-
Δεν έχεις και άδικο.
Με ένα ποδήλατο καθεσε στην άκρη του δρόμου και κινησε ακόμα και σε λεωφόρους.
Με αυτό θα δημιουργείς κυκλοφοριακό χάος. Διοτι σε λεωφορους δνε μπορεί να οδηγηθεί διοτι τα αυτοκινητα πάνε με άνω των 50 χλμ/ωρα, οπότε οδηγείται μόνο στα στενα. Στα στενα όμως θα σε προσπερνούν τα πατίνια και θα περιμένεις στο μποτιλιαρισμα σαν κανονικό αυτοκινητο.
Οποτε.... Εξαιρετική ιδέα. Σίγουρη επιτυχία.
-
Φανταστείτε το άγχος και τον κίνδυνο στην προσπάθεια να αλλάξεις λωρίδα στην Πανεπιστημίου, Σταδίου κλπ με ελαφριά κίνηση! Κίνδυνος - θάνατος! Τα πατίνια+ποδήλατα λόγω μικρότερου όγκου και καλύτερης ορατότητας είναι πιο ασφαλή!
Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ εφαρμογή - χρήση του! Στα στενά του Κολωνακίου, της Κηφισιάς , Γλυφάδας , Αγιας Παρασκευής; Πουθενά και σε κανένα σενάριο δεν χωρά στην σκέψη μου χωρίς καλύτερες εναλλακτικές ειδικά στα 7000€
-
Η εταιρεία είπε ότι είναι εναλλακτική για μικρό μηχανάκι , πατίνι , ποδήλατο . Προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια από αυτά . Επίσης έξω έχουν παράδοση σε τέτοια αμάξια . Θα μπορεί να το έχει κάποιος με 2-2500 προκαταβολή και 19,99 τον μήνα .
Η χρήση είναι συγκεκριμένη . Αν σου χρειάζεται το παίρνεις .
Αν πριν 40 χρόνια μίλαγαν για την επιτυχία του Σμαρτ δεν θα την πίστευε κανείς . Αντίθετα το IQ δεν περπάτησε τόσο .
Επαιξε μεγάλο ρόλο το όνομα της Μέρκ και το μάρκετινγκ .
-
Αν πριν 40 χρόνια μίλαγαν για την επιτυχία του Σμαρτ δεν θα την πίστευε κανείς . Αντίθετα το IQ δεν περπάτησε τόσο .
Επαιξε μεγάλο ρόλο το όνομα της Μέρκ και το μάρκετινγκ .
Βασικά όχι! Έπαιξε ρόλο το τεράστιο κόστος του iQ (και άρα και η τιμή του) το οποίο το έβγαλε εκτός ανταγωνισμού ή ανάγκαζε την Τογιότα να πουλάει με χασούρα.
-
Εδώ αναφορά από ένα έντυπο που κάποιοι αναγνώστες του θα αγοράσουν σίγουρα Ami,
Και εδώ πολλές λεπτομέρειες για τα πάντα όλα.
https://www.topspeed.com/cars/citroen/2020-citroen-ami-ar190600.amp.html
12.340 κοστίζει το RENAULT, και έχει πουλήσει 30.000 οχήματα, δεν το λες και εντελώς αποτυχία, ενώ η τιμή του είναι σχεδόν διπλάσια από του Ami.
Εκτός από τη χαμηλή τιμή και τις προοπτικές car sharing που προσφέρει, επίσης η μίσθωσή του είναι 20€ το μήνα (!) με προκαταβολή περίπου 3.000...
Νομίζω το λάθος που γίνεται είναι ότι το συγκρίνεται με αυτοκίνητο και το βάζετε απέναντι σε τέτοια οχήματα, ΔΕΝ είναι αυτοκίνητο, είναι ένα 4τροχο (quadricycle το αναφέρουν, όχι car) και μπορεί να παίξει το ρόλο συμπληρωματικού οχήματος για όλη την οικογένεια και σε πάρα πολλές καταστάσεις και ανάλογα τις περιστάσεις.
Ίσως σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, που κυριαρχούν μικρά scooter και παπια να μην σπάσει ταμεία, αλλά στην Ευρώπη, ειδικά κεντρικά και βόρεια, θα είναι μία στάνταρ επιλογή που θα προκαλέσει αίσθηση.
Εγώ πιστεύω ότι θα σπάσει πολύ εύκολα το ρεκόρ των 30.000 πωλήσεων του Twizy (https://www.renault.com.gr/electriccars/twizy.html) το οποίο να αναφέρουμε ότι ΔΕΝ προσφέρεται στην Ελληνική αγορά (ήδη δηλαδή έχουμε μία τεράστια διαφορά υπέρ του Ami!).
Επίσης, τέτοια οχήματα, είναι πολύ περισσότερο πιθανό να γίνει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μίας οικογένειας, πάρα ένα Tesla ή τα περισσότερα ηλεκτρικά που πωλούνται τώρα. Τα ηλεκτρικά ακόμη και τώρα, και υπό προϋποθέσεις, μπορούν να παίξουν ευκολότερα το ρόλο συμπληρωματικού, ή αυστηρά οχήματος πόλης, πάρα του 1ου/μοναδικού/κύριου/αυτοκινήτου διακοπών - ταξιδίων.
-
Το twizy εχει αερόσακο και πιάνει περισσότερα από 45 χκμ/ωρα. Σχεδιαστικά είναι φουτουειατικο.
Δεν ξερω αλλά στην Ελλάδα δεν το βλέπω να περπατά το ami.
Μαλιστα θα γίνει έως και περιγελος με το να κινησε σε λεωφόρους με 45 χλμ/ωρα
-
Για την Ευρώπη δεν ξέρω τι πωλήσεις θα κάνει και ποιοι θα το αγοράσουν.
Ελλάδα όμως όπου επιβεβαιωμένα τα δίκυκλα (και κυρίως τα σκούτερ) έγιναν τα εναλλακτικά μεταφορικά μέσα γιατί με τα αυτοκίνητα δεν παλεύεται η κατάσταση δεν βρίσκω κάποιο νόημα σε ένα τετράτροχο ηλεκτρικό αμαξίδιο με τελική 45km/h.
Η μόνιμη κουβέντα στους σκουτεράκιδες είναι οι επιδόσεις επειδή συνήθως οι ταχύτητες που παίζουν είναι από 60km/h μέχρι 110km/h για τα σκούτερ από 125cc μέχρι 300cc. Δεν αναφέρομαι σε όσους έχουν μοτοποδήλατα (όπως είχα και εγώ), αφού εκεί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον κόφτη στα 45km/h. Είναι άκρως επικίνδυνο να κυκλοφορεί κάποιος με μέγιστη ταχύτητα 45km/h. Άλλωστε για αυτό ξεφορτώθηκα άμεσα το μοτοποδήλατο. Μία φορά βγήκα Μεσογείων για να το πάω για ανταλλαγή και παραλίγο να πάθω συγκοπή από το άγχος και τα περιστατικά με τα αυτοκίνητα και τα άλλα δίκυκλα.
Κάτι τέτοια αμαξίδια σαν το AMI χρησιμοποιούν στα γήπεδα golf για να πηγαίνουν από τρύπα σε τρύπα. Στους Ελληνικούς δρόμους διαρκώς ο οδηγός θα αναζητά την παραπάνω ταχύτητα.
Πολύ φοβάμαι ότι αρκετοί θα σπεύσουν να τα αγοράσουν (γκαντζετάκι όμορφο, φουλ επίδειξη) και μετά θα τα φάει ο σκόρος στη αποθήκη ή θα γεμίσουν οι μάντρες μεταχειρισμένων.
Φυσικά πίσω από όλη αυτή την ιστορία παίζει και η 'εκπαίδευση' του καταναλωτικού κοινού. Με κάποιο τρόπο πρέπει ο καταναλωτής να μπει στο παιχνίδι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Όλα καλά μελετημένα...
-
Σιγά το παγκόσμιο σχέδιο κυριαρχίας ρε συ Storm! Αφού έχουν πει ξεκάθαρα, το 2035 ΔΕΝ θα πωλούνται Μ.Ε.Κ, υπάρχει οτιδήποτε πιο ξεκάθαρο στην ιστορία της ανθρωπότητας;! Ξεκάθαρα το είπαν οι άνθρωποι!
Τώρα τι χρήση θα έχουν, ή που θα καταλήξουν, ποσως τους ενδιαφέρει. Να πουλήσουν κομμάτια θέλουν!
Μπορεί εσύ να μην πάρεις, αλλά εγώ βρίσκω αμέτρητες χρήσεις για την οικογένειά μου, Αθήνα ή επαρχία, θα δούμε.
-
Όσο η νέα τεχνολογία δεν διευκολύνει την συνθηκες της ζωής σε χρηστικότητα ή τουλάχιστον να είναι πολύ κοντά με την υπάρχουσα, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.
Οποτε, περιμένετε και παρακολουθήστε τις τεχνολογίες στις μπαταρίες.
Μη κοιτάτε τα νέα μοντέλα. Τις εξελίξεις στις μπαταρίες αυτών να κοιτάτε.
Αν γίνει τα επομενα 10 ετη τεράστια εξέλιξη των μπαταριων τότε ναι θα σταματήσουν και οι ΜΕΚ
-
Σιγά το παγκόσμιο σχέδιο κυριαρχίας ρε συ Storm! Αφού έχουν πει ξεκάθαρα, το 2035 ΔΕΝ θα πωλούνται Μ.Ε.Κ, υπάρχει οτιδήποτε πιο ξεκάθαρο στην ιστορία της ανθρωπότητας;! Ξεκάθαρα το είπαν οι άνθρωποι!
Τώρα τι χρήση θα έχουν, ή που θα καταλήξουν, ποσως τους ενδιαφέρει. Να πουλήσουν κομμάτια θέλουν!
Μπορεί εσύ να μην πάρεις, αλλά εγώ βρίσκω αμέτρητες χρήσεις για την οικογένειά μου, Αθήνα ή επαρχία, θα δούμε.
Εσύ προφανώς βιώνεις υψηλό βιοτικό επίπεδο και έχεις λυμένα πολλά θέματα που σε διευκολύνουν να αγοράσεις ΚΑΙ ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο τύπου ΑΜΙ. Εγώ από την άλλη λεφτά για πέταμα δεν έχω. Προσπαθώ να μαζέψω χρήματα για άλλα πράγματα και το αυτοκίνητο που διαθέτω θα πουληθεί.
Αυτά που λες για το 2035 έλα να τα πεις στην πολυκατοικία που ζω να δεις αντιδράσεις. Όχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή χθες το βραδάκι είχαμε ένα περιστατικό στην πολυκατοικία, που είχε σχέση με πρίζες και ρεύματα στην πυλωτή. Εκεί να δεις αντιδράσεις όταν ανέφερα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Δεν ήμαστε όλοι ίδιοι στη χώρα ούτε ζούμε στα ίδια σπίτια.
-
Εγώ πάλι τείνω να συμφωνήσω με τον Στορμ σε αυτό το θέμα.
γύρω στα 9 χιλιάρικα παίρνεις αυτό στην Ελλάδα σήμερα:
που αν θες φορτώνεις και τα σχετικά μπαγκάζια σου και κάνεις τον γύρο της Ευρώπης για χρόνια μέχρι να απαγορευτούν (?) οι ΜΕΚ.
Και θα αγοράσει κάποιος ένα 'golf car' με κουβούκλιο και τελική 45χαω. και εμβέλεια 60χλμ στην ίδια τιμή; Επειδή θα γλυτώνει λίγα λεφτά της βενζίνης; Για ποιο λόγο είναι τόσο εξωφρενικά ακριβό το κάθε ΑΜΙ ?
-
Ακριβως αυτό το μοντέλο και ένα άλλο της suzuki με 800cc ξεσκισαν το Tata nano..
Όλη Ινδία αγόρασε αυτά. Και η μεσαία τάξη αγόρασε την Κουλα και το swift.
Πλεον δεν έρχεται αυτό στην χώρα μας.
-
Το έκοψαν το Celerio οι ξεφτίλες. Το έκοψαν.
Όταν είχα μπει μέσα είχα πάθει σοκ με τους χώρους του. Ειδικά το εσωτερικό του ύψος ήταν κορυφαίο.
Και οι τιμές των μίνι (όσων υπάρχουν ακόμη) έχουν ανέβει επικίνδυνα. Λογικό. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Κάποτε είχαμε και μία Daihatsu, έπαιζε και η SUBARU, έπαιζε και η Honda, η SUZUKI, η Nissan κλπ... Τώρα το Ευρωπαϊκό λόμπι κάνει ότι μπορεί για να διώξει όλες τις εταιρείες για να παίζουν Ευρώπη μόνο οι δυο/τρεις υπερόμιλοι.
Να δούμε πόσο θα αντέξουν οι Κορεάτικες.
-
Αρχικά το ΑΜΙ έχει 7 ή και πιο κάτω .
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/37226073-citroen-ami-8
2000 επιδότηση λένε .
Ακόμα δεν έχει τέλη , δεν έχει τεκμήριο , έχει 1 ευρώ τα 100 χλμ .
Το κάθε σελέριο έχει μικρά τέλη , έχει 4000 τεκμήριο και θα έχει τουλάχιστον 8 ευρώ τα 100 χλμ
Θα έχει διαφορές στην ασφάλιση , αλλά και το ΑΜΙ μπορεί και να χωράει στην ίδια θέση στάθμευσης κάθετα με το μεγαλύτερο αμάξι .
Αρα 2-3000 διαφορά στο αρχικό κόστος και για κάποιον που θα κάνει 40 χλμ κάθε μέρα , βάλε 1000 τον μήνα , θα έχει μηνιαίο κόστος 20 ευρώ με όλα μέσα .
Αν τώρα το πάρεις 2500 προκαταβολή και 20 τον μήνα και άλλα 20 κόστος , τότε δεν υπάρχει σύγκριση με οτιδήποτε σελέρια...
Αρκεί να έχεις πάρκινγκ με απλή πρίζα και να σου φτάνουν οι δύο θέσεις και να έχεις αρκετές διαδρομές στο κέντρο της πόλης ή και γύρω από το σπίτι σου .
-
Αρχικά το ΑΜΙ έχει 7 ή και πιο κάτω .
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/37226073-citroen-ami-8
2000 επιδότηση λένε .
Ακόμα δεν έχει τέλη , δεν έχει τεκμήριο , έχει ευρώ τα 100 χλμ .
Το κάθε σελέριο έχει μικρά τέλη , έχει 4000 τεκμήριο και θα έχει τουλάχιστον 8 ευρώ τα 100 χλμ
Θα έχει διαφορές στην ασφάλιση , αλλά και το ΑΜΙ μπορεί και να χωράει στην ίδια θέση στάθμευσης κάθετα με το μεγαλύτερο αμάξι .
Αρα 2-3000 διαφορά στο αρχικό κόστος και για κάποιον που θα κάνει 40 χλμ κάθε μέρα , βάλε 1000 τον μήνα , θα έχει μηνιαίο κόστος 20 ευρώ με όλα μέσα .
Αν τώρα το πάρεις 2500 προκαταβολή και 20 τον μήνα και άλλα 20 κόστος , τότε δεν υπάρχει σύγκριση με οτιδήποτε σελέρια...
Αρκεί να έχεις πάρκινγκ με απλή πρίζα και να σου φτάνουν οι δύο θέσεις και να έχεις αρκετές διαδρομές στο κέντρο της πόλης ή και γύρω από το σπίτι σου .
Ακριβώς..δεν μιλάμε για αυτοκίνητο, αλλά για εναλλακτικό όχημα.
Από ταχυφορτιστες και τέτοια που θέλουν τα άλλα, αυτό θέλει απλή πρίζα! Σε όλα βολεύει, σε όλα φθηνότερο. Ειδικής χρήσης και ειδικού σκοπού, απλά λέμε ότι υπάρχει πεδίο.
-
Εγω θεωρώ πως το φέρνουν εδώ απλά ως δήλωση και marketing της εταιρίας.
Το μόνο πεδίο πωλήσεων θα το έβρισκα σε νησιά και σε πολύ τουριστικά μέρη. Εκεί ίσως ναι.
-
Εγώ αρκετά έγραψα για τις δικές μου απόψεις περί του αυτοκινήτου
Άλλωστε από μένα ξεκίνησε όλη η 'αναστάτωση' στο θέμα. Θα περιμένω να δω πωλήσεις.
α! μερικές απορίες, επειδή το θεωρούν ότι ανήκει στην κατηγορία 'μοτοποδήλατο'.
-
Άδεια κυκλοφορίας στην Τροχαία;
-
Θα έχει 'τέλη' μοτοποδηλάτου; Δηλ. κάθε χρόνο υποχρεωτική ανανέωση αδείας με φυσική παρουσία στην τροχαία; 15euro η διαδικασία.
-
Ασφάλεια κανονική; Δηλ. σαν δίκυκλο; (τουλάχιστον 100euro το χρόνο;)
-
Μεταβίβαση μόνο στην Τροχαία ή ΚΕΠ με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά;
-
Θα είναι χωρίς πινακίδα; Η Τροχαία δεν δίνει πινακίδες. Ο ιδιοκτήτης βγάζει μόνος του σε κάποιο μαγαζί. Όπως έκανα και εγώ φυσικά.
Αυτά κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντηθούν από τους αρμόδιους φορείς.
-
-
-
Τραγικό είναι...μόνο για παιχνίδι στον γιό μου!! Απλά άθλιο.
-
Τραγικό είναι...μόνο για παιχνίδι στον γιό μου!! Απλά άθλιο.
Σκέψου πόσοι γιοί και κόρες υπάρχουν, και έχεις βρει ήδη ένα 33.33% των πωλήσεών του..και μετά αφού θα υπάρχει στο σπίτι, θα το πάρεις να πας να πάρεις κρέας από το χασάπη, και μετά θα το πάρει και η γυναίκα να πάει κομμωτήριο, και μετά θα το πάρει και το παιδί μόλις φτάσει με το καλό 16 να πάει φροντιστήριο και εσύ να κάνεις test drive τα Tesla και τα Kuga..και ξαφνικά έχουμε πωλήσεις..
CITROËN FORUM