-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Σόρυ, έπεσε κάμποση δουλειά όλη μέρα και ακόμα έχω άλλες τόσες προσωπικές. Παρόλα αυτά γράφω από παραλία έτσι για να ζηλεύετε
Christos vi vi es άρα θες κάτι σαν προστασία. Δεν έχεις ιδιαίτερο νταλκά με detailing κτλ
Έχεις ρωτήσει κόστη για κεραμική ή και ppf? Μπορεί να σου φανούν ακριβά. Αν έχεις σκοπό να το πλένεις μόνος σου και να περνάς και κάποιο κερί τακτικά είναι ενα καλό σενάριο. Αλλιώς μήπως να έβρισκες ένα καλό πλυντήριο αυτοκινήτων αν υπάρχει στην περιοχή σου
Άντε μην βάλω εγώ φώτο από που γράφω και σκάσεις από την ζηλεια
-
Κοράφι?
Βάλε!
-
Στα καλύτερα θα σας πάω χαχαχα -
Τι δέντρα είναι αυτά Άλεξ;
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Τι δέντρα είναι αυτά Άλεξ;
Ααα Lap θα πεισμωσω . Ακτινιδια
-
@georgemit said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Στις οριζόντιες επιφάνειες σκαει συχνότερα το βερνίκι γιατί τις βλέπει κάθετα ο ήλιος.
Kαλό επιχείρημα, αλλά με την προυπόθεση πως οι ακτίνες του ήλιου, είναι όλη τη μέρα κάθετες σε ΟΛΑ τα πάνελ.
-
@christosvvs said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Τι αμάξι? Πως και σου ήρθε να ασχοληθείς με κεραμικές κτλ? Οι φανοποιοι σου λένε βλακείες.. Θα επανέλθω αλλά πες και εσύ πως το σκέφτηκες το όλο εγχείρημα
Το καινούργιο peugeot 308. Προς το παρόν το αυτοκίνητο το έχω παρκαρισμένο έξω και ξεκίνησα να ψάχνω για τρόπους προστασίας του, πχ από κουτσουλιές, ήλιο κλπ...
Βάλε προστατευτικό αυτοκόλλητο.
-
@bassstarlet said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Τι αμάξι? Πως και σου ήρθε να ασχοληθείς με κεραμικές κτλ? Οι φανοποιοι σου λένε βλακείες.. Θα επανέλθω αλλά πες και εσύ πως το σκέφτηκες το όλο εγχείρημα
Το καινούργιο peugeot 308. Προς το παρόν το αυτοκίνητο το έχω παρκαρισμένο έξω και ξεκίνησα να ψάχνω για τρόπους προστασίας του, πχ από κουτσουλιές, ήλιο κλπ...
Βάλε προστατευτικό αυτοκόλλητο.
Και πάλι ακριβό δεν θα είναι?
-
@bassstarlet said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@georgemit said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Στις οριζόντιες επιφάνειες σκαει συχνότερα το βερνίκι γιατί τις βλέπει κάθετα ο ήλιος.
Kαλό επιχείρημα, αλλά με την προυπόθεση πως οι ακτίνες του ήλιου, είναι όλη τη μέρα κάθετες σε ΟΛΑ τα πάνελ.
Δεν έχουν την ίδια επίδραση οι ακτίνες του. Όταν είναι κάθετες ως προς την γη είναι πιο έντονες οι uv. Άρα ότι κοιτάει προς τον ουρανό τις δέχεται
-
Εντάξει, ίσως δεν το έγραψα σωστά, αλλά μου κάνει εντύπωση που τα κάθετα, συνήθως είναι άθικτα.Θα έπρεπε έστω και μετά από καιρό οι πόρτες π.χ να είχαν μαδήσει έστω και λίγο.
-
Σε έμενα;
Ναι το ατιμο. Άθικτο τελείως μέχρι την εποχή που το άλλο είχε ξεφλουδίσει. Μετά από πολλά έτη άρχισε να εμφανίζει κάτι στην οροφή και το δικό μου αλλά πιο πολύ αλλαγή της απόχρωσης. Καμία σχέση με ξεφλούδισμα. Το άλλο είχε γίνει χάλια σε κάποια έτη από την αγορά ενώ το δικό μου ήταν σαν καινούργιο στον ίδιο χρόνο. Στο καπό, στις πόρτες κάτω από τα παράθυρα τίποτα απολύτως ούτε και μετά από πολλά έτη που το πούλησε αυτός το δικό του και εγώ κράτησα το δικό μου άλλαξε κάτι. Σα καινούργιο το βερνίκι -
Στηρίζω την άποψη μου στο τελείως επιστημονικό συμεπρασμα με το πλύσιμο χεριών. Πλύνε τα χέρια σου μια εβδομάδα μόνο με απορρυπαντικό πιάτων και μετά κάτσε στον ήλιο στην παραλία. Θα έχεις ξεφλουδίσει το δέρμα και θα πάθεις και μικρό έγκαυμα.
Το ίδιο σκέφτηκα σημαίνει με το βερνίκι.
Είπαμε τελείως επιστημονική ανάγνωση. -
Σόρυ, έπεσε κάμποση δουλειά όλη μέρα και ακόμα έχω άλλες τόσες προσωπικές. Παρόλα αυτά γράφω από παραλία έτσι για να ζηλεύετε
Christos vi vi es άρα θες κάτι σαν προστασία. Δεν έχεις ιδιαίτερο νταλκά με detailing κτλ
Έχεις ρωτήσει κόστη για κεραμική ή και ppf? Μπορεί να σου φανούν ακριβά. Αν έχεις σκοπό να το πλένεις μόνος σου και να περνάς και κάποιο κερί τακτικά είναι ενα καλό σενάριο. Αλλιώς μήπως να έβρισκες ένα καλό πλυντήριο αυτοκινήτων αν υπάρχει στην περιοχή σου
Για προστασία ενδιαφέρομαι και όχι δεν έχω κάποια τρέλα με το detailing.
Ναι, έχω μιλήσει με διάφορους στη Θεσσαλονίκη κατά κύριο λόγο, τόσο για κεραμική, όσο και για ppf, γνωρίζω τα κόστη!
Δυστυχώς δεν υπάρχει, για την ωραία τουλάχιστον, δυνατότητα να το πλένω μόνος μου, οπότε το πηγαίνω σε πλυντήριο αυτοκινήτων...
Προσπαθώ ωστόσο να καταλάβω αν αξίζει το κόστος, πως μπορώ να καταλάβω ποιος είναι καλός στη δουλειά του ή όχι, αν όπως ανέφερα στο αρχικό μου σχόλιο υπάρχει κάποια "παγίδα" στις κεραμικές (κυρίως γι αυτά που μου ανέφεραν οι φανοποιοι) και αν επειδή όπως ανέφερα το πλένω σε πλυντήριο υπάρχει το ρίσκο είτε να εξασθενισει η αντοχή της κεραμικής, είτε να μου κάνουν ζημιά στην ppf...
Η ppf μου φαίνεται πιο safe σαν επιλογή, ωστόσο με το μισό κόστος έχω βρει και κεραμικές οι οποίες στα "χαρτιά" τουλάχιστον, φαίνονται πολύ αξιόλογες!
Στην περιοχή μου υπάρχουν 2-3 πλυντήρια που ασχολούνται και με το detailing, αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο θεωρούνται "καλοί" στη δουλειά αυτή, ούτε τα προϊόντα που δουλεύουν... -
Για προστασία ενδιαφέρομαι και όχι δεν έχω κάποια τρέλα με το detailing.
Ναι, έχω μιλήσει με διάφορους στη Θεσσαλονίκη κατά κύριο λόγο, τόσο για κεραμική, όσο και για ppf, γνωρίζω τα κόστη!
Δυστυχώς δεν υπάρχει, για την ωραία τουλάχιστον, δυνατότητα να το πλένω μόνος μου, οπότε το πηγαίνω σε πλυντήριο αυτοκινήτων...
Προσπαθώ ωστόσο να καταλάβω αν αξίζει το κόστος, πως μπορώ να καταλάβω ποιος είναι καλός στη δουλειά του ή όχι, αν όπως ανέφερα στο αρχικό μου σχόλιο υπάρχει κάποια "παγίδα" στις κεραμικές (κυρίως γι αυτά που μου ανέφεραν οι φανοποιοι) και αν επειδή όπως ανέφερα το πλένω σε πλυντήριο υπάρχει το ρίσκο είτε να εξασθενισει η αντοχή της κεραμικής, είτε να μου κάνουν ζημιά στην ppf...
Η ppf μου φαίνεται πιο safe σαν επιλογή, ωστόσο με το μισό κόστος έχω βρει και κεραμικές οι οποίες στα "χαρτιά" τουλάχιστον, φαίνονται πολύ αξιόλογες!
Στην περιοχή μου υπάρχουν 2-3 πλυντήρια που ασχολούνται και με το detailing, αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο θεωρούνται "καλοί" στη δουλειά αυτή, ούτε τα προϊόντα που δουλεύουν...Οκ άρα γνωρίζεις ότι το κόστος δεν είναι μικρό. Το αν αξίζει είναι σχετικό.. παγίδα στην κεραμική προστασία χμμ.. Συνήθως υπόσχονται ότι κάνει παραπάνω πράγματα από την πραγματικότητα. Επίσης υπάρχουν διάφοροι τύποι κεραμικών επιστρώσεων. Αυτές που κρατάνε λίγο είναι και πολύ πιο εύκολες στην εφαρμογή. Στην ουσία το τι θα σου βάλουνε είναι στο χέρι τους για αυτό το λόγο είναι καλό να επιλέγουμε εγκαταστάτες εξειδικευμένους με καλές κριτικές που δύσκολα θα βάζανε σε κίνδυνο τη φήμη τους. Α και ότι πλερώ θα πάρεις.
Η κεραμική επίστρωση θέλει και αυτή φροντίδα και προδέρμ και δεν κρατάει για πάντα. Στην ουσία είναι ένα πολύ λεπτό φίλμ σαν "υγρό γυαλί" με υψηλότερη σκληρότητα από το βερνίκι. Αν χρησιμοποιείς βαριά καθαριστικά κάνει degrade με τα πλυσίματα, αν χρησιμοποιήσεις γυαλιστική αλοιφή μπορεί να αφαιρεθεί. Εγώ σου προτείνω να διαβάσεις προσεκτικά το παρακάτω link ώστε να ενημερωθείς σοβαρά, το έχω βάλει πολλές φορές.
https://canadiangearhead.com/paint-protection-ceramic-coating-worth-it/
Δες το και το συζητάμε για ότι απορία έχεις
-
@christosvvs :
Χρήστο για την κεραμεική αυτό που σου είπαν οι φανοποιοί, περί φθοράς, δεν ισχύει. Και απορώ πού σκέφτηκαν την φθορά. Μπορώ να φανταστώ λάθη που μπορούν να γίνουν, αλλά όχι το συγκεκριμένο. Σίγουρα δυσκολεύει περισσότερο τους φανοποιούς, αλλά μέχρι εκεί.Τα υπολοιπα που ρωτάς έχουν να κάνουν και με την κατάσταση και την καταπόνηση του αυτοκινήτου σου. Αν πχ το πηγαίνεις σε δρόμους με κλαδιά και γδέρνεται το αυτοκίνητο, βάλε ppf. Αν όχι, μη βάζεις ppf και ασχολήσου με ένα απλό συνθετικό κερί που θα σου κρατάει και πολύ.
Ένας άλλος παράγοντας είναι το πόσο σου αρέσει να ασχολείσαι με τον καθαρισμό του αυτοκινήτου σου. Σε άλλον αρέσει πολύ, οπότε έχει προμηθευτεί όλα τα καλούδια και συνεχώς το πλένει. Αν είσαι τέτοιος τύπος, πάρε το κερί σου, πάρε το δικό σου σαμπουάν, τα γάντια και απόλαυσέ το. Άλλος βαριέται να το πλένει συνέχεια. Αν είσαι τέτοιος τύπος διάλεξε το ppf.Όσον αφορά τις νανομπούρδες, αυτά είναι μαρκετινγκίστικες αστειότητες, δεν ισχύουν επιστημονικά, δεν υπάρχει τίποτα νανοτεχνολογικό εκεί, εκτός φυσικά κι αν εννοούν ότι τα σαμπουάν απότελούνται από μόρια και άτομα, αλλά από τέτοια σωματίδια αποτελούνται τα πάντα γύρω μας.
Προσωπικά, όταν βλέπω ότι ένα προϊόν προωθείται με την λέξη "νανοτεχνολογία" κατευθείαν το απορρίπτω ως απάτη. Ένα αξιόλογο προϊόν έχει πολύ πιο χειροπιαστά και μετρήσιμα κριτήρια να πείσει τον καταναλωτή. -
Λογω αλλαγης αυτοκινητου εχω αρχισει να κοιταω και εγω για μετρα προστασίας του χρώματος. Ειχα ρωτησει πριν χρόνια για κεραμική σε καποιο γνωστο κατάστημα στην κηφισια και το κοστος ήταν απαγορευτικό για εμενα.
Τότε (καμια 8ετια) ειχα κανει με κοστος κάπου στα 80€ ενα κέρωμα με αλιφαδόρο που μεν δεν κράτησε το 6μηνο που μου ειπαν αλλα 2-3 μηνες στα ματια μου τους άντεξε.
Βεβαια τωρα δεν βρισκω κατι σχετικο και ολοι το κέρωμα το εχουν ως υγρο που το περνανε με πανι μετα το πλύσιμο (ή και μαζι με το πλύσιμο).
Τελικά για προστασία απο ήλιο, ρετσίνι, κουτσουλιές κτλ τι κανουμε ? (ώστε να αφαιρουνται ευκολα και χωρις ζημια στο χρώμα (ναι δεν θα τα αφήνω μια βδομαδα ετσι))
Δυνατότητα να το πλένω μονος μου δεν υπαρχει λόγω χρόνου, αλλα μπορω πχ να το παω μια φορα το μήνα σε ενα καλο πλυντήριο και αν δω κατι περιεργο να το καθαριζω μονος μου
-
@k-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Λογω αλλαγης αυτοκινητου εχω αρχισει να κοιταω και εγω για μετρα προστασίας του χρώματος. Ειχα ρωτησει πριν χρόνια για κεραμική σε καποιο γνωστο κατάστημα στην κηφισια και το κοστος ήταν απαγορευτικό για εμενα.
Τότε (καμια 8ετια) ειχα κανει με κοστος κάπου στα 80€ ενα κέρωμα με αλιφαδόρο που μεν δεν κράτησε το 6μηνο που μου ειπαν αλλα 2-3 μηνες στα ματια μου τους άντεξε.
Βεβαια τωρα δεν βρισκω κατι σχετικο και ολοι το κέρωμα το εχουν ως υγρο που το περνανε με πανι μετα το πλύσιμο (ή και μαζι με το πλύσιμο).
Τελικά για προστασία απο ήλιο, ρετσίνι, κουτσουλιές κτλ τι κανουμε ? (ώστε να αφαιρουνται ευκολα και χωρις ζημια στο χρώμα (ναι δεν θα τα αφήνω μια βδομαδα ετσι))
Δυνατότητα να το πλένω μονος μου δεν υπαρχει λόγω χρόνου, αλλα μπορω πχ να το παω μια φορα το μήνα σε ενα καλο πλυντήριο και αν δω κατι περιεργο να το καθαριζω μονος μου
Μωρομαντηλα το αφήνεις λίγη ώρα πάνω στην κουτσουλιά και μετά την μαζεύεις, αλλά Μωρομαντηλα όχι απολυμαντικα. Αλλιώς έχει νομίζω η autoglym ειδικά μαντηλάκια για κουτσουλιές 12 ευρώ
-
Ερώτηση: ποιο είναι αυτό το συστατικό στα κεριά που προσελκύει κάθε λογής έντομα στο αυτοκίνητο αμέσως μετα το κέρωμα; Γίνεται πάρτυ στο δικό μου αυτοκίνητο κάθε φορά που βάζω κερί.
-
Η μυρωδιά ίσως. Ένα άλλο είναι στα λάστιχα. Αυτό που τα γυαλίζει έχει μέσα γλυκαντικές ουσιες
-
Και εγώ πιστεύω η μυρωδιά τους
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ