-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
δεν είναι δυνατόν το 120άρι mazda 6 να κάνει το ίδιο με το 160άρι ecoboost mondeo ή το 180άρι insignia.Είναι και παραείναι δυνατόν γιατί το 6 είναι Made in Japan (υψηλότερο κόστος κατασκευής αλλά και μεταφοράς) και επιπλέον πατάει σε δική του, ακριβότερη πλατφόρμα (διπλά ψαλίδια εμπρός), η οποία βγαίνει και σε λιγότερα κομμάτια σε σχέση με τα αυτοκίνητα που ανέφερες και έτσι το κόστος καταμερίζεται υψηλότερα ανά μονάδα.
-
Περί αυτού λόγος, πωλήσεις λοιπόν στην Ευρώπη (ΕΕ+EFTA) - για τις εταιρείες που είναι μέλη του acea - από Ιανουάριο μέχρι και Νοέμβριο 2011:
Θέση_Μάρκα________________Μερίδιο__Πωλήσεις_______Μεταβολή '10/'11
1.VOLKSWAGEN____________12.4_____1,559,090_______+8.6
2.FORD_____________________8.0_____1,002,929________-3.3
3.RENAULT__________________7.7______969,852________-8.4
4.OPEL/VAUXHALL___________7.3______916,367_________-0.3
5.PEUGEOT_________________6.8______851,002_________-8.3
6.CITROEN__________________5.7______718,145_________-7.6
7.FIAT______________________5.1______638,550_________-17.1
8.AUDI______________________5.0______632,265________+9.6
9.BMW_____________________4.7______590,453_________+5.7
10.MERCEDES_______________4.3_______544,317________+0.2
11.TOYOTA__________________3.8______481,045_________-9.7
12.SKODA__________________3.6_______458,407________+6.2
13.NISSAN__________________3.4______426,484_________+14.5
14.HYUNDAI_________________2.9______366,093_________+11.3
15.SEAT____________________2.2______282,850_________+0.8
16.KIA______________________2.2______271,117_________+12.2
17.VOLVO CAR CORP.1.9______235,399_+13.8
18.DACIA___________________1.9_______233,103_________-4.2
19.SUZUKI__________________1.3_______164,109_________-9.1
20.CHEVROLET______________1.3______160,037_________-2.0
21.MINI_____________________1.2_______153,925_________+22.5
22.HONDA___________________1.1______139,305_________-19.3
23.MAZDA_________________1.0______129,961_______-24.1
24.ALFA ROMEO_____________1.0_______122,401________+21.5
25.MITSUBISHI_______________0.9______107,307_________+10.6
26.LANCIA/CHRYSLER________0.8_______95,774__________-6.6
27.SMART___________________0.6_______74,545__________-3.8
28.LAND ROVER_____________0.5_______67,801__________+8.8
29.LEXUS___________________0.2_______24,623__________+48.6
30.JEEP____________________0.2_______21,675__________+63.6
31.JAGUAR_________________0.2________21,375_________-15.3
32.GM (US)________0.0_________626-48.2Γενικώς ένας Ευρωπαίος που θα ρωτήσετε πώς βλέπει τις πωλήσεις στην Ελλάδα, θα απορήσει γιατί πουλάνε τόσο πολύ τα γιαπωνέζικα αυτοκίνητα.
Φυσικά η απάντηση είναι ότι εμείς δεν έχουμε εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία για να στηρίξουμε και τα γιαπωνέζικα αυτοκίνητα (τελευταία και τα κορεάτικα) έχουν δημιοργήσει μια θετική φήμη περί αξιοπιστίας... -
Παρακαλούνται οι δυνητικοί πελάτες MAZDA 3 , Mazda 6 , Mazda CX5 με κινητήρες
SKYACTIV-G 2,0 και 2,2 να αποστείλουν e-mail με τα στοιχεία τους στην κάτωθι διεύθυνση .[spoiler:3m0ukdc6]den.einai.kala.o.iaponas@forologia.gr
Εκ' της διευθύνσεως .
Υπουργείο Οικονομικών[/spoiler:3m0ukdc6]
-
Σε κάθε άλλη περίπτωση ο βασιλιάς της κατηγορίας είναι το Mondeo.
Γιατί όχι?Το mondeo 1.6 ecoboost 160 trend έχει 22100(με απόσυρση 20750).Ξες πολλά τόσο ολοκληρωμένα μεσαία λιμουζινάτα με τέτοια τιμή,χώρους,μοτέρ,κατανάλωση,ηχομόνωση,κράτημα και 5 χρόνια εγγύηση .
Ισως η c5 thp,αλλά έχει μικρότερο πορτπαγκάζ,χειρότερη εργονομία διακοπτών και πιο νωθρή οδηγικά-τιμόνι.Ακριβώς .
Υπάρχει σαφής διαχωρισμός .
Αν θέλεις 1α άνεση στην οδήγηση και εξωτερική εμφάνιση θα πας στο C5 αν θέλεις οδηγική απόλαυση + χώρους + τιμόνι + κατανάλωση , θα πας στο MONDEO. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
δεν είναι δυνατόν το 120άρι mazda 6 να κάνει το ίδιο με το 160άρι ecoboost mondeo ή το 180άρι insignia.
Είναι και παραείναι δυνατόν γιατί το 6 είναι Made in Japan (υψηλότερο κόστος κατασκευής αλλά και μεταφοράς) και επιπλέον πατάει σε δική του, ακριβότερη πλατφόρμα (διπλά ψαλίδια εμπρός), η οποία βγαίνει και σε λιγότερα κομμάτια σε σχέση με τα αυτοκίνητα που ανέφερες και έτσι το κόστος καταμερίζεται υψηλότερα ανά μονάδα.
Πές τα Χρυσόστομε........
Όπως η καραμέλλα με τα ακριβά ανταλλακτικά........ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ρε παιδιά αφού είναι και ιαπωνικά καιMade in Japan..
Όσο για το πιό πάνω(1,6 με 140-150 άλογα)REAL ZEUS,το είπες και συ...φαντασία,το γράφω και εγώ ....φαντασία και συνάμα πόθος και ελπίδα
ΥΓ.Δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό..εννοείται.. -
Και κάτι άλλο,μην επιμένεται....ΤΙΜΟΝΙ ,ΚΙΒΩΤΙΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ σαν της MAZDA δεεεεννν.........
Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ των παραπάνω κατηγοριών ....πουθενά... -
Πανηγυρίζεις που είναι πιο ακριβό .
Φαντάζεσαι κινητήρες που δεν υπάρχουν .
Γράφεις και διάφορα που δεν ισχύουν .Άμεσα να έρθεις στις ομαδικές συναντήσεις θα σε βοηθήσουν .
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ευτυχως εγινε η συνεργασια με την φορντ και ειδε ξανα πωλησεις η μαζντα αλλιως στα αζητητα θα ηταν οπως εποχης 323 και ξεντος
Και όμως εκείνη την εποχή η Mazda έβγαζε τα καλύτερα αυτοκίνητα στην ιστορία της. Απλά ήταν πανάκριβα και σχετικά άγνωστα εδώ. Σιγά μην έδινε ο Ευρωπαίος περισσότερα λεφτά για ένα Xedos (ένα τί; ) από ότι για μια 3άρα... Ασχέτως του ότι το Mazda ήταν καλύτερο αυτοκίνητο!
Το Ξέντος 6 ήταν ωραίο αυτοκίνητο( μάλιστα η εταιρία έβγαλε ως απάντηση στο γερμανικά τρίο Ε-κλάς/ΒΜW 5/Α6 το 9 που ήταν μια μεγαλύτερη ουσιαστικά βερσιόν του 6 http://www.cars-data.com/en/mazda-xedos ... hoto1.html) αλλά στις μικρότερες κατηγορίες επουδενί τα 323( εξαίρεση το F μοντέλο) ή και το 121/Demio χαρακτηρίζονταν ανταγωνιστά στην κατηγορία τους. Οπότε αν έμενε κάτι πέραν του Ξέντος αυτά ήταν τα RX7 και το τότε MX-5 Mιάτα μόνο που τα τελευταία δεν απευθύνονταν σε ευρύ φάσμα αγοραστών.
Προσωπικά πάντα, η Μάζντα την σειρά των μοντέλων της την έφτιαξε μέσα στην προηγούμενη δεκαετία: Το 1ο Μάζντα-6, το 1ο Μάζντα-3, το τελευταίο Μάζντα-2, Το πολυμορφικό-5 που αντικατέστησε το Premacy, το CX-7 κλπ.
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
:hmmm:Πανηγυρίζεις που είναι πιο ακριβό .
Φαντάζεσαι κινητήρες που δεν υπάρχουν .
Γράφεις και διάφορα που δεν ισχύουν .Άμεσα να έρθεις στις ομαδικές συναντήσεις θα σε βοηθήσουν .
Γιατρέ...
α)το πληρώνω ΜΙΑ ΦΟΡΑ και ξενοιάζω...
β)περίμενε....μην βιάζεσαι......
γ)ουγκ.....πρώτα δοκιμάζουμε και μετά.... παραδεχόμαστεΌσο για το τελευταίο....σέβομαι τις χρονιάρες μέρες.....
ΥΓ.Απ'ότι φαίνεται πάντως εσένα δεν...σε βοήθησαν και τόσο... -
Το να πικάρεις κάποιον..είναι το εύκολο...
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Και κάτι άλλο,μην επιμένεται....ΤΙΜΟΝΙ ,ΚΙΒΩΤΙΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ σαν της MAZDA δεεεεννν.........
Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ των παραπάνω κατηγοριών ....πουθενά...Δηλαδή οδηγικά η giulietta 170 είναι κατώτερη οδηγικά από το 3 ?Το mazda 2 1.5 που έβγαινε μέχρι πρότινος είναι καλύτερο από το fiesta 1.6 sport ή το νέο magnet 134ps ή το swift sport δεν λέει ?Το mazda 6 2.0 είναι καλύτερο από το mondeo 2.0 ecoboost 240 titanium s?Το 3 mps είναι καλύτερο από το type-r?Eσυ λες ότι κάπου κάποτε το 3άρι θα έχει 140-150 άλογα ατμόσφαιρα(άλλο τι θέλω τι ονειρεύομαι και άλλο τι θα γίνει άμεσα,και εγώ θέλω όταν θα πάω για σέρβις με το fiesta 1.6 να μου δώσουν δώρο το focus rs500 ),και εγώ σου λέω πως ο 1.0 ecoboost που έρχεται την άνοιξη θα έχει 125 άλογα,18-19 κιλά ροπής,6άρι σασμάν,κατανάλωση χαμηλή,ρύπους και τέλη κάτω από 120 και τεκμήρια 1000αριού και όχι 1600αριού στο ελλαδιστάν.Να σε προβληματίζουν οι 450 πωλήσεις στο δωδεκάμηνο του 2011 της mazda,που είναι πολύ λιγότερες από τις dacia και της daihatsu που μας χαιρετάει το 2013.Και μάλιστα αυτές έχουν και μικρότερη γκάμα μοντέλων από τη mazda.
-
πρώτα μάθε να διαβάζεις και μετά ξαναπέρασε 'touring the m3 1.6'
-
Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ των παραπάνω κατηγοριών ....πουθενά...Δηλαδή οδηγικά η giulietta 170 είναι κατώτερη οδηγικά από το 3 ?Το mazda 2 1.5 που έβγαινε μέχρι πρότινος είναι καλύτερο από το fiesta 1.6 sport ή το νέο magnet 134ps ή το swift sport δεν λέει ?Το mazda 6 2.0 είναι καλύτερο από το mondeo 2.0 ecoboost 240 titanium s?Το 3 mps είναι καλύτερο από το type-r?Eσυ λες ότι κάπου κάποτε το 3άρι θα έχει 140-150 άλογα ατμόσφαιρα(άλλο τι θέλω τι ονειρεύομαι και άλλο τι θα γίνει άμεσα,και εγώ θέλω όταν θα πάω για σέρβις με το fiesta 1.6 να μου δώσουν δώρο το focus rs500 ),και εγώ σου λέω πως ο 1.0 ecoboost που έρχεται την άνοιξη θα έχει 125 άλογα,18-19 κιλά ροπής,6άρι σασμάν,κατανάλωση χαμηλή,ρύπους και τέλη κάτω από 120 και τεκμήρια 1000αριού και όχι 1600αριού στο ελλαδιστάν.Να σε προβληματίζουν οι 450 πωλήσεις στο δωδεκάμηνο του 2011 της mazda,που είναι πολύ λιγότερες από τις dacia και της daihatsu που μας χαιρετάει το 2013.Και μάλιστα αυτές έχουν και μικρότερη γκάμα μοντέλων από τη mazda.
Μάλλον έχεις μπερδέψει την οδηγική απόλαυση με την ιπποδύναμη..Θέλω να πώ ,πως άν υπήρχε 3άρι με 170 άλογα,θα μπορούσαμε να μιλήσουμε(Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα).'Οπως,το να συγκρίνεις το mps me to type-r.. Άν και σ'αυτό....
Όσο για τις πωλήσεις,ούτε με ενδιαφέρουν ούτε έχουν σχέση μ'αυτό που συζητάμε..Νομίζω;
ΥΓ.Να μου έλεγες τουλάχιστον μια 147 ή μια 159....πάει στο καλό..
ΥΓ2.MAZDA-ALFA-BMW(ανεξαρτήτου σειράς)...Για τους γνώστες.Τα υπόλοιπα...... -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
:whistlink: πρώτα μάθε να διαβάζεις και μετά ξαναπέρασε 'touring the m3 1.6'Τσσσς.....
-
Ηρεμήστε ρε παιδιά μέρες που είναι. Μια παρέα είμαστε.
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Όσο για το πιό πάνω(1,6 με 140-150 άλογα)REAL ZEUS,το είπες και συ...φαντασία,το γράφω και εγώ ....φαντασία και συνάμα πόθος και ελπίδαΤο φανταζόμουν αυτό επί εποχής Xedos 6. Αλλά η εταιρεία που αγαπάμε έπεσε σε δύναμη και κακά τα ψέμματα, χωρίς δύναμη όσο σπορ και να είναι το πλαίσιο δεν πας μακριά. Το λεω εγώ αυτό που έχω ένα πολύ καλά στημένο αυτοκίνητο αλλά πάντα 'μένω από δύναμη. Τα τότε Mazda πάντως δεν έπασχαν, άλογα υπήρχαν!
στις μικρότερες κατηγορίες επουδενί τα 323( εξαίρεση το F μοντέλο) ή και το 121/Demio χαρακτηρίζονταν ανταγωνιστά στην κατηγορία τους.
Με συγχωρείς αλλά θα πάρω σαν παράδειγμα το F του 1989 που είχα την τύχη να έχω! Καταπληκτικό μικρομεσαίο, με κράτημα επιπέδου 306 και καλύτερο μοτέρ. Απλά κοπανούσε λίγο ο ημιάκαμπτος.
Δηλαδή οδηγικά η giulietta 170 είναι κατώτερη οδηγικά από το 3 ?Το mazda 2 1.5 που έβγαινε μέχρι πρότινος είναι καλύτερο από το fiesta 1.6 sport ή το νέο magnet 134ps ή το swift sport δεν λέει
Όχι! Αλλά μου πήρες τα απολύτως κορυφαία των κατηγοριών τους που σημάινει ότι το Mazdaki καλά κρατάει για να χρειαστούν οι κορυφαίοι να το ανταγωνιστούν!
Το mazda 6 2.0 είναι καλύτερο από το mondeo 2.0 ecoboost 240 titanium s?
Αν εξαιρέσεις το μοτέρ, ναι!
Το 3 mps είναι καλύτερο από το type-r?
Εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Δεν συγκρίνονται.
-
Ας μάθουν να φτιάχνουν κάνα μοτέρ τις προκοπής , κάνα σχέδιο που δεν παραπέμπει σε Santa Βαρβάρα , καμιά ηχομόνωση , κάτι με επιδόσεις , και μετά . . . ας δρέψουν τους καρπούς της καταξίωσης και των πωλήσεων.
Τόσα χρόνια όλοι περιμένουν από την Mazda να γίνει αυτό που οι άλλοι θα ήθελαν από αυτή αλλά η ίδια δεν είναι .
-
Μέτοχος δεν είμαι αλλά είσαι άδικος Σπύρο! Η Mazda είχε 1600άρια με 120 αλόγατα όταν τα γερμανικά είχαν 75 και το πολύ πολύ 100!!! Για σχοινί-μοτόρια δεν μιλάνε στο σπίτι του (Γερμανού) κρεμασμένου! Το σχέδιο είναι προσωπική αντίληψη και προσωπικά βρίσκω τα 3 και 6 εξαιρετικά! Όχι ακριβώς Alfa αλλά κοντά σε αυτές! Η ηχομόνοση είναι μια χαρά. Όσο για τις επιδόσεις, πράγματι τώρα είναι πεσμένες (πλήν Mx5). Σου θυμίζω όμως ότι το 1992 είχαν ένα 1600 premium μοντέλο που είχε επιδόσεις καλύτερες από πολλά δίλιτρα (0-100 σε 10 dead!). Οπότε δεν είναι θέμα τεχνογνωσίας (η Mazda άλλωστε είναι η μοναδική ιαπωνική εταιρεία που έχει κερδίσει το Mans!) αλλά θέμα επιλογών.
-
Αλέξανδρε, προσωπικά δεν με νοιάζει τι έκανε πριν από 10-20-30 χρόνια, τώρα αγοράζουμε τα αμάξια της. Μετά μην κοροϊδεύουμε τους αλφίστι που σε κάθε δεικτικό σχόλιο για μια σύγχρονη άλφα μας τσαμπουνάνε 5 κεφάλαια ιστορίας.
-
Ντίνο όπως ξέρεις δεν είμαι Mazdo-φρουρός. Απλά απάντησα στον Σπύρο ότι η Mazda πρέπει να μάθε μπαλίτσα. Μπαλίτσα ξέρει και μάλιστα από τις λίγες! Ότι δεν έχει τώρα επιδόσεις στα λίγα κυβικά, είμαι ο πρώτος που το λέει και για αυτό δεν προτείνω Mazda συνήθως στα τοπικά νέων αυτοκινήτων! Όμως έχει τεχνογνωσία και αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
-
Είναι στριμωγμένη η Μάζντα, ναι μεν λόγω συγκυρίας αποτίναξε τον ζυγό των αμερικάνων, πράγμα το οποίο στρατηγικά είναι σημαντικό μακροπρόθεσμα, αλλά έχει άλλα θέματα. Παίζει σε 3 διαφορετικές ως προς την πιστοποίηση και τα γούστα αγορές (ιαπωνική, αμερικανική και ευρωπαική), άρα έχει από τα αποδυτήρια υψηλό κόστος χωρίς να μπορεί να υπολογίζει από τούδε και στο εξής 100% στις συνέργειες του παρελθόντος αφού η Φορντ λάκησε.
Έτσι πρέπει να σηκώσει από μόνη της όλο και μεγαλύτερο κόστος ανάπτυξης-εξέλιξης-πιστοποίησης νέων προιόντων. Και είναι και πολύ πίσω στην Κίνα, αγορά που εξασφαλίζει στον κάθε ανταγωνισμό της πρόσβαση σε μια τεράστια δεξαμενή ανώριμων πελατών που μπορούν όμως να στηρίξουν έμπρακτα την παραγωγή των εργοστασίων τους.
Έπειτα το μέγεθός της δεν είναι τεράστιο, το ίδιο έχει περίπου και η Μπεμβέ αλλά με τι κέρδος πουλάει η μία ανά τεμάχιο το κάθε 316 ή Μίνι και με τι η άλλη.
Εντούτοις ακόμα και οι φορώντες γυαλιά πολλών βαθμών οπαδίας δεν μπορούν να αμφισβητήσουν ότι τολμά και παρέχει μόνη της στην αγορά άκρως ενδιαφέροντα αυτοκίνητα, απ' όποια πλευρά και να τα δει κανείς.
MAZDA 6