-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αυτό που έχετε γράψει κάπου, ότι όταν έχεις τοπικές πινακίδες δεν σε γράφουν για παρκάρισμα, στο Ηράκλειο τουλάχιστον δεν ισχύει καθόλου...Κι όμως Μιχάλη...
Ένα μεσημέρι της προηγούμενης βδομάδας π.χ. βρήκαμε μια κλήση από τη Δημοτική Αστυνομία στο 306 του Αντρέα (που έχει αθηναϊκές πινακίδες), το οποίο ήταν παρκαρισμένο στη δεξιά πλευρά της 25ης Αυγούστου (είδες, έμαθα και πώς λέγεται ο δρόμος... ), απέναντι από την Εθνική Τράπεζα.
Σε ΟΛΑ τα άλλα -ηρακλειώτικα- αυτοκίνητα μέχρι εκεί που έπιανε το μάτι μας, δεν υπήρχε κανένα χαρτάκι στον υαλοκαθαριστήρα...Επίσης μου έχει τύχει να είμαστε βόλτα στο Ρέθυμνο με Clio με πινακίδες ΑΝΖ (ξέρεις για ποιό λέω μάλλον) και αν δεις πώς μας κοίταγε ένας Ζητάς...
Το συμπέρασμα που έχω βγάλει εγώ αυτά τα 3 χρόνια είναι ότι δυστυχώς οι ντόπιοι τυγχάνουν λίγο διαφορετικής μεταχείρησης από τους ξένους!
-
Στην Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου παλιά είχε όριο στάθμευσης μισή ώρα. Είκοσι πέντε λεπτά μετά, να η κλήση στο αθηναϊκό μας αυτοκίνητο. Φυσικά τα τοπικά δεν έλαβαν κλίση ούτε μετά από 4 ώρες.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Στο Ηράκλειο που μένω πάντως έχουμε αγώνα δρόμου (συχνά και στις δυο πλευρές του ίδιου δρόμου) της τροχαίας με την Δημοτική Αστυνομία για το ποιος θα γράψει περισσότερους ανεξαρτήτου πινακίδας.
Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι ακριβώς, έχουν τα πράγματα στο Ηράκλειο. Έχει χρέη ο δήμος και γίνεται μακελειό!
Ζω στο Ηράκλειο, έχω φίλους που ζουν στο Ηράκλειο, δεν υπάρχει γνωστός μου που να μην έχει φάει κλήση για παρκάρισμα, ανεξαρτήτου αριθμού κυκλοφορίας. Μια φορά έγραψε και εμένα στην 25 Αυγούστου για παρκάρισμα 5 λεπτών, ένας βρωμιάρης τροχονόμος. Και δε φτάνει μόνο αυτό, αλλά με έστειλε και στην τροχαία άδικα, για να μου τη σβήσει λέει ο αξιωματικός υπηρεσίας, ενώ ήξερε ότι κάτι τέτοιο δεν γινόταν.Για τα αγροτικά στη Μεσαρά, η εξήγηση είναι απλή. Δεν υπάρχει τροχαία εκεί κάτω και η τοπική αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια. Αυτό όμως δε νομίζω ότι συμβαίνει μόνο στις επαρχίες της Κρήτης...
Επίσης τώρα πια, δεν κυκλοφορεί ΠΟΤΕ, αγροτικό χωρίς πινακίδες, λόγω ΕΙΔΑΣΥΔΕ. Οι συγκεκριμένοι 'αστυνομικοι' αν δουν αγροτικό 'λυσσάνε' πόσο μάλλον να μην έχει και πινακίδες.... -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Δεν ξερω με ποιο σκεπτικο αποφασιζεται η χαραξη μιας εθνικης οδου, αλλα ενας ΒΟΑΚ με τρομερη κινηση χειμωνα καλοκαιρι, ενα νησι οπου για οσους δεν γνωριζουν, κυκλοφορουν τα περισοτερα ενοικιαζομενα αυτοκινητα απο οποιοδηποτε αλλο μερος της χωρας, και το χειρωτερο ενας δρομος οπου οι μετωπικες ειναι συχνοτατες, θεωρω οτι ειναι απαραδεκτο να μιλαμε για 'καινουργια εθνικη οδο'. Εχω δει τουλαχιστον 3 τροχαια ατυχηματα τα τελευταια χρονια οπου καποιος κακομοιρης ξενος πηγαινει με το αυτοκινητο, και καποιος δικος μας επιχειρει προσπεραση νομιζοντας οτι εαν κορναρει η αναβοσβησει τα φωτα, θα κανει ο αλλος πιο δεξια. Ελα ομως που στον υπολοιπο κοσμο(!!!) την λωριδα εκτακτης αναγκης, δεν τη μετετρεπουν σε κανονικη λωριδα επειδη δεν τους παιρνει ο χωρος. Επομενο ειναι να καρφωθει ο δικος μας πισω απο τον τουριστα και τρεχα γυρευε μετα.
Μηπως οι δρομοι μας φτιαχνονται οπως φτιαχνονται επειδη δεν εχουμε την οικονομικη ανεση για πιο μεγαλους δρομους?
Μηπως απλα η παιδεια μας ειναι τοσο ανυπαρκτη που οτι μας σερβιρουν το τρωμε και λεμε κι ευχαριστω?
Μηπως ειμαστε απλα κακοι οδηγοι?
Μηπως τοσοι και τοσοι Ελληνες που σβηνουν στην ασφαλτο θα ζουσαν εαν εαν εαν...Φίλε μου, το καλοκαίρι που ήρθα στην Κρήτη, μου έκανε τρομερά μεγάλη εντύπωση το πως προσπερνάνε οι περισσότεροι. Βγαίνουν χωρίς να ενδιαφέρονται για: 1) Αν ακολουθεί τυφλή στροφή, 2) Αν έρχεται άνθρωπος από απένταντι (από μοτοσυκλέτα έως τριαξονικο...!!! ) και ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν επιταχύνουν για να προσπεράσουν. Μπορεί να είναι με 81 και να προσπερνάν κάποιον που πάει με 80 (ενώ από απέναντι υπάρχει κάποιος που κάνει ακριβώς το ίδιο σε τριαξονικό...) αλλα ΔΕΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ!!! Είναι τρελοί αυτοί οι Κρητικοί Μου έτυχε να με κολλάει κάποιος από την ευθεία και να με περνάει στην στροφή. Και όχι μόνο μία φορά στις 2 εβδομάδες
Λογικό δεν είνα κάθε τρεις και λίγο να γίνεται μετωπική;;;
Αυτό βέβαια, δεν συμβαίνει μόνο στην Κρήτη, αλλά εκεί είναι σχεδόν ο νόμος...
Όσο για ζώνες, μ' έκανε εντύπωση που ΌΛΟΙ (που είδα εγώ) με αγροτικά φορούσαν ζώνη, ενώ το ίδιο συνέβαινε και με πολύ άλλο κόσμο... Αυστηρή αστυνόμευση; Ίσως...Και κοντά στο Ηράκλειο είδα τόσα ραντάρ όσα δεν είδα σε όλη μου την ζωή... Στα Χανιά... Ερημιά...Είναι οι δρόμοι χάλια (ο συγκεκριμένος, ο ΒΟΚ, μ' άρεσε πολύ, αλλά όχι για εθνική = ο μοναδικός δρόμος που συνδέει τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα του νησιού. Για τον ρόλο αυτό δέχεται υπερβολικά πολύ κίνηση), αλλά κι εμείς πάμε σαν παλαβοί...
-
μετά το Ρέθυμνο, έχει 2-3 σημεία όπου στήνουν ραντάρ μέχρι τα Χανιά και συνήθως στο ρεύμα προς Χανιά. Αυτό, εάν το θυμηθούν και σχεδόν ποτέ μετά τις 2πμ. Η πλάκα είναι πως μπορεί να το στήσουν όμως το πρωί στις 8 και έως το μεσημέρι!
η μόνη πραγματική αστυνόμευση που ξέρω είναι στον παραλιακό από Πλατανιά προς Χανιά όπου έχει αλκοτέστ Παρασκευές/Σάββατα/Κυριακές στην επιστροφή σε 2 σημεία, εννοείται μιλάμε για θερινή περίοδο. Το χειμώνα μπορεί να κάνεις τη διαδρομή Χανιά-Ρέθυμνο χωρίς πετύχεις άλλο όχημα στο δρόμο. Δεν συμφέρει την τροχαία λοιπόν η εξόρμηση, κι έτσι ξεσκίζονται να γράφουν μετά από πανυγύρια και όλο το καλοκαίρι.
Τέλος η ΕΙΔΑΣΥΔΕ συχνάζει στα 'άγρια' χωριά [και αρκετά στην επαρχία του Αποκώρονα από όπου κατάγομαι] για εύρεση όπλων, οδηγών χωρίς δίπλωμα και γενικότερα παρατυπιών, αλλά δεν διακρίνονται ούτε αυτοί για το ζήλο τους, καθότι υπάρχουν πολλοί 'ξεγραμμένοι' καταζητούμενοι που θα κάνουν μακελιό εάν επιχειρηθεί η σύλληψή τους. Πάντως φέτος τους έτριξαν τα δόντια μήπως μεζέψουν κανέναν, χωρίς να ξέρω εάν έγινε κάτι.
-
Και μετά λέμε γιατί δεν γίνονται σωστά τα έργα στην Κρήτη και όχι μόνο.
Από το http://www.cretetv.gr και τη στήλη Επικρίσεις 08/10/2003.
'ΤΙ ΕΓΙΝΕ; Δεν ιδρώνουν αφτιά; Για τη σημερινή δημοπρασία λέω, για τμήμα του ΒΟΑΚ που φτάνει στα 3,5 δισ. δρχ. περίπου, και της οποίας **η διακήρυξη εμφανίζει τέτοιες 'φωτογραφικές' διατάξεις που, σχεδόν πριν τη δημοπρασία, όλοι έχουν καταλάβει ποιοι θα είναι οι ανάδοχοι του έργου.**Μήπως πρέπει να παρέμβει η Περιφέρεια; Αλήθεια, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου, είναι ενήμερη για όσα συμβαίνουν με τέτοια θέματα; Το γράφω γιατί, ιδίως για το ΒΟΑΚ, έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία.'
Ωραία πράγματα. Κατά τα άλλα γίνεται και διαγωνισμός για να εξασφαλιστεί η καλύτερη προσφορά...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι ακριβώς, έχουν τα πράγματα στο Ηράκλειο. Έχει χρέη ο δήμος και γίνεται μακελειό!
Ζω στο Ηράκλειο, έχω φίλους που ζουν στο Ηράκλειο, δεν υπάρχει γνωστός μου που να μην έχει φάει κλήση για παρκάρισμα, ανεξαρτήτου αριθμού κυκλοφορίας. Μια φορά έγραψε και εμένα στην 25 Αυγούστου για παρκάρισμα 5 λεπτών, ένας βρωμιάρης τροχονόμος. Και δε φτάνει μόνο αυτό, αλλά με έστειλε και στην τροχαία άδικα, για να μου τη σβήσει λέει ο αξιωματικός υπηρεσίας, ενώ ήξερε ότι κάτι τέτοιο δεν γινόταν.Και στα Χανιά το ίδιο συμβαίνει αν και σχεδον όλοι μέσω κάποιας αλυσίδας γνωστών και φίλων (μικρή κοινωνία) οι κλήσεις σβήνονται ή μειώνονται. Μάλιστα αυτοί της Δημοτικής που γράφουν για παρκάρισμα στο Κέντρο όπου οι τρεις λωρίδες γίνονται μια από τα παρκαρισμένα σφυρίζουν σα λυσσασμένοι για 2-3 λεπτά πριν γράψουν κλήση, μιλούν στους μαγαζάτορες κτλ...για να φας κλήση πρέπει να έχεις φύγει κανα χιλιόμετρο από το αμάξι(με αλάρμ βέβαια πάντα)
Επίσης είναι η μοναδική πόλη που έχω δει και όλοι οι δρόμοι και τα πάρκιν στο κέντρο είναι επί πληρωμή...Ελεύθερο πάρκιν 0.
-
Ο χρήστης haris έγραψε:
Σίγουρα η Κρήτη δεν έχει και τους καλύτερους δρόμους, να σας καταθέσω όμως και την προσωπική μου άποψη, αφού επισκεπτόμενος αυτό το ευλογημένο μέρος κάθε χρόνο για πάνω από μια δεκαετία, έχω κι εγώ τις δικές μου εμπειρίες: Θα συμφωνήσετε πιστεύω ότι η Κρήτη, συγκρινόμενη με άλλα μέρη στην Ελλάδα όχι μόνο δεν υστερεί αλλά σε γενικές γραμμές έχει ένα επαρκές οδικό δίκτυο. Η Κρήτη είναι πολύ μπροστά σε υποδομή και ανάπτυξη συγκρινόμενη με άλλες τοποθεσίες στην Ελλάδα. Να μην αναφέρουμε τους δρόμους των νησιών των Κυκλάδων, τη νότια Πελοπόννησο ή δεν ξέρω εγώ ποιό άλλο μέρος.
Θα ήθελα πάντως να ακούσω και τις απόψεις σας για το θέμα της αστυνόμευσης στο νησί, αφού φέτος φτάσαμε στο σημείο οι ταξιδιωτικοί οδηγοί να προτείνουν στους επισκέπτες να υπολογίσουν και ένα ποσό για τα πρόστιμα που θα αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησίΣυμφωνώ για το επαρχιακό δίκτυο, είναι ίσως το πληρέστερο (με την ένοια ότι πας οπουδήποτε σε άσφαλτο) και μάλιστα είναι έτσι εδώ και μια δεκαετία αλλά αν θες να πας γρήγορα από Ηράκλειο -Χανιά δεν παλεύεται ειδικά αν δεν ξέρεις το δρόμο.
Μάλιστα επειδή χρησιμοποιείται η προσφιλής τακτική του να ελαττώνουμε τα όρια ταχύτητας αντί να συντηρούμε το δρόμο, τα ραντάρ κάνουν χρυσές δουλειές...τουλάχιστον 1-2 σε όλη τη διαδρομή οπωσδήποτε. Άρα αν δεν την ψιλιαστείς ή δεν λειτουργήσει η 'τηλεειδοποίηση' τότε θα σου βγεί ακριβά η βόλτα. -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Φίλε μου, το καλοκαίρι που ήρθα στην Κρήτη, μου έκανε τρομερά μεγάλη εντύπωση το πως προσπερνάνε οι περισσότεροι. Βγαίνουν χωρίς να ενδιαφέρονται για: 1) Αν ακολουθεί τυφλή στροφή, 2) Αν έρχεται άνθρωπος από απένταντι (από μοτοσυκλέτα έως τριαξονικο...!!! ) και ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν επιταχύνουν για να προσπεράσουν. Μπορεί να είναι με 81 και να προσπερνάν κάποιον που πάει με 80 (ενώ από απέναντι υπάρχει κάποιος που κάνει ακριβώς το ίδιο σε τριαξονικό...) αλλα ΔΕΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ!!! Είναι τρελοί αυτοί οι Κρητικοί Μου έτυχε να με κολλάει κάποιος από την ευθεία και να με περνάει στην στροφή. Και όχι μόνο μία φορά στις 2 εβδομάδες
Λογικό δεν είνα κάθε τρεις και λίγο να γίνεται μετωπική;;;
Αυτό βέβαια, δεν συμβαίνει μόνο στην Κρήτη, αλλά εκεί είναι σχεδόν ο νόμος...
Όσο για ζώνες, μ' έκανε εντύπωση που ΌΛΟΙ (που είδα εγώ) με αγροτικά φορούσαν ζώνη, ενώ το ίδιο συνέβαινε και με πολύ άλλο κόσμο... Αυστηρή αστυνόμευση; Ίσως...Και κοντά στο Ηράκλειο είδα τόσα ραντάρ όσα δεν είδα σε όλη μου την ζωή... Στα Χανιά... Ερημιά...Είναι οι δρόμοι χάλια (ο συγκεκριμένος, ο ΒΟΚ, μ' άρεσε πολύ, αλλά όχι για εθνική = ο μοναδικός δρόμος που συνδέει τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα του νησιού. Για τον ρόλο αυτό δέχεται υπερβολικά πολύ κίνηση), αλλά κι εμείς πάμε σαν παλαβοί...
Χωρίς να το επικρίνω πιστεύω ότι αυτοί που το κάνουν ξέρουν το δρόμο καλά ...εκτός αν η τσικουδιά οδηγάει εκείνη τη στιγμή . Ακόμα αν περιμένεις να βρείς διακεκομένη γραμμή και ικανό όριο ταχύτητας για να προσπεράσεις θα τρακάρεις από τα νεύρα σου.
Και εμένα μου αρέσει ο δρόμος γιατί περνάει μέσα από διάφορα τοπία και δεν είναι μια βαρετή ευθεία αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να το επιβάλλουμε και στον τουρίστα που επισκέπτεται στο νησί. Επίσης όταν βρέχει ή ΄'οταν βιάζεσαι μάλλον θα προτιμούσες την βαρετή ευθεία...
-
Μα ειδικά στη βροχή είναι που το στροφιλίκι είναι πιο διασκεδαστικό!
-
Στροφιλίκι χωρίς ορατότητα σε δρόμο με μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση χωρίς λωρίδα ασφαλείας και συναντώντας πάνω στη στροφή από λεωφορεία νταλίκες ενοικιαζόμενα που σέρνονται μέχρι και γεωργικά μηχανήματα, δεν είναι ότι το καλύτερο, δεν συμφωνείς.
Για να μην πούμε για κακοτεχνίες, ασυντήρητα επικίνδυνα κομμάτια, κατολισθήσεις, άγρα και ήμερα ζώα που περνούν αμέριμνα από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη κλπ.
Και το χειρότερο ότι πολλά κομμάτια είναι πια αστικοί δρόμοι όπως στη Γεωργιούπολη π.χ. και τα χιλιάδες στενάκια που καταλήγουν στην «εθνική» και μπορεί να σου πεταχτεί ανά πάσα στιγμή κάποιος με μικρή ταχύτητα μπροστά σου. -
Τον δρόμο Αγ.Νικόλαο - Χανιά τον έχω κάνει πολλές δεκάδες μην πω εκατοντάδες φορές.
Έχει σημεία που σε παρασύρουν, άπειρες κακοτεχνίες (λακούβες ίδιες για χρόνια, στρόφες που από 2 λωρίδες κλείνουν 1 σε τυφλή στροφή χωρίς σήμανση), ευθείες τεράστιες με συνεχόμενη διπλή γραμμή (λόγω στενού δρόμου), που σου βγαίνουν από τις δεκάδες αφύλακτες εισόδους και φουρκέτες ατελείωτες που δεν κλείνουν πουθενά, με ανάποδη κλίση.
Προσθέτουμε και την μάστιγα από τα νοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μηχανακια χωρίς κράνη, που επιβαρύνουν το καλοκαίρι σε 4-5πλάσιο βαθμό το δίκτυο, μας κάνουν τον Β.Α. άκρως επικύνδυνο, αν κρατάς υψηλές ταχύτητες.
Τα πολλά βουνά κάνουν μία καινούργια διάνοιξη πολύ δύσκολή, αφού χρειάζονται πάρα πολλά τούνελ για να αποφύγεις το στροφιλίκι, χωρίς βέβαια να υπολογίζεται το πολλαπλάσιο κόστο. Έτσι έχει μείνει εδώ και 30 χρόνια ο ίδιος δρόμος με μοναδική αλλαγή κάποια κομμάτια (όχι παραπάνω από 40-50 χιλιόμετρα), στις μεγάλες πόλεις που είναι πραγματικά αυτοκινητόδρομος.
Τον έχω κάνει όμως και χειμώνα καθημερινής και είναι απολαυστικός. -
Να μην ξεχάσουμε και τα μαγαζάκια με τα πορτοκάλια τα καρπούζια και τα πεπόνια που μαζεύουν ένα σωρό αυτοκίνητα που παρκάρουν ακόμα και πάνω σε στροφές για να ψωνίσουν!!!!!
Πάντως έχεις δίκιο όταν δεν έχει κίνηση είναι πραγματική απόλαυση να τον τρέξεις. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Πάντως έχεις δίκιο όταν δεν έχει κίνηση είναι πραγματική απόλαυση να τον τρέξεις.ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μόνο αν τον ξέρεις καλά...
-
Το καλοκαίρι που (ξανα)ήμουν κι εγώ κάτω κινήθηκα πολύ στο κομμάτι Αγ. Νικόλαο - Σητεία. Εκεί πραγματικά πολλές φορές τα είδα όλα. Κάκιστο από πλευράς οδοστρώματος, στροφές (δεν είν' κακό), και ντόπιοι (είν' κακό). Κάτι αγροτικά ερείπια, να προσπερνούν σε τυφλές στροφές, με διαφορά ταχύτητας από τον προπορευόμενο 3-5 Km, ήταν όλα τα λεφτά.
Στα κομμάτια μέχρι και το Ρέθυμνο, τα πράγματα, συγκριτικά, ήταν πολύ καλύτερα. Όσο για το Ηράκλειο που βολτάρισα ένα μεσημέρι (για να δείξω στην οικογένεια τα λημέρια μου όταν ήμουν στη ΣΕΑΠ), άφησα το αυτοκίνητο σε ένα νέο οργανωμένο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, πίσω από την αγορά, καθώς ο χρόνος ήταν λίγος και στους δρόμους γινόταν χαμός.ΥΓ. Μανώλη, ακόμα δεν συγχώρησα τον εαυτό μου που δεν κυνήγησα παραπάνω μια συνάντηση...
-
Δυστυχώς δεν ήταν φαίνεται γραφτό να βρεθούμε. Η υπηρεσία απαιτεί μερικές μέρες αποκλειστικά δικές της. Δεν πειράζει καλά να είμαστε και θα έρθει η ώρα να γνωριστούμε από κοντά. Ο κόσμος είναι τελικά πολύ μικρότερος από ότι νομίζουμε. Να είσαι καλά και μην στεναχωριέσαι.
-
Συμφωνω κι εγω οτι το εδαφος του νησιου δεν βοηθαει στο να γινει πιο μεγαλο το πλατος του Β.Ο.Α.Κ. Ομως φιλε μου cmarin με αυτο το σκεπτικο, το νησι αυτο ΔΕΝ προκειται ποτε να αποκτησει ενα δρομο της προκοπης. Αυτο που με βγαζει εξω απο τα ρουχα μου ομως ειναι οτι (ας με συγχωρησουν οι μη Κρητικοι), αλλα σας μιλαω για τη ΚΡΗΤΗ!!!
Και εξηγουμαι.
Δυο ειναι οι κυριοι ποροι εσοδων για την Ελλαδιτσα μας.- Τουρισμος.
- Ναυσιπλοια.
Δεν θα πω οτι το νησι αυτο ειναι συγκριτικα πρωτο και στα δυο, αλλα ειναι τουλαχιατον στις 3 πρωτες περιοχες της χωρας.
Συνεχιζω.
Θελετε να προσθεσουμε και τα αγροτικα προιοντα? Και εδω το νησι προσφερει πολλα στο κρατος.
Θελετε να αναφερω για την τεραστια αυξηση στις επιχειρηματικες επενδυσεις τοσο στο Ηρακλειο αλλα και στα Χανια? Δυο πολεις, και οχι μονο, που το εμποριο εχει προκαλεσει τρομερη αναπτυξη γενικα σε ολο το νησι.
Θελετε να αναφερω για το κατα κεφαλην εισοδημα που και εδω εχουμε απο τα υψηλοτερα στη χωρα.
Θελετε να αναφερω τα δυο αεροδρομια του νησιου, του Ηρακλειου, το οποιο ειναι πρωτο σε πτησεις τσαρτερ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, συναγωνιζεται για τη δευτερη θεση με τη Θεσσαλονικη, γενικα σε κινηση? Να προσθεσουμε και τη Σουδα, που και αυτη ειναι απο τα πρωτα αεροδρομια σε κινηση στην χωρα.Δεν αξιζει αυτος ο τοπος ενα τουλαχιστον δρομο της προκοπης? ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ, ΤΟΣΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ? Εδω οι τοπικοι φορεις, τι κανουν ειναι στραβοι, δεν βλεπουν? Μηπως βλεπουν, αλλα επισης βλεπουν τι 'μοσχαρια λαος' ειμαστε, και σου λενε κι αυτοι 'δε βαριεσαι'?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Συμφωνω κι εγω οτι το εδαφος του νησιου δεν βοηθαει στο να γινει πιο μεγαλο το πλατος του Β.Ο.Α.Κ. Ομως φιλε μου cmarin με αυτο το σκεπτικο, το νησι αυτο ΔΕΝ προκειται ποτε να αποκτησει ενα δρομο της προκοπης. Αυτο που με βγαζει εξω απο τα ρουχα μου ομως ειναι οτι (ας με συγχωρησουν οι μη Κρητικοι), αλλα σας μιλαω για τη ΚΡΗΤΗ!!!
Και εξηγουμαι.
Δυο ειναι οι κυριοι ποροι εσοδων για την Ελλαδιτσα μας.- Τουρισμος.
- Ναυσιπλοια.
Δεν θα πω οτι το νησι αυτο ειναι συγκριτικα πρωτο και στα δυο, αλλα ειναι τουλαχιατον στις 3 πρωτες περιοχες της χωρας.
Συνεχιζω.
Θελετε να προσθεσουμε και τα αγροτικα προιοντα? Και εδω το νησι προσφερει πολλα στο κρατος.
Θελετε να αναφερω για την τεραστια αυξηση στις επιχειρηματικες επενδυσεις τοσο στο Ηρακλειο αλλα και στα Χανια? Δυο πολεις, και οχι μονο, που το εμποριο εχει προκαλεσει τρομερη αναπτυξη γενικα σε ολο το νησι.
Θελετε να αναφερω για το κατα κεφαλην εισοδημα που και εδω εχουμε απο τα υψηλοτερα στη χωρα.
Θελετε να αναφερω τα δυο αεροδρομια του νησιου, του Ηρακλειου, το οποιο ειναι πρωτο σε πτησεις τσαρτερ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, συναγωνιζεται για τη δευτερη θεση με τη Θεσσαλονικη, γενικα σε κινηση? Να προσθεσουμε και τη Σουδα, που και αυτη ειναι απο τα πρωτα αεροδρομια σε κινηση στην χωρα.Δεν αξιζει αυτος ο τοπος ενα τουλαχιστον δρομο της προκοπης? ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ, ΤΟΣΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ? Εδω οι τοπικοι φορεις, τι κανουν ειναι στραβοι, δεν βλεπουν? Μηπως βλεπουν, αλλα επισης βλεπουν τι 'μοσχαρια λαος' ειμαστε, και σου λενε κι αυτοι 'δε βαριεσαι'?
Πράγματι η συνεισφορά της Κρήτης στην Εθνική Οικονομία είναι μεγάλη. Το έδαφος ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο και το κόστος για τόσο μεγάλα έργα υπέρογκο.
Να ρωτήσω κάτι που δεν ξέρω?
Απο πλευράς ηλεκτρικής ενέργειας η Κρήτη πως καλύπτεται? Είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο της υπόλοιπης χώρας με καλώδιο ή υπάρχει σταθμός παραγωγής εκεί και αν ναι με τι λειτουργεί (πετρέλαιο, λιγνίτη)?
Από πόσιμο νερό καλύπτεται όλο το νησί? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πράγματι η συνεισφορά της Κρήτης στην Εθνική Οικονομία είναι μεγάλη. Το έδαφος ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο και το κόστος για τόσο μεγάλα έργα υπέρογκο.
Να ρωτήσω κάτι που δεν ξέρω?
Απο πλευράς ηλεκτρικής ενέργειας η Κρήτη πως καλύπτεται? Είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο της υπόλοιπης χώρας με καλώδιο ή υπάρχει σταθμός παραγωγής εκεί και αν ναι με τι λειτουργεί (πετρέλαιο, λιγνίτη)?
Από πόσιμο νερό καλύπτεται όλο το νησί?Έχουμε 2 εργοστάσια και πάμε για τρίτο στο Ν.Λασιθίου. Όλα χρησιμοποιούν πετρέλαιο. Υπάρχουν και μερικές ανεμογενήτριες.
Έχουμε και πόσιμο νερό. Το δίκτυο είναι χάλια όμως και για αυτό αγοράζουμε εμφιαλωμένο (κρητικό όμως).
Το παραλέτε πάντως με το έδαφος. Καταρχήν δεν είναι τόσο προβληματικό και κατά δεύτερον δεν είναι δικαιολογία αυτό!!! -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Έχουμε 2 εργοστάσια και πάμε για τρίτο στο Ν.Λασιθίου. Όλα χρησιμοποιούν πετρέλαιο. Υπάρχουν και μερικές ανεμογενήτριες.
Έχουμε και πόσιμο νερό. Το δίκτυο είναι χάλια όμως και για αυτό αγοράζουμε εμφιαλωμένο (κρητικό όμως).
Το παραλέτε πάντως με το έδαφος. Καταρχήν δεν είναι τόσο προβληματικό και κατά δεύτερον δεν είναι δικαιολογία αυτό!!!Τώρα στο κομμάτι του δρόμου αν υποθέσουμε ότι η διαδρομή από το ανατολικό κομμάτι του νησιού στο δυτικό είναι 300 χλμ o δρόμος θα γίνει Εθνικός με μπαριέρα μετά το 2018.
Καταρχήν δεν έχει γίνει η Αθηνών - Πατρών που θεωρείται βασικός άξονας της Ελλάδας, μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς δεν έχει τελειώσει ο ΠΑΘΕ. Ακολουθούν τα δύσκολα κομμάτια της Εγνατίας και η Ιόνια Όδος (Ιωάννινα - Καλαμάτα)
Μετά φαντάζομαι έρχεται η σειρά της Κρήτης. Και να φανταστείς ότι το νησί θεωρείται και κυβερνητικό, φαντάσου να άλλάξει και η Κυβέρνηση τι έχει να γίνει.Υ.Γ.
3 εργοστάσια με πετρέλαιο είναι πολλά τα λεφτα.
Ένα άλλο θέμα που δεν ξέρω αν απασχολεί την Κρήτη είναι ότι οι δυο ναυτιλιακές εταιρείες που εξυπηρετούν σε μεγάλο βαθμό το νησί ΑΝΕΚ και Μινωϊκές αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είναι ζημιογόνες
Οδικο δικτυο Κρητης, κυκλοφοριακα κλπ!!!