-
@driver-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@megane98hp said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Μετά από 16 χρόνια, 16 καλοκαίρια, με 30 ευρώ τα φανάρια του L200 έγιναν πραγματικά σαν καινούργια τα κοιτάζω και δεν το πιστεύω
Βερνικι περασαν στο τελος? Γιατι αλλιως σε 2 χρονια θα'ναι οπως ηταν πριν το γυαλισμα.
Nαι έβαλε. Το μόνο που δεν μπορούσε να επέμβει είναι εσωτερικά κάτι μικρές ρωγμές που έχει. Εξωτερικά όμως είναι σαν καινούργια!!! Χαλάλι!!!
-
Σίγουρα έβαλε βερνίκι ? Για 30 ευρώ είναι τσαμπέ
-
Για τα φανάρια κάτι σαν βερνίκι που αντέχει από όσο διαβάζω είναι το Meguiars 2-Step Headlight Restoration Kit:
[https://www.meguiars.gr/en/2-step-headlight-restoration-kit.html](link url)
Το βίντεο παρουσίασής του:
[https://www.meguiars.gr/en/2-step-headlight-restoration-kit.html](link url)
Δύο προιόντα που θεωρώ χρήσιμα για εμένα είναι το Meguiars Plast-XClear Plastic Cleaner & Polish
[https://www.meguiars.gr/gr/car-care/epidiorthosi-fanon/plast-x-clear-plastic-cleaner-polish.html](link url)
και το Turtle Wax Αλοιφή για Φανάρια Headlight Cleaner & Sealant 300ml: [https://www.skroutz.gr/s/20582937/Turtle-Wax-Αλοιφή-για-Φανάρια-Headlight-Cleaner-Sealant-300ml.html](link url)
Βασικά καθαρίζω τα φανάρια με ντουκόχαρτο αν είναι μεγάλη η θαμπάδα. Σε μικρή θαμπάδα χρησιμοποιώ το PlastX και στα πλυσιματα της Turtle που προσθέτει και κάποια προστασία.
Το PlastX έχω τη γνώμη πως είναι ποιο δυνατό.
Τα Meguiars Wash Plush το αγόρασα με το σκεπτικό να αποφύγω τον πηλό και διαδικασίες καθαρισμού του βερνικιού. Για ευκολία δηλαδή. Με το μάτι σε φυσικό φωτισμό δεν παρατήρησα κάτι σε γρατσουνιές.
Πριν την εφαρμογή του έπλενα πολύ καλά το κάθε κομμάτι του αυτοκινήτου. Γλυστράει όμορφα στο βερνίκι. Χρησιμοποίησα και το σφουγγάρι πλυσίματος της Megs και για τις περιορισμένες απαιτήσεις που έχω, έμεινα ικανοποιημένος. Αν θέλω κάτι παραπάνω χρειάζεται να κάνω και άλλα "βήματα".
Ένα "κολπάκι" που κάνω σε rinsless ή waterless wash. Η πετσέτα μικροίνας και στα δύο αυτά πλυσίματα απορροφά μεγάλη ποσότητα από το Ech2o, ONR ή το BSD που το χρησιμοποιώ συνδυαστικά για να προσθέσω και κάποια προστασία.
Το BSD σε αυτή τη περίπτωση δεν το χρησιμοποιώ αδιάλυτο αλλά με νερό 1προς 3.
Υπάρχει περίπτωση η πετσέτα να σκληρύνει. Για αυτό χρησιμοποιώ τέσσερις πετσέτες και όποτε τελειώσω το πλύσιμο έχω έτοιμο ένα κουβά με νερό και λίγο λευκό ξύδι για να διαλύσει όσο γίνεται τα υγρά που έγραψα παραπάνω. -
Ωραίος ο @sarantism, real world εμπειρίες και tips με προσοχή στην λεπτομέρεια
-
Δευτερο χερι
-
Αχαχχαχα η τελευταία κουνημένη!
Οκ για να σε παρηγορήσω ξέρω τουλάχιστον έναν που στην φωτογραφία είναι χειρότερος από εσένα
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Αχαχχαχα η τελευταία κουνημένη!
Οκ για να σε παρηγορήσω ξέρω τουλάχιστον έναν που στην φωτογραφία είναι χειρότερος από εσένα
Ααχαχαχαχαχαχα
-
Το αλλο το ειδατε? Δεν νομιζω γιατι αλλιως καποιος θα το εγραφε
.
Το χρωμα απο το κορολα το ειδατε πως ειναι και δεν εχει κερωθει 15 χρονια, 16 χρονια στον ηλιο ολο το αυτοκινητο ετσι ειναι.
Υ. Γ την επομενη φωτο θα πληρωσω φωτογραφο και θα οω πως την τραβηξα εγω -
Aυτό το μπλε "GR" στην φωτογραφία, καλύτερα είναι να καλύπτεται.
Δεν είμαστε εθνικιστές εδώ μέσα.Τέλος πάντων, έχω κανά δυό πιστόλια-δοχεία βρύσης, για να ρίχνω απορρυπαντικό, αλλά θέλω κάτι που να έχει μεγάλη χωρητικότητα.
Έχουτε κάτι να προτίνεται; -
@bassstarlet said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Δεν είμαστε εθνικιστές εδώ μέσα.Πλάκα κάνεις φαντάζομαι...
Τέλος πάντων, έχω κανά δυό πιστόλια-δοχεία βρύσης, για να ρίχνω απορρυπαντικό, αλλά θέλω κάτι που να έχει μεγάλη χωρητικότητα.
Έχουτε κάτι να προτίνεται;Τι χωρητικότητά δλδ? Λογικά είναι εύκολο να βρεις αυτό που ζητάς
-
Ναι βρε, ειρωνεύομαι...
Εύκολο, αλλά εγώ δεν βρίσκω, όπως το θέλω.
-
Και μόνο που δεν είναι κάποιος σίγουρος αν κάνει πλάκα ή όχι ο φίλος συμφορουμίτης, δείχνει την κατάντια μας...
-
@antoniokon said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Και μόνο που δεν είναι κάποιος σίγουρος αν κάνει πλάκα ή όχι ο φίλος συμφορουμίτης, δείχνει την κατάντια μας...
Φιλε δεν σου κρυβω πως και γω μολις το διαβασα για δευτερολεπτα ενιωσα να με διαπερνα ενα ριγος στο σβερκο
. Αλλα μετα καταλαβα πως κανει πλακα.
-
Το post που ακολουθεί δεν είναι για καρδιακούς.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχα πολλή δουλειά. Δεν προλάβαινα να πλύνω το αυτοκίνητο. Ούτε το χρησιμοποιούσα. Το είχε μόνο το έτερον ήμισι.
Προχθές που λέτε μπαίνω μέσα το πρωί και με το που ξανοίγομαι στον ήλιο, βλέπω να αιωρείται σκόνη. Συνειδητοποιώ ότι βρίσκομαι μέσα σε ένα σμήνος από σκόνες που βολτάραν μέσα στην καμπίνα. Χαιρέκακα τριγυρνούσαν και ήταν σα να μου λέγαν ότι πλέον ο χώρος ήταν δικός τους. Κάποιες άλλες στραφτάλιζαν στο ταμπλό και στον πίνακα οργάνων. Σκέφτηκα να καλέσω το ΕΚΑΒ, κάποιον νευρολόγο, ή καλύτερα ψυχίατρο, την μάνα μου, τους κολλητούς έκτακτης ανάγκης, το 112, και όποιον άλλο μπορούσε να μου συμπαρασταθεί. Όμως όχι. Απεφάσισα να πολεμήσω!
Πήγα στο σπίτι και φόρεσα τη στολή παραλλαγής. Το μαύρο το μπερέ. Έβαλα να παίζει το "we are the champions" αλλά και το "the roof is on fire". Οπλίστηκα με σκούπες ηλεκτρικές και χειρός, βούρτσες, πινέλα, μωρομάντηλλα, μικροΐνες, απορρυπαντικά, γαλακτώματα, ματζούνια με ph άνω του 15, κάθε είδους εξάρτυση και πήγα να πολεμήσω. Όχι παίζουμε...
Καθίσματα, μοκέτες, οροφές, πλαστικά, αεραγωγοί, φίλτρα, τιμόνια, οθόνες, σκιάδια, ζώνες ασφαλείας, λάστιχα, μαξιλαράκια, πεντάλια, χώροι αποθήκευσης. Έδωσα μάχη σε όλα τα μέτωπα. Πάντα στην πρώτη γραμμή. Ο εχθρός πάλεψε δυνατά. Προσπαθούσε να κάνει τακτική υποχώρηση, κρυπτόμενος σε χαραμάδες, σε χνουδωτές γωνίτσες, αλλά έχοντας διαβάσει Κλαούζεβιτς, Σουν Τζου, Θουκυδίδη και Κονδύλη, γνώριζα εκ των προτέρων τις κινήσεις του και τον νικούσα κατά κράτος.
Το τελειωτικό χτύπημα το έδωσα όταν πήρα τα χαλάκια και τα έπλυνα στην μπανιέρα.Ξαναμπήκα μετά από αυτά στο αυτοκίνητο. Ούτε ένας εχθρός δεν είχε επιζήσει.
Αποτέλεσμα: Αλέξανδρος vs σκόνη 10-0. Hasta la vista baby!
-
Εγώ το L200 το καθαρίζω 2 φορές το χρόνο. Μια φορά ρχές του χρόνου μετά το μάζεμα των ελιών και άλλη μια φορά κατά το καλοκαίρι.
Το θεωρώ βαρετό να ασχολούμαι με αυτό το θέμα.
Η συνηθισμένη μου ατάκα όταν μπαίνει κάποιος στο φορτηγό είναι να του λέω με αυστηρό ύφος "προσεξε πως θα μπεις, μη μου λερώσεις το αμάξι" μετά ανοίγει την πόρτα βλέπει την μπίχλα και παθαίνει ένα ψιλοσοκ. -
Χαχα ωραίος ο @alexandros-s! Έλα κάνε μια μέρα το δικό μου μέσα και θα πλύνω το δικό σου εξωτερικά..
-
Χαχα ωραίος ο @alexandros-s! Έλα κάνε μια μέρα το δικό μου μέσα και θα πλύνω το δικό σου εξωτερικά..
Ρε @mastoras78 το κακό είναι ότι βρίσκομαι στο τέρμα του βορρά! Στην Δράμα! Βλέπω που συναντιέστε εσείς, και θά 'θελα να βρισκόμουν σε κανένα από αυτά τα meetings, και αρχίζω τα κλασικά "είμαι κι εγώ νοερά" και άλλα τέτοια χαζά μπας και παρηγορήσω τον εαυτό μου...
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ρε @mastoras78 το κακό είναι ότι βρίσκομαι στο τέρμα του βορρά! Στην Δράμα! Βλέπω που συναντιέστε εσείς, και θά 'θελα να βρισκόμουν σε κανένα από αυτά τα meetings, και αρχίζω τα κλασικά "είμαι κι εγώ νοερά" και άλλα τέτοια χαζά μπας και παρηγορήσω τον εαυτό μου...
Ωωω εχω ερθει δραμα χριστουγεννα ομορφα πολυ.
Μην στενοχωριεσαι και γω που ειμαι στην μεση παλι δεν μπορω να παω.
Ωρε μηπως να κανονισουμε meeting στη μεση -
@sfak said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Σε honda jazz 2007 πηγα να καθαρισω κατι στι ταμπλο με οινοπνευμα και ενα κομματι απο μαυρο εγινε γκρι και ξεβαψε.Τι να κανω;;Διαβασα οτι πρεπει να το χτυπησω με ζεστο αερα απο πιστολακι σχύει;;
Εκανα την ίδια μ....ία σε qashqai 2016. Δεν νομίζω ότι έφυγε χρώμα αλλά έχει χάσει γυαλάδα σε μέγεθος δαχτυλικου αποτυπώματος.
Υπάρχει ελπίδα να το επαναφέρω; βαζελίνη θα κάνει δουλειά; Μιλάμε για μαλακό πλαστικό πάνω από το κοντέρ. -
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ωωω εχω ερθει δραμα χριστουγεννα ομορφα πολυ.
Μην στενοχωριεσαι και γω που ειμαι στην μεση παλι δεν μπορω να παω.
Ωρε μηπως να κανονισουμε meeting στη μεσηΣε ποια μέση ακριβώς; Μέση είναι η Λαμία... μέση είναι και η Θεσσαλονίκη!
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ