-
Επαρχια ειμαι φανη, δν ξερω τι παιζει αθηνα να σου πω. Απλα εμαθα οτι ερχονται ολα τα μοντελα της vw και λεω ας παω δν χανω τπτ. Παντως το αρτεον, τι να πω ρε φιλε..φτιαγμενο να καταπινει χιλιομετρα, υπερ ανετο
-
Το Άρτεον είναι φοβερό!!
ΥΓ: Δεν έλεγα τίποτε άλλο. Πρίν μισή ώρα μου έστειλε προσφορά ο Φιλοσίδης (κατά γενική ομολογία ο καλύτερος έμπορος VW), είναι λίγο αστεία, σε αυτοκίνητο €26.500, η έκπτωση είναι €300. Βέβαια το email άφηνε ένα 'παραθυράκι' για μεγαλύτερη έκπτωση από κοντά.
-
Αγαπητοί φίλοι,
Έχουμε δει το T-Cross και μας αρέσει αλλά ο χώρος του πορτ-μπαγκαζ είναι κάπως οριακός για μια πενταμελή οικογένεια όπως εμείς. Εσωτερικά και για το μπάτζετ μας είναι οκ.
Είδαμε και το T-Roc αρκετά καλύτερο σε χώρους αλλά και στις δύο περιπτώσεις θα πάμε για τον 1.0 115 (το μπάτζετ που λέγαμε!)
Το θέλουμε κυρίως για τις 'λίγες' εκδρομές που κάνουμε εκτός πόλης και τις διακοπές μας.
Θα ήθελα κάποιες απόψεις από κατόχους αν είναι δυνατόν. Δε θέλω διαφήμιση ούτε ανταγωνισμό μοντέλων...
Τα έχουμε δει και σαν οχήματα μας αρέσουν περισσότερο από άλλα αντίστοιχα.
Προσωπικές εμπειρίες θα βοηθήσουν περισσότερο!
Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.
Υ.Γ. Εκείνο μόνο που με χαλά έντονα στο T-Roc αν και το βρίσκω πιο ολοκληρωμένο είναι αυτό το έρμο ηλεκτρονικό χειρόφρενο! Δεν το πάω καθόλου και με αγχώνει κιόλας! Υπάρχει και με συμβατικό;
Υ.Γ. Βλέπω οτι πολλοί είστε εναντίον της Καρέντα, γιατί αυτό; Είναι κακό το service ή τα αυτοκίνητα που εισάγει είναι δεύτερης διαλογής; Δηλαδή αν το αγοράσω από εκεί και κάνω τα service αλλού τι πρόβλημα θα έχω;
-
Υ.Γ. Εκείνο μόνο που με χαλά έντονα στο T-Roc αν και το βρίσκω πιο ολοκληρωμένο είναι αυτό το έρμο ηλεκτρονικό χειρόφρενο! Δεν το πάω καθόλου και με αγχώνει κιόλας! Υπάρχει και με συμβατικό;
Υ.Γ. Βλέπω οτι πολλοί είστε εναντίον της Καρέντα, γιατί αυτό; Είναι κακό το service ή τα αυτοκίνητα που εισάγει είναι δεύτερης διαλογής; Δηλαδή αν το αγοράσω από εκεί και κάνω τα service αλλού τι πρόβλημα θα έχω;
-
Μια χαρά είναι το ηλεκτρικό χειρόφρενο, μην σε αγχώνει καθόλου.
-
Η Καρέντα (ως εισαγωγική αλλά και ως εμπορία) είναι ακριβή, με κακό after sales servie, ύφος λες και πουλάνε Lamborghini και γενικά λειουργεί σαν Ελληνικό οικογενειακό μαγαζί (αυτό είναι εξάλλου) και όχι σαν πολυεθνική ή έστω σαν θυγατρική της VW.
-
-
Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν ότι στην Ελλάδα εισάγονται αυτοκίνητα β' διαλογής; Δεν αναφέρομαι βεβαίως στον cyclon, γιατί προφανώς θέλει να τσεκάρει αν ευσταθούν οι φήμες που έχει ακούσει.
-
Για την Καρέντα ένα θα πω...έχω να μαλώσω από την 5η δημοτικού,εκείνο όμως το κοπρόσκυλο που παρίστανε τον πωλητή του όρμηξα. Ευτυχώς ήμουν με φίλο και με κράτησε. Κόστος σέρβις εκείνης της εποχής για golf 1,4 60.000δρχ όταν για την 316 που πήρα τελικά κόστιζε 14.500.
-
Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν ότι στην Ελλάδα εισάγονται αυτοκίνητα β' διαλογής; Δεν αναφέρομαι βεβαίως στον cyclon, γιατί προφανώς θέλει να τσεκάρει αν ευσταθούν οι φήμες που έχει ακούσει.
Μην ανησυχείς δεν προσβάλλομαι!
Είμαι σίγουρος για το β' διαλογής ... μην πω γ' διαλογής, έχω πολύ πικρή εμπειρία ... Γαλλική.......
Αχ τα λεφτάκια μου ....
Μέχρι με Γαλλία είχα μιλήσει και εδώ μου τη λέγανε κι από πάνω!
-
cyclon wrote:
- Μια χαρά είναι το ηλεκτρικό χειρόφρενο, μην σε αγχώνει καθόλου.
- Η Καρέντα (ως εισαγωγική αλλά και ως εμπορία) είναι ακριβή, με κακό after sales servie, ύφος λες και πουλάνε Lamborghini και γενικά λειουργεί σαν Ελληνικό οικογενειακό μαγαζί (αυτό είναι εξάλλου) και όχι σαν πολυεθνική ή έστω σαν θυγατρική της VW.
Οπότε κατα τη γνώμη σου για Karenta αγορά και service αλλού να θεωρήσω οκ; Ή και η αγορά θα φέρει κανένα προβληματικό (β διαλογής όχημα);
-
Cyclon, η ακριβότερη διαδικασία σε μια γραμμή παραγωγής είναι ο ο ποιοτικός έλεγχος. Γι' αυτό και πλέον είτε δεν γίνεται είτε γίνεται δειγματοληπτικά και επαφίεται στην εγγύηση που δίνεται από τον κατασκευαστή να καλύψει τα όποια κατασκευαστικά λάθη και αστοχίες. Τι εννοώ με αυτό; Ότι δεν υπάρχει περιθώριο στη γραμμή της παραγωγής είτε να προσαρμόζουν τα ποιοτικά στάνταρ ώστε να βγάζουν διαφορετικές ποιότητες είτε να κάνουν διαλογή των αυτοκινήτων ένα προς ένα ως προς την τελική ποιότητα τους.
Το ότι εσύ πέτυχες ένα 'λεμόνι' δε σημαίνει ότι στην Ελλάδα έρχονται βάσει σχεδίου προϊόντα β' διαλογής!
-
Οπότε κατα τη γνώμη σου για Karenta αγορά και service αλλού να θεωρήσω οκ; Ή και η αγορά θα φέρει κανένα προβληματικό (β διαλογής όχημα);
Η Καρέντα είναι η εισαγωγική εταιρεία (Κοσμοκάρ βασικά αλλά η ίδια εταιρία είναι) πέρα από έμπορος λιανικής. Οπότε ό,τι και να κάνεις, την Καρέντα δεν την γλυτώνεις! Απλά ίσως σε άλλα εξουσιοδοτημένα συνεργεία να έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση....αλλά εαν χρειαστείς π.χ. κάτι στην εγγύηση με την Καρέντα θα μιλήσουν.
Δεν υπάρχουν Β' διαλογής αυτοκίνητα....τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη.
-
cyclon wrote:
Η Καρέντα είναι η εισαγωγική εταιρεία (Κοσμοκάρ βασικά αλλά η ίδια εταιρία είναι) πέρα από έμπορος λιανικής. Οπότε ό,τι και να κάνεις, την Καρέντα δεν την γλυτώνεις! Απλά ίσως σε άλλα εξουσιοδοτημένα συνεργεία να έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση....αλλά εαν χρειαστείς π.χ. κάτι στην εγγύηση με την Καρέντα θα μιλήσουν.
Δεν υπάρχουν Β' διαλογής αυτοκίνητα....τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη.
Οκ τι μου προτείνεις τελικά;
Θα τραβάει το T-Roc με τον 1.0 115 η θα αγκωμαχά!
Απο βάρος όσο είδα 20 κιλά διαφορά έχουν, αλλά δεν βρίσκω πουθενα το ωφέλιμο αυτων των δύο...
-
Cyclon, η ακριβότερη διαδικασία σε μια γραμμή παραγωγής είναι ο ο ποιοτικός έλεγχος. Γι' αυτό και πλέον είτε δεν γίνεται είτε γίνεται δειγματοληπτικά και επαφίεται στην εγγύηση που δίνεται από τον κατασκευαστή να καλύψει τα όποια κατασκευαστικά λάθη και αστοχίες. Τι εννοώ με αυτό; Ότι δεν υπάρχει περιθώριο στη γραμμή της παραγωγής είτε να προσαρμόζουν τα ποιοτικά στάνταρ ώστε να βγάζουν διαφορετικές ποιότητες είτε να κάνουν διαλογή των αυτοκινήτων ένα προς ένα ως προς την τελική ποιότητα τους.
Το ότι εσύ πέτυχες ένα 'λεμόνι' δε σημαίνει ότι στην Ελλάδα έρχονται βάσει σχεδίου προϊόντα β' διαλογής!
Όχι δεν μιλάω για σχέδιο, φυσικά.
Αλλά σίγουρα μετα τον ποιοτικό έλεγχο κάποια ξεχωρίζουν.
Πολύ πίκρα ρε παιδιά το Γαλλικό φινιρισμα μέσα και έξω!
Ελπίζω το VW να μην έχει τέτοια θέματα!
-
Ε,πες μας και σε ποιό γαλλικό αναφέρεσαι....
-
Ε,πες μας και σε ποιό γαλλικό αναφέρεσαι....
Δυσκολάκι.... εεε 3 είναι οι γνωστές (δεν μιλάω για θυγατρικές)
ας πούμε η πιο λαική...
-
Οκ τι μου προτείνεις τελικά;
Θα τραβάει το T-Roc με τον 1.0 115 η θα αγκωμαχά!
Απο βάρος όσο είδα 20 κιλά διαφορά έχουν, αλλά δεν βρίσκω πουθενα το ωφέλιμο αυτων των δύο...
ΔΕΝ προτέινω τίποτα....απλά γράφω την γνώμη μου. Να πάρεις το αυτοκίνητο που σου αρέσει από την αντιπροσωπεία που θα σου αρέσει εσένα.
Για το εαν θα τραβάει, ένα Test drive θα σου λύσει κάθε απορία πολύ καλύτερα από ότι και να σου πω εγώ!
-
Εντάξει,κρατά το μυστικό...έχω μεγαλώσει αρκετά για να παίζω την κολοκυθιά....
Και αν έχεις άσχημη εμπειρία για το οποιοδήποτε γαλλικό ή μη, με τα πλαστικά επιπέδου Lada Niva που έχει στα τωρινά της μοντέλα η vw,πιστεύεις ότι δεν θα έχεις προβλήματα στο κοντινό μέλλον?
-
Εντάξει,κρατά το μυστικό...έχω μεγαλώσει αρκετά για να παίζω την κολοκυθιά....
Και αν έχεις άσχημη εμπειρία για το οποιοδήποτε γαλλικό ή μη, με τα πλαστικά επιπέδου Lada Niva που έχει στα τωρινά της μοντέλα η vw,πιστεύεις ότι δεν θα έχεις προβλήματα στο κοντινό μέλλον?
Peugeot είναι βρε απλά το έκανα λίγο για αστείο...
Και δεν είναι μέσα είναι και έξω στις συναρμογές , στραβός προφυλακτήρας σου λέει κάτι....
Αααα και να μην ξεχάσω την επίσημη Ελληνική απάντηση ... σε όλα σε αυτό το μοντέλο στραβός είναι !
Πάντως και στραβός να ήταν στην έκθεση δεν ήταν σε τέτοια κατάσταση!
Τες πα περασμένα ξεχασμένα, όσο για τα πλαστικά ένα Ford BMax που είχα πριν μόνο σκληρά πλαστικά είχε και όλα ήταν
οκ!
-
Πάντως η πιο 'λαϊκή' γαλλική εταιρεία θεωρείται ανέκαθεν η (ημι)κρατική Renault. To Renault ήταν πάντα στη συνείδηση του γάλλου το 'λαϊκό' αυτοκίνητο, το Reugeot το 'καλό' αυτοκίνητο του επιτυχημένου αστού και η Citroen το 'νεωτεριστικό' αυτοκίνητο. Με τα χρόνια βέβαια αυτές οι αντιλήψεις αμβλύνθηκαν, αλλά όταν αναφέρεσαι στην πιο λαϊκή μάρκα εκ των τριών, αυτή είναι η Renault.
-
Για τα προβλήματα της ψηλομύτας και ακριβής εισαγωγικής εταιρείας - οικογενειακού μαγαζιού που περιγράφετε, με τα υπερτιμολογημένα σέρβις, είναι συνυπεύθυνοι και οι πελάτες-αγοραστές... ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω πως είδα σε αγγελία Golf 5ετίας αυτόματο χωρίς χειριστήρια στο τιμόνι... αν οι πελάτες είναι διατεθειμένοι να δεχτούν οτιδήποτε μόνο και μόνο για να χουν ένα σήμα στη μάσκα ( και τον πεσμένο ουρανό στα κεφάλια τους και το μπετονάκι με τα λάδια για συμπλήρωμα κλπ.) θα βρεθούν οι 'έξυπνοι' να τους το χρυσοπουλήσουν πολλαπλάσια της πραγματικής του αξίας...
-
Για τα προβλήματα της ψηλομύτας και ακριβής εισαγωγικής εταιρείας - οικογενειακού μαγαζιού που περιγράφετε, με τα υπερτιμολογημένα σέρβις, είναι συνυπεύθυνοι και οι πελάτες-αγοραστές... ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω πως είδα σε αγγελία Golf 5ετίας αυτόματο χωρίς χειριστήρια στο τιμόνι... αν οι πελάτες είναι διατεθειμένοι να δεχτούν οτιδήποτε μόνο και μόνο για να χουν ένα σήμα στη μάσκα ( και τον πεσμένο ουρανό στα κεφάλια τους και το μπετονάκι με τα λάδια για συμπλήρωμα κλπ.) θα βρεθούν οι 'έξυπνοι' να τους το χρυσοπουλήσουν πολλαπλάσια της πραγματικής του αξίας...
Τι εννοείς με αυτό 'και τον πεσμένο ουρανό στα κεφάλια τους και το μπετονάκι με τα λάδια για συμπλήρωμα κλπ.'
Με τρομάζεις !
VW FORUM