-
https://www.km77.com/coches/peugeot/207/2009/5-puertas/mediciones-propias
Κλαφτα.....
Απο την αλλη στην αίσθηση θυμίζουν διια μεταξυ τους.
Αλλα και στο 207 υπάρχει αυτή η κλίση του a pillar που σε οδηγεί να κάτσεις ακόμα πιο πίσω οπότε δεν μένει τίποτα.
Σου λεω πίσω από το 207 ίδιο ύψος ενήλικος 1.80-85 δνε κάθετε. Εδώ καλά καλά στο 308 και υπάρχει θέμα.
Οταν μπήκα στο μικρό ιαπωνικο σοκαρίστηκα από τους χώρους. Μιλάμε και για - 15 εκ μικρότερο αυτοκινητο. Αλλα όλο το θέμα είναι το βάθος του ταμπλο. Στο ιαπωνικο σε κάποια σημεία του είναι μια παλάμη ανοιχτή και ένα και δύο εκ εξτρα ακομα, ενώ στα γαλλικά εκείνης της εποχής ολόκληρο χέρι από μπράτσο μέχρι δάχτυλα.
Οποτε να που βρέθηκε ο εξτρα μεγάλος χώρος.
Ελα, άστο και πάνε για Swift sport. Ελα στο club
-
Ελα, άστο και πάνε για Swift sport. Ελα στο club
Εγω?
Τι να το κανω ρε? Ετσι κι αλλιως πισω, δεν καθομαι ποτε
-
Τα παιδιά ντε.... Θα ψυλωσουν.
Θα παρκάρεις και στα στενα πιο άνετα.....θα καις τα μισά μέσα την πολη.... Αϊντε ψήσου.
-
Δεν εχω παιδια μαναμ . Δεν ειμαι καν παντρεμενος
-
Λεπτομέρειες
-
Τι σου κάνει το μάρκετινγκ ε;
Αυτό τώρα το ηλεκτρικό κουβαδάκι με τελικής 45km/h θα έρθει Ελλάδα και θα πωλείται και 9000euro;
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω που το πάει η Ευρώπη στην αυτοκίνηση.
https://www.newsauto.gr/news/to-citroen-ami-odigite-apo-16-eton-pote-erchete-ellada-ke-se-pia-timi/
-
Μείον 2000 η επιδότηση , 7000 και κατανάλωση 1 ευρώ τα 100 χλμ και θέλει ΜΟΝΟ απλή πρίζα για 3 ώρες .
Οποιος μένει κέντρο και κινείται κέντρο , είναι ιδανική λύση και έχει και ένα κανονικό αμάξι για το ΣΚ και τις διακοπές .
-
Εντάξει. Εγώ μόνο ως αστείο μπορώ να δω την ύπαρξη ενός τέτοιου προϊόντος.
Προτιμώ να αγοράσω ένα αντίστοιχο Land Rover που θα μπορώ να το βγάλω και σε χώμα...και θα μου κοστίσει 200euro
-
Θα γίνει τρομερή επιτυχία, κατ' αρχάς Ευρώπη το οδηγούν από 14 ετών και Ελλάδα από 16, ξέρω πολλούς γονείς που θα προτιμούσαν ένα Ami αντί για ένα scooter για τα καμάρια τους.
Επίσης το έχεις πασπαρτου και κάνεις όλες τις δουλειές, ψώνια/φροντιστήρια/πλατεία/καφέ/κολυμβητήριο/γυμναστήριο/σαν 2ο/για κέντρο Αθήνας και κάθε πόλης σχεδόν, τα έξοδά του είναι μηδαμινά, και τα πάντα όλα! Το έχεις σπίτι, και όποιος το βρει το παίρνει και φεύγει..
Επίσης είναι τόσο φθηνό που πολλοί θα το πάρουν χωρίς ακριβώς να ξέρουν το γιατί (!?!),.θα γίνει gadget πιστεύω. Σκεφτείτε ότι όλα μαζί, το Xmax 300 που γλυκοτοιταζω περνάει τα 7.000€, και μάλιστα το Tech που ήθελα, με όλα μαζί πάει 7.500€.. Μήπως κρατήσω το 125 που έχω, και πάρω και το Ami για μέσα πόλη;!
Πιθανότερο το βλέπω να είναι ένα τέτοιο το 1ο μας ηλεκτρικό πάρα ένα Tesla!
-
Με 45 χλμ τελική;
Θα το ήθελα με 90 χλμ τελική.
45 είναι πολύ λίγα.
Επισης χρειάζεται αερόσακο οδηγου όπωσδηποτε και abs (ουτε abs και esp δεν εχει!!!! ) . Συνοδηγου όχι διοτι απέχει πολύ από το ταμπλο.
Παντως συμφωνώ ότι αν είχε αερόσακο και τα απαραίτητα ηλεκτρονικά και μεγαλύτερη τελικη θα ηταν καλή επιλογή.
Παντως το Tata nano αντίστοιχης έμπνευσης αυτοκινητο πάτωσε ως project. Καταγράφηκε ως η μεγαλύτερη αποτυχία της εταιρίας, Tata, ενώ απευθυνόταν σε αναδυόμενη αγορά και είχε υπερδιπλάσια τελική, μικρο κόστος μετακίνησης και στις τελευταίες εκοδαεςι του είχε αερόσακους, a/c, abs, ράδιο τελική πάνω από 100χλμ/ωρα και θέσεις για 4 άτομα!!!!
Και παρόλα αυτά πάτωσε.
-
Η τελική καθορίζει το ότι μπορεί να οδηγηθεί από ανηλίκους. Μεγάλο selling point, τεράστια αγορά που δεν έχει πρόσβαση σε άλλα 4ροδα, και Ευρώπη δεν αγοράζουν παπια και μηχανές χωρίς δίπλωμα..
Είναι ειδικού σκοπού, δεν αντικαθιστά ένα κανονικό αυτοκίνητο, επίσης κάνει 7.000, το Spring κάνει 2.5 φορές τα λεφτά αυτά, δεν θα πάρεις για 'πλάκα' ένα Spring, ένα Ami όμως, ναι.
Μην μπερδεύεστε, δεν αντικαθιστά τα αυτοκίνητα, είναι μία επιπλέον επιλογή σε κάτι που σχεδόν δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Δημιουργεί μία καινούργια κατηγορία οχημάτων.
Σίγουρη επιτυχία, δεν θα προλαβαίνουν να τα φτιάχνουν.
-
Στο άλλο θέμα (της πολιτικής) γράφουν για αφραγκιές και ανεργία και μισθούς στα τάρταρα και στο θέμα εδώ για γονείς που θα κάνουν δώρο κάτι ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια στα καμάρια τους για καφέ και κολυμβητήριο.
Άκρη δεν βγάζω σε αυτό το φόρουμ...
Περιμένω πως και πως να κάνει τρελή επιτυχία στους κατοίκους του κέντρου της Αθήνας. Να δω Πακιστανό ή Ιρανό να σκάει 7000euro για να βολτάρει Μεταξουργείο, Πατησίων, Μάρνης, Εξάρχεια και τούμπαλιν...
Και από πρίζες; Γεμάτο το κέντρο της Αθήνας. Τσάμπα ρεύμα παντού.
Ξέρω. Είμαι ακραία αφοριστικός. Αλλά έχω μάθει να κοιτώ που ζω και μετά βγάζω συμπεράσματα.
-
Στο άλλο θέμα (της πολιτικής) γράφουν για αφραγκιές και ανεργία και μισθούς στα τάρταρα και στο θέμα εδώ για γονείς που θα κάνουν δώρο κάτι ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια στα καμάρια τους για καφέ και κολυμβητήριο.
Περιμένω πως και πως να κάνει τρελή επιτυχία στους κατοίκους του κέντρου της Αθήνας. Να δω Πακιστανό ή Ιρανό να σκάει 7000euro για να βολτάρει Μεταξουργείο, Πατησίων, Μάρνης, Εξάρχεια και τούμπαλιν...
Αχαχαχα...κλαίω με το σχόλιο για μετακίνηση στο κέντρο.
-
Δεν βγάζεις άκρη με το φόρουμ γιατί είναι μικροφγραφία της κοινωννίας μας, οπότε υπάρχουν και οι πλούσιοι, και οι ευκατάστατοι και οι υπάλληλοι με χαμηλούς μισθούς. Οπότε ο καθένας γράφει από τν δικιά του οπτική και οικονομική κατάσταση.
-
Δεν είναι για το κέντρο (της Αθήνας τουλάχιστον) αυτό το αυτοκίνητο. Είναι για τους ευκατάστατους των ΒΠ και ΝΠ που θα το πάρουν ως γκάτζετ και 3-4ο αυτοκίνητο. Να πηγαίνουν τα παιδιά βόλτα, στο φροντιστήριο, στις άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες, παραδίπλα σινεμά κλπ. Αντί να πάρουν ένα μηχανάκι θα πάρουν αυτό και μετά στο γκαράζ για φόρτιση.
-
-
Καλά εντάξει.
Δεν νομιζω εξ αρχής, ο γονιός να έπαιρνε μηχανάκι στο 15χρονο παιδί του και αντί για αυτό να προτιμήσει το ami. Που είμαστε στα χωριά και στα λαγκάδια που τρέχουν με τα μηχανικα στα χωράφια οι πιτσιρικάδες; Αυτά δεν γίνονται στην πραξη στις μεγάλες πόλεις.
Ο νεαρός θα πάρει ηλεκτρικό πατίνι και ποδήλατο, θα πάρει το μετρό και τα ΜΜΜ με την παρέα του να πάει να αράξει πλατεία κτλ.
Σιγά που θα πάρει ηλεκτρικό όχημα να κολλάει στην κίνηση σαν εργαζόμενος που γυρίζει από την δουλειά του. Με 7000 ευρώ θα πάρει μαζί και τον καλύτερο υπολογιστή και το καλύτερο ηλεκτρικό πατίνι.
Τεσπα.
Το spring είναι ΑΥΤΌΚΙΝΗΤΟ με τα ΌΛΑ του. Δνε υπάρχει καμία σύγκριση με το ami.
Εδω το nano που ήταν και είναι στο ίδιο μοτίβο οχημα (κα αυτό λόγω κυβικών 620 cc, το οδηγούσαν νομίζω ως αντικατάσταση των τριτροχων σκούτερ που έχουν εκεί)
Εχει αερόσακους, πιάνει 110 πραγματικής τελικής αρα κινείται σε περιφερειακους δρόμους με 90χλμ/ωρα και οχι 45ζλμ/ωρα, έχει χώρο για 4 άτομα, είναι αυτοματο, έχει a/c και κοστίζει λιγότερο από το ami. Πέρασε και crash test όπου το μοντέλο που δοκιμαστηκε δεν είχε αερόσακο (μετά τον προσέθεσαν) αλλά το αμάξωμα άντεξε αξιοπερίεργα καλά!!!! Και πήγε άπατο.
-
Dublin μιας και λες για σίγουρη επιτυχία τουλάχιστον στην Ελλάδα, αυτό πωλείται εδώ και 2 με 3 ετη στην Ελλάδα.
Πόσα είδες;
Χωρα και 4 άτομα, φουλάρει αμέσως σε βενζινάδικο, πιάνει μεγαλύτερη τελική ταχύτητα, απαιτεί μόνο άδεια και δίπλωμα μοτοποδήλατο.
Για να μείνουμε ontopic. Δύο τρία πράγματα να είχε καλύτερα το ami θα ηταν οντως καλή πρόταση. Τελικη, αερόσακο, abs-esp.a/c
Και ας μην είχε ούτε ηλεκτρικά παράθυρα ούτε τίποτα άλλο. Όπως είναι στο video
-
Ο χρόνος θα δείξει πάλι, έτσι κραζατε και το 3008 και το 2008 και το 208. Εγώ όπως πάντα απλά θα περιμένω και θα μιλήσουν οι πωλήσεις από μόνες τους.
Alors les amis!
-
Για αυτό αναφέρθηκα στο μάρκετινγκ παραπάνω. Σαριμπαλίδιδες και όλο το σόι του ειδικού τύπου θα κάνουν καλή διαφήμιση. Ξέρουν αυτοί. Ας είναι καλά τα τμήματα μάρκετινγκ των μεγάλων αντιπροσώπων. Το αλισβερίσι καλά κρατεί.
Αν το Citroen είχε λογότυπο Taro Motors και ο εισαγωγέας ήταν ένα καταγώγι στην Καλλιρρόης κανείς δεν θα ασχολιόταν...
-
Και από πρίζες; Γεμάτο το κέντρο της Αθήνας. Τσάμπα ρεύμα παντού.
Ξέρω. Είμαι ακραία αφοριστικός. Αλλά έχω μάθει να κοιτώ που ζω και μετά βγάζω συμπεράσματα.
Καταιγίδα , οι μισοι εδώ μέσα ζουν με ξένα χρήματα και προσφορές, απλώς δεν το λένε (νομίζουν πως ειμαστε χθεσινό και δεν το καταλαβαινουμε) και οι άλλοι μισοί δεν εχουν χρήματα. Πολύ λίγοι είναι πραγματικά άξιοι. Και εγω ένας σκατας είμαι.
Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει και ας πει ότι γουστάρει. Ελευθερία έχουμε.
-
Ο χρόνος θα δείξει πάλι, έτσι κραζατε και το 3008 και το 2008 και το 208. Εγώ όπως πάντα απλά θα περιμένω και θα μιλήσουν οι πωλήσεις από μόνες τους.
Alors les amis!
Η citroen τι λέει πόσα πιστεύει θα πουλήσει;
Τα 208 κλπ είναι αυτοκινητα που συνέχισαν μια πορεία εκατομμυρίων πωλήσεων και απλα έπαιξε με τις ελαστικοτητες ως προς την τιμη το τμήμα marketing της εταιρίας και της βγήκε. Ασχέτως αν κάνουν και κάτι χιλιάρικα εκπτώσεις όταν πας για αγορά, που σημαίνει ότι δεν της βγήκαν ακριβώς οι ελαστικοτητες και ότι χρησιμοποιεί ενα άλλο είδος προώθησης πωλήσεων που δημιουργεί το αίσθημα της 'ευκαιρίας' . Αν τα ξέρεις αυτά είναι οφθαλμοφανή
Καμία σχέση τα δύο project. Μερα με νύχτα.
Εδω μιλάμε για μια νέα αγορά και ένα νεο προϊόν (?) σε μια ευρωπαϊκή ήπειρο με απίστευτα καλά οχήματα, ΜΜΜ, μετρό κτλ που απευθύνεται σε ένα κοινό στο οποίο πρέπει ο γονιός να παρει την απόφαση της αγοράς, άρα έχουμε έμμεσο εν δύναμη αγοραστικό κοινό και οχι άμεσο που τέλος πάντων δύσκολα θα αγοραζε μηχανικι ο γονιός του παιδιού ώστε να ψάξει και τις εναλλακτικές.
Πόσο μάλλον στα 14 ετη. Είναι κάπως αστείο!!!!
Δηλαδη είναι πάρα πολύ ρίσκο το όλο εγχείρημα κατ εμέ.
Το ιδιο έγινε και με το twizy της renault.
Αν το αναβαθμίσουν στα σημεία που γράφω πιο πάνω, και γίνει πρακτικό για ενήλικες εργαζόμενους της καθημερινότητας τοτε αλλάζει το θεμα και η οπτική Αμέσως γίνεται αντί smart.
-
Με 45 χλμ τελική;
Θα το ήθελα με 90 χλμ τελική.
45 είναι πολύ λίγα.
Επισης χρειάζεται αερόσακο οδηγου όπωσδηποτε και abs (ουτε abs και esp δεν εχει!!!! ) . Συνοδηγου όχι διοτι απέχει πολύ από το ταμπλο.
Παντως συμφωνώ ότι αν είχε αερόσακο και τα απαραίτητα ηλεκτρονικά και μεγαλύτερη τελικη θα ηταν καλή επιλογή.
Παντως το Tata nano αντίστοιχης έμπνευσης αυτοκινητο πάτωσε ως project. Καταγράφηκε ως η μεγαλύτερη αποτυχία της εταιρίας, Tata, ενώ απευθυνόταν σε αναδυόμενη αγορά και είχε υπερδιπλάσια τελική, μικρο κόστος μετακίνησης και στις τελευταίες εκοδαεςι του είχε αερόσακους, a/c, abs, ράδιο τελική πάνω από 100χλμ/ωρα και θέσεις για 4 άτομα!!!!
Και παρόλα αυτά πάτωσε.
Τι να το κάνεις το abs με 45 χλμ ανά ώρα τελική;;;
Βάζεις κάτω τα πόδια και σταματάει.
CITROËN FORUM