-
Με 5 μέτρα μήκος και μεταξόνιο κοντά στα 3 μέτρα, η μπροστινή κίνηση κάτι σε Cadillac θα έκανε
Βέβαια όσο και αν δεν θέλετε να το παραδεχθείτε, η BMW έχει μπροσθιοκίνητο
-
Το MC εννοείς?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Με 5 μέτρα μήκος και μεταξόνιο κοντά στα 3 μέτρα, η μπροστινή κίνηση κάτι σε Cadillac θα έκανεΒέβαια όσο και αν δεν θέλετε να το παραδεχθείτε, η BMW έχει μπροσθιοκίνητο
Ποιό μου διαφεύγει ?
-
Mini ?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Mini ?Αυτό δεν το υπολογίζω (τουλχ εγώ)
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Mini ?
Αυτό δεν το υπολογίζω (τουλχ εγώ)
Το isetta?
-
Ο χρήστης Tobajara έγραψε:
Εκει διαφερει ουσιαστικα απο τη κυριωτερη αντιπαλο της τη mercedes.
Είναι πολύ πιο χρήσιμο να συγκρίνουμε τη BMW με την Audi. Η BMW και η Mercedes έχουν διαφορετικό προσανατολισμό, άλλους στόχους!
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Προς Alfista:Θα προτιμούσα ότι είχες να πεις, να το πεις δημόσια και όχι μέσω προσωπικών μηνυμάτων, με προειδοποιήσεις του τύπου 'πρόσεχε πως μιλάς για τις Alfa romeo'. O καθένας μας εκφράζει τη γνώμη του. Αν θες να κάνεις διάλογο, αντιμετώπισέ τον συνομιλητή σου με επιχειρήματα.
Ε το είδαμε κι αυτό! Για να μην τρελαθούμε όλοι, και κυρίως εγώ, το pm μου ήταν το ακόλουθο
Pai Mei έγραψε:
Αλλά, νομίζω, ότι η σύγκριση (στο σήμερα) μεταξύ BMW και Alfa είναι ανούσια. Τι να συγκρίνεις;
Alfista έγραψε:
Αυτοκίνητο των 30.000Ε, με αυτοκίνητο των 32.000Ε. 2 εταιρείες της premium κατηγορίας όπως λένε και οι 4Τ (και όχι οι πορωμένοι ιταλόφιλοι). Δε νομίζω να είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις.
Κατά τα λοιπά, φίλε μου καταρχήν να σου συνιστήσω ψυχραιμία όπως άλλωστε έκανα και στο φίλο sakis. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί που κάνεις μόνο εμπρηστικά μπορούν να λειτουργήσουν, και επειδή είσαι newbie στο forum σε πληροφορω ότι τη συζήτηση την έχουμε αναλώσει στο παρελθόν πολλάκις, και όλοι επιθυμούμε να διατηρήσουμε ήρεμο κλίμα. Ιταλόφιλοι πολλοί δεν έμειναν εδώ μέσα, αφού σύντομα κατάλαβαν ότι οι υπόλοιποι αντικειμενικοί ήταν πιο πορωμένοι αντι-ιταλόφιλοι από αυτούς.
Χαλάρωσε όμως και πρόσεχε τι λες. Το να χαρακτηρίσεις τις 147-156 ως πλυντήρια μόνο ως αστείο ακούγεται και κανείς δεν θα σε πάρει στα σοβαρά. Καλές βόλτες στην παρέα μας, και να χαίρεσαι το αυτοκίνητο σου.Τώρα ** που στο διάολο κατάλαβες εσύ ότι σου είπα >'πρόσεχε πως μιλάς για τις Alfa romeo'.
ένας Θεός ξέρει! Και φυσικά το έστειλα μέσω pm γιατί καμία σχέση έχει με το καημένο topic της 3αρας! Ειλικρινά κάθε επιπλέον κουβέντα μαζί σου είναι περιττή! **
Υ.Γ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο forum των 4Τ που αποθηκεύει και τα απεσταλμένα μηνύματα. Τώρα το ανακάλυψα, και ευτυχώς με γλίτωσε από μια επίσκεψη στον τρελογιατρό.
-
Ο οργισμένος Alfista διέρρηξε τα ιμάτιά του. Σου έκανα απλά μία φιλική σύσταση. Δικαιολογεί τόση οργή;Δεν είναι σοφό εκ μέρους σου να επιβεβαιώνεις αυτά που λίγο πριν έγραφα για τους φανατικούς αλφίστι.
Έγραψα επί λέξει: προειδοποιήσεις του τύπου 'πρόσεχε πως μιλάς για τις Alfa Romeo'.
Κι εσύ έγραψες: 'χαλάρωσε και πρόσεχε τι λες'. Τι λέω για ποιό πράγμα; Για τις Alfa μιλούσα και τους οπαδούς της.Αλλά δε θέλω να το κάνω θέμα. Δεν είναι ζήτημα ουσίας άλλωστε.
Δεν έχω τίποτα μαζί σου. Αν δε θες να συζητάς μαζί μου, κανείς δε σε υποχρεώνει να κάνεις το αντίθετο. Το φόρουμ είναι ένας δημόσιος διάλογος.
-
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Εκει διαφερει ουσιαστικα απο τη κυριωτερη αντιπαλο της τη mercedes.
Είναι πολύ πιο χρήσιμο να συγκρίνουμε τη BMW με την Audi. Η BMW και η Mercedes έχουν διαφορετικό προσανατολισμό, άλλους στόχους!
Στα περισσοτερα περιοδικα αναφερεται η mercedes ως η βασικη αντιπαλος της bmw.Οταν η μια εταιρεια δημιουργει μια κατηγορια πχ ml ή a klass κλπ αμεσως η bmw απανταει με την Χ5 τη σειρα 1 κλπ.Οι δυο εταιρειες βρισκονται ενα βημα (μηπως περισσοτερα) πιο μπροστα σε σχεση με τον ανταγωνισμο τους (audi,saab,volvo) στην οδικη συμπεριφορα,στην τεχνολογια,στην εσωτερικη και εξωτερικη εμφανιση,στον πλουσιο διακοσμο.Παντα.Ενας καταναλωτης που θα ειχε πχ 60 000 ευρω να διαθεσει θα κοιταζε μια απο τις δυο εταιρειες ως πιθανες επιλογες και αναλογα απο την ιδιοσυστασια του θα επελεγε ενα απο τα δυο!Το ομολογουν και οι πωλησεις πχ στη μεγαλομεσαια κατηγορια οπου σχεδον παντα η mercedes ειναι μπροστα απο την bmw.Σιγουρα η mercedes εχει εντελως διαφορετικο προσανατολισμο αν και εχω διαβασει οτι προσπαθει να απευθυνθει σε πιο νεους αγοραστες ηλικιακα αλλα ειναι πιο κοντα σε αιγλη,σε κυρος σε αξια μεταπωλησης,σε εξοπλισμο σε φημη σηματος.Αν διαφωνεις μπες στο ebay ,κοιτα οποιες μαρκες νομιζεις και συγκρινε ποσα αυτοκινητα bmw και mercedes αγοραζουν οι αμερικανοι(απο τις μεγαλυτερες αγορες) σε σχεση με την audi και τις υπολοιπες.Παντα οι δυο πουλανε περισσοτερα γιατι απλα αυτα θεωρουνται ως αμεσα συγκρισιμα αυτοκινητα.Αυτα ειναι διαφορετικα σε φιλοσοφια κλπ αλλα τοσο κοντα
σε κυρος και αυτα που εγραψα παραπανω.Δε διαφωνω οτι και η audi,η VW
και αλλες ειναι εξισου καλες.Αν ηταν να αγορασεις την 7 ή την S klass ή το Α8 ή το phaeton πιο θα αγοραζες?προσωπικα ή την S ή την 7.Βεβαια ολα τα παραπανω ειναι σχεδον τα ιδια ,τρομερα στο δρομο,εκπληκτικη τεχνολογια. -
Έγραψα επί λέξει: προειδοποιήσεις του τύπου 'πρόσεχε πως μιλάς για τις Alfa Romeo'.
Κι εσύ έγραψες: 'χαλάρωσε και πρόσεχε τι λες'. Τι λέω για ποιό πράγμα; Για τις Alfa μιλούσα και τους οπαδούς της.Να πω την αλήθεια εγώ δεν κατάλαβα να σου είπε αυτό που ισχυρίζεσαι...Μάλλον αναφερόταν γενικότερα στον χαρακτηρισμό πλυντήρια,ο οποίος σε ένα ευαίσθητο θέμα όπως το bmw vs alfa μπορεί να προκαλέσει διάφορες παρενέργειες...
-
Πραγματικά θεωρώ αστείο να συγκρινείς κανείς bmw και alfa romeo.
Τις σημερινές.Συμφωνω μαζι σου.Η αλφα μπορει να προσφερει οδηγικη απολαυση ακομα και απο 1.6cc και οχι απο 330 και πανω.
Και οι δύο εταιρείες έχουν αξιοσέβαστη ιστορία μεν στην κατασκευή σπορ αυτοκινήτων.
Απλά η Alfa, κάποια στιγμή αναγκάστηκε να λοξοδρομήσει. Εξαγοράστηκε από τη Φιατ και εγκατέλειψε σταδιακά την πίσω κίνηση. Aυτό το τελευταίο ήταν το πιο σημαντικό ατόπημα στην ιστορία της εταιρείας..Πρωτα απ'ολα δεν μπορεις να βαζεις στην ιδια ζυγαρια την ιστορια των δυο εταιριων.Πρεπει να εισαι ακριβολογος με την ιστορια.Η αλφα ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ(εμπορικη αποτυχια στην αμερικη) και ευτυχως που η Fiat την εξαγορασε ωστε να μην εξαφανιστει απο τον χαρτη......μεχρι να ορθοποδησουν εν ετη 2005(159-brera) αναγκαστηκαν τα τελευταια 30χρονια να στραφουν σε φθηνες λυσεις και να βαλουν νερο στο κρασι τους...Αυτο δεν λεγεται ατοπημα αλλα λυση αναγκης.Εχω θαυμασει απο κοντα πολλες κλασσικες αλφα ρομεο,εχω διαβασει την ιστορια της και ξερω πολυ καλα οτι οι σημερινες αλφα(μεχρι την Gt) δεν ειναι ανταξιες του εβληματος....Αυτο απεχει πολυ απο το να λες οτι δεν εχουν να προσφερουν τιποτα.
Σήμερα οι Alfa δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. Προσπαθώ να μην είμαι απόλυτος αλλά δε βλέπω ουσιαστικούς λόγους (πέρα από το σχήμα ή τη λόξα του καθενός) να αγοράσει κανείς alfa. Είπαμε, είναι καλοστημένες.
Ωραία, καλοστημένa είναι και το Mazda 6, το Peugeot 407 και το Mondeo ή το Focus.
Yπερτερούν κάπου σε σχέση με τον ανταγωνισμό;Συγκρινεις την 156 που ειναι μοντελο του 97 ενω τα υπολοιπα που αναφερεις ειναι 2003....και παλι ομως σε ολα τα συγκριτικα ακομα και στα ελληνικα(περιοδικα των μισθοφορων) αποδεικνυονται τα πιο σπορ προσθιοκινητα.
Έχουν μήπως το ταχύτερο σειριακό κιβώτιο;
Το selespeed είναι για γέλια.Συμφωνα οτι τα σειρειακα τους,αν εξαιρεσεις της Gt ειναι απο τα πιο μετρια της αγορας.Αγαπητε,σου διαφευγει οτι η πρωτη μαζικη εφαρμογη του selespeed(Magneti Marelli) εγινε στην 156 και πολυ μετα εταιριες οπως Lamborghini,Aston Martin,BMW,Mercedes Benz αντεγραψαν το hardware βελτοιωνοντας το λογισμικο.Πριν κρινεις περιμενε το καινουριο Selespeed type sequential gearbox.
Για το διπλά ψαλίδια ο Ικar μας κάλυψε.
Τα WRC έχουν γόνατα μπροστά. Αλλά εντάξει μπορεί να μη στρίβουν τόσο καλά όσο η GT. Οκ η τελευταία αδικείται που δεν είναι 4κίνητη.Μονο που τα κορυφαια supercars ferrari-carrara gt(γιατι αραγε δεν χρησιμοποιησαν την τυπολογια-anartiseis της 911)-slr χρησιμοποιουν μπρος-πισω διπλα ψαλιδια ...ακομα και το 350z...
Να συγκρίνουμε τεχνολογία κινητήρων; Να αρχίσω τώρα να πετάω λέξεις Valvetronic, vanos κλπ; Είναι νομίζω μάταιο..
Eκτος του οτι η αλφα τα τελευταια 15 χρονια δεν στηριζει οπως η bmw τις πωλησεις της στα εξακυλινδρα συνολα ξεχνας οτι το 70% της ευρωπαικης αγορας ειναι diesel.Αν το βραβευμενο common rail και η εξελιξη του δεν ειναι η εφευρεση της δεκαετιας του 90(μαζι με το v-tec) τοτε τι ειναι....το πολυπεταλουδο συστημα εξαγωγης της bmw η η αντιγραφη του vvti...Το 2008 η αλφα θα ειναι η πρωτη εταιρια που θα παρουσιασει στην 149 κατι που θα εξαπλωθει σε ολη την γκαμα το πρωτο συστημα που ελεγχει πληρως ηλεκτρονικα τις βαλβιδες(uniair).Μπορει το παρελθον των ιταλων να ειναι περισσοτερο καινοτομο(για π.χ ο μεταβλητος χρονισμος ηταν ανακαλυψη της αλφα) αλλα μην ξεχνας.....
Chassis steel spaceframe(Fiat Multipla,Alfa Nuvola)
Chassis Multisplit(CRF(Fiat Research center))
Chassis DualFrame(Stilo,Thesis)
πρώτη εμπρόσθια multilink(Lancia Thesis)
common rail unijet(Elasis,Fiat Research Center)
common rail II multijet(Elasis,CRF,Magneti Marelli)
Uniair electronic valve control(Elasis,CRF)
Multiair electronic valve control for diesel engines(Elasis,CRF)
Connect τηλεματική onboard(CRF)
Intellibus τηλεματική onboard(CRF,Boeing Phantom Works)
automotive windows(CRF,Microsoft)
E-diff differential(Ferrari F430)
Selespeed type sequential gearbox (Magneti Marelli)
DFN type sequential gearbox (Magneti Marelli)Oσο για την 159(προορισμενη αρχικα για αντικαταστατης της 166...γι'αυτο εχει την μεγαλυτερη στρεπτικη ακαμψια στην κατηγορια της και φυσικα διακριθηκε στην αλλαγη λωριδας σημειωνοντας την μεγαλυτερη ταχυτητα) ειναι αστειο να τιθεται θεμα συγκρισης με την 3αρα με τα mcpherson και το αργο συστημα διευθυνσης με 3 στροφες.Η 159 περα απο τα νεας γενιας διπλα ψαλιδια-multilink(ARC-suspension/airmod παρομοια με της quattroporte) εχει 2.1 στροφες ,τρια διαφορικα εκ των οποιων δυο διαφορικα torsen 3ης γενιας με 42/58 που αναλογα με τις συνθηκες γινεται 20/80 και ενεγρητικη τετραδιευθυνση 2ης γενιας(ηλεκτρονικος ελενγχος)
-
H Audi πάντως έχει τοποθετηθεί, από το Group, απέναντι στην BMW.
Νομίζω ότι και σε φιλοσοφία είναι πιο κοντά οι δύο εταιρείες. H Merc κυνηγάει ένα διαφορετικών απαιτήσεων κοινό, που παραμένει μεγαλύτερο κατά μ.ο. ηλικιακά, και δίνει προτεραιότητα στην άνεση.Άλλωστε από το τμήμα AMG σε συνέντευξη που έδωσαν πρόσφατα, παραδέχτηκαν ότι δεν τους ενδιαφέρει να φτιάξουν αυτοκίνητα τόσο εστιασμένα όσο τα M, διότι οι πελάτες τους δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο. Είναι η άνεση και τα γρήγορα και απροβλημάτιστα ταξίδια οι προτεραιότητες τους. Κανένα άλλωστε ΑMG δεν έχει μπλόκα. Αλλά θα μου πείτε φτάσαμε να μην έχει μπλοκέ ούτε η Boxster!
Bέβαια η αλήθεια είναι ότι Audi, BMW, Μercedes και Σουηδοί στοχεύουν σε διάφορες υποκατηγορίες του ίδιου βασικά κοινού.
Το Α8 σύμφωνα με τη γνώμη των περισσότερων δημοσιογράφων, ελλήνων και ξένων είναι συνολικά καλύτερο και από την 7άρα και πολύ περισσότερο από την S-Class. Aν τα Audi καταφέρουν να αποτινάξουν αυτή την έλλειψη πληροφόρησης και αφήσουν τον οδηγό να συμμετέχει περισσότερο στην οδήγηση, θα γίνουν ισότιμη -σπορ- εναλλακτική της BM.
Μην απορήσετε αν αυτό συμβεί τα επόμενα χρόνια. Οι φήμες μιλάνε για πίσω κίνηση, ενώ ο Πίτσετσρίντερ ή κάπως έτσι, είπε ότι τα επόμενα Audi θα έχουν τραβηγμένο το μοτέρ προς τα πίσω για καλύτερη κατανομή βάρους και μικρότερο εμπρός πρόβολο. Ίδωμεν.
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Πραγματικά θεωρώ αστείο να συγκρινείς κανείς bmw και alfa romeo.
Τις σημερινές.Συμφωνω μαζι σου.Η αλφα μπορει να προσφερει οδηγικη απολαυση ακομα και απο 1.6cc και οχι απο 330 και πανω.
Και οι δύο εταιρείες έχουν αξιοσέβαστη ιστορία μεν στην κατασκευή σπορ αυτοκινήτων.
Απλά η Alfa, κάποια στιγμή αναγκάστηκε να λοξοδρομήσει. Εξαγοράστηκε από τη Φιατ και εγκατέλειψε σταδιακά την πίσω κίνηση. Aυτό το τελευταίο ήταν το πιο σημαντικό ατόπημα στην ιστορία της εταιρείας..Πρωτα απ'ολα δεν μπορεις να βαζεις στην ιδια ζυγαρια την ιστορια των δυο εταιριων.Πρεπει να εισαι ακριβολογος με την ιστορια.Η αλφα ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ(εμπορικη αποτυχια στην αμερικη) και ευτυχως που η Fiat την εξαγορασε ωστε να μην εξαφανιστει απο τον χαρτη......μεχρι να ορθοποδησουν εν ετη 2005(159-brera) αναγκαστηκαν τα τελευταια 30χρονια να στραφουν σε φθηνες λυσεις και να βαλουν νερο στο κρασι τους...Αυτο δεν λεγεται ατοπημα αλλα λυση αναγκης.Εχω θαυμασει απο κοντα πολλες κλασσικες αλφα ρομεο,εχω διαβασει την ιστορια της και ξερω πολυ καλα οτι οι σημερινες αλφα(μεχρι την Gt) δεν ειναι ανταξιες του εβληματος....Αυτο απεχει πολυ απο το να λες οτι δεν εχουν να προσφερουν τιποτα.
Σήμερα οι Alfa δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. Προσπαθώ να μην είμαι απόλυτος αλλά δε βλέπω ουσιαστικούς λόγους (πέρα από το σχήμα ή τη λόξα του καθενός) να αγοράσει κανείς alfa. Είπαμε, είναι καλοστημένες.
Ωραία, καλοστημένa είναι και το Mazda 6, το Peugeot 407 και το Mondeo ή το Focus.
Yπερτερούν κάπου σε σχέση με τον ανταγωνισμό;Συγκρινεις την 156 που ειναι μοντελο του 97 ενψ τα υπολοιπα που αναφερεις ειναι 2003....και παλι ομως σε ολα τα συγκριτικα ακομα και στα ελληνικα(περιοδικα των μισθοφορων) αποδεικνυονται τα πιο σπορ προσθιοκινητα.
Έχουν μήπως το ταχύτερο σειριακό κιβώτιο;
Το selespeed είναι για γέλια.Συμφωνα οτι τα σειρειακα τους,αν εξαιρεσεις της Gt ειναι απο τα πιο μετρια της αγορας.Αγαπητε,σου διαφευγει οτι η πρωτη μαζικη εφαρμογη του selespeed(Magneti Marelli) εγινε στην 156 και πολυ μετα εταιριες οπως Lamborghini,Aston Martin,BMW,Mercedes Benz αντεγραψαν το hardware βελτοιωνοντας το λογισμικο.Πριν κρινεις περιμενε το καινουριο Selespeed type sequential gearbox.
Για το διπλά ψαλίδια ο Ικar μας κάλυψε.
Τα WRC έχουν γόνατα μπροστά. Αλλά εντάξει μπορεί να μη στρίβουν τόσο καλά όσο η GT. Οκ η τελευταία αδικείται που δεν είναι 4κίνητη.Μονο που τα κορυφαια supercars ferrari-carrara gt(γιατι αραγε δεν χρησιμοποιησαν την τυπολογια-anartiseis της 911)-slr χρησιμοποιουν μπρος-πισω διπλα ψαλιδια ψαλιδια...ακομα και το 350z...
Να συγκρίνουμε τεχνολογία κινητήρων; Να αρχίσω τώρα να πετάω λέξεις Valvetronic, vanos κλπ; Είναι νομίζω μάταιο..
Eκτος του οτι η αλφα τα τελευταια 15 χρονια δεν στηριζει οπως η bmw τις πωλησεις της στα εξακυλινδρα συνολα ξεχνας οτι το 70% της ευρωπαικης αγορας ειναι diesel.Αν το βραβευμενο common rail και η εξελιξη του δεν ειναι η εφευρεση της δεκαετιας του 90(μαζι με το v-tec) τοτε τι ειναι....το πολυπεταλουδο συστημα εξαγωγης της bmw η η αντιγραφη του vvti...Το 2008 η αλφα θα ειναι η πρωτη εταιρια που θα παρουσιασει στην 149 κατι που θα εξαπλωθει σε ολη την γκαμα το πρωτο συστημα που ελεγχει πληρως ηλεκτρονικα τις βαλβιδες(uniair).Μπορει το παρελθον των ιταλων να ειναι περισσοτερο καινοτομο(για π.χ ο μεταβλητος χρονισμος ηταν ανακαλυψη της αλφα) αλλα μην ξεχνας.....
quote]Η οδηγική απόλαυση sakiss είναι έως ένα βαθμό ζήτημα υποκειμενικό. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές σε αυτό το θέμα. Άλλος τη βρίσκει με BMW άλλος με Alfa, άλλος και με Lada ακόμα (χωρίς ειρωνεία). Έχω γράψει σε άλλο ποστ ότι ποτέ δεν έκρινα την 316 ως πραγματική BMW. Και καμία 4κύλινδρη για να είμαι ειλικρινής. Έγραψα επίσης ότι οι πρώτες 156 ήταν πολύ αξιόλογες. Αλλά με το αντισπίν συνεχώς σε λειτουργία,εγώ τουλάχιστον εκνευρίζομαι. Πάει στράφι όλο το καλό στήσιμο.
Από την εποχή της 1800 του '60, που θεωρείται το πρώτο σπορ saloon της ιστορίας, των 2002 και Giullia Coupe, οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονταν μεταξύ τους για το καλύτερο σπορ αυτοκίνητο. H Αlfa χρεωκόπησε αλλά την εξαγόρασε η Fiat. Tα λογιστικά λάθη kai τα αμέτρητα πρόβληματα αξιοπιστίας και ποιότητας, δεν αποτελούν άλλοθι στην χάραξη της νέας στρατηγικής του Gruppo βάσει της οποίας έχουμε μία προσθιοκίνητη πλατφόρμα και πάνω της βασίζουμε Fiat, Αlfa και Lancia. Όταν φτιάχνεις αυτοκίνητα κι αυτό που σε ενδιαφέρει είναι πως θα βγάλεις περισσότερα χρήματα και όχι πως θα φτιάξεις καλύτερα αυτοκίνητα, παθαίνεις αυτό που έπαθε η Alfa. Όταν η bmw επένδυε δις στο πρότζεκτ Ε36 η Fiat επένδυε 5 φορές λιγότερα (δε θυμάμαι τα ποσά, θυμάμαι όμως την αναλογία)βασιζόμενη σε μία μόνο πολύπαθη πλατφόρμα, αυτή του Tipo. Dedra, 155 και Tempra έχουν κριθεί ως 3 από τα χειρότερα ιταλικά αυτοκίνητα ever. Μόνη φωτεινή εξαίρεση πατώματος 'tipo' το Fiat Coupe ένα θαυμάσιο αυτοκίνητο.
Συνοψίζω: Ανεξάρτητα από τα ιστορικά αίτια, ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για όλους μας η στροφή της Alfa στην μπροστά κίνηση. Κυρίως για την ίδια την εταιρεία. Επιτρεψέ μου ένα σύγχρονο παράδειγμα που θα μας βοήθησει.
Δες την περίπτωση Mazda. Με τα κεφάλαια της Ford δημιούργησε ένα αυτοκίνητο μοναδικό σε τεχνογνωσία. Δε θα μπορούσε να κάνει κάτι αντίστοιχο η Alfa με τα κεφάλαια της Fiat;Το Mondeo είναι αυτοκίνητο, περίπου ίδιας χρονολογίας με την 156. Διαφωνεί κανείς ότι είναι περίπου ισάξιο οδηγικά; Το Focus είναι του '98. Διαφωνεί κανείς ότι είναι καλύτερο (ή τουλάχιστον ισάξιο) της 147 οδηγικά;
Δε θα επιμείνω σε αυτή την σύγκριση. Σέβομαι τις απόψεις όλων.
Δυο-τρία τελευταία πράγματα.
Σειριακά κιβώτια παρουσίασαν πρώτες, αν δεν κάνω λάθος, σε αυτοκίνητο παραγωγής οι Porsche (tiptronic) και η BMW (steptronic).
Τα διπλά ψαλίδια από μόνα τους δε λένε τίποτα. Και τα παλιά Civic είχαν διπλά ψαλίδια αλλά χωρίς τη σωστή γεωμετρία. Και ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να ρυθμίσεις σωστά αυτή τη διάταξη ανάρτησης. Στην Alfa τα κατάφεραν αλλά αυτό δε σημαίνει ότι υπερτερούν οποιουδήποτε αυτοκινήτου με γόνατα. Άλλωστε το αυτοκίνητο είναι προιόν σύγκλισης πολλών παραμέτρων, σημασία έχει πως συνεργάζονται όλα τα μηχ. μέρη από τα σινεμπλόκ μέχρι τα υποπλαίσια της ανάρτησης για το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Καλές οι 2,1 στροφές από άκρη σε άκρη αλλά και πάλι αυτός είναι ένας αριθμός, που από μόνος του δε λέει και πολλά. Υπάρχουν και έννοιες όπως αίσθηση και πληροφόρηση, επαναφορά. Το Active steering δε σου λέει τίποτα;Θα μπορούσα να σου αραδιάσω, όπως έκανες κι εσύ, πολλές καινοτομίες της BMW αλλά δεν το κάνω γιατί αφενός είναι κουραστικό, διότι είναι γνωστές στους περισσότερους αφετέρου διότι μέχρι να βγάλει η Alfa ενα πραγματικό σπορ πισωκίνητο αυτοκίνητο δεν υπάρχει θέμα συζήτησης.
-
Νομίζω ότι και σε φιλοσοφία είναι πιο κοντά οι δύο εταιρείες. H Merc κυνηγάει ένα διαφορετικών απαιτήσεων κοινό, που παραμένει μεγαλύτερο κατά μ.ο. ηλικιακά, και δίνει προτεραιότητα στην άνεση.Άλλωστε από το τμήμα AMG σε συνέντευξη που έδωσαν πρόσφατα, παραδέχτηκαν ότι δεν τους ενδιαφέρει να φτιάξουν αυτοκίνητα τόσο εστιασμένα όσο τα M, διότι οι πελάτες τους δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο. Είναι η άνεση και τα γρήγορα και απροβλημάτιστα ταξίδια οι προτεραιότητες τους. Κανένα άλλωστε ΑMG δεν έχει μπλόκα. Αλλά θα μου πείτε φτάσαμε να μην έχει μπλοκέ ούτε η Boxster!
Bέβαια η αλήθεια είναι ότι Audi, BMW, Μercedes και Σουηδοί στοχεύουν σε διάφορες υποκατηγορίες του ίδιου βασικά κοινού.
Το Α8 σύμφωνα με τη γνώμη των περισσότερων δημοσιογράφων, ελλήνων και ξένων είναι συνολικά καλύτερο και από την 7άρα και πολύ περισσότερο από την S-Class. Aν τα Audi καταφέρουν να αποτινάξουν αυτή την **έλλειψη πληροφόρησης **και αφήσουν τον οδηγό να συμμετέχει περισσότερο στην οδήγηση, θα γίνουν ισότιμη -σπορ- εναλλακτική της BM.
Μην απορήσετε αν αυτό συμβεί τα επόμενα χρόνια. Οι φήμες μιλάνε για πίσω κίνηση, ενώ ο Πίτσετσρίντερ ή κάπως έτσι, είπε ότι τα επόμενα Audi θα έχουν τραβηγμένο το μοτέρ προς τα πίσω για καλύτερη κατανομή βάρους και μικρότερο εμπρός πρόβολο. Ίδωμεν.
Ένα δείγμα-αρχικό μεν- είναι το GTI.
Ένα δεύτερο δείγμα (απ'ότι φημολογείται) είναι το νέο RS4.
Συμφωνώ σε όσα αναφέρεσαι,
και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να βρεί το δρόμο του κι αυτό το κομμάτι.Ίδωμεν...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Το Α8 σύμφωνα με τη γνώμη των περισσότερων δημοσιογράφων, ελλήνων και ξένων είναι συνολικά καλύτερο και από την 7άρα και πολύ περισσότερο από την S-Class. Aν τα Audi καταφέρουν να αποτινάξουν αυτή την **έλλειψη πληροφόρησης **και αφήσουν τον οδηγό να συμμετέχει περισσότερο στην οδήγηση, θα γίνουν ισότιμη -σπορ- εναλλακτική της BM.
Ένα δείγμα-αρχικό μεν- είναι το GTI.
Ένα δεύτερο δείγμα (απ'ότι φημολογείται) είναι το νέο RS4.
Συμφωνώ σε όσα αναφέρεσαι,
και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να βρεί το δρόμο του κι αυτό το κομμάτι.Ίδωμεν...
Εξηγείς λίγο τι εννοείς επειδή δεν κατάλαβα?
-
deleted
-
Συνοψίζω: Ανεξάρτητα από τα ιστορικά αίτια, ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για όλους μας η στροφή της Alfa στην μπροστά κίνηση. Κυρίως για την ίδια την εταιρεία.Ρε φιλε, συγνωμη τωρα, επειδη εσυ εισαι κολλημενος με τη πισω κινηση πρεπει εμεις να οδηγουμε πισωκινητα θωρηκτα?Με διαφορικα και βαρος 2 τονους? Και τι να το κανω εγω το πισωκινητο, να κανω παντιλικια??? Το τουνελ που περναει το διαφορικο δε το σκεφτεσαι?
Ενταξει, μ3 μ5 κτλ δε λεω,εξωπραγματικες κατασκευες,αλλα μη συγκρινεις να καυτα γεματα αισθηση καθημερινα ιταλικα αυτοκινητα με τα θωρηκτα τυπου 'hammer και ΣΙΑ' που απο αποκριση και αμεσοτητα ειναι πιο αργα και απο δημοσιο υπαλληλο..Θα ελεγα οτι εχεις εμμονη με τους βαυαρους,αλλα επειδη δεν εισαι γνωστης μαλλον διαβασε την ιστορια της αλφα καλυτερα να δεις καινοτομιες... Να σου αναφερω deltona? η αλλα παλια ιταλίκα που αφησαν αποχη στα grB και γενικα στους αγωνες.Οταν η αλφα ανακαλυψε το twinSpark η ΒMW ξερεις τι εκανε? Τη κομπακτ! και τη Ζ3 , δυο απτα χειροτερα αυτοκινητα που εχω αντικρισει/οδηγησει!
Γιαυτο, My 3 favorite words@ MADE IN ITALY !
Να μη μιλησω για PuntoGT ... -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
..snip..
Εξηγείς λίγο τι εννοείς επειδή δεν κατάλαβα?
Πού το βρήκες αυτό ?
Ούτε εγώ καταλαβαίνω τί μου λές
-
Χαιρεται μαγκες,,,,
Κατ αρχην θα ηθελα να τονισω τα ακολουθα στισ διαφορες γερμανων και ιταλων..
- οι ιταλοι εστιαζουν στο cuore sportivo δηλαδη στην αμεσοτητα και στην αποκριση στις αισθησεις του οδηγου..απο την αλλη οι γερμανοι εμμενουν στη στιβαροτητα και στην πολυτελεια πραγμα που οι ιταλοι στερουνται.
2.Τα ιταλικα δεν εχουν την αξιοπιστια των γερμανικων.
- Για να εχεις ιταλικο αμαξι πρεπει να συμμορφωθεις με τρια πραγματα.Πρωτον λαμαρινα τσιγαροχαρτο,αλλαγη στην πενταετια,και προβληματα απειρα στα ηλεκτρικα.
4.Παροτι γιαπωνεζοφιλος διαπιστωσα μετα λυπης οτι οι γερμανοι εχουν προοδευσει τεχνολογικα με λυσεις οπως βανος,ηλεκτρονικη μικρομετρια στα AFC και CFS..αισθητηρες Bosch οι οποιοι χρησιμοποιουνται ευρεως και απο ολα τα ιαπωνικα και μη αυτοκινητα καθως και κινητηρες αμεσου ψεκασμου.
5.Οσον αφορα την πισω κινηση της BMW ειναι μια εμμονη στα παλια καλα αμαξια.Ο λογος που προτιμηθηκε η μπροστινη κινηση στα λοιπα αμαξια ειναι καθαρα για λογους κοστους..Σε ολα ειναι καλυτερη η πισω κινηση..
6.Ποιος σας ειπε οτι για να παρεις γρηγορη BMW χρειαζεσαι εκατομμυρια??
Η ΒΜW 320i κανει 34κ μια τιμη υπερλογικη για ενα αμαξι το οποιο εχει επιδοσεις GT μεν αλλα υπερεχει απο ολα τα ιταλικα της κατηγοριας του σε ολα.7.Μηπως ζηλευουμε τα γερμανικα??Γιατι η προπελα να μας προκαλει τοσο δυσφορια?Ενταξει θα σας πω οτι ολα εξαρτωνται απο τι ζητας..Οταν ομως η BMW εφτιαχνε αμαξια 1800cc με 95hp απο το 1965 και με ζαντες αλουμινιου..η Alfa εφτιαχνε πατινια...Τωρα μην συγκρινετε την BMW με τα ιταλικα ειναι ιεροσυλία..
8.Ενταξει δεχομαι οτι η αλφα εχει ωραιο design αλλα περαν τουτου τι??Απο αξιοπιστια ειναι χαλια ενω η BMW ειναι σκυλι..Ασε και το θεμα της μεταπωλησης..
9.Η τεχνολογια της Alfa φτανει σε ενα twin spark το οποιο αποτελεσε project της Subaru εν ετει 1986 και το οποιο εγκαταλειφθηκε απο την ομωνυμη ιαπωνικη εταιρεια για λογους εμπλοκης στα τοτε μη ψηφιακα συστηματα ψεκασμου....
- Δε λεω και η BMW εχει αντιγραψει τεχνογνωσια απο τους Ιαπωνες αλλα ομως παρεμεινε αυθεντικη στο να φτιαχνει στιβαρα,ανθεκτικα και διαχρονικα αμαξια με υστεροφημια..
11.Πειτε οτι θελετα..εγω ειμαι λατρης των ιαπωνικων αμαξιων αλλα μην συγκρινετε φτηνοκατασκευες που μετα απο τρια χρονια τριζουν και σου φευγει η μασελα..βλ.Αλφα με απολυτα μηχανηματα οδηγησης βλ.BMW
Νέα BMW Σειρά 3