-
Μήπως να ακυρώσω την παραγγελία επειδή έχει γόνατα και να πάρω Sonata που έχει διπλά ψαλίδια μπροστά; (και πολλαπλούς σύνδεσμους πίσω παρακαλώ)
Βέβαια αυτό που δεν έχει εξηγηθεί ακόμα είναι πως αφού οι 4Τ 'τα παίρνουν' από την BMW συνομωτώντας έναντι της κραταιάς ιταλικής αυτοκινοβιομηχανίας με πραγματικά αυτοκίνητα ποιήματα (Stilo, Punto II fl, Y, Musa, Idea), δίνουν 'αριστείο' στην GT;
Φυσικά είναι το 'καλύτερο' coupe που κυκλοφορεί, στρίβει καλύτερα από ρο χι 8 (κάτοχοι GT το έχουν γράψει) και από επιδόσεις...
πέρασε κι η 1απριλιά
-
To Stilo βγαίνει δίλιτρο, όπως η 320i ?
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
To Stilo βγαίνει δίλιτρο, όπως η 320i ?όχι, 1.8 & 2.4
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
To Stilo βγαίνει δίλιτρο, όπως η 320i ?
όχι, 1.8 & 2.4
Kαι πώς θα γίνει η αντιπαράθεση με την 320i ?
-
Πολύ γέλασα με την τοποθέτηση του tetrapetaloudou!
Πραγματικά θεωρώ αστείο να συγκρινείς κανείς bmw και alfa romeo.
Τις σημερινές.Και οι δύο εταιρείες έχουν αξιοσέβαστη ιστορία μεν στην κατασκευή σπορ αυτοκινήτων.
Απλά η Alfa, κάποια στιγμή αναγκάστηκε να λοξοδρομήσει. Εξαγοράστηκε από τη Φιατ και εγκατέλειψε σταδιακά την πίσω κίνηση. Aυτό το τελευταίο ήταν το πιο σημαντικό ατόπημα στην ιστορία της εταιρείας.Σήμερα οι Alfa δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. Προσπαθώ να μην είμαι απόλυτος αλλά δε βλέπω ουσιαστικούς λόγους (πέρα από το σχήμα ή τη λόξα του καθενός) να αγοράσει κανείς alfa. Είπαμε, είναι καλοστημένες.
Ωραία, καλοστημένa είναι και το Mazda 6, το Peugeot 407 και το Mondeo ή το Focus.
Yπερτερούν κάπου σε σχέση με τον ανταγωνισμό;
Έχουν μήπως το ταχύτερο σειριακό κιβώτιο;
Το selespeed είναι για γέλια.
Για το διπλά ψαλίδια ο Ικar μας κάλυψε.
Τα WRC έχουν γόνατα μπροστά. Αλλά εντάξει μπορεί να μη στρίβουν τόσο καλά όσο η GT. Οκ η τελευταία αδικείται που δεν είναι 4κίνητη.Να συγκρίνουμε τεχνολογία κινητήρων; Να αρχίσω τώρα να πετάω λέξεις Valvetronic, vanos κλπ; Είναι νομίζω μάταιο.
Μία φιλική συμβουλή προς όλους τους φανατισμένους της Alfa romeo:
Έχετε κάθε δικαίωμα να θεοποιείτε το αυτοκίνητό σας, κανείς δε σας κατηγορεί που επιλέξατε αυτό, που δε θα το αλλάζατε με τίποτα κλπ.Αλλα, προς Θεού όχι συγκρίσεις με τη BMW.
Τα σώβρακα με τις γραβάτες;;; -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
...Αλλα, προς Θεού όχι συγκρίσεις με τη BMW.
Τα σώβρακα με τις γραβάτες;;;Kι αν είναι και τα δυο prada ?
-
Αν φίλε Technik, είναι και τα δύο Prada, δηλαδή ιταλικά, τότε είναι πολύ πιθανό να έχουν χάλια αρμούς, να εμφανίσουν μετά από λίγο καιρό ίχνη σκουριάς και να μείνουν από ηλεκτρικά!
Αλλά δικαιολογούνται για όλα και τα σώβρακα και οι γραβάτες, εφόσον είναι ιταλικά! -
Πολύ σωστός ο Pai Mei! Αλλά πρόσεξε, σε λίγο θα εμφανιστούν οι ιταλόφιλοι εδώ και το θέμα θα πάει 60 σελίδες!... Άμα δεν πετάξει ο γάιδαρος, δε γλιτώνεις...
-
Εν τω μεταξύ Sirbasil δεν ξέρω αν έχεις παρατηρήσει ότι οι πιο φανατικοί και μισαλλόδοξοι 'αυτοκινητόφιλοι' είναι οι ιταλόφιλοι!
Πρώτα η οικογένεια Βισκόντι και μετά η δική τους!
Τους έθιξες την Alfa Romeo; Θα πρέπει να υποστείς προσβολές, ακατάληπτες ύβρεις και απειλές.
Τόλμησες να ψελίσεις ότι 'η Fiat ρε παιδιά δεν φτιάχνει και το ποιοτικότερα αυτοκίνητα στον κόσμο'; Πέθανες.Οι περισσότεροι έχουν καταντήσει γραφικοί.
Mισούν σχεδόν, ό,τι δεν είναι ιταλικό.
Βέβαια δεν θα είχε κανείς άδικο να υποστηρίξει ότι υποσυνείδητα γνωρίζουν ότι Ιάπωνες και Γερμανοί τους έχουν ξεπεράσει εκεί που παραδοσιακά ξεχώριζαν, δηλ. στα καθαρόαιμα σπορ αυτοκίνητα, οπότε μη θέλοντας να το παραδεχθούν, δημιουργούν ένα νοητικό κατασκεύασμα σύμφωνα με το οποίο 'ούτε η Μ3, ούτε το 350Ζ, ούτε το ΡΧ-8 ούτε κανείς δεν φτάνει την Αλφα Ρομέο, όλα είναι ένα ψέμα, όλοι έχουν παραπλανηθεί, δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο' και κολυμπούν στη θάλασσα της εσκεμμένης άγνοιάς τους, φθονώντας οτιδήποτε μη ιταλικό.Να τονίσω ότι θαυμάζω πολλά ιταλικά αυτοκίνητα. Αλλά του ένδοξου παρελθόντος. Όχι τα πλυντήρια, που φτιάχνουν σήμερα. Δεν συμπεριλαμβάνω φυσικά Maserati kai Ferrari στα πλυντήρια.
-
Παιδιά ψυχραιμία.
-
PAi Mei,
Plunthria ta italika autokinhta?!hahahhahahha
telos panton tha eimai cool
Prepei na dexteis opos dexomaste kai emeis oi italofiloi oti gia 20 xronia h marka htan %$$@%$, oti apo thn epoxh 156 kai meta h AR vgazei 8aumasia autokinita se shmeio pou na einai ka8ara upokeimeniko pia gia to pio einai kalutero se mia sugkrish me mia BMW h ena Audi. h 156, 147, GT einai uperoxa autokinhta me polla kila xarakthra kai e3airetikh dunamikh sumperifora. tora an den thes na to pistepseis auto, dikaioma sou, alla oxi kai pluntiria!PS: to programma idrive einai gia sun8eta vamvakera h euais8hta rouxa?
-
Τα περι φανατισμού τα έχουμε πει πολλές φορές μέσα στο φόρουμ.
Παλιότερα θεωρούσα χειρότερους τους γερμανόφιλους. Τώρα με λύπη βλέπω πως τα 'πρωτεία' έχουν πάρει οι ιταλόφιλοι.
Φαίνεται πως ο Έλληνας αν δεν κάνει τα πάντα γήπεδο δεν αντέχει!
-
Προς Alfista:
Θα προτιμούσα ότι είχες να πεις, να το πεις δημόσια και όχι μέσω προσωπικών μηνυμάτων, με προειδοποιήσεις του τύπου 'πρόσεχε πως μιλάς για τις Alfa romeo'. O καθένας μας εκφράζει τη γνώμη του. Αν θες να κάνεις διάλογο, αντιμετώπισέ τον συνομιλητή σου με επιχειρήματα.
Επειδή, βλέπω ότι πάτε να επιβεβαιώσετε αυτά που έγραψα για τους ιταλόφιλους, και χωρίς καμία διάθεση να ρίξω λάδι στη φωτιά, θέλω να βάλω τα πράγματα στο σωστό πλαίσιο. Δεν είναι απαραίτητο φίλοι μου να συμφωνήσετε μαζί μου. Καλό θα ήταν μάλιστα να διαφωνήσετε για να προχωρήσει ο διάλογος.
Θα μιλήσω με βάση τις δικές μου οδηγικές προτιμήσεις, αυτές με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές αλφίστι του παρελθόντος. Αυτές, μπορούν να συνοψιστούν με λίγες λέξεις ως: ρυθμισιμότητα, ακρίβεια, αίσθηση, ζύγισμα, ανόθευτος (από ηλεκτρονικά συστήματα) χαρακτήρας. Οι περισσότερες από αυτές εκπληρώνονται υπό μία αναγκαία συνθήκη: την πίσω κίνηση. Ορισμένες φορές και μέσω συστημάτων 4κίνησης, όπως του Skyline π.χ., που αφήνει τον εμπρός άξονα να λειτουργεί βοηθητικά μόνο.
Εφόσον οι σημερινές Alfa είναι προσθιοκίνητες (εκτός της q4 εντάξει), αναγκαστικά χάνουν σε ζύγισμα και την άισθηση, που μόνο ένα καλό, σπορ πισωκίνητο αυτοκίνητο μπορεί να σου προσφέρει. Είναι πολύ καλά προσθιοκίνητα, επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, αλλά αν είχα μεγαλώσει με Veloce και Giullieta θα αισθανόμουν τουλάχιστον απογοήτευση για τις σημερινές. Αυτό δε σημαίνει ότι οι σημερινές δεν είναι καλά αυτοκίνητα. Απλά οι προσδοκίες, που είχαν δημιουργήσει οι παλιές ήταν τόσο μεγάλες, που η απογοήτευση είναι αναπόφευκτη.Η Alfa, αν ήθελε να είναι πιστή στην ιστορία της, θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να έχει ένα αυτοκίνητο σαν το RX-8. Με προσωπικότητα, καθαρό σπορ. Και χαμηλού σχετικά κόστους.
Και αντ' αυτού τι έχει;
Αυτοκίνητα με ηλ. συστήματα, που δεν απεναργοποιούνται, ακυρώνοντας την καλή δουλειά, που έχει γίνει στην ανάρτηση. Μου δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσω 156, την τελευταία, στις Σέρρες και μετά από έναν γύρο την είχα βαρεθεί.
Τέτοιες Alfa romeo θέλετε;Με γειά σας και χαρά σας!
-
Μου δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσω 156, την τελευταία, στις Σέρρες και μετά από έναν γύρο την είχα βαρεθεί.
Τέτοιες Alfa romeo θέλετε;Με γειά σας και χαρά σας!
Και ποιά BMW θα σου έδινε μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση απο την 156 που οδήγησες σε αυτή τη κατηγορία? Μήπως η ανταγωνίστριά της 316
Γιατι πέρα απο την σειρά Μ δεν μου έρχεται κάποια άλλη στο μυαλό. Αλλά εκεί η σύγκριση είναι ανούσια λόγω τεράστιας διαφοράς τιμής. -
Για την 316 έχω γράψει τη γνώμη μου στη σελ. 33 αυτού του τόπικ.
Ανάτρεξε εκεί και θα καλυφθούν όλες οι απορίες σου.Επειδή είμαι ακόμα πιο αυστηρός με τη ΒΜW (που είναι η αγαπημένη μου εταιρεία), μπορείς να διαβάσεις στην προηγούμενη (ή προπροηγούμενη) σελίδα τι γράφω για τις 325 και 330.
Αν η BMW το γύριζε στην μπροστά κίνηση, για μένα θα έπαυε να υπάρχει.
Όλα κρίνονται βάσει ιστορίας. -
Όλα κρίνονται βάσει ιστορίας.Μα η BMW δεν βγάζει μόνο σπορ αυτοκίνητα! Βάσει ιστορίας βγάζει και μεγάλες πολυτελείς μπερλίνες στις οποίες η κίνηση καλό θα ήταν να βρίσκεται στους μπροστά τροχούς αν κρίνουμε με βάση τον οδηγικό χαρακτήρα των συγκεκριμένων μοντέλων αλλά και των οδηγών τους.
Θέλω να πω οτι θα ήταν καλο οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλα και οι οπαδοι-υποστηρικτές-πελάτες τους να μην ήταν κολημένοι σε ανούσιες παραδόσεις, αλλα να έφτιαχναν τα αυτοκίνητά τους ανάλογα με τον χαρακτήρα του κάθε μοντέλου.
Στην Ζ4 να δώσει την πίσω κίνηση η BMW αλλά στην 745 γιατί να μην τη δώσει μπροστά?
Πιο λογική δεν είναι η τακτική της Honda που δίνει μπρός την κίνηση στο accord και πίσω στο s2000? -
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Όλα κρίνονται βάσει ιστορίας.Μα η BMW δεν βγάζει μόνο σπορ αυτοκίνητα! Βάσει ιστορίας βγάζει και μεγάλες πολυτελείς μπερλίνες στις οποίες η κίνηση καλό θα ήταν να βρίσκεται στους μπροστά τροχούς αν κρίνουμε με βάση τον οδηγικό χαρακτήρα των συγκεκριμένων μοντέλων αλλά και των οδηγών τους.
Θέλω να πω οτι θα ήταν καλο οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλα και οι οπαδοι-υποστηρικτές-πελάτες τους να μην ήταν κολημένοι σε ανούσιες παραδόσεις, αλλα να έφτιαχναν τα αυτοκίνητά τους ανάλογα με τον χαρακτήρα του κάθε μοντέλου.
Στην Ζ4 να δώσει την πίσω κίνηση η BMW αλλά στην 745 γιατί να μην τη δώσει μπροστά?
Πιο λογική δεν είναι η τακτική της Honda που δίνει μπρός την κίνηση στο accord και πίσω στο s2000?Ο χαρακτηρας της BMW ειναι σαφως σπορ ανεξαρτητως μοντελου και κυβικων,ορα και τον τιτλο που δινει η εταιρεια στη φιρμα της BMW,the ultimate driving machine.Εκει διαφερει ουσιαστικα απο τη κυριωτερη αντιπαλο της τη mercedes.Γιατι η 7αρα να εχει μπροστινη κινηση?Με αυτη δηλαδη δεν κανεις full lock αναποδα?δεν κανεις πλαγιολισθησεις?ξερεις φυσικα οτι το dsc της 7αρας (Ε 65) απενεργοποιειται πληρως για αυτο το λογο!εχεις οδηγησει ή διαβασει για την Χ5,ποσο σπορ ειναι?θα ηταν ιεροσυλια να αποκτησει οποιαδηποτε σειρα μπροστα κινηση,κατι που θα σημαινε οτι απαρνειται το παρελθον της.Για τη mercedes γιατι δεν αναφερεις τιποτα για μπροστινη κινηση?εκει μαλιστα.
-
Για την 316 έχω γράψει τη γνώμη μου στη σελ. 33 αυτού του τόπικ.
Ανάτρεξε εκεί και θα καλυφθούν όλες οι απορίες σου.Επειδή είμαι ακόμα πιο αυστηρός με τη ΒΜW (που είναι η αγαπημένη μου εταιρεία), μπορείς να διαβάσεις στην προηγούμενη (ή προπροηγούμενη) σελίδα τι γράφω για τις 325 και 330.
Όλα κρίνονται βάσει ιστορίας.Επειδη ειναι η αγαπημενη σου εταιρεια,εδω θα βρεις ομοιδεατες
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Πιο λογική δεν είναι η τακτική της Honda που δίνει μπρός την κίνηση στο accord και πίσω στο s2000?H πίσω κίνηση φίλε Χρήστο δεν έιναι 'ανούσια παράδοση'.
Είναι μία βασική αρχή, που εγγυάται κορυφαίο ζύγισμα με όλα τα θετικά που αυτό συνεπάγεται.
Δεν θεωρώ ότι απαραίτητα ένα πισωκίνητο είναι καλύτερο οδηγικά από ένα προσθιοκίνητο κι έχω κατά νου ορισμένα παραδείγματα. Βλ. Mercedes.
Yπάρχουν θαυμάσια προσθιοκίνητα, όπως τα Rallye, το Focus, και οι πρώτες 156 μάλιστα, που προσφέρουν μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση από μια C180 ας πούμε.
Προσθιοκίνητη 7άρα;
Θα ήταν κωμικοτραγικό...
Εδώ έβγαλαν, μετά από πολλές αμφιταλαντεύσεις, την 1αρα πισωκίνητη (κι αυτό λέει πολλά), που σημαίνει ότι σέβονται τους εν δυνάμει πελάτες τους όλων των κατηγοριών. Ό,τι έχει κάποιος με την 7άρα, θα έχει - σε μικρότερο μέγεθος- κι αυτός με την 1.
Όχι ότι ήταν αλάνθαστοι, πως να ξεχάσουμε τις ανεκδίηγητες Compact και Ζ3;
Aλλά όπως έγραψε και ο Tobajara BMW σημαίνει απόλυτο μηχάνημα οδήγησης. Και αυτό δεν είναι απλώς ένα μότο. Είναι η ουσία της Bayerische Motoren Werke. -
Aλλά όπως έγραψε και ο Tobajara BMW σημαίνει απόλυτο μηχάνημα οδήγησης. Και αυτό δεν είναι απλώς ένα μότο. Είναι η ουσία της Bayerische Motoren Werke.
Νέα BMW Σειρά 3