-
ο συλλογισμός δεν ήταν ατμοσφαιρικό vs τούρμπο αλλά ανεπαρκείς επιδόσεις που προσφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο για την χρήση που προορίζεται σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Ξαναλέω δεν ήταν τούρμπο vs ατμόσφαιρα. Γιατί κάποιο ατμοσφαιρικό δίλιτρο που προσφέρει καλύτερες επιδόσεις πάλι θα έχει λιγότερη καταπόνηση.
Αφορά καθαρά το 6 εναντίον άλλων μοντέλων που κάνουν την ίδια δουλειά.
Και έχει απόλυτη σχέση με την πραγματικότητα για τη δουλειά που προορίζεται σε σχέση με αυτά που προσφέρει.Και για να το πω τελείως απλά , πάρε 2 αμάξια ( είτε αυτά είναι ατμο vs ατμο, ατμο vs τουρμπο , τουρμπο vs τουρμπο) με 15.000 χιλιόμετρα που αμφότερα έχουν κάνει την ίδια χρήση και το ένα τραβάει τα κιλά του αρκετά εύκολα ενώ το άλλο πιο δύσκολα , θα έχουν την ίδια καταπόνηση επειδή το ένα θα έχει το σηματάκι της μαζντα ή της Νισσάν η δεν ξέρω ποιας ;
-
οκ καποιοι εδω μεσα προσπαθουν με καθε τροπο να πικαρουν ενα πολυ καλο αυτοκινητο......το οποιο δεν εχουν οδηγησει ποτε!
τη μια ειναι ταφος ,την αλλη δεν εχει ανταλλακτικα,και οτι αλλο εχουν ακουσει η΄θα ηθελαν να εχουν ακουσει
απο την αλλη δεν χρειαζεται καθε φορα που βλεπεται 6αρι να σπατε το αυτοκινητο σας για να το περασετε..........δεν διαβαζουν ολοι τα πιστευω σας για να ξερουν τι προσπαθειτε να κανετε!!!!!παμε για αλλες 40 σελιδες.... -
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω πως η εξίσωση αυτή βγαίνει θετική από τη στιγμή που έχουμε:Ανεπαρκής επιδόσεις για φόρτωμα με 4 άτομα + αποσκευές = μεγαλύτερη καταπόνηση στον κινητήρα, φρένα , δισκοπλατό και πάει λέγοντας, συν μεγαλύτερη κατανάλωση άρα μεγαλύτερη πιθανότητα επισκεψημότητας στο συνεργείο.
VS
Τουρμπισμένα με επαρκείς επιδόσεις για 4 άτομα + αποσκευές = ανετότερο ταξίδι, μικρότερη καταπόνηση, κατανάλωση, άρα και μικρότερες πιθανότητες να δεις τον μηχανικό σου.
Εκτός αν το πάμε στο πλέον θεωρητικό επίπεδο, όπου μαζντα= αξιοπιστία και υπόλοιπες= συνεργεία που εκτός τους ότι δεν βγαίνει πουθενά, κάθε αγορά είτε λέγετε μαζντα είτε ράζντα είναι ένα ρίσκο και ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου βγάλει.
Οπότε μένοντας στα δεδομένα κι όχι στη θεωρία μάλλον έχεις πιθανότητες περισσότερες να δεις τον μηχανικό σου και το εκάστοτε βενζινάΠάμε ένα ένα . Μόνο μην μου ζητήσετε να αποδείξω πως η γη είναι στρόγγυλη.
Για να καταπονήσει περισσότερο τα φρένα πρέπει να είναι αρκετά βαρύτερο από τα υπόλοιπα. Κάτι που δεν ισχύει.Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα. Ϊσα ίσα που τα πιο γρήγορα θα μαζέψουν πιο πολλά χλμ άρα θα χρειαστεί και εντονότερο φρενάρισμα.
Τα τουρμπισμένα που λες εδώ, είναι πιο πολύπλοκα σαν κατασκευή άρα υπάρχουν περισσότερα συστήματα που μπορεί να χαλάσουν.
Αυτό για τον συμπλέκτη ισχύει μόνο αν θεωρείς πως φορτωμένο το 6άρι θέλει πχ πατινάρισμα για να ξεκινήσει. Είναι αστείο ακόμα και σαν σκέψη. Αν τώρα εννοείς πως θα χρειαστεί περισσότερες αλλαγές, θα σου πω πως είναι μια η άλλη, γιατί τα τουρμπάτα τελειώνουν πιο νωρίς, άρα θα κάνεις πάνω κάτω τις ίδιες αλλαγές. Ακόμα κι έτσι είναι αστείο σαν επιχείρημα. Δηλαδή αν πούμε πως ένα σετ δίσκος πλατώ βγάζει πχ 100.000 χλμ πόσο νωρίτερα θεωρείς εσύ πως θα χρειαστεί αλλαγή στο 6άρι ;
Το ανέκδοτο με την κατανάλωση ισχύει μόνο στις εργοστασιακές καταναλώσεις. Τώρα αν κάποιος πιστεύει πως με +40 άλογα και μερικά παραπάνω κιλά καίει λιγότερο σε συνθήκες πίεσης (τέτοιες είναι και το φόρτωμα με 4 άτομα και την προίκα)... ουδέν σχόλιο. Κι εγώ θα λέω πως καίω 5 λίτρα/100 όπως λέει το μανουάλι κι ας βάζω 50 λίτρα για 400 χλμ. -
ο συλλογισμός δεν ήταν ατμοσφαιρικό vs τούρμπο αλλά ανεπαρκείς επιδόσεις που προσφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο για την χρήση που προορίζεται σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Ξαναλέω δεν ήταν τούρμπο vs ατμόσφαιρα. Γιατί κάποιο ατμοσφαιρικό δίλιτρο που προσφέρει καλύτερες επιδόσεις πάλι θα έχει λιγότερη καταπόνηση.
Και έχει απόλυτη σχέση με την πραγματικότητα για τη δουλειά που προορίζεται σε σχέση με αυτά που προσφέρει.Και για να το πω τελείως απλά , πάρε 2 αμάξια ( είτε αυτά είναι ατμο vs ατμο, ατμο vs τουρμπο , τουρμπο vs τουρμπο) με 15.000 χιλιόμετρα που αμφότερα έχουν κάνει την ίδια χρήση και το ένα τραβάει τα κιλά του αρκετά εύκολα ενώ το άλλο πιο δύσκολα , θα έχουν την ίδια καταπόνηση επειδή το ένα θα έχει το σηματάκι της μαζντα ή της Νισσάν η δεν ξέρω ποιας ;
Αυτο που εγραψες ειναι ελαφρως πιπες.
Δεν ειναι 90 αλογα για να χρειαζεται να κατεβαζεις πρωτη και να το δουλευεις 7 με 9 για να ξεκολλησει, ημαρτον με τις μπαρουφολογιες
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
οκ καποιοι εδω μεσα προσπαθουν με καθε τροπο να πικαρουν ενα πολυ καλο αυτοκινητο......το οποιο δεν εχουν οδηγησει ποτε!
τη μια ειναι ταφος ,την αλλη δεν εχει ανταλλακτικα,και οτι αλλο εχουν ακουσει η΄θα ηθελαν να εχουν ακουσει
απο την αλλη δεν χρειαζεται καθε φορα που βλεπεται 6αρι να σπατε το αυτοκινητο σας για να το περασετε..........δεν διαβαζουν ολοι τα πιστευω σας για να ξερουν τι προσπαθειτε να κανετε!!!!!παμε για αλλες 40 σελιδες....να σπάμε το αυτοκινητο μας για να περάσουμε το σαπάκι ?
ξέρεις τι αυτοκινητα κυκλοφορουν εκεί έξω και ποια η πιθανότητα να πετύχειςκατι πιο γρήγορο από το 6αρη??προσωπικά από αυτα που διαβάζω , όποτε βλέπω μαζντάκια να ψάχνεται θα τον αφήνω να περάσει... ποτε δεν ξέρεις πότε θα είναι η επομενη του στύση...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεν ειναι 90 αλογα για να χρειαζεται να κατεβαζεις πρωτη και να το δουλευεις 7 με 9 για να ξεκολλησει, ημαρτον με τις μπαρουφολογιες
Καταρχήν κόψε κάτι. Όπως απάντησε ο blinkys ευγενικά μπορείς κι εσύ, αν δεν μπορείς στην αλάνα σου, δεν είμαστε car expert ούτε θέλουμε να γίνουμε , μίλησα με την απλή λογική που μπορεί να έχει ένας μέσος οδηγός, αν σε ενόχλησε η θεωρείς ότι ότι λέω είναι μπαρουφολογίες το συζητάμε.
Αν τώρα αδυνατείς να απαντήσεις σαν άνθρωπος μάλλον πρέπει να το κοιτάξεις.Όσο για το θέμα εμένα συνεχίζει να μου φαίνεται ότι σε μία χρήση μεγάλη ( 80.000 χλμ ) πιο καθαρό θα βγει κάποιο αμάξι που κινεί τα ίδια κιλά ευκολότερα παρά κάποιο που δεν το κάνει. Όσο απλή συλλογιστική μπορεί να είναι αυτή.
-
Eπ' ουδενί μια χρήση 80.000 χλμν. δεν θεωρείται μεγάλη, τουναντίον είναι πολύ μικρή. Εκτός αν είσαι από αυτούς (λίγους σχετικά) που αγοράζουν πάντα καινούργιο αυτοκίνητο, το κρατάνε 5 χρόνια, και μετά το σουτάρουν χάνοντας, φυσικά, τον αγλέορα. Μόνο τότε.
Για τα υπόλοιπα τώρα, μήπως και το κλείσουμε. Σας κάνουν τα 120 αλόγατα του 6? Αν όχι, τότε πρέπει να στραφείτε αλλού, κακώς ασχολείστε, η δε εταιρεία θα σας χάσει από πελάτες. Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές, η γκάμα είναι πολύ μικρή, τούρμπο αν θα δούμε μετά από χρόνια και αν.Απλούστατο.
Τώρα, οι χεράδες του φόρουμ ας αναλογιστούν ότι αν το 6άρι σέρνεται, το 1.600άρι Λαγκούνα, το Μπεμβέ το 316, το Πασσάτ των 102 ίππων, καθώς και μερικά ντίζελ πολύ χαμηλής ιπποδύναμης μεταξύ άλλων απλά κάνουν το ίδιο, μην πω και χειρότερα από το 6άρι.Και όμως υπάρχουν στις γκάμες των εργοστασίων και πουλάνε μάλιστα.
Γιατί ? Γιατί απλούστατα κάποιοι δεν θέλουν γκάζια ή δεν πληρώνουν γι' αυτά ούτε δεκάρα. Νταξ΄στο παρόν φόρουμ όπου το 80% είναι χεράδες αυτό είναι ακατανόητο, αλλά υπάρχουν και αυτοί. Είναι απλό.
-
Ρε συ dstou, έχω παρατηρήσει ότι πολύ συχνά βγάζεις μια αδικαιολόγητη ξινίλα για το φόρουμ. Αφού σε χαλάει τόσο, γιατί συνεχίζεις να συμμετέχεις; Τι φετίχ είναι αυτό πια;
Εν τω μεταξύ, το φόρουμ δεν είναι κοινότητα χεράδων αλλά petrolheads. Ε, αν αυτοί δεν βρίσκουν underpowered τα μεσαία καράβια με τα αναιμικά μοτέρ ποιός θα τα βρει; Ο Κίτσος; Για όνομα.
-
Καταρχήν κόψε κάτι. Όπως απάντησε ο blinkys ευγενικά μπορείς κι εσύ, αν δεν μπορείς στην αλάνα σου, δεν είμαστε car expert ούτε θέλουμε να γίνουμε , μίλησα με την απλή λογική που μπορεί να έχει ένας μέσος οδηγός, αν σε ενόχλησε η θεωρείς ότι ότι λέω είναι μπαρουφολογίες το συζητάμε.
Αν τώρα αδυνατείς να απαντήσεις σαν άνθρωπος μάλλον πρέπει να το κοιτάξεις.Όσο για το θέμα εμένα συνεχίζει να μου φαίνεται ότι σε μία χρήση μεγάλη ( 80.000 χλμ ) πιο καθαρό θα βγει κάποιο αμάξι που κινεί τα ίδια κιλά ευκολότερα παρά κάποιο που δεν το κάνει. Όσο απλή συλλογιστική μπορεί να είναι αυτή.
Σου απαντησα, ξερεις πολλα αμαξια που να βγαζουν προβλημα στον κινητηρα ( και τι προβλημα δλδ) με 80000 χλμ? αντιθετα η τουρμπινα για σενα ειναι κατι πιο bulletproof?
Εγω θα σε ρωτησω ενα μαζντα με 200.000 χλμ κι ενα αντιστοιχο τουρμπατο πιο εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες να χρειαστει καποιου ειδους επισκευη?
@ντινο. Να μου πεις ακραβι το παλιο πασσατ να το καταλαβω, νομιζω οτι κι εσυ το τριχιαζεις λιγο...
-
Εδώ Κίτσος. Με φώναξε κανείς;;
Το θέμα δεν είναι αν το 6άρι είναι αργό σήμερα. Υπάρχουν και πιο αργά από αυτό που είναι τάφοι. Απλά το 6αρι με τα σημερινά δεδομένα κάνει μόνο για περιφορά τη Μεγάλη Παρασκευή.
Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ να πιστεύει ο Χ ιδιοκτητης ότι οδηγάει το σούπερ-ντούπερ-μαμάω αυτοκίνητο. Και ακόμα χειρότερο να συμπεριφέρεται στο δρόμο έτσι. Εκεί εκτός από γραφικός καταντάει και επικύνδινος.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
@ντινο. Να μου πεις ακραβι το παλιο πασσατ να το καταλαβω, νομιζω οτι κι εσυ το τριχιαζεις λιγο...
Ρε κλάμπανε, το καράβι πάει στο μέγεθος. Και το 406 πλοίο το θεωρώ.
-
Ok καπετανιε, παρανοησις
-
Εγώ δεν καταλαβαίνω πως η εξίσωση αυτή βγαίνει θετική από τη στιγμή που έχουμε:Ανεπαρκής επιδόσεις για φόρτωμα με 4 άτομα + αποσκευές = μεγαλύτερη καταπόνηση στον κινητήρα, φρένα , δισκοπλατό και πάει λέγοντας, συν μεγαλύτερη κατανάλωση άρα μεγαλύτερη πιθανότητα επισκεψημότητας στο συνεργείο.
VS
Τουρμπισμένα με επαρκείς επιδόσεις για 4 άτομα + αποσκευές = ανετότερο ταξίδι, μικρότερη καταπόνηση, κατανάλωση, άρα και μικρότερες πιθανότητες να δεις τον μηχανικό σου.
Εκτός αν το πάμε στο πλέον θεωρητικό επίπεδο, όπου μαζντα= αξιοπιστία και υπόλοιπες= συνεργεία που εκτός τους ότι δεν βγαίνει πουθενά, κάθε αγορά είτε λέγετε μαζντα είτε ράζντα είναι ένα ρίσκο και ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου βγάλει.
Οπότε μένοντας στα δεδομένα κι όχι στη θεωρία μάλλον έχεις πιθανότητες περισσότερες να δεις τον μηχανικό σου και το εκάστοτε βενζινάΣε αυτό είσαι off αγαπητέ. Τα Mazda είναι όντως σκυλιά!
-
Μα που την είδες την ξυνίλα ΔρΝτίνο? Εγώ θεωρώ άκρως ψυχαγωγικά αυτά που διαβάζω εδωμέσα, γι' αυτό συνεχίζω άλλωστε. Και στο φινάλε εγώ που δεν πάω γλήγορα, και εγώ βρίσκω ότι λείπει (λίγη) ισχύς από το 6άρι, όπως και μερικά άλλα παρόμοιά του. Αλλά έχουν το κοινό τους, δεν μπορώ να το παραβλέψω αυτό.
Είναι το σημείο κλειδί, αυτό που με κάνει να μην υποστηρίζω δημοσίως και με ένα σωρό (προσωπικά) επιχειρήματα (τα οποία μπορεί να μην έχουν ισχύ παραέξω) ότι το 6άρι γενικώς και αορίστως ΄σέρνεται'. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
απο την αλλη δεν χρειαζεται καθε φορα που βλεπεται 6αρι να σπατε το αυτοκινητο σας για να το περασετε..........δεν διαβαζουν ολοι τα πιστευω σας για να ξερουν τι προσπαθειτε να κανετε!!!!!παμε για αλλες 40 σελιδες....Ντάξει, χαλάρωσε κι εσύ. Δεν χρειάζεται να σπάει κάνείς κάτι γρήγορο για να περάσει ένα 6 1800.
-
VS
Οπότε μένοντας στα δεδομένα κι όχι στη θεωρία μάλλον έχεις πιθανότητες περισσότερες να δεις τον μηχανικό σου και το εκάστοτε βενζινάαργο φιλε μου ειναι το Insignia -1.6 το ατμοσφαιρικο και επειδη το εχω οδηγησει ακομη και με 1η απο σταση εχεις θεμα που λεει ο λογος
σιγουρα σε ολους μας,ο 1,8 εκ πρωτης αποψης χωρις να εχουμε μπει μεσα σε αυτο,χωρς να το εχουμε οδηγησει μοιαζει ανεπαρκης...ΚΙ ΟΜΩΣ,ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!!!! εχω ταξιδεψει με 4 ατομα και μπαγκαζια και το αμαξι παει ανετα οσο και αν δεν μπορουσα να το διανοηθω κι εγω τοτε!
απο καταναλωση επισης τα παει πολυ καλα και για να εχετε και πιο εμπεριστατωμενες αποψεις μπορειτε να επισκεφθειτε το κλαμπ για τα Mazda ,δηλάδη το www.mazdaspeedclub.gr η www.mazdaclub.gr !
οσον αφορα στην κατναλωση παραμενει παρα πολυ καλο ,ακομη και υπο πιεση!μεσα στην πολη δεν θα ξεπερασει σε σκληρες συνθηκες μαλιστα ,οπως 1η-2α το 10-11 ενω οτι και αν του κανεις εκτος πολης δεν θα ξεπερασει το 8,5!συνηθως με νορμαλ οδηγηση εκτος πολης παιζει στο 7,2-7,6!
-
VS
Οπότε μένοντας στα δεδομένα κι όχι στη θεωρία μάλλον έχεις πιθανότητες περισσότερες να δεις τον μηχανικό σου και το εκάστοτε βενζινάαργο φιλε μου ειναι το Insignia -1.6 το ατμοσφαιρικο και επειδη το εχω οδηγησει ακομη και με 1η απο σταση εχεις θεμα που λεει ο λογος
σιγουρα σε ολους μας,ο 1,8 εκ πρωτης αποψης χωρις να εχουμε μπει μεσα σε αυτο,χωρς να το εχουμε οδηγησει μοιαζει ανεπαρκης...ΚΙ ΟΜΩΣ,ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!!!! εχω ταξιδεψει με 4 ατομα και μπαγκαζια και το αμαξι παει ανετα οσο και αν δεν μπορουσα να το διανοηθω κι εγω τοτε!
απο καταναλωση επισης τα παει πολυ καλα και για να εχετε και πιο εμπεριστατωμενες αποψεις μπορειτε να επισκεφθειτε το κλαμπ για τα Mazda ,δηλάδη το www.mazdaspeedclub.gr η www.mazdaclub.gr !
οσον αφορα στην κατναλωση παραμενει παρα πολυ καλο ,ακομη και υπο πιεση!μεσα στην πολη δεν θα ξεπερασει σε σκληρες συνθηκες μαλιστα ,οπως 1η-2α το 10-11 ενω οτι και αν του κανεις εκτος πολης δεν θα ξεπερασει το 8,5!συνηθως με νορμαλ οδηγηση εκτος πολης παιζει στο 7,2-7,6!
-
Ο χρήστης Nasos Abt έγραψε:
1,5 μήνας σαν αυτοκίνητο εξυπηρέτησης αρκεί για να έχω άποψη;;΄
ΗΤΑΝ μια χαρά αμαξάκι το 2007. Για το 2012 είναι αργό.-Και σήμερα δεν το σώζει κανένα θαύμα.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Εδώ Κίτσος. Με φώναξε κανείς;;Το θέμα δεν είναι αν το 6άρι είναι αργό σήμερα. Υπάρχουν και πιο αργά από αυτό που είναι τάφοι. Απλά το 6αρι με τα σημερινά δεδομένα κάνει μόνο για περιφορά τη Μεγάλη Παρασκευή.
Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ να πιστεύει ο Χ ιδιοκτητης ότι οδηγάει το σούπερ-ντούπερ-μαμάω αυτοκίνητο. Και ακόμα χειρότερο να συμπεριφέρεται στο δρόμο έτσι. Εκεί εκτός από γραφικός καταντάει και επικύνδινος.
+1
δεν νομίζω να έλεγε κανεις τπτ αν δεν πεταγώντουσαν ορισμένοι κατοχοι και φαν να δηλώσουν τα απίστευτα... 'παμε μια κόντρα ' κλπ γραφικά...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
1,5 μήνας σαν αυτοκίνητο εξυπηρέτησης αρκεί για να έχω άποψη;;΄
ΗΤΑΝ μια χαρά αμαξάκι το 2007. Για το 2012 είναι αργό.-Και σήμερα δεν το σώζει κανένα θαύμα.
ναι,με τα τωρινα δεδομενα ετσι δειχνει,ετγσι φανταζει,αλλα αυτο που τονιζω οτι ειναι αξιοπρεπεστατο σε επιδοσεις και οχι μνημα!με τιποτα αργο για τα αλογα που εχει και που παντα παει καλυτερα απο το απαισοδοξα εκ πρωτης οψεως νουμερα που ανακοινωνει η εταιρια!
MAZDA 6