-
Και η ξανθούλα ήταν ψιλοσυντηρητική στην πρώτη της γενιά. Το λίφτινγκ την ομόρφηνε πολύ.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Η C5 μπορεί να έχει μηχανή, κιβώτιο και - αν δεν κάνω λάθος - μοχλοδιακόπτες Peugeot, αλλά είναι ξεκάθαρα Citroen. Μοναδικό φάουλ κατά τη γνώμη μου η σχετικά συντηρητική γραμμή της, η οποία κατ'εμέ είναι πιο συντηρητική από αυτήν της Xantia.
Παιδιά μετα συγχωρήσεως αλλά μετά την πανέμορφη XM και την ενδιαφέρουσα 'Ξανθιά' η C5 είναι επιεικώς αδιάφορη εμφανισιακά. Καμμία σχέση με τις Σιτροέν που χαζεύαμε σα να ήταν διαστημόπλοια στο παρελθόν.
Ακριβώς αυτό
Είναι σημαντικό να ξέρεις να κρίνεις ένα αυτοκίνητο ανάλογα με την ιστορία τουΜήπως όμως δεν θα έπρεπε να είναι κολλημένη η Citroen με το σφηνοειδές σχήμα?
-
Ωστόσο και η Xsara γέρασε. Δεν ξέρω αν συνεχίζει η εμπορική της επιτυχία, ειδικά τώρα που πήρε και παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια όλο προσφορές βλέπω. Θέλουν ξεστοκάρουν μάλλον.
Για την C4 ξέρετε κάτι? Πότε θα κυκλοφορήσει? Υπάρχουν σχέδια? -
Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει το 2004 να κάνει την εμφάνισή της.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ωστόσο και η Xsara γέρασε. Δεν ξέρω αν συνεχίζει η εμπορική της επιτυχία, ειδικά τώρα που πήρε και παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια όλο προσφορές βλέπω. Θέλουν ξεστοκάρουν μάλλον.
Για την C4 ξέρετε κάτι? Πότε θα κυκλοφορήσει? Υπάρχουν σχέδια?Πάντως η νέα τιμή είναι τρομερή!!!!
-
Από οτι λέγεται Άνοιξη 2004. Είμαι πολύ περίεργος πώς θα είναι αυτό το αυτοκίνητο...Μα πάρα πολύ. Δάπεδο 307 και ημιάκαμπτος πίσω??? Ελέγθη κάτι για ανάρτηση αλα C5 αλλά κανείς δεν ξέρει τίποτα και οι Γάλλοι βγάζουνε πότε ένα τέτοιο σχέδιο πότε ένα άλλο και κανείς δεν ξέρει τίποτα..Και με ενδιαφέρει γιατί σε κανα 2 χρονάκια θα αντικαταστήσω την Xsara και θέλω να ξαναπάρω Citroen!
YΓ H Xanthia ήταν πολύ μπροστά σχεδιαστικά όταν βγήκε και έκανε αίσθηση και το look ακολούθησε και η Xsara. H C5 από την άλλη πήγε να αλλάξει στυλ αλλά δεν έκατσε και τόσο καλά. Ιδιώς εσωτερικό και πίσω μέρος είναι πολύ συντηρητικά με το μπροστά κάτι γίνεται. -
Για την C4 ξέρετε κάτι? Πότε θα κυκλοφορήσει? Υπάρχουν σχέδια?Πάντως η νέα τιμή είναι τρομερή!!!!
Πάντα ήταν καλή η τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό και πάντα ήταν πλούσια εξοπλισμένη απλά τώρα το αυτοκίνητο ξεστοκάρεται λόγω C4.
-
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
YΓ H Xanthia ήταν πολύ μπροστά σχεδιαστικά όταν βγήκε και έκανε αίσθηση και το look ακολούθησε και η Xsara. H C5 από την άλλη πήγε να αλλάξει στυλ αλλά δεν έκατσε και τόσο καλά. Ιδιώς εσωτερικό και πίσω μέρος είναι πολύ συντηρητικά με το μπροστά κάτι γίνεται.Η Xantia βγήκε από την γραμμή του BX οπότε το ΒΧ ήταν τρομερό για την εποχή του..!!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Μετά έγινε κάπως έτσιΑν μοιάζει έτσι η C4 τότε η C5 θα φαίνεται ήδη παρωχημένη. Θα έχουν βγάλει τα μάτια τους με τα χέρια τους.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μετά έγινε κάπως έτσι
Αν μοιάζει έτσι η C4 τότε η C5 θα φαίνεται ήδη παρωχημένη. Θα έχουν βγάλει τα μάτια τους με τα χέρια τους.
Σωστή άποψη αλλά έχω την εντύπωση, ότι τη C5 τη θεωρούν ήδη χαμένο χαρτί, οπότε μάλλον δεν θα τους πολυνοιάξει...
Τρία χρόνια σχεδόν που κυκλοφορεί η C5, εδώ στο Ηράκλειο, ζήτημα να έχω δει 2!!!! -
Η C5 ατύχησε στην Ελλάδα κυρίως γιατί παρουσιάστηκε με το μικρότερο κινητήρα της να είναι 1800άρης τον καιρό που ίσχυαν ακόμα τα τεκμήρια.
-
Η Xantia βγήκε από την γραμμή του BX οπότε το ΒΧ ήταν τρομερό για την εποχή του..!!
Μπα σχεδιάστηκε από λευκό χαρτί δια χειρός Bertone. Καμιά σχέση με BX η οποία δεν ήταν ακθόλου κακή για την εποχή της.
Επίσης η C5 δεν πήγε ούτε καλά ούτε άσχημα ( πανευρωπαικα ). Λίγο η σχεδίαση λίγο τα προβλήματα ( έως προβληματάρες ) νεότητας δεν της έκαναν και πολύ καλό. Πάντως το 2005 πάει για lifting. Σε σχέση με την Xanthia ήταν μεγάλη αποτυχία, στην Ελλάδα δε ακόμα μεγαλύτερη. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μπα σχεδιάστηκε από λευκό χαρτί δια χειρός Bertone. Καμιά σχέση με BX η οποία δεν ήταν ακθόλου κακή για την εποχή της.Διαφωνώ !
Xantia μου φαίνεται σαν συνδιασμός XM και BX
Εξάλλου και το BX και την ΧΜ ο Bertone το σχεδίασε!!!
-
Eγω απο την μερια μου 'προεδρε' επειδη ειμαι και λιγο νεοτερος θα ηθελα να εκφρασω το ενθουσιασμο μου για αυτο το καταπληκτικο μοτερ των 1,6 λιτρων και 120 αγνων ιππων!
Τετοια διαμαντια δεν φτιαχνονται παντα!
Δεν ξερω ποιος απο τους 2 το εφτιαξε αλλα ειναι πραγματικα ενα προτυπο αποδοσης,αντοχης,αξιοπιστιας,βελτιωσης και καταναλωσης!
Χωρις πολλα ηλεκτρονικα απλα και ομορφα οπως ηταν καποτε! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Eγω απο την μερια μου 'προεδρε' επειδη ειμαι και λιγο νεοτερος θα ηθελα να εκφρασω το ενθουσιασμο μου για αυτο το καταπληκτικο μοτερ των 1,6 λιτρων και 120 αγνων ιππων!
Τετοια διαμαντια δεν φτιαχνονται παντα!
Δεν ξερω ποιος απο τους 2 το εφτιαξε αλλα ειναι πραγματικα ενα προτυπο αποδοσης,αντοχης,αξιοπιστιας,βελτιωσης και καταναλωσης!
Χωρις πολλα ηλεκτρονικα απλα και ομορφα οπως ηταν καποτε!Για πιο αυτοκίνητο λες?
-
Αναφερομαι στο μοτερ που φορουσαν τα Saxo VTS και 106 Rallye!!
To πρωτο ομως οχι το μετεπειτα το πνιγμενο.. -
επειδή στο group της PSA η Citroen είναι καταδικασμένη να παίζει το ρόλο της χαμηλού κόστους πρότασης (και αυτό ισχύει πανευρωπαικά) οι προσφορές πάνε σύννεφο από πολύ νωρίς στην 'ζωή' κάθε νέου μοντέλου..αυτό έχει φυσικά σαν αποτέλεσμα την ταχύτατη απαξίωση τους με ανάλογες επιπτώσεις στην εμπορική εικόνα των μοντέλων..
αρνούμαι να δεχτώ πως μια παρέμβαση της VAG στην Skoda μετέτρεψε σε λίγα χρόνια την συμπαθέστατη τσεχική εταιρία σε πιο αξιόλογο κατασκευαστή από την μεγαλύτερη και πιο καινοτόμο γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία..η να συγκρίνω τα citroen με κορεάτικες προτάσεις διαγράφοντας δεκαετίες γαλλικής δημιουργίας...αν όμως μιλάει το marketing εκεί οδηγούμαστε..
χρειάζεται επαναπροσδιορισμός της εικόνας της εταιρίας..αν φυσικά αυτό επιθυμούν οι του group, το θέμα είναι πόσο το επιθυμούν..
-
Είχα διαβάσει κάπου-κάπως-κάποτε (και πολύ με είχε χαροποιήσει) ότι πλέον το PSA group θα αναδιαμορφώσει την εικόνα των εταιρειών ως εξής: η Citroen θα πάρει το ριζοσπαστικό, σπορτίφ και νεανικό κομμάτι της αγοράς, ενώ η Peugeot θα στραφεί περισσότερο στην πολυτελή και συντηρητική πλευρά της...
Εννοείται πως πολύ χάρηκα, όχι μόνο επειδή συνήθως προτιμώ τα Citroen από τα αντίστοιχα Peugeot (no offence, Pug owners) αλλά κυρίως επειδή πιστεύω ότι μια τέτοια κίνηση θα βοηθούσε και τις δύο μάρκες να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους. Σίγουρα θα έπαυαν να έχουν τόσο μεγάλο εσωτερικό ανταγωνισμό (έως και κρίση ταυτότητας) ενώ θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν δυναμικά και την αγορά σε μεγαλύτερη κλίμακα απ'ό,τι τώρα.
Άντε να δούμε...
Θείο, δεν έχεις άδικο για τις προσφορές... Αν διάβασες νωρίτερα αυτά που έγραψα για το C5 (που το ζω 2.5 χρόνια) θα ήθελα να είναι ακριβότερο...
-
Γεια σας
για να πω την αληθεια το xantia δεν το ειχα πολυπροσεξει, αλλα οταν μου ειπανε για καποιον που πουλουσε ενα 16ν στα 2000cc του 95 με τους 155hp 100.000 χλμ μονο 6000 , αρχισα να διαβαζω οτι βρηκα στο ιντερνετ και ενθουσιαστικα. πηρα λεφτα και πηγα να το δω , αλλα δεν το πηρα τελικα γιατι ειχε σκασιματα και στα δυο πισω λαστιχα ενω ο παππους μου ελεγε οτι τα ειχε αλλαξει 8 μηνες πριν, αλλα και το κυριοτερο το χρωμα της πορτας του πορτ μπακαζ στην αεροτομη ηταν σαν καμενο και ξεφλουδισμενο.
αμεσως μετα κοιταζα οτι xantia εβρισκα παρκαρισμενο, ειδα 4 και ολα ειχαν το ιδιο προβλημα , ενα μαλιστα και στην οροφη.
τι γινετε ηταν ελλατωματικα στο χρωμα;επειδη μου αρεσει πολυ αυτο το μοντελο. επισης θελουν συχνα οι σφαιρες αλλαγη; κοστιζουν ακριβα;μπορεις να βρεις εθκολα μεταχειρισμενα ανταλακτικα;
επειδη οτι μηχανημα εχω το επισκευαζω μονος και επειδη το manual της haynes δεν ειναι παντα διαφωτιστικα, αν χρειαστει θα μπορουσαμε να βρουμε το manual που δινει η εταιρεια στους μηχανικους της;
CITROËN FORUM