-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Παιδιά κι εγώ όπως και ο lap δεν έχω καμιά αυτοκινητάρα. Αλλά μου αρέσει να το βλέπω καθαρό και να το απολαμβάνω. Και πλην ελαχίστων περιπτώσεων που το θυμικό είναι ασυγκράτητο οδηγώ με τον ΚΟΚ.
Μια μέρα είχα δει όνειρο ότι κέρδισα το λαχείο και πήγα και αγόρασα μια lotus. Μετά, είδα ότι μου φτάναν τα λεφτά και αγόρασα και μια δεύτερη lotus. Μετά μου ήρθε ο φόρος και διαπίστωσα ότι τα λεφτά δε φτάναν και πήγα στην αντιπροσωπεία και πούλησα τις lotus, αλλά τα λεφτά που πήρα από την αντιπροσωπεία δε φτάναν για να πληρώσω τον φόρο και τελικά πήγα φυλακή.
Το όνειρο το θεώρησα σημαδιακό γι' αυτό και δεν προχώρησα τα πόδια μου πέρα από το πάπλωμά μου και πήρα το i30.I30 μια χαρά αυτοκίνητο είναι εγώ είχα βάλει στο μάτι το fastback. Ξαδέρφια είμαστε hyundai εσύ kia εγώ.
-
Ούτε να χαρείς στα όνειρα σου δεν μπορείς με το φορολογικό σύστημα της χώρας.
-
Ένα μικρό report ακόμα μετά απο τη συμβίωση με την κεραμική προστασία μίας και σήμερα ασχολήθηκα με το όχημα φορώντας το nanoγιλέκο μου..
Αξιολογώντας την λοιπόν δίνει κάποια ευχάριστα πλεονεκτήματα με βασικότερο το ότι το όχημα βρωμίζει πιο δύσκολα (ακόμα και από μυγάκια, κουτσουλιές) και πλένεται πιο εύκολα. Όταν το πλένω με συχνότητα μιας-δύο εβδομάδων αρκεί ένα καλό πέρασμα με το πιεστικό και μετά στέγνωμα με τον ισχυρό φυσητήρα φύλων που τον κρατάω σα μπαζούκας και κάνω γύρω γύρω το όχημα. Παίρνει λίγη ώρα αλλά στο τέλος θα μείνουν λίγες μικρές σταγόνες που με προσοχή ταμποναριστά τις αφαιρώ. Το περίεργο είναι ότι ο εξοπλισμός μου σε πανιά και άλλα μένει αναξιοποίητος κάτι που με στεναχωρεί ενώ δεν θα έπρεπε. Κάθε τόσο του περνάω και ένα sealant που προτείνει η εταιρία της κεραμικής για έξτρα slickness ενώ ταυτόχρονα παίρνω και τη δόση μου από το κέρωμα έτσι για να μη μου λείψει. Όντως πάντως η υδροφοβικότητα είναι τέτοια ώστε να γίνεται ένα πραγματικό touchless πλύσιμο που δε του είχα και πολύ πίστη στο παρελθόν.
Απειροελάχιστη λάτζα στο τέλος(αλληλούια) και πάνω από όλα περίσσεια χρόνου. Κάνω και το εσωτερικό/πατάκια ξεκούραστα στο ίδιο session αφού προλαβαίνω. Πλέον τα διαστήματα κανονικού πλυσίματος επαφής έχουν μειωθεί και έχει αλλάξει εντελώς η ρουτίνα μου. Η "δουλειά" γίνεται με μηχανήματα και το μεγαλύτερο ζόρι είναι το στήσιμο/ξεστήσιμο τους που και αυτό δεν είναι κάτι τρομερό. Μεγάλη ιστορία να πλένεις χωρίς κουβάδες, σαμπουάν,προιόντα και ένα σκασμό πανιά, συν το άγχος μη κάνεις love marks. Υποτίθεται ότι δίνει και ένα βαθμό αντίστασης στις γρατζουνιές αν και αυτό θα κριθεί αργότερα. Έχω την αίσθηση ότι είδα κάποιες νέες μικροατέλειες στο βερνίκι αλλά τίποτα το τραγικό.
Σαν αρνητικό της κεραμικής πέρα από τα προφανή (κόστος και χρόνος εφαρμογής) θα έλεγα ότι είναι ο περιορισμός στην γκάμα των προιόντων που μπορείς να χρησιμοποιείς. Για παράδειγμα αποφεύγεις αφρούς με υψηλό ph ώστε να μη κάνεις degrade την επίστρωση μια ώρα αρχίτερα. Θέλει ένα σχετικό know how και διάβασμα αλλά τίποτα το τρομερό. Ότι προκύπτει θα δίνω ένα σύντομο update εκτός και αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι. Αυτά για την ώρα !
-
Mastora με GSF +GS πλένεις όπως θυμάμαι σε τι αναλογίες ; Βλέπεις ικανοποιητικά αποτελέσματα και σε θόλους-ανάρτηση μετά την κεραμική ;
-
Έχω την αίσθηση πως το νανογιλεκο βοήθησε στο γρήγορο πλύσιμο
-
Άμα δεν φοράς το UOMO μποξεράκι δεν κάνεις τίποτα . Νανογιλέκα και π@π@ριές
-
Πφφφ,
Νανογιλεκο και λευκό Μινέρβα σλιπακι, τίποτα άλλο.....ΤΟ πλύσιμο! -
@tesa54 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Mastora με GSF +GS πλένεις όπως θυμάμαι σε τι αναλογίες ; Βλέπεις ικανοποιητικά αποτελέσματα και σε θόλους-ανάρτηση μετά την κεραμική ;
Καλησπέρα. Όχι ακριβώς, με bilt hamber snow foam έκανα δουλειά μέχρι τώρα. Κάποιες φορές πρόσθετα και ελάχιστο GreenStar της Koch Chemie όταν είχα να κάνω με πολλούς ρύπους ή όταν ετοίμαζα το όχημα για γυαλίσμα. Αυτά τώρα με την κεραμική δε τα χρησιμοποιώ συστηματικά. Μόνο μια φορά χρησιμοποίησα τον αφρό της Bilt Hamber και αυτόν σε μικρότερη αναλογία. GS όταν έβαζα στον αφροποιητή κάπου στο 1:15 αν σε ενδιαφέρει αυτό.. το πάς και λίγο εμπειρικά.
Σε θόλους και αναρτήσεις δεν εφάρμοσα κεραμική, μόνο στα πλαστικά περιμετρικά. Με τους θόλους δεν έχω βγάλει άκρη να πώ την αλήθεια, πάντα χάλια γίνονται. Νομίζω ο Στέφανος έχει χρησιμοποιήσει ένα κερί της Wurth με καλά αποτελέσματα
-
Σήμερα καθάρισα το αυτοκίνητο της αδερφής μου. Η αδερφή μου παλιά κάπνιζε και το έκοψε πριν από 8 μήνες. Αλλά η τσιγαρίλα είχε μείνει. Το αυτοκίνητο μύριζε σαν τραίνο του ΟΣΕ της δεκαετίας του '80.
Αρχικά νόμιζα ότι η μυρωδιά οφείλεται στα καθίσματα, και τα καθάρισα με το Po της Koch-Chemie. Μάταια! Η βελτίωση ήταν μιδαμινή. Η τσιγαρίλα δεν έλεγε να φύγει.
Άρχισα λοιπόν να μυρίζω, όπως κάνουν τα σκυλιά, σε διάφορες μεριές και είδα ότι η τσιγαρίλα αναδυόταν από τα πλαστικά. Όλα τα πλαστικά: στο ταμπλό, στην κονσόλα, στον τεμπέλη, στις πόρτες... παντού!
Εκεί έριξα απορρυπαντικό με το σπρέυ, άπλωνα με το πινελάκι και μάζευα με μωρομάντηλλο τους βρώμικους αφρούς. Πάλι χρησιμοποίησα το Po, κι ας μην έχει προδιαγραφή για πλαστικά, δεν είχα κάτι καλύτερο μαζί μου. Εξάλλου το αυτοκίνητο είναι 22ετίας, έχει πάθει πολλά.
Το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Η μπόχα έφυγε κατά 75%. καθαρίζοντας μόνο πλαστικά μέρη Ένα άλλο 25% έμεινε. Εξάλλου δε μπορούσα να καθαρίσω άλλο. Είχα κουραστεί, ήμουν γεμάτος πληγές, μας τελείωσαν τα μωρομάντηλλα και οι πετσέτες μικροϊνών.
Πιθανότατα θα χρειαστεί κι ένας δεύτερος γύρος καθαρισμού. Αλλά αυτή τη φορά ξέρω πού να στοχεύσω. -
Και να σου έρθει για τον δεύτερο γύρο με κλειστά παράθυρα +a/c στην ανακύκλωση και τσιγάρο ...
Πάντως βρε παιδιά με την ζέστη που έχει τώρα δεν παλεύεται το καλό καθάρισμα με λεπτομέρεια , το πλένω ίσα ίσα να φύγουν τα χοντρά και το στεγνώνω στον αέρα και ας είμαι στον Ίσκιο -
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Και να σου έρθει για τον δεύτερο γύρο με κλειστά παράθυρα +a/c στην ανακύκλωση και τσιγάρο ...
Πάντως βρε παιδιά με την ζέστη που έχει τώρα δεν παλεύεται το καλό καθάρισμα με λεπτομέρεια , το πλένω ίσα ίσα να φύγουν τα χοντρά και το στεγνώνω στον αέρα και ας είμαι στον ΊσκιοΤo a/c δεν λειτουργεί. Πρέπει όμως να αλλάξει σίγουρα το φίλτρο καμπίνας.
Το πλύσιμο το ξεκινώ στις 7:00 το απόγευμα που έχει αρχίσει κάπως να δροσίζει. -
Ωραίος ο Αλέξανδρος. Δύσκολο εγχείρημα η απόσμηση και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα. Νόμος στο αμάξι να μη καπνίζουμε, φαγητό μόνο κάτι που δε λερώνει, νερό και πολύ τους είναι ! Επίσης όλα να μπαίνουν στην θέση τους μετά τη χρήση του οχήματος. Δλδ απομάκρυνση σκουπιδιών όπως χαρτάκια από διόδια και φυσικά δεν αφήνουμε τίποτα μέσα που κάνει τσίκι τσίκι και μας σπάει τα νεύρα. Ξέρω ότι όταν μεταφέρεις άλλους τα παραπάνω είναι δύσκολα αλλά καλό είναι να προσπαθούμε να τηρούμε τους κανόνες.
Αλέξανδρε λογικά πρέπει να κάνεις την ίδια διαδικασία σε όλες τις μοκέτες, ουρανό κτλ αν δε το έχεις κάνει ήδη αλλά το πιό ζόρικο είναι οι αεραγωγοί και όλο το σύστημα σε βάθος που δεν έχεις πρόσβαση. Αν δε κάνω λάθος υπάρχουν κάποιοι αφροί που είναι για αυτή τη δουλειά, ψάξτο λίγο και πες μας. Μπράβο για το κουράγιο σου.
Yem τώρα με τις ζέστες είναι όντως μαρτύριο. Καλύτερα να γίνεται όσο πιο αργά μέσα στην ημέρα εφόσον βέβαια υπάρχει ακόμα ήλιος για να βλέπεις. Βέβαια η διαδικασία αν έχεις οικογένεια θα ξεκινάει από νωρίς που θα πρέπει να ενημερώσεις το αφεντικό ότι θα προβείς σε τέτοιες δραστηριότητες ώστε να πάρεις την έγκριση και να μην έχεις και τη γκρίνια...
-
Τις μοκέτες τις είχα κάνει και αυτές. Απλά ξέχασα να το γράψω. Και μάλιστα, όπως και στις θέσεις, πρώτα τις έκανα με αέρα ώστε να σηκωθεί και ένα μέρος της σκόνης που έχει φωλιάσει στις ίνες, και ύστερα χρησιμοποίησα την σκούπα. Η σκούπα μόνη της, ρουφάει κυρίως τα επιφανειακά και όχι τα πάντα. Όσα είναι περιπλεγμένα με το μαλλί της μοκέτας δεν τα ρουφάει. Μετά ακολούθησε το υγρό καθάρισμα που έγραψα παραπάνω.
Ο ουρανός όντως θα χρειαστεί στην δεύτερη φάση. Οι αεραγωγοί το ίδιο, τους είχα ξεχάσει αυτούς, θενκς μάστορα. Φαντάζομαι τι θα έχουν μέσα τους... Όντως εδώ χρειάζεται αφρός.
Πρέπει επίσης να βγάλω οπωσδήποτε το φίλτρο καμπίνας. Και το κακό είναι ότι στα skoda (τέτοιο έχει) αυτό το φίλτρο βγαίνει δύσκολα. Πρέπει να σκύψεις κάτω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού, να πάρεις μια πολύ άβολη στάση και κάπου μεταξύ των πλαστικών να ξεβιδώσεις κάτι στα τυφλά... δε θυμάμαι ακριβώς πώς. Το είχα κάνει παλιότερα στο fabia του πεθερού μου και είχα δυσκολευτεί.Στο τέλος, την παρότρυνα να χρησιμοποιεί την λέξη "χαλάκια" αντί για "πατάκια". Όταν τα ονομάζεις "χαλάκια", νιώθεις ότι έχεις ένα μικρό χαλάκι κάτω από τα πόδια σου, το οποίο πρέπει να μη λερωθεί. ¨Πατάκια¨ αποκαλούμε τα ποδόμακτρα στα οποία καθαρίζουμε τα παπούτσια μας. Οι λέξεις έχουν σημασία και δημιουργούν νοοτροπίες. Αφού τινάχθηκαν καλά, της τα έδωσα να τα πλύνει στην μπανιέρα όπως κάνω κι εγώ. Σα να πλένεις χαλί, όχι το πατάκι της εξώπορτας.
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ωραίος ο Αλέξανδρος. Δύσκολο εγχείρημα η απόσμηση και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα. Νόμος στο αμάξι να μη καπνίζουμε, φαγητό μόνο κάτι που δε λερώνει, νερό και πολύ τους είναι ! Επίσης όλα να μπαίνουν στην θέση τους μετά τη χρήση του οχήματος. Δλδ απομάκρυνση σκουπιδιών όπως χαρτάκια από διόδια και φυσικά δεν αφήνουμε τίποτα μέσα που κάνει τσίκι τσίκι και μας σπάει τα νεύρα.
Κάποτε τα έκανα και εγώ (αν και κάπνιζα κανονικά στο αμάξι - στο κάμπριο δεν είχε θέμα όμως). Πλέον με το παιδί, δεν ασχολούμαι καν...και φαγητά και ποτά και όλα...για αυτό πήρα Κορόλα και όχι Ρολς!
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Κάποτε τα έκανα και εγώ (αν και κάπνιζα κανονικά στο αμάξι - στο κάμπριο δεν είχε θέμα όμως). Πλέον με το παιδί, δεν ασχολούμαι καν...και φαγητά και ποτά και όλα...για αυτό πήρα Κορόλα και όχι Ρολς!
Για αυτό πήρες κορολλα και δε πήρες βιταρα!
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Για αυτό πήρες κορολλα και δε πήρες βιταρα!
To Vitara είναι ακόμα πιο ιδανικό για τέτοια χρήση (ειδικά με λαστιχένια πατάκια ), το πλένεις και με λάστιχο μέσα....θα σου πει ο γάτος!
-
Πλάκα πλάκα τώρα που είπατε για τα πλαστικά τα πατάκια τα έχω ακόμα στο χώρο αποσκευών κάποια στιγμή πρέπει να καθαρίσω μέσα και να τα βαλω
-
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Πλάκα πλάκα τώρα που είπατε για τα πλαστικά τα πατάκια τα έχω ακόμα στο χώρο αποσκευών κάποια στιγμή πρέπει να καθαρίσω μέσα και να τα βαλω
Θα σου πει ο Μάστορας τα μυστικά και τίπς!!
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Θα σου πει ο Μάστορας τα μυστικά και τίπς!!
Χαχα εντάξει μέσα λίγο σκόνη έχω αφού έχω κόψει κάπνισμα μέσα και εφόσον έχω κόψει το κάπνισμα έχω κόψει και τον καφέ μεσα. Ερώτηση το έπλυνα την προηγούμενη βδομάδα και τώρα έχει κάργα σκονες(ξέρω ξέρω μαύρο) να του ρίξω λίγο νεράκι και να το περάσω με γάντι μικροϊνων μονο ή να το πλύνω και με σαμπουάν?
Ευχαριστων εκ των προτέρων ααααχαχχαχα σαν να στέλνω mail σε τράπεζα. -
Lol alex. Δε θυμάμαι αν το πέρασες κεράκι. Αν το έχεις κάνει και του ρίξεις με πιεστικό και αέρα θα είσαι λογικά κομπλέ. Αν είναι ακερωτο, με νερό από λάστιχο και σκέτο πανί δε ξέρω.. Κακά τα ψέμματα πρέπει να το πας λίγο εμπειρικά για να είμαι ειλικρινής
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ