-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@dimitriscsd said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Σου άνοιξα προσωπικό chat. Ρίξε μια ματιά
Σε ποιον ?
Στον παθόντα!
-
Στον γιο του;
Σε ποιον;@μαστορας θενξ ελοτ ρε.
Δεν ξέρω τι είναι. Είναι σαν να έχουν βγαλει φακίδες τα λάστιχα γύρω από τα παράθυρα. Δεν βγαίνουν με τίποτα. Ότι και αν κάνω.
Πολύτροπ...ενδιαφέρον ....θα το ψάξω.
Όσον αφορά τα κεριά ναι το έχω μάθει...με τον άσχημο τρόπο...άσε μη μου το θυμιζεις.
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Στον γιο του;
Σε ποιον;@μαστορας θενξ ελοτ ρε.
Δεν ξέρω τι είναι. Είναι σαν να έχουν βγαλει φακίδες τα λάστιχα γύρω από τα παράθυρα. Δεν βγαίνουν με τίποτα. Ότι και αν κάνω.
Πολύτροπ...ενδιαφέρον ....θα το ψάξω.
Όσον αφορά τα κεριά ναι το έχω μάθει...με τον άσχημο τρόπο...άσε μη μου το θυμιζεις.
Μη προσπαθήσεις να τα βγάλεις... Μετά το πλύσιμο και το στέγνωμα, πέρνα τα ένα 303 protectant να σκουρίνουν λίγο και είσαι κομπλέ.
-
@yem Δε θές detailer. Ειλικρινά. Μόλις αφαίρεσα κάτι φρέσκες γρατζουνιές από τον γάτο (του αδερφού μου, όχι του forum)
Χαχαχαχ να είσαι καλά, Γέλασα... Βλέπω στην δίπλα γειτονιά 2-3 γάτες που κουρνιαζουν πάνω στα καπό το βραδυ και μου γυρνάει το μάτι
-
Οι γάτες είναι απίστευτες. Το καταστρέφουν το βερνίκι
-
ανάλογα το λεκέ.. γενικά δεν καθαρίζουν όμως. Ασπρίζουν με τον καιρό και αν τα πλακώσεις με αλοιφές γυαλιστικές γίνονται χειρότερα. Για αυτό το λόγο άλλωστε καλύπτουμε λάστιχα και άβαφα πλαστικά με χαρτοταινία όταν χρησιμοποιούμε αλοιφαδόρο.
Μασκάρονται για λίγο καιρό με υδάτινης βάσης dressers και επανεφαρμογή συχνή. Από εκεί και πέρα υπάρχει το polytrol για βαφή πλαστικών trim αλλά θέλει λίγο προσοχή. Ακόμα δε το έχω δοκιμάσει ο ίδιος. Υπάρχουν ανάλογα βίδεα στο γιουτιουμπ
Το polytron το έχω χρησιμοποιήσει, έχει εύκολη εφαρμογή αλλα δεν είναι μόνιμη η εφαρμογή του. Με διαλυτικό φευγει για πλάκα!
-
https://m.youtube.com/watch?v=NgyjVYmCA9w
Αυτός ο τρόπος κάνει;
Βλέπω το χρησιμοποιεί και σε άλλα πλαστικά
-
Το σωστό πλύσιμο το έχει περιγράψει "ΠΟΛΑΚΗΣ" ο Mastoras σε παλιά του ποστ στο νήμα αυτό, όλα τα υπόλοιπα είναι συμβιβασμοί που κάνουμε συνειδητά (έλλειψη εξοπλισμού, διαθέσιμος χώρος, χρόνος, χρήμα, εγγύτητας σωστών πλυντηρίων) ή λόγω της άγνοιάς μας. Σε όλα τα self service wash το αφρόνερο δεν κατεβάζει τις επικαθίσεις απλώς η πίεση του νερού στο ξέβγαλμα απομακρύνει ορισμένες. Λίγο καλύτερο το Σούμπιτο στο καθαριστικό ζαντών, στον κανονικό αφρό, στο ζεστό σαπουνόνερο (αφήστε να δράσουν 5') και στην πίεση της μάνικας αλλά ακριβότερο με μικρότερους χρόνους χρήσης και ούτε εκεί γλιτώνεις το πλύσιμο επαφής. Για τον dimitriscsd μην ξεπλένεις πρώτα με νερό στα εν λόγω πλυντήρια δεν κερδίζεις τίποτα. Για τις γάτες πάρτε τηλέφωνο στο τμήμα αδέσποτων ζώων του δήμου σας και ζητήστε την άμεση περισυλλογή και στείρωσή τους, τρέχουν επιδοτούμενα προγράμματα την εποχή αυτή γιατί τίθεται σε εφαρμογή η νομοθεσία και τα πρόστιμα τον Μάρτιο. Η πιο βρώμικη Αθήνα των τελευταίων δεκαετιών από ακαθαρσίες/ούρα σκυλιών, γατιών, τσιγάρα, χαρτάκια, μπουκάλια, διαφημιστικά κλπ, φταίει μόνο η νοοτροπία των πολιτών.
-
@tesa54 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Το σωστό πλύσιμο το έχει περιγράψει "ΠΟΛΑΚΗΣ" ο Mastoras σε παλιά του ποστ στο νήμα αυτό, όλα τα υπόλοιπα είναι συμβιβασμοί που κάνουμε συνειδητά (έλλειψη εξοπλισμού, διαθέσιμος χώρος, χρόνος, χρήμα, εγγύτητας σωστών πλυντηρίων) ή λόγω της άγνοιάς μας. Σε όλα τα self service wash το αφρόνερο δεν κατεβάζει τις επικαθίσεις απλώς η πίεση του νερού στο ξέβγαλμα απομακρύνει ορισμένες. Λίγο καλύτερο το Σούμπιτο στο καθαριστικό ζαντών, στον κανονικό αφρό, στο ζεστό σαπουνόνερο (αφήστε να δράσουν 5') και στην πίεση της μάνικας αλλά ακριβότερο με μικρότερους χρόνους χρήσης και ούτε εκεί γλιτώνεις το πλύσιμο επαφής. Για τον dimitriscsd μην ξεπλένεις πρώτα με νερό στα εν λόγω πλυντήρια δεν κερδίζεις τίποτα. Για τις γάτες πάρτε τηλέφωνο στο τμήμα αδέσποτων ζώων του δήμου σας και ζητήστε την άμεση περισυλλογή και στείρωσή τους, τρέχουν επιδοτούμενα προγράμματα την εποχή αυτή γιατί τίθεται σε εφαρμογή η νομοθεσία και τα πρόστιμα τον Μάρτιο. Η πιο βρώμικη Αθήνα των τελευταίων δεκαετιών από ακαθαρσίες/ούρα σκυλιών, γατιών, τσιγάρα, χαρτάκια, μπουκάλια, διαφημιστικά κλπ, φταίει μόνο η νοοτροπία των πολιτών.
Τα πλεονεκτήματα του να ξεπλένεις πρώτα με σκέτο νερό είναι πολλά. Περιληπτικά:
Πρώτα απ' όλα φεύγει η πολλή σκόνη που απλά έχει κάτσει πάνω. Έπειτα, κρυώνουν όλες οι επιφάνειες που ενδεχομένως να είναι ζεστές από την μετακίνηση (καπώ, ζάντες, ουρανός αν έχει ήλιο κτλ). Τέλος, όταν πέσουν πάνω η πρόπλυση και ο αφρός των επόμενων βημάτων, έχουν να δράσουν σε μικρότερη στρώση βρωμιάς και ως αποτέλεσμα δρουν καλύτερα.
Αυτό τον τρόπο ακολουθώ από την αρχή και το αποτέλεσμα είναι άριστο. Φυσικά όπως είπα και νωρίτερα, δεν αρκεί αυτή η μέθοδος. Είναι απλά συντήρηση. Μια στο τόσο (για μένα κάθε 1-2 μήνες) πρέπει να γίνεται σωστό προσεκτικό καθάρισμα για να φεύγουν όλα.
-
Θα τα γράψω και "ΑΔΩΝΗΣ" φίλε tesa54 να γίνουν πλήρως κατανοητά χαχα. Αυτό ακριβώς που λες, κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με όλες τις παραμέτρους που θέτεις. Για τον καθένα μας είναι διαφορετική η προσέγγιση και είναι φυσιολογικό.
@dimitriscsd εγώ προσωπικά ρίχνω απευθείας αφρό - ξεβγαλμα - πλύσιμο επαφής - ξέβγαλμα. Το θεωρώ λίγο overkill να το βρέξω στην αρχή. Μπορεί και να κάνω λάθος αλλά κάπου πρέπει να είχα διαβάσει ότι ο αφρός δουλεύει καλύτερα όταν μένει πάνω στην λαμαρίνα λίγο παραπάνω από το να γλιστρήσει και να φύγει αμέσως όταν η επιφάνεια είναι βρεγμένη. Όπως και να έχει εμένα με βολεύει να κόψω ένα βήμα με πολύ μικρό benefit και να αφιερώσω το χρόνο που θα κερδίσω σε κάτι άλλο.
Δεν έχω βέβαια την εμπειρία που έχετε εσείς στα αυτόματα πλυντήρια οπότε διαφέρουν οι συνθήκες,τα προιόντα και ο εξοπλισμός
-
Θα τα γράψω και "ΑΔΩΝΗΣ" φίλε tesa54 να γίνουν πλήρως κατανοητά χαχα. Αυτό ακριβώς που λες, κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με όλες τις παραμέτρους που θέτεις. Για τον καθένα μας είναι διαφορετική η προσέγγιση και είναι φυσιολογικό.
@dimitriscsd εγώ προσωπικά ρίχνω απευθείας αφρό - ξεβγαλμα - πλύσιμο επαφής - ξέβγαλμα. Το θεωρώ λίγο overkill να το βρέξω στην αρχή. Μπορεί και να κάνω λάθος αλλά κάπου πρέπει να είχα διαβάσει ότι ο αφρός δουλεύει καλύτερα όταν μένει πάνω στην λαμαρίνα λίγο παραπάνω από το να γλιστρήσει και να φύγει αμέσως όταν η επιφάνεια είναι βρεγμένη. Όπως και να έχει εμένα με βολεύει να κόψω ένα βήμα με πολύ μικρό benefit και να αφιερώσω το χρόνο που θα κερδίσω σε κάτι άλλο.
Δεν έχω βέβαια την εμπειρία που έχετε εσείς στα αυτόματα πλυντήρια οπότε διαφέρουν οι συνθήκες,τα προιόντα και ο εξοπλισμός
Αυτό που λες βοηθάει με τον ενεργό αφρό που είναι σαν χιόνι και κολλάει πάνω μέχρι να τρέξει. Και φυσικά προϋποθέτει να μην είναι ζεστό το αυτοκίνητο. Στα self service τις προσσότερες φορές όταν φτάνεις είναι ήδη ζεστό. Επίσης τα περισσότερα έχουν νερό με σαπουνάδα μαζί (με πίεση) και όχι ενεργό αφρό.
Και αυτά που έχουν ενεργό αφρό, δεν θα τα εμπιστευόμουν αν δεν ήξερα ακριβώς τι προϊόν είναι...
-
Xαχαχα ..καλοοο!
Παντως, εγώ έχω χάσει τον μπουσουλα...με ότι γράφετε...μιλάμε έχετε πάει σε άλλο επίπεδο.
Δεν το λέω ειρωνικά -
Δημήτρη εγώ πάω πάντα 6-7 το πρωί των ΣΚ, χωρίς ήλιο δηλαδή που δεν έχει κίνηση στους δρόμους και είμαι πάντα μόνος, το προσωπικό σε όλα (Γλυφάδα-Ελληνικό-Πειραιώς-Χαϊδάρι-Χαλάνδρι-Παλλήνη) έρχεται συνήθως στις 8. Κάνω πρώτα σκούπα εσωτερικά 7' και μετά εξωτερικό πλύσιμο. Έχεις ένα δίκιο με βάση τις συνθήκες που περιγράφεις για τη ζεστή επιφάνεια αμαξώματος και το σύστημα των φρένων, γι' αυτό όμως και τα σωστά πλυντήρια (detailing ή όχι) δεν στο δουλεύουν αμέσως. Σε ιδανικές συνθήκες με κρύο αυτοκίνητο/κινητήρα η σωστή χρήση είναι να ρίχνεις απευθείας τον αφρό/αφρόνερο. Ένα συγκριτικό μεθόδων αφρός+πιεστικό, αφρός+λάστιχο, πιεστικό μόνο κλπ https://www.youtube.com/watch?v=utd9HfH32YI
-
Να κι ένα καλό να βρίσκεσαι σε μικρή πόλη. Λίγος ο κόσμος, μικρή η ουρά. Σήμερα πήγα στις 12:00 το μεσημέρι. Υποτίθεται ότι είναι από τις χειρότερες ώρες της εβδομάδας. Είχε κόσμο αλλά σε 5 λεπτά βρήκα και μπήκα για το εσωτερικό. Μετά μπήκα και για το εξωτερικό.
-
Μήπως το έχουν παραξηλώσει μερικές εταιρείες με τις τιμές σε κάποια προϊόντα;
Ιδού μερικά παραδείγματα:- Καθαριστικά τζαμιών. Τη στιγμή που το άζαξ είναι πολύ φθηνότερο, δεν κάθομαι να αγοράζω ειδικό καθαριστικό για τα τζάμια του αυτοκινήτου. Οι εταιρείες βέβαια λένε διάφορες θεωρίες, οι οποίες είναι στο επίπεδο της αμπελοφιλοσοφίας. Σαχλαμάρες του τύπου "έχει μια ειδική χημική σύνθεση η οποία επικαλύπτει τους πόρους του τζαμιού και σέβεται τα λάστιχα του υαλοκαθαριστήρα". Το παίρνεις και βλέπεις ότι είναι όπως κάθε κοινό καθαριστικό τζαμιού.
- Ειδικά γκατζετάκια που τάχα κάνουν μια μαγική δουλειά. Συγκεκριμένα, είδα ένα τετράγωνο με λαστιχένιες άκρες, που καθάριζε τις τρίχες από τα κατοικίδια. Lilly Brush Mini το λένε. 18,60ευρώ. Στο μεταξύ, από το βίντεο φαίνεται ότι πρέπει να φτύσεις αίμα για να κάνεις όλο το εσωτερικό και επίσης, μπορεί αυτήν την δουλειά κάλλιστα να την κάνει μια βούρτσα σαν αυτήν των ρούχων.
- Πινέλα. 17 ευρώ για ένα πινέλο! Πάλι φυσικιά έχουμε αμπελοφιλοσοφίες-θεωρίες "κοίτα, αυτά τα πινέλα είναι από τρίχες μονόκερου που έχουν ειδική κατάληξη για να μην γραντζουνάνε το ταμπλό". Η πλάκα είναι ότι παρόμοια πινέλα, μπορείς να τα βρεις σε ένα μαγαζί χρωμάτων πολύ πιο φθηνά!
- Κουβάδες. Ο κουβάς είναι απλά ένας κουβάς. Το πλέγμα που έχουν κάτω δεν είναι και κανένα φοβερό πλεονέκτημα, ειδικά αν κάποιος χρησιμοποιεί δύο κουβάδες. Επίσης, με την χρήση των πιεστικών, νομίζω ότι ο κουβάς έχει πλέον υποβοηθητικό ρόλο. Η δε τιμή; 16,88 ευρώ για κουβά chemical guys, ενώ ένας απλός κουβάς έχει μόλις 2 ευρώ. Εννοείται κι εδώ έχουμε θεωρίες του τύπου "βοηθάει στην επικάθιση των βρωμιάς¨. Λες και η βαρύτητα επιδρά διαφορετικά στους άλλους κουβάδες.
- Καθαριστικά μοκέτας. Με τις κλασικές ορολογίες όπως "υποαλεργικό, βαθύς καθαρισμός, σκοτώνει τα βακτηρίδια κατά 98% κλπ". Όχι, εκεί παίρνω το εύρηκα για χαλιά που κοστίζει ελάχιστα και είναι φτιαγμένο για χαλιά που είναι πιο ντελικάτα και θέλουν πολλή περισσότερη προσοχή από τις απλές μοκετούλες.
Το καλοκαίρι πήγα σε έναν φίλο μου και είδα το αυτοκίνητο του πατέρα του. Το έχει από το 2004. Το εσωτερικό είναι σε άψογη κατάσταση. Ο πατέρας του φίλου μου το καθαρίζει συχνά και είναι πολύ τιτίζος. Όταν τον ρώτησα με τι καθαριστικά περιποιείται το ταμπλό, μου απάντησε ότι χρησιμοποιεί απλώς νερό. Ένιωσα πολύ ηλίθιος. ΠΟΛΥ ηλίθιος. Όλες οι θεωρίες περί αλάτων, uva-uvb που καταστρέφουν τα πλαστικά, κατέρευσαν σε μια στιγμή.
-
Το έχω γράψει πολλές φορές.. παίζει πολύ μάρκετινγκ και υπερτιμολόγηση στα προιόντα detailing. Όπως και πολύ φασόν από Κίνα σε τιμές όσα λείπουν στον καθένα τους.
Πιο ειδικά τώρα.. Καθαριστικό τζαμιών φτιάχνεις μόνος σου εύκολα και φτηνά. Το άζαξ δε το προτείνουν λόγω του ότι περιέχει αμμωνία.
Γκατζετάκια και ψιψιψίνια τα περισσότερα είναι μπούρδες για να μας δημιουργήσουν καταναλωτική ανάγκη.
Πινέλα καλά τα λές... ψάξε στο aliexpress ή ακόμα καλύτερα αυτά που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για make up..
Κουβάδες ναι ζητάνε ότι θέλουν και είναι και απαραίτητοι. Ψάξε την πιο φτηνή μάρκα σε αυτόν τον μεγάλο που πουλάνε όλοι με άλλη ετικέτα. Είχα βρεί της Work stuff στο 10ευρω. Μλκια που δε πήρα και 2ο γιατί δυστυχώς καλούς κουβάδες στο εμπόριο δε βρήκα.
Πάρα πολλά καθαριστικά τα πληρώνεις έξτρα επειδή είναι εξειδικευμένα και καλά. Όντως θα βρείς στα super market και στο εμπόριο πολύ αξιόλογα ανάλογα προιόντα γενικής χρήσης σε σωστές τιμές. Και στο jumbo επίσης χρήσιμα αξεσουάρ
Αυτά εν τάχει !
-
Έχω πετύχει έναν αφρό λέει που το βάζεις παντού και καθαρίζει τα πάντα. Τον δείχνει καλά το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Τι είναι αυτό;
-
Πάντως για το άζαξ να πω, ότι πλέον δεν έχει όση αμωνία είχε κάποτε. Ίσως να μην έχει και καθόλου.
-
> ... ψάξε στο aliexpress ή ακόμα καλύτερα αυτά που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για make up..
Άσε μα ρε μάστορα , τα πινέλα τις γυναίκας μου είναι από τούφες παρθένας Μαρίας , νεφρό δίνω κάθε φορά για να πάρει καινούρια !
-
Πήγα σήμερα σε ένα detailer που μου σύστησε ο @dimitriscsd -ευχαριστώ πολύ - έπλυνε τοπικά το καπό το σαπούνισε καλά καλά το ξέβγαλε το στέγνωσε και φούτσες οι στάμπες ακόμα εκεί , μετά έβαλε κάτι σπρέι κάτι γιουβέτσι , το σαπούνισε το ξέπλυνε το στέγνωσε και πάλι φούτσες μετά σε ένα κομμάτι του καπό έβαλε λίγο κρέμα και με τον αλοιφαδόρο με κίτρινο σφουγγαράκι που μου είπε ότι είναι πάρα πολύ μαλακό το πέρασε 1 φορά ίσα ίσα και εξαφανίστηκε , θέλει λέει λίγο TLC και θα είναι μια χαρά ! Θα πάω αύριο και στον psycho τον γείτονα μου να μου κάνει ένα καλό ποιοτικό πλύσιμο και να μου πει και αυτός τι νομίζει .
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ