-
Ο χρήστης Scarecrow_7 έγραψε:
Να συνοψισω αν ειμαι σωστος.
Πλυσιμο-prefoam-πλυσιμο-καθαρισμος ζαντες λαστιχα-πλυσιμο αμαξωματος-σκουπισμα-decontamination με ironx-πηλος-ενα eraser προιον της car pro-επειτα srp-και τελος κερι της collinite. Αυτο το κανω μια φορα επανακερωμα θα θελει οποτε δω οτι το κερι δεν κανει τη δουλεια του ιδανικα μετα απο 3-4 μηνες. Σε καθε πλυσιμο πλενω με σαμπουαν φιλικο για το κερι σκουπιζω και αν θελω εφαρμοζω το quik wax της meguiars. Ειμαι καπου λαθος;;Για εμένα όλα μια χαρά
Το κέρωμα λόγω της φύσης του κεριού - selant δεν μπορεί να κάνει γρατσουνιά. Μπορεί να κάνει το σφουγγαράκι αν δεν είναι κατάλληλο ή αν είναι βρώμικο. Δηλαδή, η εφαρμογή μπορεί να προκαλέσει ζημία.
Ο πηλός έχει τρεις ποιότητες: μαλακός, μεσαίος και σκληρός ανάλογα με το πόσο βρώμικη είναι η βαφή. Για αρχάριο και για βαφή χωρίς πολύ βρωμιά, θα προτιμούσα τον μαλακό. Όμως το αμάξι θα πρέπει να έχει πλυθεί πολύ καλά, ο πηλός να είναι καλός καί όχι όπως αναφέρθηκε τπτ Κινέζικος και το βασικότερο, αν ο πηλός πέσει κάτω στο έδαφος, είναι άχρηστος. Πάει για πέταμα. Επίσης χρειάζεται και ένα καλό λάδι για πηλό, ή νερό με αφρό για κάποιους πηλούς, όπως της
https://www.bilthamber.com/waxes-polishes-and-clay-bars/auto-clay
Βιντεάκι με το πως γίνεται η χρήση του πηλού (δεν ξέρω πως να το ενσωματώνω στο forum και βάζω μόνον το....url)
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=ZcZRj509Ir8
Πότε χρειάζεται ξανά η χρήση πηλού. Υπάρχει ο τρόπος διάγνωσης:
'The Bag Test: There’s a simple test that will indicate whether or not you need to clay. Wash and dry your vehicle, put a plastic sandwich bag over your hand and lightly rub your fingertips over the paint. If it feels gritty or rough, your paint is contaminated.'
https://www.autogeek.net/detailing-clay-bar.html
Γιατί καθαρίζει κάποιος με πηλό την βαφή; Γιατί χωρίς να φαίνονται επικάθονται σε αυτήν:
'Brake dust, industrial fallout, acid rain deposits and rail dust all can adhere to your vehicle. These contaminants often contain metal particulates, which accounts for the ease with which they penetrate the clear coat to attack the paint below. These contaminants then oxidize, and they allow rust to spread beneath the clear coat. Tiny orange spots today, total paint system failure tomorrow! Detailing clay removes these contaminants in order to keep the paint healthy and vibrant.'
Μπορεί το μάρκετινγκ να τα τονίζει για να τρέχει ο κόσμος να αγοράζει ολοένα και περισσότερα προιόντα περιποίησης. Ένας αλοιφαδόρος που τον χρησιμοποιείς για αφαίρεση γρατσουνιών - κέρωμα - καθαρισμός της βαφής, κοστίζει μέχρι και 300€ ίσως και περισσότερα. Χώρια τα σφουγγαράκια του, τις πετσέτες μικροίνας, τις αλοιφές γυαλίσματος (χοντρή, μεσαία - λεπτή), το σαμπουάν κλπ.
Αυτά έτσι τα έχω στην άκρη του μυαλού μου σε συνδιασμό με το πόσο θα κρατήσω το αμάξι, τα οικονομικά μου, τον διαθέσιμο χρόνο. Όμως μου αρέσει όσο μπορώ να το περιποιούμαι. Για εμένα. Όχι για να το κοιτάνε οι άλλοι. Μέσα π.χ. είναι πεντακαθαρο με καλό προιόν της Meguiars για το ταμπλό, ακόμη και αν έξω είναι άπλυτο. Το κάνω γιατί μου αρέσει η καθαριότητα και αν κάτι μπορώ να το διατηρώ σε καλή κατάσταση να το κάνω ανάλογα με τα βαλάντια που διαθέτω. -
Εχεις δικο σου χωρο για να το πλυνεις?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Εχεις δικο σου χωρο για να το πλυνεις?Ναι wantone. Ειδάλλως δύσκολα να περιποιηθείς όπως θες το αυτοκίνητο. Γιατί δεν είναι μόνον το πλύσιμο. Είναι και η ηλεκτρική σκούπα αν θελήσεις να βάλεις.
-
Σε συνέχεια των όσων είπαμε για το κεραμικό της Williams, κάποια παιδιά στο CFH μου είπαν και για τον Swell και πιο συγκεκριμένα είτε για το Nanolex Glass Sealant ή -για πιο 'σοβαρή' δουλειά- το Nanolex Si3D. Οι τιμές διαφέρουν αρκετά (από τα ~120-150€ πάμε στα 300-350€), και από ότι είδα και στο site του κατασκευαστή, μόνο το Si3D είναι αντίστοιχο του κεραμικού της Williams. Έχει πάει κάποιος από εκεί ή/και έχει εμπειρία με αυτά τα προϊόντα ?
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Σε συνέχεια των όσων είπαμε για το κεραμικό της Williams, κάποια παιδιά στο CFH μου είπαν και για τον Swell και πιο συγκεκριμένα είτε για το Nanolex Glass Sealant ή -για πιο 'σοβαρή' δουλειά- το Nanolex Si3D. Οι τιμές διαφέρουν αρκετά (από τα ~120-150€ πάμε στα 300-350€), και από ότι είδα και στο site του κατασκευαστή, μόνο το Si3D είναι αντίστοιχο του κεραμικού της Williams. Έχει πάει κάποιος από εκεί ή/και έχει εμπειρία με αυτά τα προϊόντα ?Για κεραμικό μόνο http://ceramic-pro.com/en/shop/product-line/product/9h/ της Nanoshine στην https://auto-star.gr/
Ολα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε και ειδικά όταν και οι εισαγωγεις ανταγωνιστικών παραδέχονται ότι το υλικό της nanoshine είναι απλά το καλύτερο! -
Ναι αλλά ξέρεις τι, θα πάω από εκεί και θα μου πει ο Πλάτωνας κανά τρελό ποσό και θα ξενερώσω...
Κάτσε ρε συ, δηλαδή ρώτησες κάποιον της Williams και είπε ότι το Ceramic-Pro είναι καλύτερο ? πάντως βλέπω ότι δίνουν 7 αντί για 5 χρόνια εγγύηση....
-
Ναι αλλά ξέρεις τι, θα πάω από εκεί και θα μου πει ο Πλάτωνας κανά τρελό ποσό και θα ξενερώσω...Κάτσε ρε συ, δηλαδή ρώτησες κάποιον της Williams και είπε ότι το Ceramic-Pro είναι καλύτερο ? πάντως βλέπω ότι δίνουν 7 αντί για 5 χρόνια εγγύηση....
Το CP είναι ακριβότερο και για να γίνει σωστή δουλεια πρέπει το αυτοκίνητο να έρθει σε κατάσταση εργοστασίου.
Δεν γίνεται να σου βάλει το υλικό πάνω σε αράχνες και όπως θα δεις με το PDI και την αποθήκευση σε τελωνεια κλπ το αμάξι κάθε άλλο παρά τέλειο έρχεται στον πελάτη (το qq ειχε αράχνες κατά την παράδοση, ήθελα και μαύρο ο ηλίθιος)
Επίσης έχει και τα 7 χρόνια εγγύηση!
Το προιόν είναι εκπληκτικό , είχα παθει πλάκα στο QQ που το είχα βάλει!
Βασικά και λόγω κόστους και λόγω του ότι δεν ξέρω πόσα χρόνια θα κρατησω την Χ1 δεν θέλησα να ανοιχτώ να βάλω και στην Χ1 παροτι θα την άξιζε την 'επένδυση'. Ευτυχώς που είναι ανοιχτό χρώμα! -
Ε καλά, άσπρο είναι το Kuga, δηλαδή πόση ζημιά να έχει πάθει από μεταφορά/φύλαξη/PDI ? Τεςπα, αν ισχύουν τα ποσά που ακούω (min 350-400€ και ανεβαίνουμε), θα κάνω μια φορά το χρόνο ένα καλό κέρωμα και τέλος....
-
Είχα βάλει το Williams στην 116i στον Πλάτωνα (τότε αυτό έβαζε...αυτό ήταν το καλύτερο!). Εννοείται ότι πρώτα έφερε το αυτοκίνητο σε κατάσταση 'εργοστασιακή' (αν και ήταν 1 εβδομάδας το χρώμα είχε αράχνες από το PDI). Είχε €400 (εάν θυμάμαι σωστά, μπορεί και €500) το Williams με την προετοιμασία και την έκπτωση του Φόρουμ και με 5 χρόνια εγγύηση.
ΥΓ: Τα κεραμικά προϊόντα είναι πολύ φτηνά, το κόστος έχει να κάνει με την εργασία και όχι με το προϊόν. Εάν κάποιος το αγοράσει (εάν το βρεί γιατί είναι τέτοιο στο σύστημα που όλα αυτά δεν πωλούνται στην λιανική!) και έχει την όρεξη και τον χώρο, μπορεί να το κάνει μόνος του.
-
Ε καλά, άσπρο είναι το Kuga, δηλαδή πόση ζημιά να έχει πάθει από μεταφορά/φύλαξη/PDI ? Τεςπα, αν ισχύουν τα ποσά που ακούω (min 350-400€ και ανεβαίνουμε), θα κάνω μια φορά το χρόνο ένα καλό κέρωμα και τέλος....Ζημιά θα έχει γιατί τα ίδια βερνίκια είναι σε όλα τα χρώματα, απλά στα ανοιχτά δεν φαίνεται! Και εγώ που το πήγα καινούργιο και το βάλαμε στο λευκό φως του φακού φάνηκαν αλλά με γυμνό μάτι δεν φαίνεται τίποτα, σε αντίθεση με το μαύρο!
Για τα κόστη που λες μια χαρά είναι απλά ρώτα και μάθε τη προετοιμασία κάνουν! Το περνάνε ότι πρέπει πριν το αμάξι ή απλά το πασαλείβουν με το κεραμικό!
Αυτό είναι και το παράπονο πολλών που πουλάνε τέτοια υλικά, ότι δηλαδή οι εφαρμοστές δεν τα περνάνε σωστά! -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Είχα βάλει το Williams στην 116i στον Πλάτωνα (τότε αυτό έβαζε...αυτό ήταν το καλύτερο!). Εννοείται ότι πρώτα έφερε το αυτοκίνητο σε κατάσταση 'εργοστασιακή' (αν και ήταν 1 εβδομάδας το χρώμα είχε αράχνες από το PDI). Είχε €400 (εάν θυμάμαι σωστά, μπορεί και €500) το Williams με την προετοιμασία και την έκπτωση του Φόρουμ και με 5 χρόνια εγγύηση.ΥΓ: Τα κεραμικά προϊόντα είναι πολύ φτηνά, το κόστος έχει να κάνει με την εργασία και όχι με το προϊόν. Εάν κάποιος το αγοράσει (εάν το βρεί γιατί είναι τέτοιο στο σύστημα που όλα αυτά δεν πωλούνται στην λιανική!) και έχει την όρεξη και τον χώρο, μπορεί να το κάνει μόνος του.
Τοτε αυτό έβγαινε Φάνη. Μετά βγηκε της nanoshine! Ο Πλάτωνας ως ο καλύτερος στο χώρο του πανελλαδικά τα δοκιμάζει όλα και δεν θα είχε θέμα να αλλάξει και προϊον αν έβγαινε καλύτερο!
Αλλωστε και αυτό της Williams καλό είναι απλά το άλλο καλύτερο!
Το ότι το αμάξι έρχεται σε εργοστασιακή κατάσταση προκύπτει και από αυτό που σου δείχνει όταν σου κάνει την εκτίμηση και από το λεπτομερές σετ φωτό που βγάζει κατά την διόρθωση και σου δίνει σε dvd μετά για να έχεις πληρες track record... (θα ανεβάσω κάποια στιγμή από το QQ να δείτε διαφορές στο 50-50)Πλέον πουλάνε και λιανική τα υλικά αυτά αλλά η εφαρμογή θέλει πολύ κόπο και τρόπο...
Ειδάλλως παίρνεις κανα ζουμί απο aliexpress και το αλοίφεις μόνος σου, όπως είχε κάνει ένα παλικάρι από το QQ forum που αγόρασε ένα μπουκαλάκι 50 ευρώ και το πέρασε την επομένη που πηρε το αμάξι και είδε τουλάχιστον beading... -
Ο χρήστης rallyaddicted έγραψε:
Σήμερα παρέλαβα το Meguiar's new car kit από ebay (εδώ είναι απλησίαστο...) Το κιτ περιλαμβάνει ότι χρειάζεται κανείς για ένα καλό πλύσιμο - γυάλισμα (εκτός από πηλό και swirl remover). Στο βίντεο περιγράφω αναλυτικά τα περιεχόμενα και μόλις τα χρησιμοποιήσω, θα κάνω ένα update post σχετικά με το αποτέλεσμα. Πάντως μέχρι στιγμής ότι έχω χρησιμοποιήσει από την εν λόγω εταιρεία, είναι εξαιρετικόΚαλημέρα, χρησιμοποίησα το κιτ. Αρχικά το σαμπουάν δεν κάνει για αφροποιητή (παρόλο που στο youtube είχα δει να το χρησιμοποιούν), σαν σαμπουάν είναι καλό χωρίς να είναι κάτι το extreme. Το τζελ για τα λάστιχα είναι απίστευτο και το wet look κρατάει όντως πολύ καιρό (όπως υποσχόταν), το water magnet είναι πολύ καλό και με ένα πέρασμα έχει σχεδόν στεγνώσει πλήρως όλη η επιφάνεια απ' την οποία πέρασε. Το πανί μικροϊνών είναι μια χαρά, το γυαλισικό είναι απ' τα καλά που έχω δοκιμασει μέχρι στιγμής με αρκετή υδροφοβικότητα και πολύ καλή γυαλάδα. Γενικά το κιτ είναι μια πολύ καλή λύση γιατί τα έχει όλα μαζεμένα και αρκετά φτηνότερα από το να τα πάρεις ξεχωριστά. Μέσα στη βδομάδα θα υπάρξει και νέο unboxing με paint restoration kit γιατί 10 χρονών αυτοκίνητο όσο προσεγμένο και να είναι την έχει την αραχνιά του και τις ατέλειές του. Οπότε stay tuned!
-
Τελικά ήρθε γρηγορότερα από το αναμενόμενο, οπότε έγινε και το σχετικό βίντεο παρουσία μιας ανίατης κ@υλας που ακούει στον τίτλο EVO 2 και φέρει βαρύ φορτίο 6 συνεχόμενων. Το κιτ είναι για επαναφορά ταλαιπωρημένου χρώματος και αφαίρεσης αραχνιάς και οξείδωσης. Επίσης περιλαμβάνει κιτ πηλού με quick detailer για αφαίρεση επίμονων κολλημένων ακαθαρσιών. Κάποια στιγμή θα ακολουθήσει και βίντεο με το πριν, κατά την εφαρμογή και το μετά. Stay tuned!
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ε καλά, άσπρο είναι το Kuga, δηλαδή πόση ζημιά να έχει πάθει από μεταφορά/φύλαξη/PDI ? Τεςπα, αν ισχύουν τα ποσά που ακούω (min 350-400€ και ανεβαίνουμε), θα κάνω μια φορά το χρόνο ένα καλό κέρωμα και τέλος....
Ζημιά θα έχει γιατί τα ίδια βερνίκια είναι σε όλα τα χρώματα, απλά στα ανοιχτά δεν φαίνεται! Και εγώ που το πήγα καινούργιο και το βάλαμε στο λευκό φως του φακού φάνηκαν αλλά με γυμνό μάτι δεν φαίνεται τίποτα, σε αντίθεση με το μαύρο!
Για τα κόστη που λες μια χαρά είναι απλά ρώτα και μάθε τη προετοιμασία κάνουν! Το περνάνε ότι πρέπει πριν το αμάξι ή απλά το πασαλείβουν με το κεραμικό!
Αυτό είναι και το παράπονο πολλών που πουλάνε τέτοια υλικά, ότι δηλαδή οι εφαρμοστές δεν τα περνάνε σωστά!Το να εχει αραχνη στο βερνικι δεν ειναι θεμα, βερνικι ειναι, ειδικα αν δεν φαινεται. Η διορθωση που κανουν αυτοι ειναι μουφα, αφαιρουν ενα μερος του βερνικιου και σιγα σιγα μειωνεται η προστασια του χρωματος. Για καθημερινο αμαξι δεν πιστευω οτι αξιζει το κεραμικο αν και κανει το πλυσιμο απλη διαδικασια αλλα ενταξει αν το βαζεις σε γκαραζ και του ρισχνει λιγο νερο συχνα δεν ειναι θεμα.
Αντωνη, θα το πας στο αυτοματο του Πιτ Στοπ? Ισως να το δοκιμασω και εγω αυτο το μηχανημα. Αν η δικη σας εμπηρεια ειναι οτι δεν κανει ζημιες.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
10 χρονια ειχα το γκολφ και το χρωμα του ηταν σαν να το αγορασες πριν 2 χρονια. Βεβαια η ποιοτητα στο χρωμα του ηταν φοβερη και φανηκε. Να αφαιρεις τις κουτσουλιες οταν πεφτουν και να πηγαινεις κανα δυο φορες για πλυσιμο το μηνα. Στα 3 χρονια ειχα κανει ενα κερωμα. Τωρα μπηκα στο τρυπακι και πηγα σημερα να κανω ενα καθαρισμα στο τιγκουαν γιατι απο τζακια ειχαν πεσει κατι μπιμπικακια και φαινεται. Για μενα πεταμενα λεφταΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ο καλος καιρος της Κρητης ειναι. Το ιδιο αμαξι στον βορρα οχι μονο θαμπωνει το χρωμα αλλα εχει και σκουριασει σε 10 χρονια.
-
Μια και μιλάμε για καθαρισμό και φροντίδα, για τους εσωτερικούς χώρους, έπεσα πάνω σ'αυτό:
http://www.colorglo.gr/el/auto/Καλό φαίνεται. Έχει κανείς προσωπική εμπειρία;
-
Το να εχει αραχνη στο βερνικι δεν ειναι θεμα, βερνικι ειναι, ειδικα αν δεν φαινεται. Η διορθωση που κανουν αυτοι ειναι μουφα, αφαιρουν ενα μερος του βερνικιου και σιγα σιγα μειωνεται η προστασια του χρωματος. Για καθημερινο αμαξι δεν πιστευω οτι αξιζει το κεραμικο αν και κανει το πλυσιμο απλη διαδικασια αλλα ενταξει αν το βαζεις σε γκαραζ και του ρισχνει λιγο νερο συχνα δεν ειναι θεμα.Αντωνη, θα το πας στο αυτοματο του Πιτ Στοπ? Ισως να το δοκιμασω και εγω αυτο το μηχανημα. Αν η δικη σας εμπηρεια ειναι οτι δεν κανει ζημιες.
Ακριβώς, σε όλες οι 'επιδιορθώσεις' που κάνουν οι detailers αυτό γίνεται: αφαιρούν βερνίκι. Είναι 1μm, 5μm, 10μm ? Δεν ξέρω, αλλά σίγουρα δεν 'επαναφέρουν' ακριβώς, αυτό γίνεται μόνο με βαφή. Το αυτοκίνητο θα είναι μονίμως σε κλειστή θέση, και θα βγαίνει μόνο για τις διακοπές, για μεγάλες διαδρομές, καμιά βόλτα το ΣΚ. Και πάντα πριν από τέτοια εξόρμηση έχω φροντίσει και του έχω κάνει ένα πλύσιμο και ένα υγρό κέρωμα. Δεν ξέρω, ίσως τελικά του κάνω μόνο κέρωμα κάθε τόσο...
Όσο για το αυτόματο του Pitstop, τόσα χρόνια δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα, ίσα-ίσα που είναι από τα καλύτερα που έχω χρησιμοποιήσει. Πλένουν από κάτω, ρίχνουν teflon ή κερί, μετά μπορείς να κάνεις και επιπλέον εργασίες αν θες, κάνουν κεραμικό, τα πάντα. Και έχει δίπλα το Everest, αράζεις, πίνεις το καφεδάκι σου και βλέπεις το τουτού να το περιποιούνται, μια χαρά
-
Ωραια, το απο κατω ειναι στανταρ ή το επιλεγεις σαν εξτρα? Θελω μονο εξωτερικο. Αν ειναι να πας το δικο σου καμμια μερα πες μου να ερθω αν μπορω και εγω.
Ποσο κοστιζει το εξωτερικο? Εχει καρτα με εκπτωσεις?
-
Ωραια, το απο κατω ειναι στανταρ ή το επιλεγεις σαν εξτρα? Θελω μονο εξωτερικο. Αν ειναι να πας το δικο σου καμμια μερα πες μου να ερθω αν μπορω και εγω.Ποσο κοστιζει το εξωτερικο? Εχει καρτα με εκπτωσεις?
Έχει ξεχωριστά μέσα/έξω, και έχει τρία 'πακέτα' για full: special, deluxe, gold. Το πρώτο είναι απλό μέσα/έξω, και τα άλλα δύο είναι με σασί και teflon ή κερί αντίστοιχα. Επίσης μετά μπορείς να ζητήσεις να βάλουν επιπρόσθετο υγρό κερί, με επιπλέον χρέωση προφανώς, και έχει ξεχωριστές όλες τις υπηρεσίες: σαλόνι, καθίσματα, πατάκια, βιολογικούς, φανάρια, τα πάντα.
Σχεδόν πάντα πάω ΣΚ (είναι ανοιχτά Σαβ. και Κυρ.), αν και τις καθημερινές έχει λιγότερο κόσμο. Μπορεί να πάω το Fiesta αυτό το ΣΚ, θα σου στείλω μνμ.
-
Τιμες?
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ