-
Παρ' όλο που ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου έναν φανατικό αυτοκινητιστή, πάντα ήθελα να ξέρω πώς λειτουργεί ένα αμάξι. Για αυτό τον λόγο πριν 6 περίπου χρόνια είχα αγοράσει το βιβλίο 'ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ' από τον Κ. Καββαθά. Πιστεύω όμως ότι έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια του αν και εξαιρετικό στα βασικά. Τι λέτε να πιέσουμε όλοι μαζί μήπως βγεί ενα καινούργιο και αναθεωρημένο; Γιατί βλέπω ότι συχνα πυκνά όλο και κάποιος ρωτάει για κάποιου τέτοιου είδους βιβλίο...
-
Παρ' όλο που ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου έναν φανατικό αυτοκινητιστή, πάντα ήθελα να ξέρω πώς λειτουργεί ένα αμάξι. Για αυτό τον λόγο πριν 6 περίπου χρόνια είχα αγοράσει το βιβλίο 'ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ' από τον Κ. Καββαθά. Πιστεύω όμως ότι έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια του αν και εξαιρετικό στα βασικά. Τι λέτε να πιέσουμε όλοι μαζί μήπως βγεί ενα καινούργιο και αναθεωρημένο; Γιατί βλέπω ότι συχνα πυκνά όλο και κάποιος ρωτάει για κάποιου τέτοιου είδους βιβλίο...
-
-
To βιβλίο αυτό το διαθέτω κι εγώ στη βιβλιοθήκη μου , και πραγματικά αποτέλεσε σημαντική δουλειά για τα ελληνικά δεδομένα!Όμως οι πληροφορίες του αν και βασικές δεν ακολουθούν πια πιστά τα άλματα της αυτοκινητιστικής τεχνολογίας!
-
αν εννοείς τα άλματα του τύπου ASR, ESP, κούλα, σούλα κλπ, νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο να γραφτούν σε ένα βιβλίο που σκοπό έχει να εξηγήσει τι είναι και πώς λειτουργεί ένα αυτοκίνητο.
αυτά που ίσως θα έπρεπε να προστεθούν είναι κάποιες νέες τεχνολογίες σε κινητήρες (άμεσος ψεκασμός κλπ...), αναρτήσεις, και γενικώς καθαρά μηχανικά μέρη. Θα ήταν πολύ καλό όντως να δούμε μια νέα έκδοση του 'οδηγώντας'.
Σπύρος
-
Υποθέτω πως ένα σύγχρονο βιβλίο θα το έγραφε ένας νέος,που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.
-
Διαγράφεται![moderator]
-
Διαγράφεται![moderator]
-
Ο χρήστης Αθάνατος έγραψε:
To βιβλίο αυτό το διαθέτω κι εγώ στη βιβλιοθήκη μου , και πραγματικά αποτέλεσε σημαντική δουλειά για τα ελληνικά δεδομένα!Όμως οι πληροφορίες του αν και βασικές δεν ακολουθούν πια πιστά τα άλματα της αυτοκινητιστικής τεχνολογίας!Από περιέργεια, επειδή δεν το έχω δει το βιβλίο , τι του λείπει για παράδειγμα?
Το είχα ξεφυλλίσει παλιά και το μόνο που είχα προσέξει ήταν το κάπως παλιό στυλ εμφάνισης
-
Κάπου το είχαμε ξανασυζητήσει αυτό...
Βιβλίο μοναδικό στο είδος του, με βοηθήσε να καταλάβω ό,τι άκουγα γύρω γύρω και δεν γνώριζα τι είναι. Αξίζει μια θερμότατη χειραψία στον συγγραφέα του και πολλά συγχαρητήρια.
Το ότι θα ήθελα κι εγώ να έχει κάποιες τεχνολογικές καινοτομίες (κι εδώ θα διαφωνήσω με τον φίλο Krusenstern) είναι αλήθεια. Πολύ θα ήθελα να διαβάσω σε απλή και κατανοητή γλώσσα πώς δουλεύουν τα νέα τεχνολογικά συστήματα, όπως το ESP, το ASR, αλλά και οι αερόσακοι, η ηλεκτρική υποβοήθηση στο τιμόνι και άλλα τέτοια πολλά. Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν στερεί την άριστη εικόνα του και τον τίτλο του 'Κλασικού'.
Καλημέρα! -
Λέτε ε?
Ενδιαφέρον θα ήταν. Υπάρχουν εδώ μέσα άνθρωποι που θα ενδιαφέρονταν για κάτι τέτοιο???
-
Νομιζω οτι πρεπει να βγει ενα καινουργιο 'ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ'.Με μαγια το παλιο να ξαναγραφει επηυξημενο και βελτιωμενο.
Ποιος εχει τις γνωσεις και τα κοτσια για ενα τετοιο εγχειρημα ?
"ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ"