-
Είναι της μόδας τις τελευταίες δεκαετίες να μιλάς για προστασία. Αυτό το πράγμα βλέπω ότι έχει περάσει και στον καθαρισμό αυτοκινήτου. Με εξαίρεση κάποιους ανθρώπους που έχουν αλλεργίες είμαι βέβαιος ότι δεν χρειάζονται τόσα μέτρα προστασίας. Εσείς τι κάνετε; Φοράτε γυαλιά προστασίας, παραλλαγή, γάντια μάσκα και πάτε σα κομάντα να πλύνετε το αυτοκίνητό σας; Ή απλά φοράτε τα παλιόρουχα της χειρονακτικής δουλειάς και ξεκινάτε;
Για ένα απλό πλύσιμο κέρωμα δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω από τα ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις άνετα. Προσοχή λίγο με φερμουάρ ρολόγια χαιμαλιά μη τρίβεσαι στο αμάξι με δαύτα.
Προστασία χρειάζεσαι σε πιο εξειδικευμένες εργασίες και σε κλειστό χώρο όπως για παράδειγμα διόρθωση χρώματος λόγω σκόνης, χημικά δυνατά σε ζάντες, κεραμικές κτλ. Μάσκες, γυαλιά, γάντια κτλ. Δεν έχει τύχει να μου χρειαστεί κάποια είδους προστασία ως τώρα σε ερασιτεχνικό επίπεδο.
-
Χαχα. Παλιά που είχα και six pack και αυλάκια σε όλο το κορμί μάλλον. Τώρα, μπα .... μου λέει η έτσι, βάλε και καμιά μπλούζα, ρεζίλι γίνεσαι. Τι θέαμα είναι αυτό;
-
Lap μη συνεχίσεις την περιγραφή της σωματικής σου διάπλασης, διαβάζουν και γυναίκες το φόρουμ https://www.youtube.com/watch?v=WFliyAV1AvU
-
Εμείς οι τριχωτοί με κοιλιές δε μπορούμε να σαπουνίζουμε ταυτόχρονα οταν δε φοραμε μπλουζάκι;
Δεν κατάλαβα μόνο κωλαρουδες και βυζαρουδες μπορούν να τα κάνουν αυτά;
Έχουν κάνει κίνημα για τις παχουλες γυναίκες για εμάς που ρουφαμε τις κοιλιές μας σε κάθε φώτο δεν έχει τίποτα;
-
Εμείς οι τριχωτοί με κοιλιές δε μπορούμε να σαπουνίζουμε ταυτόχρονα οταν δε φοραμε μπλουζάκι;
Δεν κατάλαβα μόνο κωλαρουδες και βυζαρουδες μπορούν να τα κάνουν αυτά;
Έχουν κάνει κίνημα για τις παχουλες γυναίκες για εμάς που ρουφαμε τις κοιλιές μας σε κάθε φώτο δεν έχει τίποτα;
Φυσικά και μπορείς, είναι και καλή γυμναστική ! Ωραία ιδέα και για βιντεάκι
-
χαχαχαχαχα ταυτίζομαι να ξέρεις ...
-
Με τα τόσα προβλήματα έχω αφήσει και το αμάξι απλυτο 2 μήνες...Άντε να τελειώσουν όλα να αρχίσω να το 'χαϊδεύω' πάλι .
Μου έδωσαν μέσω της hertz ένα i30 ανθρακι το καημένο φουλ στις αράχνες είναι.
-
Καλημέρα. Και εγώ κάνα δίμηνο το είχα άπλυτο (αλλά είναι σε πιλοτή) και σήμερα είπα να δοκιμάσω τον αφροποιητή της MJJC και το lance της Bearforce με τα μπεκάκια. Στον αφροποιητή χρησιμοποίησα τον KOCH CHEMIE GSF μαζί με λίγο GS.
Η αλήθεια είναι ότι δεν το δούλεψα πολύ για να πετύχω τον τέλειο αφρό, δεν βοηθάει και η ζέστη. Έτσι μου βγήκε ελάχιστα πιο νερουλός από ότι θα ήθελα. Πιο πολύ με εντυπωσίασε το lance που πραγματικά βοηθάει πολύ περισσότερο από αυτό που έρχεται μαζί με το πλυστικό (έβαλα το 40άρι μπεκάκι).
Στην συνέχεια μετά το ξέπλυμα , σαπούνισμα με AG Ultra High Definition και τελικό ξέπλυμα και σκούπισμα. Σκεφτόμουν να περάσω και ένα RAPID AQUA WAX αλλά λέω άσε να κάνω ένα κέρωμα πρώτα σε κάνα δίμηνο........
Δύο αμάξια , μιάμιση ωρίτσα !!!!! (μαζί με προετοιμασία και μαζέματα). Δυστυχώς φωτό δεν τράβηξα. Την επόμενη θα τραβήξω για να σας δείξω ποιότητα αφρού.
Έτσι πρωϊνή άσκηση !!! Να μαζευτούν οι κοιλιές !!!! Λέμε τώρα !!!! Μόλις έβαλα φωτιά για μπιφτέκια , να καλύψω τιςχαμένες θερμίδες !!!!
-
Ωραίος jobous. Τις αναλογίες στον αφροποιητή θα τις βρείς εμπειρικά με τον καιρό. Έχουν ένα μπούσουλα με τις προτεινόμενες αλλά συνήθως θέλει λίγο παραπάνω προιόν για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και εγώ το λευκό 40άρι μπέκ δουλεύω, μεγαλύτερη δέσμη και πιο safe.
Γρήγορος είσαι πάντως, εγώ τα απογεύματα παρασύρομαι και κάνω εξτραδάκια λεπτομέρειες μέχρι πτώσης ηλίου. Μπιφτέκι μοσχαρίσιο έπαιξε και εδώ σήμερα
-
Κι εγώ άπλυτο περίπου δυο μήνες, αλλά κάθεται σε παρκινγκ. Περιμένω πότε θα ξαναγίνουν ανθρώπινες οι θερμοκρασίες γιατί με τέτοια ζέστη δεν ασχολούμαι καν.
-
This post is deleted! -
Βιολογικό καθαρισμό ΚΑΙ οροφής αν το επιτρέπει το υλικό.
Επίσης βιολογικό καθαρισμό κλιματισμού και με καθαρισμό ΚΑΙ στους αεραγωγούς μέσα.
Πέταμα όλα τα φίλτρα καμπίνας και a/c.
Καλή επιτυχία με το κόψιμο, δύσκολο αλλά πολύ εφικτό
-
Για δες και τα καθαριστικά με ενεργό οξυγόνο για υφάσματα. Η οροφή είναι δύσκολο θέμα. Συνήθως χαλάει και ξεκολλάει αν την καθαρίσεις.
-
@npapa900 ότι σου είπε ο yem, βιολογικό σε σοβαρό μαγαζί (όχι πουθενάδες με κουπόνι)
-
Εκτός των παραπάνω:
- βγάλε και τα πατάκια και πλύνε τα πολλές φορές με διάφορα καθαριστικά (πχ καθαριστικό χαλιών, σαμπουάν μαλλιών)
- Καθάρισε όσο καλύτερα μπορείς μερικά σημεία που δε σκεφτόμαστε να καθαρίσουμε ποτέ, πχ τον εξώστη πίσω από τα προσκέφαλα των πίσω επιβατών, ζώνες ασφαλείας κλπ
- Καθάρισε κρυφά σημεία κάτω από τις θέσεις, κάτω από το τιμόνι όπου μαζεύεται πολλή σκόνη.
- Χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό ειδικό για εσωτερικούς χώρους.Να το χρησιμοποιείς κάθε δυο-τρεις μέρες. Ειδικά στο ταμπλό.
- Πάρε αιθέρια έλαια. Διάλεξε καμιά μυρωδιά που θα ανταγωνίζεται αυτήν του τσιγάρου. Θα χρειαστεί να ρίξεις τρεις σταγονίτσες σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου (πχ στα πατάκια). Μη ρίξεις πολύ και μη ρίξεις σε πλαστικά.
- Ό,τι κι αν κάνεις, αν το αυτοκίνητο γινόταν ντουμάνι, πάντα θα μείνει μια υποψία τσιγάρου μέσα που με τον καιρό θα αδυνατίσει, αλλά ποτέ δε θα εξαφανιστεί τελείως.
-
Μάστορας όνομα και πράγμα!!
Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους. Πλύσιμο contactless (με αφρό), μετά πλύσιμο με σφουγγάρι, διόρθωση όπου χρειαζόταν (ναι χρειαζόταν σε 2-3 σημεία στο καπώ...χάλια ήταν) και μετά προστασία με πολυμερες. Το ευχαριστηθήκαμε και οι 2 και περάσαμε ένα ωράιο απόγευμα και φάγαμε και σουβλάκια!
Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Μάστορα για τον χρόνο του, την υπομονή και την διάθεσή του.
-
Αλοιφαδορο γιατί βάλατε; είχε γρατζουνιές;
Εκει που βγάζεις φώτο το χρώμα φαίνεται από το κινητό απίστευτο. Σκέψου να το δει κανείς σε υπολογιστή με πιο καλή οθόνη.
Βασικά δνε του κάνεις και ένα 9h...(12h και δνε συμμαζεύεται) να το κρατήσεις έτσι.
Εγω δεν του έκανα και γέμισα γρατζουνιές από γάτες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλα ζώα υπάρχουν το βράδυ.
Αφου πιάνουν τα χέρια σας... Αγοράστε ένα και κάντε το μόνοι σας, θα βγει πολύ φθηνά.
Λιγο παππουδιστικο το χρώμα αλλά μια χαρά,μ αρεσουν τα συντηρητικά εμένα. Κούκλα η corolla.
-
Για δες και τα καθαριστικά με ενεργό οξυγόνο για υφάσματα. Η οροφή είναι δύσκολο θέμα. Συνήθως χαλάει και ξεκολλάει αν την καθαρίσεις.
Πήγα σουπερμάρκετ σήμερα και τα έψαχνα. Με ενεργό οξυγόνο έχει μόνο ένα ροζ, oxi action κάπως λεγόταν. Δνε έχει βουρτσάκι ενσωματωμένο. .... Τα άλλα είναι απλά με αφρό.
Θα δοκιμάσω στο δικό μου και θα πω. Θέλει σίγουρα πανάκι μικροινων.
Αυτο το ροζ είναι.
https://lianiki.mrpanda.gr/6828-vanish-spray-oxi-action-καθαριστικό-χαλιών-gold-500-ml.html
Εγω δοκίμασα και με το άλλο το omino bianco και μου έσπασε καθώς το έτριβα με την βούρτσα. Έσπασε και το κουμπί και δνε πετούσε αφρό. Γενικά έγινε χάλια. Ευτυχώς φεύγει ο αφρός μόνος του.
-
Με γειά Φάνη το αμάξι, ήταν ένα ωραίο απόγευμα με καλή παρέα και ένα μικρό δωράκι με όλη μου την καρδιά για το καλορίζικο. Λόγω πίεσης χρόνου για να κάνουμε όσο περισσότερα γινόντουσαν οι φωτογραφίες είναι λίγες. Βρήκα 2-3 ακόμα που τις παραθέτω.
Ακόμα και τα νέα αυτοκίνητα τελικά μπορεί να έχουν μικροατέλειες, τέλος καλό όλα καλά..
-
Σαν να πειράξεις το saturation, τόσο πολύ γυαλίζει. Απιστευτη δουλειά. Μπορεί να είσαι καυστικός ωρε ωρς αλλά σε αυτό το πράγμα είσαι νούμερο 1.
Ακομα και οι ρόδες στα λάστιχα δεν έχουν αυτό το ψεύτικο γκλοςς λάδι αλλά είναι ωραίο βαθύ μαυρο
Εμενα στο καινούργιο ακολουθώ με μια χαρά ως τον ουρανό τον πωλητή να μου το παραδώσει. Ανοίγει ο πωλητής την πόρτα να μου δείξει και καλά πως ανοίγουν τα φωτα και οι κλειδαριές κτλ... Και χτύπησε την πόρτα σε κωλονακι και έκανε σημαδάκι.
Ε όχι ρε φουστη μου. Τεσπα. Το πείρα γρήγορα από τη αντιπροσωπεία μη μου το χτυπήσουν κ άλλο.
Χεχεχε
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ