-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Αυτες οι μεμβρανες που προστατευουν το οχημα απο χτυπηματα και γρατζουνιες αξιζουν;Βλεπω βιντεο στο γιουτιουμπ και δειχνουν σε πραγματικα περιστατικα πολυ εντυπωσιακες
Ποσο κοστιζει να κανει καποιος ολο το αμαξωμα σε αυτοκινητα πολης;
Clear bra? Νομίζω ότι αξίζουν μόνο αν κινείσαι πολύ σε Ε.Ο ή και σε επαρχιακούς πίσω από φορτηγά. Επίσης, αν το αυτοκίνητο τρώει χιόνι. Δεν ξέρω πόσο κοστίζει η εφαρμογή τους, αλλά σίγουρα θέλει ένα καλό detailing πριν μπουν.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Είναι σίγουρα εξωτερική θαμπάδα ? Μήπως είναι υγρασία ανάμεσα στα φύλλα του παρμπρίζ?Όχι δεν είναι υγρασία εκεί.Φαινεται όταν ρίχνω νερό με το πλυστικο των υαλοκαθαριστήρων και αφού δουλέψουν και οι υαλοκαθαριστήρες και μετά εξαφανίζεται.
Είμαι σίγουρος πως είναι κερί που έχει κολλήσει εκεί.Προσπαθησα σήμερα με ajax αλλά τίποτα.
Σκέφτομαι να πάρω ένα καθαριστικό της wurth και στην χειρότερη πηλό -
Δοκίμασε οινόπνευμα ή ισοπροπυλική αλκοόλη (φθηνότερη από οινόπνευμα).
Και το καθαριστικό πιάτων, είναι μύθος πως κάνει ζημιά στο χρώμα.
Έλεος πια. -
Ο χρήστης alf έγραψε:
Είναι σίγουρα εξωτερική θαμπάδα ? Μήπως είναι υγρασία ανάμεσα στα φύλλα του παρμπρίζ?
Όχι δεν είναι υγρασία εκεί.Φαινεται όταν ρίχνω νερό με το πλυστικο των υαλοκαθαριστήρων και αφού δουλέψουν και οι υαλοκαθαριστήρες και μετά εξαφανίζεται.
Είμαι σίγουρος πως είναι κερί που έχει κολλήσει εκεί.Προσπαθησα σήμερα με ajax αλλά τίποτα.
Σκέφτομαι να πάρω ένα καθαριστικό της wurth και στην χειρότερη πηλόΠριν πάρεις οτιδήποτε, ΑΝ η επιφάνεια είναι γυάλινη και όχι πλαστική ή λαμαρίνα βαμμένη, ζέστανε μία ποσότητα νερού, να μην είναι καυτό, βάλε λίγο υγρό πιάτων και καθάρισέ το με ένα απαλό σφουγγάρι. Το ζεστό νερό θα βοηθήσει το κερί να μαλακώσει, το υγρό πιάτων είναι δυνατό και θα συμβάλει και αυτό στην απομάκρυνση του κεριού. Ο πηλός είναι πολύ καλή επιλογή.
Για τη λαμαρίνα και για να φύγουν τα κεριά, κάποιοι χρησιμοποιούν υγρά πιάτων, τα οποία είναι πολύ δυνατά για το βερνίκι, άλλοι κατάλληλα προιόντα, σαμπουάν ή αφροί πρόπλυσης. Μπορείς να πλύνεις το αυτοκίνητό σου με ασφάλεια, μία με δυο φορές τον χρόνο (ή και παραπάνω) για να φύγουν οι αλοιφές και τα κεριά και να περάσεις νέο κερί.
Η IPA είναι μία καλή επιλογή, όμως όποιος πάρει ισοπροπυλική αλκοόλη 99% και την εφαρμόσει χωρίς να τη διαλύσει με νερό, πιθανότατα θα προκαλέσει θολούρα στο βερνίκι.
Στα ξένα φόρουμ για ασφαλή χρήση χωρίς τον κίνδυνο πρόκλησης θαμπάδας στο βερνίκι, η μίξη είναι 8% - 10% Ipa και 90% νερό. Πολλοί χρησιμοποιούν και αναλογία 50% IPA και 50% νερό. Ο καθένας ανάλογα και με τη βαφή του, την ποιότητά της, αποφασίζει τι αναλογίες IPA και νερού θα χρησιμοποιήσει. Αναφέρομαι σε IPA 99%.
Αν η IPA είναι 75% τότε η αναλογία ως ασφαλής μίξη, είναι 25% IPA και 75% νερό.
Υπάρχουν όμως προιόντα ασφαλή που περιέχουν IPA καθώς και έλα συστατικά που καθιστούν την χρήση της ασφαλή. Το μειονέκτημα είναι η τιμή τους, καθώς πάνε κοντά στα 18 με 25 ευρώ το λίτρο.Αυτες οι μεμβρανες που προστατευουν το οχημα απο χτυπηματα και γρατζουνιες αξιζουν;
Βλεπω βιντεο στο γιουτιουμπ και δειχνουν σε πραγματικα περιστατικα πολυ εντυπωσιακες
Ποσο κοστιζει να κανει καποιος ολο το αμαξωμα σε αυτοκινητα πολης;
Όπως έγραψε και ένα φίλος πριν την εφαρμογή αυτής της μεμβράνης πρέπει να γίνει detailing. Δηλαδή σωστή προετιμασία του βερνικιού και καλός καθαρισμός του, από επικαθήσεις που δεν φαίνονται με το μάτι. Δεν είναι καλή επιλογή να 'σφραγίσεις' την βαφή με τη μεμβράνη χωρίς να την έχεις καθαρίσει από επικαθήσεις. Αυτή η διαδικασία έχει ένα κόστος. Δεν ξέρω ποιο είναι καθώς εξαρτάται σε ποιον detailer θα απευθυνθείς.
Από εκεί και πέρα είναι μία καλή επιλογή, για αποφυγή θαμπάδων από κουτσουλιές, από περιπτώσεις που μπορεί κάποιος να σε ακουμπήσει ελαφρώς ειδικά στους προφυλακτήρες, χωρίς να προκληθούν γρατσουνιές, για τα μιγάκια το καλοκαίρι, για ρύπους που δεν μπορούν να κάτσουν στο βερνίκι και με τον καιρό να μειώσουν τη δύναμή του.
Μου φαίνεται όμως ότι έχουν κάποια διάρκεια ζωής. Η 3Μ αν θυμάμαι καλά, έδινε 3 χρόνια εγγύηση, χωρίς να είμαι σίγουρος. -
Οπως τα λες φαινονται τα πραγματα. Εβλεπα βιντεακια στο ιντερνετ και οντως θελει δουλιτσα προτου εφαρμοστουν πανω στο αυτοκινητο.
Το θετικο τους ειναι πως οι γρατζουνιες απο κλειδι, ή οτιδηποτε αλλο, φευγουν μονες τους σιγα σιγα με τον ηλιο , ή με καυτο αερα απο τα σχετικα εργαλεια.
Δεν ξερω ποσο αντεχουν ομως στον χρονο, δεν βρισκω ομως λογο να ειναι ειναι λιγα τα χρονια.
Αν για ενα καινουργιο αυτοκινητο πολης ειναι καπου στα 3 με 4 εκατοσταρικα για ολο το αυτοκινητο το βρισκω οριακα συμφερουσα προταση.
-
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τις προτάσεις σας.
Τελικά δούλεψε ο συνδυασμός ζεστού νερού -fairy και στο καπάκι λίγο οινόπνευμα.
Έκανα κλασσικά και την βλακεία μου λόγω τσαντίλας ,2 μικρές γρατσουνιές που και αυτές είναι στο οπτικό μου πεδίο.Ειναι ανεπαίσθητες αλλά ξέρω ότι είναι εκεί και πηγαίνει το μάτι μου.
Τι να πάρω για να τις αφαιρέσω; -
Μετά από πολυυύ καιρό έκανα detailing στο smart. Άρχισα χθες το μεσημέρι με ένα καλό πλύσιμο και πυλό.
Σήμερα το γυάλισα με αλοιφαδορο και μετά πέρασα ένα προϊόν 9h που πήρα από eBay.
Λέω αύριο να περάσω άλλο ένα χέρι 9h και την άλλη εβδομάδα να ασχοληθώ με το εσωτερικό του.
Μετά σειρά έχει το Panda της εταιρίας γιατί μετά από ατύχημα το μισό είναι φρεσκοβαμμένο και φαίνεται χάλια. -
**Lap **δεν γνωρίζω τιμές....Η διαφανής μεμβράνη νομίζω θα είναι σχετικά φθηνή. Για περίπτωση ατόμου που άλλαξε το χρώμα του αυτοκινήτου του, με μεμβράνη,άκουσα ότι του βγήκε κοντά στο χιλιάρικο, ίσως λίγο παραπάνω. Δεν μίλησα με τον ίδιο για να ξέρω αν όντως τόσα πλήρωσε...Όμως επαναλαμβάνω εκείνος άλλαξε το χρώμα. Δεν έβαλε διαφανής μεμβράνη που πιστεύω ότι θα είναι φθηνότερη. Πιστεύω πως στο κόστος, ρόλο θα παίζει και η ποιότητα της μεμβράνης.
alf αν αναφέρεσαι σε γρατσουνιές σε τζάμι, χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει, κοίταξε το παρακάτω προϊόν, το οποίο όμως νομίζω ότι χρειάζεται αλοιφαδόρο για σωστή δουλειά σε γρατσουνιές.... Μπορείς αν θες να ρωτήσεις σε καταστήματα που ασχολούνται με επιδιορθώσεις παρμπρίζ, αλλαγές τους κλπ, αν αναλαμβάνουν να σου κάνουν ένα τοπικό γυάλισμα στο σημείο που είναι η γρατσουνιές. Δεν γνωρίζω αν κάνουν αυτήν την εργασία. Ίσως την κάνουν.
https://www.dazzle-car.gr/index.php?route=product/product&manufacturer_id=19&product_id=559limited_one δεν έχω εμπειρία από 9Η αλλά σε βίντεο που βλέπω, κάνει πολύ καλή δουλειά. Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως η διαδικασία πρέπει να γίνει σε κλειστό χώρο, χωρίς σκόνες. Αυτό νομίζω πρέπει να το προσέξεις! Καλά περάσματα και στο Panda
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
limited_one δεν έχω εμπειρία από 9Η αλλά σε βίντεο που βλέπω, κάνει πολύ καλή δουλειά. Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως η διαδικασία πρέπει να γίνει σε κλειστό χώρο, χωρίς σκόνες. Αυτό νομίζω πρέπει να το προσέξεις! Καλά περάσματα και στο Panda
Στο υπόστεγο το έκανα, δεν έχω κλειστό χώρο.
Το μειονέκτημα είναι ότι είναι διάφανο υλικό και ουσιαστικά δεν ξέρεις που έχεις περάσει, γιαυτο θα κάνω και δεύτερο χέρι.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο χρήστης alf έγραψε:
Έκανα κλασσικά και την βλακεία μου λόγω τσαντίλας ,2 μικρές γρατσουνιές που και αυτές είναι στο οπτικό μου πεδίο.Ειναι ανεπαίσθητες αλλά ξέρω ότι είναι εκεί και πηγαίνει το μάτι μου.
Τι να πάρω για να τις αφαιρέσω;alf αν αναφέρεσαι σε γρατσουνιές σε τζάμι, χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει, κοίταξε το παρακάτω προϊόν, το οποίο όμως νομίζω ότι χρειάζεται αλοιφαδόρο για σωστή δουλειά σε γρατσουνιές.... Μπορείς αν θες να ρωτήσεις σε καταστήματα που ασχολούνται με επιδιορθώσεις παρμπρίζ, αλλαγές τους κλπ, αν αναλαμβάνουν να σου κάνουν ένα τοπικό γυάλισμα στο σημείο που είναι η γρατσουνιές. Δεν γνωρίζω αν κάνουν αυτήν την εργασία. Ίσως την κάνουν.
https://www.dazzle-car.gr/index.php?route=product/product&manufacturer_id=19&product_id=559Αν βρεθεί μαγαζί που αναλαμβάνει επιδιορθώσεις γρατζουνιων στη Θεσσαλονίκη ενδιαφέρομαι.
Πιστεύω πως αυτό το προϊόν θα κάνει δουλειά αλλά δεν έχω αλοιφαδόρο..Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πάντως εδώ στην Λάρισα δεν το αναλαμβάνει κανένας.
Με βλέπω να το κάνω χεράτα -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
limited_one δεν έχω εμπειρία από 9Η αλλά σε βίντεο που βλέπω, κάνει πολύ καλή δουλειά. Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως η διαδικασία πρέπει να γίνει σε κλειστό χώρο, χωρίς σκόνες. Αυτό νομίζω πρέπει να το προσέξεις! Καλά περάσματα και στο Panda
Το μειονέκτημα είναι ότι είναι διάφανο υλικό και ουσιαστικά δεν ξέρεις που έχεις περάσει, γιαυτο θα κάνω και δεύτερο χέρι.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
limited_one, το δεύτερο χέρι το κάνω και εγώ και άλλοι είτε σε τεχνητό είτε σε φυσικό κερί που συνήθως φαίνεται η θαμπάδα, για σιγουριά αν έχει ξεφύγει κάποιο κομμάτι. Ακόμη και σε κερί που θαμπώνει όταν στεγνώνει, επειδή το κάνω σε εξωτερικό χώρο, έχω θέμα κάποιες φορές γιατί το φως της ημέρας, μου κρύβει μέρη κερωμένα....Οπότε δεύτερο χέρι για σιγουριά!
Πάντως εδώ στην Λάρισα δεν το αναλαμβάνει κανένας.
Με βλέπω να το κάνω χεράταΔεν ξέρω αν και Δράμα το αναλαμβάνει κανένας. Έχω σκεφθεί αν μπορώ να μιλήσω με κάποιον που δουλεύει αλοιφαδόρο και τον ξέρει καλά, να βάλω εγώ την αλοιφή και εκείνος τον αλοιφαδόρο και να πληρώσω τα εργατικά. Έχω και εγώ κάποια θέματα στα τζάμια...Με το χέρι θα κάνει δουλειά η αλοιφή, για ρύπους, στίγματα από νερά, πιθανές θαμπάδες κλπ. Δεν ξέρω πόσο θα μπορέσεις με το χέρι να βγάλεις την γρατσουνιά...
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Είναι το ίδιο με αυτό του aliexpress? Ποσο το πληρωσες? Ενημερώσε μας αν μπορείς πόσο χρονικό διάστημα θα διατηρηθεί ο υδροφοβος χαρακτήρας.
-
Δεν είχε βρέξει για να δω πως συμπεριφέρεται ομως χθες και σήμερα που έβρεξε ήμουν εκτός νησιού. Μετά που θα πάω σπίτι θα δω αν έχει αφήσει στίγματα βροχής αλλα ασφαλές συμπέρασμα θα δω μόλις ρίξω νερό για να καθαρίσω το αυτοκίνητο.
Έχω τις αμφιβολίες μου όμως,δεν νομίζω μια φιάλη που αγοράζουμε από έξω 5€ να έχει ίδια αποτελεσματικότητα με αυτό που κάνει 100€ εδώ.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο χρήστης alf έγραψε:
Τι να πάρω για να τις αφαιρέσω;Τελικά το πράγμα αυτό εμφανίστηκε ξανά στο παρμπρίζ.
Πήγα σε detailer εδώ στην Λάρισα για την επιδιόρθωση των γρατσουνιων στο τζάμι αλλά παρόλο που δοκίμασε με τον αλοιφαδορο δεν έγινε δουλειά. Τελικά οι γρατσουνιές είναι πιο βαθιές από αυτό που είχα εκτιμήσει.
Μου είπε άστο έτσι ή αν σε ενοχλεί άλλαξε παρμπρίζ στην χειρότερη.
Βέβαια επειδή με τρώει λέω να δοκιμάσω και με μια αλοιφή επιδιόρθωσης πλαστικών μήπως τουλάχιστον και τις καλύψω.
Όσο για την γλίτσα στο παρμπρίζ ένοχοι ήταν οι υαλοκαθαριστήρες πράγμα που δεν το περίμενα για 8 μηνών αυτοκίνητο.
Αλλάχτηκαν και όλα εντάξει πλέον -
Οι υαλοκαθαριστήρες! Καλά που το έγραψες alf για να το έχουμε υπ' όψιν. Ποτέ δεν έχω τύχει τέτοια περίπτωση. Τόσο βαθιά γρατσουνιά....
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Οι υαλοκαθαριστήρες! Καλά που το έγραψες alf για να το έχουμε υπ' όψιν. Ποτέ δεν έχω τύχει τέτοια περίπτωση. Τόσο βαθιά γρατσουνιά....Οι υαλοκαθαριστήρες ευθύνονται για την γλίτσα στο παρμπρίζ. Για τις γρατσουνιές εγώ..
Δεν με ενοχλούν την ημέρα παρα μόνο το βράδυ όταν πέφτει φως αυτοκινήτου από απέναντι και μοιάζουν με ιστό αράχνης αν πέσει το μάτι επάνω. Επειδή αλοιφαδορος δεν υπάρχει λέω να πάρω καμία γυαλιστικη αλοιφή τζαμιών της sonax αν βρώ ή αυτή https://www.tool-market.gr/tool.php?lang=gr&id=7037 οι οποίες υπόσχονται τουλάχιστον την κάλυψη των επιφανειακών γρατσουνιών και να προσπαθήσω με το χέρι.
Θα επισκεφτώ και την αντιπροσωπεία η οποία έχει φανοποιειο μήπως και ρίξουν καμία ιδέα γιατί δεν θέλω με το στανιό να αλλάξω παρμπρίζ όπως θέλουν κάποιοι παρμπριζαδες της Λάρισας χωρίς να το κοιτάξουν καν.
Στέλιος -
Eλπίζω να γίνει η δουλειά με το χέρι Στέλιο. Ακόμη και αν δεν μπορέσει να διορθώσει εντελώς το κρύσταλο, πάλι θα σου είναι χρήσιμη η αλοιφή γιατί καθαρίζει πολύ καλά την επιφάνεια από το κρύσταλλο. Η αλλαγή παρμπρίζ για εμένα θα ήτανε η έσχατη λύση. Δεν ξέρω βέβαια το μέγεθος του προβλήματος που έχεις. Ότι έχει να κάνει με την ορατότητα, θέλει προσοχή (υαλοκαθαριστήρες, τζάμια, φανάρια καθαρά γιατί όταν θαμπώνουν πολύ, επηρεάζουν τον φωτισμό του δρόμου κλπ).
Πριν γενικά γυαλίσεις κάτι, φρόντισε να το έχεις πλύνει και σκουπίσει καλά! -
Πέρασαν μερικές μέρες και επιτέλους σήμερα βρήκα χρόνο να πάω για καθαρισμό του Aveo.
Βασικά με ενδιέφερε ο εσωτερικός καθαρισμός για ευνόητους λόγους.Και πήγα στο Pitstoppark στο Χαλάνδρι για το σούπερ ντούπερ Gold πρόγραμμα καθαρισμού.
Και τελικά... μπούρδες.
Έσκασα 14euro και πήρα το αυτοκίνητο όπως ήταν.
Πεταμένα χρήματα.Εσωτερικός καθαρισμός: Καθαρισμός με αέρα στα πατάκια και ξεσκόνισμα του ταμπλό...
Εγώ περίμενα να μπει ηλεκτρική σκούπα στο αυτοκίνητο και να γίνει σοβαρός καθαρισμός όπως άλλωστε οι ίδιοι λένε για το Gold πρόγραμμα.Αλλά από ότι διαπίστωσα και είδα με τα μάτια μου, συμπεριφέρονται διαφορετικά στους πελάτες.
Δηλαδή ξεπετούν τον φτωχομπινέ με το Aveo και κάνουν τεμενάδες στον νεόπλουτο που ήρθε με το ολοκαίνουριο Peugeot 3008 και με το πούρο στο στόμα.Pitstoppark = Για τα μπάζα. Απαράδεκτοι.
Αυτά υποτίθεται ότι περίμενα να δω.
Εσωτερικός καθαρισμός
Σκούπα: Καθαρισμός εσωτερικού.
Πατάκια: Στεγνό καθάρισμα / ψεκασμός αντιαλλεργικού χημικού ΝΕΟ!
Υγρό καθάρισμα (Ζητείστε να φυλαχθούν στο πορτ μπαγκαζ. Μην τα τοποθετήσετε αμέσως για χρήση για αποφυγή μικροβίων και μούχλας.
Γυάλισμα ταμπλώ: Αντιαλλεργικός καθαρισμός ταμπλώ.
Τζάμια: Εσωτερικός καθαρισμός τζαμιών με χημικό. -
Κρίμα! Εγώ εκεί πάω το Kuga (και πήγαινα και την 116) και δεν έχω κανένα παράπονο. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Θα έχω όμως στα υπόψιν τα σχόλιά σου, για να τους τσεκάρω την επόμενη φορά.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ