-
Αντιγραφή από το autotriti.gr
Highlight της καμπίνας αποτελεί η TFT οθόνη των 12,3 ιντσών, μέρος του infotainment συστήματος που η VW αποκαλεί Active Info Display. Ωστόσο, οι βασικές εκδόσεις εξοπλίζονται με μια οθόνη 6,5 ιντσών στην κεντρική κονσόλα.
-
Σωστός,και μάλιστα η οθόνη με τα όργανα που είναι ίδια και στο καινούργιο tt που παρουσιάστηκε,κόστιζε για εκείνο πάνω απο χιλιάρικο.
-
Νέο VW Polo 1.4 TDI BMT
Το αυτοκίνητο που δοκιμάσαμε είχε τον κινητήρα 1.4 TDI των 90 ίππων, αλλά όταν το μετρήσαμε είχε μόλις 380 km στο οδόμετρο, οπότε ο κινητήρας ήταν ακόμα πολύ σφιχτός και δεν έδωσε τις αναμενόμενες επιδόσεις.
Έτσι, τα 12,9” στο 0-100 km/h είναι μακριά από τις προδιαγραφές της VW και την επίδοση του προηγούμενου Polo 1.6 TDI 90 PS (10,9”) ή του Toyota Yaris 1.4 D-4D (10,8”), αλλά σαφώς μπροστά από την αντίστοιχη επίδοση του παλιού Polo 1.2 TDI BlueMotion (14,8”) και του Peugeot 208 1.4 HDi με το κιτ των 81 ίππων (13,9”).
Στρωμένο, το VW πιστεύουμε ότι θα ισοφάριζε ή και θα βελτίωνε το 0-100 του Opel Corsa 1.3 CDTi 95PS (12,1”). Πάντως, και άστρωτο το Polo ήταν καθαρά ταχύτερο από το Corsa στις ρεπρίζ εν κινήσει με 4η και 5η (80-110 km/h σε 7,8”/9,7” αντί 8,5”/13,0” του Opel).
Αυτή είναι και η υποκειμενική αίσθηση που σου δίνει το 1.4 TDI: Eνός αυτοκινήτου με πολλή ροπή, που τραβάει δυνατά από τις 1.500 rpm, προσπερνά γρήγορα και δεν επηρεάζεται από ανηφόρες ή φορτία.
Στο ρελαντί ο 3κύλινδρος κινητήρας κάνει θόρυβο, αλλά με το αυτοκίνητο σε κίνηση είναι αποτελεσματικά ηχομονωμένος και λειτουργεί πολύ ομαλά, χωρίς κραδασμούς. Στο ταξίδι, το επίπεδο του θορύβου είναι πραγματικά χαμηλό, χάρη και στις μακριές σχέσεις μετάδοσης.
Οι σχέσεις όμως παραείναι μακριές κάποιες φορές και πρέπει να κατεβάζεις ταχύτητες εγκαίρως για να μην πέσουν πολύ χαμηλά οι στροφές, διότι ο κινητήρας έχει την τάση να σβήνει. Από την άλλη, οι μακριές σχέσεις ευνοούν την οικονομία καυσίμου, κυρίως στο ταξίδι. Η μέση κατανάλωση των 5,9 lt/100 km που μετρήσαμε δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλή, αλλά θα ξαναθυμίσουμε ότι ο κινητήρας ήταν άστρωτος.
Τι λέει το DRIVE
Με τις στοχευμένες βελτιώσεις το Polo έχει γίνει ακόμα πιο ολοκληρωμένο,** όμως ο νέος 3κύλινδρος 1.4 ντίζελ δεν είναι καλύτερος από τον παλιό 4κύλινδρο 1.6 της ίδιας ιπποδύναμης**
Χμμ.
-
Μα τον 1,2 αντικαθιστα,οχι τον 1,6.Μας εχουν πρηξει μου φαινεται και τα περιοδικά.Βεβαια και αυτοι δημοσιογραφοι ειναι οποτε τι περιμενεις....
Γραφει ενα σωρο αρνητικα για τον κινητηρα και σε καθενα απο αυτα σκαει η υποσημειωση οτι ειναι αστρωτο.Ελπιζω μονο να μην αληθευουν τα οσα λεει για τις σχεσεις και την ταση να σβησει ο κινητηρας. -
Και τους 2 δεν αντικαθιστά αφού βγαίνει με 75 και 90 ίππους;
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου
-
Καλά ό,τι να'ναι. Κι εγώ οδήγησα το νέο polo tdi, ο κινητήρας δε μου άρεσε (δεν έχω οδηγήσει μικρό diesel που να μου αρέσει έτσι κι αλλιώς) αλλά την τάση να σβήνει απορώ πως την σκαρφιστήκανε
-
Το Σάββατο που μας πέρασε, δεν άνοιγε το πορτάκι ανεφοδιασμού στο Tiguan. Ανοίγει πιέζοντας το.
Να μην τα πολυλογώ ξεκόλλησε με προσπάθειες από δω και κει.
Το θέμα είναι ότι πριν αρχίσουν τα ζορίσματα, έψαξα στο πορτ μπαγκάζ μήπως έχει κάποιο εφεδρικό μηχανισμό, αλλά δεν βρήκα κάτι. Διάβασα στο manual αλλά και πάλι δεν έγραφε πουθενά κάτι σε περίπτωση που δεν κολλήσει η τάπα.
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάπου κάποιο 'κρυφό' ξεκλείδωμα για αντίστοιχες περιπτώσεις?
Διότι το θεωρώ τραγικό αυτό. -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Το Σάββατο που μας πέρασε, δεν άνοιγε το πορτάκι ανεφοδιασμού στο Tiguan. Ανοίγει πιέζοντας το.
Το θέμα είναι ότι πριν αρχίσουν τα ζορίσματα, έψαξα στο πορτ μπαγκάζ μήπως έχει κάποιο εφεδρικό μηχανισμό, αλλά δεν βρήκα κάτι. Διάβασα στο manual αλλά και πάλι δεν έγραφε πουθενά κάτι σε περίπτωση που δεν κολλήσει η τάπα.
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάπου κάποιο 'κρυφό' ξεκλείδωμα για αντίστοιχες περιπτώσεις?
Διότι το θεωρώ τραγικό αυτό.Τι είχε μπλοκάρει το κλειδωμα ή το κουμπακι που πιέζεται μέσα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Διότι το θεωρώ τραγικό αυτό.Τι είχε μπλοκάρει το κλειδωμα ή το κουμπακι που πιέζεται μέσα;
Προφανώς το κλείδωμα διότι το κουμπί έκανε ένα ελαφρό κλάκ αλλά δεν επανέφερε ταυτόχρονα με το άνοιγμα της τάπας. Έμενε κλειστό.
-
Σίγουρα δεν είχε μπλοκάρει το μοτεράκι που κλειδώνει την τάπα? Είναι ελλατωματικά αυτά. Το χω αλλάξει κι εγώ στο Audi εντός εγγύησης και όντως δεν έχει εφεδρικό μηχανισμό. Τουλάχιστον κι εγώ δεν είχε βρει κάτι όταν το έψχνα.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Σίγουρα δεν είχε μπλοκάρει το μοτεράκι που κλειδώνει την τάπα? Είναι ελλατωματικά αυτά. Το χω αλλάξει κι εγώ στο Audi εντός εγγύησης και όντως δεν έχει εφεδρικό μηχανισμό. Τουλάχιστον κι εγώ δεν είχε βρει κάτι όταν το έψχνα.Δεν ξέρω Στέφανε. Εκ τότε ξεκόλλησε και δεν το έκανε ξανά. Το θέμα είναι ότι είναι ότι γιατί να μην υπάρχει ένας εφεδρικός μηχανισμός ανοίγματος εφόσον γίνεται επιλογή ανοίγματος μέσω κεντρικού κλειδώματος.
Ας πούμε για τις πόρτες υπάρχει κρυφή υποδοχή για το κλειδί, βγάζοντας το καπάκι στο χερούλι της πόρτας. -
Αν το κλείδωμα είναι ηλεκτρομαγνητικό μπορεί να παίζει και πρόβλημα στους ηλεκτρομαγνήτες. Τα προεόρτια είναι ασταθής λειτουργία (μία ξεκλειδώνει μία όχι κλπ). Κάποιες φορές παρατηρείται όταν η μπαταρία είναι αδύναμη, ή μετά από αλλαγή μπαταρίας.
-
Τζάμπα το νέο Passat http://www.autobild.de/artikel/vw-passat-b8-autosalon-paris-2014-preise-5204805.html
-
Ο χρήστης Apatilos έγραψε:
Τζάμπα το νέο Passat http://www.autobild.de/artikel/vw-passat-b8-autosalon-paris-2014-preise-5204805.htmlτο Β7 1.6 FSI που πήραμε το 2006 και μάλιστα σε έκδοση sportline με κάποια επιπλέον έξτρα είχε πάει κάπου στα 21.500. Τελικά ήταν όντως καλή τιμή
-
Ο χρήστης Apatilos έγραψε:
Τζάμπα το νέο Passat http://www.autobild.de/artikel/vw-passat-b8-autosalon-paris-2014-preise-5204805.htmlναι,αλλά είσαι premium......
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τζάμπα το νέο Passat http://www.autobild.de/artikel/vw-passat-b8-autosalon-paris-2014-preise-5204805.html
ναι,αλλά είσαι premium......
εδώ ζητάνε αναλογικά ένα σκασμό οι κορεάτες για τα ντιβανομπάουλα, οι γερμαναράδες θα κολώσουν ?
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
το Β7 1.6 FSI που πήραμε το 2006 και μάλιστα σε έκδοση sportline με κάποια επιπλέον έξτρα είχε πάει κάπου στα 21.500. Τελικά ήταν όντως καλή τιμή
Ναι + ίσως το πιο ωραίο Passat ever (σαν σχέδιο έτσι)
-
10 χιλιάρικα κάτω δεν είναι σκασμός λεφτά..........έστω για ντιβανομπάουλο κατ'εσέ!
εδώ άλλοι δίνουν 15+ για κουβαδάκια πόλης/πλατείας/ΣΜ........και δεν είναι και premium -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
10 χιλιάρικα κάτω δεν είναι σκασμός λεφτά..........έστω για ντιβανομπάουλο κατ'εσέ!
εδώ άλλοι δίνουν 15+ για κουβαδάκια πόλης/πλατείας/ΣΜ........και δεν είναι και premiumαμα τα έχουν λες να κυκλοφορούν με χιουντάι ?
-
ουγκ......
VW FORUM