-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
@ Αδράνεια:Ήταν φτηνή η επισήμανση ότι οι περισσότεροι, σε αντίθεση με σένα, αναγνωρίζουν το σφάλμα της VW? Ή το γεγονός ότι μόνον εσύ φέρθηκες ως εκπρόσωπος κάποιας αυτοκινητοβιομηχανίας; Έχω BMW και παρόλα αυτά είμαι από τους πρώτους που την κράζει! Εσύ γιατί ένιωσες την ανάγκη να υπεραμυνθείς της VW για τα fouls της;
Φτηνός είναι ο λόγος σου και κρίνεσαι για το λόγο σου.
Επίσης κρίνεσαι για τη μεροληψία σου, όταν χρησιμοποιείς μέτρα και σταθμά κατά περίπτωση.Όσο για μένα, χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς που στην τελική σου επιστρέφονται.
Τη VW την έχω κατακρίνει επανειλημμένα και αυστηρά εκεί που ευθύνεται.Αν το λες για μένα έχω παραπάνω ποσταρισματα από σένα αν και ούτε αυτό είναι σοβαρό κριτηριο...
Πες ότι έκανες ένα λάθος να τελειώνει το θέμα.. Κουράζεις.. Ρε μήπως και πραγματικά έχεις ωφελος υπερασπιζόμενος την vw;; Αν ναι τότε πάω πάσο...
λέγε ό,τι θες εκεί που δεν πιάνει μελάνι
και αδιάφορο είναι αν η αφεντιά σου καουράστηκεμην είσαι ερειστκός όμως
γιατί δε φτάνει που τρολάρεις
αλλά στο φόρουμ μετράνε αυτά που λέμε και έχουμε δικαίωμα να μιλάμεαν εσύ θες να κάνεις εμπόριο με γιαπωνέζικα ανταλλακτικά και έχεις όφελος
δικαίωμά σου -
Μαλλον δε ξερεις τον Δια καλα. Επειδη τον γνωριζω χρονια διαδικτυακα και εννοειται παλιοτερα εχουμε μεχρι και κοντραριστει σε θεματα οποτε και ξερω πως αντικρουει κατι πεφτεις τελειως εξω.. Ουτε χανει τη ψυχραιμια του ,ουτε μεροληπτει υπερ καποιου κατασκευαστη ποτε. Αποδειξη οτι ψωνιζει απο παντου εκτος ισως απο εκει που πραγματικα γουσταρει μαλιστα! Μαλλον μια απο τις λιγες φωνες της λογικης και πραγματικος αυτοκινητοφιλος και λατρης της οδηγησης και οχι της μεταφορας ειναι δω μεσα.. Προσωπικα συμφωνω και εντελως με αυτα που σου λεει.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Τα λόγια είναι περιττά. Ακόμη και αν μπήκε ως κάτι εξτρά στα μοντέλα κάποιων εταιρειών στην vw βρήκε ευρεία απήχηση όπως και κάποια άλλα πράγματα. Αυτό παρατήρησα και τίποτε άλλο. Από εκεί και μετά ανέφερα και άλλα όπως τα φώτα led της audi, το ανάποδο άνοιγμα πόρτας σε μοντέλα της mazda, την κόρνα στον μοχλό της renault που αφορούσε κυρίως την γαλλική σχολή. Πριν λίγο καιρό κάπου εδώ είχα διαβάσει κάτι και για φώτα που βοηθούν την νύχτα φωτίζοντας νεκρές γωνίες. Σε κάτι τέτοιες λεπτομέρειες δίνει προσοχή το γκρουπ και αν αυτό είναι κάτι που σποραδικά εφαρμόζεται και από άλλους δεν είναι κάτι μεμπτό ούτε απαραίτητα η ειδοποιός διαφορά ώστε να προτιμήσει ένας έμπειρος κατασταλαγμένος οδηγός ένα αυτοκίνητο έναντι των ανταγωνιστών.Δε ξερω κατα ποσο γνωριζεις και διαβαζεις περι αυτοκινησης απο την αρχη του περασμενου αιωνα, αλλα αν το εκανες θα γνωριζες οτι η Φαου βε ειναι ιστορικα μια απο τις λιγοτερα πρωτοπορες αυτοκινητοβιομηχανιες ιστορικα. Γενικο σχολιο.
-
Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω και παρα πολλά. Από τα λίγα που ξέρω είναι πως το πρώτο αυτοκίνητο της vw ήταν ο σκαραβαίος. Αυτό μεταξύ άλλων είχε τον κινητήρα πίσω όπως και την κίνηση, ήταν αερόψυκτος και με αεροδυναμικό συντελεστή 0,41 (ακόμη και την δεκαετία του 80 πολλά αυτοκίνητα δεν καταφεραν να έχουν τέτοια τιμή!). Το ίδιο αυτοκίνητο το 1950 εφοδιάστηκε με ανεξάρτητη ανάρτηση. Ακολούθως στην δεκαετία του 50 η vw δημιούργησε το bully το οποίο για πολλούς χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο πολυμορφικό όχημα. Πόσοι και πόσοι δεν ονειρεύτηκαν να διασχίζουν απέραντα μέρη μέσα σε αυτό...!!! Πολλοί τυχεροί τα κατάφεραν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα. Επειτα ήρθαν τα σιρόκο πόλο και γκολφ που εδώ και 50 χρόνια κυριαρχούν με την σχεδιαστική τους ταυτότητα στις προτιμήσεις του κοινού. Ειδικά το πρώτο σχεδιασμένο από τον Τζουτζιάρο τα έσπασε στην κυριολεξία όταν πρωτοκυκλοφόρησε... Από εκεί και μετά είμαστε στο σήμερα. Το δεύτερο τιγκουάν που εξαρχής με έχει κερδίσει είναι το όχημα, ίσως το μόνο που φέρει στον εξοπλισμό του trailer assist ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Η VW έχει πέσει σε πολλές αμαρτίες και ίσως η μεγαλύτερη είναι πως ιδρύθηκε κατ' εντολή του Χίτλερ αλλά ακόμη και ο λόγος που δημιουργήθηκε ήταν καθαρά πρωτοποριακός. Για διάφορους λόγους έχει να της προσάψει κανείς πολλά στραβά αλλά από νεωτερισμούς άλλο τίποτε. Ακόμη και η έννοια του downsize εν πολλοίς σε αυτήν αποδίδεται.
-
Οτι ''ταιζουν'' βλεπω γνωριζεις. Κατ αρχας μεχρι το '72 που βγαλαν το μκ1,το οποιο ηταν και απλα μια εφαρμογη του 128 παρουσιασμενο απο το '69..., ηταν ανυπαρκτοι με ανεκδιηγητα οχηματα τυπου 411. Ο σκαραβαιος ηταν ενα αμαξι επικινδυνο,προωθημενο με καθε μεσο με τους γνωστους τροπους και το γνωστο καθεστως εκεινη την εποχη... και τεχνολογικα πρωτογονο...με αθλια κατανομη βαρους,καταναλωση και οδικη συμπεριφορα σε σχεση με ανταγωνιστες.
-
Το δεύτερο τιγκουάν που εξαρχής με έχει κερδίσει είναι το όχημα, ίσως το μόνο που φέρει στον εξοπλισμό του trailer assist ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.Σπύρο, trailer assist (δλδ. βοήθεια για ρυμουλκούμενο μέσω DSC και 4κίνησης) έχει και η BMW 330xi (e46) του πατέρα μου...μοντέλο 2004.
-
Οχι φιλε μη το ξαναπεις και το τασακι με τον αναπτηρα πρωτοπορεια της vw ειναι....
-
Φάνη έχεις δίκιο. Διορθώνω. Είναι το πρώτο suv στο οποίο εφαρμόστηκε το εν λόγω σύστημα. Το πόλο επίσης ήταν το πρώτο στο οποίο εφαρμόστηκε το start stop το 1981.
-
Σχετικα με το τελευταιο, νομιζω καποιο fiat ηταν, αλλα δεν ειμαι και σιγουρος.
-
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Κατ αρχας μεχρι το '72 που βγαλαν το μκ1...και ο λόγος για τον οποίο έμειναν από το '45 μέχρι το '72 με το ίδιο απαράλλακτο, απηρχαιωμένο και επικίνδυνο οδηγικά σκαθάρι και τις παραλλαγές του ήταν η αποζημίωση των 3.000.000 μάρκων που πλήρωσε το 1961 η VW στην TATRA γιατί αναγκάστηκε να αντιγράψει τεχνολογικές λύσεις από το tatra Τ97 με κυριότερη την ψύξη του κινητήρα με τον ανεμιστήρα!
http://heinkelscooter.blogspot.gr/2015/ ... wsuit.html
που να μείνουν λεφτά για εξέλιξη επροσθοκίνητων μοντέλων εδώ καλά καλά ούτε αυτοκίνητο με κινητήρα εμπρός κίνηση πίσω δεν έβγαλαν , εκείνο το δικαστήριο τους πήγε 10 χρόνια πίσω από τους ανταγωνιστές τους όπως τώρα θα πάνε για κλείσιμο από το dieselgate, την ΕΕ μπορεί να την κάνουν ότι θέλουν άλλα οι Αμερικάνοι τους πάνε πίπα- κ@λ@ στα πρόστιμα και οι ιδιώτες δε θα πάνε μόνοι τους στα δικαστήρια, 220.000 δεν είναι λίγοι!
https://www.autoblog.gr/2017/06/15/h-vw ... ieselgate/
-
Σφαγή!!!
-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
@ Αδράνεια:
Ήταν φτηνή η επισήμανση ότι οι περισσότεροι, σε αντίθεση με σένα, αναγνωρίζουν το σφάλμα της VW? Ή το γεγονός ότι μόνον εσύ φέρθηκες ως εκπρόσωπος κάποιας αυτοκινητοβιομηχανίας; Έχω BMW και παρόλα αυτά είμαι από τους πρώτους που την κράζει! Εσύ γιατί ένιωσες την ανάγκη να υπεραμυνθείς της VW για τα fouls της;
Φτηνός είναι ο λόγος σου και κρίνεσαι για το λόγο σου.
Επίσης κρίνεσαι για τη μεροληψία σου, όταν χρησιμοποιείς μέτρα και σταθμά κατά περίπτωση.Όσο για μένα, χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς που στην τελική σου επιστρέφονται.
Τη VW την έχω κατακρίνει επανειλημμένα και αυστηρά εκεί που ευθύνεται.Άκου να δεις κάτι, δεν βρέχει, σε φτύνουν όλοι!!!
Σου απευθύνθηκα εντελώς κόσμια και με επιχειρήματα και η απάντηση σου ήταν ότι είναι φτηνός ο λόγος μου. What the fuck δηλαδή; Για μαζέψου!!! -
http://www.tovima.gr/autohub/article/?aid=887825Κοιταξα τη wiki και αναφερει το fiat regata!
-
Το wiki είναι ένας χρήσιμος σύνδεσμος που σε πολλές περιπτώσεις όπως το έχω αντιληφθεί παρουσιάζει ασάφειες ή ελλιπείς πληροφορίες. Πιθανόν να είναι όμως και αλήθεια. Από εκεί και μετά ενδιαφέρον για το θέμα παρουσιάζουν δύο σύνδεσμοι που παραθέτω.
http://www.caranddriver.com/features/en ... -tech-depthttp://oximaton.drwx.eu/files/Ergasia_start_stop.pdf
Αν δεχθούμε τα ενυπόγραφα τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το πόλο να προηγήθηκε λίγους μήνες του ρεγκάτα ή το αντίστροφο αλλά και από δύο δικά μας παιδιά 'δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα' καθώς αυτοί αναφέρουν πως το σύστημα βρήκε πρώτη εφαρμογή σε ιαπωνικό όχημα μια δεκαετία πριν.
Χρήστο δεν χρειάζονται ειρωνείες όταν συζητούμε. Μπορούμε να έχουμε τις απόψεις μας και να τοποθετούμαστε δίχως να προσπαθούμε να μειώσουμε ο ένας τον άλλο. Η αρχική μου τοποθέτηση που παραμένει ως γενική εντύπωση είναι πως το γκρουπ πολλάκις έχει προχωρήσει σε καινοτομίες που άλλοι πέρασαν δεκαετίες να τις ενστερνιστούν. Αλλο αυτό και άλλο οι προτιμήσεις μου... -
Σπυρο διαβασε σε παρακαλω και μη μου λες για ειρωνεις.. Διαβασε για τη lancia, τη mercedes και τη citroen πρωτα απ ολα.
-
Το μόνο πραγματικά καινοτόμο που μπορω να ανακαλέσω απο τη VW ειναι ο twincharger. Κ αυτο σε αυτοκίνητα παραγωγής, γιατι στο gr b υπηρχε η Delta S4 απο τη δεκαετία του 80. Επισης, η εφαρμογή του ειδικά στις αρχές ήταν πολυ προβληματική κ μιλάω ως κάτοχος του για 10 χρονια.
Αν η VW εχει καινοτομήσει, τότε οι εταιρίες που ανέφερε ο νονός συν Volvo , Alfa Romeo, Subaru κ Renault τι θα έπρεπε να πούμε έχουν κανει; -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Αν η VW εχει καινοτομήσει, τότε οι εταιρίες που ανέφερε ο νονός συν Volvo , Alfa Romeo, Subaru κ Renault τι θα έπρεπε να πούμε έχουν κανει;
Τον ξεκινησα απο τα βασικα εγω
-
Χρηστο εγω θεωρω πως επρεπε να πω την αποψη μου. Ακομη και δικιο να εχεις η ειρωνια ειναι ειρωνια και δυστυχως δεν βλεπω το λογο να συνεχισω να διαβαζω και να απαντω σε αυτα που γραφεις.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Το μόνο πραγματικά καινοτόμο που μπορω να ανακαλέσω απο τη VW ειναι ο twincharger. Κ αυτο σε αυτοκίνητα παραγωγής, γιατι στο gr b υπηρχε η Delta S4 απο τη δεκαετία του 80.Υπήρχε σε Micra (περιορισμένης) παραγωγής από την δεκαετία του '80.
VW FORUM