένουμε με τον καιρό τα βλέπουμε να ξεβάφουν και να φθείρονται από την όλη διαδικασία. Φυσικά ο καθένας κάνει ότι θέλει και έχει τη δικιά του προσέγγιση..
-
Συμφωνώ με τον μαστορα. Τα περισσότερα προϊόντα βελτιώνουν σίγουρα την εμφάνιση, καθαρίζουν την επιφάνεια, αλλά πιθανό να την φθείρουν πιο γρήγορα ή με την πολυετή χρήση να ενέργουν αρνητικά.
Καλά κάνω και κράζω τη γυναίκα που αρπάζει τα ρούχα συνέχεια και τα πλένει....
-
Καλά δεν πλένετε τα ρούχα σας για να μην χαλάσουν;
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλά δεν πλένετε τα ρούχα σας για να μην χαλάσουν;
Η αλήθεια είναι ότι το συχνό πλύσιμο στο πλυντήριο καταστρέφει τα ρούχα. Από την άλλη πόσα ρούχα να πλύνεις στο χέρι;
-
Καλά εγώ κρατάω ρούχα από το λύκειο. Αν δεν λιώσει μια χαρά το βλέπω. Η γυναίκα φωνάζει να τα πετάξω όλα αλλά φυσικά τα κρατάω.
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλά εγώ κρατάω ρούχα από το λύκειο. Αν δεν λιώσει μια χαρά το βλέπω. Η γυναίκα φωνάζει να τα πετάξω όλα αλλά φυσικά τα κρατάω.
Κι εγώ έχω ρούχα από το λύκειο!
Η μαγκιά δεν είναι ότι αντέχουν ακόμα τα ρούχα, αλλά ότι χωράμε ακόμα στα ρούχα -
Παιδια για να μην τρελαθουμε κιολας, τα γαλακτωματα ενυδατωσης δεν φθειρουν το εσωτερικο, αντιθετα το συντηρουν και το διατηρουν καινουριο για πολυ περισσοτερο καιρο απ'οτι αν δε βαζαμε τιποτα.
Το ιδιο κανει και το κερωμα του αυτοκινητου, προστατευει το βερνικι σε καποιο βαθμο και σιγουρα ειναι προτιμοτερο απ'το να μην βαζουμε τιποτα.
Το να λεμε οτι ενα καλο γαλακτωμα για τα πλαστικα ή τα δερματα ειναι περιττο ή εντεινει τη φθορα τους ειναι σαν να λεμε οτι και το κερωμα εντεινει τη φθορα του βερνικιου, κατι που προφανως και δεν ισχυει. Καμια σχεση με το πλυσιμο των ρουχων που κι εκει αν βαζεις μαλακτικο πχ σιγουρα αυτα διατηρουνται καλυτερα απ'το να μη βαλεις τιποτα.
Επειδη λοιπον μας διαβαζουν και τριτοι που δεν εχουν ιδεα απο detailing καλο ειναι τουλαχιστον σε καποια βασικα πραγματα να συμφωνουμε ολοι οσοι εχουμε καποια σχεση με το χωρο για να μη μπερδευονται κι αυτοι.Εν κατακλειδι, ενα σοβαρο γαλακτωμα για πλαστικα και δερματα ειναι πολυ σημαντικο για τη διατηρηση του εσωτερικου του αυτοκινητου και ουτε το φθειρει ουτε τιποτα, αντιθετα το διατηρει οσο περισσοτερο γινεται σαν καινουριο. Καλα προιοντα εχω προτεινει επανειλημμενα στο παρελθον εξ εμπειριας.
Ουτε κερια κανει να χρησιμοποιουνται στο εσωτερικο, οπως οι μπαρουφες που λεει το βιντεο, ουτε βαρια καθαριστικα χρειαζονται. Ενα ξεσκονισμα ή ενα περασμα μ'ενα νοτισμενο μαλακο πανακι αρκουν τις.περισσοτερες φορες. Το περασμα γαλακτωματος ομως μετα, ανα 1-2 μηνες ιδιως το καλοκαιρι, ειναι πολυ βασικο,τουλαχιστον για οποιον θελει ν'ασχοληθει με το αυτοκινητο του. -
Δεν υπάρχει απόλυτη και αντικειμενική αλήθεια και όποιος επικαλείται ότι την κατέχει καλύτερα να αναθεωρήσει. Έκατσα και είδα το βίντεο και δίνει σωστές συμβουλές γενικά. Εξηγεί τι είναι "δέρμα" (το οποίο έχει ένα σωρό ποιότητες btw άρα και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική ) και ότι στην ουσία επεμβαίνουμε στην συνθετική επίστρωση που διαθέτει για να μη φθείρεται.
Καθαρισμός ήπια με apc και από εκεί και πέρα μπορείς να επιλέξεις να το προστατέψεις είτε με ενα γαλάκτωμα μικρής διάρκειας σα το perl, είτε με εξειδικευμένο προϊόν για αυτή τη δουλειά, είτε με κάποιο κεραμικό προϊόν μακράς διάρκειας. Στις εναλλακτικές που δινει τονίζει ότι μιλάει για συνθετικό κερί και όχι με βάση την καρναουμπα.
Από προσωπική εμπειρία και μετά τη γλίστρα που έζησα στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου με προστασία στα δέρματα κατέληξα ότι θα μπορούσα να ζήσω και χωρίς αυτή με τα δικά μου δεδομένα. (συχνή ενασχόληση με το όχημα και προσοχή, άσε που δεν έχω δέρματα)
Πολύ μεγαλύτερη αξία για εμένα η κατανόηση του τι κάνουμε, οι λόγοι που το πράττουμε και η τεχνική.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ