-
Ο χρήστης the_winner έγραψε:
Pipitopataki αν θες μπορεις να γράψεις τι προβλημα αντιμετωπίζεις με το μοτερ σου? Γιατι στις προηγούμενες σελίδες δεν έβγαλα ακρη γιατι έγραφαν και άσχετα πράγματα .Μερικά σίγουρα πράγματα
- Το τουρμπο ''δουλεύει'' απο την στιγμή που θα πάρει μπρος το μοτερ
- Ο Κομπρεσορας δουλεύει μόνο οταν έχει ταχυτητα μεσα και οταν οι στροφές ειναι πάνω απο 1200
- Η τουρμπίνα στα 1.4 TSI ειναι παρα πολυ ευκολα προσβάσιμη και το μονο που λύνεις ειναι 3 βίδες ακριβώς για να δεις τον τζόγο της φτερωτής
4.Τα κολάρα δεν βγάζουν ούτε ατμο, ούτε νερό , ούτε υδρατμό . Απο τα κολάρα περνάει πιεσμένος αέρας
5.Τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κοιτάξεις ειναι N249, N75 - Η τουρμπίνα πρεπει να εχει τζόγο πάνω κατω , μέσα εξω δεν πρεπει να εχει τζόγο
http://www.youtube.com/watch?v=s8RhDKSv ... load_owner
και στα δυο βιντεο δεν ειναι πατημενος συμπλεκτης και ειναι στη φαση κρυας εκκινησης. απο τη στιγμη που πεσουν οι στροφες του ζεσταματος, αν δεν πατησω συμπλεκτη οσο και να παταω γκαζι δεν ακουγεται τιποτα. στο δρομο ακουγεται το σφυριγμα μεχρι τις 3000 στροφες. ενδεχεται μετα να μη το ακουω λογω θορυβου. πριν ξεκινησει αυτος ο θορυβος, για κανα δυο μερες ακουγα ενα στιγμιαιο τσιριγμα οταν επιταχυνα απο χαμηλες στροφες. δεν μου ειπαν αν ο τζογος ειναι πανω-κατω ή μεσα-εξω.
σε αλλο συνεργειο που πηγα, ο μηχανικος εβγαλε τους ιμαντες της αντλιας και ειπε οτι ο ηχος δεν ακουγοταν.και στα δυο, λογω εργασιας, δεν ημουν μπροστα, δεν ξερω...
(ιστορικο: πριν δυο μηνες καθαρισα βαλβιδες και αλλαξα καδενα. στη υπολοιπη ζωη του αυτοκινητου εχω αλλαξει Ν75, σκαστρα, ποτενσιομετρο πολλαπλης).
-
Πόσα χμ εχεις? Συνήθως στις πόσες χιλιαδες στροφές το δουλευεις το μοτερ? ΑΠο απόδοση εχει πεσει?
Για τουρμπο μου ακουγεται μπορεί και κάποιος ιμάντας -
Πόσα χμ εχεις? Συνήθως στις πόσες χιλιαδες στροφές το δουλευεις το μοτερ? ΑΠο απόδοση εχει πεσει?
Για τουρμπο μου ακουγεται μπορεί και κάποιος ιμάνταςσου απαντω εδω για να μην κουραζω το forum : viewtopic.php?f=6&t=53826&start=30
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
@aggelooos2000 αν δεν αλλαξεις την καδενα, τι συνεπειες θα εχεις, σου ειπαν στο συνεργειο ;
Ποσα σου ειπαν οτι θελουν για την αλλαγη;
Λεφτα θελουν μου φαινεται...
Είπαν ότι κάποια στιγμή θα πηδήξει δόντι με αποτέλεσμα να καρφώσει βαλβίδες.... Δεν χρειάζεται μόνο καδένα αλλά και γρανάζι μεταβλητού χρονισμού γλίστρες και δε θυμάμαι τι άλλο... Θέλουν 400 ευρώ τιμή η οποία είναι με 30% έκπτωση σε ανταλλακτικά και δωρεάν εργασία. Το κουφό της όλης υπόθεσης είναι ότι το αυτοκίνητο δεν εξετάστηκε καν παρά μόνο μου έβγαλε το κοστολόγιο ο τεχνικός σύμβουλος, αφού του περιέγραψα το κροτάλισμα που έχω ακούσει κάποιες φορές.... Σε ερώτηση μου μάλιστα για το αν το πρόβλημα θα λυθεί επ αορίστου αυτός επέμενε ότι οι καδένες πρέπει να αλλάζονται και ότι αυτό που συμβαίνει είναι φυσιολογικό...
Μήπως να μεταφερθεί στα τεχνικά θέματα??
@a@ριες...Ακου ειναι φυσιολογικο... Για ρωτα τον αν στο manual, προβλεπει καπου ο κατασκευαστης αλλαγη καδενας και σε τι km;
Υπαρχει επισημη τεχνικη οδηγια απο το εργοστασιο; Ανακληση μηπως; . Και εαν ναι ποια ειναι αυτη και τι μοντελα αφορα;
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Γι'αυτό και άλλα πολλά η φάουβε έχει ανέβει τόσο πολύ στην υπόληψή μας... Γερμανική ποιότητα και αξιοπιστία!Αλλά τα τρελά γέλια, καθώς έχω ξαναπεί, θα είναι στο 2ο και 3ο χέρι (σ.σ. ως μεταχειρισμένα) των μπεντσοάμαξων αυτών και με 150000++ χλμ στο οδόμετρο.
το τίμημα της τεχνολογίας....
-
και αλλοι εχουν τεχνολογια.........
-
-
Μου θύμισε τα είδη κρουνοποιίας της Ideal Standard που έχω στο μπάνιο μου.
-
Ωραίο το μπάνιο σου τότε!!!
Απορία. Τωρα που έβαλαν στον TSi ιμάντα χρονισμού αντί καδένας, πως είναι τοποθετημένος ο κινητήρας στο Golf? Θα θέλει ξήλωμα ολο το μπροστά όπως παλιά στο Passat 1,6?
-
Για το θέμα του 'κρρρ' κατά την κρύα εκκίνηση του μοτερ το χουμε πεί οτι πρώτα καθαρίζουμε το βαλβιδάκι που στέλνει λάδι στον μεταβλητό. Αν δεν στέλνει λάδι αυτό τότε ειναι λογικό ο μεταβλητός να δουλεύει χωρίς λάδι για 1-2 σεκοντ και να κάνει αυτόν τον ήχο. Οι περιπτώσεις με προβληματική καδένα ή γραναζάκι μεταβλητού είναι τα προχωρημένα στάδια και φαντάζομαι θα κάνουν αυτόν τον ήχο συχνότερα ίσως και συνέχεια(?).
Στο δικό μου αυτόν τον ήχο τον έκανε, απο το 2007 που το αγόρασα, περιστασιακά. Δηλαδή 1 φορά στους 3-4 μήνες περίπου καθόλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου. Τους τελευταίους μήνες άρχισε να το κάνει πιο συχνά 1 φορά την εβδομάδα.
Ε από τη στιγμή που βγάλαμε και καθαρίσαμε το βαλβιδάκι (άψογο σε εμφάνιση εξωτερικά όπως λέει και πιο πάνω ο φίλος που έκανε τον κόπο να το βγάλει αλλά όχι και να το καθαρίσει ) το αυτοκίνητο εδώ και 2,5 μήνες περίπου ΔΕΝ έχει κάνει αυτό τον ήχο ούτε σε μια εκκίνηση. Κάντε το και θα με θυμηθείτε.
Ο ίδιος ο μηχανικός που το πάω και ήξερε για καδένες και γρανάζια μεταβλητού έχει μείνει έκπληκτος που καθαρίζοντας αυτό το βαλβιδάκι λύσαμε ένα τόσο σοβαρό θέμα που στην αντιπροσωπεία σου βγαίνει ο κούκος αηδόνι και άν λυθεί το θέμα. Φυσικά ούτε και εγώ ήξερα γι αυτό το βαλβιδάκι ενημερώθηκα απο το vw club και ενημέρωσα τον μηχανικό μου. Τέλος τι να πούμε για τις φοβερές μας αντιπροσωπείες που τα αλλάζουν όλα αλλά αφήνουν αυτό το βαλβιδάκι και έτσι ο θόρυβος επανεμφανίζεται -
Δηλαδή και το δικό σου ήταν καθαρό εξωτερικά αλλά έβγαλε βρώμα τελικά? Βασικά δε το καθάρισα γιατί δεν είχα καλώδιο, αλλιώς εννοείται πως θα το έκανα. Το έκανες με φωτιστικό πετρέλαιο? Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν υπολείμματα πετρελαίου και να δημιουργήσουν προβλήματα? Μου κάνει εντύπωση πάντως το ότι δεν το καθαρίζουν στις αντιπροσωπείες αλλά επιμένουν πως ξεχειλώνουν οι καδένες και χρειάζονται άλλαγμα. Παιδιά sos θέλω έναν καλό και έμπιστο μηχανικό για vw στη Θεσσαλονίκη, δε ξέρω που να το πάω και στις αντιπροσωπείες θέλει να πουλήσεις κανένα νεφρό Ποιον κινητήρα έχεις και πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει? Τέλος γιατί πολλοί έχουν πηδήξει δόντι η καδένα τους αν δε ξεχειλώνει τελικά?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ωραίο το μπάνιο σου τότε!!!Απορία. Τωρα που έβαλαν στον TSi ιμάντα χρονισμού αντί καδένας, πως είναι τοποθετημένος ο κινητήρας στο Golf? Θα θέλει ξήλωμα ολο το μπροστά όπως παλιά στο Passat 1,6?
Όχι ειναι στον εγκαρσιο αξονα τοποθετημενο το μοτερ όχι στο διαμηκη όπως στα παλια Passat σαν αυτο που ειχες εσυ Κωστα
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Δηλαδή και το δικό σου ήταν καθαρό εξωτερικά αλλά έβγαλε βρώμα τελικά? Βασικά δε το καθάρισα γιατί δεν είχα καλώδιο, αλλιώς εννοείται πως θα το έκανα. Το έκανες με φωτιστικό πετρέλαιο? Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν υπολείμματα πετρελαίου και να δημιουργήσουν προβλήματα? Μου κάνει εντύπωση πάντως το ότι δεν το καθαρίζουν στις αντιπροσωπείες αλλά επιμένουν πως ξεχειλώνουν οι καδένες και χρειάζονται άλλαγμα. Παιδιά sos θέλω έναν καλό και έμπιστο μηχανικό για vw στη Θεσσαλονίκη, δε ξέρω που να το πάω και στις αντιπροσωπείες θέλει να πουλήσεις κανένα νεφρό Ποιον κινητήρα έχεις και πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει? Τέλος γιατί πολλοί έχουν πηδήξει δόντι η καδένα τους αν δε ξεχειλώνει τελικά?Εξωτερικά ναι φαινόταν καθαρό. Ο μηχανικός του έδωσε 12v τάση αν θυμάμαι και ενώ το είχαμε εμβαπτίσει σε καθαρό φωτιστικό οινόπνευμα σε ένα κυπελάκι. Την δουλέψαμε 5-6 φορές μέσα στο οινόπνευμα και την βγάλαμε. Επειτα με φυσιμα την στεγνώσαμε και την επανατοποθετήσαμε. Η αλήθεια είναι οτι επειδή το κυπελάκι ήταν μαύρο δεν μπόρεσα να δώ καλά πόση βρώμα έβγαλε, απλά συμπεραίνω από την μετέπειτα λειτουργία της οτι θα έβγαλε κάποια... Δεν γίνεται επί 5 χρόνια να είχα έστω και περιστασιακά το πρόβλημα και έτσι ξαφνικά να σταμάτησε από τύχη. Οπότε συμπεραίνω οτι έφταιγε αυτή η βαλβιδούλα. Εδώ θα βρίσκομαι και αν μου ξαναεμφανίσει τον ήχο θα βγώ και θα πω οτι δεν λύθηκε τελικά το πρόβλημα, οπότε πάμε σε πιο ακριβές, όπως προανέφερα, λύσεις. Απλά ξεκινάμε πάντα από τα πιο απλά και πάμε στα πιο σύνθετα.
Η εύκολη λογική των αντιπροσωπειών 'πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι' είναι τραγική και προσβλέπει μόνο στο κέρδος από την άγνοια και των πελατών, που σιγά μην κάθεται ο καθένας να παρακολουθεί τα φόρουμ, αλλά και στην ευκολία των μηχανικών στην λογική: 'σιγά μην καθήσω να ψάξω για το πρόβλημα, τα αλλάζω όλα και λογικά θα λυθει'
Αυτοκίνητο Golf V GT του 2007 με κωδικό κινητήρα BLG και 112.000χλμ όλα δικά μου -
- Άπειρο στον Commisar .
Οι αντιπροσωπείες αλλαζουν για πλακα καδενες , μεταβλητο είτε εισαι εγγυηση είτε είσαι εκτος γιατι αυτα τους φέρνουν λεφτα (και στην εγγυηση πληρώνονται δεν τα βαζουν απο την τσεπη τους)
Το κρρρρ το εχω ακουσει στον ολοκαινουργιο TSI μου με μολις 9.000χμ οταν το ειχα αφησει ακουνητο για 2 βδομαδες ! Απο τοτε δεν το εχω ξανακουσει. Δηλαδη τι? ηταν η καδενα στα 9.000χμ? Οχι! Απλα ειχε στεγνωσει απο λαδι ο μεταβλητός και εκανε θορυβο !
Τα περιστασιακα κρρρρ ειναι είτε απο το βαλβιδακι είτε απο τον μεταβλητο . Τα συνεχόμενα κρρρρρρρ είναι η καδενα
Τα μικροπροβληματα που οδηγουν σε μεγαλα προβληματα ειναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και αυτο κάνει και η VW με τις τεχνικές οδηγιες της .
ΠΧ Υπάρχει τεχνική οδηγία κυρίως στα παλιά 1.4 TSI (GT εποχές) για την μόνωση της σωλήνας που περνάει λάδι για την λύπανση του turbo , αυτη δεν ειχε μόνωση και το λάδι γινόταν τηγανιτό,.
Με χάλια ψημένο λάδι, το βαλβιδάκι στουμπώνει , αργεί να παει λάδι στον μεταβλητό , χαλάει η καδένα ! Απλά πράγματα
Η Καδένα απο το 2007 μεχρι και σημερα δεν εχει αλλάξει κωδικο προιόντος ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ! Ειναι ιδια η καδενα σε ολη την οικογενια TSI και στα 1.2 και στα 1.4. Αν υπήρχε πρόβλημα στην καδενα οπως διατυμπανιζει ο καθε ΑΣΧΕΤΟΣ το εργοστασιο θα ειχε αλλαξει υλικο αρα και κωδικο! Η ΚΑΔΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!
Αυτο που εχει αλλαξει πολλους κωδικους ειναι
το γραναζι μεταβλητου χρονισμου03C 109 088 B ο αρχικος κωδικος.
03C 109 088 F 1/6/2010 εγινε 'F'
03C 109 088 Ε 1/7/2010 εγινε 'Ε'γραναζι μεταβλητου χρονισμουΕπίσης ο σωληνας λυπανσης του turbo εχει αλλαξει και αυτος κωδικό και έχει αλλη διαδρομη για να μην περνάει κοντά στην τουρμπινα + μονωση .
- Άπειρο στον Commisar .
-
- Άπειρο στον Commisar .
Οι αντιπροσωπείες αλλαζουν για πλακα καδενες , μεταβλητο είτε εισαι εγγυηση είτε είσαι εκτος γιατι αυτα τους φέρνουν λεφτα (και στην εγγυηση πληρώνονται δεν τα βαζουν απο την τσεπη τους)
Το κρρρρ το εχω ακουσει στον ολοκαινουργιο TSI μου με μολις 9.000χμ οταν το ειχα αφησει ακουνητο για 2 βδομαδες ! Απο τοτε δεν το εχω ξανακουσει. Δηλαδη τι? ηταν η καδενα στα 9.000χμ? Οχι! Απλα ειχε στεγνωσει απο λαδι ο μεταβλητός και εκανε θορυβο !
Τα περιστασιακα κρρρρ ειναι είτε απο το βαλβιδακι είτε απο τον μεταβλητο . Τα συνεχόμενα κρρρρρρρ είναι η καδενα
Τα μικροπροβληματα που οδηγουν σε μεγαλα προβληματα ειναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και αυτο κάνει και η VW με τις τεχνικές οδηγιες της .
ΠΧ Υπάρχει τεχνική οδηγία κυρίως στα παλιά 1.4 TSI (GT εποχές) για την μόνωση της σωλήνας που περνάει λάδι για την λύπανση του turbo , αυτη δεν ειχε μόνωση και το λάδι γινόταν τηγανιτό,.
Με χάλια ψημένο λάδι, το βαλβιδάκι στουμπώνει , αργεί να παει λάδι στον μεταβλητό , χαλάει η καδένα ! Απλά πράγματα
Η Καδένα απο το 2007 μεχρι και σημερα δεν εχει αλλάξει κωδικο προιόντος ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ! Ειναι ιδια η καδενα σε ολη την οικογενια TSI και στα 1.2 και στα 1.4. Αν υπήρχε πρόβλημα στην καδενα οπως διατυμπανιζει ο καθε ΑΣΧΕΤΟΣ το εργοστασιο θα ειχε αλλαξει υλικο αρα και κωδικο! Η ΚΑΔΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!
Αυτο που εχει αλλαξει πολλους κωδικους ειναι
το γραναζι μεταβλητου χρονισμου03C 109 088 B ο αρχικος κωδικος.
03C 109 088 F 1/6/2010 εγινε 'F'
03C 109 088 Ε 1/7/2010 εγινε 'Ε'γραναζι μεταβλητου χρονισμουΕπίσης ο σωληνας λυπανσης του turbo εχει αλλαξει και αυτος κωδικό και έχει αλλη διαδρομη για να μην περνάει κοντά στην τουρμπινα + μονωση .
αυτες τις τεχνικες οδηγιες που μπορουμε να τις βρουμε...???
- Άπειρο στον Commisar .
-
Κάτι ενδιαφέρον απο τις ΗΠΑ για την εταιρία, το οποίο αν όντως έχει βάση είναι απίστευτο ως γεγονός, ιδιαίτερα διαβαζοντας και τα σχόλια αμερικάνων γι'αυτό το θέμα.
http://www.autoblog.com/2013/05/22/vw-t ... ing-prote/
VW to retrofit quarter-million TDI diesels with misfueling protection
According to a report from Autoweek, Volkswagen has plans in place to retrofit a quarter of a million 2009-2012 model-year TDI-engined cars with a system that will prevent misfueling with gasoline instead of diesel. In a notice sent out to VW dealers, the company specified that affected models will include the 2009-2012 Jetta and Jetta Sportwagen TDI, as well as 2010-2012 Golf TDI models.
Volkswagen claims that the increased popularity of TDI diesel models has resulted in more incidents of damaging and potentially very costly misfueling mishaps. To address the issue, the company will front the cash for dealers to retrofit a fuel filler neck cap that can recognize the smaller nozzle of a gasoline pump and keep the fuel tank gate closed.
Autoweek also reports that the move might be slightly defensive in nature; VW has blamed misfueling on the wave of high-pressure fuel pump failures that has recently been the subject of an investigation by The National Highway Traffic Safety Administration.
-
Παίδες αναψε το λαμπακι EPC στο ηρωϊκό VW Golf 4 μας χωρις καποια αλλη ένδειξη
Επειδη ειναι πρωτη φορά που το βλεπω να αναβει μονο του τι διαλο μπορει να συμβαινει?
edit το μανουαλι λεει για βλαβη στο μοτερ αλλα δε θα αναψει κατι αλλο αν ήταν ? -
Γιατί να ανάψει κάτι άλλο; Συνεργείο και διαγνωστικό...
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Παίδες αναψε το λαμπακι EPC στο ηρωϊκό VW Golf 4 μας χωρις καποια αλλη ένδειξη
Επειδη ειναι πρωτη φορά που το βλεπω να αναβει μονο του τι διαλο μπορει να συμβαινει?
edit το μανουαλι λεει για βλαβη στο μοτερ αλλα δε θα αναψει κατι αλλο αν ήταν ?Σε VW το EPC θα έπρεπε να σημαίνει Εntrance of Penultimate Choral service. Και στην επόμενη φορά δεν πρέπει να σβήνει καθόλου.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γιατί να ανάψει κάτι άλλο; Συνεργείο και διαγνωστικό...Μωρε συνηθως (όσες φορες έχει αναψει) αυτο αναβει με το check engine μαζι γι αυτο
Απλα ρωτησα μπα κι έχει κανεις υποψιν του γιατι μπορει να άναψε μονο τουΠαίδες αναψε το λαμπακι EPC στο ηρωϊκό VW Golf 4 μας χωρις καποια αλλη ένδειξη
edit το μανουαλι λεει για βλαβη στο μοτερ αλλα δε θα αναψει κατι αλλο αν ήταν ?Σε VW το EPC θα έπρεπε να σημαίνει Εntrance of Penultimate Choral service. Και στην επόμενη φορά δεν πρέπει να σβήνει καθόλου.
VW FORUM